2009-04-25 ? 11:47:47

25 april

13.17
Förresten, jag har gjort en förfrågan till styrelsen i SK Alvesta (där jag tränar vanligen) om vi får ha kennelträffen där 4-5 juli, vilket såg ljust ut, så skriv gärna en antecking i almenackan.
Planen ser ut som följande, men inget är spikat, att vi möts runt 13, vi 14-17 (cirka) så kommer SK Alvesta mycket duktiga tränare hålla i en IPO-introduktion för de som önskar, vi får möjlighet att ta del av deras enorma hundkunskap och erfarenhet, samt testa A B-arbete och en uppvisning i C-arbete (bitarbete, skydd)....  Alla kommer får hjälp (individuell)  med spårläggning, gå spåren mm, likadant får alla likaså individuell hjälp med lydnaden, samt en teoridel.
Sedan kör vi grillfest på kvällen, det finns möjlighet att tälta och ställa upp husvagn (dock ej elplats). På söndagen kör vi snabbaste hund och korar årets kennelmästare, kurshund och utställningshund (givetvis räknas lördagen som en kurs), planen är att vara färdiga till lunch. A-E kullarna är hjärtligt välkomna och vi återkommer med mer info.

Ställningen just nu:

Kennelmästare:
Achilles
Azahara
Bond-James Bond

Kurshund:
Bonus Kasper
Azahara
Bond, Cärla

Utställningshund:
Bond
Azahara
Ambra, Cärla, Achilles


11.41
På morgonen har Tinna och jag varit ute och ridit en lång runda och töltat länge, länge. Tinna sken som en sol, på högdräktiga Lind. Men Lind är, hm lite överviktigt, så hon mår bra av att gå med Tinna på ryggen.
Så efter vår ridtur tog jag en sväng till med Sara och Tosse fick lite motion. Har börjat jobba med Saras överlinje och hon är så fin. Jag hade önskat att fler i familjen får till henne på samma fina sätt som jag, för det är en underbar häst, men att rida henne är som att spela piano, eller snarare dragspel, man måste vara väldigt aktiv i sin ridning och trycka på olika knappar hela tiden. Men så har hon ngt som ingen annan Marklanda häst har, cruise control... hon håller tempo, ööööökar inte hela tiden.... däremot har hon alla tempon... Så kan man sitta och rida lätt på skogsvägar kilometer efter kilometer, i samlad fin kort trav, inga taktmissar, mjuk, håller perfekt stadig form, ja hon bara rullar på.... med alltid lika säkra stora fina rörelser.... Ja, utan tvekan en mkt behaglig häst...

Har inte bloggat det, men givetvis är alla valparna bokade....
Kommentarer
Anonym

Låter som om det blir en kul kennelträff, synd bara att vi fortfarande är i Bourgogne då. Kasper lär alltså missa tillställningen även i år - dock av en trevligare anledning. ;)

2009-04-25 @ 19:42:47
Eva o Kasper

I vanlig ordning försvann namnuppgifterna ovan, men det var alltså Eva o Kasper som skrev detta.

2009-04-25 @ 19:43:44
URL: http://skogsstjrna.blogspot.com/
Lina

Skall skriva en liten note i almanackan. Anna & Lorita kommer bli störtglada!

2009-04-26 @ 09:39:32
URL: http://linahallberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: