2008-01-01 ? 14:56:46

Två trötta flickor!

Igår kväll var vi hos min kusin Olof, Åse och deras lilla Elsa. Min andra kusin Frida var också där med sin familj, Olle, Albert och Ella. Det var supertrevligt och Åse lagar väldigt god mat.... Eftersom jag ammar kunde Olof och jag inte dricka vår traditionella bananlikör efter  maten;-) .... alla andra ratar den....

Fast festen var längre för vissa... mamma och Rolf hade bjudit sina vänner på storparty.. sina vänner med hästar.. så vid 13-tiden kom en stor flock med hästar töltandes till Häringeryd... de pausade här och drack  glögg och fikade....  Det måste ha varit iallafall 6 ekipage och en fyrhjuling.

Tinna var lätt vaken till 12-slaget och Lilja vaknade lagom tills raketerna.. Som tur var hade vi hästarna inne, varje år är det ju alltid flockar med hästar som går ute, får panik och går genom stängslen. Förstår inte de som vågar chansa. För ett par år sedan var det en 1:a klass hingst som fick panik, hjärtstopp och dog på Island... Våra fyra som är hemma, fick gå in redan vid 15.

Tinna och Lilja sov till 11. 15 idag.... Lilja vaknade klart några gånger... men nu ligger de i soffan jämte varandra, Lilja småslumrar och Tinna kollar på Mowgli.

Fördelen med blogg... är ju att man automatiskt har en dagbok, himla bra när man ska summera året. Hannes och jag konstaterade att 2007 var ett av våra bästa år. Men ett år kan ju inte bara vara positivt...
Bläddrade igenom bloggen, såg de härliga bilderna på Sara från Smålandsposten, hon är dräktig med Jór. Ser verkligen fram emot att börja rida henne när hon fölat!

I februari fick vi ta bort vår gamla älskade Venus. Samma månad opererade Hannes axeln, den är bra nu!
Freyja, Linda och Lind fölade, tre Jór-fölungar. Tyvärr blev Linds föl, Sprengja endast 3 dygn gammal. Troligen kommer det aldrig födas ett så flott föl på Marklanda igen. Men vi kommer göra om kombinationen 2008 och hoppas på ett stoföl igen. Lindas föl Salka, är såld till Elin Klingstedt, Salka utvecklas väldigt väl och Elin är jättenöjd med henne. Freyjas föl, Sleipnir är en kanongo krambjörn, han rör sig stort och mjukt. Honom kommer vi behålla tills vidare.

Sunnas första kull röntgades samtliga under 07, alla har A-höfter! Ambra (vår tik) och Azahara (kennel Gartervej, Danmark) är utställda med 1:a pris och CK, Angelique 1:a pris och Achilles 2:a pris. En kanonkull med andra ord! samtliga har mycket bra psyke och riktiga arbetsnarkomaner.
Sunnas andra kull föddes på midsommarafton. Även denna gång hade vi lyckan att alla hamnade hos kanon valpköpare. Bárdur bor hos sin syster Azahara på kennel Gartnervej. Han har redan gjort succé i utsällningsringen på danska julutställningen, "beste hanvalp och babyvalp 2".
Billy har med sin matte Clara, även de varit på utställning och fått 1:a pris. De mailar emellanåt och de tränar för fullt.
Bonus Kasper har en egen blogg som vi följer dagligen. Han har valpkurs och han med matte Eva tränar för fullt.
Bond-James Bond går även han på valpkurs. Honom har vi mycket kontakt med. Han är en herre av största kaliber! Glatt bustroll som charmar alla! Han var här en vecka i november och tillsammas med sin syster "Binkis" fick han busa med kattungarna och lära känna hästarna.
Binkis (Bianca Bratz) är vår lilla tik, en liten snygg tik, otroligt förig och lättjobbad. Pappa till B-kullen är Kitenga Na Canon.

Vi hade Vaengur frá Audsholtshjáleigu på station och väntar 4 föl.... kanske fyra skäckar! På Marklanda väntar de tre föl. Brá, Freyja, Linda, Lind, Nafna är dräktiga med Vaengur.

Rödull och Rökkvi från Marklanda har varit på fölmönstring, de är två riktigt lovande hingstar. Camilla har planer på att visa Rödull (Lind-Aegir-avkomma). Röskva och Rósbjörg mailar gammelmatte emellanåt, vilket jag verkligen uppskattar.

Poseidon från Marklanda (Nafna-Aegir), ska troligen visas som 3-åring och Tiina är jättenöjd med honom.

Otur från Marklanda är nu inriden, kommer vila jan-feb för att sättas igång till våren för fullt. Han töltsatte sig själv och har väldigt lätt för sig.

Karolína Sól från Marklanda skadade sig  och kunde aldrig visas, dock exteriör bedömnd. inoff (av avelsdomare) till 8.10. Hon är betäckt med Tháttur frá Árnarhóli.

Isold från Marklanda tävlade i brukskörning med husse Ture (som i helgen fyllt 70 år, stort grattis), Isold och Ture vann DM och ska tävla SM 2008! Vid sin sida har Isold fölet Isidór Jór-son.

Ragna från Marklanda har blivit en stor tjej, man märker inte på henne att hon vuxit upp utan sin mamma. Hon har istället sin plastpappa Rolf och "mostrarna" Lind och Freyja har fostrat henne.

I höstas fick vår fina schäfer Ilona somna in, kort därefter Tinnas sto Krafa.

Lilja föddes 29/11 föddes Tinnas lillasyster Lilja,. En riktigt lite prinsessa. Tinna är mycket stolt!

I påskas var vi en sväng på Island, underbart! Kanske blir det en Landsmótsresa 2008.

Sunna och Saga (Ambra) ska båda paras 2008. Planen är att Saga ska mh-testas, Binkis ska röntgas och ställas. Freyja kommer inte betäckas utan vi ser fram emot att ha henne som gemensam ridhäst. Hon är både min och Hannes favorit.

En riktigt gott 2008 tillönskas Er, alla vänner!

Ninni
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: