2008-12-22 ? 10:45:23

22 december... nuuuu snart kommer tomten!

PÅ HANNES BLOGG FINNS NYA BILDER
21.40
Vi är en bit på vägen med julmaten!
Jenni, på julafton äter vi: skinka, dopp i grytan (vi doppar bröd i skinkspad), janssons frestelse, sill, ål, lutfiskpudding, lax (rökt och gravad), sillsallad, rödbetssallad, gröna kokta ärtor, rödkål, brunkål, volavent, krustader, korvkaka, ostar, revbensspjäll, köttbullar, prinskorv, köttkorv, rökt korv, i år nurnbergerkorv, brysselkål, mer nytt för iår rådjurssadel, hm, har nog glömt massa, jag bloggar en bild på julafton.
Vi äter ungefär samma på juldagen, det är mest efterrätten som skiljer sig åt, på julafton är det ris a la malta, på juldagen massor av "chokladiga, knäckiga kakor mm).
Hannes hade nog gärna haft kött, brun potatis, sås och rödkål, men det kanske vi tar på annadagen istället.

Så fick vi besök av Bond´s husse, matte och lillhusse (jo, det är det allt Johan ;-)
Vi fick ett vackert julkort, barnen fick julklappar och så fick Hannes och jag Apotekets fina, goda senap, jag tror inte Hannes smakat den, men eftersom han är så förtjust i senap så lär han uppskatta presenten!


18.52
Vi gör julmat för fullt! .... och googlar.. recept!

14.50
Okej... jag visst att det spökar här men...
Stod och surfade.. mailade... hör att det knackar, ordentligt... bryr mig inte, då knackar det hårdare.. går och kollar fönstret... ser ingen bil... MEN DET ÄR ÖPPET TILL HÄSTARNA, IN I LÖSDRIFTEN, troligen har jag inte stängt ordentligt, hade Tinna med mig och fodrade, hon busade... nu hade de inte kommit mer än till stallbacken, men iallafall!

Häromdagen, stod jag i lilla stallet och pratade i telefon, mörtk som sjutton... då klampade stora tunga steg på taket... otäckt!
Spökar det hos er?

10.23
Huset är städat från golv till tak.. nästan iallafall, så förhoppningsvis ska det bara behöva damsugas och torkas golv under juldagarna...
Har inte gjort någon julmat, men å andra sidan ska vi inte äta maten förrän på torsdag...  så 23 får det bli och den 25 det sista.. Vad bakar Ni inför jul, vi ska göra flatbröd... hmmm, jo julgodis i massor.. Åh, skulle göra ingefärsknäck igår, satte på termometern och den stängde av sig (ny jättedyr termometer), så det brände och jag kan inte på något vis få bort det sista brända i botten, någon som kan tipsa?

Hihi, min fina gran, aldrig tidigare har jag gått småkikat på granen så... iår är det inte en massa blingbling i granen, utan gamle Osram och guldiga kulor och guldiga snöflingor...

Vi åt så gudomlig mat igår.. barnen hade redan ätit (nya favoriten dillstuvad potatis... så korv eller isterband), Hannes helstekte en riktigt fin bit älg, rostade potatis och palsternacka, så gjorde jag en hemmagjord majonäs-baserad (ingen köpt majonäs, jag lyckades på andra försöket) sås till... ett glas rött, det blev gudomligt gott (tack Niklas för allt stöd och support).

Funderar på att julbada hundarna... hmm, Sunna fixar man ju på nolltid... men Tosse, hmm...

Lilja, söta unge, hon är världens mammagris... hon är kanske lik sin pappa med till sättet mig, Tinna är tvärt om lik sin mamma, men är som sin pappa till sättet och intressen, hon älskar att jaga (kolla på tv) mm... Lilja är är HELT HÄSTGALEN! Böcker, bilder, leksaker, hon bara ska se och röra vid..
Tror Tindra (Nafnas föl) blir perfekt för henne om 5 år, Tindra är en mjuk, mysig liten ballerina... Dísa (Freyjas föl) kommer nog bli som Freyja, mer att rida och hårdare vilja..

Här är något ni kan fundera på inför stundande jul!



Både rentjurar och renkor får horn på sommaren.

Tjurarna fäller sina i början av vintern.

Honorna behåller sina horn tills de kalvat på våren.

Det betyder att alla jultomtens renar är honor.

Det borde man ju ha begripit.

Det måste vara kvinnor som klarar av....



....att dra en fet karl i röda kläder, till rätt adresser,

runt hela jorden, på en natt, utan att fara vilse.


Hundens kontra kattens dagbok..


HUNDENS DAGBOK

07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!
08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!
12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!
14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!
15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!
16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!
17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!
18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!
22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!

KATTENS DAGBOK

783:e dagen i fångenskap...
Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat. Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.

Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp. Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna.

I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.
Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck. Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.

På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst. Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer. Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som 'allergi'. Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.

De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar. Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven.

Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar. Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet.
Men jag kan vänta.

Det är bara en tidsfråga innan mina planer slår i verket...
 
 
Kommentarer
Conny

Ha ha ha....den med katten/hunden var kul!!!

2008-12-22 @ 13:07:43
URL: http://dickolsen.blogg.se/
Anneli

Hoppas du får lika roligt med att bada Tosse som jag hade med Lonis(vilona)........

2008-12-22 @ 13:26:22
URL: http://brellir.blogg.se/
jenni

hvad skal I spise julaften ?

2008-12-22 @ 15:19:46
URL: http://www.gaardhunden.webbyen.dk
Niklas

Ninni> Med kvinnors lokalsinne tror jag inte en ända unga skulle få sina julklappar!

till rätt adresser, runt hela jorden, på en natt, utan att fara vilse.

Sen höra renarna prata högt:

- Jag undrar om vi ska svänga vänster här?

- Bestäm du, det går nog bra!

- Nä, jag kan inte!

- Undra om det inte är där framme till höger!

o.s.v.

Nä, jag tror inte det är lyckat! ;-)

2008-12-22 @ 15:20:41
Anneli

I lägenheten spökar det inte... Men jag har ju fortfarande min spöktant på marklanda..

2008-12-22 @ 15:31:44
URL: http://brellir.blogg.se/
Heléne

Har du provat med maskindiskmedel i grytan el ättika? Jag provade ett nytt godis med choklad, nougat, nutella och cornflakes = jättegott. Kolla recept .nu (Leila bakar). Kram Heléne

2008-12-22 @ 19:34:15
jenni

hold da op en masser forskellig mad, så forstår jeg bedre I hele tiden snakker om at købe ind og lave mad........ vi laver and fyldt med svesker og æbler, med brunede kartofler og rødkål, og ris a la mande til dessert



juledagen (25. dec) får vi så froskost med sild, rødstpætter, æg, rejer, leverpostej, sylte osv osv OG SNAPS

god jul

2008-12-23 @ 08:29:46
URL: http://www.gaardhunden.webbyen.dk

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: