2008-02-29 ? 20:50:42

Ännu en effektiv dag

Idag har jag inte tapetserat, men hunnit med att ringa runt och fixa en massa, personbevis till Lilja och massa annat. Sedan bakat kakor.... fikat på Marklanda.... en sväng på MediaMarkt som blev obillig. Det enda som är kvar till vardagsrummet uppe, är en tvbänk i ek, men så länge har vi ett halvcoolt 70-talsbord. Förhoppningsvis hinner vi få upp alla lister, akvarium mm i helgen.

Sedan skulle jag vilja ta en liten renoveringspaus.... men hallen nere är ett hett nästa objekt!

mmm... vad ska jag skriva mer... har iallafall skaffat schäfer att träna, men ska inte bo här... och förhoppningsvis ska jag ta över lille goe Geysir.

skoj crap på mailen mottages tacksamt...

och ni som undrat vad det var för en tokig skummig bild, i bildbloggen... Tinna o jag hade hemmaspa igår kväll, fyllde jacuzzin, satte på massagen och Tinna hällde i en hel flaska schampo. Det blev en meter högt och vällde över kanterna!

Har träffat Achilles idag, jättesnygg hane!
2008-02-29 ? 20:33:20

uuuuu kom på mailen.... från norra Sverige... snuskig humor

Bertil sitter och kollar in teven och käkar jordnötter.
Han kastar jordnötterna upp i luften och fångar dom med munnen.
Plötsligt ropar frugan inifrån köket. Bertil vrider automatiskt på
huvudet mot köket precis som han kastat upp en jordnöt i luften och
det bär sig inte bättre än att den hamnar i
hans öra.
Han pillar och skakar men lyckas inte få ut den så han ropar på
frugan.
Hon kan inte heller få ur den och just som dom håller på som mest
kommer dottern med pojkvännen ut ur dotterns rum och undrar vad som
står på.
Bertil förklarar sin prekära situation varpå dotterns pojkvän säger:
- Det är ju en baggis.
Han stoppar två fingrar i Bertils näsborrar och säger:
- Håll för munnen och blås så hårt du kan.
Bertil blåser till och plopp, jordnöten hoppar ur örat.
Dottern och pojkvännen återvänder till dotterns rum och frugan säger
med ett leende på läpparna:
- Det är en driftig kille det där, undrar vad det ska bli av honom?
Bertil svarar:
- Med tanke på vad hans fingrar luktade kommer han nog snart bli vår
svärson.
2008-02-28 ? 22:10:11

Mer tapet

Var o köpte mer tapet idag, var inte helt enkelt, men med lite "hot" om tomten, en dvd-film, en bok ett spel på Toy´s rus, så blev det införskaffning av en rulle tapet! Hmmmm undrar om tomten inte kan ge mig ett VISA-kort.. ett fru-kort ;-)
Alltså blond-chock, jag tapetserade!!! Jag har nog tummen på armbågen, men har denna vecka gjort massa saker jag aldrig gjort förr, hängt tavlor, tapetserat, sandpapprat...
Plus en timmes städning varje dag gör susen, rockar med moppen till Norrlands guld-hits, sedan gör man lite varje dag, men dammsuger uppe och nere, samt skurar gärna köket varje dag. Idag har jag torkat lister.... Föreslog Hannes att han kunde slipa trappan och lacka om den - NEJ, blev svaret, det har han gjort en gång och han tycker trappan är jättefin.
I tapetaffären frågade säljaren om jag var säker på den tapeten (148 kr), vadå tyckte jag, det är väl bara att tapetsera om... -)

Sedan har jag lagad supergod köttgryta, på älg. Supergott!

Dalton, var en trevlig hund, bra korad, far till många valpar, uppflyttad högre klass spår. Härlig hund med tendens till lite mycket skärpa och försvarlust. Men nästa schäfer ska inte ha utställningsblod ;-)

Lite skoj:
Arten Man:

* Ursprung:

Den tama mannen har funnits som sällskap och bruksman till kvinnor så långt tillbaks i tiden
som vi kan minnas. Användningsområdena har givetvis växlat, allt från jakt och jordbruk till
dagens rena sällskaps- och avelskarlar. När du bestämt dig för att skaffa karl vill vi ge dig lite tips och råd för att förenkla din vardag med mannen.
Det första du behöver tänka på är om du verkligen har tid med en karl. En karl är ingenting
man lättvindligt kan lämna bort till vänner och bekanta. Ännu finns inga godkända pensionat i Sverige. Lyckligtvis är karlar idag accepterade i de flesta offentliga miljöer. Det är dock ej tillrådigt att ta med karlar överallt. Exempelvis boutiquer brukar framkalla nervositet och i
vissa fall aggressioner. Det är inte ovanligt att man ser oroliga och gnällande karlar
väntandes vid kassan. Även om du anser dig ha tid över till både en och två och kanske tre
karlar vill vi inte rekommendera mer än en. Ofta visar de oro och till och med svartsjuka om
"matte" bryr sig för mycket om andra karlar!

* Kostnader:

Det är givetvis något som man bör tänka på innan man skaffar karl. Att ha karl är inte billigt.
En karl äter mycket och behöver kläder, bil, mm. En duktig arbetskarl kan ofta själv tjäna ihop till sitt uppehälle. Har man en skicklig jägarkarl kan han bidra till hushållet med bland annat älgkött. På höstarna kan man till och med se hur karlar beger sig ut i flock för att jaga älg. Se till så att just din karl har tillstånd, dvs licens, för detta annars bör man inte låta dem löpa omkring hur som helst i skog och mark. Om din karl saknar det rätta intresset för jakt kan du kanske istället träna honom till att bli en skicklig bär- och svampplockare.

* Allmän skötsel:

För att din karl ska få leva ett långt, friskt och lyckligt liv behöver han god mat, frisk luft, daglig motion och någon eller några aktiviteter som inspirerar honom. Tänk även på att hålla din karl vacker. Västerbottenrasen är vanligen renlig av sig och sköter det mesta själv till exempel ansning av skägg och naglar. Tandvård och trimning av huvudhår bör man överlåta till en fackman. OBS! All kupering är strängt förbjudet i Sverige, sådant kan till och med medföra rättsliga följder i vissa fall!

* Raser:

Det finns ett stort antal olika karlraser. Vid resor till sydligare länder slås man av hur många
lösdrivande karlar som finns på gator och stränder. Och visst är det lätt att glömma allt förnuft när man ser in i ett par bedjande, sammetsbruna ögon... men tänk på att dessa karlar oftast helt saknar uppfostran och dessutom kan vara smittbärare av allehanda sjukdomar då vaccinationer är ovanliga i dessa länder. Dessutom är det ofta problem med att få införseltillstånd till Sverige för sådana karlar.
Vi vill därför rekommendera att du väljer en av våra erkända svenska raser. Vi väljer att här
presentera Västerbottenrasen. Vad som kännetecknar Västerbottenrasen är främst ett lugnt psyke, relativt lättuppfostrade men de behåller ändå sin lekfullhet högt upp i åldrarna. Alla färger och kroppsbyggnader är godkända. Då Västerbottenrasen är framavlad i ett strängt klimat vistas de ofta utomhus vintertid, gärna två och två eller i flock, företrädesvis på snöskoter. En könsmogen Västerbotterkarl tycker om att visa upp sig med sina artfränder på dansställen. Det är där som parningslekarna inleds. I jakten på en ägarinna kan till och med vilda slagsmål utbryta. Vi avråder dock från att välja någon av de riktiga "stridstupparna", de kan bli svåra att få någon riktig pli på. De kan i vissa fall morra och anfalla sin ägarinna! Då måste man omedelbart säga ifrån och visa vem som bestämmer. Det ger honom en trygghet att veta sin plats. Även den lugnaste Västerbottenkarl kan ibland brusa upp och försöka ta kommandot. Det gäller då att vänligt men bestämt tillrättavisa honom. Du bör i ett tidigt stadium bestämma om du vill ha en inne eller en utekarl. Väljer du en
innekarl så bör du tänka på att motion är otroligt viktigt. En innekarl kan annars bli passiv och hemfalla åt öldrickande framför tipsextra. Det är inte svårt at lära en karl enklare små sysslor såsom att gå och handla eller att dra en barnvagn runt kvarteret. Glöm inte heller att ge rikligt med beröm. Karlar sporras då och utför villigt sina små tjänster.

* Uppfostran:

Även om du vet att din karl är lydig och snäll och inte skulle göra en fluga förnär så bör du
inte låta honom i glädje hoppa emot främmande människor. Någon som ej är van karlar kan
till och med bli rädd. En annan viktig uppfostringspunkt är att lära honom att tiga på kommando samt att hålla sig intill dig så att han inte ställer till förtret för andra. Mycket vanligt är en tendens att springa efter andra karlars bilar och ett sådant beteende är oacceptabelt och bör kvävas i sin linda!

* Avel:

Även om du idag inte är intresserad av avel så är inte snöpning något vi vill rekommendera.
Det kan komma en dag när du ångrar dig och då blir du tyvärr tvungen att byta ut din gamla
trotjänare mot en ny. Om du tänkt använda din karl i avelssyfte bör du först kolla stamtavlor
men även tänka på att påssjuka kan försämra avelsmöjligheterna. Ett byte kan komma i åtanke. Förövrigt brukar Västerbottenkarlarna visa sig villiga till avel, något som bekräftas från BB-håll. Om du inte vill lämna din karl hemma vid förlossningen så går det bra att ta med honom till BB. Personalen där har utbildning och är vana att handskas med nervösa karlar. En positiv reaktion är att många karlar uppvisar en högre mognadsgrad efter den första avkomman även om motsatt reaktion i kan sällsynta fall förekomma. Vidare avel bör inte bedrivas på karlar som inte visar intresse för sin avkomma, inte vill kännas vid sin avkomma eller till och med är aggressiv mot avkomman. Sådana karlar är inte lämpliga som sällskapskarlar och du bör snarast göra dig av med honom hur söta de än må vara. Eventuella framtida ägarinnor till en sådan karl bör varnas för att han har sådana defekter innan de tar hem honom.

* Kost:

En Västerbottenkarl kan äta i stort sett vad som helst även om de tycks föredra den kost de är uppfödda på (det sk "mamma-köttbullssyndromet"). Rådgör därför gärna med uppfödarna om vad karlens kost varit baserad på under uppväxten. Låt inte mannen rumstera fritt i kylskåp och skafferi och fall inte för bedjande blickar vid kaffebordet. Det är direkt olämpligt att låta honom tigga vid bordet. Vissa karlar visar tendenser att vilja hjälpa till att tillreda sina egna måltider. Detta bör uppmuntras! Maltdrycker uppskattas ofta av Västerbottenkarlar men låt det inte bli till någon vana. Ett par burkar per år under sträng uppsikt är dock inget att oroa sig för.

* Sjukdomar:

Karlar kan ofta uppvisa diverse små sjukdomssymtom. Ta dock dessa med en nypa salt. En
kvinna kan vanligtvis fortsätta att utföra sina dagliga sysslor trots sjukdom men detta tycks
vara svårare för en man. Han sjukskriver sig gärna i rent förebyggande syfte. Detta inträffar
oftast vid helg- och skiftarbete. Många Västerbottenkarlar har tendenser till färgblindhet. Du
bör därför hjälpa honom med påklädningen. Karlar med orange tröja och rosa byxor har
faktiskt påträffats.

* Sammanfattning:

Vi hoppas att du får mycket glädje av din nya karl under många år Som komplettering till våra små tips kan du gärna läsa andra, mer utförliga fackböcker i ämnet karlavård. Vi kan
rekommendera "Allt en kvinna bör veta om män". Du kan givetvis också vända dig till
närmaste veterinärklinik.

Svenska Brukskarlsklubben Avd. SKELLEFTEÅ
*********************************
Så gör riktiga kvinnor....inget tjafs med nånting...

Husmorstips 1:
Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut.
Riktiga kvinnors tips :
Sug ut glassen genom botten på struten, förmodligen ligger du
ändå på soffan och äter den.

Husmorstips 2:
För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.
Riktiga kvinnors tips :
Köp pulvermos, det håller ett år.

Husmorstips 3:
När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd,
använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.
Riktiga kvinnors tips :
Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.

Husmorstips 4:
Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis, som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.
Riktiga kvinnors tips:
Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då. Upprepa
efter mig Riktiga kvinnors motto : Som jag lagar maten, så äter du den
och så vill du ha den.

Husmorstips 5:
Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den
håller sig färsk i flera veckor.
Riktiga kvinnors tips:
Selleri? Aldrig hört talas om.

Husmorstips 6:
Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.
Riktiga kvinnors tips :
På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg,
alltså behövs det inte.

Husmorstips 7:
För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med dem. Dunkandet försvinner.
Riktiga kvinnors tips:
Ta en lime, blanda den med Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande
har huvudvärk, men vem bryr sig.

Husmorstips 8:
Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.
Riktiga kvinnors tips:
Överblivet vin ?????
2008-02-27 ? 22:28:55

BLOGGAR MED EN HAND

så ni får små bokstäver!!!!
lilja ligger på axeln, vi på ren småländska krabbar med de nya tapeterna!!! kolla hannes blogg, snacka om mönsterpassning!
hmm hannes svär för fullt! Tur att fråga Olle finns, håller humöret uppe!!!!

har hämtat binkis... enl rolf (nu sover Lilja) så äter Binkis jättebra hos dem, hon äter hur mycker prinskorv som helst-när han äter! Helené, har du hundfoder tips nu???? Rätt kört va?

Batman, när du läser detta är du 37 (3 år till 40), supergrattis!!!! Tur att du har unga vänner, så du inte blir alldeles gubbig!!! Undrar vad du helst önskar dig, läsglasögon eller en vecka på Sunny Beach, hmmmm.... eller få vara Hugh Hefner i en vecka... erkänn.. Sunny Beach drar mest!
Lovar en överraskning!

Jäklar vad väggen blir cool!!!
2008-02-27 ? 22:10:35

Bilder

image266
image265image264

BILD 1. NYA TAPETER OCH HÄrLIGA MÅLNINGAR SOM VI FÅTT AV FILIPPA (MONTAN)
2. VÅR HÄRLIGA DALTON SOM GICK BORT 2002
3. LILJA 2,5 MÅN
2008-02-26 ? 23:11:36

Länkar

http://www.idunn.se/jor.asp

www.joklahastar.se
2008-02-26 ? 21:01:51

Effektiv dag!

Var uppe ganska tidigt, har hunnit med massor, Tinna åkte direkt från dagis till en kompis, så jag hann städa nerae, tvättta massa tvätt och hänga den (inte hålla på att torktumla), sandpapprat hela bänken runt diskhon (tänk om jag vetat från början att man alltid ska sandpappra i träets riktning), oljat bänken, rastat mammas hundar och mina, lagat mat och just nu köper jag flygbiljetter till Island, resan blir både dyrare och längre än planerat, men men... 12-23 mars.
Hundvakt till Sunna är fixat :-)
Binkis löser sig....
Mamma och Rolf fixar hästarna.
2008-02-25 ? 20:35:08

Trollfest och 8 år

Fartfylld dag idag! Vi var uppe tidigt, Tinna skulle på trollfest, men vägrade ta på sin trollkläder utan körde på Bratz!
Under tiden handlade jag och Lilja, sedan hem för snabb lunch för att sedan åka till vora nya trevliga grannar Jotam, Emelie och deras bebis Theo. De har tollare, bruksfolk, hästar mm. Deras nye valp är 11 veckor.

Sedan kommer det tryckas två (!) böcker med material från morfar, superskoj!

Hannes har köpt ett akvarium ;-)

Sedan firar vi 8 år idag!!!! Så nu ska vi äta!

o förresten Azahara (ur Sunnas första kull) är parad med Haritzas Hugo

2008-02-24 ? 23:05:18

Ridning...

Idag har det varit massa ridning, i morse red Rolf och jag en lång härlig tur.... Mot slutet började Rolf galoppera och jag töltade Geysir, så jag gasade på i ökad tölt jämsides med Rolf, släppte tyglarna "no hands" och jäklar vad den lille gubben töltade!
Sedan hämtade jag Tinna för hon ville rida, hämtde Geysir själv i hagen ( tänk att denna häst nyligen var hingst, 20 år gammal), leder honom på gårdsplanen, borstar, kratsar hovar. Sedan vill hon rida, FORT, jag hann knappt med, 3 km red hon och ville rida mer.
 
Sen ikväll har hon och Hannes spelat nätpoker, nja eller mest Tinna, Hannes fick inte spela.

Har fått schäfertips... spännande ;-)

2008-02-23 ? 22:15:15

Lyxdag

Lyxdag

Vid nio blev vi väckta av att Rolf ringde, han trodde väl att småbarnsföräldrar var uppe tidigt. Men vi steg upp, åt frukost och drack morgonkaffe till elva, så skönt. Sedan åkte jag och Lilja till Marklanda vid ett, Hannes och Tinna åkte till stan för att hämta tapeterna vi beställde för.

Vid halv två kom Malin och Linda, först fikade vi, sedan lagom tills vi skulle hoppa i poolen, kom Hannes med Tinna ombytt till baddräckt och hämtade Lilja. Vi låg nog i det varma vattnet i nästan två timmar... Linda som jobbar på Skånemejerier hade med sig massor av härliga smooties i olika smaker.


Sedan vid fyra kom Rolf hem från jobbet, Malin och Linda åkte till Malins lägenhet i Alvesta för att flyttpacka. Hannes och tjejerna åkte hem. Dags för ridning, jag på dockhästen Geysir och Rolf på Stjärni (Stjarni). Oj, vad vi re, ökad tölt, galopprace, jag och Geysir vann, Rolf och Stjarni var jämsides några gånger, men Geysir och jag har lite mer vinnarskalle än Rolf och Stjärni. Det är roligare att rida med Rolf än mamma, han gasar mer! Hästarna var urflotta och njöt lika mycket som vi.


Sedan blev det pizza, melodifestivalen och nu en bra film på fyran. Göttans! Imorgon ska Rolf och jag rida vid 10 J

Plus... vi har haft ström!!!! Men massa nedblåsta träd!!
2008-02-23 ? 22:13:09

Bilder

image260
Barnvakten Binkis

image261
Hundliv på Marklanda, hundarna har en egen ställbar Hilding-säng
Götängens Vilona, Götängens Bianca Bratz (Binkis) och Ambra (Saga)
image262
BAD!

image263
Fullt upp på Häringeryd, våra hundar är bästa lekkamrater!
2008-02-22 ? 19:35:32

Det blåser

Satt och funderade på vilken mörk, regnig, blåsig och trist dag det varit, Lilja har varit trött och irriterad, Tinna och jag också.... Men med tanke på vädret så är det inte så konstigt att man blir trött.  Lilja har sovit dåligt flera nätter, vaknat varannan timme. Sedan när man ska upp nästa morgon vaknar ju inte direkt av att amma och sedan fortsätta med tråkiga saker som dammsugning osv. Hannes tycker att man inte ska städa så ofta, men jag tycker golven  blir smutsiga av grus så fort och vill helst dammsuga varje förmiddag. Jag skulle vakna bäst av att rasta hundarna eller fodra hästarna direkt på morgonen. Men det skulle innebära att jag skulle få gå upp halv sju, innan Hannes åker till jobbet... njä så hurtig är jag inte.

Mamma har krimjour hela helgen så vi behöver inte "slåss" om hästarna. Imorgon kommer mina vänner och hälsar på, vi ska bada på Marklanda, kanske gå en sväng och fika. Malin, Elin, Linda och jag... vi har känt varandra länge, gick i skolan ihop. Elin ska ha barn mars. Linda har flyttat till Stockholm så vi passar på att ses när hon är hemma. Kanske kommer Helena också....

Efter badet är planen att Rolf och jag ska rida, hoppas på ok väder, annars stoppar inte lite vind oss, mer gas i hästarna-mer hästkrafter ;-)

Sedan på söndag ska vi försöka rida på morgonen, underbart!!!!

Pratade med Jökull innan, Jór kommer ca 20 juni. Han berättade att Jór-avkommor är jätteheta just nu, särskilt sedan Jór fått elitpremie för avkommor. Har inte kollat marknaden för Sleipnir är inte till salu. Men bra betalt för man för dom. Han ska sälja sin hingst efter Sunna och Hrynjandi (tror jag det är), 7,93 fyrgångare. Jättemysig och snäll.


Undrar om strömmen går snart!

Förresten, har Ni sett att vita huset (där mamma o Rolf bor) på Marklanda är reklamhuset på tv4 för Markis och Persienn????

Binkis är den nya Ulme, hon är Liljas skugga! Hmmm ja, och hund som hon är hoppas hon att Lilja ska kräkas (nice jag vet)... Om inte annat sitter eller ligger hon jämte henne och tar alla tillfällen hon får att pussa och slicka på hennes kinder och händer. Om hämtar matte så fort människovalpen gnyr!

2008-02-22 ? 19:31:53

Morfars sista hälsning

En ensam mans tankar


   En ofattbar sorg har drabbat oss. Alla drabbas vi förr eller senare. Vi står där inför den döde. Någon sade till mig: Det är inte den som jag levde med, det är någon annan. Då tänkte jag; Det kanske är rätt. Men den som vi har älskat och litat på är inte där utan har flyttat någon annanstans, mot det ofattbara. Genom död till liv, liksom vetekornet.

   Vetenskapen har lagt ner miljarder för att komma fram till det samma som står i 1:a Mosebok: Först kom ljus, sedan vatten - fåglar - fiskar - däggdjur och till sist människan. Om någon tvivlar så måste det ändå vara någon som satte igång Big Bang och den välordnade värld, som vi håller på att förstöra. Jesus säger: Kom till mig så skall jag ge dig ro. Jag tror så. Jag har fått leva ett långt liv. Mycket tid har jag lagt ner på astt tänka på det förgångna. Det sägs att sådana lever två gånger, kanhända är det så. En människa har alltid något att berätta. Det har fascinerat mig. Om många livsöden har jag berättat. Några människor har berättat om övernaturliga händelser och sett sådant som inte tillhör denna världen. Jag har inte sett något sådant, ändå har jag i hela mitt liv gått i mörka djurstallar, i mörker, regn och blåst. Däremot har jag vid trösknig, höskörd eller sädens bärgning förnummit röster från en tid då vi var många och framtiden ljus och klar. Då känner jag tacksamhet.

   Jag vill dock berätta om en händelse som är svår att förklara. Mina båda systrar var med och kan intyga att det är sanning. Våra föräldrar, som var affärsmän, hade en våning i staden, i anslutning till affären som min mor drev. Jag hade mitt rum intill föräldrarnas sovrum för jag var mörkrädd när jag var liten. I ett rum lite längre bort låg mina systrar. I hemmet fanns det en del bestämda ordningsregler, bl a att inte ringa telefonsamtal före åtta på morgonen och inte efter nio på kvällen. Telefoncentralen var på den tiden bemannad.

   Året var 1936, en morgon i slutet av maj. Solen strilade in genom Linnégatans lövträd. Jag ville inte ha rullgardinerna neddragna om natten. I ventilen uppe på väggen, där gallret tydligen var sönder, hade ett par fåglar slagit sig ner. De kvittrade så ljuvligt. En pendyl på ett skåp framför mig visade strax efter halv sju och jag tänkte att ännu är det god tid innan jag måste gå upp. Det var alldeles tyst i huset och även ute på gatan. Plötsligt bröt tystnaden av en ilsken lång telefonsignal. Klockan visade kvart före sju. Min mor, något sömndrucken, undrade vem som ringer så här dags. En ny lång signal. Far skyndade in på kontoret och svarade. Efter någon minut kom han tillbaka, nästan lite tagen. Mor frågade vem det var. Han svarade inte. I nästa ögonblick ringde det igen, en lång signal

- Skall du inte gå och svara?

- Det kan du göra.

En ny, lång signal. Mor skyndade iväg och jag efter. En grov röst hördes, men det gick inte att höra vad han sa.

- Vem är ni? Försök att tala tydligt! Rösten tystnade. Mor ringde genast upp telefoncentralen. Där svarade vakthavande telefonfröken att ingen hade ringt det telefonnumret, den senaste timmen. Hon hade vakten från klockan sex och tillade att ingen i Växjö överhuvudtaget hade ringt den senaste timmen

   Strax efter åtta ringde arrendatorn på Marklanda gård och meddelade att den gamle f.d. förmannen Johannes dog kvart i sju på morgonen. Hur tydde föräldrarna händelsen? Johannes hade efter en femtioårig tjänst av grevinnan Sigrid Leijonhufvud erhållit rätten till bostad och vedbrand i sin livstid. Legatet omfattade inte hustrun Sara. Min mor tydde händelsen så att Johannes ringde för att ordna för sin hustru. Men han hade aldrig talat i telefon förut. Vad min far tänkte avslöjade han aldrig. Sara bodde kvar de fyra år hon hade kvar att leva, vårdad av sin dotter.

   Över en sorg reagerar man olika. En hårt drabbad skriver:


Nu är jag lugn, väntar mig intet mer

över mitt hjärtas öde region

sjönk den välsignade sorglösheten

och inte ens vilja äga en illusion

               /Fernando Persson.


Men jag vill inte tänka så, utan framåt och uppåt En skogsarbetare utan större skolning men född med en poetisk ådra får me en dikt avsluta mina tankar


Jag vet ej vem som bor där

som ljuset kommer ifrån

långt bortom vårens kullar

och höstens bruna strån.

Men det har ändå varit

ett tecken och ett spår
-Sven Gustav Nilsson

2008-02-21 ? 22:41:49

Härlig dag

Min morfar var fantastisk.... I Bergunda har vi en väldigt aktiv hembyggdsförening. Morfar var otroligt aktiv skribent och författare och skrivit delar i två böcker som givits ut.... Iallafall, så fick jag en smärre chock igår när Bergundasnitt kom, morfar har skrivit en sista hälsning, lång på två sidor (ska skriva av den vid tillfälle), som han visste att vi skulle läsa efter hans död. Han tackar för sig, ska citera lite kort " Alla drabbas vi förr eller senare. Vi står där inför den döde. Någon sae till mig: Det är inte den som jag levde med, det är någon annan. Då tänkte jag, det är kanske rätt. Men den vi älskat och litat på är inte där utan flyttat någon annanstans, mot det ofattbara. Genom död till liv, liksom vetekornet".
Oj, tårarna rann på mig... sin långa text avslutade han:
Över sorg reagerar man olika, En hårt drabbad skriver:

Nu är jag lugn, mig väntar intet mer
över mitt hjärtas region
sjönk den välsignade sorglösheten
och ens vilja äga illusion
                         /Fernando Persson

Men jag vill inte tänka så, utan framåt och uppåt. En skogsarbetare utan större skolning men född med poetisk ådra får med en dikt avsluta mina tankar
Jag vet ej vem som bor där
som ljuset kommer ifrån
långt bortom höstens kullar
och höstens bruna strån
ett tecken och ett spår
-Sven Gustav Nilsson

Såklart blev jag både upprörd och ledsen, men då sa Rolf, att alla är så ledsna är för att morfar var så älskad. Var glad för det istället, var glad för morfars skull. Han är ju med oss här ändå, det vet ju både du och jag....

Sedan sa Tinna något så härligt, hon pratade med Sara som inte har någon farfar... då sa Tinna, jag har ingen morfar eller gammelmorfar, men jag har mamma, pappa, Lilja, farmor, farfar, mormor och min Gustav och min Rolf.

Och jag vill ringa till gammelmorfar (men det går inte sa Hannes, för han är i himlen, med morfar Lasse, Lonis och Krafa)... jo då gammelmorfar har mobilen i fickan!

Det vände allt, vilken underbar dag!

Sen fortsatte vardagen, fick åka till Davidsson och be om hjälp att byta glödlampa till bromsljuset.... Sedan vidare till Tassar... och köpte nytt halsband (dressyrlänk) till Binkis... och en guldfisk som bor i salladsskålen och heter Millis!

Sedan hade vi trevligt besök av Charlotte och Lisa, han med att prata om massa skoj. Min plan är att dom kanske ska bli extrafamilj åt Sunna, så jag kan skaffa schäfer, men Hannes måste bearbetas lite.

Ikväll har jag skjutsat runt på tre hormonstinna tonåringar som ska till Skåne och "fria"  i helgen, tydligen är det superdålig mobiltäckning i Skåne haha! Har förberett dom inför resan med diverse shopping på Statoil.... plus varnat dom för diverse ;-)
2008-02-21 ? 20:10:54

kom på mailen...


En buss åker med ett gäng  gamla damer på motorvägen , på väg från en shoppingtur.
 
Så blir busschauffören knackad på skuldran en liten, gammal dam som undrar om han vill ha en handfull jordnötter.
Chauffören tar tacksamt emot och mumsar i sig.
Efter omkring en kvart knackar den lilla, gamla damen honom på skuldran igen och undrar om han vill ha en handfull jordnötter till.
Han tar emot dem igen och gottar sig med nötterna.
Detta händer 5 gånger till och då frågar han varför den gamla damen och de andra damerna inte vill ha nötterna själva.
'Vi kan inte äta dem för vi har inga tänder' svarar hon.
'Men varför köper ni dem då?' frågar chauffören.
'Jo du vet; vi bara älskar chokladen som är utanpå dem' svarar damen!

 
 

2008-02-20 ? 22:17:54

Atgeir

Kolla nya bilder på Atgeir, som kommer stå hos oss 2009
http://www.anghaga.se/ny_sida_2.htm

och hans mor:

http://www.vatnsleysa.com/default.asp?id=11&ACT=5&content=28&mnu=11
2008-02-20 ? 21:41:07

Venus i Trapalanda

http://marklanda.blogg.se/2007/february/venus2007-02-22-1.html
2008-02-20 ? 20:46:26

Marklandas vackra kor

image168
2008-02-20 ? 20:39:04

Ang postlådan

Till kungliga postverket, om kungliga postverket ens har i närheten så flott postlåda som min nya, ska jag jogga upp till Marklanda och tillbaka (HAHAHA)
Och eftersom jag lätt listar ut vem som som för talan åt kungliga postverket.... behöver jag inte oroa mig att behöva jogga upp till Marklanda!!!

Idag är det risk för lång blogg, beroende på om Tinna o Lilja somnar.....

Binkis har fått inomhusträning idag, kort lydnadspass. Tränade mina tummar på mobilen istället, jag har ingen musarm, däremot sedan ett par år tillbaka utbränd högertumme, men den messar snabbt... Ibland får den viloperioder, men just nu är det hårdträning.

Sedan hämtade jag Tinna på dagis, hon hade med sig Sara hem, Sara ville ha en mitschubishi (eller hur det stavas) och Tinna en mastiff! Sara ville även också ha en bebis, då frågade Tinna om hennes föräldrar var gifta, vilket Sara svarade ja på och utbrast "Men då kan du också få en bebis".... där har Ni livets nyckel, giftermål!

Iallafall hittade en gammal video, första delen av bandet var från en av mina islandsresor, gissar att det var från när jag var 15, samma år jag red i ryttarlandslaget... och min och gamle Álfurs första tävling, 7,93 fick vi i tölten och varför sålde jag honom.... jo det vet jag ju.... då var det rätt att sälja, eller jag och Jökull bytte hästar.

Sedan kom plötsligt min konfirmation, vi skulle vara trotsiga... uppgiften var att visa ngt ut kyrkans vardag, så vi valde dopet, men två killar (bögar) som döpte sin adopterade dotter och jag var kvinnlig präst.... Sedan var det middag, med både pappa och morfar, glada och lyckliga (detta är drygt ett halvår innan Gustavs olycka). Prästen Harald håller tal, han tycker jag är överambitiös och har många järn i elden, jag säger att om 10 år vill jag arbeta som journalist... Tja....

Sedan kommer nästa klipp, det är mamma som filmar och Gustav och pappa har gjort en liten Marklanda-dokumentär. Pappa visar stolt den ombyggda ladugården, olika kor med olika härstamning, en Tora som mjölkar över 10 000 liter om året... Gustav springer runt med Ulme, visar katterna. Då hade vi totalt 220 nötkreatur. Även Ulme i sin blomning!!! Rörande och underbart att se, åhhh ad jag saknar den tiden!

Nästa klipp är på Nyvalla-banan, jag är nog 10-11 år, vi har både hästsläp och husvagn med upp. Jon och Daniela är också med. Jag tävlar Venus. Oj vad läcker hon var, tänk vilken häst hon var, älskade lilla Venus. Men klar för svår för en 10-11åring, men man såg ju hennes steg. Hon var iallafall enda hästen på filmen som i nte hade hjorthals.
2008-02-18 ? 20:08:55

Vad ska vi döpa dagens blogg???

Man måste alltid ha en rubrik... annars går det inte att blogga!
Vaknade halv åtta i morse, massor att göra. Ta emot möbler, från morfar, ta emot en kille som ska hugga i skogen, Lilja till BVC... alla på samma gång. Har lite Strandbjörks-lyx... fick ringa Millis om Liljas bokade tid, bra när allt  kör ihop sig.... frågan är om man kan få åka på lite gräddfil när det gäller läkarbokning också!!!

Binkis har idag visat att det är riktiga brukshundsgener i henne, man kanske ska sälja henne som hangarhund till USA??? Nääää, för bra nerver. Iallafall när Jörgen skogsgubbe kom och hoppade ur traktorn med full skogshuggarklädsel, hjälm och visir, blev Binkis vansinnig och ställde sig rakt framför honom (precis som Lonis tenderade att göra med både just skogshuggare och jägare när de kom genom skogen... hmmm Malin och Kitty med), med rest ragg och tog i enda  från magen med både morr och skall..... Men hur otäck var en liten Binkis?

Efter BVC och en snabbvisit hos Millis, åkte vi till Max och lunchade på Elli, vi gick på Ingelstad ihop och snart vankas 5-års jubileum!!!

Sedan var vi på Marklanda några timmar, Gustav hade fått ett musbo i något luftfilter, så alla luft som gick in i hans bil luktade MUSBAJS!

På tv visade dom olika nollningar i eftermiddags, som folk filmat. Det påminnde mig om min egen nollning, uuu den var hård, det var olika tävlingar vi utsattes för och eftersom jag är en sån extrem tävlingsmänniska så satsade jag allt.... mild tävling var typ trä på en kondom med munnen, på en gurka, som någon kille höll mellan låren haha... men den jag minns mest och värst, var att en liter grädde vispades till var och en, som sedan breddes på bröstkorgen på någon av jordbrukspojkarna, så med bakbundna händer gällde det att ha den ren-ätnaste bonden fortast! Magnus, visst såg du den nollningen??? Jag minns inte om jag vann, men att det var mycket grädde....

Binkis äter inte mat, men hästfoder, både pellets och ensilage!!!!

Anneli, du får moppa ut och inspekterna tapeterna!

Charlotte, bra mail, me like!!!!!

Och jag är fortfarande bitter över lördagsmorgonen......

Förresten, Ni som sett min postlåda, det är väl inget fel på den!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????
2008-02-17 ? 19:50:26

Fix och trix

Helgen började med en lång runda på K-rauta, vi beställde tapeter, köpte tapeter mm. Vi hade lite svårt att enas, så vi enades om att jag skulle få bestämma köket och Hannes vardagsrummet uppe.  Jag valde en latte-tapet (fast jag vet att det är ute) och Hannes en läcker svart-vit, med rutmönster till övervåningen.

