2007-08-03 ? 20:17:20

Massor att göra

Nu är det fullt upp på Häringeryd, förutom att mamma, Rolf & Gustav åkt till Island idag på morgonen så har vi överhopat med sjuka djur. Mammas Lonis (dotter till vår Lonis) har som alla rykten i Växjös hundvärld just nu säger, mycket riktigt blivit överfallen av en pitbull eller ursäkta språket men ngn fucking Staff-variant!Man ska ju aldrig skriva för mkt på internet, men kortfattat:
Mamma rastade sin vanliga runda, med Lonis o Saga i koppel och möter en tjej med en Jack Russel och den här pitbullen (hane till råga på allt, Lonis är tik) som också är kopplade, pitbullen sliter sig från sin ägare och överfallen oprovocerat Lonis.
Lonis är operarad igår av en ortoped med ledskador på ena frambenet och hud/köttskador med drän osv runt nacken. Hon får penicillin och starkt smärtstillande.. samt krage såklart.
Värst av allt, detta var inte pitbullens första offer utan ägaren uttryckte sig lte mild "vi har sagt att gör han såhär igen så måste vi ta bort honom", yeah right och det minskar ju verkligen vår hunds lidande! Man blir fullständigt vansinnig! Av dessa tusentals hundraser som finns... varför måste folk underhålla sig med en ras som är framavlad för att angripa och inte släppa taget. Det finns en anledning till att dessa hundar inte få vistas på bruksprov, utställningar, mentaltest osv. Kan erkänna att jag inte är särskilt påläst vad det gäller dessa raser, men det spelar ingen roll... Lonis har lika ont för det!

Saga har "halsfluss", Brá fång och Nafna sönderbiten av översvämningsmyggor,,, men annars är det bra!

Till ngt roligare... just nu sitter Kasper framför mig och piper för uppmärksamhet... syskonen har somnat och han har tråkigt. I kväll har vi varit på vår första promenad. Det är som en komedi, Bond rullade ner i ett dike, låg och blinkade mor mig och förstod inte alls vad som hände... de hittar allt möjligt som luktar/smakar gott. Jag har/hade en tomatplanta vid trappan, de har gemensamt plockat nästan alla gröna tomater, inte ätit dom utan bara plockat. Hannes byggde en liten ramp in i hundhuset... icke något för B-kullen, de klättrar hellre 20 cm och kämpar sig upp!
Igår lunch hade deras torrfoder inte blivit riktigt genomblött så de fick en äggula (rå) i väntan på maten, Billy fick ett sånt lyckorus av att se tallriken att han sprang fram i full fart, hann inte stanna utan gled genom hela ägget, över hela tallriken och fortsatte iväg på tidningen, mycket fundersam över varför tassarna klibbade fast överallt!
Kommentarer
Eva

Stackars hund! Hoppas alla skador laker som de ska.
Kul att lasa om Billys aggakning... ;)
Vara tomater kommer att leva farligt, alltsa...

2007-08-03 @ 22:40:54
Heléne Wicander

Hoppas Vilona mår bättre och att såren läker. Hon lär ju inte tycka bättre om andra hundar efter det här.

2007-08-08 @ 09:03:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: