2008-02-03 ? 17:23:51

Söndag

Då är snart ännu en helg slut....

Jag försöker få Tinna till att bli lite mer hästtjej.... bli lite tuffare.. Hon kan komma hem till dagis och säga att något barn slagit henne.. ja men slå tillbaka då (eller är det fel pedagogik???)... Iallafall var vi ute i fredags och det var jättekul att fodra hästar... tills hon blev lite blöt om vantarna.... då ville hon snabbt in! Hela fredagskvällen berättade hon sedan för övriga familjen hur kallt och dant det var i stallet. Vi firade även Rolf´s 58-årsdag.
Gustav var hos Matilda i Degerberga... hmmmm.... och mobilen var avstängd.

Igår var Hannes och jag ute i stallet (som ligger precis vid huset) och Tinna hade fortfarande inte släppt traumat efter fredagen. Så Lilja i vagnen fixade vi lite staket, mockade, fodrade, jätteskönt att vara ute. Sedan kom ju Linda hem (ett av våra ston).

I morse så gjorde jag ett nytt försök med Tinna... och forumlerade om hela hästgrejen... "Tinna, har du sett den nya hästen (kallade henne ny för att det är ju superskoj att få en ny häst), hon gillar inte vuxna, bara barn, kan du hjälpa mig att flytta henne till en annan hage".. Detta var ett bra trick för hon ledde både Linda och Freyja (se kort i Hannes blogg). Vi bprstade alla hästarna och Tinna Freyja... övervägde låta Tinna rida Linda.. men vi hade ju inga grejer hemma,
Jag passade på att verka Freyja också.

Sedan har jag longerat Lind, hon var kanonduktig, har inte tränat henne på flera år, men hon gick direkt i form och satte bakbenen under sig rejält. Hade jag haft en sadel hemma hade jag ridit henne, köttbullen måste motioneras. Men ett gammalt träns kunde jag skaka fram, boots i mängder och en longerlina. Alla ridsaker är på Marklanda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: