2009-07-25 ? 20:05:11

25 juli

19.50
Ah, är trött så ögonen går i kors!
Finally, tog vi tjuren vid hornen och genomförde BH-provet i morse... man blir antingen underkänd eller godkänd och Tosse blev godkänd.

Mamma passade Lilja... hämtade henne på förmiddagen efter provet, då hade hon ätit glass och körsbär hos mormor och hallon hos Bibbi och B-G.. Lilja var hur nöjd som helst med denna frukost.

Varg skymtad i Alvesta och Kalvsvik... fast den i Alvesta kan nog ha varit Faxe ;-)  jag är mäkta imponerad av Marie och Tonys hund Köttorps Faxe, har sett Tony träna honom vid några tillfällen nu och tävla idag, de tog sitt sjätte cert tror jag och det är en njutning att se denna hund arbeta... tänk om man kunde få en uns av det i sin egna hund... Det var många fina hundar idag som gick riktig bra, bla var det flera ekipage från Norge.

Att vara gravid är ju lite spännande, man kan gå in på gravidsidor och läsa vad som händer vecka för vecka:
V 28

Barnet:

35 cm och ca 1 kg. Barnet växer och ställer allt högre krav på mammas kropp. Kontakten blir intensivare och känns närmare. Puffar du lätt på magen kan du ibland få en puff tillbaka. Det kan också sparka till som en reaktion på höga ljud, även om fostervattnet dämpar något. Barnet ökar i vikt med ungefär 27 gr/dag och det har börjat drömma. Man vet att det har utvecklat sin förmåga att minnas. Lungorna mognar för varje dag och andningsövningarna blir mer frekventa. Från graviditetens sjunde månad är barnets tillväxt framför allt beroende av dess förmåga att producera insulin. Detta hormon stimulerar till upptag av socker från blodet. Inne i cellerna ovandlas sockret till proteiner och fett. På så vis hjälper alltså insulinet barnet att lägga på hullet under de sista graviditetsmånaderna.

27 gram om dagen är ingen dålig viktupgång...
Hittills hade jag gått upp 6 kilo, fast idag hade jag gått ner 1 kg, så 5 kg viktökning totalt... Bebisen väger 1 kg... okej.. så några gram av allt runt i kring... men resten då... vad är det...
Jag undrar också hur man kan veta att bebisen har börjat drömma...

Nej, nu ska det bli en tidig kväll, kvällskissa hundarna, kvällsmata valparna, sen blir det sova!

Förresten, halkade in på denna sida: www.skillingaryd.nu ett litet samhälle som har mer uppdaterad hemsida är typ Växjö kommun! Dessutom kan man ju följa Schäfer-SM på hemsidan...

Mer SSM-bilder: http://ssm2009.se/galleri.htm

Kommentarer
Lina

Lillstugan finns tillgänglig även nästa år! Ni är så välkomna tillbaka!



Vilka underbara bilder från SSM! Skitduktig fotograf!

2009-07-25 @ 21:19:18
URL: http://linahallberg.blogg.se/
Malin

Hihi din bäbis kommer att vara en fullfjädrad figge när den kommer ut men skyddsarm och allt!:) Undrar om det är en eurojoe eller Gappay....?

2009-07-26 @ 10:41:19
Anna Dahl

Hoppas att du slipper gå upp 28 kg som jag gjorde då jag väntade tvillingarna:))/Anna D

2009-07-30 @ 08:16:29
URL: http://www.krakebergagard.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: