2008-12-31 ? 15:56:29

GOTT NYTT ÅR

Upphöj era glas Snart skola klockan slå

Upphöj era blickar Våga se framåt mot ljusare tider

Nu är tiden kommen Det nya året ringer in

Och i dunklet vilar det gångna året
Gott Nytt År

ÖNSKAR HANNES NINNI TINNA & LILJA
HUNDAR & HÄSTAR
2008-12-31 ? 10:04:17

Årets sista dag, årskrönika
Januari: Lilja var liten, skör och ungefär en månad gammal och närmade sig två när morfar gick bort...
"I torsdags gick min älskade morfar bort. Han steg upp på morgonen, åt frukost, la sig för att vila och vaknade inte igen. En viktig del i mitt liv, är borta. Min morfar var både allvarets och glädjens man. Han kunder visor och sånger som ingen annan, en fantastisk författare. Han hade redan intruducerat Tinna i de isländska sagorna, hon kan sagan där Gunnar på Hlidarendi ger sig fru Hallgerdur en örfil och Hallgerdur vänder sig mot Gunnar och säger:
- Denna örfil kommer du får betala tillbaka.
Många år senare i strid går Gunnar pilbåge sönder och han ber sin Hallgerdur om en lock ur hennes hår och hon svarar:
-Nu få du betala för örfilen, och Gunnar dödades i striden."

Så lärde vi känna familjen Andersson "Gick till golfbanan med blivande valpköpare, Charlotte, Kjelle o Lisa."

Binkis hade fortfarande inte flyttat till Marklanda "Hade jag haft schäfrar, hade jag aldrig behövt använda uttryck som "hoppa ut ur torktumlaren", "hoppa ner från köksbordet", "sluta gräv i blomkrukorna", "hoppa ner från biltaket"........ men det är meningar som används titt som tätt på Häringeryd!!"

Så byggde Hannes en vägg i vardagsrummet (obs, väggen har fortfarande inte fått sina lister) "Hannes har fått upp en hel vägg idag! Jag börjar lära mig hur man håller honom igång..... han är lite som en hund, godis, beröm och kommandon (tuuuur att han inte läser min blogg hehe).. ungefär såhär lät det i morse
-Hannes, vi kanske skulle sätta upp en vägg vid trappan...
en timme senare...
-Idag ska jag sätta upp en vägg... hur vill DU ha den
(hur vill jag ha den.. jag kan inte skruva i en skruv)
-Bestäm du, du är ju SÅ DUKTIG på att snickra
-Nej, du får bestämma (här måste kommandot komma)
-Hel vägg, fondvägg, utan isolering!
Sedan gäller det att bre på rejält med beröm och tala om att det är tur att han är såååå händig för det hade jag aldrig fixat! PLUS att jag la till att det är väldigt sexigt med män som snickrar! "

Hannes använde sin blogg för att välja Liljas andranamn "
Hannes behöver verkligen namnhjälp, nu har han valt ut sina favoriter och gjort en omröstning på sin blogg. Hans favorit är Mjöll, som jag inte alls tycker funkar i Sverige. Jag gillar Sól, men eftersom vi haft en häst som heter Sól så är Hannes väl lite motig....  Mi-rakel, supercoolt!!
http://arcdow116.blogspot.com/  "

Mamma opererade sitt knä "
Mamma har opererat knät idag... "idrottsskada"... effekten av att vara släkt med Carolina Kluft och hela tiden jaga hennes form, hehe"

Februari:
Vi alla började träna.... Hur gick det för Er! Jag har tränar massor under året:
Jahapp då va det dags...

      Beach 2008 närmar sig...

      Jag tänkte dra igång ett ambitiöst träningsprogram för att stolt kunna visa upp mig mycket slankare och snyggare när sommaren kommer.

      Jag tänkte först vänta till det blev lite varmare men jag kände mig så taggad att börja direkt. Hoppas det är fler som vill vara med. Det är så

     Skönt med lite stöttning ibland.             OK, häng på nu ....

      Skrolla ner....     ÅSSÅ SCROLLAR VI UPP IGEN!
      Såja, det räcker för idag.

      Glöm inte att stretcha efteråt!


Postlådsmassakern började... den stackars postlådan ligger fortfarande på marken emellanåt "Till kungliga postverket, om kungliga postverket ens har i närheten så flott postlåda som min nya, ska jag jogga upp till Marklanda och tillbaka (HAHAHA)
Och eftersom jag lätt listar ut vem som som för talan åt kungliga postverket.... behöver jag inte oroa mig att behöva jogga upp till Marklanda!!!"

Jag behövde aldrig jogga till Marklanda!

Så chockade morfar oss alla med sin text (snart kommer hans bok)
"
Min morfar var fantastisk.... I Bergunda har vi en väldigt aktiv hembyggdsförening. Morfar var otroligt aktiv skribent och författare och skrivit delar i två böcker som givits ut.... Iallafall, så fick jag en smärre chock igår när Bergundasnitt kom, morfar har skrivit en sista hälsning, lång på två sidor (ska skriva av den vid tillfälle), som han visste att vi skulle läsa efter hans död. Han tackar för sig, ska citera lite kort " Alla drabbas vi förr eller senare. Vi står där inför den döde. Någon sae till mig: Det är inte den som jag levde med, det är någon annan. Då tänkte jag, det är kanske rätt. Men den vi älskat och litat på är inte där utan flyttat någon annanstans, mot det ofattbara. Genom död till liv, liksom vetekornet".
Oj, tårarna rann på mig... sin långa text avslutade han:
Över sorg reagerar man olika, En hårt drabbad skriver:

Nu är jag lugn, mig väntar intet mer
över mitt hjärtas region
sjönk den välsignade sorglösheten
och ens vilja äga illusion
                         /Fernando Persson

Men jag vill inte tänka så, utan framåt och uppåt. En skogsarbetare utan större skolning men född med poetisk ådra får med en dikt avsluta mina tankar
Jag vet ej vem som bor där
som ljuset kommer ifrån
långt bortom höstens kullar
och höstens bruna strån
ett tecken och ett spår
-Sven Gustav Nilsson
"

Lilja Alice Hannesdóttir Lindsten döptes, morfar begravdes.

Mars:
Verkade mest bestå av fräckisar...

Gustav fylle 18 år!!

Så hade vi en djup sväng på bloggen ""Man får vara glad för det man har, inte sörja det man inte har.
Påverka det du kan påverka, släpp det du inte kan påverka. Umgås bara med goda energier, lämna de dåliga.
Älta inte det du gjort som du är missnöjd med, utan se istället till att inte försätta dig i samma situation igen" //Ninni"

Vi åkte till Island över påsk...

Farmor flyttade från Hälla och huset fylldes av saker från henne och morfar.
"Idag har jag, Gustav och Lilja varit i Klasentorp hela dagen. Eftersom farmor flyttat till äldreboende skulle möblerna delas,
Gustav och jag ärver ju pappas del. Så sedan i morse har vi hållt på, en hel del kanonfina möbler och sedan MASSOR av småplock,
Vi har ju knappt plockat upp möblerna från morfar."

April!
Fullt upp, Jag fyllde 25 år, mamma & Rolf gifte sig!

image288
image294


183512-275

Hannes smygbloggade:
"Tjejerna här på jobbet frågade om vi hade det mysigt i går kväll, hur vi myste till det osv. Jag berättade hur det var och det var en skrämmande berättelse.  

Vad gjorde ni i går? Vi satt i var sitt hörn av soffan min fru bloggade och jag tittade på hockey för första gången i mitt liv.  

Men skulle ni inte äta något gott, mysa lite? Ju det trodde jag men det blev bara lite te och knäckebröd under slutet på matchen.  

Men du tog väl ett glas rött?
Nej men min fru fick ett telefonsamtal mitt i matchen och försvann ner till köket. När jag kom ner dit en halvtimme senare för att Tinna var hungrig satt hon fortfarande i telefon..
.

Röda postlådan dog! "Röda postlådan finns inte mer!!! Någon har på förmiddagen KÖRT IHJÄL  röda postlådan.. har mina misstankar, undrar om kungliga postverket är delaktig??? Vad tror Ni?
Hur eller hur, ger jag Gustav skulden, han kör traktor som en galning och har inte en aning det är han eller inte ;-)"

Lilja blev ju så jättesjuk och låg inlagd...

Lilja var pigg i söndags, åt vid 5 på måndagsmorgonen, vaknade ca 08.30, var inte särskilt hungrig, ja ja, tänkte jag, hon blir väl snart hungrig, men hon somnade om, Rolf kom, Tinna gick ut för att vara med när Janne verkade hästarna. Lilja vaknade, skrek, skrek skrek, vägrade äta, fick alvedon, fortsatte skrika. Rolf passade en kort stund medan jag "morgonfixade" hästarna. Insåg ganska snabbt att hon behövde åka in till sjukhuset. Vi blev såklart ganska snabbt inlagda, Lilja var vit som ett lakan i ansiktet vid det här laget, knappt kontaktbar. Lite feber fram och tillbaka, inte mycket över 38... ner till feberfri. Inga prover visade något. Tinna var med hela tiden, kanonduktig. Lilja fick sond och mat genom den. Slö och slapp hela kvällen. I natt gick febern upp, hon var jättevarm, sov inte särskilt bra. Kräktes 5-målet osv.
Trött i morse....
Sedan, kanske runt halv tio börjar hon få svårt att andas, kämpar för luften, hög puls, blir blå. Massa folk kommer springande, läkare osv. Hon får syrgas, adrenalin och blir undersökt. Gissa om jag blev rädd (ja läkarna med sa det efteråt). 
Sedan blev hon lugn, andades lugnt, trött. Sedan har hon röntgat lungor, hjärta. Hjärtat var tydligen mycket lite förstorat, men det ska ultraljudas. Hennes CRP hade gått upp ikväll... vi får se vad som händer imorgon. Hon protesterar inte ens när hon blir stucken längre. Nu ligger hon här, väldigt uppassad av personalen. Hon har både en spjälsäng och fått låna en vagn.


Saga och Fjellalundas Agust "blev med valpar".

MAJ
Alla fölen föddes, Teitur, Tandri, Thule, Torfi, Tindra, Töfradis och Tórdis!

Vi planterade två bokträd till morfars minne, de lever!

image346

image413
Det gäller att börja i tid!

Achilles MH-testades med toppresultat!

Hannes fick en helikopterflygning, Tinna följde med:
image444

JUNI!
Hannes fyllde år, C-kullen föddes! Hannes började bygga på uteplatsen (den är fortf inte färdig).
Våra liv förgylldes med PXI OCH TOSSE!!!

Såhär skrev jag om Tosse... " Hon är mjuk, mysig, stenkoll på husse, tyvärr saknar hon jaktlusten, Inge (hundförare hela sitt liv) och
Kent (Aitos) har jobbat med henne massor, i hopp om att hon skulle kunna funka inom skyddet, hon har en himla smidig fin kropp... men tyvärr inte. .  men det är ju tur för mig ;-) "

Men i hur det ser ut nu... kommer längre fram..

Hannes födelsedag!

Midsommarafton:
"
Vid 13.30 var planen att komma till midsommarfesten, först vid 14 var vi hos mamma och Rolf, Saga mådde bra, de satt och njut i vinterträdgården. Så kom vi till festen till slut, med massa baguetter och sallad. Familjen i Lilla Vallstugan hade fått en son kl 6 i morse, bebisen hade kommit ut på en timme. Så åt jag första portionen, mamma ringer, Saga på gång, men jag behövde inte komma hem, njo klart jag ville. Så hem åkte jag och Lilja. Mamma lagade midsommarmat och Rolf och jag satt hos Saga, vi åt tårta och väntade någon timme. Så kom första valpen och det fortlöpte ju som Ni redan sett. Så när allt var färdigt, ja valpningen, hade mamma maten klar. Jag var HELT SLUT. Vilken spänning det varit. Hannes ringde, Tinna hade badat med kläderna på, vägrade låna kläder och sprang runt i någon bebisblöja! Men, jag, mamma, Rolf och Gustav (ja Lilja med, som dessutom sett hela valpningen från sin stol, spännande) åt midsommarmiddag och mös. Så åkte jag tillbaka till festen, där det grillades för fullt! Min käre make och Johan hade kalasat duktigt ;-) och skulle köpa en segelbåt. Så åt vi underbar grillad lax med tillbehör, härlig fest med härliga människor. Så blev Tinna trött, började storgråta-längtade efter Lonis.... hmmm vi åkte hem. Satt i bilen hem med tre sovandes personer, som just nu är en sovande Tinna, en pigg Lilja som tittar på fotboll och en aningen medtagen make.... på toaletten ;-) Fyra nya små valpar... midsommarvalpar! Jag är trött! Natti! Bilder kommer imorgon!"

MMS

Midsommarafton!
Jökull kom med Jór:
MMS
MMS
Lilla Pxi

Återigen, postlådan! "Hannes ska bygga ikväll, mocka och har lovat Tinna Mac Donalds, vad säger man grattis. ja PLUS ATT NÅGON KÖRT PÅ POSTLÅDAN IGEN!
Vad är det för fel, märker man inte om man kör på en postlåda???
Ungefär lika mycket fel på de människor som stor i vägen och pratar, när man ska in på Maxis parkering, eller när man ska handla, move!
Har Ni tänkt på att man inte upplever det på samma sätt som på Citygross..."

Nyfödd liten Cärla Midsommarflicka


Valparna växer:
MMS

Binkis fyllde 1 år!!
MMS

Och valparna växte ännu mer...

MMS

Hur var det med fotbollen i somras.. ngn som glömt??


Slipper vi fotbollshysterin nu?? Eurovision: SVERIGE VINNER, fotbolls-EM :SVERIGE VINNER.... kanske dags att vi inser att vi inte är så bra som vi skulle vilja...
Hannes mailade ngt han läst imorse:


Psykologens sex tips hjälper dig komma över fiaskot

1. Tillåt dig att deppa!

Ta inte till några genvägar eller knep - det är BRA att vara besviken. "Chockfasen" behövs för att vi ska kunna gå vidare på ett bra sätt.

- Värdet av vinsten bestäms av hur vi känner när det går tungt. Om vi inte mådde dåligt skulle vi inte veta hur det är att må bra.

2. Prata med varandra!

Det är viktigare att vi pratar med varandra efter en förlust än inför en förlust.

- Kungsträdgården tömdes på nolltid efter förlusten i går. Det är synd, för det är då vi skulle behövt prata med varandra. Får man bara vädra sina känslor med varandra känns det mycket bättre. Ältandet är bra - men inte för länge!

3. Leta inte syndabockar!

Det tjänar ingenting till - i stället gäller det att stötta landslaget.

- Att hålla på ett lag som vinner är inte svårt. Är det någon gång som landslaget behöver vårt stöd så är det nu. Där har man ett ansvar som supporter.

4. Gläds med de andra lagen!

Att hålla väldigt mycket på ett lag är både roligt och känslomässigt påfrestande. Nu kan själva spelet sättas mer i fokus.

- Nu kan vi njuta av det vi älskar mest: Själva fotbollen.

5. Släpp - och gå vidare!

Ibland går det bra, ibland dåligt. Se på Europamästarna Grekland och på VM-finalisterna Frankrike, som också är utslagna. Och England, som inte ens tog sig dit.

- Inse att idrott är cykliskt, det går upp och ner.

6. Om besvikelsen inte släpper - tänk efter!

Om deppigheten inte släppt efter ett par dagar, är det hög tid att fråga sig själv om man riktar sitt engagemang åt fel håll.

- Känner man en enorm besvikelse även efter ett par dagar, ligger nog problemet någon annanstans. Då får man ställa sig frågan varför man egentligen känner så här -kan det vara ett tecken på ett fattigt liv?

Jo... Gustav började ju äntligen växa ;-)
Bilderna är tagna med ca 2 månaders mellanrum...
 (juni)
 (valborg)

Min kusin Frida gifte sig med sin Olle
Tinna tävlade ju sin första tävling på Stjarni och "kom bara tvåa", därav alla tårar!
MMS


JULI!
Rosa fyllde år, Pxi gick såklart på kalaset!
MMS

Valparna frodades!


Sunna parades med Agust och vi passade på att besöka Tylösand!
MMS

Tinna deltog i Husebyritten som pågick i tre dagar:Tinna & Gustav

Leikur, Pxi, Tinna, & Rolf

Jór hade sköna tider på Häringeryd:
MMS

Valparna blev finare och finare... rundare och rundare, men framförallt, gudasöta!

Camomill

Cindra, Camomill, Cärla, Cung
Cindra
Cindra
Cindra
Cärla
Cärla


En trött liten Cung
Cärla

Cärla

Cärla
Cärla


Patrik kom på besök och stannade i några dagar, Tinna hade så roligt!

Middag på Marklanda


Det var inget gott i detta glaset!

Busbarn!

Gullunge!

JAG HAR LOVAT, I JULI LÄRDE VI KÄNNA VÅRA GOA VÄNNER ANDRA SIDAN SOPTIPPEN, SOM UNDER ÅRET HAR BJUDIT PÅ SÅ MÅNGA SKRATT, FAMILJEN GYLFE!

Men, framförallt, lärde vi känna Anna och Lorita... och jag försökte baka kakor till dem!
"Min sylt, åhhh så god! Började göra körsbärsgrottor i morse, köpte margarin, inte smör, gjorde fyrdubbel sats, ett husmorstips, baka inte grottor med margarin! De flöt ut och blev platta, satte nästa omgång i formar, de EXPLODERADE!
Tinna gjorde några till sig och Rolf, med Nutella!

Har haft Cärlas blivande matte på besök, har även träffat familjen lettiska fadderflickor, kändes i hjärtat, de lever ett liv långt från vårt!"

Gustav tog körkort:
"20.01
Gustav klarade uppkörningen!!!!!!!!!!!!"
Han har fortfarande kvar det!!!!!


Hannes bror med familj kom från Island, vi hade en underbar vecka!
"Bloggar när jag hinner!"

Stjarni och jag tävlade!!!!
"Gick upp halv sex i morse, åkte till Tingsryd,

Stjarni var kanon, vilken häst så bra! Vi kom trea i disktriktet och fyra totalt! Hade det inte varit för mig hade vi kanske kunnat vinna, jag gjorde två missar, men i övrigt en kanonritt!
Hindren i hoppningen var dock lite höga, 80 cm, ett dåligt hopp resulterade i att jag sträckt rygg och mage lite, men säkert svag efter snittet"

Tjejerna och jag åkte på tripp... vi hade det underbart!
"Ingen i min familj förstod varför det nu skulle vara såååå roligt att åka på SSM!
Jo, har haft två underbara dagar, sett massor av fina hundar, pratat med massor av underbara människor, Tosse har fått massa nya leksaker och jag har fått massa träningsenergi! Heeeeelt underbart!

Ännu bättre, vi bodde över hos Lina (under tisdagen hade jag även fått erbjudande om husbilsövernattning), men en underbar liten stuga i skogen sov jag och tjejerna i! Vi bjöds på god mat och massa trevligt att prata om!

Jag har fått årets SSM-dos, nästan direkt i hjärtat ;-)


SSM, SVENSK SCHÄFERMÄSTERSKAP I BRUKS OCH UTSTÄLLNING!"

Annars var juli jätteskönt:
"Just nu ligger Tosse , PXI & Tinna på gräsmattan,
Tinna klappar PXI på magen (hon ligger på rygg med alla fyra ben i vädret) och Tosse kikar nyfiket på!
Okej, vi säger att de åt hästbajs, hmmmm, om det vorit så väl, hmmm!

Tja, kl är 09.26, ingen är påklädd, Lilja sover... golvet fullt av klossar. Dricker mitt heliga, dagensförsta kaffeglas...."

Augusti:
"På morgonen åkte vi till Madsjön, för att simma med Tosse, det är ingen hundförbudskylt där, inte mycket folk heller för den delen, ingen som badade, men folk som låg på stranden och solade ( i gåsskiten, massa gäss där)... iallafall hade Tosse i koppel och skulle ut och simma, frågade om det var någon som hade ngt emot hunden... nää ingen fara, hoppade i och simmade ut med Tosse, då började, ursäkta" en kärring, gapa över att det var ohygienskt att bada med en hund i samma sjö där människor ska bada!
Ahhhh, vadå människor, åk till simhallen! Fine, om vi varit vid stranden, hade köpt det.... det är ju en halväcklig sjö med alla gäss, DET ÄR OHYGIENSKT OM NÅGOT, ja, desstuom så är väl människor ohygienska, lika smutsiga de... jag menar en människa som inte duschar på tre dagar luktar ju illa, en hund som inte badar på tre dagar luktar inte något.
Nä, människan är helt klart världens farligaste djur.

Jag é inte bitter ;-)"

"Vi har blivit husvagnsägare... vid lunch.. ja eller vid fikat... eller när jag var och handlade på Maxi, hade jag inte en aning om det.... men  en liten biltur resulterade i en Solifer 550....
Hannes gör körsbärssylt....


Husvagn invändigt...."

"I torsdags fm fick vi hem (ja hämtade husvagnen på Alvesta Husvagn & Fritid), vi tömde även volvons däck på luft och fyllde på med nitrogen, så lojt me dgröna pluppar eller vad det heter på ventilen på däcken, fick först klargröna i plast, men gnällde och fick metallickgröna- i metall. Vi packade det snabbaste vi kunde, vilket tog låång tid. Så skulle vi iväg (ovana husvagnscampare)... första problemet, hur får vi igång gasolen till kylskåpet, vå körde tillbaka till husvagnsfirman, löst på 3 sekunder, fick frågar vart vi skulle... ehhhh, det har vi inte bestämt.... :-/
Vi styrde västerut, till slut (okej Hannes körde och jag googlade) hamnade vi i Ugglarp. Hannes skulle tvunget ha upp tältet (minns från barndomen att förtältet restes endast en gång om året, på SSM), men är man på camping hjälps man åt, så starka gubbar och talande damer (tittar på och tycker medans gubbarna reser tält), så vårt fiiiins Isabella-tält "såg dagens ljus".
PXI som är van att springa lös på Häringeryd, förvandlades till en blandning mellan huggorm, piraya och gepard och vistades större tiden med Tosse som snällt låg lös i förtältet. Tosse och jag simmade i vågorna, med PXI under armen, härligt!
Vi hade inte tur med vädret, regnet öste ner, det var lika bra att rasta hundar i badkläder, vinden blåste kuling så husvagnen skakade.
Hannes åkte till Ullared, pirayan PXI gjorde hål i mina jeans (det kallar vi kamplust-jaktlust, är man släkt med Torneryds Nicke så är man), Hannes lyckade köpa ett par SNYGGA jeans till mig, passade i formen, men han köpte extra långa, till mina taxben, hmmmm.... vad göra ???
Vi åkte på lite utflykter, jag tränade Tosse och PXI... ja, träna och träna PXI vet jag inte, hon levde mest loppan, hon kan iallafall inte inkallning på camping, hon smet ut från husvagnen, Hannes och Tosse letade, letade och letade... men PXI hittade en kräftskiva i ett förtält och kom hem genom att bli inhivad genom fönstret av förtältsinnehavaren "är detta er valp", hon brister INTE i tillgängligheten, men borde ha mer föremålsintresse och tagit med en kräfta hem till matte!
Vi åkte på lite utflykter, laxbutiken naturligtvis också!
Det pratades om en kräftfestival i hamnen i Glommen, jo den måste vi ju besöka, trots vädret, flera grannar hade sett det annonseras så vi åkte också det, körde, körde, körde, hittade en hamn, inte en enda kräfta, hmm?
Vi lämnade Ugglarp igår och åkte till Jönköping, campade hos Mia & Jonas, Tinna fick rida :-) och vi grillade GOTT!

Sunna har inte fått följa med, utan har varit hos Lena, Richard och Edwin på söder, hon har haft det gott! Jag har fått mms med jämna mellanrum med bilder, hon har ätit gott och haft roligt.

Lena och Rickard berättade att de varit och badad och Edwin hade dykt och snorklat, när han försvann under ytan fick
Sunna panik och skällde och hämtade Rickard så han kunde "dra" upp Edwin, otroligt, eller hur. Hon är fantastisk, vår Sunna."Tinna babblar...
-Mamma....
-Ja...
-Vuxna har stora bröst, eller hur?
-Jo, det stämmer
- Och barn har små..
-Ja, helt riktigt
-Men pappa har ju små bröst, då är han ett barn och behöver inte städa....

Visst var det OS?? Bockpremiär..
15.45
Två bockar fällda i morse! Bra! Nu jagar gubbarna duvor!
Jag och tjejerna åkte till Alvesta och gick på marknaden! Tycker den var ovanligt fin och bra utbud, särskilt Lilla Bus eller vad de heter, pyjamaser Viller Valla för 20 kr st!
Tinna fick ett trollspö, ett halsband med sitt namn och en klubba. Köpte lite bröd, korv ch isterband. Hm, nja köpte en tröja till Gustav med "RIKTIGA MÄN RAKAR PUNGEN MED VINKELSLIP"... passar honom perfekt nere i Bollerup!
Tinna sover, Lilja leker på golvet... lite off på nätet... ska dricka mitt kaffeGLAS framför OS.


snipp snapp snut... så var diskussionen slut.....

Hannes föräldrar, syster och barn kom besök:
"
I lördags morse satt Tinna och grät på golvet, Sunna var hungrig.... inte på hundmat utan på skinka och blodkorv, så hon serverade Sunna stora bitar av den fina skinkan vi fått av Hannes syster Vala, inköpt i en av Londons finaste gourmentbutiker.
V har haft trevliga intensiva dagar, mycket god mat, utflykter till Strandbjörket, Öhrs lantcafé, ridturer, hundpromenader, MASSA pyssel med hundarna, Valas barn, Max & Nina älskade hundarna.

Tinnas kalas blev PERFEKT, utsökt god mat och tårtor"

Flickornas faster Vala

Tinnas 5-årskalas

Tårtor... ser Ni Hannes hemgjorda snygga rosa marsipantårta

Häststatusen i augusti:

Lind, är ombetäckt och dräktig med Jór, mår kanon och är för en gångs skull i fint hull, inte SMÄLLFET!
Nafna, är dräktig med Jór, hon går med honom som sällskapsdam tillsammans med Brá och Gjöf. Hon är fin i eksemet tack vare att vi äntligen hittat ett täcke hon trivs med, Boett.
Linda, är också dräktig med Jór, hon mår bra, man märker liksom inte av henne.
Freyja, är på Marklanda med Karolína Sól. Hon mår också bra. Ska börja rida henne lite nu, lite lätt, skor inte henne förrän honär avvand. Vi längtar hela familjen att få börja rida henne, hon är inte ombetäckt och vi kommer försöka tävla henne nästa år, kanske kan jag lura ut Hannes på tävlingsbanan?
Sara, går på Häringeryd, hon är inte betäckt utan ska sättas igång långsamt i vinter, hon ska få gå som handhäst, möjligen med Tinna på ryggen, så förhoppningsvis alla skador utläkta och visning i Tyskland nästa höst.
Brá, går med Jór, ska ultraljudas på fredag, lika piggelin som alltid, hon är som Sunna, utmärkt duktig på att vara vacker.
Karolína Sól, dräktig med Sibelius, henes gamla skada märks inte av och hon går utan problem som avelssto, vår STORA vackra Karolina.
Leikur, rids mycket av mamma, hon älskar honom! De går regelbundet på kurs för Anna Karlsson. Planen är att han ska debutera i passklasserna nästa år, vi får se. Han är kanon och ser mer och mer ut som en valack.
Stjarni, rids av Rolf, mår också bra, de tränar också frekvent för Anna och Stjarni är ju en jättetrevlig häst.
Ragna, är på Drakamöllan....
Sleipnir, våre lille kille som är stor nu! Han leker för fullt med sin polare Aragon, växer och frodas! Såldes i augusti!
Teitur, är STOR, flott kille, nyfiken, kolsvart under fölpälsen. Till salu.
Thule, är jättefin, nallebjörn, rör sig med stora runda rörelser. Till salu.
Tandri, han verkligen utvecklats positivt, han är stor, kraftig, rör sig trevligt. Till salu.
Torfi, är grymt flott, linjeavlad på Orri, rör sig helt fantastiskt, snygg kropp, läcker överlinje. Till salu.
Tindra, jättemysig, tillgiven, söt, rör sig som man förväntar sig efter de föräldrarna! Smäckert fint sto, hon har allt vi vill ha, rörelser, trevlig exteriör, lynne.
Töfradís, orädd är förnamnet, som sin mor Freyja! Hon är jätttego, kelig, söt. Henns behåller vi, vi är KÄRA i denna nallebjörn!
Tórdís, vår lillplutta! Hon är en liten söt fölunge, tittar man på stammen så borde hon ju bli den bästa ;-) BLUP BLUP.... TVÅ HADE HON I BLUP I MORSE, ska se om vi kan höja den till tre med lite laxermedel ;-)
Skojar lite, Tórdís är söt, nätt och rör sig trevlig.

September:
D-kullen föddes

MMS

Här vill Sunna föda


MMS

vad tror ni? Hur många blir det?


14.46
Ni som såg Tinna på MH, vet hur tyst och lugn hon kan vara.... LÄNGE! Hon sitter här med mig och Sunna och hjälper mig med namnförslag på D! Skriver lappar och sätter på valplådan.
Vi var ute och gick, Sunna var inte med på noterna! Föreslog dock att vi kunde krypa in under friggeboden! Hon är djupt koncentrerad.

14.50
Plötsligt blev det lite jobbigt! Men ingen valp ännu på  gång! Tinna är i köket och gör fika åt Sunna :-)

Jenni, Pxi uppför sióm en stor flicka, med STÖRSTA RESPEKT! Läser av situationen mycket väl. Hon och Tosse är spända av förväntan.

Hannes tycker att jag har det väl mysigt, med chokladbitar och datorn.

15.22
Betyder det otur att hitta på valpnamn i förväg?
Börjar spåna.....  hupps här kom en värk

16.00
Ser liv och rörelse i Sunnas mage. Önskar att jag kunde gissa när det drar igång ordentligt!

Cornelia, följer hela fritids Sunna nu då?

16.23
Varit ute. Hon la sig direkt i valplådan, slickar sig i baken, men väldigt lugn, krafsar, förbereder såklart, men  förbereder sig.
Cornelia, du får jobba över eller köra fort, för nu jäklar verkar det hända något.
D...
Dixie
Disa
Diva


16.26
Sunna krafsar, flåsar, snurrar!

MMS

Sunna hälsar till Edvin!
Edvin, jag tror hon känner att Ni tänker på henne. Hon är så stark och duktig.


18.21
Snaart...
hård krystvärkar

18.33
stånk, stön, snurrar, värkar, flåsar!

18.42
alla på helspänn

vattnet gått

19.19
ingen ute, puh

19.58
Vi kämpar, tre fosterhinnor framkrystade... puh... 2008-09-02 @ 18:21:11 Allmänt Permalink


Kommentarer Postat av: Anne Folbert

Åh det är ju så spännande! Jag struntar i att plugga ikväll och följer bloggen om Sunna istället!!!
Vi håller tummarna för att alla valparna mår väl.

2008-09-02 @ 18:29:56
URL: http://annef.blogg.se/ Postat av: Cornelia

JAAAAAAAA.............

2008-09-02 @ 18:44:28 Postat av: Anneli

UPPDATERA!!

2008-09-02 @ 18:47:53
URL: http://brellir.blogg.se/ Postat av: Josefin

duktiga lilla hund!!

2008-09-02 @ 18:51:37 Postat av: Challe

Senaste nytt från Ninni: huvudet ute, dubbla fosterhinnor. Sunna är duktig och kämpar på!!!

2008-09-02 @ 18:58:58 Postat av: Lina

Följer med spänning! Heja på!Jättekul att kunna följa med på bloggen!

2008-09-02 @ 19:00:33
URL: http://linahallberg.blogg.se/ Postat av: CHalle

NU är det nära, handlar om minuter

2008-09-02 @ 19:04:43 Postat av:

mjölk rinner

2008-09-02 @ 19:05:23 Postat av: Challe

nuuuuu

2008-09-02 @ 19:08:59 Postat av:

två blåsor

2008-09-02 @ 19:11:34 Postat av: Veronika Karlsson

Åhh du har till och med fått mig att sitta vid bloggen, ha ha

2008-09-02 @ 19:32:05
URL: http://eskeryd.se/ Postat av: Eva o Kasper

Heja, heja!
Diesel är ett koolt killnamn, tycker Kasper.

2008-09-02 @ 19:52:15
URL: http://skogsstjrna.blogspot.com/ Postat av: Lina

Hur går det? Ninni, du och Sunna håller oss på helspänn! Heja på!

2008-09-02 @ 20:41:20
URL: http://linahallberg.blogg.se/ Postat av: Milla, Linus & Barnen

Duktig du e Sunna håller tummarna för att allt går bra =)

2008-09-02 @ 20:43:23 Postat av: Cornelia

Vi sitter också kvar här framför skärmen och våra åtta tummar börjar snart bli blåa. Vad händer? Kämpa på Sunna!

2008-09-02 @ 20:51:37 Postat av: Lina

Väntar på uppdatering... en timme är inte lång tid när en tik valpar, men en evighet när man väntar och inget vet! Hoppas allt går bra och att Sunna och de födda/ofödda valparna mår fint!

2008-09-02 @ 21:08:22 Postat av: Challe

Sunna och Ninni är på djursjukhuset och väntar på röntgen. Sunna är vid gott mod och Ninni är helt slut och hungrig.

2008-09-02 @ 21:31:28 Postat av: Anneli

VARFÖR RÖNTGEN??? Du gör mig orolig. Ligger dom fel?

2008-09-02 @ 21:48:33
URL: http://brellir.blogg.se/ Postat av: Anne

Usch vad jag blir orolig! Vi tänker på er och håller tummarna för att Sunna och valparna mår bra!

2008-09-02 @ 21:55:41
URL: http://annef.blogg.se/ Postat av: jenni

det undrer også mig, hvorfor røntgen ? på nuværende tidspunkt er det snarere kejsersnit og håb om at de bageste hvalpe overlever, den / de forreste klarer den nok ikke, dertil har fødselen varet for længe nu

2008-09-02 @ 21:56:21
URL: http://www.gaardhunden.webbyen.dk/ Postat av: Challe

Vet inte mer än ni

2008-09-02 @ 21:59:57 Postat av: Lina

Också orolig! Hoppas att allt kommer att gå bra! Challe eller Ninni eller den som vet, skriv gärna en kommentar och berätta hur det går! Tänker på Ninni, Sunna och hennes valpar...

2008-09-02 @ 22:01:18
URL: http://linahallberg.blogg.se/ Postat av: Challe

Ninni hälsar: Tre till fyra valpar, ingen sitter fast.Håll hårda tummar! Risk för kejsarsnitt. Ninni är vid gott god, Sunna med.

2008-09-02 @ 22:06:26 Postat av: Lina

Challe, tack för uppdateringen! Håller tummarna! Hälsa Ninni!

2008-09-02 @ 22:12:14
URL: http://linahallberg.blogg.se/ Postat av: Challe

En hanvalp är född

2008-09-02 @ 22:28:34 Postat av: Eva o Kasper

Blev det kejsarsnitt? Håller tummar o tassar för att det går bra med allihop.

2008-09-02 @ 22:42:09
URL: http://skogsstjrna.blogspot.com/ Postat av: Josefin

håller tummarna för att alla mår bra!!

2008-09-02 @ 22:45:57 Postat av: Vanja

Ahh! Uppdatera mer massor!! Längtar efter fler nyheter. Pappa Agust vill se sina små barn :PMMS
Cool bild va?

MMS

Hej världen.., och hela Växjö djursjukhus! Här har Ni en kille som ville födas på BB!

Götängens Dixon MirakelDante Leon

Dixon Mirakel

Pxi höll igång...

Påhittig!

Typisk PXI-bild

Heja PXI!

Tinna & Tosse


Tinna igår innan hon somnade...
-Mamma, igår drömde jag att trollmor kom och tog mig, då ropade jag på dig, på hjälp, men du kom inte för du bloggade!

MMS

Gårdagens ridtur på Freyja och underbara lilla Dísa sprang med!
Vi stannade och pratade lite med Jotam, Sleipnirs husse och Emelie tog kortet....


MMS

TrollungeVi inledde vår lördagsträning!

Vi hade grymt skoj i skogen!
Undrar om bilden finns i orginal!


Ska erkänna, en viss trötthet infinner sig!
Vi kom ju iväg i morse utan problem, Hannes mötte upp i skogen, vi fick strålande väder, underbart!
Emelies föräldrar följde med, hur kanon var inte det, att ha två instruktörer med sig!

V började med att lägga spåren som skulle ha lång liggtid (Tosse, Teije, Olivia), så la vi korta till Aza, Bond, Binkis, Pxi och Gilmar. Jag såg bara Binkis spår och det var okej, men övriga hundars ska ha gått jättebra. Pxi var i mina ögon wow. La i inte allt för enkel terräng ett 50 m med leksak, men eftersom jag la leksaken på inte bästa ställe, ramlade hon genom riset och fortsatte spåret (som egentligen skulle varit slut), jag hade ju gått en 200 m för att att komma ut på vägen, no problemas för Pxi, som spårade som en klocka och som tur var, så la Tessan leksaken i spåret när vi kom ut på vägen, så fick fick till avslutet. Kanon! Tyvärr har jag lite problem med Tosses spårning, mest för att vi inte känner varandra, så kanon att få hjälp att få till spårningen.

Det var mycket nyttig träning för gårdshundarna att sitta still uppbundna medans de väntade!

Så grillade vi, mysigt! Challe hade bakat kakor, Lollo hade med plommon och bjöd på! Hannes var vedkarl, nästa vecka grillar vi på galler när Niklas ska vara vedkarl!

Nästa moment var uppletande, första gånger för många av hundarna. Pxi tyckte det var superduper-roligt att hitta en leksak i skogen, jippi! Det gick inte lika bra för alla, många hundar stördes endel av omgivningen, men så är det, nu har vi hela veckan på oss att träna inför nästa lördag! Det är bra hundar allihop, aldrig hundens fel utan förarens ;-)

Väl hemma  var det snabbt ombyte och iväg igen, till Marklanda. Där sadlade vi Stjarni, Sara & Freyja, red iväg, mötte upp Emelie i allén så red vi iväg.
Det var ju visst lördag idag, så mamma hade med fickplunta med Jägermeister, så halvvägs var det paus och varsin hutt, jag vågade bara läppja, skulle ju köra hem ....
Men jäklar vad Freyja och jag busred, uuuunderbar häst! Undrar om Emelie vill rida med mig igen :-/
No hands och gaaasa! Rolf försökte tävla i galoppen, haha inte ens med långt försprång vann han!

Så vid 17.00 hem, Hannes stod redo för att jaga rådjur!

Pxi i bananlådan!

Såhär såg det ut i morse när vi skulle åka..


Matte.. gårdshunden brer ut sig....

Alltså, hur mycket ska man behöva utstå?

Korvgrillning

MMS

alltså denna hund är omöjlig!

MMS

eller som Hannes nyss sa... Finns inga ord för den här hundenJo, Conny och jag plockade ju MASSA kantareller... vi menar svamp!
MMS


Kattungarna föddes:

MMS

fem nyföddaTvå stora, runda goa pojkar, kan Ni sem vem som är vem?


Vi har så roligt på lördagar, här kommer dagens tips, för Er som har lite svårt med kontakten med Er hund, någon viskade att det var uppfunnet av en IPO-man...

"Är Pxi dumdristig eller modig? Var och och rastade och gick ner till lilla stallet för att ge kattmamman mat..
 För att skydda kattungarna är de på höloftet, dit upp är en stege. Är högst uppe och klappar kattungarna, vänder mig om,
då står Sunna tre steg upp och Pxi, hela vägen upp. Sätter snabbt ner kattungen för att gå bort till
Pxi och ta henne för att bära ner henne från stegen, då tar hon sats och dyker ner från stegen, ett riktigt katthopp,
 bums ner i betong golvet, kikar upp hårt var det matte, ruskar sig och börjar leka med Tosse. Nu är det väl inte jättehögt, 2 meter någonting, men iallafall! "

MMS

Finns inget som gör mig så lycklig som att se en karl i arbete


MMS

Pxi!
Denna fina morgon förvandlades just till... ja vad säger man..


Mer hundträning:

MMS

tur att vi har nära hem från skogen


Så var det SKOJ party...

MMS

vi värmer upp conny


MMS

Starkast


När man är ledsen, kan det vara skönt med en vän...

MMS

Tinna är ledsen


Vi hade ju även en otrolig kennelträff där Achilles vann utmaningen och Azahara blev snabbaste hund bla!

Oktober!

Pxi fortsätter förgylla våra liv med sina påhitt:
Om valpen är försvunnen

Leta i vagnen!
Kallt och regnigt ute tyckte PXI och gömde sig i Liljas vagn!

Äntligen!!!!
MMS

Jennie och Marie gjorde praktik hos oss, Häringeryd var fullt med hästar!

MMS

Jennie och Marie praktiserade hos oss, toppen!

MMS

Marie har satt igång Lind... Första rid turen på många är. Lind är så lycklig.
Har Ni sett en sån isbjörn (brunbjörn?) Lind är?


MMS

Lind och Jennie!


Hur en gårdshund chockar (knäcker) en schäfer...
Var ute med hundarna, när vi gick iväg kom Tosse springandes med sin nya leksak, en kampboll med snöre... PXI är ju inte den som ger sig i första taget.... vilket jag fick bevis på.... PXI sög tag i leksaken och släppte inte, de kampade, slet.... Tosse släpade PXI som inte släppte... PXI kämpade emot.... Hela rundar höll de på utan att släppa någon av dem.... väl hemma efter 1,8 km, släppte Tosse och stod helt förvånad och tittade på mig!
PXI var såååå nöjd och lekte och lekte!!!

Jo... det var ju i samma veva Conny råkade ge bort Niklas.. minns Ni??

13.10
Conny! Vad säger du, du ger väl inte bort en karl som lagar mat, verkar allmänt huslig, trevlig, social och lättränad????
Min gubbe får jag ju betala för om någon skulle vilja ha honom, gammal, tv-oholic, städar inte, tvättar inte, lagar inte mat och ingen koll på sin frus kebab-intresse och igår glömde han min namnsdag!

14.38
Niklas, inte gnälla nu, jag är jättetrevlig! Jag presenterade idén för Hannes, med två män i huset (nämde inga namn, för underhållningen, utan sa bara att jag kan få en karl till, har hans matte nästan lovat):
-Gillar han fotboll?
-Nej, hockey..
-Vad bra, då får jag ha tv´n ifred när det är fotboll.
-Städar han?
-Ja, det är jag ganska säker på.
-Vad bra då slipper jag det (som om han gör det nu ;-)
-Lagar mat?
-Ja! Kock, dessutom...
-Hur fort flyttar han in?
End....

Obs... hon har fått tillbaka honom!

MMS

Tinna rider Sara


MMS

Pojkarna i gröngräset


MMS

Olsen cyklar


Älgjakten!!!!!

Tommy med sin niotaggare!

PXI tuff som alltid!


Så här drar man ut en älg ur skogen!

Tinna hjälper gärna till!

Tosse fick också gå fram och nosa till slut, övrig tid låg hon plats.

Vi hade en hej dundrade fölmönstring
"Kan sammanfatta lördagen, wow, vilka föl vi fått till... lovande alla våra avkommor mer kanonkritker som jag återkommer med. Alla roligast, endast tre hästar iår (i hela Sverige)  har fått MYCKET LOVANDE, så Marklanda har gjort det igen, Teitur från Marklanda fick MYCKET LOVANDE, bäst på årets mönstring, (så vi har haft bästa föl sedan mönstringen startade 2004)
04 Otur från Marklanda
05 Poseidon från Marklanda
06 Rödull från Marklanda
07 ingen mönstring höös
08 Teitur från Marklanda

Framför allt, vi har ju även fött upp Teiturs mor Karolina, dotter till Venus!"


Ragna från Marklanda LOVANDE

Salka från Marklanda (såld) LOVANDE

Sleipnir från Marklanda (såld) LOVANDE

Tandri från Marklanda (till salu), LOVANDE, men visade sig tyvärr halt, därför fick vi inte se hans alla hans fina rörelser.

Teitur från Marklanda, MYCKET LOVANDE, till salu.

Thule från Marklanda, LOVADE, till salu.
"Uttrycksfult hingstföl med välrest hals men ngt kort och grov. Bra bogar, bra rygglinje, välformat kors. Bra prpoptioner, rör sig ngt utåttåad fram i skritt, Visar MYCKETlätta spänstiga rörelser i trav, visar även tölt och galopp. Mycket vaken och självständig.

Tindra från Marklanda, LOVANDE
"Stoföl med tilltalande uttryck och huvud. Välrest med aningen kort grov hals, mjuk rygglinje men ngt kort kors, medelstor. Aningen kortbent, rör sig ngt utåttåad fram men raka rörelser bak i skritt. Vysar mycket långa och spänstiga steg i trav samt medelgoa rörelser i galopp. Samarbetsvillig och positiv.

Tordís från Marklanda, LOVANDE.


Torfi från Marklanda, LOVANDE, till salu.
"Hingstföl med vaket uttryck, rest med med ngt kort och grov hals. Bra bogar, mjuk rygglinje och långt välformat kors, ngt kraftigare i typen (positivt). Rör sig med raka rörelser i skritt. Visar lätta och spänstiga rörelser i trav samt medelgoda i galopp, visar tölt. Positiv och uppmärksam,.

Lilja gjorde 24 timmars ekg

MMS

LiljaOj vilken dag vi hade igår, jag, Tosse, Niklas och Binkis!
I´m in... lördagar och tisdagkvällar ska hädanefter ska tillbringas i Alvesta, i den mån jag har barnvakt ;-)
Tosse ska omskolan från "svensk bruksare" till IPO-hund
Jag tror många blev imponerade av lilla lilla Binkis spårförmåga. Tosse överöstes av beröm!
Vi var hemma runt 14, jag var hemma 14.20, åkte snabbt til simhallen, simmade, solade och bastade, hem, åt lite snabbt, ställde in husvagnen, åkte sedan till Niklas och Conny för fika och träffa fina fina Cärla och Lina! Där var vi tills klockan var 20, Hannes stod redo för att åka till Emelie och Jotham så där var vi kl 20.05 och bjöds på mumsiga "stekpannor" och chokladfondue till efterrätt

16.14
Häringeryd känns öde, Sara, Tordis, Linda och Thule har åkt till Marklanda, Lind och Torfi till Emelie. Imorgon flyttar PXI till Anita och Stig, på tisdag Dixon och Dante!

I samma veva hände detta:
"Hjärtat och samvetet, hörni... Conny tittade på mig igår (med riktiga valpögon), hur blir det med VÅRA lördagar i skogen nu då? Conny, hade du varit hund hade jag satt dig i hundgården ;-)
Är det inte för kallt för gårdshundarna nu i november? Jag kanske kan vara med varannan lördag??? Usch... jag som ääälskar våra lördagar....
men samtidigt behöver jag komma igång på rätt spår med Tosse...."


"Jag vaknade i morse, vårt speedade djurår drog igång i maj, det började med fölningar hela maj, fortsatte med C-kullen och D-kullen,
kennelträff, fölarbete, fölmönstring och skadade hästar.... I morse, friska djur, endast fyra hästar och två hundar (som dessutom kan hålla sig hur länge som helst på morgonen,
ha påbörjat en fantastiskt träningsperiod med Tosse, jag kände sån frihet och lycka! "

"Jag har ju lite annorlunda hundsyn kanske, jag har ju inte gårdshundar som soffpotatisar utan vill ju nyttja deras kapacitet och min mening är att en arbetande hund (ja, iallafall en hund som får göra lite skäl för födan) är en lyckligare hund. Fast de hundar som inte provat på vad jag menar, blir ofta ganska olyckliga till en början, tills de kommer på fördelen med att ta i lite.
Binkis är ju ett praktexemplar, henne hade jag ju möjligheten att börja med vid 6 veckor och förigare hund får man leta efter.
Men jag får ju den ibland " om man nu vill träna hund, är inte gårdshund lite fel ras?
 Eller om du nu vill föda upp arbetande hundar, är inte gårdshunden fel ras".  Nej, inte enligt mig, hund oavsett ras, har rätt att få använda de drifter de är födda med,
en hunds gener, är inte lite motion, mängder med föda, inte heller föda för att genomföra ett "uppdrag". "

Så hade vi nästan en lite minikennelträff på Växjöutställningen!
Vi är hemma, Lyckliga!

Har suttit och konstaterat att det var en hård domare vi hade, Hans-Erik Pedersson, flera 2:or och jag skymtade 3:or, skymtade inte ett enda HP heller....
Men vi började dagen med Bond, som skötte sig utsökt för att vara Bond (heter man Bond, så är man en vild agent), satte honom på bordet, log lite mot domaren "han är lite busig", han flinade  tillbaka glatt. 1:a pris och vann unghundsklass hanar (Lolo, mailar du hans fina kritik). Efteråt kom domaren fram till mig och sa "vilken fin hund, med ringträning och tiden kommer han vinna massor"...  Ringträning, var nyckeln....
Så var det pluttiga Binkis (Bianca Bratz)... lilla yrvädret fick en 1:a och kom tvåa i unghundsklass tikar :-)))) Niklas återigen, storleken har ingen betydelse...

Så var det mitt flotta nyförvärv... jag hörde hur folk pratade och undrade vad det var för hund runt ringen... någon frågade " åhhh är det från XXXX kennel"... egen uppfödning, Götängens, innan jag fick mitt kennelnamn..
Azahara fick 1:a pris, CK och vann öppen klass tikar. :-))

Götängens Bianca Bratz: Feminint huvud och uttryck, korrekt bett, bra hals och överlinje, passande kropp och och benstomme för åldern, normala vinkar fram och bak. Rör sig bra och rastypiskt. Bra päls och färg, (behöver ringträning).

Azahara: Bra huvud och uttryck. Korrekt bett. Väl ansatta öron. Bra hals. Skulle önska starkare överlinje. Passande kropp och benstomme. Bra vinklar fram och bak. Rör sig bra och rastypiskt från alla håll. Bra päls och temprament."

November..
Upp som en sol ner som en pannkaka... Vi ställde Tossel FYLLDA AV FÖRVÄNTAN!

Feminin tik, lite djupställd. Med över lag dålig pigmentering, konvex nosrygg, uppsprucken mask, ljusa ögon. Bra hals men svag rygglinje, lite avfallande kors. Djup bröstkorg, buklinjen behöver vara mer uppdragen (SOM VI INTE VILL HA PÅ GÅRDSHUND), bra benstomme, ganska bra skuldervinkel, framförallt överarm, inte helt genomvinklad bak. Rör sig med något knapp steglängd där hon trampar igenom, Trång bak, lös i fronten, ej fast i ryggen..
3:e pris, ej rastypisk.

Mina tankar, det är ju tur att hon kan stå och gå iallafall... för här var det inte mycket rätt, om det är domaren eller hunden får Ni själva avgöra, hon är tidigare ställd med 1:a pris med HP.

Favorit i repris, är det någon av Er som kan se något av det domaren skrev negativt, så hjälp mig! Djupställd, ja visst.. ljusa ögon köper jag.


Men...

MMS

Inte ledsna... Vi är såhär glada!

"Tränat Tosse, vi körde bara lydnad ikväll och det gick sååå bra. Hon är laddad och kontakten är fin, inte perfekt, men fin. Hon släpar inte alls längre, blir inte heller "matt". Apporteringen sitter som gjuten, både den vanliga och hopp över hinder och det "breda" A-hindret.
I IPO som ska hunden sätta sig framför föraren vid ingången (ex inkallning osv), vilket är lite pilligt att lära om en hund som är van att sitta som ett smäck vid sidan, så jag har lärt henne "in" , ställer mig framför henne, när hon sitter, säger "in", det har tagit några dagar, men nu suger hon sidan på mig, härligt! Vi har fortfarande kvar att finslipa ingången vid apportering och inkallning, men det kommer kan jag lova! Så nu har jag kommando för momenten för svenska brukset och för IPO, använder jag kommando som "hit" vid inkallning så går hon in på höger sidan och rundar mig, kallar jag "in", sätter hon sig framför och hoppar in direkt på vänstersidan.
Jag är överlycklig!!!!!!!"


Ibland får man lite mms...

MMS

Var skulle man ha hunden på kontoret?


"

"Hade sååå roligt med mina goa Tosse igår på OG! Körde lite lydnad först, fick bra hjälp av Janne och mot slutet gick det riktigt bra (ja i mina mått mätt iallafall).
Så körde Janne henne med skinnet, gick lite sådär, hon är lite mesig i bettet... Så kom det en ny kille med en malle, häftig hund hade han, samtidigt kom
Thomas och testade skinnet på mallen, får väl erkänna att jag blir ju  lite förtjust i mallarna.... Men iallafall så tyckte Thomas (som är mycket duktig fig)
 att vi skulle testa lite mer ordentligt med Tosse "sluta lafsa med henne", så Eva som hjälpte mig och Thomas i skulet (inte skjulet nu ;-) fick vi fram mycket bättre reslutat...."

MMS

vet ni hur grisen låter?


MMS

Lilja på hundträning


"Dagen började inte alls bra, Tindra fick ett kolikanfall i morse, det blev så (känner mig lite taskig, eftersom Hannes hade ett inplanerat möte och jag "skulle bara träna hund") att Hannes fick ta Tindra, veterinär osv. Det gick iallafall bra, puh, lilla Tindra.
Jag som hade båda barnen med mig, kom 09.10 till OG och då hade gänget redan åkt iväg för att spåra. typiskt. Istället la jag Lilja i vagnen, hon somnade som en stock, tog med mig Tinna och Tosse ut på planen... Tränade fria följet, jo då det går iallafall åt rätt håll! Så gällde det ju att hålla Tinna lite glad, så vi tränade hopp, ställde Tinna på andra sidan, kommenderade Tosse (körde både med apportbock och utan), hon hoppade så glatt och Tinna var överlycklig och trodde att hon kommenderade henne till mig ;-)
Så lekte vi "bockarna bruse" över A-hindret (självklart det nedsänkta, så Ni inte tror att jag pajjar hunden fullständigt), så Tinna var troll och bocken "Bruse" var Tosse... nackdelen med OG är ju att det inte finns någon agiltybana... för det är bästa lekplatsen för ungarna när man ska träna ;-))))) Lite gungor finna iallafall.. Men vi underhöll oss i över en timme med diverse lekar som gynnade Tosse, kanon. Så framåt halv 11 började det droppa in lite långväga ekipage som kom för att träna, så det fanns mycket att prata om. Tinna och Lilja var så duktiga hela tiden!
Jo, Ni vill kanske veta hur vårt C-arbete gick, vi jobbar ju på första trappsteget.. Idag fick vi hjälp av Aino och TA DA så fick vi ett bett och kamplust i hunden som vi inte varit i närheten av innan!!!!

Snabbt hem som vanligt, jag var sjöblöt, bytte om, åkte och simmade. Ikväll ska Hannes tapetsera och jag ska göra så lite som möjligt på så lång tid som möjligt."


Tosse

Thomas och Mizzy

Micke, Mizzy & Thomas

Tosse


 Ur bild ;-)


Hihi så hade vi ju denna...
IPO
Grenen för dig som misslyckats i andra bruksgrenar och snabbt behöver återställa ditt självförtroende.
I IPO kan alla bli världsmästare, för än så länge är du garanterat ensam på din klubb att tävla i grenen. Eftersom ingen annan förstår din träning, kan de inte heller se dina misstag. Och om dom tror sig se några sådana, så förklarar du att 'nere på kontinenten' vill man minsann ha hundar som gör precis som din. Lugn, du behöver inte ha varit på 'kontinenten'för att använda detta knep, det räcker att du hört någon säga det, så är det så. IPO har även den fördelen att spåren går i maklig takt över välklippta gräsmattor, så någon risk för att du skall tvingas ha bra kondition, råder ej. IPO är snäppet bättre än skydds för den pryltokige, här finns miljarder livsviktiga prylar att köpa och hänga upp på hundburen. Dessa måste ju naturligtvis bytas ut med jämna mellanrum, då det dyker upp något nytt nere på 'kontinenten'. Här är det riktiga brukshundar som gäller, bara dom är 'belastningsbara' och har rätt 'drifter'.
Viktiga karaktärsdrag:
Missförstådd världsmästare, macho, pryltokig, föraktar svenskskyddet och anser att allt som kommer utifrån automatiskt måste vara bättre än det vi redan har i Sverige.


Har varit i Alvesta och tränat, det var såklart lika kul som alltid och Tosse (och jag) går framåt. Rolf ringde och ömkade Hannes, han tycker (Rolf) att jag spenderar för mycket tid i Alvesta, rider för lite, ömkade Hannes lite till. Haha... jag kanske har en hemlig toyboy i Alvesta, hahaha....  nja, om det vore så bra, men lugnade Rolf med att Hannes hittar till kylskåpet alldeles själv.  Det där med toyboy borde övervägas... hmm... 

Boy Toy ;-)Känner mig lite hängig och trött.... men mamma ringde... Gustav hade ringt och berättat att han äntligen skaffat tjej-ett fast förhållande... Åh vad roligt, vad heter hon...
Joho, hon heter Anna-Gretha, kommer från skåne... Anna-Gretha, vad  trevligt... eller???
Anna-Gretha är ett HÄNGBUKSVIN!
Haha, mamma! Han kommer bo hemma tills han blir 50!

Söderköping 1:a advent

MMS

Tomt på vatten i Göta kanal

Lilja fyllde 1 år!

MMS

Stor tjej


MMS

Sysslingarna Lilja och Elsa

" Det var mörkt ute när jag vaknade i morse, Tosse tittade lite yrvaket på mig "gå upp nu".. Sängen kändes väääldigt skön. Men vi tog oss upp och var framme i Alvesta till  08.30, bilarna fylldes med hundar och utrustning och vi kom iväg i tid till Värnamo, Eva och Jabba var uppskattat ressällskap för mig och Tosse.
Vi började dagen med att spåra, gick fint och det var nog väl enkelt spår för Tosse, två vinklar och alldeles för mkt föda i början.
Så körde vi lydnad, lite distraherad var hon allt, min lilla dam! Men helt okej, vi fick ju en ny boll av Janne & Ewa, snöret var kortare än vår gamla, så egentligen borde Tosse köpa en flaska whiskey till sin matte i julklapp ;-)
Första passet vi körde i c-arbetet var lite mjäkigt, andra var mycket mycket bättre.
Jag tror Thomas fick någon liten tand men någon bloddroppe syntes inte, så det blev ingen anledning att besöka systembolaget ;-)"

Riktig hund in action :-)

Oyoy

Lucia på dagis

MMS

Lucia


Julfest med grannarna
 

MMS

Julfest

Glöggfest

MMS

Lollo, conny, challe och ninni

MMS

vi hugger gran.. Hel vetenskap..

MMS

Granen börjar bli fin

Julklapp:
MMS
 Tack var er söta present, kommer Anne-Grethe inte känna sig ensam över jul!

MMS

God jul


Tinna fick 20 paket..


Julbordet.. (iallafall kom delar av det med på bild)


Upphöj era glas Snart skola klockan slå

Upphöj era blickar Våga se framåt mot ljusare tider

Nu är tiden kommen Det nya året ringer in

Och i dunklet vilar det gångna året
Gott Nytt År

ÖNSKAR HANNES NINNI TINNA & LILJA
HUNDAR & HÄSTAR

2008-12-30 ? 07:58:29

Tisdag 30/12

21.05
Dannie, testa att söka på mitt riktiga namn!
Gustav kom förbi... han retades och kittlade mig... så huggtänderna i handen är självförvållande!

19.51
ANNA OCH LORITA, ZUPERTJEJER! VI LÄNGTAR EFTER ER OCKSÅ!!!!!!!!!!!!!!!!!

18.26
Lina, du är ju underbar! Värst att jag inte föder upp schäfer så jag kunde göra mig en egen "Tosse-rekryt"
Kram!

13.57
Tinna är pigg... Lilja klättar och leker....  snart dags att lägga henne... Sa till en polare för ett tag sedan att Lilja inte är särskilt klättrig... hmmmm... hon klättrar på allt!
Lilja och jag har ätit ost och skinkpaj (ja, Challe, jag vet... men allt har sin tid), gott var det iallafall..

Maria... nja... de hundar jag tittat på här, de kennlar, har antingen inte tillräckligt genomtänkt avel i min smak (vet inte vad de har för avelsdjur , deras egenskaper och hur de ska kompletteras) eller avlar inte på alla de egenskaper jag är ute efter, utan kanske bara delar av dem... Klart det inte går att få hunden med allt... men en hund som är avlad för att ha de egenskaper jag är ute efter...

10.37
Tinna är pigg, undrar om det var kräksjuka... både hon och Lilja har sovit en stund, de är inte vana att stiga upp så tidigt..
Lilja är så söt, hon matar dockorna, lagar mat och matar dem "nam nam" säger hon... Hon är även börjat säga "tack" när man ger henne något, så säger hon "gott" och "kaka", men menar "macka".
 Har börjat kika efter Tosses rekryt, ska inte ha en ny schäfer förrän hon är 6-7 år... men det gäller ju att börja i tid att titta och hålla ögonen öppna. Då vill jag har något riktigt roligt att jobba med, desto mer jag kikar, desto mer blir jag mer och mer inne på en dansk import...  Jag tror att jag vet ganska väl vad jag vill ha.... men frågan är hur man hittar den... valp vill jag ju inte heller gärna ha...
Det löser sig nog... men himla roligt att kika runt!

07.53
Tinna vaknade ngn gång mellan 5-6 och kräktes, lilla stumpan, hon har inte kräkts mer men är jätteledsen "för jag har ju tvättat händerna så noga".
Jag som hade alla hästarna inne (inkl Brá och Karolina), var ju bara att pallra sig ut vid 6 och släppa ut dem, fodra innan Hannes åkte till jobbet halv 7...
Lilja vaknade när Tinna blev så ledsen.
BTW facebook är ju toppen....
2008-12-29 ? 09:26:34

29/12, måndag

20.25
"Nääää nu höjer jag försäkringen på Tindra" hör jag ljuda i telefonen... vem mötte husse på lillevägen tror Ni...jo Tindra! Tagit sig ut ur hagen, men staketet är helt så troligen har hon gått genom sprialgrinden...  Alla hästarna är inne....

Jenny, japp i´m in på facebook.... Japp, det är Lind´s första avkomma... tror inte han har gjort särskilt mycket förrän nu, men vem är denna Michis, "Jökulls" Michis... ???? Som jobbat hos honom?

Challe och Conny, hur ska Ni träna utan mig och Niklas???? Niklas som gör elden och jag glädjen ;-)
Nja... Niklas och jag tränar ju lite mer på allvar... eller hur Niklas ;-))))

17.48
Har inte tidigare brytt mig om facebook... men nu är jag fast... men det är ju egentligen inget vidare, ful layout, inga möjligheter... förutom en ynka skryt-ruta!
Vad ska jag skryta om... alla gamla polare från skolan pluggar vid olika skolor som jag knappt kan uttala... typ iallafall...
Man kan ju inte heller gå in och tjuvkika vad personen i fråga pysslar med nu för tiden.. utan måste snällt fråga om hon/han vill blir vän!
13.03
Vi har ätit... isterband och potatismos... bad flickorna (Tinna och Alicia) duka av.... resultatet blev fler isterband till hundarna än vad flickorna åt!

Niklas... din idé är genial.. men det ska ju börja på E... Götängens Munksjö Dubbel Toa
Götängens Enda Munksjö Dubbel Toa.... hahaha.. Challe då kan du välja att kalla henne Enda eller bak... eller varför inte rumpnissa ;-)))

Okej... Niklas och jag kan tänka oss ha med fler kvinnor på våra träningar, om Ni bara kan sitta och stanna på kommando!
Eftersom jag är andra hälften i detta träningsteam... så förutsätter jag även klockrent hopp på kommando!


11.16
Sunna... Sunna... hon är ju en annorlunda hund... kommer Ni ihåg när jag berättade om att hon fick panik när Edvin snorklade och skulle rädda honom ur vattnet (hon trodde att han drunknade)....
I morse satte Lilja smulor i halsen.... ingen fara, men obehagligt... hon hostade till hon klöktes, när Sunna hörde detta, flög hon ner för trappan, undrar om om tog ett enda trappsteg, kastade sig fram till Lilja och skällde på mig (nota bene, Sunna skäller aldrig i vanliga fall), gjorde allt hon kunde för att få mig till att hjälpa Lilja...

Så gick vi en promenad, Tinna vill ju absolut hålla i ett koppel, så hon hade Sunna i koppel, "mamma, Sunna är så vacker, henne färger är så vackra i snön, så rör hon sig så vackert, den lilla damen!"....

Nä... partytantsmailet var det ju!

Niklas... ska vi ha med fler kvinnor när vi tränar????

09.19
Dricker morgonkaffe... natten kändes lång, drömde massa konstiga drömmar!

Nja... jag tror nog att det är bäst att jag väljer valpnamn själv... somligas inblandning börjar kännas lätt osäker!
Visst var Exa, ditt favoritnamn Challe?

Nää... nu ska jag nog skriva ett mail till partytanterna och Lina! ;-)))

Niklas.. när ska vi träna hund igen???
2008-12-28 ? 15:31:18

28/12, söndag

19.53
Jultrötta så drog vi till Leo´s ikväll, bra ställe... ungarna älskar det, rent och fräscht... okej de vuxna leker också ganska duktigt... så sista 30 min la jag mig i massagestolen (som btw är toppen) under en palm och bara njöt..

Nja.. Lina... jag bjuder väl på den...
När jag döpte Cärla... så tyckte jag det var ett så vackert namn... Rosa och jag var helt överens...om namnet.. min största fundering var mest om namnet skulle missförstås och uttalas "Kärla"... nä sa Rosa... lugnt.... Cärla var namnet,,,
Så började pratet om toarulle, hushållsrulle, torky mm... haha tyckte ju jag... tänker storlek... Så igår när jag tog fram en ny toarulle så gick ljuset upp..... SERLA TOAPAPPER!
Cärla som valp... Serla toapapper
Cärla som unghund.... Serla hushållsrulle
och till slut blir hon en Torky!
HEJA!!!!!!!!!!!

15.08
Vi hade en toppen dag igår, var ute flera timmar i stallet, hela familjen, Lilja sov i vagnen. Vi tog in hästarna, borstade dem, Hannes verkade Dísa och Nafna.. så red jag Freyja och hade med mig båda hundarna.. Tosse ska tvunget springa framför Freyja... medans Sunna fint springer jämte..
Så kom  mamma och hennes kollega Nina förbi på Sara och Leikur... såklart tog jag chansen att rida Leikur en sväng, jisses vilken häst han är, jag tror allt han är den bäste jag suttit på... kanske ska jag tänka efter....men grym är han!!
Så var vi på Hårdala igår kväll, Sven fyllde 60 på juldagen, så vi firade honom en andra gång... Massa god mat...
Idag vaknade man till 6 minus och strålande sol, underbart... gick en sväng med hundarna... Tosse helt galen och inte tränat på alldeles för länge! Hon härjade, busade, hoppade och bet...

Så gick det upp ett ljus för mig idag.... Lina, vågar jag blogga det???
2008-12-27 ? 10:34:24

27/12

20.22
Just hemkomna från 60-årskalas... bloggar mer  sedan, men tills dess... kika in hos Olsen, så underbara bilder.. http://dickolsen.blogg.se

10.29
Vi har just ätit traditionsenlig american breakfast (för er som inte vet så har Hannes bott 5 år i USA)...
Föreslog att vi sedan ska gå ut och mocka, strö lösdriften (Gustav kom med en ny halmbal i går, alldeles guldig), ta in och borsta alla hästarna och så kan de som vill rida Freyja...

Lånade denna från annef.blogg.se

 Hur man ger sin katt ett piller:

1) Lyft upp katten i armvecket såsom du skulle hålla ett spädbarn. Placera höger hands pekfinger och tumme på vardera sida om kattens mun och tryck försiktigt på kattens kinder, medan du håller pillret i handflatan. När katten öppnar sin mun, låt pillret rulla in i munnen. Låt nu katten stänga sin mun så att den kan svälja i lugn och ro.


2) Ta upp pillret från golvet och hämta katten bakom soffan. Låt katten ligga i ditt armveck igen och upprepa proceduren från punkt 1.


3) Hämta tillbaka katten från sovrummet och släng det uppblötta pillret.


4) Ta fram ett nytt piller från aluminiumförpackningen, håll katten i vänster arm och håll i baktassarna hårt med vänster hand. Tvinga upp käkarna och tryck in pillret längst bak i kattens mun med pekfingret. Stäng nu kattens mun och räkna till tio.


5) Fiska upp pillret ur akvariet och plocka ner katten från bokhyllans översta hylla. Ropa in maka/make från trädgården.


6) Ställ dig på knä och håll fast katten mellan dina ben, håll hårt om fram- och bakbenen. Strunta i om katten morrar. Be din maka/make att hålla kattens huvud samtidigt som du för in en linjal i kattens mun. Låt pillret glida längs linjalen och gnid kattens struphuvud kraftigt för att sätta igång sväljreflexerna.


7) Plocka ner katten från gardinstången. Plocka ur ett nytt piller ur förpackningen. Gör en snabb anteckning om att köpa en ny linjal och att laga gardinerna. Sopa försiktigt upp skärvorna från de krossade porslinsfigurerna som stod i fönstret och lägg dem åt sidan för reparation.


8) Vira in katten i ett badlakan och be makan/maken att ligga uppe på katten så att kattens huvud sticker fram ur armhålan. Lägg pillret i ett sugrör, tvinga upp kattens mun med en penna och blås i sugröret.


9) Läs på bipacksedeln så att du försäkrar dig om att pillret inte är skadligt för människor. Drick ett glas vatten för att skölja bort den äckliga smaken. Sätt på ett plåster på din makes/makas arm och tvätta bort blodet från mattan med kallt vatten och såpa.


10) Hämta katten från grannens trädgårdsbord. Hämta ett nytt piller. Stoppa in katten i ett köksskåp och stäng dörren så att endast huvudet sticker ut. Tvinga upp munnen med en matsked och skjut in pillret i kattens mun med ett gummiband.


11) Hämta en skruvmejsel ur garaget och sätt tillbaka skåpluckan på sina gångjärn. Sätt på ett skyddsförband på din kind. Ring din husläkare och fråga när du tog din senaste stelkrampsspruta. Släng din nedblodade T-shirt och hämta en ny i garderoben.


12) Ring brandkåren och be dem plocka ner katten från trädet på andra sidan gatan. Be din granne om ursäkt för det demolerade staketet. Hämta det sista pillret från folieförpackningen.


13) Surra ihop kattens framben med bakbenen med ståltråd och fäst stadigt till ett ben på matrumsbordet. Hämta dina skinnskodda trädgårdshandskar i verktygsboden. Tryck in pillret i kattens mun och följ upp med en stor oxfilé. Håll huvudet vertikalt och spola ner en eller två liter vatten för att skölja ner pillret.


14) Be din maka/make köra dig till akuten. Sitt tyst och snällt medan doktorn syr ihop dina fingrar med tolv stygn och plockar ut resterna av pillret ur ditt högra öga. Åk förbi möbelbutiken på vägen hem och beställ ett nytt matsalsbord.


15) Ring Blå Stjärnan och be dem hämta kattjäveln. Kolla med ditt lokala zooaffär hur mycket en hamster kostar.


Hur man ger sin hund ett piller:

1)
Vira in pillret i en skiva bacon. Klart!

2008-12-26 ? 20:04:23

Annandagens kväll..

GRATTIS ACHILLES OCH MILLIS, 1:A PRIS OCH HP, BÄSTA HANE, BIR (bäst i rasen) IDAG I MOHEDA!

Achilles, efter Sunna och Spike ( Leonbergetz Crystal Sun by Swarovski och Solskåbacka High Speed)


Åhh, jag är fortfarande mätt och kylskåpeet kollapsar snart av all mat... Men Tosse hjälpte oss på traven och käkade upp alla revbensspjällen...kommer lukta mumma hennes fisar! Å andra sidan... när man pratar om det.. vad det gav bra resultat att byta foder, nu efter andra säcken med det nya fodret, fäller hon nästan inte alls längre, ömma tassar är inte att tala om och avföringen mörk och inte så mycket..

Hannes fick Bert´s fräckisar av mig i julklapp... den är ju så fräck så man rodnar av all bläddra i den...

Det var jakt i morse... somliga kom inte eftersom de troligen släppt taxen i grytet... för julajakt... hmmm... inte var det min formulering från början...
2008-12-26 ? 10:08:21

Annandag jul

09.51
Har mobilbloggat hela julhelgen, men inte ett inlägg har publicerats, vad trött jag blir på blogg.se, överväger starkt att byta bloggsida.

Vår jul inleddes med lillejul, provsmak av julmaten, tomtegröt och skinkmacka, så gick Tinna ut med en tallrik gröt till tomten och ett glas must.

Julaftons morgon var jag uppe tidigt, njöt av den snöpudrade marken, gick med hundarna, fodrade hästarna... så väckte vi barnen, tog på oss finkläderna... åkte till kyrkan, hela familjen gick i kyrkan, ja även vissa till kyrkan...;-)
Så bar det hem till Marklanda, Lilja fick somna och vi andra förberedde maten, mina guldiga stövlar med 14 cm stilettklack åkte på och av under dagen, puh...
Vi åt en underbar julmiddag, övriga snapsade, inte jag, jag skulle ju köra hem...
Tomten kom, mamma och jag gick 5 km med hundarna, drog på mig strumpor över strumpbyxorna och overall... gissa om jag fick skoskav... Men, det får jag inte glömma... har ju klagat så mycket på mammas hundar, hur det levt totalt utan regler och fostran, men så har mamma varit så nöjd efter Christelkursen, igår så fick jag se resultatet, hon gick med hundarna så fint lösa genom skog, över fält mm... och fin inkallning hela tiden, vad roligt att det gick så bra.
Vi var väl hemma runt 21 och ganska trötta!

Juldagen började med det fina kalaset (kl 9 på morgonen) hos grannarna B-G och Bibbi,.... där får man smaka julmat som inte är av denna värld, guuud så gott, så många delikatesser! Första snapsen bets klockan 9, på morgonen..
Förr om åren (de har haft detta kalas som tradition sedan 1977), så var man välkommen på dessa lyxkalas, om man antingen gick i julotta, eller gick i ladugården. SÅ var det när jag var yngre, korna styrde massor..
Vi fick dessutom lära oss en ny snapsvisa...

HELAN GICK
Melodi: Små grodorna

Fransoserna, fransoserna har köpt vår favorit.
Fransoserna, fransoserna vaffan vet dom om sprit?
Ej visor, ej visor ej snapsglas hava de.
Ej visor, ej visor, ej snapsglas hava de.

Cognac, ack, ack, Cognac, ack, ack
Cognac, ack, ack, ack, ack
Cognac, ack, ack, Cognac, ack, ack
Cognac, ack, ack, ack, ack

Författare: Caj Gustafsson, Simrishamn

Det blev även en ny Marklanda-favorit...

Så vid 12, var kalaset slut och mamma, Rolf och jag stack ut och red... mobilbloggade ryttarsnapsen, men den verkar inte publiceras! Vi red i över två timmar och hade Tosse med oss. Hon gick så fint fot, när jag satt till häst när vi mötte bilar..

Så var det snabbt hem och förbereda vårt julkalas och mat, vi var ju ganska mätta sedan julafton fortfarande! Men det blev både gott och trevlig, Lilja busade som sjutton! Hon fick en tom, sköljd, liten nubbeflaska, Ni vet, sån man köper åtta små flaskor på systemet! Den  drack hon vatten ur och sa "mmm" högljutt, vad vi skrattade....

Idag annandagen, jagar Hannes, Lilja sover... vad dagen bjuder på, vet jag inte ännu, iallafall ingen mellandagsrea!

Mamma & Rolf jobbar, Gustav är här, såg att någon snubbe fått näsan avbiten på Statt i natt.. då har mamma iallafall något att göra, hon har krimjouren...

Ska snart blogga lite bilder...


Julbordet.. (iallafall kom delar av det med på bild)
I väntan på tomten...

Bäst att kolla igen..

Hur länge ska man behöva vänta...

Julfika

Rolf...

Gustav...


Binkis... "jag får vara med på bild OCH ÄLSKAR DET!"

Ur fokus...

Tomten!

Vad är detta för en jäkla tomte! Rädda mig, säger Lilja (gråter)

Nja... osäker... dig känner jag inte...

Hmm, ett paket.. till mig..

Okej, mutor är helt okej.. har du fler paket?

Tinna fick 20 paket..

Hannes med filmkameran..

Mys i Gustavs soffa..


Saga myser...

2008-12-23 ? 20:37:02

Lillejul 2008

Så var lillejulens och årets första julbord avklarat (julbord hemma iallfall), Jenni MED SNAPS!
Niklas: Jenni> Jag dricker gärna den svenska snapsen "gammel Dansk"! Ju mer jag dricker desto bättre danska pratar jag! ;-)

Dessutom så överöses jag av mobbing av Gustav och Hannes, om hur tantig jag är, en partytant! Tydligen har Gustav köpt en present, som inte ska göra mig så tantig.. han menar att tjejer över 16 blir tanter direkt... är kvinna=tant... eller?
2008-12-23 ? 20:03:36

God jul

MMS

God jul

2008-12-23 ? 19:32:30

God jul

MMS

vi har just ätit och tagit på läppglans.. Tinna har ätit choklad, syns det? Sunna njuter framför brasan, tosse sover i sin säng.

2008-12-23 ? 15:02:24

Tack Gylfe!

MMS
 Tack var er söta present, kommer Anne-Grethe inte känna sig ensam över jul!


en hälsning från Tinna:
DOM VAR SÅ SÖTA SÅ NI FÅR EN PUSS NIKLAS, ANNE, THERESE OCH CORNELIA

PRUTT
2008-12-23 ? 14:29:36

23/12

14.21
Nu är det bara några saker kvar att göra, revbenen, majones, cumberlandsås, gravlaxsås, koka ägg, grilera skinkan JA OCH KYLA ÖLEN OCH SNAPSEN!
2008-12-23 ? 11:23:21

Tinna

MMS


Tinna hjälper till att fodra hästarna! Vi har släppt Brá och Karolína till våra hästar och det är rejält livat i hagen! Till vår förvåning såg vi idag, KAROLÍNA ÄR STÖRRE ÄN NAFNA, WOW!

2008-12-22 ? 11:13:32

Vänner

MMS

lilja klappar sin sunna

2008-12-22 ? 10:45:23

22 december... nuuuu snart kommer tomten!

PÅ HANNES BLOGG FINNS NYA BILDER
21.40
Vi är en bit på vägen med julmaten!
Jenni, på julafton äter vi: skinka, dopp i grytan (vi doppar bröd i skinkspad), janssons frestelse, sill, ål, lutfiskpudding, lax (rökt och gravad), sillsallad, rödbetssallad, gröna kokta ärtor, rödkål, brunkål, volavent, krustader, korvkaka, ostar, revbensspjäll, köttbullar, prinskorv, köttkorv, rökt korv, i år nurnbergerkorv, brysselkål, mer nytt för iår rådjurssadel, hm, har nog glömt massa, jag bloggar en bild på julafton.
Vi äter ungefär samma på juldagen, det är mest efterrätten som skiljer sig åt, på julafton är det ris a la malta, på juldagen massor av "chokladiga, knäckiga kakor mm).
Hannes hade nog gärna haft kött, brun potatis, sås och rödkål, men det kanske vi tar på annadagen istället.

Så fick vi besök av Bond´s husse, matte och lillhusse (jo, det är det allt Johan ;-)
Vi fick ett vackert julkort, barnen fick julklappar och så fick Hannes och jag Apotekets fina, goda senap, jag tror inte Hannes smakat den, men eftersom han är så förtjust i senap så lär han uppskatta presenten!


18.52
Vi gör julmat för fullt! .... och googlar.. recept!

14.50
Okej... jag visst att det spökar här men...
Stod och surfade.. mailade... hör att det knackar, ordentligt... bryr mig inte, då knackar det hårdare.. går och kollar fönstret... ser ingen bil... MEN DET ÄR ÖPPET TILL HÄSTARNA, IN I LÖSDRIFTEN, troligen har jag inte stängt ordentligt, hade Tinna med mig och fodrade, hon busade... nu hade de inte kommit mer än till stallbacken, men iallafall!

Häromdagen, stod jag i lilla stallet och pratade i telefon, mörtk som sjutton... då klampade stora tunga steg på taket... otäckt!
Spökar det hos er?

10.23
Huset är städat från golv till tak.. nästan iallafall, så förhoppningsvis ska det bara behöva damsugas och torkas golv under juldagarna...
Har inte gjort någon julmat, men å andra sidan ska vi inte äta maten förrän på torsdag...  så 23 får det bli och den 25 det sista.. Vad bakar Ni inför jul, vi ska göra flatbröd... hmmm, jo julgodis i massor.. Åh, skulle göra ingefärsknäck igår, satte på termometern och den stängde av sig (ny jättedyr termometer), så det brände och jag kan inte på något vis få bort det sista brända i botten, någon som kan tipsa?

Hihi, min fina gran, aldrig tidigare har jag gått småkikat på granen så... iår är det inte en massa blingbling i granen, utan gamle Osram och guldiga kulor och guldiga snöflingor...

Vi åt så gudomlig mat igår.. barnen hade redan ätit (nya favoriten dillstuvad potatis... så korv eller isterband), Hannes helstekte en riktigt fin bit älg, rostade potatis och palsternacka, så gjorde jag en hemmagjord majonäs-baserad (ingen köpt majonäs, jag lyckades på andra försöket) sås till... ett glas rött, det blev gudomligt gott (tack Niklas för allt stöd och support).

Funderar på att julbada hundarna... hmm, Sunna fixar man ju på nolltid... men Tosse, hmm...

Lilja, söta unge, hon är världens mammagris... hon är kanske lik sin pappa med till sättet mig, Tinna är tvärt om lik sin mamma, men är som sin pappa till sättet och intressen, hon älskar att jaga (kolla på tv) mm... Lilja är är HELT HÄSTGALEN! Böcker, bilder, leksaker, hon bara ska se och röra vid..
Tror Tindra (Nafnas föl) blir perfekt för henne om 5 år, Tindra är en mjuk, mysig liten ballerina... Dísa (Freyjas föl) kommer nog bli som Freyja, mer att rida och hårdare vilja..

Här är något ni kan fundera på inför stundande jul!Både rentjurar och renkor får horn på sommaren.

Tjurarna fäller sina i början av vintern.

Honorna behåller sina horn tills de kalvat på våren.

Det betyder att alla jultomtens renar är honor.

Det borde man ju ha begripit.

Det måste vara kvinnor som klarar av........att dra en fet karl i röda kläder, till rätt adresser,

runt hela jorden, på en natt, utan att fara vilse.


Hundens kontra kattens dagbok..


HUNDENS DAGBOK

07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!
08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!
12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!
14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!
15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!
16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!
17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!
18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!
22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!

KATTENS DAGBOK

783:e dagen i fångenskap...
Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat. Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.

Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp. Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna.

I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.
Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck. Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.

På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst. Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer. Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som 'allergi'. Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.

De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar. Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven.

Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar. Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet.
Men jag kan vänta.

Det är bara en tidsfråga innan mina planer slår i verket...
 
 
2008-12-21 ? 19:22:11

Besök

MMS

Mamma och rolf kom ridande med en julblomma.. De hade ridit och delat ut julgrupper till vänner i byn..

2008-12-21 ? 14:27:18

Granen börjar bli fin

MMS

Granen börjar bli fin

2008-12-21 ? 13:47:09

Otroligt

MMS

Hela serien osram från 1955 lyser.. Som den gjort de senaste 25 åren jag varit med och klätt granen..

2008-12-21 ? 12:59:07

Söndag, fjärde advent

12.56
I vår familj är julgranen ett stort projekt, när jag var yngre tog julgransletningen timmar... dagar...
Jag trodde jag kikat ut årets gran... men inte... den ska vara bred, tät, mörkgrön, jämn.. och perfekt i toppen... vi letade och letade... till slut hittade vi den... den perfekta granen!
Vår julgransletning är nästan grangallring... för konstigt nog ser inte en gran likadan up på rot som utan ,-)
2008-12-21 ? 11:44:37

Gran

MMS

vi hugger gran.. Hel vetenskap..

2008-12-20 ? 20:44:47

Lördag 20/12

20.38
Dagen har bestått av julmatsinköp och knäcktillverkning, även besök av grannen Johan...
Det  blev MASSOR AV KNÄCK, olika smaker och varianter... flera hundra små goda knäck med perfekt konsistens...
Kände mig gammal, gjorde en sats knäck i en ny gryta, det brände och blev inte alls bra, tog min gamla gryta, då blev de perfekta... 123 grader ska kolan vara och knäcken 125 grader!
Så kände jag mig som faster Lisa... Tinna kom hem häromdagen från dagis och sjöng "Bjällerklang bjällerklag, hördes  dingelidong, i ett hörn satt en björn och måla snoppen grön"... nääääääääääää vad i.. så vi har spelar Bjällerklang och sjungit  rätt i flera dagar... högt och starkt så Tinna hör hur den ska gå... "flingor som det virvlar om i munter vintersång"....

Har inboxen knökad med mail... med de får vänta....

Jo förresten, har ju fått en tidigt julklapp av Hannes... världens "upp-hottning" av min älskade dator... den är ju hur speedad som helst numera... man kan säga... att den varit på spa...
2008-12-19 ? 12:05:07

Fredag

21.28
Är det ngn som läst Växjöbladet/kronobergaren idag?

Hannes var smart... efter mitt psykbryt... kom han hem med kebab...
Så åkte jag och köpte alla julklappar, fixat och klart...
Så nu är det bara städning, gran och mat kvar, tänkte föreslå Hannes att jag gör maten, så fixar han resten. Eller flatbröd kan han få baka...

13.03
Vi skulle ju till tandläkaren i morse, sedan gå på stan, äta lunch, mysa, julhandla....
Så VÄGRAR Tinna (inte första gången hon ska laga en tand) låta tandläkaren laga tanden, bara är skittjurig och bråkig. Tinnas tandläkare borrar inte ens, utan kör laser, med andra ord, känns inte.. Efter alla försök, ger vi upp, får en ny tid i januari... hon är så envis ungen... hon förhandlar om allt, om hon ska äta, vad hon ska äta, sova, leka, borsta tänderna...
Till råga på allt ringer jag upp Hannes efteråt och får till  svar " hade du inte varit så hysterisk hela tiden, hade det inte varit några problem, man måste prata lugnt med henne".. i Hannes värld är minsta lilla krav hysterisk... Blir galen!
Åkte direkt hem....

Mina klädfunderingar inför julafton hade varit mycket roligare att blogga om.... lånar morsan guldstövlar med HÖG stilettklack... hysteriskt snyggt!


12.05
psykbryt... ska bryta ihop en stund innan jag börjar bita ihop...
2008-12-18 ? 16:29:53

Lilja har hittat en mysig famn hos Niklas

MMS

Lilja har hittat en mysig famn hos Niklas

2008-12-18 ? 10:26:23

Torsdag, nuu närmar sig äntligen julen!

21.27
Unnade mig dubbel solning ikväll.... låg där och funderade på klädsel till jul... alltid samma problem, hitta kläder och skor..
För någon jul sedan köpte jag en jätteläcker julklänning (enligt mig), juliga färger, nja, svart och rosa.. men tror Ni någon annan i familjen gillade den.. Ärligast är alltid Gustav med kommentarer " idag är du snyggt sportigt klätt, bra, för du är ju ganska lat, bra förklädnad" eller "idag ser du ut som en riktigt tant, fast du inte är så gammal" (hmm Anne-Grethe kanske blir Häringeträsks skinka).. återkommer strax...
16.37
Fick mess från Niklas halv 2... "vi ska ut i skogen".. typ ska ni med... messade tillbaka "kom förbi¨på hemvägen och värm er och drick kaffe"... hahaha Olsen, Anne & Niklas var här på 10 minuter och skippade skogen... Så vi har fikat och haft trevligt hela eftermiddagen... Conny, du kan vara lugn.... med Lilja och Olsen i sällskapet är det full fart!

Så nu ska Tinna och jag alldeles snart bege oss till simhallen, julsola och simma...

CONNY, JAG ÄR HÄR, LUGN!!! Förresten är det ok om jag mailar dig bilderna idag till kortet? Kram N

10.26
Det blev lite bloggat igår...
Vi gjorde marsipanfigurer efter dagis, åh vad Tinna njuter av att sitta och skapa.. hon fixade och donade, så gjorde jag rådjur Bourgogne och det blev sagolikt gott, köttet blev så otroligt mört. rostade bla palsternacka till, otroligt gott.
Sen ngn gång efter 22, fick Hannes för sig att baka en stor pizza som han tog med sig till jobbet, hmm undrar vem han ska impa på?

Funderar på om jag ska ge mig själv tatueringarna jag pratat så länge om nu i julklapp.... jag kan ju bara inte bestämma mig var och vilken stil, ska ju tatuera tjejernas namn....

Helt plötsligt tycker Hannes jag tränar Tosse alldeles för mycket, anade att han skulle jaga annandagen, men han har inte sagt något eller skrivit något i almanackan.... så vi planerade in träning, men helt plötsligt är det världens självklarhet att han ska jaga...  och mamma jobbar.... tänkte föreslå att han jagar till 11, så hoppar jag spåra, så kan jag åka då.... mot att han får jag hela helgen sedan...
2008-12-17 ? 09:41:07

17/12... onsdag

09.29
Var hemma först vid 23 igår efter träningen, nja 30 minuters stopp hos Olsen på hemvägen... det var bra, för jag vaknade i morse utan halsont, tror han botade mig!
Hade Sunna med mig, oförstående om träningens allvar, viftade hon lyckligt på svansen, hon för duktigt för att vara hon, ungefär tre kommandon behövdes per moment, men å andra sidan så är Sunna en riktig tränings-oskuld.... Men hon klättrade glatt över A-hindret (nu är det helt ok att googla).
Tosse var okej... alltså nu känner jag att jag har kommit dit med henne att jag skulle vilja hoppa upp på nästa trappsteg, men vi är inte där ännu... hon släpper, tillkämpar sig bytet jättefint, bra jaktlust osv... men vunnet byte släpper hon direkt...

Men nu är det juluppehåll... nästa träning på annandagen! (Åse... Malin...)

Kändes gött att komma hem igår efter träningen... all disk och städningen som inte sprungit iväg medan jag var borta... GULDSTJÄRNA HANNES!
2008-12-16 ? 15:47:01

Tisdag... typ några dagar innan julafton

15.38
Psykbryt i morse... för det första vaknade Lilja och jag 09.38, hur kasst är inte det, hela dagen rubbad, tokig Tosse (fördel med morgontrött Sunna), huset såg ut som ett bombnedslag efter Hannes julklappinpackning, stora paket till Island och Lonon... skickade mitt psykbryt mail till Hannes fick tillbaka "förlåt, helt mitt fel, lovar skärpa mig".. honom kunde jag ju inte vara arg på... Däremot Freyja, den drumlan förser sig själv med käk (hösilage), igår hade jag stängt ute dem ur ena hagen (där hon räcker över till balen, de andra skulle inte gå nära tråden), vad gör hästskrället, jo hon går igenom avspärrningen (vanlig eltråd visserligen) så där står hon och käkar på morgonen och de andra gnäggar efter mig.
Så var det utvecklingssamtal på dagis, illafall uppiggande... Tinna är ju bara så perfekt, smart, duktig, massor av empati, tänker först, pratar sen (den genen är inte från mig), problemlösare... förebild helt enkelt.
De hade gjort någon grej men bananbitar... där fröken la fram bananbitar på rad och Tinna skulle ta den sista.... vad gör Tinna, jo hon tar sista bananbitarna från båda ändarna... Varför, jo beroende på vilken ände man börjar i, så tog hon de sista... smart, själv hade jag nog tagit sista och sett vänster som början. tagit den längst till höger...
Så har vi handlat... och nu ska vi fika...

och Niklas, det var suddigt!
2008-12-15 ? 12:07:52

15 december

15.40
Anneli, ska testa ditt tips...
Julen är uppstyrd... förutom lillejul.. det är ju tisdag och jag räknade med att träna, men så ska vi ha juluppehåll 20/12 och 23/12....
Lillejul... STORT ?
Julafton på Marklanda, kyrkan vid 10...
Juldagen på Häringeträsk
Annandagen trots att det inte står i kalendern, så räknar jag med annandagsjakt....

Kan ju pigga upp med dagens  och gårdagens av Tinna " Mamma, jag skulle verkligen uppskatta om du skärpte till dg och städar efter dig, du är så slarvig och lämnar simgrejerna på köksgolvet i flera dagar, de har öegat sedan i torsdags, vet du vilken dag det är idag"????

Så har vi dagens bröst... "Mamma, dina bröst har verkligen blivit jättelänga"!

Ja, vad säger man.... efter Rosa berättade vad Tinnas "blivande" svärfar jobbar med.. så kan jag nog ge största klartecken till önskan om att få gifta sig med Philip... eftersom han pappa säljer botox och bröstimplantat!

13.35
Lina... den behöver verkligen syre, framförallt minska i antal för att inte vara så mycket arbete!
Anneli, jag älskar hästarna, utan tvivel, men det saknas energi!

12.04
Bilen gick igenom besiktningen, yes! Fast vi har tre små (men dyrt blir det iallafall) saker som behöver fixas (dock inget som påpekades på besiktningen), sånt som förlänger bilens livstid helt enkelt.

Har varit ute med hästar och hundar... tungt och grått, inget som tänder låga i mitt svalnande hästintresse.... 

Nej, återkommer med mera blogg...


Vår vackra avelstik (egenuppfödda)  Azahara som har turen att få bo hos sin fodervärd, familjen Andersson
2008-12-14 ? 15:58:45

Glöggfest

MMS

Lollo, conny, challe och ninni

2008-12-14 ? 10:01:39

14/12, 10 dagar till julafton

20.04
Näää vad sjutton, hade ju bloggat massor som inte publicerats!
Om Sunnaträning mm... nä får va!
Nyss hemkommen från http://azahara.blogg.se 
Om Ni inte prenumererar på Växjöbladet, så köp det på fredag och läs om vår träningsgrupp i Alvesta!
Hihi, Ewa, om det hade varit så turligt att det hade varit VÅR toy boy, men inte... det var min mobil... man kan säga att det var rejält underskott på toyboys igår på träningen!

Det blev en toppen julfest igår, vi hade knytis, vi-familjen i Villanshöjd, familjen i Vallstugan, familjen i Lilla Vallstugan och Johan. Johan är byns matkonstnär och hade ju tillagat otroliga rätter.

Nä... nu ska jag slappa en stund, snart är det ju dags för glöggfest hos Challe, måste ju leta fram magdanskläderna.
2008-12-13 ? 19:20:11

Lucia

MMS

Lucia

2008-12-13 ? 16:58:39

Mat!

MMS

Mat!

2008-12-13 ? 16:58:07

Jonas och johan är snyggast

MMS

Jonas och johan är snyggast

2008-12-13 ? 16:57:05

Det börjar arta sig

MMS

Det börjar arta sig

2008-12-13 ? 16:56:04

Julfest

MMS

Julfest

2008-12-13 ? 13:34:51

Lucia

Har Ni ingen snö?? Vi pulsar fram!
Det gnälldes om mängd hundträning igår kväll, så jag valde att avstå "det är ju snart jul och det vore trevlig om du vore hemma"-gnäll.  MEN, vi tränar inte nästa lördag och inte heller 23 dec, trots att det är  en tisdag!
Men så ringer telefonen (mobilen har man ju lärt sig hålla avstängd på nätterna), sov som en stock, Hannes var dock i källaren och målade... Gick upp och kollade, tjejerna sov som stockar.. kände igen numret, visst f*n, lovat Åse att komma och träna, försökte lite fint säga att jag skulle vara hemma med Lilja sjuk, men Hannes to snabbt på sig, så på fem minuter satt jag i bilen, tur att det finns mössa... Lovade bara träna till 12, var iallafall hemma till 13 och handlade snabbt till julfesten i eftermiddag, Hannes stannar dock hemma med Lilja sjuk.... ja inte släpper jag honom ensam i det sällskapet, med risk för att han handlar något galet.
Träningen gick fint, vi blev fotade till Växjöbladet/Kronobergaren.
Tränade lydnad, rondering och spårade...
2008-12-13 ? 10:26:28

Vi tränar

MMS

tänkte stanna hemma idag.. Men blev väckt 8.20 av åse 'har du kört ännu'. Så det var bara att bita ihop och åka.

2008-12-12 ? 19:23:42

Lilja äter själv med gaffel

MMS

Lilja äter själv med gaffel

2008-12-12 ? 13:07:00

Lucia

MMS

Lucia

2008-12-12 ? 13:06:59

Lucia

MMS

Lucia

2008-12-12 ? 13:06:24

Goa barn

MMS

Goa barn

2008-12-12 ? 13:06:17

Bus

MMS

Bus

2008-12-12 ? 13:06:16

Besök

MMS

Vi har besök av Knutte, Leonbergetz Ulrik af Gamleby

2008-12-12 ? 10:53:36

12/12, 12 dagar till julafton

Tiiidig morgon i morse, lucia på dagis! Mobilbloggade både igår och idag, men blogg.se verkar inte ha bråttom med publiceringen.
Så tog vi en stund i trädgården Tinna och jag, gjorde snögubbar, snölyktor och änglar.

Jo, så måste jag berätta, Sunna ska paras med Easy Jumps Uffe S55233/2003   , snygg trevlig hane, viltfärgad, HD A, utställd med 1:a pris.
2008-12-11 ? 10:21:42

Torsdag 11/12

Satte morgonkaffet i halsen när jag slog upp tidningen Hundsport.  Två julannonnser från gårdshundsuppfödarna. En från gårdshundsföreningen med några av de uppfödare som är berättigade att stå på vår "exklusiva" uppfödarlista (Götängens var inte med i annonsen, men vi ligger på uppfödarlistan) och en grupp uppfödare som inte är berättigade till detta med stor text "vi värnar om bredden", vad är bredden, jo icke rastypiska hundar, hundar med höftledsfel och oröntgade hundar.
Så är frågan, varför minskar inte höftledsfelen på gårdshundarna, varför är det lika många hundar med höftledsfel som det var när Lars Audell läste av hundarna... Är det någon som vet vad 1+1 är, kommentera gärna.

Nej, ovanstående slår inte ner min träningsdag igår. Jag trodde inte det var min hund igår när jag körde lydnaden, hon var  bara såååå bra! Så låg hon så fint i byte på skyddsträningen (C-arbete, vilket vill Ni att jag skriver, är alla med på C-arbete) och bet riktigt bra mot slutet, vår bästa träningsdag någonsin! Joggade av henne efteråt och hade nästan tårar i ögonen, jag hade tårar.
Desto mer jag tränar, desto mer inser jag HUR MYCKET jag har att lära, men vi älskar det,  jag och Tosse. På lördag tar jag med Binkis, drömde om det i natt, haha tror hon skulle vara enklare än Tosse att köra upp.
Hannes pep för första gången igår (dessutom hade han ju pratat med Rolf) om att jag tränar mycket, nja en bra vecka blir ju 6-8 timmar iväg, plus restid, plus träningen hemma. Det blir ju ganska mycket träning hemma, jobbar massor med att allt roligt sker med mig och det blir ännu roligare att göra något för matte...

ROSA! ALLA VÅRA TANKAR GÅR TILL ER! VI TÄNDER ETT LJUS FÖR LILLA ALVA!

Att livet kan vara så orättvist. En liten flicka som nyligen firat sin första födelsedag, i väntan på julen, barnens tid, plötsligt och oväntat är borta.
Goa ROSA, kanske ville Gud ha en av de vackraste änglar hos sig? Inga ord är tillräckliga, men vi tänker på Er, hela familjen.
Sov gott lilla ängel Alva

Alla ni som läser bloggen, ta en stund, tänk på allt Ni har och ta ingenting för givet....
2008-12-10 ? 08:58:12

Onsdag 10 december

12.42
Loggar ut en stund... eller några timmar... om en stund kommer Niklas, Anne och lilla Olsen... eftersom Niklas är "mellan två jobb"  så är det ypperligt att ses och träna hund... och barnen kan leka...
Ikväll ska jag träna på www.ogalvesta.se
Kanske bloggar jag ngn bild...

09.43
Utsökt frukost med nybakta flatkökur!
Conny, det stämmer att vi har hemlisar ;-) Fast du och jag har ju också hemlisar, i min mobil... tryggt förvar ;-)
Mia, jag har hört att hon ska vara bra, såg annonsen att hon skulle komma till Jönköping. Ta tillfälle nästa gång Lasse Neij kommer och föreläser i Jönköping-han är fantastisk!
Eva och Kasper, gick Ni inte kurs för Eva Bodfäldt?

Lina... recept:

Flatkökur (blir ca 8 st) 500 gr rågmjöl (går att blanda lite med vetemjöl eller rågsikt) 300-350 ml kokande vatten 1/2 matsked salt   Blanda salt och rågmjöl och sedan lite vatten knåda (hnoða), mer vatten och knåda Till slut skall deget vara ganska mjukt tillsätt mer vatten om det skulle behövas. Platta ut deget med kökukefli det skall inte vara för tunnt kanske 2-3 mm tjockt, skär ut runda kakor gärna med hjälp av en tallrik. Pricka kakorna med en gaffel och stek dem på en torr panna på medium till hög värme, använd inte något smör eller liknande vid stekningen. När kakan börjar bli lite brännd på undersidan kan man vända den och steka på andra sidan. När den är färdigstekt skall den doppas i vatten och läggas på tallrik, gör samma sak med alla kakorna och doppa dem i vatten efter stekning och lägg dem ovan på varandra.  

Tänkte, diskussionen igår, arvbarhet och jaktlust.. osv... Jaktlust är ju långt ifrån hunden intresse att jaga bara vilt, således på MH-beskrivningen kan man ju inte säga "min hund gick som en kanonkula på lilla bytet den, vilket jag kunde lista ut eftersom den jagar kaniner hemma som en galning.. Eller min hund gick inte alls på lilla bytet-den saknar helt jaktlust...
Momentet i sig på MH kan vara väldigt missvisande just beroende på hundens lydnad, en hund med stor jaktlust kan ju avstå att gå ut på bytet just för att den har en sån lydnad-att man lämnar inte sin förare för att undersöka trasan i fråga. En hund som går ut (nu är jag inne och snurrar just på lilla bytet) måste vara nyfiken, jaktlusten är ju viljan att förfölja och leta, när hunden sedan kommer fram till bytet är det den sociala kamplusten-engagemang för bytet... Således är jaktlusten om vi använder det ordet jätteviktig inom all träning, spår, lydnand, skydd, ja allt...
ska vi prata mer om detta...  oändligt och spännande!
Man ska ju komma ihåg, att hunden vaknade inte en dag och jagade kaniner, cyklister, sopborstar, ställde grannen i dörren, jaga katter....
Vill gärna tillägga, jag är ju absolut ingen expert- inte utbildad inom området, utan talar bara av egen erfarenhet, som kan vara rätt i någons ögon och kanske fel i en annans, har många läsare på bloggen som är MYCKET duktigare på hund än vad jag är.

Det hjälper att önska, vi önskade att Anna & Lorita skulle få komma till jul-de får komma, jippie!
Igår önskade vi oss snö, så vaknade iallafall jag till en vit vintervärld och det ska tydligen vara kallt och få ligga kvar!

Lína!
Að sjálfsögdu! Ef þu kaupir  rúgmjöl á leidinni heim úr vinnuni, svo bið ég Hannes um að skrifa úppskriftna á blogginu, hún er frekar einfölt!

Ny version....

En man stannar till vid en leksaksaffär för att köpa en födelsedagspresent till sin dotter.

Han frågar expediten:
"Hur mycket kostar en av Barbiedockorna i skyltfönstret?"

Expediten svarar:
"Vilken av dem menar du? Vi har:
Workout Barbie, 149 kr,
Shopping Barbie, 149 kr,
Beach Barbie, 149 kr
Disco Barbie, 149 kr
Ballerina Barbie, 149 kr
Astronaut Barbie, 149 kr
Skater Barbie, 149 kr
och Frånskilda Barbie, 1995 kr."

Den förvånade fadern frågar:
"Varför kostar Frånskilda Barbie 1995 kr och de andra bara 149 kr?"

Den lätt irriterade expediten himlar med ögonen, suckar och svarar:
"Herrn... I Frånskilda Barbie ingår även Kens bil, Kens hus, Kens båt, Kens möbler, Kens dator, en av Kens vänner och en söt liten nyckelring gjord av Kens testiklar."
2008-12-09 ? 21:05:27

Grisen badar

MMS

uss säger Lilja

2008-12-09 ? 21:03:25

Tisdag kväll

MMS

vi bakar pepparkakor och flatbröd till jul.

2008-12-09 ? 09:33:57

Tisdag 9/12

12.30
Idag kan man ana att det finns en sol bakom molnen! Tänk vad man bli påverkad av vädret, igår var iallafall jag heeelt slut! Idag mycket piggare!
Jag vet inte om Ni läser Lina och Cärlas blogg, hon skriver om massa bra saker vad gäller hundsträning. Tosse gör jag saker med, små eller större övningar nästan hela tiden, när jag är hemma på dagarna går jag vanligen inte ut och kör ett träningspass utan lägger in småpass hela tiden, när vi är ute och går, när vi är i stallet, eller vad vi nu gör. Vi kastar in boll, utan vi gör ett träningsmoment där bollkastet är belöning, likadant får hon göra något för mig innan vi drar igång och kampar-belöning. Men detta gör jag INTE med primadonnan Sunna! Jag gör det i perioder, men inte alls så regelbundet som jag borde.. Som nu är det fullständig förslappning, Sunna sover i vår säng, äter massa gott ur kylskåpet, bebisgröt, bara går omkring och myser... vad blir effekten, jo Sunnas egna beslut ökar och hon tar helt enkelt ut svängarna... Så idag när vi var ute och gick, så grejar jag med Tosse som vanligt, ser Sunna i ögonvrån, ca 35-40 meter bort (precis det Lina skriver om), ropar hennes namn, hon stannar och väntar, jag fortsätter träna Tosse... Upptäcker att Sunna är borta... så ser jag en hare springa över vägen... efter kommer Sunna (usla jakthunden följer inte ens haren, men piper iväg), här kommer vi det det Lina pratar om, bryta en hund på 1-10 meter JA, inga problem, men på detta långa avstånd-inte en chans... Sunna återkom efter en stund GRYMT stolt över sin bedrift!
Tror jag ska börja ta med Sunna till Alvesta och träna, lite allvar måste det allt bli, så är det stopp på att sova i vår säng.... Frihet under ansvar, jakt är fullständigt förbjudet,  nolltolerans helt enkelt! Mina hundar ska kunna gå lösa överallt och det handlar om lydnad och ledarskap, det är ju både Saga och Binkis levande bevis på, tyvärr... Bevis på iallafall hos gårdshunden (min uppfattning), hur lite jakt det är i dem, hur mycket mer miljön spelar roll. Dessutom var dagens incident ett stort finger TILL MIG! Att min hund är understimulerad och inte alls fått den tid hon förtjänar och behöver. Hennes metrar från mig under promenaderna har ju succesivt ökat den senaste tiden, för varje meter har uppmärksamheten till mig minskat- hihi min hund är tydligen inte imponerad av mig längre!
Återkommer med mer om detta....


Morgonblogg: Runt lucia känner jag att julen börjar närma sig och man kan börja pynta lite mer, julkänslan närmar sig! Tror att jag valt gran, men det krävs nog ett par funderingar till innan den huggs, Till helgen är det ju dessutom Bergkvara Julmarknad, då kan man både få julkänsla och hälsa på våra gamla hästar Djörfúng och Nökkvi från Marklanda.

Jag hoppas kunna berätta för Er i dagarna vem Sunna ska paras med ;-) Det blir hennes nästsista kull, har ett par valpar beställda från olika uppfödare i Sverige och Finland, så ska jag behålla en tik själv.

2008-12-08 ? 10:13:36

Måndag 8 december

20.18
Vi har just haft kvällsbesök av Bibbi, trevligt!
Ganska effektiv dag, städat nedervåningen, skurat golven, gjort köttgryta på rådjur, chokladkola och pepparkaksdeg.
Ska höra med Gustav ang bild på lilla Anne-Grethe!!!

Eva, hunden på bilden är en liten malle-tik, 10 veckor gammal och har skyddsarmen som sovplats!
Nicke, Olsen är 14 veckor  nu, dags att köra igång, pandan är död, ge honom en skyddsärm att sova på nu, en IPO-arm så han härdas!

Challe, Lilja har feber men är ganska ok, lite gnällig!
12.29
Nä, nu får det allt komma lite snö! Omöjligt att vakna när det är så grått och tungt ute, benen släpar efter mig när jag förmiddagsrastar hundarna och fodrar hästarna!
Jag undrar vad som hänt Hannes, han städade hela huset (även under soffan), lagade middag mm i helgen, när jag kom i morse och skulle hänga tvätten, så var den redan hängd på tork! Hmmmm... tur att det fanns lite golv att torka, vad skulle jag annars göra???
Gustav hälsar, han vill ha en rättelse i bloggen, GRISEN HETER ANNE-GRETHE!


God morgon!
Lång natt, Lilja har inte sovit så bra, inte Tinna heller för den delen. Men efter lite frukost så är Lilja mkt piggare, ringde VC, men det verkar som om vi inte behöver gå dit.
www.ogalvesta.se finns massa bilder från i lördags! Åsa, du glömmer väl inte maila mig dina bilder???
2008-12-07 ? 18:38:37

Sjuk liten flicka

MMS

Sjuk liten flicka

2008-12-07 ? 10:17:53

Söndag 7/12

Glömde skriva igår, kom hem till ett nystädat hus! Det var iallafall nystädat en stund!
Bloggar lite mer bilder från igår och bilder som Millan skickade på Rödull från Marklanda


Ewas Oyoy!

Tosse

På denna bild syns Tosse  och jag minst....

2008-12-06 ? 19:42:09

Lördag kväll, 6 december

Det var mörkt ute när jag vaknade i morse, Tosse tittade lite yrvaket på mig "gå upp nu".. Sängen kändes väääldigt skön. Men vi tog oss upp och var framme i Alvesta till  08.30, bilarna fylldes med hundar och utrustning och vi kom iväg i tid till Värnamo, Eva och Jabba var uppskattat ressällskap för mig och Tosse.
Vi började dagen med att spåra, gick fint och det var nog väl enkelt spår för Tosse, två vinklar och alldeles för mkt föda i början.
Så körde vi lydnad, lite distraherad var hon allt, min lilla dam! Men helt okej, vi fick ju en ny boll av Janne & Ewa, snöret var kortare än vår gamla, så egentligen borde Tosse köpa en flaska whiskey till sin matte i julklapp ;-)
Första passet vi körde i c-arbetet var lite mjäkigt, andra var mycket mycket bättre. Jag tror Thomas fick någon liten tand men någon bloddroppe syntes inte, så det blev ingen anledning att besöka systembolaget ;-)

Lilja och Tinna bara busar, Lilja ritar teckningar för fullt och värsta mecket med att sätta på korken igen.

Bloggar två bilder jag fick av Ewa!


2008-12-05 ? 16:42:01

Sysslingarna Lilja och Elsa

MMS

Sysslingarna Lilja och Elsa

2008-12-05 ? 16:41:42

Linda och Tindra

MMS

Linda och Tindra

2008-12-05 ? 10:21:17

Fredag!

21.09
Vi fick "oväntat", uppskattat besök. Åse och lilla Elsa kom förbi. Barnen har lekt hela dagen, Åse och Elsa körde just hem. Bjöd på älgstek och min zupergoda sås, idag avslöjade jag min hemliga ingrediens dessutom.
Imorgon bitti bär det av till Värnamo för att träna Tosse.

Dagens av Tinna "mamma, jag vill inte ha julklappar från Citygross, jag vill ha paket från tomten"! Hon har snappar upp reklamen!

God morgon!

Men först av allt, jag pratade med Cung Midsommars matte i morse, de behöver hundvakt. De ska till Kanada 26 dec-5 jan och har bokat boende för "Melvin" som han kallas på Torsagårdens hundpensionat i Risinge, MEN  där finns inte plats till honom på just nyårsafton.
Finns det någon som kan tänka sig att passa Melvin under den här perioden, eller bara under nyårsafton (hans matte har ordnat så han inte behöver hämtas/lämnas).
Melvin är 6 månader. Melvins familj ställer gärna upp och är hundvakt vid ett annat tillfälle.


Lilja och Tinna leker för fullt, hon är så stor nu Lilja att hon verkligen uppskattar att leka... Nej, nog bloggat!

Man blir varm i hjärtat av att läsa på en annan uppfödares hemsida så fina ord om en hund man fött upp, tack Jenni för vad du skriver om Achilles!
Achilles er ikke vores hund, men vi henviser gerne til ham. Han er en dejlig glad og livlig hund, der ikke er bange for noget. Han bor i Växjö, Sverige og står til rådighed for egnede tæver. Og han er rabiesvaccineret og blodprøvetestet og kan således rejse til Danmark for evt parring.    Han er 2,5 år gammel og udstillet tre gange med 2.pr. Han er mentaltestet med et superflot resultat. Achilles eller Chilli, som han hedder til daglig, måler 34 cm og vejer 8 kg. Han er halvbror til vores Götängens Bárdur og opdrættet hos samme opdrætter.   I sin 'fritid' dyrker Chilli agility på konkurrenceplan, han går spor og han deltager i kanterelsøgning !!! (som er noget helt specielt svensk med at gå ud i skoven og så finder hunden kantareller i skovbunden, som man så kan plukke og tage med hjem at spise)  Her et par billeder fra Achilles på mentaltest:  Jeg har studeret alle mentaltestede dansk/svensk gårdhunde i både Danmark og Sverige. Det er op mod 200 hunde. Kun et lille fåtal af dem ( feks vores egen Due og Emblas far, Haritzas James )scorer de samme høje point som Achilles,  Hvad angår jagt, leg med fremmed, selvstændig nysgerrighed overfor overraskelse (kedeldragten), støj og spøgelser er hans mentalitet simpelthen helt i top.   Og han skal være far til et kuld hvalpe her på Gartnervej !!!
Från http://www.gaardhunden.webbyen.dk/

2008-12-04 ? 10:12:13

Torsdagen den fjärde december, 20 dagar till julafton

20.36
Hannes och Lilja har varit på grötfest, Tinna och jag simmat.. Ville inte sola med min oläkta läpp, inte bränna på den tack! Lilja hade visst skött sig som ett ljus....
Tankade på vägen hem, det gick i några droppar mer än vad tanken rymmer, hmm, ------ till tom tank, stämmer!
Jo, hade så roligt...  messade Gustav från mitt mobila bredband roliga mess typ "åh hej, ska vis ses i helgen", ja lite så oseriöst som jag inte ska blogga.. och Gustav kände ju inte igen numret och messade tillbaka "åh, vem är du, ja vi kan ses bla bla", så har han ju febrilt försökt lista ut vem denna kvinna är bla sa jag att jag jobbade på granngården, så Gustav åkte ju dit och letade efter ngn han kände igen i lördags hahahahahaha!
Iallafall messade jag idag "hade du en bra helg, Lilja och Tinna hälsar", hahahaha åh vad arg han var när han ringde upp, så kul har jag inte haft på länge..
Hannes reklamerade bollen jag köpte förra veckan, fick en annan som skulle vara zuperstark MEN MED EN PINGLA I! Jag kan väl för sjutton inte åka till Värnamo och träna hund med pingla i bollen?????
Så fick jag selen jag beställt, hmmm, det var ju inte som selen på bild, skulle vara liknande funktion som en "riktig" hetssele, men hälften så dyr i nylon,  jo tack gulligt vadderad, saknades bara att den skulle vara rosa eller lila. Nja, tar med den till Värnamo så får vi se....
Kajsas mamma ringde idag och ställde in kalaset på lördag, Kajsa hade blivit sjuk (Tinna & Kajsa går på dagis ihop), men Hannes lär nog ha fullt upp ändå.

Hur vill Ni ha det, nyast först eller sist?


16.03
Nu ska jag göra som Lina, fråga Er, när jag fyller på bloggen under dagen, ska jag fylla på uppifrån (som nu)  eller underifrån???

Idag la jag Lilja efter lunch, hon sov ju till nio, så satte hon sig upp i sängen, gudasöt såklart, frågade henne om vi skulle gå ner och äta frukost, hon skakade på huvudet och gosade ner sig i kudden istället!
Så har Tosse dragit pulka idag, fått kämpa lite!
När vi kom in drack Tinna och jag varm choklad och mumsade mackor!
Fick en så otroligt vacker bild på Achilles "Chilli"10.26
Tack Åsa för mailet, kan inte låta bli att blogga det! Fast jag bloggar inte de värsta ;-)

Jag hade lärt min man att göra sin del av hushållsarbetet och nu stod han i tvättrummet och ville tvätta sin t-shirt. Han hade varit därute i cirka två sekunder då han ropade:  
"Vilket program ska jag använda?"
"Det beror på" svarade jag, "vad står det på t-shirten?"
"Manchester United" svarade han.
Och så säger de att blondiner är dumma...
-----------------------------------------------


Ett par ligger i sängen. Mannen säger:
'Jag ska göra dig till värdens lyckligaste kvinna!'
Hon svarar: 'Jag kommer att sakna dig...'
-----------------------------------------------

'Det är allt för varmt för att ha kläder på i dag' säger Erik när han kommer ut ur badrummet. 'Älskling, vad tror du grannarna skulle tänka om jag klippte gräset naken?'
'Att jag tog dig för pengarnas skull', svarar hon...
Trevlig kväll igår, men vet Ni vad, nu måste jag lägga upp alla fina bilder jag fått på mail senaste tiden!!!!!!!!!


Vår gamla Blesa, hon bor hos en ny familj på Öland och blir 30 år efter nyår, syns det???

Götängens Bonus Kasper

Lilla PXI

Söta PXI

Achilles på spårkurs

Så lite skratt:

En man stannar till vid en leksaksaffär för att köpa en födelsedagspresent till sin dotter. 

Han frågar expediten: 
"Hur mycket kostar en av Barbiedockorna i skyltfönstret?" 

Expediten svarar: 
"Vilken av dem menar du? Vi har: 
Workout Barbie, 149 kr, 
Shopping Barbie, 149 kr, 
Beach Barbie, 149 kr 
Disco Barbie, 149 kr 
Ballerina Barbie, 149 kr 
Astronaut Barbie, 149 kr 
Skater Barbie, 149 kr 
och Frånskilda Barbie, 1995 kr." 
 
Den förvånade fadern frågar: 
"Varför kostar Frånskilda Barbie 1995 kr och de andra bara 149 kr?" 
 
Den lätt irriterade expediten himlar med ögonen, suckar och svarar: 
"Herrn... I Frånskilda Barbie ingår även Kens bil, Kens hus, Kens båt, Kens möbler, Kens dator, och en av Kens vänner"
2008-12-03 ? 20:44:26

Lilja

MMS

Lilja

2008-12-03 ? 09:52:13

Onsdagen den tredje december

09.48
Lilja sov hela natten... till kl 9! Hur skönt är inte det???
Vi var uppe sent igår, fixade, donade med lister och allt möjligt sånt som Hannes ansvarar för här hemma, bygga är inte min grej...
Ikväll firar vi Liljas födelsedag med lite glöggkalas...

2008-12-02 ? 09:46:01

2 december, grå tisdagsmorgon

Challe... njaa... vi kör som kärringar tror jag!

14.05
HAHAHA Jenni! Vi håller lite bättre på oss här i Sverige, å andra sidan så vart det prat om att varannan svensk är otrogen, var tredje regelbundet, hmmmm... undrar vilket som känns värst, att nästan varannan människa du träffar röstat rött eller... nä jag skojar... man får rösta hur man vill (bara det är rätt sida mittsträcket) ;-)))

Nu när Jenni sprätt på alla bloggläsares funderingar... ska jag ge er ett litet leende.. i gråvädret...
Att jag är virrig, har jag bevisat på Olsens blogg idag... Men iallafall, i fredags, så skulle vi ju ta oss iväg till Söderköping, fyllde bilen med packning, hund, barn osv... Så körde jag iväg, svängde mot Marklanda, tjena vad det skramlade till! Puh, det lät illa... Körde lite till, hörde inget, körde till Marklanda, svängde,  uuuuuhhh lät illa, stannade bilen, kikade under.. såg inget (tror ju även att bilar är självläkande), körde vidare, svängde ut på 23:an, ååhh vad det lät illa... gick ut, kollade på biltaket, DÄR LÅG LILJAS PIPMUGG OCH RULLADE VARJE GÅNG JAG SVÄNGDE! Guldstjärna????

09.30
Kort natt med lite sömn, Lilja sov dåligt...  Jag mår väl lite bättre, dessutom steg jag på en spik igår kväll, kände mig inte särskilt gullig efter det, snarare som en eldsprutande drake... Nej inte bra alls...
Fick iallafall upp lite adventspynt, hoppade en massa ljusstakar iår, troligen kommer Lilja dra ner dem lika fort som de kommer upp. Tinna har någon taggig variant i sitt fönster, köket och tv-rummet fick varsin ljusslinga, undrar när jag köpte dem??? Så ska jag sätta upp stjärnorna i finrummet... någon gång idag... energin är inte med...
Men det blir inget julkrams i sovrummet, kanske ngt silvrigt eller vitt, men det får jag köpa i så fall, för nu är det äntligen färdigt, med gardiner och alla grejer jag köpt... Challe, det är såååå plommonlila ;-)

Jag har fått bilder på söta Pxi, bloggar dem sedan...

Jo, mamma och Rolf har ju vant av sina kusar, så stona står här och gnäggar som galningar.

MARIA! Ang det nya med DNA mm, tycker det är SKIT rent ut sagt! Sedan att SIF står och säger att det gäller alla raser och att det är EU-krav är ännu värre, ljuger oss medlemmar rakt i ansiktet.

Lite galnare dock, visst Ni att var tionde svensk inte har den pappan som de tror sig ha... det var debatt om det med Malou von Sivers förra veckan...
2008-12-01 ? 15:22:16

Stor tjej

MMS

Stor tjej

2008-12-01 ? 10:38:59

Måndag....

15.08
Jag är trött, hänging... inte alls pigg...
Går på lågvarv, har iallafall haft ID-beskrivaren här och chipsat Tx3....

Jo, svarar på alla mail så fort jag har energi, hade hur många som helst i inboxen...

Mia... fanns ingen tid för "lilla" svängen förbi Dala... tyvärr..


GOD FÖRMIDDAG!