2007-02-28 ? 10:12:52

Hannes fiskar i Vättern

Hannes fiskar i Vättern
2007-02-28 ? 08:53:16

Bakom molnen är himlen alltid blå!

Idag börjar jag att säga GRATTIS PATRIK, ETT ÅR ÄLDRE-DET GÅR INTE ATT MÖRKA!!!!!!!!!!!

Hannes har ryckt upp sig, tar en extra värktablett och börjar idag med sin C-uppsats, eftersom han har lite ont så satt jag och googlade ämnen åt honom igår kväll. Något inom logistik....

Annars tycker jag att det är fullt upp.. man jobbar, hämtar Tinna, lagar mat, matar alla djuren, tvättar, städar, lägger Tinna... skööönt med torktumlare- me like!!!!!! Ungefär som när Hannes var skadad förra gången.

Sara fick flytta till Marklanda i helgen, ska jag rida så måste ju ändå mamma, Rolf eller Gustav passa Tinna. Dessutom tar Rolf med henne som handhäst när jag inte hinner rida... mamma rider henne ibland med, men mycket nöje!

I helgen blir det Öland, hämta Júlia, även Jockes 40-årskalas.

****************************
En man uppträdde på cirkus med en levande krokodil.
Avslutningen av numret var en riktig rysare. Han drog ner gylfen och
tog fram sin stolthet och placerade den mitt i gapet på krokodilen. Så
stängde han krokodilens käft och stod alldeles stilla, publiken var

dödstyst.
Efter ungefär en minut tog han fram en liten gummiklubba, gav
krokodilen ett kraftigt slag i skallen och då öppnade denne gapet.
Mannen kunde dra ut sin stolthet igen, helt oskadad. Publiken jublade
och var lättad.
Då säger mannen att han erbjuder 10.000 kr till den i publiken som
vågar göra om samma sak. Dödstyst i publiken, ingen vågar ställa upp.
Då räcker en blondin på första bänk upp handen.
- Jag kan prova, om du lovar att inte slå mig så hårt med den där
klubban!
2007-02-26 ? 09:52:52

Júlia Vórsol från Marklanda

183512-5
2007-02-26 ? 09:52:01

Måndag

Så då var det måndag och allt börjar lugna sig.
I torsdags var vi på helspänn hela dagen. Operationen tog tid, de fick komplikationer, de hade inte sett på röntgen att frakturen låg in i bröstbenet och precis vid hjärtat. På kvälllen var Hannes helt borta och fick problem med blodtrycket. Men till fredag lunch var det stabilt men Hannes hade väldigt ont. Tinna var jätteledsen och rädd för sin pappa. Sedan på fredag eftermiddag drabbades avd. 19 av VINTERKRÄKSJUKA och skickade hem alla som var möjligt, även Hannes.  Så helgen var lite slitig. 

I lördags passade Rolf Tinna en stund, mamma och jag tog en ridtur. Jag på Stjarni ( har träningsvärk , han är ju som en cylinder) och mamma på Sara, hon lös som en sol och Sara gick som X2000!!!
Fast Stjarni gick bra, men är man van att rida Sara så.... men snäll är han...


Åkte till elgiganten igår, skittrött på att hänga tvätt så jag bestämde mig för att köpa en torktumlare, såg en 42´plasma och var på väg ut med båda när jag började tänka efter... Tv´n var väääl dyr...


Hannes och jag firade 7 år tillsammans igår, så mysigt det kunde bli efter omständigheterna!

Tinna är faktiskt fortf lite sjuk, ont i halsen. Men jag kände att jag behövde åka lite till jobbet. Så hon och Hannes tar hand om varndra, hon är ju så stor nu!
2007-02-22 ? 13:42:14

Venus

183512-4
2007-02-22 ? 12:23:07

torsdag

Nedstående skrev jag igår kväll....


Okej, livet rullar verkligen…

I morse kände vi att det var slut för lilla Venus, hon mådde så dåligt, svarade inte på behandling så vi ringde efter veterinären och bad honom komma (Öja-Malin, Martin Bocec, en sak kan han i alla fall, eller hur), vid 16-tiden kom han, vi (Rolf och mamma) ledde ned henne i trädgården, där hon gått så många somrar och betat, där vi plockat hennes äpplen varje höst, där jag som yngre och vildare red henne zick-zack mellan träden, där Gustav ridit henne de första gångerna…

Venus var alldeles cool-lugn, ställde sig för att beta, veterinären gick fram och bara knäppte av, de tog bara en sekund. Vi valde själva slaktmask istället för avlivningvätska, Venus är den stickräddaste jag någonsin träffat, som om hon slapp uppleva ett sista stick så var det värt det. Venus är ju inte särskilt stor, så lätt rullade vi över henne i skopan till hjullastaren, hon får ligga där tills graven är grävd imorgon.

Jag var 10 år när hon flyttade till Marklanda, jag minns som igår när jag satt på ladugårdsbacken och väntade på hästlastbilen och Venus. Venus kommer alltid att vara den svåraste häst jag ridit, trots att vi fick så många år tillsammans, så hade Venus MEST VILJA, MEST FART, MEST AV DET MESTA, fast hon var minst, hon fick smeknamnet Litla-vilda-oda-raudka. Jag red henne i vår nya sadel, handgjord av Thórir Steindórsson, den var inte alldeles ny, vi köpte den av Sofia Ripe men den hade inte passat hennes häst har jag för mig, sadeln hänger än idag ute i stallet. Jag var inte längre än kåporna på sadeln, men red som en virvelvind gjorde vi ändå, jag tror vi var ökända på Geysirs långritter, vilt sken var bara en bonus, likaså trilla av. Det gjorde jag för jämnan och Venus stannande alltid samma sekund som jag flög. Jag vet inte hur många kurser vi gått på eller tävlingar, men jag har kvar alla domarkommentarer. Vi låg ofta först i uttagningen (på den tiden red man alltid ensam på banan i uttagningen) med så kunde jag inte hålla henne i finalen, jag vet inte hur många tredjeplaceringar vi har. Dessutom så alla år, hela tiden när man red henne så ”viftade hon med överläppen”, som en myrslok, syns på alla ridbilder. Likaså varje gång man använde skänkeln, slog hon med svansen.

Jag vet inte om jag kan säga att hon lärt så många att rida, hon och jag växte ju ihop och utvecklades, många fick lära sig ”tänka före och använda förhållande hjälper”. Jag älskade att rida henne, Rolf likaså, han red henne sista åren som pensionär, sista tävlingen, några vintrar sedan fick hon 5,50 i tölt, bra avslutning tycker jag! I alla fall är det många som njutit av hennes underbara vilja, stora steg, massor av lyft samt egna lynne!

När jag säger att livet rullar fast man ibland tycker att händelserna är för många, igår kväll ringde Ingela som äger Júlia Vórsol tillsammans med sin mamma Angelica, Júlia är till salu-var  till salu, hon ska flytta hem till Marklanda igen och axla sin mors mantel och bli familjens nya ridhäst! På www.lenstad.nu kan man se bilder på henne. Vi har även föreslagit att vi gärna ta Milla på foder i 1-2 år.

Brá är i Helsingborg, hon blev inte bättre, hon har lätt fång fram och ska få komma hem imorgon, Sara ska åka ner på undersökning (vi vågar inte annat), är lite i ett bakben i ridningen, så vi vill kolla upp henne för säkerhets skull.

På alla dessa år har vi inte haft mer än ett par kolikfall, ngn liten sårskada, en patella och denna vinter hopar sig allt!

Vågar jag skriva att katten, Kisimá har öroninflammation?

Imorgon operaras Hannes, vinden viner utanför huset och vi väntar 25 cm nysnö, äntligen får jag testa AWD på nya bilen imorgon när jag kör Hannes!

Förresten, är det någon som kan tänka sig vara hundvakt första veckan i april???? Vore väldigt tacksam!

2007-02-21 ? 17:06:37

Venus är borta...

Venus var idag i mkt dålig skick, idag vid 17-tiden avlivades fina Venus hemma i trädgården på marklanda
2007-02-20 ? 16:59:30

Så var även jag sjuk

Häringeryd är en riktigt smitthärd just nu, både Tinna och jag är sjuka.. så vi får se när vi är på benen igen.

Vi fick riktigt dystert besked om Venus, troligen avlivning på fredag, mamma och Rolf tog med Brá ner till Helsingborg idag, det säkra före det osäkra.

Jag såg att jag fått massa mail, svarar på dom när jag är tillbaks på jobbt...
2007-02-18 ? 19:29:10

Vab...

Då var det söndag kväll och snart är denna helg till sin ende… nästan lite poetiskt! Men helgen går fort likaså veckan fram till helg och tiden går så fort.

Fredagen var lyckad, vi lagde tillsammans något så enkelt, men gott, TACOS, med massa olika tillbehör. Angela hade med sig ett vin som jag aldrig smakat tidigare, grönt vin, lätt mousserande, otroligt gott… har kvar flaskan, ska köpa det fler gånger!

Vi badade länge såklart, Tanja hade först inte för avsikt att bada (skyllde på orkade ben) men kunde inte motstå den varma poolen utan lånade ett par shorts och hoppade i!

Kl  01 i lördags morse ( ja för efter fredag midnatt är det väl morgon) vaknade Tinna med maginfluensa och 40 graders feber! Hon var riktigt dålig och kräktes massvis. Så hela lördagen tvättade jag, hur många maskiner som helst med nerkräkta sängkläder, inte lätt att vara liten.. dessutom satt febern i och så fort hon åt eller drack så kom det upp igen. Idag söndag har hon inte kräkt men lite feber och trött.

Vi har även varit hästvakt åt Brá, mamma, Rolf och Gustav har varit hos Patrik och hälsat på, han fyllde år igår. Brá har enl distriksveterinär  (jag har inget vidare förtroende för dom) benhinneinflammation i alla fyra benen, ner i hovbenet, hon är varm i hovarna och har puls, dock inga symtom enl vet. Av fång. Hon har i alla fall behandlats en hel vecka nu utan några vidare förbättringar, hon är inte blockhalt längre, men övrigt oförändrat! Dessutom är hon gosig och gullig, tillgiven och det har man inte kunnat ”anklaga” Brá för innan, vi har haft henne i 11 år.

Venus är fortfarande i Helsingborg, det ser inte ljust ut men jag hoppas de kan rädda henne,  jag har haft henne sedan jag var 10 år och det gör så ont i hjärtat! Om vi måste ta bort henne, ska hon få dö hemma i sin hage på Marklanda och begravas här hemma på Häringeryd. Blir det så, så är tårarna många, hon är ju dessutom högdräktig och ska föla 14 april.

Från det ena till det andra…. Sitter med ett kort framför mig, fick i torsdags veta att en vän till familjen, Angelica, hon har bla köpt Milla av oss i början av 90-talet (ett sto från Neistastödum) och Venus dotter Júlia Vorsól. I alla fall är Angelica svårt sjuk i cancer och jag tänkte att jag skulle skriva några rader, kanske kan man hjälpa till med något, jag vet att en kvinna på Öland tar hand om deras hästar och försöker sälja några av dem. Hon har vid ett tillfälle sagt måste hon någonsin göra sig av med Milla, så kan hon bara tänka sig tillbaka till oss, Milla är underbar! En riktig ängel. Jag har vid flera tillfällen varit hos Angelica och hållt kurs, det är svårt att skriva ett sådant kort.

Tinna har just vaknat och vill skriva några rader:

Ggv ninni TINNA  HANNES GUOSTAV PAPPA DDINNNOSAURIE FRIDDDDDA ÅSE

JJJJJOOOOOHHHANNA

 

Så tar jag över igen, har jag berättat att Hannes ska opereras på torsdag, hans nyckelben har inte läkt, så läkarna ska ta ben ur höften och göra en protes till nyckelbenet, en flera lång timmar operation och tre månaders konvalescens väntar Hannes.

Imorgon måndag skriver Hannes tenta så jag ska vara hemma med Tinna… nu ska jag gå och göra laxbiffar med teryaki och salladslök… och nudlar förstås!

2007-02-16 ? 09:30:22

Livet går upp.. så går det ner........

Frida och jag hade en kanonkväll igår, vi var fyra från eniro och fem kunder från olika företag. Matchen var mycket trevlig... fast det är ju hela grejen som gör kvällen, hur man satt, god mat och skoj spel. SNäll som jag var så körde jag hem.. så Frida fick festa...


Venus sedan, hon står nere i Helsingborg nu, det ser inte så ljust ut, men iallafall har hon öroninflammtion, allvarlig, och vi kan just nu inte annat än hålla tummarna....
Idag känns det som en tung dag... lite skoj mail tar jag gärna emot!

Ikväll ska jag, Åsa och Angela ha lite spa-mys i jacuzzin... Frida ska tyvärr iväg på annat och Cicci firar sin 25-årsdag med familjen.....

En raggare var ute ensam och gled en kväll

Helt plötsligt fick han synd på en skitsnygg blondin och stannar och kör ner rutan.

Hon stoppar in huvudet i bilen och frågar vad han vill, då kör han upp rutan så hon fastnar med huvudet, sedan går han ut och sätter på henne i häcken.

Efter detta går han in i bilen igen och säger stolt: Vi raggare kan våra knep!

Då säger blondinen: Det kan vi bögar oxå

2007-02-15 ? 12:58:04

Jönköping ikväll

Direkt efter jobbet ikväll åker Frida och jag till Jönköping, vi har kund-event (Eniro) där vi bjuder in våra kunder i VIP.logen och HV71-match
2007-02-14 ? 08:41:58

Alla hjärtans dag!

Var det någon mer än jag som överraskades i morse?? Satt igår och pratade med Camilla (Rödulls matte) och klagade över hur oromatisk Hannes är...
I morse överraskades jag med den största bukett jag sett, och ett lång kärleksbrev!

Ni som brukar ringa till mig och jag brukar ursäkta att om det bryts så är det för telefonen har dåligt batteri... men det är visst inte så.... jag pratar bara för mycket i telefon ;-) Batteriet klarar tydligen inte hur mycket som helst!

Idag är Sunna med mig på jobbet.. tydligen är min kollega Jerry rädd för hundar.... så hon är kopplad men ligger som en prinsessa jämte mig, på en stol..... Fobi-träning ;-)

Fick just höra att Patrik, Götängens XA, har en bebis på väg, GRATTIS!
2007-02-13 ? 09:18:15

Liten uppdatering

Helgen hände inte så mycket, Hannes hade med sig 30 kg lax från Vättern, jag tycker att det är riktigt äckligt när han  flår fiskarna! Flå vilt osv har jag inga problem med.. men fisk, blä!

Idagh får jag fylla bloggen med fräckisar istället.. kommer inte på ngt att skriva...  ingen ridning i helgen, melodifestivalen var kanon!

- Hur motionerar en man på stranden?
- De suger in magen varje gång de ser en bikini.

- Varför skapade Gud Mannen?
- En massagestav kan inte klippa gräsmattan.

Varför är män som hundar?
A) Båda har ogrundad rädsla för dammsugaren.
B) Båda har ett överdrivet intresse för kvinnors skrev.
C) Båda är misstänksamma när det gäller brevbäraren.

Ang ovanstående.... Ilona är obefogat rädd för dammsugaren, kan det möjligen vara så att hennes fd husse (vi tog över henne när hon var 3 år) alltid var tvungen att rasta henne när dammsugaren åkte fram..  ;-)

Denna kom just från Frida..
Jim och Edna var båda patienter på ett mentalsjukhus. En dag när dom gick förbi sjukhusets pool, hoppade plötsligt Jim i på den djupaste delen.

Han sjönk till botten och blev liggande. Edna hoppade direkt i för att rädda honom, simmade till botten och drog upp honom.

När chefsläkaren fick höra om Ednas heroiska insats beordrade hon omedelbart att Edna skulle skrivas ut från sjukhuset.

Hon gick till Edna och sa:

"- Edna, jag har både goda nyheter och dåliga nyheter.

Dom goda är att du blir utskriven. Eftersom du var kapabel att reagera rationellt i ett akut krisläge genom att hoppa i och rädda livet på en annan patient, konstaterar jag att du har ett friskt tänkande.

 Dom dåliga nyheterna är att Jim, patienten du räddade, hängde sig själv i badrummet i sitt badrocksskärp precis efter det att du räddade honom.

 Jag är ledsen, men han är död."

 Edna svarade: "- Han hängde sig inte själv, jag hängde upp honom för att torka!

 När får jag åka hem?"

2007-02-09 ? 13:00:21

Åh så var det helg igen!

Gillade ni min fräckis igår????? Det brukar pingla in "fredagsnojs" på mailen nu efter lunch! Jag lägger in om det kommer något skoj!

I Geysirs forum www.geysirforening.com kan ni läsa om (och är välkomna)  om sto och hingshållarträffen med Maggan Pålsson, mycket duktig och erfaren islandshästavlare!

Så inför helgen har jag inga vidare planer, "Så ska det låta ikväll" och Melodifestivalen imorgon (yeah!)

Lite ridning blir det allt!

Kanske en tur till Malin och kika på valparna! Om 6 veckor är "Bexa" leveransklar ;-)
Ska nog ringa och boka röntgen till Saga. Det går inget vidare att försöka få MH samtidigt till hela A-kullen (danskar).. men vi får se om det går kanske att lösa i Alvesta... om man blinkar lite och försöker övertyga om att detta är väldiga brukshundar.... det var väl ingen som skrattade nu? MP, du om någon ska sluta skratta.. dom är JÄTTETUFFA!

Kanske även borde träna lite med dom två som är hemma i helgen med....  Var ute med dom igår... man kan inte skryta med dom direkt.... de var två riktiga fuskisar..... tyckte att "sitt-stanna kvar" var överkurs!


Fräckis!
En blondin stannade till vid en CocaColaautomat, stoppade i pengar och ut kom en burk med Cola. Hon sken upp och sprang iväg för att hämta mer växel. Pengar stopppades i och burkar trillade ut. Då kom det en brunett och undrade om hon kunde komma emellan och få en burk. Blondinen vände sig om och fräste:
- Håll dig undan, ser du inte att jag vinner!
*********
En blondin hade felaktigt satt sig i 1:a klass på planet till Mallorca, flygvärdinnan försökte förgäves få henne att flytta. Flygvärdinnan bad stewarden att säga åt blondinen, men det slutade med samma resultat. Stewarden och flygvärdinnan bad då kaptenen att säga åt blondinen att flytta sig, varefter kaptenen går fram och viskar något i blondinens öra. Sekunden efter rusar blondinen och sätter sig längst bak i flygplanet.
- Hur gjorde du? Vad sa du till henne?
- Jag sa bara att 1:a klass inte gick till Mallorca.
*********
Min kollega Jerry tyckte denna var riktigt dålig...
Vad kallas blondinerna på högskolan?
- Besökare.
******
Vad kallar du en intelligent blondin?
- En golden retriever.  (denna är nog bäst)
*******
Vad skriker en blondin som bevittnar en bilolycka?
- Vilket nummer har 112?
******
Vad kallar man en blondin med en brunettperuk?
- Artificiell intelligens.  (nu har jag skrattat högt flera gånger)
*************
- Varför skapade Gud blondiner?
- Fåren kunde inte hämta en öl ur kylen..... - Men varför skapade Gud brunetter, då?
- Blondinerna kunde inte heller hämta öl.
2007-02-08 ? 10:35:41

Torsdag

Veckan går fort..
Vad gillar Ni bloggen, lite rörig tycker jag!
Men det funkade inget vidare att använda dagboken på hemsidan!

Igår kväll var Gustav hemma och körde in en ny rundbal till hästarna! De är roliga, uppför sig som om de aldrig sett mat (fast de knappt ätit upp den gamla) och som om de håller på att svälta ihjäl, särskilt Nafna och Karolína. Nafna springer efter mig i hagen och gnäggar- när balen börjar ta slut. Nafna för övrigt är en väldigt personlig häst, gnäggar alltid när hon ser mig.

Fick en FULING av Jerry nyss,

Elefanten frågade kamelen: "Vafan har´u tuttarna på ryggen för?"

Kamelen: "Jävligt dum fråga från en som har kuken mitt i ansiktet"

Skriver kanske mer sen!

2007-02-08 ? 10:31:12

Sara & Ninni

Sara & Ninni
2007-02-07 ? 09:51:01

Sara i kort tölt!

Sara i kort tölt!
2007-02-07 ? 09:50:14

Massa massa fel...

Undrar om man blir såhär virrig med åren eller... för det första är det nästa tisdag som Gustav och jag ska träffa ett medium... sen ska Hannes inte till Vänern utan Vättern.

Fick ett himla skoj mail av Heléne (Roxy) men bantningtips.... det gick ut på att jaga snygga män för att förlora olika antal kilo... osv... iallafall tror jag att Beatrix  (Rosso-Kitty) kommer vara minst lika bra batning... ;-)

Nån som såg Greys Anatomy igår.. åhh vad sorgligt! Typiskt att det slutar nu!

Någon hade citerat från min  blog till Geysirs hemsida:
Avgick som Geysirs ordförande igår... 2 år. tack hej! Äntligen kan man få leva ut som den *bleep* man är på alla forum osv.. haha"

Oj oj
BITCH, ska det ju va!!! Dessutom är man ordförande så får man kan man ju inte skriva vad som.. eller hur... måste man vara lite seriös... jag som älskar att diskutera!

