2007-07-30 ? 19:40:28

Saga röntgad!

Idag är Saga röntgad, det såg jättefint ut! Däremot var hennes tonsiller inte så snygga, så de ska tas bort i slutet av augusti.. i Läckeby.

I morse åkte mina svärföräldrar hem, det har varit intensiva dagar, men många övernattande gäster, så idag var det som om all luften gick ur.. puh.

Idag har valparna klippt klorna... Bárdur som in vanliga fall är en riktigt tuffing... är den ende som piper vid kloklippning. Inte ens när han fick sitt stora chip & rabiesspruta pep han, i fredags... Kanylen till chippet gör vem som svimfärdig, fyyy säger jag! Han var dessutom coollugn bak i bilen med Tinna, de satt i bilstolen och han var hur nöjd som helst utan mamma (som satt i bagaget) och syskon.

Jag hoppas alla har fått bilderna jag skickade igår... 50 st eller så ;-)
2007-07-29 ? 21:24:09

Kalas

50-årskalaset blev kanon, med över 170 gäster hemma på Marklanda.
Det har dock tagit väldigt mycke tid, så jag har inte hunnit fota eller skriva.
Sedan jag skrev senast har valparna hunnit utforska hela trädgården och leker numera på hela nedervåningen. Billy & Bond smakade på gräset och kräktes för första gången.... grässtrå i halsen! Men som sagt.. många saker ska testas ;-)

Kasper har inte bara lät sig att man ska äta med framdelen, har är även väldigt duktig med det som ska göras med bakdelen, gå på tidningen, längst bort från sin bädd.

De äter nu duktigt, upptäcker hela tiden nya saker, visar mycket trevlig kamplust, nyfikna och sociala.
2007-07-24 ? 19:30:08

Kasper med rumpan i blöt

De fyra mattiderna är en cirkus! Billy vill helst ligga med framtassarna i maten alternativt ta sats och hoppa ner i skålen. Ikväll hade jag precis satt in maten när Tinna kom ner för trappan, till Kaspers stora glädje, han springer fram till kompostnätet, viftar på svansen och skäller glatt samtidigt som han backar och sätter sig pladask med rumpan i maten, det kan man kalla förvånad valp!

Bond som innan var en riktig mysis... visar framgångsrika brottargrepp!

Bianca däremot har lärt sig att Tinnas famn är den bästa och sitter redan och viftar på svansen och ylar när Tinna kommer "lyft upp mig matte".
2007-07-23 ? 21:29:33

Stora valpar!

Till min stora förvåning när vi kom hem, har valparna förvandlats på bara två dagar, jag möts i dörren av Bond & Bárdur som står mot kanten och viftar på sina svansar välkomnade! När jag åkte hade jag fem små tultor i lådan! Nu slickas de i ansiktet, äter själva, brottas, skäller och morrar! Det var en timmesfråga vem som skulle rymma ur lådan först, så nu har de flyttat ned på nedervåningen och lever "rövare", vilken lycka att kunna busa på ett större område!

På lördag är det 50-årskalas, 145 gäster! Vilket party!
2007-07-21 ? 11:39:50

På Svensson-semester!

SÅ nu är vi på camping i Karlskrona. Detta är äkta Svensson, familjer i alla likadan träningsoveraller, vandrar med antingen sin disk eller necessär fram och tillbaka.
I var och varannan husvagn bor det en liten bjäbbig hund. Vi har Ilona med oss och som tur är bryr hon sig inte eftersom dessa små bjäbbisar vanligen är kopplade... dock finns det en husvagn några meter bort från oss, som har två små ulliga saker som ägarna envisas har lösa. Dessutom verkar de tro att de hr världens lydnad (de verkar kunna gå fot i koppel). Varje gång man går förbi så far hundarna fram och skäller... då har jag ett läge där jag måste fya Ilona "ät inte upp ulltussarna typ", första gången sa jag till ägarna lite fint.. Ni bör nog koppla Era hundar... ägarna står varje gång vid förtältet i och viskar tyst "nej" till sina hundar som varje sig hör eller ser sina ägare... frågan är hur man ska formulera sig till sådana människor... koppla era hundskrällen annars kommer min hund säkerligen bita ihjäl båda Era hundar om det vill sig illa... eller ska man fint häva koppeltvång? Irriterande iallafall!

Vi har det ganska gött i den nya husvagnen, rymlig dusch, stor toa osv.

Jenny, vad gäller avelsverksamheten så är den väl inte off, att Otur är såld beror på "erbjudandet", som var MYCKET BRA! Tror inte du skulle tro mig om jag berättade hur högt.
2007-07-19 ? 19:57:19

Dags å döda några myter & rykten ;-)

1. Några har trott att jag sålt Lind, nej nej nej för 17! Den sista hästen jag säljer! Just nu är hon på Marklanda, på bete, i höst ska hon stå uppstallad på Teleborg hos fodervärd tom ca 1/3... inget märkvärdigt, min mage har liksom inget behov att att rida fler hästar än alla på Marklanda plus Krafa, är i v. 18 imorgon...

2. Cissi, har man ett barn och fem valpar är semester allt annat än ledigt och vila! Tinna vaknar helst före 7!

Ikväll har jag hjälpt mamma med Frosti, hon har aldrig lagt pass innan. Frosti är en riktigt pärla och går som tåget, vad man förväntar sig av en landslagshäst. En jättemysig häst, med mycket av allt, steg, vilja, snäll, välriden, plus att han är skimmel, så fiint!

Dessa goa valpar, de tre bruna (Kasper, Bond & Billy)påminner om Tinna. Varför käka mat när mamma snart kommer med något godare, i Tinnas fall välling, i deras fall något som skulle kunna utnämnas som guldko av Arla, SUNNA!

Häromkvällen bytte jag i deras låda, kikade bort och vart hittade jag Billy och Bond, jo ett par meter bort och undersökte Tinnas leksaker!

När jag sedan satte ner dom i lådan så råkade det falla sig att Kasper hamnade på en liggande Bond (som ett plustecken), iallafall reste sig Bond och där stod Kasper och vägde och verkade fundera på hur 17 han skull lösa detta, han kom ju varken framåt eller bakåt, inte heller gick Bond.... men som tur är han brossan Bond ganska rund mage och la sig för att vila igen... då kunde han kravla sig över, vilken syn!

Iallafall busar de mycket med varandra, stunderna är korta men som man säger kvalitetbus.


OBS! Ni som tänkt komma på mammas 50-årskalas, sista anmälan imorgon fredag!
2007-07-18 ? 20:28:24

Väldigt lite häst :-)

Det händer så lite på hästfronten nu, jag har bara Nafna, Freyja och gosiga Sleipnir hemma. Tar in dom på kvällen, borstar och ut på morgonen ;-)
Frosti kommer vi behålla, Otur är såld.. tja....

Valparna är busiga nu, hoppar runt i lådn, brottas och testar både morra och skälla. Binkis är en liten busa som gärna väcker sina bröder.
2007-07-17 ? 20:18:58

Billy rockar

Valparna har nu börjat smaka på mat, de var ljuvliga första gången de fick smaka. Billy fick en bit i munnen och rockade loss, han hoppade runt som en liten rodeohäst och busade. Bárdur var den ende som satte sig snällt och åt, Bianca smakade lite, de andra fick med busryck av den nya smaken. Sunna har så mycket mat så de är inte vidare hungriga.

Nu har Tinna kommit på ett smeknamn till Bianca, Binkis... helt ok det ska ju bli hennes hund så hon måste få välja.

Till helgen åker vi med husvagnen till Åhus, hund och hästvakt är ordnad. Har inte vrit där på evigheter.
2007-07-15 ? 15:47:29

Götängens Bianca Bratztjej

image93
Här är Tinnas lilla älskling! Bianca och Tinna är inga barbies eller prinsessor, utan BRATZ!
Bianca ska stanna hos oss och förhoppningsvis bli avelstik. Men tills dess, Tinnas sängvärmare och barnprogramstittare, gissningsvis flera turer i dockvagnen med!
2007-07-15 ? 14:45:10

Götängens Billyimage91
Här är godingen Götängens Billy som ska flytta till familjen Wassholm och bli lillmatte Claras hund.
Kanske har Billy en framtid som räddningshund, men det är något som tiden utvisar...
2007-07-15 ? 12:50:40

Vi gör faktiskt än gosar med valparna ;-)

Valparna tar för tillfället nästan all uppmärksamhet, man kan sitta i timmar och bara titta på dom. Idag var tex "Billy" den förste rymlingen, Bárdur är mest vaken osv.

Jag har alldeles glömt att berätta om Hannes nya jobb, på Länstrafiken. Kan erkänna att jag inte har koll på hans titel med i mina öron så kallar jag det controller, iallafall ekonomi och it-tjänst med stora doser excel.

Var och lämnade Tinna hos Linnea  förmiddags, kompisen Ellen var också där... Iallafall konstaterade vi mammor att varje gång vi lämnar våra flickor så har papporna  i respektive hem alltid snickarkläder på.... hmmm...
Man kan iallafall konstatera att har man hus.... finns de alltid saker att göra. Just nu klipper Hannes gräset i det som skulle kunna kallas trädgård, det blir det igen efter ett par lass matjord, gräs, grus och lite plattor.... Man kan kanske kalla det trädgård i sin kokong.... snart spricker kokongen och ut kommer en fjäril....
Jag får njuta av andra saker denna sommaren istället än just vår trädgård, som att promenera i våra "naturhagar", alla underbara hallon som växer i överflöd iår. Jag tror inte det finns något som går upp mot hallon, underbart gott! Längtar tills valparna ska få följa med på första upptäcksfärden i stora naturhagen, myror, stubbarm stenar, gropar, buskar ja allt som gör en litens valps liv otroligt spännande och det bästa.... naturhagen ligger precis bakom huset!

Imorgon är det utlovat 30 grader och Tinnis, Gustav och jag ska satsa på Playa del Öjaby ;-)

2007-07-14 ? 15:58:40

My name is Bond... 007 with licens to kill (eller hur det nu var med det sista i meningen)

image89
Här är lille Bond som ska flytta till familjen Kandenäs utanför Alvesta!
Där kommer han bo som en prins och kommer bli familjens gullegris!
2007-07-14 ? 13:51:25

Götängens Bárdur

image88
Detta är Götängens Bárdur. Bárdur är ett gammalt isländskt vikinganamn. Denna lille viking kommer flytta till den danska kenneln Gartnervej och Jenni Kochen. Där bor även hans storasyster Azahara från Sunnas första kull!

2007-07-14 ? 13:35:51

Götängens Bonus Kasper

image87

Såhär söt är Götängens Bonus Kasper! Hans nya familj bor i Vallentuna och framtiden ska han förhoppningsvis träna lydnad,  agility och testa på bruks. Bonus betyder "bra" på latin.

2007-07-13 ? 20:45:24

Busiga valpar

Valparna har börja busa i lådan! De är makalöst söta!

Första valpen är "vald", den trefärgade hanen Götängens Bárdur, ska flytta till kennel Gartnervej i Danmark och har förhoppningsvis en ljus karriär som avelshane.

I helgen blir det sommar, göttans! 30 grader på måndag! Öjaby plajjan känns het med en gång ;-)
2007-07-09 ? 19:47:03

Goa runda valpar

Valparna 9/7

Tog lite nya kort idag, hur man än gör blir det alltid minst 80 bilder... men  de flesta bilderna är sovbilder, riktiga tröttisar! Bianca tar sig upp på bakbenen nu, bröderna har aningen tyngre magar ;-)
De är riktiga skojiga att fota, man får till riktiga många magic moments! Alla valpköpare i b-kullen har fått bilder i sin mail.

Första semestermåndagen idag, puh jag är tröttare än efter en hel dags jobb! Tinna vill nyttja varje minut!
2007-07-05 ? 09:40:54

Bianca har öppnat ögonen!Igår när Tinna kom hem från dagis skyndade hon in till valparna som alltid och till sin förvåning och förtjusning! Bianca hade öppnat ögonen, vilken lycka tyckte Tinna! Desstom när man är 3, snart 4, så är det viktigt att vara först! Så hennes valp var FÖRST!

Igår kväll hade vi sommarfest på jobbet. Vi var på Terrassen som Eniro abonnerat och stylat i temat "Tusen och en natt", med tygtält, soffor, sängar m.m. Lite ovanligt med himla snyggt! Lägger kanske in ngn bild senare... om det dimper in ngn på mailen.

I helgen ska mamma, Rolf & Gustav rida/köra det årliga hästrallyt. Det är kombinerat distansritt/trail. Tyvärr ska det ju ösregna!
image85Sommarfest 2007
2007-07-04 ? 08:48:57

Regn & valpnamn

Regnet öser verkligen ner, men som tränad "Islands-bo" så bekommer det mig inte så mycket. Däremot är det nästan lite mysigt! Är iallafall göttans glad att huset är nydränerat med tanke på regnmängderna, fastän jag får skämmas över den där j*kla trädgården som fortfarande inte är fixad! Ska ringa och jaga Capea idag. För två veckor sedan var de och började fräsa bort stubbar efter fällda träd, efter 1,5 stubbe gick maskinen sönder sedan dess har jag inte sett röken av dem, 2,5 stubbar kvar och trädgården ser ut som ett byggarbetsplats-med ogräs!

Familjen Wassholm har valt namnet Billy till sin valp, så Bianca Bratztjej, Bond, Bárdur och Billy.

Tre arbetsdagar kvar till semstern.. nice!

Äntligen röntgentid för Saga! Eftersom min kära mamma absolut vill röntga henne i Läckeby (riktiga proffs på att röntga höfter) så har det dröjt eftersom deras röntgenmaskin varit sönder, 20 augusti ska de ner!
2007-07-03 ? 08:30:57

Nya valpbilder

Le för kameran!Trefärgade hanen ler!
Gäsp, tufft jobb att vara fotomodellBianca gäspar (?)
Matdags!Matdags!vad gör man inte för lite käk?Ja, vad gör man inte för en spene?183512-80Tre trötta herrar!HanvalpHane som föddes som nr 2Hanvalp"Tvåan"183512-77Tredje födda hanenHanvalpFörstfödda hanenBiancaBianca

Igår kväll försökte jag febrilt få till lite bra kort på valparna, men de ligger inte stilla tillräckligt länge, tur att man har digitalkamera! Iallafall blev det några magic moments som de "två svarta" stod för. ett smile och ett på Bianca där hon räcker ut tungan! Respektive valpköpare har varsitt stort mail med jättemånga bilder i sin mailbox.

Har kanske glömt att berätta att valparna fått sina klor klippta, hm, det var några stycken!
Nu är tre namn klara, inga valpar är valda änu, men Bianca Bratztjej som vi ska behålla, Bond som ska till Alvesta och hanen som ska flytta till syster Azahara i Danmark ska heta Bárdur, efter en isländsk vikingahövding!
2007-07-02 ? 11:12:40

Måndag!

Tinna & Sleipnir från Marklanda

Så då har ännu en helg gått! Valparna växer och är som små runda bullar! Man kan inte titta sig mätt på dom!
På hemsidan ligger en bild på Saga(tik ur Sunnas första kull)! Vad tycker Ni?
Igår kväll lämnade vi Linda & Salka hos Elin! Jag tror Linda kommer trivas kanon hos Elin, bli lite extra ompysslad och gos.

Jag provred Frosti i fredags, typisk "Ninni-häst", men vi får se hur det går för mamma med honom, men efter tvådagarsritten i helgen var hon jättenöjd iallafall.
 
Lilla Biancas smeknamn varierar från Mysan, Gosan till Bella. Det syns tydligt att valparna njuter av att ligga i Tinnas knä och bli klappade, så fort hon sätter sig i lådan kommer de redan ålandes til henne.
Snart öppnar de ögonen!