2007-09-25 ? 11:10:14

Tänkvärt som kom på mailen!

Ämne: En tankeställare!


Till alla barn som överlevde 50-, 60-, 70- och 80 talet
Först så överlevde vi att födas av Mammor som rökte och drack under graviditeten.
Dom tog magnecyl och alla möjliga läkemedel samt åt tonfisk direkt ur burken men blev aldrig testade för diabetes.
Efter detta trauma blev vi lagda på mage för att sova i en spjälsäng målad i en rosa eller babyblå färg med hög blyhalt.
Vi hade ingen barnsäkerhet på medicinburkar, dörrar eller fönster och när vi cyklade hade vi ingen hjälm!! För att inte tala om vilken risk vi tog när vi liftade.
Som spädbarn och barn åkte man bil utan barnstol. bilkudde, säkerhetsbälte eller airbag.
Vi drack vatten direkt ur trädgårdsslangen och INTE ur glas eller flaska.
Vi delade läsk med flera kompisar och drack direkt ur flaskan och INGEN dog av detta.
Vi åt muffins, Mammas bullar, vitt bröd, riktigt smör och för mycket socker på cornflakes och i filen. Inte blev vi överviktiga för det! För att:
VI VAR ALLTID UTE OCH LEKTE!!!
Vi kunde gå hemifrån på morgonen leka hela dan och kom hem när gatlyktorna var
tända.
Ingen kunde nå oss på hela dan OCH VI VAR OKEJ!!
I timmar kunde vi bygga lådbilar av skräp för att sedan åka ned för någon backe och då upptäcka att vi glömt bromsarna.
Efter att vi åkt in i träd och buskar ett par gånger lärde vi oss att lösa problemet.
Vi hade inga Playstation, Nintendo, X-box, ingen video eller DVD, inga 150 kanaler på TV:n, inget surroundljud, CD-spelare, inga MOBILTELEFONER, DATORER inget Internet eller MSN Vi hade VÄNNER och dom fann vi UTOMHUS!!
Vi föll från träd och tak, skar oss, bröt armar och ben, slog ut tänder!! Och inte blev någon stämd eller anmäld för det.
Vi åt maskar och kakor gjorda av sand eller jord och inte fortsatte maskarna att leva i magen!!
Vi fick luftgevär vid 10 års ålder, vi hittade på spel och lekar med hjälp av en pinne och en tennisboll, och fast man sa att det kunde hända, så var det inte så många som fick sina ögon utpetade av pinnar.
Vi cyklade eller gick till kompisar, ringde eller knackade på och ibland steg vi bara in och pratade med dem.
Fotbollslaget hade uttagningar och alla blev inte uttagna, dom som
inte blev det, fick lära sig att handskas med besvikelsen OTROLIGT ELLER HUR!!??
Tanken på att våra föräldrar skulle stå på vår sida om vi bröt mot lagen fanns inte. Dom var faktiskt lagens högra arm!!
Denna generation har faktiskt fostrat dom största risktagarna, problemlösarna och investerarna någonsin.
Dom senaste 50 åren har varit en explosion av uppfinningar och nya ideèr. Vi hade frihet, misslyckanden, framgång och ansvar och vi lärde oss att ta allt detta!!
Om du är en av dem så:
GRATTIS!!
Du kanske vill dela med dig av detta till andra som har haft turen att få växa upp som barn den tiden innan ADVOKATER och MYNDIGHETER reglerade ditt liv för 'DITT EGET BÄSTA'??
 
TILL ER som tror att GUD vakar över er:
Släng detta i papperskorgen!!
TILL ER ANDRA:
Skicka detta vidare!!

2007-09-25 ? 09:54:55

Måste ju visa Leikur

En fågel viskade och tyckte jag skulle lägga in lite bilder på Leikur, så här är han, Leikur från Marklanda, E. Hilmir frá Saudárkróki U. Svipa frá Saudárkróki.

image216
Leikur och Otur (Otur brun)
image217

image218

image219

image221

2007-09-25 ? 09:37:07

Agenthälsningar...

image213

image215
Götängens Bond-James Bond!

Bond är en mästare på "vacker tass", till skillnad från Binkis som absolut inte har tid att sitta still. Hannes som både har stora ambitioner och avsikt att få den efterlängtade eftersökshunden är i full gång och läser, googlar och tränar med Binkis, hamnade igår på Imzedrifts hemsida. Han har ju då fått tipset att börja spåra mycket människo-spår med henne till hon är 8-9 månader. Iallafall så var tipset från mästaren själv, citat Imzedrifts hemsida:  "Hur många spår bör jag lägga i början utav hundens utbildning?
- Minst två, max fem/dag under de första två månaderna, sedan minst tio/vecka under två månader, sedan mellan
fem-tjugo/vecka över tiden http://www.imzedrift.com .

Hannes tyckte ju detta verkade mer eller mindre som ett heltidsjobb.... men jag lugnade honom med att jag har då aldrig kört mer än 2-3 spår/vecka med Lonis, förutom vid ngn enstaka period kanske och hon har alltid haft 10 på spåret vid tävling (de gånger jag tävlat med henne, hon hade ju en fodervärd innan hon kom till oss). Så han behöver nog inte ge upp sina planer direkt, för att han inte hinner spåra 20 spår/vecka.

Imorgon bär det av till Tyskland, jag, Tinna och mamma. Vi åker tidigt på morgonen och beräknar inte vara framme förrän på kvällen i Brandenburg. Tinna är väldigt förväntansfull. Vi har gjort ett vinlotteri (vinner Gustav eller Tinna så blir det väl ngt annat gott) där hela familjen har satsat på vilken poäng Leikur kommer få.  Tinna drog till med
6,20 ;-) hehe så vi får väl se. Kan ju inte avslöja vad vi själva tror, utan det får bli en överraskning. Lovar att det kommer in på bloggen (om inte annat som en kommentar, kan ju messa ngn här hemma som kan skriva en liten kommentar eller i gästboken hur det gått).

Så det blir inget klubbmästerskap (Geysir) för familjen Lindsten-Jónsson iår. Kändes som det blivt lite väl mycket, vi kommer ju hem sent på fredag kväll och tävlingen skulle först gått lördag-söndag. Men nästa år så hoppas jag kunna starta Krafa-grand old lady!  Året därpå 2009 FREYJA. Nu är det sista fölingen för Freyjas del, för nu är jag "Freyja-sugen". Nu måste vi ut och tävla med lite allvar igen, det kommer vara 9 år sedan (hehe) vi kvalade till Landsmót och hon gick helg efter helg 6,50-7,0 både tölten och fyrgången... Fast vi kanske blivt gamla och trötta både hon och jag? Hoppas hoppas på ett skäcksto efter henne och Vaengur!  Den ska absolut inte säljas, oavsett kön.
Läste just upp för min kollega Angelica vad jag skrivit i bloggen, gissa vad hon svarade "snacka om att leva på GAMLA meriter".
2007-09-24 ? 10:12:26

Har man Lind som mamma kan man inte få annat än höööga lyft ;-)

image212
Rödull från Marklanda
2007-09-24 ? 09:43:45

Marklanda-hästar visar framfötterna

I helgen har Rödull och Rökkvi fölmönstrats, det gick jättebra och de har en väldigt stolt uppfödare.  Jag väntar på bilder... lägger in dom så snart som möjligt. Tyvärr så har Rósbjörg och Röskva fått lite unghästvårtor, så Helen kommer inte visa dem förrän nästa år.

Har fått superfina bilder på Götängens Bonus Kasper, Salka från Marklanda (otroligt flott ungsto!) och Götängens Bárdur! TACK!!!!

I helgen har vi även varit på villa-mässan! Mycket trevligt!

image208
Götängens x2, Azahara (vit och brun), Leonberget´,z Lilla Ljus och Bárdur

image209
Götängens Bonus Kasper
image210
Salka från Marklanda
image211
Salka ( ngn som förstår varför Hannes ville behållt henne), lycklig ägare till Salka är Elin Klingstedt.

Åh väntar spänt på bilder från fölmönstringen!

OBS!
Jag (Ninni) nås ej på mobilen för närvarande!!! (Mobiler tål tydligen inte att tappas i golvet hur ofta som helst ;-)
2007-09-21 ? 21:16:41

Klippt lugg och läser tydligen alldeles för lite skvallertidningar!

Ibland är livet inte hund eller häst.... Var och klippte mig idag och slog upp Se och hört "Kishti och John går skilda vägar".... läser snabbt och upptäcker att denne John är min gamla kompis från "blöjåldern", ja sen vi var tre eller ngt. http://www.aftonbladet.se/nojesliv/klick/article561633.ab
Iallafall så har det tydligen stått massor om Johns och Kishtis affär hela sommaren... jag erkänner att jag är förvånad... delvis för jag inte gillar Kishti från Idol och sedan John.... som är så jordnära... med Kishti!
Men bättre väg in i musikbranschen för att göra en sångkarriär kan ju inte John få...  han kan nog bli den nästa världsstjärnan.. som en gång i tiden stod på scen i Bergundaskolans aula...
2007-09-20 ? 13:56:51

Hälsning från Götängens Bonus Kasper

image206
Husets väktare, Kasper ;-) Tur att någon har koll på familjens nycklar!
Kaspers bloggadress finns bland länkar på hemsidan.

image207
Så gosigt i sängen ;-)
2007-09-20 ? 10:15:34

Tack för alla bilder!

Igår "ramlade" det in bilder på mailen, det är jätteuppskattat! Tack! Det är så kul att kunna följa valparnas utveckling.

Kom just från MVC, min vanliga barnmorska var på semester. Gick igenom förra veckans provsvar, bilirubinet var normalt igen men ALP hade gått upp, över maxgräns. Tog nya prover... fattar inte hur det kan skilja så beroende på vem som sticker, har en stor svullnad vid kärlet och är redan blå..

Nästa vecka åker jag, Tinna och mamma på liten minisemester till Tyskland. Leikur ska visas (bedömmas) utanför Berlin. Det ska bli riktigt gött!

Idag ska jag luncha med Frida och Tanja... två av mina väninnor i "Hyenorna".  Tidigare jobbade vi alla på eniro, men nu när Frida är hemma sjukskriven och ska snart ha barn och "alla" andra börjar på nya jobb, är jag ensam kvar på eniro. Så nu umgås vi när tillfälle ges, alldeles för sällan!

Kommer det fler bilder under dagen så lägger jag in dom direkt!

Inte barnvänligt torsdagsnojs:

Jag heter Penis, begär löneförhöjning av följande skäl:

·   Jag utför kroppsarbete

·   Jag arbetar på stora djup

·   Jag störtar med huvudet först in i mitt arbete

·   Jag har aldrig ledigt på helger

·   Jag arbetar i en fuktig omgivning

·   Jag får inte betalt för övertid

·   Min arbetsplats är mörk och har dålig ventilation

·   Jag arbetar i höga temperaturer

·   Mitt arbete utsätter mig för stora smittorisker.
BESLUT:


Bäste Herr Penis,

Efter noggrant övervägande av Er begäran har förvaltningen kommit fram till slutsatsen att avslå den samma av följande grunder:


·   Ni arbetar inte 8 timmar

·   Ni somnar redan efter kortvarigt arbete

·   Ni följer inte alltid ledningens anvisningar

·   Ni arbetar inte alltid på er av ledningen anvisad plats, utan uppehåller Er oftast på andra platser

·   Ni tar inget eget initiativ utan måste sättas på press och bli vänligt behandlad innan Ni överhuvudtaget börjar arbeta

·   Er arbetsplats är tämligen smutsig när Ni lämnar den

·   Ni följer inte alltid säkerhetsföreskrifterna t ex användandet av skyddskläder

·   Ni går i pension långt före 65 år

·   Ni tar aldrig några dubbelskift

·   Ni lämnar ibland Er anvisade plats utan att ha slutfört Ert arbete

·   Och som det inte vore nog: vi har ständigt sett Er lämna arbetsplatsen bärandes två säckar med misstänkt utseende.

2007-09-19 ? 16:33:51

Hälsningar från drömprinsen i Danmark-Götängens Bárdur

image203
Två danskar tjejer som "slåss" om Bárdur.. inget lätt jobb att vara alla danska tikars drömprins...
image204
Vem kan motstå mig?
image205
Stadens lustlakej?
2007-09-19 ? 14:34:35

Hösthälsning från Götängens Bond-James Bond...

men först en liten blink ffrån Binkis och hennes upptåg.. Binkis är helt sjövild i trappan, upp och ner och det bekommer henne inte om hon studsar halva trappan ner... Igår låg hon och Sunna mage mot mage, Sunna alla tassarna om Binkis och slickade rent hennes öron... Söta hundar ;-)


Bond är visst också en tuffing i trappan!

image202
Bond 19/9-2007
2007-09-19 ? 08:54:27

Helgens bilder...

image192
Achilles
183512-193
image194
Inget märgben för stort för en Bratztjej!
image196
I söndags morse erbjöd sig Tinna att morgonrasta hundarma, Ilona i koppel, Tinna i pyjamas och stövlar ;-)
image197
image198

Sedan var det ju renoveringen.. Tinna hjälper pappa
image199
Först måste man tvätta innan man målar...
image200
Ehhh får jag också hjälpa till undrar Binkis?
****
Binkis längtar lite efter sina bröder... och undrar om hon inte kan få en liten bildhälsning...
2007-09-18 ? 08:59:03

Vackra flickor i Glanshammar och stiliga herrar i Stenstorp

image182
Röskva och Rósbjörg
image183
Röskva
image184
image185
image186
image187

Jag blir alltid så glad nrä jag får nya bilder på föl och valpar. Ja, numera är de ju inte små utan "stora".

Till helgen ska Rödull och Rökkvi mönstras, håller tummarna.

Vår kära Ilona fortsätter förvåna oss, hon är ju en järnlady! Vi var helt säkra på att nu var det dags, över. Att det var tid att ta bort vår fina hund. I helgen visade hon symptom på hjärnblödning. Men nu verkar hon ha repat sig. Igår kväll var hon med ute och flyttade hästar, skällde och härjade som vanligt, jagade Sleipnir och lydde inte ett dugg.

Fick just nya bilder på två andra godingar, Rökkvi och Rödull... (den brune är inte från Marklanda)
image188
image189
image190

Nedan är Götängens Billy,
image191

Kanske kommer det fler foton under dagen ;-)


2007-09-17 ? 16:15:00

Jag handlar och Hannes skruvar....

I helgen kände jag för att göra om hemma ;-)
Så i lördags for Tinna och jag iväg till K-rauta (ja först blev det en bratz-docka på Toys), avsikten var att köpa lite smått och gott för att fixa hallen och finrummet, det första Tinna och jag ser var fiiina tapeter, men efter mycket beslutsångerst valde Tinna och jag med att vänta med tapeter till Hannes var med... det är ju dessutom han som ska sätta upp dom.. men lister och färg mm fick vi med oss.
Tyvärr var plastmatta till hallen beställningsvara, så det fick också vänta. Men gardinstänger, gardiner m.m. är inköpt. Sedan abr det av till Ikea, bokhyllor, förvarningslådor, skoställ.. mycket bra. Så lite mysiga ljus, skålar till hundarna och köttbullar såklart! Annat hett tips är den trevliga rean på Stenbäcks mattor!
Så Hannes har massa kvällsnöje hela veckan, allt från att skruva ihop bokhyllor till att måla dörrar ;-)

Tyvärr så är lilla Lonis riktigt dålig igen, vi får se vart det tar vägen, lägger iallafall in några bilder jag fick av Millis på Binkis och Chillis bus.
image176

image177
Binkis
image178
image179
Achilles "Chilli"
image180
Kantarellhunden Chillis storfångst!
image181
"Gammelmattes" favoritbild i repris! Är han inte bara för läcker?
2007-09-15 ? 11:58:15

Ladies night

Blev ganska besviken på gårdagskvällen. Innan föreställningen möttes vi (jag, Frida, Mia och Louise) på Venezia. Vi vänta en timme på maten som alla var besvikna på. Det var all från kall mat til osmakligt. Sedan till Ladies Night som vi hade världens förväntning på. Jag såg uppsättningen med Kim Solouki, som var kanon. Denna föreställningen var en stor besvikelse, förutom att ljudet var dåligt och scenen sådär. Showen innehöll mest en massa dåliga skämt och gubbhångel, 2700 Växjö-kvinnor har nu vid otaliga tillfällen sett Kjell Bergkvist och Martin Stenmark tungkyssas.
Däremot tror jag Växjö behöver fler ladies nights, för publiken bestod av 70 % orastade kvinnor 45 +. Fulla husmödrar som gjorde bort sig fullständigt! Man kan tro att de inte sett en öl innan.

På förmiddagen har Binkis och storebror Achilles "Chilli" lekt, tog massa fina foton. Det blåser som sjutton idag, flera hushåll är strömlösa, jag håller tummarna att vi slipper det.

Imorgon firar jag och Hannes att vi har varit förlovade i 7 år...
2007-09-14 ? 11:39:23

Helg igen...

Det var en kort arbetsvecka, egentligen bara två dagar. När jag kom tillbaka i onsdags var det dags att flytta in i de nya lokaler. Möblerna var ju nya så det var bara att flytta lite papper och pärmar. Däremot fungerade inte nätverken på hela dagen.

Ikväll ska jag och Frida på Ladies Night out, det ska bli riktigt trevligt, har sett den för några år sedan och jag blev inte besviken!

Imorgon ska Binkis leka med Chilli, förhoppningsvis med mer energi än när hon lekte med Bond.

Fick fina bilder av Helen på Röskva och Rósbjörg från Marklanda,
image174
Rósbjörg, dotter till Linda och Aegir
image175
Röskva från Marklanda, dotter till Nafna och Aegir
2007-09-13 ? 08:55:23

Ännu mer bilder!

image168
Detta är våra vackra kor som vi hade när vi hade kvar stora Marklanda.
image169
Kullerbyttans Paloma "Freja" som unghund, blev tyvärr inte så gammal. Hon led tyvärr både av grava höftledsfel och hjärtfel. E. Vita Minis Icke U. Espings Ella.
image170
Götängens Bond och Bianca "Puss"
image171
Vääldigt vilken stor schäfer!
image172
Sista sommardagen på Häringeryd?

image173
Gustav, Tinna och Bianca i traktorn.
2007-09-12 ? 15:41:27

Nostalgi-foton

image164
Liten Tinna i sin nya mössa!

image165
Goda vänner, Sunna och Tinna

image166
Häringeryd precis inköpt, innan vi flyttade dit. Det var mycket som behövde röjas och fixas, på bilden min pappa Lasse, Toni (på knä) och Emil.

image167
Ilona i sin ungdom, mycket fin ljudmarkering på patrullstig.

Hittade även lite härliga bilder på Götängens Pebbles men tyvärr gick de inte att lägga in.. får göra ett nytt försök. Sen lite bilder på olika Götängens hundar som jag inte är riktigt hundra på vilka hundar det är... testar vid tillfälle att lägga dom i bloggen och vem vet, kanske känner ngn igen hundarna. Många bilder är tom scannade så.. de är gamla.
2007-09-12 ? 15:29:34

Hur man tar sig ut ur en hundgård....

image148
Hmm det här verkar ju enkelt, hoppas ingen ser..

image150
Vips, ute!
image151
Kom igen morsan!
image152
Ta i!
image154
Om jag gräver lite från utsidan...
image156image157
Kanske från det här hållet...
image158
image159
Jag vet, jag gnager sönder brädan!
image160
DRA!
image161
Hmmm vi kanske får fundera ut ngt annat!
image162

image163
Sjutton, matte kommer!!!
2007-09-10 ? 20:23:18

Regn...

Vilket busväder det varit idag, Tinna är fortsatt envist förkyld. Fick  mess från Elin med Salka innan, hon var påväg med henne till Helsingborgs djursjukhus. Vetrinären hade remitterat dem dit pga Salkas ansträngda andning. Så vi får se hur det går, håller tummarna.
2007-09-09 ? 20:05:36

Lugn söndag

Igår var Bond på besök, han hade vuxit och utvecklats otroligt fint! Tyvärr var Binkis lite trött efter förmiddagens bus så Bond fick inte riktigt det röj han önskade. Lägger in bilder på tisdag. Hittade gamla skivor med massa gamla foton, allt från kennelmästerskap, schäfervalpar, på Ilona som ung, Pebbles, Freja m.m. Ska lägga in dom med vid tillfälle.

Gustav sov över hos oss i natt. Vi myste med lite god mat igår kväll, tjälknöl, potatisgratäng, pannacotta m.m. Otroligt att så misshandlat älg kött kan bli så gott! 

Gustav har en havreåker hos oss, den har blivit väldigt välbesökt av vildsvin, så i morse jämnades den med marken, den är redan förstörd, så Hannes kan jaga där istället.

I eftermiddag har vi varit och handlat lite småsaker till Tinnas rum, hon köpte en bård med Nalle puh m.m. Jag köpte att otroligt vacker orkidé och berättade att en orkidé ger man den man älskar mest i världen och om man sköter den rätt kan den bli hur gammal som helst. Jag fick en orkidé av min pappa samma år han dog, tyvärr som var jag ingen vidare orkidéskötare, men jag har kvar roten. Kanske kommer Tinna ha denna orkidé länge.

Tinnis är fortfarande förkyld så det blir vab imorgon.

Det har varit en tuff helg för Växjö-polisen, sanslöst att det fortfarande inte byggts mitträcken och viltstängsel på 23:an, ja och 25:an! Vi har viltolyckor vid Häringeryd varje vecka, mycket vildsvin och ett par älgar iår. Älgen vi år igår var trafikdödad vid vår postlåda! Sedan båtolyckan i Helgasjön, en kille är fortf inte hittad, bara flytvästen, huh!

Marika som äger Canon, skulle bli jätteglad för lite bilder på B-valparna info@kitenga.se (ja och vi också ;-)
2007-09-08 ? 11:38:47

Första-skörd och bett

Nu har äntligen bonden som arrenderar åkrarna kring vårt hus slagit första skörden hö. Bättre sent än aldrig ;-)

Igår var vi ute med alla hundarna i skogen skriker plösligt Binkis till, hon biter och slickar sig över tassen, benet och ljumsken. Jätteskärrad och det går inte över. Första tanken var ju en huggorm, visserligen var vi inte på ett huggormsvänligt ställe. Men jag skyndade hem med ett ledsen liten Binkis och ringde först vet. C-G, men han svarde inte. RIngde sen jouren på V-Ö djursjukhus, fick rådet att vänta någon timme till för att se om det svullnade. Isåfall kunde vi komma in, Som tur var kom ingen svullnad (inga bett syntes) men Binkis hade besvär som gick över först efter några timmar. Funderar på om det kan ha varit halvtrötta jordgetingar.

Ang utställning, funderar på att ställa Binkis på "Valputställning i Gåsatider"  http://www.sydskanskakennelklubben.m.se/
Vi är dessutom hundvakt åt Bond under den helgen 11/11. Kanske om Bond skulle vilja ställas ut utan matte och husse och Bárdur skulle tura över bron, kan vi även ställa upp i syskonklass. Gissningsvis lite långt att åka för Billy och Bonus Kasper.

Igår kom Tinna inspringandes i köket och sa att Binkis fångat en mus som hon åt på. Följde med Tinna ut och hittade Binkis liggandes under ett träd, hon hade otvivlaktig ätit något, men om det var en mus vet jag ju inte, fast det skulle inte förvåna mig. Tyckte förstås att hon är lite väl ung att jaga och döda möss, men så var jag inne på ´kennel Duskos hemsida som har en riesen-tik i Binkis ålder som fångat en sork modell jättestor som hon både hade ihjäl och mosade ordentligt. Så kanske inte omöjligt att Binkis fångat en mus!
2007-09-06 ? 21:32:22

"Hundgårdsslakt"

Sedan valparna flyttade och Sunna blev ensam med Binkis har hon blivit som en unghund med hmm vääääldiga diva-fasoner. Hon busar, hoppar och leker. Däremellan är hon en riktig diva, lyder mottligt, ska ligga i Tinnas säng osv.
Men iallafall så har jag försökt införa "hundgårdsvistelse" för mor och dotter. I måndags gick det bra, i tisdags fick jag ett mycket ironiskt skadeglatt mail till jobbet "haha gissa vilka som mötte mig på Häringeryd innan idag, Binkis och Sunna, kram mamma".... som om de vore grävlingar.  I tisdags kväll var det hundgårdslagning och gräva igen hål (det är dessutom hönsnät en halvmeter i botten från stängslet. I onsdags när jag kom hem, vad mötte mig, två glada lösa danskar. I onsdags kväll gjorde jag först en hundgård av kompostnät och förstärkte med lite presentsnöre, inne i hundgården, lagade hålen och satte för säkerhets skull ett extra kompostnät när de brukar ta sig ut, oj vad jag knöt och fixade... det borde hålla en brunbjörn inne.

Sen idag skulle jag in och ta prover och satte mina två härliga danskar i denna väldiga hundgård, åhhhh vilka besvikna miner. Sen går jag in igen och från övervåningen ser jag hur Sunna fullständigt massakerar hundgården, hon slet sönder vartenda snöre med tänderna och kompostnätet tog bara ngn minut. Sedan var det att ta sig ut hundgården, de grävde som tokar, slet av snörena och jag ser hur Sunna med tänderna lyfter bort kompostnätet så Binkis tar sig ut. Jag har fotat allt och lägger in det nästa vecka, har så långsam uppkoppling hemma, vabbar med Tinna som är förkyld.

Hm så nu ska hundgården bli säkrare än Alcatraz!
2007-09-05 ? 16:04:42

Nya soffan från IKEA!

image147

Blandade bruna nyanser, äkta skinn!

TINNA ÄLSKAR SIN UNDERBARA LIND FRÁ SAUDÁRKRÓKI!
2007-09-05 ? 11:04:29

Hästar & drömmar

Igår fick jag kontakt med min gamle Álfurs nya ägare, det är tredje ägaren sedan jag ägde honom. Jag köpte honom 97 eller 98. Plockade fram hans pärn som jag sparat och hittade ett av våra töltresultat, 7,93! Det var en härlig häst. Tyvärr så behöll vi honom inte, han fick en ryggskada och sedan flyttade jag till Island, så Jökull och jag bytte hästar, så jag fick ett sto som jag kunde sälja. Birta hette hon. Álfur har tävlat två VM och är nu familjehäst i Örkelljunga. Jag blev så glad att höra att han är så fräsch och fin fortfarande!

Sen i natt drömde jag att vi köpte tillbaka vår gamla Blesa, galen dröm, Blesa lever visserligen och har all hälsa, född 1979. Se bild vad fin hon är:
image145
Blesa

****************
Tänkte om någon är intresserad av att se Atgeirs fantastiska mamma Alísa
http://www.vatnsleysa.com/default.asp?id=11&ACT=5&content=28&mnu=11

Det är verkligen bra stam i den hingsten, otroliga siffor på hans släktingar. Jag minns Alísa så väl, hon vann ju sin avelsklass på Landsmót, gissningsvis var det Hella, men jag är inte säker.
***************

image146
Snacka om att vara en påhittig busunge, såhär skurar ju Pippi golven!

2007-09-04 ? 14:04:39

Lindas döttrar

Lindas dotter, dessutom sista avkomman efter Geysir fr? Gerdum

Sista Geysirdottern, ovan

image144
Rósbjörg från Marklanda, några timmar gammal

och nedan, ett jättefint kort på Salka!

image143
Salka några dagar gammal, Jór-dotter undan Linda
2007-09-04 ? 13:59:05

Tisdag

Igår var det fullt upp! Äntligen har det börjathända lite på hästfronten! Jór kommer ju till oss nästa år, förhoppningsvis lika mycket succé som förra året. Alla jag pratat med har varit jättenöjda med sina fölungar efter honom och de jag har sett har varit väldigt fina, visat alla femgångarter, väldigt smidiga och framförallt, genomgående mycket trevligt lynne!
Hade Sleipnir varit sto hade vi absolut inte sålt honom, men med tanke på att vi inte har någonstans att ha honom hemma, utan bara en massa ston så har jag bestämt mig för att sälja honom. Hannes är inte alls med på det, men men... sånt är livet. Vårt stall är inte anpassat för småhingstar.

Atgeir som kommer 2009, är son till Geysir frá Gerdum. För er som inte känner Geysir som kan man väl säga att han var en del av familjen. Han ägdes av Hannes kusin Björg på Ingólfshvoli. Hela Hannes familj är supertajta och jag tror inte det är vidare skillnad mellan bror, kusin och syssling. Iallafall så varje gång familjen sågs togs alltid upp hur Geysir mådde och om han varit ute och tävlat.. ev hur det gått osv. Sågs man på Ingólfshvoli var det en självklarthet att alla skulle ut och hälsa på Geysir.
Geysir bröt benet för ett par år sedan och fick avlivas, det var tom så att han kom lös in till stona under ngn helg när Björg var i Finland, han tjuvbetäckte Linda (vårt sto) och hon är då mor till Geysirs sista föl.
Det stod till och med i tidningen Morgunbladid (motsv. Dagen nyheter) att Geysir var tvungen att avlivas.
2007-09-03 ? 19:17:02

Firandets dag!

