2008-08-14 ? 10:48:14

Torsdag

Just hemkommen från Marklanda, lilla Cung Midsommars  (kommer kallas Melwin) husse och matte har varit på besök. Tinna är på dagis, vädret är trist, OS på tv känns nära!

Krokna- ge upp!

*****************
Surfade in på Christel Söderströms hemsida, den är uppdaterad och FYLLD av bra information Jag skulle vilja rekommendera Er som får hem Era valpar här i dagarna och ta en titt på: http://cs-hundcenter.se "aktiv hund" samt där Christel skriver "om mig". Under fliken aktiv hund kan Ni läsa om de olika diciplinerna och även om Ni inte skaffat en gårdshund som tävlingshund, så kan man använda de olika diciplinerna som aktivering.
Under fliken "om  mig" kan du läsa om valpens utveckling.
Christel har valpkurser och allmänlydnadskurser i höst.

Boken Allmänlydnad av Inki Sjösten finns både på biblioteket och i bokhandeln, det är en lättläst konkret bok och jag själv använder med jämna mellanrum, finns även på Adlibris http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9188008479
Växjö Brukshundsklubb kör igång:

Allmänlydnad - Nybörjare (valp-/unghund)

För dig och din hund som inte gått kurs tidigare. Passar för valpar från 12 veckor till vuxna hundar. Vi går igenom grunderna för allmänlydnad med målsättning att stärka relation och kontakt mellan hund och ägare. Målet är att kursdeltagaren skall få en god kunskap om hundens skötsel, fostran, ledarskap och vardagslydnad.
Kostnad: 725 kr inkl boken Nya Allmänlydnad av Inki Sjösten mfl



OBS ANMÄLAN TILL STUDIEFÖRBUNDET!
www.vaxjobk.se


Jag vill varmt rekommendera att Ni anmäler Er till en bra kurs för att få en bra start med Er hund och möjlighet till aktivering!

*********************************************************************************
Skicka gärna nytagna bilder på Era hundar till mig! Dags att uppdatera hemsidan!


Götängens agility-kung Achilles tävlar i Halmstad


22.17
Hur jag än gör, är texten centrerad.
I eftermiddags var semestern slut för hundarna, att de haft semester märktes särskil på Tosse. Från ha varit en hund som började tassa omkring vid 6 på morgonen och krävde ett uppletande vid halv åtta, tja en fem, sex.. sju föremål, genomförda med en matte i morgonrock, till att bli en aningen lugnare hund som kunde tänka sig senarelägga dagens träning och till och med nöja sig med lite lydnad och promenader. Idag blåste höstiga vindar, började lägga ett blandat öppet mark och skogsspår med sju föremål. Upptaget helt okej, men så snurrig och flackig i spåret, tre föremål och slutet. Vi körde lite lydnad, för en gångs skull hade jag en hund som tenderade tränga i fria följet, bättre det! Vi jobbar med korta, rappa inkallningar. Vissa moment är utsökta, andra kunde ha bättre tempo, krypet är iallafall super!

PXI, den lilla hönan gjorde bäst ifrån sig, jobbar även där med korta snabba inkallaningar... för hon ska ju bara. MYCKET ledarskap, hon har alldeles för lite fokus på mig och aningen nonchalant. Men det blir bättre och idag fick hon träna gå fot, efter ett par minuter gick hon fot med finaste kontakt.

Sunna, ja, jo... dräktig, fine.... men lite lydnadsträning har ingen dött av... gå fot, nja... eller inte... eller om du säger det så, men sätter mig i gruset gör jag inte..... eller det måste jag visst. Den hunden är BÄST på en sak, just det, vara vacker, posera!

Hästar, nja.. de går utanför fönstret, äter gräs och dricker vatten, vad vill du veta mer Anneli?

Kommentarer
Lina

Längtar tills ikväll då jag får träffa min lilla Cärla!

2008-08-14 @ 12:09:12
Cornelia

Hej Ninni!

Hoppas att allt er väl med er och att hannes börjar må bättre. Hur mår Sunna? Och tack för alla bra tips! Hälsningar Cornelia

2008-08-14 @ 18:27:55
Anneli

Mycket prat om hundar jämt och ständigt, roligt. Men jag saknar snacket om hästarna?????

2008-08-14 @ 18:37:27
URL: http://brellir.blogg.se/
Charlotte

Aza är väääldigt lik sin mor...

2008-08-14 @ 23:18:15
URL: http://azahara.blogg.se/
Lina

Tack för igår!



Och tack för att du sålt lilla Cärla till mig! Jag hoppas jag kan ge henne allt det hon behöver och att hon tackar mig genom att bli min ridkompis och jaktlagets bästa eftersökshund.



Skall bli urkul att börja gå lite kurser och kanske börja tävla lite lydnad igen. Försöka komma i närheten av Scottis 196 p i Lydnadsklass 1? Svårslaget men inte omöjligt!



Om en vecka flyttar hon till Boda!

2008-08-15 @ 08:04:55
URL: http://linahallberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: