2007-12-30 ? 18:45:09

Emma vann!!

Kikade igenom bloggen... Emma, (Naeturfrost) vann bebisbingot ;-)
2007-12-30 ? 18:02:55

Binkis på Marklanda

Binkis har varit hos sin storebror över jul och är nu på Marklanda. Saken är den att mamma och Rolf vill behålla henne (också- de har även Saga).. men istället för att säga det så forumlerar sig mamma som en äkta politiker "för Liljas skull eftersom Binkis är så busig".... Rolf å andra sidan tycker att det är synd att vi går miste helt om Sagas tonårsperiod , om vi inte kan byta.... som han sa, hon är så bra på inkallning att hon kommer innan man hinner ropa på henne ;-)

Sunna är gourmet.. vi var bjudna på kalas hos mamma och Rolf i fredags.... Sunna behövde desert till skinkan och en form med panna cotta slank lätt ner! Hehe...

Jag är glad att vi bor så vi bor, här styr vi själva över smällandet imorgon... ergo- inga smällare alls!!!

Läste Malins blogg.... ska göra en skojig årssummering tills imorgon!
2007-12-27 ? 21:13:23

Nu funkar det!

Miniform ocj Lottas mirakelmassage funkar 100 % nu.... Lilja är en fismaskin som Tinna säger!
Ikväll kommer Hannes föräldrar! ;-)

Sunna fick ett bad till idag.. ska hon smita upp i vår säng på nätterna får hon faktiskt vara ren!

Tack för alla julkort.. fick ju inte iväg så många själv... Men  tack!
2007-12-26 ? 20:20:47

Sunna och kattungarna letar vildsvin

Idag har det varit den årliga annandagsjakten, storjakt med andra ord. Direkt när Hannes  kom hem passade Sunna och jag på att hinna ut och gå innan det blev mörkt. Såklart följde ju kattungarna med! Både älg och vildsvin hade passerat Häringeryd idag, så Sunna hoppade över tuvorna som en gepard och doftade.... med två kolsvarta kattungar med sig, vilken syn!

Grattis Millis och Achilles (Sunna-Solskåbacka High Speed) som ställt ut idag, 1:a pris!!! Grattis!

Hannes som inte föddes med genen som klarar av julbord i en veckas tid, ville äta porterstek igår istället. När han ägnat ett par timmar åt steken kom Tinna ner i köket och brast ut i storgråt, inget julbord på juldagen!!!  Det var katastrof! Hon är en riktigt buffétjej! Plockmat älskar Tinna.
2007-12-25 ? 16:43:06

Vart tog skinkan vägen???

Okej, då var de tjul igen, min favoritdag är juldagen just för den är så vilsam! Vi firade härlig lille julafton på Marklanda! Det var en lillejul av kaliber, men stort julbord och fantastisk dukning och pynt.  Julafton var hemma, med ett litet, men delikat julbord. Istället för ris a la malta, gjorde jag pannakotta med julkryddor. Vi skrattade till "Tomten är far till alla barnen",

I lördags fick vi äntligen de flera veckor försenade möblerna till övervåningen! Det blev jättefint! Sunna får inte ligga i nya soffan men har fått min gammelmorfars (G-A Nilsson) vilfåtölj med ett fårskinn i. Om ngn annan i familjen sätter sig i den, ställer hon sig vid fåtöljen och gnyr besviket. Vi har även en ny matta, den är svart med mönster, sådär mjuk och härlig som bara handknutna äkta mattor är, som även den är allas favorit, den är numera vitt stickelhårig och full med leksaker, Tinna och Sunna ligger gärna på den.

I år har vi gjort tre skinkor! Den första "Pärssons" var inte god! Den andra stal Sunna!!!!
2007-12-19 ? 20:03:20

Lyxnatt

Lottas (bvc) mirakelmassage igår, fixade så jag fick en lyxnatt, Lilja bara sov och åt!

Idag har vet. varit här och vaccinerat Sleipnir. Hon kollade även stona, ALLA dräktiga.

Tinna är helt bowlinggalen sen i söndags, nu ställer hon upp pet-flaskor i köket och bowlar.

Nä.... det blir kort blogg idag.... har en hel del att fixa med...
2007-12-18 ? 21:16:18

En hel natt utan sömn :-)

Liten Lilja har börjat få lite problem med ont i magen och sover inte alls bra. Så i natt var hon i princip vaken till och från hela natten... men till skillnad från alla andra nätter där jag försökt slumra i sängen, så jag jag upp och satte på en bra film "På smällen", och satt och småskrattade här för mig själv istället... i mörkret. Lilja mår ju dessutom mycket bättre av att sitta upp, så hon halvslumrade... sedan vid 4-5 ngn gång väckte jag Hannes så han tog henne. Så kunde jag sova till halv 9 eller ngt. Min avsikt var
2007-12-18 ? 21:12:25

Massa knäck

Nu har även jag börjar komma i julform och gjort knäck... jag gör knäck med alla möjliga smaker, vanliga, choklad, saffran mm.

Idag har Lilja varit på BVC. Lotta som är ny BVC-sköterska sedan Tinna var nyfödd, har hela tiden massvis av kanontips!

Igår hämtade mamma hem Geysir frá Gardsá, Gassi-son. Hon ska ha honom medan Leikur och Otur är på träning....

2007-12-15 ? 16:15:07

Sova vore inte dumt

Puh, skulle inte vara dumt att få sova en hel natt.. och det kommer jag inte få göra på länge. Hannes skulle varit ledig nu i 3 veckor, men fick ett nytt uppdrag (jobbar ju som konsult hos Proffice) som utredare/handläggare på Försäkringskassan. Hade han varit hemma nu i 3 veckor hade han kunnat hjälpa mig med Lilja på nätterna, som är en riktig nattsudd.

Det ser ut som en bombnedslag här hemma, Hannes började fixa i morse och bära upp den gamla datorn (på Tinnas ostädade rum), så hon kan spela sina spel på den istället för lap topen. Iallafall så är Tinnas rum upp och nervänt, kontoret är upp och ner eftersom Tinna även fick skrivbordet som stod där nere (så det som stod på skrivbordet står nu på golvet), i väntan på de nya möblerna till övervåningen som skulle kommit för flera veckor sedan, är finrummet tillfällig förvaring för de som snart ska ingå i möbleringen uppe. Jag vill göra klart allt på en och samma gång. Köket är en julkortsverkstad.... lika bra att gå ner och börja plocka.

Hannes, Tinna och Gustav är och bowlar med Hannes kollegor från Länstrafiken, sedan skulle de gå på Mac donalds.
2007-12-13 ? 21:54:21

Läkarbesök!

Idag har Lilja och jag haft en "hektisk" dag, förutom att natten var liiiiiite sömn så har vi haft en dag med för oss en hel del på schemat.  I förmiddags kom Marianne (Götängens Deliza) förbi med paket till tjejerna, varsin jättesöt mössa med hundtassar på. Ska ta kort och lägga i Hannes blogg!

Vid 13.30 hade Lilja tid för läkarbesök, så vi var åter på neonatalen. Liljas arytmi är bättre iallafall. Läckaget från aortan (om jag förstod allt rätt) ska undersökas/utredas mer i januari.

När vi Hannes hämtat Tinna på dagis, hade hon och jag en mamma-Tinna-stund för oss själva, på Lindex ;-)
Tinna fick en ny pyjamas och kräver strl 110 nu! Wow! Hannes och Lilja väntade i bilen. Sedan sprang vi in snabbt på Maxi för att köpa lite glögg och faktiskt en julskinka.. men mer blev det inte för jag kunde omöjligt bära. Men kom i ett par  byxor idag! Äntligen! Lite ömt kanske... men det gick... vet inte om jag skrev igår, men Rolf mätte ärret med tumstock, 21 cm..... :-/

Nä, nu ska jag allt ta och kolla skinkan... tycker den tar tid!
2007-12-12 ? 22:30:12

Lättklippta klor

Igår kväll fick Sunna julbad och nyklippta klor... Sunna brukar vara en riktig fjompa när det gäller kloklippning, men igår la hon sig ner och nästan räckte fram tassarna!

Lilja var vaken hela natten inatt, bubblig i magen, så nu borde jag passa på att sova, imorgon är det läkarbesök för att kolla hjärtat.

Mamma och Rolf försöker övertala mig att få ha Binkis hos sig.... det blir inte enkelt för dom.. har inte för avsikt att släppa iväg henne.. som Rolf sa ikväll, hon kommer ju innan man ens hunnit kalla på henne... och lyder ;-)

Sunna har provlegat Liljas bilstol (babyskydd)... inte godkänt kanske.... men typiskt gårdshund.

Trixar med de där julkorten... vi får väl se om jag får till det.

2007-12-10 ? 21:14:57

Kvällspromenad

Igår kväll satt Gustavs kattungar (ingen som vill ha en söt kattunge ;-) på trappen och jamade.... så jag tänkte jag kan väl se om jag inte tar mig ut i stallet och ge dem lite extra.... och det var inga problem.. så jag gick en liten liten kortis med Sunna med.. så uppfriskande!

Lilja vägde 2,8 idag! Hannes lägger in hennes vikt i exel-fil för att följa kurvan. Det är skönt med vågen, att kunna ha koll.. vågen och andningslarmet gör att iallafall jag sover bättre. Lilja är iallafall väldigt snäll, äter bra, sover bra, vaknar regelbundet och gråter nästan inte alls, gillar att sitta och prata, ler alla redan. Sedan är hon ju väldigt rörlig, så det gäller att hålla koll på att hon inte ligger på magen.

Igår kväll julpyntade Tinna köket, hon har hängt glitter  och julgranskulor på stolarna. I lampan hänger allt möjligt pynt. Hon har verkligen ansträngt sig, så julen 2007 kommer även stolarna vara glittriga ;-)

Vi fösökte ta julkort på Tinna, Lilja och Sunna igår... Tinna skulle tvunget ha en knallröd kimono, sedan ville Hannes att de skulle sitta på en renfäll.. Resultatet blev renhår över hela huset, Sunna ville inte alls fotas på beställning, Lilja sov.... inga bra kort... Hannes är ju dessutom superkräsen... och ikväll somnade Tinna vid 18....
 
2007-12-10 ? 21:11:38

Kvällspromenad

Igår kväll satt Gustavs kattungar (ingen som vill ha en söt kattunge ;-) på trappen och jamade.... så jag tänkte jag kan väl se om jag inte tar mig ut i stallet och ge dem lite extra.... och det var inga problem.. så jag gick en liten liten kortis med Sunna med.. så uppfriskande!

Lilja vägde 2,8 idag! Hannes lägger in hennes vikt i exel-fil för att följa kurvan. Det är skönt med vågen, att kunna ha koll.. vågen och andningslarmet gör att iallafall jag sover bättre. Lilja är iallafall väldigt snäll, äter bra, sover bra, vaknar regelbundet och gråter nästan inte alls, gillar att sitta och prata, ler alla redan. Sedan är hon ju väldigt rörlig, så det gäller att hålla koll på att hon inte ligger på magen.

Igår kväll julpyntade Tinna köket, hon har hängt glitter  och julgranskulor på stolarna. I lampan hänger allt möjligt pynt. Hon har verkligen ansträngt sig, så julen 2007 kommer även stolarna vara glittriga ;-)

Vi fösökte ta julkort på Tinna, Lilja och Sunna igår... Tinna skulle tvunget ha en knallröd kimono, sedan ville Hannes att de skulle sitta på en renfäll.. Resultatet blev renhår över hela huset, Sunna ville inte alls fotas på beställning, Lilja sov.... inga bra kort... Hannes är ju dessutom superkräsen... och ikväll somnade Tinna vid 18....
 
2007-12-09 ? 22:04:45

Glömt att säga....

Når för tillfället inte jobbmailen.... utan kör på hemsidemailen och zuperninni@hotmail.com

2007-12-09 ? 13:07:35

Fortsätter softa

Lilja och jag fortsätter vila och softa. Skönt att vara hemma... På nätterna smyger Sunna upp  i vår säng och lägger sig vid Hannes fötter (fast hon vet att hon inte får). I natt var vi vid ett tillfälle fem i sängen. Sedan precis innan vi vaknar hoppar Sunna ner.

Tack för alla hälsningar i bloggen och mail *KRAM* till er alla!!!! Och alla kort såklart!

Sitter och kikar på Blocket, otroligt vad mycket gårdshundsvalpar det finns till salu! 80% är visserligen inte reggade i SKK och kostar 6500-8500... men många även reggade och annonseras om och om igen.
Undrar hur lång tid det tar innan jag blir "schäfer-absinent" nu när jag är hemma på dagarna. Fast först måste jag komma i ett par byxor ;-) än så länge är jag alldeles för öm! Mamma har fixat ett på XL-sidenpyjamasbyxor åt mig, de kan jag ha, ser hur dumt ut som helst, men det är ngt annat än morgonrock iallafall. Ställde mig på vågen igår, väger mindre än innan jag blev gravid... förvånad... men sedan är ju magen svullen. Som tur är går det bättre att röra sig för varje dag.

Ps... Cicci om du läser detta... vad har du för adress till din blogg??? // ZuperN ;-)
2007-12-08 ? 11:49:12

Åh vilken lugn och skön början på helgen

Igår kväll testade vi den nya Subway, kollade på IDOL och myste hela familjen i soffan. Lilja sov jättebra (nattsudd  annars ;-)  och vi vaknade först vid 8 (ja förutom jag och Lilja som varit vakna några gånger inatt). Sedan år vi frukost i sängen och steg upp först vid 10. Sunna var lite besviken över ordern om att vara på golvet. Man kan säga att vi var väldigt trötta nu när helgen kom och vi slappnar av.
Lilja är så otroligt rörlig, tar sig runt från rygg till mage! I natt hade hon tagit av sig blöjan. Tinna är väldigt stolt storasyster och väldigt rädd om sin lillasyster. Hon är dessutom väldigt vaksam över hennes nappar, de ska kokas och tvättas regelbundet, helst ska Lilja ha napp hela tiden.
Iallafall låg Lilja mycket nöjd i stora sängen och sprattlade. Hon gråter i princip aldrig, däremot pratar hon en hel del. När hon är hungrig suger hon på händerna och gnyr lite-inget gråt.

Tinna funderar på vilka fler namn Lilja ska få, Alice tror jag är borta. Rolf föreslog Lilja Ninni, mamma föreslog Lilja Ingrid Margaretha, jag föreslog Lilja Ingrid Karolina, men det blev snabbt nedröstad av Hannes för alla hästnamn går bort (vi har ju haft två ston som hetat Karolina).
Lilja Louise hade varit fint....  hmm vi får se... Iallafall Lilja Hannesdóttir Lindsten. Lilja efter Hannes moster "Lína Lilja Hannesdóttir" och så hette Hannes mormors mor Lilja.
Ang hästnamn... vi hade en gång Tinna frá Helgastödum, en Hrafn 802-dotter....
2007-12-07 ? 22:09:22

Hemkomna

Nu har vi varit hemma sedan i onsdags, Lilja och jag. Sedan mitt förra inlägg har vårt liv varit allt annat än lugnt och mysigt (som man tänker sig första veckan med en ny familjemedlem).

Som jag skrev var jag osäker på vad som skulle hända när jag åkte in i torsdags. Iallafall, lite kort...

Vi hade tid hos läkaren vid 11, men klockan var 12 innan vi fick komma in. Det visade sig att mina levervärden hade skjutit i höjden sedan måndagen. Läkaren kopplade ctg och bestämde sig för igångsättning på fredagen (så jag skickade Hannes till jobbet igen ;-).
Vad vi inte alls väntade oss vad att ctg´t visade att Lilja hade extraslag (hjärtat). Läkaren sa då att hon inte trodde det var någon fara och det berodde troligen på omognad och kan vara så korta stunder och att jag därför skulle läggas in på BB och de skulle köra regelbundna ctg.
Men arytmin (oregelbundna hjärtslagen) blev inte bättre som läkaren trodde. Så därför togs ett nytt beslut att jag skulle sättas igång (i lugn och ro) under eftermiddagen och fick därför ett rum på förlossningen och jag fick nål i handen osv.
Ringer Hannes att han kan förbereda sig på att komma, men inte ha bråttom... (läkaren var väldans lugn). Iallafall några minuter där efter så svartnar allt för ögonen samtidigt som rummet fylls av läkare och personal, Liljas hjärtljud går ner till 65-70 och läkarna trycker för fullt på magen, kör ctg och ultraljud. Hannes rings dit AKUT. Jag hör någonstans i bakgrunden "nej, nu avbryter vi". Jag trodde Lilja dött... total chock... men då var istället sängen i rullning för akut snitt.
Får frågan om jag ville ha ryggmärgsbedövning eller sövd... dum som jag var (efterklok) valde jag ryggmärgsbedövning och det har jag bara fått lida för efteråt. Iallafall... fick jag genomlida 5-6 stick i ryggmärgen och en bedövning som endast tog i huden... alltså är jag snittad utan bedövning vilket gjorde djävulskt ont. Har inte fått se min journal, men vad Hannes återberättat så hann läkaren skära ner i fosterhinnan innan de avbröt (eftersom jag skrek och sparkade med benen). Sedan tog det 5 minuter innan jag blev sövd. Effekten av detta gav dagarna efter att kroppen var i chock och jag fick koffeindropp för att vidga blodkärlen.
Lilja har sedan fått bästa intensivvård på neonatal (10:an) tills i onsdags. Vi är dock förvånade att vi blev hemskickade direkt när hon var överskriven till BB, hon är född i v. 35+1 och har inte vänt i vikt. Särskilt också med tanke på att på 10:an var allt superhygieniskt, med skyddsrockar, handskar, spritade händer och absolut inga besökare, till att komma direkt hem.

Hon har hjärtarytmi och läckage på hjärtat, på torsdag ska vi på ny undersökning men vi får se vad som händer framåt.

Så har varit en omtumlande vecka, Lilja är född kl 14.35 på torsdagseftermiddagen. Jag är öm såklart, går omkring i megastor sidenpyjamas. Binkis är hos Bond  (vilket är supertur för jag hade inte orkat ha henne hemma), Sunna går omkring mig som en skugga.
Vi har skaffat andningslarm till Lilja, annars hade jag inte kunnat sova, Lotta på BVC lånade oss en våg och jag kan inte låta bli att väga henne för och efter hon ätit för att hon får i sig vad hon behöver.

Så nu ska vi försöka hämta oss lite, kanske få upp lite julpynt i helgen....