STORT GRATTIS TILL TURE PETTERSSON OCH ISOLD FRÅN MARKLANDA! De kan nu titulera sig som distriksmästare i brukskörning (ponnyklassen) och har kvalat till SM 2008!
2007-09-03 ? 11:56:08

ELIT!!!!

 Jór frá Kjartanstödum har nu uppnått kriterier utmärkelsen ELIT för sina avkommor, han är Sverige nionde genom tiderna! Underbart, särskilt med tanke på hur många hundra hingstar som funnits genom tiderna! Det bekräftar ju ytterligare en gång vilken god förvärvare han är!!!
Allra bäst, snart kommer han ju till Häringeryd igen!
Grattis till alla Jór-avkommor och till alla Er som är lyckliga ägare till dessa (jag vet vem som kommer gnälla över att jag sålde Salka ikväll, HANNES!)
Jór kommer få sin utmärkelse 2008, nedan kopierat från Idunns hemsida:

Ny Elithingst | 2007-09-03

GRATTIS till Jór fra Kjartansstöðum som nu blivit ELIT-hingst med BLUP 115 och 25 bedömda avkommor! Utnämningen sker under år 2008.
Se mer under UTMÄRKELSER.

Nedan, bilder på Jór, se och njut!


image135
image136
image137
image138
image139

*************
Sara från Margaretehof är dräktig med Jór, så vad tror Ni om:
image141
image134
Blivande stolta föräldrar till en lite T-? från Marklanda

2007-09-03 ? 11:45:38

Bond

image142
2007-09-03 ? 08:27:26

Helgens foto

image131
image125
image127
image128
image129
image130
Götängens Bianca Bratz "Binkis"

image132
Sleipnir från Marklanda
image133
Götängens Bond-James Bond
2007-09-02 ? 10:30:48

"Uði og rok"

I morse vaknade man vid äkta isländskt sommarväder, rejält duggregn och blåst. Vid 8  morse var Binkis alldeles borta, vadå vakna? Hon stapplade ut till dörren och vaknde först vid det kalla vädret, sömntuta.

Vilken tur vi hade med vädret vi hade igår, vi dukade upp kalaset ute i en av naturhagarna. Undrar om det var årets sista sommardag.

Har ju alldeles missat berätta hur det gick med läkarbesöket efter den galna provtagningen i måndags, är fortfarande blåsvart  på båda armarna. Jag har en extremt tidig hepatos som pågått  ungefär sedan v. 4-5. I vanliga fall (en på 150 000 gravida får hepatos) får man hepatos sista veckorna av graviditeten v 34-35. Den här läkaren var väldigt bra, han var dessutom väldigt kritiskt till att jag inte var mer inlagd maj-juli när jag mådde så illa. Minsta lilla illamående nu så blir jag inlagd.. några dagar är väl ok, men inte längre. Men otroligt nog med tanke på allt så mår jag otroligt bra. Läkaren ville sjukskriva mig men det känner jag inte behövs. Det enda som är lite trist är ju att jag inte får gå tiden ut, vi siktar väl in oss på bebis i första veckan i dec, grav-vecka 36. Så nu är det massa mediciner, provtagning varje vecka och många extra ultraljud (som jag inte kan låta bli tycka är lite skoj).

Har fotat massa i helgen, lägger in bilder imorgon. 
2007-09-01 ? 19:07:13

Kalas, jakthund och barnvagn

Men vi börjar med dagens kommentar av Tinna... Jag föreslog att hon skulle börja bädda sin säng varje morgon nu när hon är 4 år, vanligen så bäddar jag samtliga sängar... Föreslog att alla kan börja bädda sin säng... mest för att puscha henne.. Då svarar Tinna:
- Näää mamma, jag tror vi väntar med det tills pappa fyllt 40!

Igår köpte jag en barnvagn, en Carena, kanonfin! Gissar att någon av mina vänner har  kanske en babysitter och babybjörn att låna ut. Så det väntar jag lite med.

Hannes som jagar ganska mycket har är sugen på att skaffa en jakthund, hmm, jag kan ju inte säga nej med tanke på att jag har fyra hundar... fast inte hemma såklart, men föreslog lite fint att vi ska vänta tills Ilona är borta..

Kalaset gick kanon, underbart väder. Barnen fick sitta i Gustavs traktor, rida på Frosti och Stjarni. Superpoppis.

Gustav har fått kattungar om ngn skulle vara sugen på en fin liten kisse...