Såg Ni bilden på framsidan på underbara, underbara Sara! Hon är verkligen en pärla att rida.... hon är inte så grov som hon ser ut utan väldigt välpälsad!

Chillis operation hade visst gått bra.. Millis kanske skriver någtra rader i forumet!

Väntar spännt på nya bilder på Beatrix-, Bex, men Malin ligger sjuk i halsfluss stackars!

Igår satt vi hela eftermiddage på jobbet och igenom alla förändringar inför året... fram till semestern komme rjag jobba med Ystad (himla trevligt folk), Skövde, Jönköping (hur länge som helst dessutom), Stockholm och Västerås... Tycker det är himla mycket Jönköping i mitt liv just nu(menar inte negativt), jobbet allt från utbildning, kunder och kundevents (HV71-matcherna), sedan hästarna!

Liten fuling jag fick på mailen, INTE RUMSREN!

Mamma, mamma, får jag säga mus? frågar den lilla flickan.
- Nej! Det får du absolut inte! Gå ut och lek nu.
Två minuter senare kommer flickan springande igen:
- Mamma, mamma, det hänger en fladderfitta i garaget!
2007-02-06 ? 08:43:55

så var det tisdag

´Tisdag morgon och jag är knappt vaken ännu...  förhoppningsvis så vaknar jag.... när jag druckot några koppar kaffe till...

Just nu är det största underhållning på alla dessa forum, buke och sif´s . Ibland är det  klockren underhållning när det är lite att göra på jobbet.... vissa är ju riktigt ute och seglar när det gäller avel, tur att vi inte släpper aveln fri, puh!

I helgen åker Hannes, hans pappa Jón, Stefan,Björn, Óli och Fridleifur till Vänern för att fiska... hemma själv hela helgen. Måste lura Gustav att sitta barnvakt så jag hinner rida.

Himla skoj förresten nu när ni kan kommentera bloggen!

Ikväll ska Gustav och jag träffa en medium igen, www.skogsljuset,se riktigt coolt är det.

Ni får gärna maila över lite roliga historier... ;-)
Fick denna nyss denna av Tina, håll till godo.... skratta! (Om du inte får upp något kan jag mail den till dig)
http://www.hamsterpaj.se/underhallning/view_item.php?id=987
2007-02-05 ? 09:29:44

Sara-flygande pass

Sara-flygande pass
2007-02-05 ? 09:27:41

Helgen

Sara-flygande pass

Helgen gick fort!

I fredags eftermiddag övervägde jag kort att rida.. men regnet öste ner och det blåste så.... nej tack! Så här tidigt på året får man vara lite lat.
Lördag-äntligen! Melodifestivalen.... jag ääälskar melodifestivalen.... kommer njuta nu flera lördagar!

Sen red jag Sara, Hannes tränade på den nya kameran och tog lite bilder... lägger in dem senare idag. Sara var dock på riktigt stohumör. Jag håller på att banta henne och det tar ganska mycker på hennes humör, så jag har ökat fodret aningen... Red henne i söndags med... hon gick som en klocka! Fick inte rida så mkt... Tinna ville rida hela tiden... Sara går jättefint med Tinna men hon kan inte rida henne ensam som Krafa. Tinna rider bättre på Krafa, hennes trav är mjukare än Saras tölt! Det trots att Krafa är otroligt storstegad.. fast på ett annat sätt. Hannes tog bilder även i söndags!

Har lite problem med att Z-sadeln glider fram.... hmm inte bra... kanske skulle låna Stjarnis Benni-sadel... fast då blir Rolf utan... o-bra läge.

Avgick som Geysirs ordförande igår... 2 år. tack hej! Äntligen kan man få leva ut som den bitch man är på alla forum osv.. haha

Förresten vi hade ju årsmötet hos Lotta i Vetlanda igår, hon har ett sto "Marklanda-Blesa" som är barnbarn till vår gamla Blesa... enl "papper" som borde hon inte vara så bra, men var riktigt flott! Hon hade även ett föl som var kanonfint, en lite silverisabell...  Gamla Blesa hade 7 för tölt och "Marklanda-Blesa" är efter Freyfaxi frá Thoreyarnúpi (som gett svaaaga tölthästar) och fölet sedan efter Silver-Askur som är väldig fyrgångare... men Marklanda-Blesa är mkt bra och fölet likaså! Mamma blev riktigt föryjust i fölungen.. men den var inte till salu!