2008-04-30 ? 22:29:55

Bröllop! Herr och fru Löving

Försöker lägga upp en bild, men det vill sig inte,,, kolla bildbloggen
http://arcdow116.blogspot.com/
2008-04-30 ? 08:13:22

Packar

Vi, mamma, Rolf, junior, Patrik m familj, Milla m familj, ska ses över valborg. Hemma igen på fredag. Så nu ska jag packa, bloggar nog lite, bildbloggar desto mer.

Ha en underbar valborg.

Ps. Såg  Ni skönheten i bloggen igår?
2008-04-29 ? 08:47:00

Sunna har blivit mormor

Aza på kennel Gartnervej födde i natt fem tikar och en hane. Fyra trefärgade tikar, en CHOKLAD-tik och en vit-röd liten kille.
Minns som igår när "Snöboll" föddes, alltså Azahara. Tinna var 2,5 år gammal, mormor kom för att vara med som extra barnmorska (ja ni vet, pensionerad barnmorska ;-)
Så föddes Aza, mormor lyfte upp henne och lilla Tinna utbrister "jag har fått en snögubbe-hund av mormor", Aza har en snögubbeformad fläck på ryggen.

Idag blir uppdaterar jag utmaningen, Kasper knappar in ;-)

Se och njut, sex nya liv, sex nya livshistorier har just börjat!
image283
Dejliga Aza!
2008-04-28 ? 21:45:07

Härligt talat....

Rubriken idag, ett Eniro-uttryck... jobbar ju inte... varför tänker jag på jobbet.

Nä, allvarligt talat, alla diskussioner huruvida islandshästar ska ha tillgång till vindskydd, stå på stall osv... Mina hästar kan välja, åkermark, naturbeten, natuligt skydd av enar och skog. De får vatten på två olika ställen osv. De får aldrig foder inne, där finns endast saltstenen. Men man ser att de står där, gödsel osv. I eftermiddags släppte jag hästarna på gårdsplanen (för att beta), varit ute och borstat dom osv. Såg vid 17 att någon av hästarna fått upp stalldörren, men men, so what, där inne finns lite hörester i ett hörn, kan ju någon matglad tugga på. Gick ut vid 21, såg inte en kuse på stallplanen, förutsatte att de betade i hagen... tänkte bara stänga när jag hör något från stallet. Jag ser en yrvaken Sleipnir i mittenboxen, går fram för att prata med "busungen".... där ligger Nafna i samma box och vilar sig... i nästa box ligger Lind och Linda sida vid sida (första boxen står öppen och tom). Jo men, där ligger mina islandsimporter och snusar i boxen. Blev nästan lite rörd av mina älskade hästar, de vill ju vara inne och jag har dem på lösdrift för jämnan!

Idag har Tinna varit ledig från dagis, hon har planterat penséer vid stallet... kan själv... resultatet, nja sådär, lite snett och blött skulle jag nog kalla det...

Nu kallar Lilja...
2008-04-28 ? 09:13:20

Rykte

Ryktet säger att gårdshunden blivit FCI-godkänd, men hittar inget på nätet..... undersöker och återkommer...
2008-04-27 ? 14:29:03

Härlig dag i skogen

Vid 10 i morse var vi på plats i skogen, flera barnfamiljer, säkert 15 barn och grillade, se bilder i Hannes blogg. Det var helt super. Träffade Anette, hon berättade att Götängens Fanny Blankers Coen Rose (Fanny), blivit påkörd vid tomten och lämnats blödande på vägen. Anette fick köra direkt till veterinären och avliva henne!
Sjuuuukt säger jag bara, köra på ett djur och lämna det!

Kollar Aza's blogg.....

Hannes ska fortsätta sätta i nya dörrar idag... bäst att delta!
2008-04-26 ? 14:33:33

26/4

Underbart väder... kan inte slita mig från datorn, kollar och uppdaterar Aza's blogg hela tiden. Hannes sover, gick upp vid halv 6 i morse. Tinna somnade 18 igår, alltså uppe tidigt idag... jag gick upp först vid 9. Lyxigt!

Kollade Talang 2008 igår, skön fredagsunderhållning, man behöver inte tänka, bara luta sig tillbaka i soffan och bli imponerad! Bert Karlsson är ju störtskön kille... okej gubbe!

Karolína.... föla! Hästskrälle, gå och hålla på sig!
 
Gjorde halva disken efter lunchen, smet ut och borstade hästarna... gjorde nästan resten, var tvungen att kolla Aza's blogg emellan.... Ske erkänna att jag inte kollat Sleipnirs testiklar förrän först idag... men han hade båda nere. Tja, hade ju inte spelat ngn roll om jag kollat det i vintras eller nu.

Lina, läste din blogg. Man blir så trött! Likadant i Geysir, höll i ungdomsaktiviter var och varannan helg, tillgängligt 24 timmar om dygnet och kunde verkligen få ett telefonsamtal eller sms vid midnatt från någon (vanligen upprörd medlem), så höll jag ju lektioner och tog såklart betalt precis som vanligt, ingen skillnad om det var för Geysir eller privat, så var det såklart något avundsjukt nöt som inte kunde låta bli att lägga sig i, tyckte jag skulle ställa upp idiellt för föreningen (ännu mer idiellt än jag redan gjorde), jäkla gnällade, så jag sa tack hej.. och vad hände, Geysirs ungdomslag-verksamhet försvann, ngn ynka träff... men inget som intresserar som förr, nää ligger man och kör och håller kurser så inte en chans, klart man ska ta/få betalt, min utbildning har ju kostat mig en massa pengar (tyvärr föds man nu inte färdiglärd), men det kan vi prata mer om på telefon istället, när du fått röst....

Nääää, nu ska jag inte lägga energi på det, men Lina, TA INGENTING PERSONLIGT! Ingenting andra gör beror på dig. Vad andra säger och gör, är en projicering av deras egen verklighet och deras drömmar.
2008-04-26 ? 13:02:26

Kom på mailen

> >> Spermatest
> >>
> >> En 85-årig man gick till doktorn och ville få gjort ett spermatest.
>
> >> Doktorn gav mannen en burk och sa: Ta den här burken och kom tillbaka
> >> imorgon med ett spermaprov.
> Nästa dag kom mannen tillbaka och överräckte burken till doktorn.
> Burken var lika ren och tom som dagen innan.
> Doktorn undrade vad som hände och den gamle mannen sa:
> Jo doktorn! Det är så här Först försökte jag med högra handen, inget
> >> hände. Sen försökte jag medvänstra handen, fortfarande hände inget.
>
> >> Då kallade jag på min fru för hjälp. Hon försökte först med högra
> >> handen och sedan med vänstra handen, fortfarande hände inget. Hon
> >> försökte då med munnen, först med tänderna i, sedan utan tänder,
> >> fortfarande hände inget.
> Vi ringde till och med på hos vår granne,Agda. Hon försökte också.
> Först med båda händerna, sen i armhålan.
> >> Hon försökte till och med att klämma den mellan knäna, men inget
> >> hände.
> >> Doktorn var chockad! 'Ni kan inte mena allvar! Bad ni verkligen
> >> grannen om hjälp?'
> Jo, sa den gamle mannen. Och vad vi än försökte med så fick vi inte av locket på burken.
2008-04-26 ? 13:00:44

Fjellalunda's Agust (väntar förhoppningsvis smått hos Götängens)

image282
Snyggingen Agust!
2008-04-26 ? 11:35:19

För fint väder för att blogga

Härlig dag! Idag bildbloggar vi!
http://www.gaardhunden.webbyen.dk/
på länken ovan kan Ni följa Sunnas dotter, Sagas syster, Aza's valpning under "Aza blogger".

Nu ska jag laga hedvigsoppa, recept jag fått av Marianne (Götängens Deliza)

Hoppas Ni får en underbar dag!

Ps. Gissar vem som aviserar löp.... just det Super-Sunkis (Sunna)


Psssss. Charlotte, Götängens Angel Face Rose, är en corgi :-)
2008-04-25 ? 16:26:44

Krokotigern vilar sig

Vår krokotiger Lilja, tar igen den missade nattsömnen.. det är zuperljust ute klockan 05! Tröttheten sitter i hela dagen.
Lilja fick smaka palsternacka igår, muuuums! Sedan åkte Hannes och handlade ombedd att köpa hem lite barngröt, som man kan blanda ihop lite  snabbt och slipper mixa varenda gång... kom hem med en massa fruktpuréer "tror du hon får matlust av det här kladdet, hon kommer gilla det här mycket mer"... eh jo garanterar.. det och mac donalds! Han hade även köpt ekologisk brockolli-puré (ellr hur det stavas) .... vet i sjutton om det kan främja matlust... tror jag fortsätter mixa palsternacka... morot... kanske något annat gott.

Tinna leker med Maja idag. De är två busiga glada flickor som leker perfekt tillsammans. Lite busiga är de allt...  De fick med sig bröd till hästarna... sedan hör jag ett gallskrik... då hade de bara råkat släppa ut hästarna på gårdsplan. Nu är den ju avstängd, de kommer ingenstans. Sedan har de dukat upp picknick i trädgården med filtar, stolar, champangeglas med mjölk, kakor, dockor, katten.
2008-04-25 ? 09:07:00

Hur hinner andra?

Igår eftermiddag åkte jag upp till Lina på Marklanda. Hon bor i lägenheten ovanför mamma och Rolf, med sambo, tre egna barn(5-3 och Milton född 08), två bonusbarn (tonåringar) och sambo som jobbar massor. Lägenheten är så flott inredd, wow! När jag kom upp hade hon putsat in och utsidan (på andra våningen) på alla fönster och städat skafferiet... och såklart LAGAT MIDDAG. Lägenheten är alltid kliniskt ren, även om man kommer oanmäld på sämsta tid. Fattar inte hur hon hinner! Hon tvättar 3 maskiner tvätt varje dag... och viker! Idag fredag har hon sin städdag... eh va... städa vadå? Hon berättade att hon går rond varje morgon, med en liten korg med trasor och rengöringsmedel genom alla rum. Så har hon alltid hembakt, gör egna köttbullar, strålande snygg...
Själv har jag ett tvättberg, hundhår på mattan (dammsuger nästan varje dag), massor med tvätt att vika.... 
I tre timmar igårkväll gick jag lös på övervångingen, den är okej, men överallt finns små barbie-kläder, hundpriser  (om ni bara visste hur kul det är att leka hundtävling och här finns ju lådvis med båder hund och hästprisrosetter, pokaler och medaljer). Så hittar man en strumpa... en sked.... ett godispapper i något hörn.... tvätt-tvätt-tvätt....
Men inte sjutton rullade jag köttbullar igår... frysta IKEA-köttbullar hittade jag i frysen!
Dessutom åkte Lina med lille Milton en hel dag till Ullared.... har inte ens varit där! Jag ska ha det som mål iår, åka till Ullared innan 2009!
2008-04-24 ? 22:47:04

Bilder!

image277
Foto Vanja Fjellalunda´s kennel, vår vackra "Saga" (Ambra)

image278
Lind
image279
Lilla Swissan
image280
Götängens Angel Face Rose

image281

Ragna från Marklanda och Windy (ponny)
Foton: Anneli www.brellir.blogg.se
2008-04-24 ? 08:23:16

24/4

07.59 varför är jag uppe... redan ätit frukost och startat datorn? Jo, en trött 4-åring är svaret, som gick och la sig alldeles för sent igår.... sommarpigg. Lilja har vaknat flera gånger inatt. Hannes gick upp tidigt och gjorde french toast till Tinna, men hon ville inte gå upp men inte heller vara hemma, inte sjuk.... ville inte gå till skogen med dagis... Jag hade för avsikt att sova iallafall till 8....
Igår var en lugn fömiddag, men desto stressigare eftermiddag. Lilja skulle på undersökning, Tinna skulle till Maja på Marklanda och leka.... och ha med Binkis. När vi  kom upp där vid halv 3, hade Lina inte hunnit hem, kunde inte gärna ha med Binkis i bilen i värmen, så hon fick vara hos mamma.. som inte var hemma... inte Lonis heller, men med ett grisöra som sällskap så...
Övertala Tinna att följa med till sjukhuset (supertråkigt numera), ja det fick bli mot en glass. Helt okej med tanke på 16 grader i skuggan.  Upp till sjukhuset, in på avdelningen, möter vår läkare i dörren.... kommer alldeles strax... Okej vi väntar ingen fara....  Halvtimme gick... då såg jag vår doktor igen... som måste springa på ett snitt (vi var ju då på neonatalen på återbesök). Så hade vi plötsligt varit där en timme. Då kom iallafall en sköterska och började köra EKG, vikt, längd osv. Hon har dippat i längd efter förra veckan, men oj vad hon vuxit, över normal! 65,5 cm igår! Gått ner 10% i vikt. Men undersökningen gick bra, inget sämre.
Sedan väntade jag ju besök vid 17, innan dess lämna Tinna hos Maja, hämta hästpapper hos mamma (bad om några småsaker till hemsidan, fick en stor tung hög med allt möjligt som ska in på hemsidan).
Väl hemma, väntade Hannes som skulle köra till Falkenberg, väntade på volvon, Daniela, Anneli och Daniel. Jätteskoj att ses igen, Anneli vad önskar du dig i studentpresent?
Moah, Daniela hade ett av mina efterlysta tungfrihets-bett!
Sedan. hämta Tinna, köra renulten för första gången, hm stod på bromsen och fattade inte varför bilen inte startade... volvon är automat.... men till slut rullade vi.
Hämta Tinna.. prata lite med Lina och Jocke, en sväng ner till mamma o Rolf.... hemma vid 21... fixa kvällsmat till mig... Tinna ville mysa i soffan.. Lilja ville inte sova... plötsligt var Hannes hemma...

Men idag ska jag ta det lugnt.. förhoppningsvis få in mammas kusar på hemsidan, är det någon bloggläsare som har fungerande WF och kan kolla blup på: Karolina Sól från Marklanda, Sara från Margarethof, Lind frá Saudarkróki, Ragna från Marklanda, Leikur och Otur från Marklanda. ;-)

Helene eller Anneli, ni har ingen bild på datorn på en corgi att maila mig, till hemsidan?
2008-04-23 ? 14:13:36

Tinna babblar

Hade en underbar promenad i Fyllerydskogen med Charlotte på fm. Hämtade Tinna vid 13... såhär lät det..
- Mamma, det finns 48 andra människor som har schäfer, jag har ingen!
- Oj, så många och du har ingen, vi får åka hem och berätta det för pappa.
-Ja, dom heter: Sebastian, Engla, Englis, Lonis, Lonis, Lingon, ja resten heter Lonis med.
-Vilka fina namn, vilken ska du ha då
-Ja, jag får väl ta en Lonis, men dom bor superlångt bort, så det tar jättelång tid och dom som har schäfern har ett barn som heter Elin och är 5, nä 6, nä 5 och det är jätteorättvist för dom har Sebastian också och jag har ingen schäfer (nu börjar tårarna komma)
-Ja, det var ju klart lite orättvist, men du har ju Binkis, Sunna och Saga.
-Ja men mamma, det bor en häxa där schäfrarna bor, och dom gillar inte häxor, som dom kan få bo hos oss iställlet......
ja... så här rullade det på hela vägen från dagis,.

Igår kväll... skönaste kommentaren, "Pappa, jag är så tacksam för att mamma är så glad".... hahaha, undrar vad jag är i vanliga fall?
2008-04-23 ? 08:27:56

Va?

Är det ingen som har ngt att säga om hemsidan, den ska bli bättre, lovar.

Gick en sväng med Charlotte igår kväll, helt underbart väder, tack Charlotte. Gick långa rundan på Marklanda, helt magiskt vackert i solnedgången, jag blir lite sådär "åh vad jag älskar Marklanda". När jag kom hem var fortfarande båda tjejerna vakna, men somnade snabbt... ja Hannes med för den delen. Gött att sitta uppe ensam... jag o datorn haha... Tror att jag har ett förhållande med datorn, är och pillar på den hela tiden ;-)

Lilja vaknade superpigg 5 i morse, somnde om vid 7, jag med..... tills Hannes och Tinna åkte, då fick Binkis flipp och började yla utanför sovrumsdörren... gissa vem som åkte ut i trädgården. Då var det ju meningslöst att försöka sova, så det var lika bra att stiga upp.

Var och kände lite på Karolina igår, hoppas den där fölungen ploppar ut snart. Hannes ska hämta Saga ikväll, det hade blivit 28 minuters hägning igår kväll.

Drömde inatt att Sunna trillade ut från fönstret på övervåningen, att jag badat henne och hon trillade ut och skadade sig, I drömmen iallafall skulle jag ringa djursjukhuset och såg att vi hade en ny layout på gula sidorna, konstigt man drömmer!
2008-04-22 ? 16:10:52

Oj!

Vad hände igår? 400 besökare på bloggen!!!

Nu börjar den nya hemsidan ta form, välkomna och skriv gärna något i gästboken! Nya hemsidan finns på gamla adressen, ser Ni något tokigt, säg till, man blir lätt blind när man sitter och skriver!

(F) Anneli ;-)

Ninni
2008-04-22 ? 10:09:07

Tack Anneli

(R) till Anneli för hjälpen igår, du är superduperbäst!!!!

Lilja blir piggare för varje dag, lägger man henne på golvet rullar hon snabbt iväg. Vaknade fler gånger inatt, vansinnig för hon rullat runt i diverse ställningar och kunde inte flytta sig. Hon har börjat skratta när man kittlar henne. Gnager på leksaker, just nu har hon en fluga på handen, man kan se hur hon funderar.

Sunna har blivit som en valp, hon leker med leksaker, hämtar nallar från Tinnas rum som hon leker med, busar... Igår kväll hade hon så mycket energi att det fick bli en extra promenad,,, gick upp mot den vackra postlådan, vad stod på fälten, två rådjur som hoppade in i skogen, Sunna sprang 20 meter mot dom innan jag fick stopp på henne och hon stannade, men tro inte att hon kom springande.... men stannade iallafall.

Solen skiner, helt underbart!
2008-04-21 ? 16:39:45

Tragiskt...

För några timmar sedan, hörde jag sirener, läser på smp.se att en familj krockat på 23:an, pappan och en liten flicka klarade sig, men är skadade, mamman och bebisen omkom! Man blir ordlös.

Det var det tråkiga, men jag har inte haft tråkigt idag.... trots min whiskyröst, orskakad av pollen, har jag haft det ganska gött. Lilja busig, fått två små pluttar till tänder, kan ryta som ett lejon, skrattar för fullt. Tinna är hos Maja på Marklanda och leker. Efter lunch var jag tvungen att vila middag, en vis vän upplyste mig om att det är ett måste i min ålder. Sedan har Lilja och jag gått en sväng.
Binkis är på Marklanda, Sunna är i trädgården, hon är så vacker och ställer upp sig, vilken lady. Hon håller koll på skogsgubbarna i skogen. Nyss hörde jag ett tydligt skall.... då står hon som en staty, tre rådjur i hästhagen, bort från min tomt tyckte Sunna... ja de sprang rätt kvickt så hon kunde fortsätta sola.

Moahhhh, mer skvaller från helgen önskas, har fått endel, men det kan aldrig bli för lite.
2008-04-21 ? 13:33:58

hemsidan

http://www.marklanda2.dinstudio.se/

Vad tycks.. den är långt ifrån färdig, all text ska in i egna flikar.. men hittills... vad säger ni?
Och läs inte texten, låååångt ifrån klart!
2008-04-21 ? 08:51:12

.......

Kalas är nog ändå bäst, när vännerna fixar fika och allt. Mina vänner kom med tårta, muffins, blommor och fyra paket! Alldeles för mycket!

Är det pollen ute eller vad, min bil är gul! Men nu är det vår, Gustav gräsharvade mina hagar, Hannes samlade ris och grenar till ett bål. Ska få låna Swissan till att växelbeta.Hästkossan Swissan.... ska behålla henne lääääänge.

MARIE! Jag fick ingen häst, har överskott på det ;-)..... Min mamma lämnade Saga hos Agust, hon tyckte han var utsökt!


Lilja har lagt sig till med att vakna 5 på morgonen, hur jobbigt är inte det! Då ligger hon och skrattar och pratar.

2008-04-20 ? 15:39:50

Gårdshunden poppis

Vilken härlig dag!
Fick lite paket i morse och Hannes bakade scones. Ikväll blir det älgsnitzel. Hade gärna ridit Leikur på kursen idag, men det kommer fler tillfällen.
Det märks hur populär gårdshunden börjar bli populär, det ringer flera nya valpköpare och ställer sig i kö varje dag. Håller tummarna för många valpar!

TACK FÖR ALLA GRATTIS-SMS-TELEFONSAMTAL-MAIL-BLOGGCOMMENTS!!!!

Karolina har fortfarande inte fölat. Det är så spännande såhär års med alla föl som föds.
C-kullen skulle kunna födas samtidigt som B-kullen fyller 1 år, Sunna parades 21 april. Saga är parad idag igen.

2008-04-19 ? 22:37:22

1,5 timme kvar, innan bäst före

Har varit hos mamma och Rolf ikväll. Hannes och Rolf har tyckt det var så skoj, att mitt bäst före datum går ut imorgon och räknat ner tiden. Hannes tyckte dessutom att jag kunde ha string en sista gång ikväll, för efter 25 är det underbyxor i bomull... HJÄLP!
Mamma bjöd på rökt ren, potatisgratäng mm... Gött.
Sedan var det presenter, underbara älskade Gustav hade köpt penséer och jord till storasyster, mamma och Rolf supersnygga ridbyxor från JM i Uppsala! Svarta med dragkedja nedst, inte den gamla modellen utan en ny, lite mer V-formad.. eller säger man A utan streck? Vid foten alltså. Kunde ju inte låte bli, utan resten av kvällen blev högklackat och ridbyxor!
Fick en liten present av Hannes i eftermiddags, nya sängkläder i svart-vitt satin. Behöver visst extra skönhetssömn, han talar tydligen av erfarenhet... vad tror Ni?
Ja, fick ett par coola gummistövlar av mamma och Rolf med! Svarta med rosor på skaftet. De senaste enligt Ingegärd som jobbar på Granngården, men jag är inte riktigt inne i gummistövel-modet....

Malin ringde innan, hon, Linda, Elin och Helena kommer förbi imorgon... och tar med fika... har ju inte kunnat förbereda något, underbara vänner.

Lilja har varit pigg och glad ikväll! Tinna och Gustav har busat... Rolf målade hela ansiktet med läppglans ;-x

Grattis Marie (Vallgaren) i efterskott!
2008-04-19 ? 16:24:55

......

10 i morse var vi inne på barnakuten igen, hon har fått ligga inne för observation hela dagen och inhalerat adrenalin tre gånger.
Men i alla virus och bakterier, har Lilja vänt sig från rygg till mage första gången idag!

Imorse låg det en bukett blommor på trappen :-)
2008-04-18 ? 20:54:10

vilken dag

Lilja har varit ledsen och sjuk, Tinna supertrotsig.. plus att Sunna solat sig på V70´ns tak! Med vetskapen att Saga hållit hårt på sin oskuld hos Agust och inte kunnat göra något, har detta varit en lätt jobbig dag. Fick åka in med Lilja och inhalera två doser adrenalin, fick välja att bli inlagda eller åka emellan.. valde senare alternativet så det blir några rundor, vet ej hur många in till barnakuten och inhalera adrenalin.
Mamma ringde från jobbet vid lunch, två hästar skenar på 23, är det mina??? Va, näää, eller.. vart är glasögonen, ser inga hästar, jo där är en.. och två.. som betar lugnt.... då lär det inte vara mina, sedan såg jag de andra två. Det var Emelies på Marklanda, Ledet. Dom  fångades av polisen halvvägs till Gemla.
Sedan ringde jag Laila, det blev en parning!
Underbart!!!!!
2008-04-18 ? 20:19:31

Parning!!

kl 20.18  SAGA OCH  AGUST PARADE!
AMBRA-FJELLALUNDA´S AGUST
2008-04-18 ? 14:57:37

Lilja hängig

Vi åker tillbaka till sjukhuset, förhoppningsvis bara några timmar...
2008-04-18 ? 09:44:06

Trötta

Vi är lite trötta Lilja och jag, sov till 9, telefonen ringde, hann inte svara. Åh vad jag sov hårt inatt, hemma i egen säng, täcke... inga sjukhusfiltar. Lilja sover fortfarande, klockan är halv 10.
Tinna var jätteledsen igår, kände sig förbisedd. Det är klart hela veckan har handlat om Lilja, alla ringt och frågat om Lilja, vem hämtar Tinna på dagis, passar Tinna osv. Då får man dåligt samvete. Hon var först jättearg och sedan flödade tårarna. Vi får försöka ge henne lite tid i helgen, lite extra. Kanske rida eller något, måste kolla med mamma vilka hästar som de skulle ha på ridkursen i helgen eller om Stjarni är hemma. Eller så kan hon rida lite på Sara, hon ska ju inte föla förrän i slutet på maj.

Lilja hade tufft med mycket slem igår, kräktes penicillin, magen kör på henne, bajsar hela tiden, kräks om hon får alvedon i munnen, bajsar om hon får det i rumpan.

Anneli, japp ska maila dig det.. vid ett lugn tillfälle idag, du är zupersnäll, tack!
2008-04-17 ? 13:00:39

Hemma

Vi har fått komma hem! Vi hade en tuff eftermiddag igår, men massa jobbiga undersökningar osv. Lilja hade svårt med ersättningen hon fick i sonden, kräktes en hel del, sedan fick hon penicillin och fullständigt kaskadkräktes och sonden kom upp. Så hon har nu fått en annan sort, som hon får mycket mindre mängd av och se ger vi ca 0,3 ml stötvis under 40 min, tror det skulle vara 1,5 ml totalt. De satte ingen ny sond utan vi ska jobba på amningen, regelbunden alvedon. Så i morse tyckte doktorn att allt börjat vända plus att det är ju mycket virus och baciller i cirkulation på sjukhuset, så med sitt andingslarm (som larmade 3 gånger igår) hemma, så är vi trots allt rätt trygga. Det är bara att åka in om det behövs.

Mamma hämtar Tinna på dagis, så i eftermiddag ska vi bara ta det lugnt.

SAGA
Det var som vi gissade, lite tidigt att para Saga igår, men hon är kvar i Falkenberg. Mamma tyckte Agust var en underbar hund, helt fantastisk personlighet, dessutom välkroppad, snygg och väldigt fin i sina färger. Sedan träffade hon enl henne den underbaraste gårdshund hon träffat, Easy Jumps Nixon! Han var visst ÅHHHHH!

Mia, Agust är hannen som Saga paras med: http://hem.bredband.net/fjellalundasdsg/

2008-04-16 ? 16:28:55

Öron-näsa-hals

En öroninflammation har passat på att smita igenom Liljas nedsatta immunförsvar. Inte konstigt att hon varit ledsen. Det var ingen rolig undersökning. Sedan har hon fått mat, alvedon i sonden, sen ska hon få lite ad-droppar i sonden, ja och penicillin. Tinna har lekt lite och ligger nu i min säng under en filt och kollar på film.
Mamma har åkt med Saga till Agust i Falkenberg. Hannes kommer om en stund.
2008-04-16 ? 12:46:34

Hjärt-ultraljud

Nu måste jag hålla er uppdaterade, så Ni kan känna er lika lugna som jag. Bloggar bara när Lilja sover, så ingen behöver tro att Lilja ligger sjuk och jag surfar....
Vi kom just från hjärtultraljud. Hon skrek rätt mycket så läkaren kunde inte göra ngn stor undersökning. Men kunde iallafall konstatera att hjärtat är inte det som gör henne sjuk, eller påverkas av troligen ett rejält virus. Lilja tom passade på att flirta lite med läkarna, vi fick lite tillfälle att skoja om att det är som att vara i "Greys Anathomy", alla snygga läkare här på elvan ;-)
I eftermiddag ska vi till öron, näsa-hals. Undersöka.
Henns sänka har gått upp lite, eller snabbsänka var det, CRP, 33 igår, 32 idag, hon hade dock under 8 när hon lades in.
Om en stund kommer Tinna och ska vara här i eftermiddag! Massa roliga leksaker och GLASS!
2008-04-16 ? 09:54:01

Lugn natt

Vi har haft en ganska lugn natt. Gustavs gamla sköterska hade oss i natt, Jonna. Vi ligger på Gustavs gamla rum. Numera är det inga nummer utan djur på dörrarna, vi ligger som Tinna säger "i musen-rummet".
Tack för alla hälsningar!
Lilja har sovit lite oroligt, haft lite svårt att få i sig mat (trots sond), kräks lätt, vi får i henne max 130, hon borde få i sig 160. Gått ner lite i vikt. Men andats bra, varit pigg, låg och kikade på tv i morse.
Kan inte prata i mobilen här, men maila... sen har jag ju patienttelefon..
Nu väntar vi på att gå iväg på hjärt-ultraljud. Hjärtat var tydligen mycket, mycket lite förstorat. Hannes & jag har nog egentligen inte riktig koll på exakt vad hon har för hjärtfel.
2008-04-15 ? 18:28:19

Vad händer?

Så, uppdatering...
Lilja var pigg i söndags, åt vid 5 på måndagsmorgonen, vaknade ca 08.30, var inte särskilt hungrig, ja ja, tänkte jag, hon blir väl snart hungrig, men hon somnade om, Rolf kom, Tinna gick ut för att vara med när Janne verkade hästarna. Lilja vaknade, skrek, skrek skrek, vägrade äta, fick alvedon, fortsatte skrika. Rolf passade en kort stund medan jag "morgonfixade" hästarna. Insåg ganska snabbt att hon behövde åka in till sjukhuset. Vi blev såklart ganska snabbt inlagda, Lilja var vit som ett lakan i ansiktet vid det här laget, knappt kontaktbar. Lite feber fram och tillbaka, inte mycket över 38... ner till feberfri. Inga prover visade något. Tinna var med hela tiden, kanonduktig. Lilja fick sond och mat genom den. Slö och slapp hela kvällen. I natt gick febern upp, hon var jättevarm, sov inte särskilt bra. Kräktes 5-målet osv.
Trött i morse....
Sedan, kanske runt halv tio börjar hon få svårt att andas, kämpar för luften, hög puls, blir blå. Massa folk kommer springande, läkare osv. Hon får syrgas, adrenalin och blir undersökt. Gissa om jag blev rädd (ja läkarna med sa det efteråt). 
Sedan blev hon lugn, andades lugnt, trött. Sedan har hon röntgat lungor, hjärta. Hjärtat var tydligen mycket lite förstorat, men det ska ultraljudas. Hennes CRP hade gått upp ikväll... vi får se vad som händer imorgon. Hon protesterar inte ens när hon blir stucken längre. Nu ligger hon här, väldigt uppassad av personalen. Hon har både en spjälsäng och fått låna en vagn.
Hannes och Tinna kommer snart. Hannes körde såklart direkt hit i förmiddags....
Rolf har passat hästarna, ska ta hem Karolina och Brá till Marklanda, ja och Binkis.
Mamma åker och parar Saga. Hon hade visst ridit Leikur första gången igår kväll, bara jag, Gustav, Tinna & Rolf som ridit honom innan.
2008-04-15 ? 15:48:03

Inlagda...

Lilja ligger inlagd på avd 11, natten och förmiddagen har varit en pärs med bla andingssvårigheter och feber. återkommer med uppdatering.
2008-04-13 ? 16:17:42

O-pigga

Vi som planerat allt från fredagsmys till trädgårdsarbete. Åkte en sväng och handlade i fredags kväll, hann inte mer än hem förrän Hannes ropar från övervåningen "Lilja har feber, har vi alvedon"...  Njaääää, den är visst slut (Tinna har ju haft två omgångar med magsjuka och feber på mindre än en vecka). Så jag började ringa runt till grannskapet efter bebisalvedon (massa bebisar runt Marklanda), Emelie hade ingen, Lina hade... Hannes åkte till Lina, kom hem med bebis-ipren... Är det så bra, nja.. Började ringa sjukvårdsupplysningen, hjärtbarn, aha, ring barnakuten. Ringde barnakuten, vilken skillnad när man har ett hjärtbarn, helt annan service och "NEJ HJÄRTBARN FÅR ALDRIG TA IPREN", oj nej, tur vi ringde. Så de gick igenom massa saker och kom fram till att Hannes skulle komma in och hämta alvedon och Lilja skulle in på undersökning kl 13, alltså i lördags. Natten gick ok, Lilja var trött, febrig och hängig, ja, Tinna med för den delen. Hon vaknade inte till nattmålet utan jag fick väcka henne. Sedan var det ganska lugnt på lördag förmiddagen, tyckte Lilja kunde få ett bad innan vi skulle in till sjukhuset, pups, hon blev blå om fötter, händer och bleknade av om läpparna... Gissa om min puls gick upp. Så vi åkte direkt in till barnakuten, Tinna var supertjurig, trött och ledsen (ja sjuk)... När vi kom in kopplade de henne till diverse maskiner, tog prover och undersökte henne mycket noga. Alla prover visade okej och troligen ett virus. Skönt. Läkaren trodde att febern orsakat blåheten.
Vi hann inte mer än till Bokhultet förrän jag började må illa.... sedan magsjuk resten av dygnet., inte lite heller. Med tanke på att jg kräktes de tre första månaderna 5-6 ggr om dagen, när jag var gravid med Lilja så borde jag vara tränad, men INTE!
Men Hannes va pigg och jag hörde hur glada tjejerna ändå var, lyckades amma med lite support från Hannes.. men framåt kvällen inte en droppe mjölk och Lilja superhungrig... Då fick hon bli lite stor och pappa fixade mosad potatis... vilket var helt okej...
Lite skakig på benen i morse, men uppe.. gissa vem som blev sjuk... Hannes... Tinna ont i halsen, snorig och varm....
Som tur var hämtade Rolf Saga direkt när de kom hem igår, halvkröp ut i stallet i morse, släppte ut hästarna på gårdsplanen, där får de förse sig själva med hösilage från rundbalen. Imorgon bitti kommer Janne och ska verka... sedan ska Saga paras, i början av veckan...
Tinna har gått ner 2 kilo!

Ps. Lina läste din lista... tur att det blir en gårdshund i Bodalund... ;-)
2008-04-13 ? 12:15:19

sjuka

Här är det världens sjukstuga... Vi är däckade alla fyra.. Lilja har även hunnit med en sväng på barnakuten....

2008-04-11 ? 10:20:35

Ridtur

Skrev långt  igår om gårdagens ridtur, men allt försvann..
Tinna är sjuk igen, kräkts två gånger och lite feber, hon som fått "dispens" att vara med på dagis fredagsmys just idag. Men eftersom jag har Lilja på nätterna, så tog Hannes Tinna. Han kommer vara trött ikväll, ska jobba länge eftersom han ska hämta Gustav vid tåget halv sex.

Iallafall... ridturen, Hannes mailade "Om du vill så kan du ge Lilja nu och sen rida när jag kommer hem om ca 30 min. "
Gissa om man blir genast mycket piggare... brukar bli rätt trött typ vid 4, efter en lång dag med barnen... Inte trött så, men energin är inte på topp.

Åkte upp till Marklanda, Leikur kom springandes till mig i hagen, "åh matte, ska vi rida". Leikur behöver skos innan han rids, på måndag kommer Janne och skor.
Stjarni behöver också skos....

Iallafall, tog Z-sadeln istället för Benni´n, kortade lädren... Red mot Häringeryd-skogen, vi skull ju hoppa, värmde ordentligt, mycket trav, galopp-jobb, sidvärts och lite öppnor. Han var fin, Stjarni. Bjöd på lite lagom. Min "bana" bestod av tre nedfallna träd, 70 cm, högt och brett, 50 cm och det sista en talltopp, stor och yvig. Första rundan gick bra, Stjarni hoppar bra, hoppar av fint och rundar ryggen, tenderar att hoppa av lite tidigt.. men men... Efter första rundan hade han fått smak på det och jäklar vad han bjöd! Kändes som jag var i Globen ;-)

Efter några härliga hopp, vände vi hem, Stjarni var kanonmjuk och fin... fick tillfälle att rida igenom honom i både traven och galoppen, Inga problem att packa ihop och länga honom. När vi kom hem mot Marklanda sträckte vi ut i en lång galopp, stod Sara, Freyja, Leikur, Ragna, Windy och kossorna i solnedgången uppe på backen, helt otroligt. Så vackert!

Invigde även nya hjälmen och jackan.

Kasper, krya på dig! På Kaspers blogg kan Ni läsa om hans återhämtning efter bett av en amstaff och en border collie!
2008-04-10 ? 22:26:11

Bevis

Jag har någon gång sagt att min tvättmaskin käkar trosor! De liksom bara försvinner.... ja och strumpor såklart! Så idag när jag tvättade.. hmm stopp, vattnet rann inte... Korkade upp tvättmaskinen... vad satt fast i slangen? Jo, både en strumpa, ett par trosor, en bit av en pärlplatta, fem hårspännen... Tvättmaskinen äter trosor.

Hade skrivit ett långt inlägg om hoppningen ikväll... som försvann, återkommer med det något.
2008-04-10 ? 09:35:01

Inget föl.....

Såg inte Karolina från fönstret i morse... sprang ut i morgonrocken för att se om det kommit någon fölis, men inte! Är så nyfiken!

Tinna har klätt på sig och Lilja  jeansklänningar, så söta... Men hon tyckte Lilja blev sötast, för hon hade mycket finare strumpor och "pantalonger"  (tights). Nu läser Tinna "Mamma Mu gungar" för Lilja. De är enligt mig de bästa barnböckerna.

Igår pratade Tinna norska med Lilja.. jag blev så impad, skulle filma.... men det pajjade alltihop.. så nu säger hon inte ett ord... "Lilja, då må ikke, du er for litten".. eller ngt, så sött
2008-04-09 ? 20:35:27

Vad är det för zoo man bor på?

Tanken var att jag skulle rida.. ja och hoppa Stjarni, direkt när Hannes kom hem. Men Lilja var ledsen så det blev ingen ridning.... Iallafall, tog med mig hundarna (efter ha hämtat Saga på höskullen i lilla stallet, där hon klättrat upp för STEGEN, för att "umgås" med katterna).
Hade iallafall Sunna kopplad.... hon ville inte lämna katterna för skogen... katterna som tyvärr inte springer hur hon än försöker... Fast jag tror de börjar bli trötta på henne, så innan hon åker hem till Marklanda har de säkert börjat springa.

Binkis var mest som ett vitt streck i skogen, hoppade på stenar, runt mig och Saga.... stockar överallt. Så närmade vi oss ett hygge. Binkis som gick lite före, fick till ngn först läcker piaff.. som övergick i passage. Saga tände som sjutton... då såg jag EN HEL FLOCK MED VILDSVIN. Kan erkänna att jag själv blev lite rädd... och nyfiken på hundarna, detta är ju MH-light ;-)

Saga stod och hängde framåt i selen.. ja den hunden går inte att skrämma så... men Binkis var ju spännande. Hade hon backat hade jag blivit besviken... Men hon pejlade, hade koll på grisarna (vi var ju nära), sökte inte stöd hos mig eller Saga. Vi var kvar en liten stund, spännande.

Sedan vänder vi helt om, så kommer det ett rådjur rakt framför nosarna på hundarna... Går ett stycke till, där står en älgtjur!  Näää.... lika bra att gå hem innan jag möter en elefant eller något.


Hannes är snäll mot sin fru, ja eller svärmor... är och hämtar hö till Karolina och Brá. Rolf och mamma måste räknat fel...

2008-04-09 ? 13:56:26

:-)

Det rullar, framåt....
Hmmm som Ni säkert kan lista ut, har jag massvis av tvätt idag!
Men det går, Lilja är lite trött och inte lika skrattig som vanligt. Tinna har feber och sovit ett par timmar. Inte kommit igång att äta.

Saga och Binkis brottas på svarta, stickelhåriga, mattan... Har iallafall sett genom fönstret att Karolína inte fölat. Fast jag tror inte det är en bra dag, hagel och snö. Júlia Vorsól (Karolinas syster, Venus dotter) fyllde år igår, 9 år. Igår för 9 år sedan sken solen på Marklanda, Gustav låg fortfarande på IVA i Malmö. Men om jag inte minns fel, på väg till barnkirugen i Malmö. För han var hemma i Växjö (ja, på barnkliniken) till min födelsedag, alltså 20 april... hmmm.... Iallafall minns jag Julias födelse väl.

Nu är Tinna mammig....
2008-04-09 ? 08:21:37

ahh

Tinna och Lilja är magsjuka. Tinna har kräkt hela natten och Lilja började nu på morgonen. O-skoj...
2008-04-08 ? 20:05:18

Saga och Tinna kompisar

Nytt kort på Saga i Hannes blogg!

Tinna och Saga har blivit goa lekkompisar (Saga bor vanligen hos mormor). Saga tycker det är finfint att ha på sig dockkläder och pärlhalsband ;-)
Tinna har varit ute med henne till åtta och ville fortsätta kvällen med att grilla korv.

Om bara Lilja vill somna ska jag åka till Malin och gå en sväng... men det är upplyst i Öja så jag är inte stressad.
Är sugen på att åka och hämta Lonis (ja, alltså min gamla Lonis dotter, min Lonis lever inte längre). Hon är på hundpensionat.

Mamma hade åkt nerför Åreskutan idag, hon tycker dock att barnbackarna är finfina.... En meter snö i terrängen.

Inget föl idag heller.....

Idag passerade hemsidan 30 000 unika besökare!
2008-04-08 ? 10:22:14

Saga hemma

Igår kväll bytte jag hund med Charlotte (som passade Saga eftersom mamma & Rolf är i Åre). Så nu är Sunna i stan. Saga sköter sig fint, var ute med henne igår (utan koppel som vanligt), men det gick så bra. Sedan fick hon träffa katterna. Saga har bara träffat katter som springer.. som Saga gärna springer efter. Men mina katter började stryka sig mot henne och kela... Trodde Saga skulle få  hjärtstopp! Hon blev helt ställd! Snart blir det förhoppningsvis parning och bebbar.


Hade en härlig eftermiddag med Åsa och Frida igår. Vi fikade och badade!
2008-04-07 ? 19:51:13

PRESSTOPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SAGA LÖPER!!!!!!!!!!!!!!!!
2008-04-06 ? 22:54:59

kom på mailen...

Mannen kom hem från arbetet och fann sin
fru i badrummet, där hon stod med bar överkropp och beundrade sina bröst.
- Vad sysslar du med då?
- Vet du, sa hon, - jag var hos läkaren i
dag och han sa att jag har bröst som en 25-åring!
- Jaså minsann. Hade han inga kommentarer
till det 50-åriga arslet du dras med?
- Nix, vi talade överhuvudtaget
inte om dig. 
2008-04-06 ? 22:45:02

Kycklingreceptet

Eget hopkok, supergott

Skär kycklingfilé i bitar
Stek med svamp och lök.
Häll på krossade tomater
Vitlök, krydda med svartpeppar, salt, lite persilja

The rice..
Koka råris...

Strimla massa goa rotfrukter (morot, persiljerot, palsternacka mm), lök, rosta kvickt i ugnen.

Blanda ris, rotfrukter och solrosfrön, ringla över rapsolin (raps och lin-olja), salta, krydda.

Såklart, ekologiskt.... supergott!
2008-04-06 ? 22:25:36

Postlådan...

Kommer inte blogga bilder på postlådan... den kan bara upplevas live... ;-b
2008-04-06 ? 21:36:24

Jag är beroende...

Beroende av INGEFÄRA, supergod krydda... man kan ha den i allt.. på allt ;-).. okej inte riktigt, men min senaste last är grönt te med ingefära... alltså extra ingefära....

Var ute en härlig lång timme.. eller 1,5 med hundarna... Hade med mig koppel... fast de hängde bra runt halsen, behövde inte koppla dem. Tror Binkis hämtat sig efter löpet, börja träna i veckan. Sedan var jag ute hos hästarna... öppnade till en ny hage, Karolina är satt (fölning) först på torsdag, men hon kan ju få bekanta sig med nya hagen.

Skogsrundan jag gick.. har jag inte gått sedan innan jag blev gravid... det har blåst ner massvis av träd, perfekt terrängbana. Nu har jag ju ingen ridhästbrist när mamma o Rolf är i Åre. Men Leikur behöver nya skor, så jag ska låna Stjarni och hoppa lite, skoj! Fanns stockar som var över metern, fast det är väl lite väl tufft, fasta hinder och allt.

Pratade med mamma innan.... hon hade köpt skidor till henne och med! Puh, nu måste vi nog åka till Hestra fler gånger. Deras barnbacke klarar vi med nöd..... Att hon inte köpte varsin pulka istället... eller snowracer. Hannes och Rolf åker gärna skidor. Jag har för mycket höjdskräck för branta höga backar... chicken, jag vet.

Skönt att vårstäda, sovrummet är återigen (efter stora högar med kläder som skulle sorteras) ljust, vitt och fint. Tinnas golv, kan man se igen... Vad hon har mycket leksaker. Vi har sorterat ut massor, flera säckar och ställt undan. Nu har hon bara så mycket saker som får plats i hennes lådor, i skåpen. Så överväger hon att börja sova i sitt rum, om hon får ha Sunna hos sig...

Binkis tog en mus idag.

Näää, nu ska jag göra något seriöst.
2008-04-06 ? 16:21:19

Två dagar

Nu har vi röjt, sorterat barnkläder, städat i två dagar.
Igår kväll kom Malin, vi gick en lång sväng med hundarna, när vi kom mot Marklanda kom vi på, 23:an och allt som är skoj på Marklanda, bäst att koppla... men som vanligt, inga koppel... så vi började leta efter något bra snöre, skräp eller något... vi hittade inget... hmmm det gick inte att låta som gå lösa... bh... näää.. det hade varit nödlösning....tillslut fick vi loss ett midjesnöre ur min jacka, till Sunna iallafall.. Binkis löste jag med lydnad...

Idag har jag bakat bullar och tårta. Ska bjuda två "av mina hyenor" på först promenad, sedan fika och bad.... Åsa med sin lille Edwin och Frida med lilla Hilda.

NYA POSTLÅDAN ÄR UPPSATT!!!

Tinna har bloggat i fotobloggen, hmm hon är busig.. ligger massor med nya kort där.

Nu ska jag rasta hundarna... laga fisk.... och skjutsa Gustav till tåget... Han ska till skolan....

2008-04-05 ? 15:52:06

Röda postlådan!!

Röda postlådan finns inte mer!!! Någon har på förmiddagen KÖRT IHJÄL  röda postlådan.. har mina misstankar, undrar om kungliga postverket är delaktig??? Vad tror Ni?
Hur eller hur, ger jag Gustav skulden, han kör traktor som en galning och har inte en aning det är han eller inte ;-)
2008-04-05 ? 09:34:53

Duktiga Tinna!

Igår kväll kom Tinna med en lapp och frågade om hon stavat rätt.... TILL SMÅLANDSPOSTEN! Ja, varenda bokstav!

Vaknade i morse, undrade vad klockan var, säkert nio eller ngt.... alla sov hårt... gick upp först när alla vaknat... gick ner i köket för att göra frukost.. klockan var kvart i åtta ;-).... härligt! Hannes är på citygross, köper förvarningslådor, räfsa och lite allt möjligt. Det är lite pilligt att fixa hemma med två små barn, det är nästan alltid den ene som får ta hand om något av barnen, så allt tar sån tid. Men men... förhoppningsvis får vi lite gjort  idag.

Får vi lite tid över, ska vi åka upp till Marklanda. Gå golfrundan (långa rundan) och Tinna får rida med... kanske vill hon rida Leikur?

G. Bárdur är på utställning idag! Tuff konkurrens tydligen, men vi håller tummarna och jag uppdaterar med resultat så fort jag hört från Jenni!

Sen Anneli, ska flirta lite med dig, sminka bloggen ;-)
Lina, är det party hos dig i augusti???
2008-04-04 ? 16:55:07

Ny hemsida

Det jobbas för fullt med en ny hemsida, får inte plats med allt på den gamla, liten förhandsvisning (fast det ska inte vara så mycket text på den nya, adressen kommer inte heller bytas,
http://www.marklanda2.dinstudio.se/

Kom just från Marklanda....Saga har åkt till Charlotte, mamma och Rolf åker till Åre imorgon. Vi passade på att gå en sväng i det sköna vädret. Sedan har Binkis lekt med Megs (Meg Göthe-Dahlgren) lille schäfer Svartågårdens Dandy.
2008-04-04 ? 09:07:59

Hannes sammandrag av matchen ;)

Såhär lät det tydligen på fikarasten i morse...

Tjejerna här på jobbet frågade om vi hade det mysigt i går kväll, hur vi myste till det osv. Jag berättade hur det var och det var en skrämmande berättelse.  

Vad gjorde ni i går? Vi satt i var sitt hörn av soffan min fru bloggade och jag tittade på hockey för första gången i mitt liv.  

Men skulle ni inte äta något gott, mysa lite? Ju det trodde jag men det blev bara lite te och knäckebröd under slutet på matchen.  

Men du tog väl ett glas rött?
Nej men min fru fick ett telefonsamtal mitt i matchen och försvann ner till köket. När jag kom ner dit en halvtimme senare för att Tinna var hungrig satt hon fortfarande i telefon...
2008-04-03 ? 21:39:58

Första gången

Idag var det första gången som vi käkade överkokta makaroner och köttbullar till en HV-match! Går det åt skogen ikväll så tar jag på mig skulden, tradition eller ritual, jag vet inte... Jag har inte uppfyllt ett enda HV-moment ikväll!

Hade skrivit en lång blogg som försvann!!!!!!!!!!!!
En del av det... tror min man har har 40-årskris, blekt tänderna, kör detox PLUS anmält alla 30 tjejer på jobbet till "Gry har ett plan".... Ni som känt Hannes länge.... han måste fått ström i sig eller ngt!

Lina, man måste väl vara lite hemlig så länge det går.... men 23 tyckte jag var bra, stannade där...

2008-04-03 ? 20:04:14

Timrås 0-1 mål!

183512-275
Nu är det spännande tycker Lilja!
2008-04-03 ? 08:51:10

Randig handduk...

Lilja ligger och kikar på en randig handduk, superskoj tydligen, hon ligger och pratar med den...

Ah, inte lite regn i helgen, fy! Presenterade idén med källaren för Hannes... fick till svar "jaha, vill du ha klinker på golvet eller ska vi måla".. va.. detta var ju för enkelt. Däremot var han inte jättesugen på att ta ner tvättmaskin osv i källaren, behöva bära tvätten två våningar. Jag klagar jämt över förvaring, men vi har ju egentligen två outnyttjade våningar, källarn och vinden....  Hannes undrade om jag ville ha källaren i "födelsedagspresent"... ja jättegärna... plus ett par gummistövlar...

Det är väldigt mycket frågor om hur jag ska fira min födelsedag.... alltså... enligt mig, när man väl fyllt 18, så "firar" man väl inte förrän man fyller 40 igen, alltså med kalas och  så... Hannes tycker jag ska bjuda på kalas på Mac Donalds...  så Tinna ska slippa Mac Donalds-kalas... så jag "min portion" Mac Donalds-kalas...  Njäää, tänkte kanske bjuda "mina hyenor".... sedan med familjen, kanske farmor....

Det var ngt jag skulle blogga om... minns inte vad... inget föl på morgonen iallafall.... Håret är kanon.. jo ja, tips på frisör, Elizabeth på Hårspecialisten, wow... och dyrt... nääää 620 kr, inkl brynen, oh la la!
2008-04-02 ? 18:58:06

Vart är hundarnas koppel???

I morse, nja eller förmiddags åkte jag med båda hundarna och Lilja till Charlotte för att gå en runda i Fyllerydsskogen. När jag skulle åka kom jag på, just det koppel... använder ju aldrig koppel förutom när jag ska träna lydnad och då funkar både kattkoppel och grimskaft.... ja eller ett par tyglar, same same... Men Tinna leker ju ofta med Binkis och då kan ju kopplen hamna lite varstanns... Sedan bjöds vi på fika och rundvandring på Pianov. 2... Hannes har nu fått utmaningen att inreda vår källare ;-)
Sedan tog jag med hundarna till dagis (börnehaven) och alla barnen fick gosa med hundarna.... de var överlyckliga...
Man kan ju inte slappa, klippning från 15, i tre timmar.... gött! Därefter hamstra bensin som alla andra Växjö-bor.... å Batman det är superskillnad  mellan bensin för 12,24 och 12,94 kr!!!! Så nu ska mitt Visa-kort få vila några dagar.

Brá och Karolína Sól har flyttat hit för att föla, har glömt att skriva det... så närsom kommer första bebisen en Tháttur-bebis.
2008-04-01 ? 20:33:58

Bilder

183512-272
Sunna och Binkis

image273
Götängens Billy

image274
Götängens Bianca Bratz (Binkis)
2008-04-01 ? 17:22:47

Härligt väder

Vilken dag, underbart väder!

Tinna är ute och kör renulten (ja, vi kallar Hannes bil för renulten, inte renååååå)... hon sitter i sin pappas knä och kör, med två danskar som sitter halvvägs ut ur framrutan med framtassarna och viftar på svansen... lagligt njä... men bara på stallplanen... alla fyra ser lika lyckliga ut...
2008-04-01 ? 15:37:43

Blogg

Alltså, väldigt irriterande när bloggen ligger nere... hur tar man igen det, tre dagar nästan....
Hela söndagen var vi i Klasentorp, fick med oss alla grejer, allt från pappas dopklänning till farmors gamla cykel. Sedan blev vi bjudna på lunch i Åboda, hos Åse, Olof och Elsa... ja och våffelkalas....

Igår var vi rätt sega, Lilja var trött, Tinna gnällig. Idag har hon fått fiskar till sitt akvarium, tre olika sorter, neontetra såklart, klassiskt, slöjstjärtar och tre små malar. Lilja har varit på BVC, kikade in en snabbis hos Millis, fick ett kort på Achilles, först när jag kom hem och tittade noga, vad grov och snygg han blivit!
Är det fler än Bonus Kasper som har träningsbloggar, maila gärna adressen, superkul!

Har problem att lägga in bilder i både bloggen och på hemsidan :-/

Igår kväll cyklade jag på min "nya" cykel, farmors gamla Skeppshult, åh så fin den är, riktigt skön farmor-cykel med stora däck. Jag måste nog köpa nya, de är lite spruckna i gummit.
Vilken härlig dag det var igår, körde genom Bokhultet, massa folk som joggade, gick, rastade hundar och ett par på bron vid Sundet, de verkade "väldigt kära och ovetande om omgivningen" ;-)
Vi var ute allihopa, hos hästarna, Tinna håller på att lära sig cykla.

1 april idag.... jag har grundlurat någon hehe... men kan inte tala om vem ännu :-)
Personen har iallafall gått på det....
2008-04-01 ? 08:33:23

äntligen

funkar blogg.se igen!