Sedan vid lunch idag kollade jag ut, fint väder och tänkte högt, "men då smiter jag ut och spårar"... eller inte... kanske när jag hjälpt till med tapetseringen.. hmmm.... ingen hundträning denna helg. Bättre att göra det i veckorna.

Igår gillade jag melodifestivalen!!!! Osis Carola!!! Jag gillar "tvillingarna", vilka sångkonstnärer! Vi hade riktigt melodifestival-mys. Hannes hade gjort älgbiff på nyslaktad älg. Här på Marklanda äter vi mest roadkilled!! Denna gången blev älgen inte påkörd vid vår postlåda, utan uppe vid Marklanda.... Hannes behöver ju inte jaga, vägverket nonchalans mot att Kronobergs län, som har minst viltstängsel i hela landet och mest viltolyckor, ser ju till att vår frysbox är full ändå.

Hör på nyheterna om hundslagsmålen i Afganistan, populär sport tydligen! Idioter..... de har (vet inte vilka) organiserade hundslagsmål i Alvesta där  en Dalton-son ska vara med, fy F*N!Tack för alla skoj mail jag får!!!
2008-02-15 ? 20:36:06

fredag...

Vilken härlig dag igår!!! Glömde berätta, överraskade Hannes med blomsterbud på jobbet igår!! Han blev förvånad. Sedan hade vi mysigt fika med mamma och Rolf.... och gissa... såklart tog mamma med sig Binkis.... gissar att jag får tillbaka henne först på måndag.

Svar till Malin... varför schäfer? Jag saknar att dammsuga en massa hundhår... Nej, eftersom du själv tränar hund så mycket så listar du nog ut att man kan inte belasta en gårdshund på samma sätt som en schäfer, sedan är ju storleken ett hinder, Binkis ( 8 månader ) skulle nog kunskapsmässigt enkelt exempelvis kunna göra de praktiska delarna (patrullstig och bevakningsbiten, samt spåret) på ett tjänstehundsprov, men hon är ju inte ens 30 cm hög, har inte ens en tillräcklig liten spårsele. Lydnaden har hon lite kvar, som hoppet och apporteringen, men som tur är har jag en himla duktig "mentor" så det får vi kika på nästa vecka.

Svar till Lina, vilka fina hästar, Kjarval-underbart!!! Hade också en Sörli-dotter, men gav henne till Jökull i present.

Elin, jag tror Linda längtar hem till dig igen!
2008-02-14 ? 22:33:00

Torneryds Nicke

Lasse Neijs gamla polishund (som han fångade grodmannen med på 80-talet) kom från Götängens kennel, Lasse ägde även Torneryds Nicke, stamfader i gårdshundsaveln och finns i Götängens gårdshundar, se bild under kullar:

http://www.kenneltorneryd.com/
Kika!!!!

2008-02-14 ? 19:19:44

Oj vilken uppvaktning!!!!

Kolla vad Hannes bakade:  http://arcdow116.blogspot.com/
När Hannes bakade igår, gissade jag att han förberedde scones, men han bakade tårtbottnar, gjorde äkta vaniljkräm, sen väckte han mig och Tinna med blommor och tårtorna han bakat.

Så vid halv sju var jag uppe idag! Fick gulligt sms från Gustav, storasyster längtar och vill ha hem honom från Skåne, han skrev iallafall att han älskade oss... sen gissar jag att han röjde vidare i Skåne ;-)
Om en stund kommer mamma och Rolf och fikar!

Och vi har tränat!!! Kära schäferfolk.... Är det dags att byta ras??? Ni skulle se Binkis! Hon går som en klocka, la spår på öppet fält idag, har inte gjort det innan, mitt när jag la spåret korsade Tinna det, lät det ligga en kvart och körde nosen i marken och stördes inte av att Tinna korsat det. Fick förmånen att träna Bond en stund, vilken härlig hund, honom är det tryck i. Jag tror att om allt fortsätter såhär så kommer han ha en strålande framtid!

Härliga Tinnas kommenterer idag... Hon kladdade och jag sa att så gör inte fina damer
- "Men mamma, jag är ingen fin dam, bara prinsessor är fina damer och jag är bratz, så det bara går inte"

Dessutom skalade hon all potatis  till middag!!!

Sen var det ju det här med schäfer.. det verkar inte bli enkelt, jag vill ha en grå, alt. en svart med tecken, men Hannes vill ha utställningsfärger, röd som Dalton!! Tja, det ska vara en ny Dalton helst, 65 cm stort odjur ;-)
Inte odjur, men kräääääävande! Är det ngn som har en digital bild på Dalton?
2008-02-13 ? 22:25:31

Det här med uppvaktning...

klockan är 22,24 och jag får absolut inte går ner i köket... Hannes verkar baka och fixa... hmm jag som bara köpt geléhjärtan åt honom, måste kanske hitta på något snabbt... skicka blommor till jobbet?
2008-02-13 ? 21:20:48

mmmm....

Imorgon är det alla hjärtans dag, rätt barnslig dag egentligen, plötsligt blir rosorna dubbelt så dyra. Men jag ska visa mina närmaste hjärtan lite uppskattning.

Imorgon eftermiddag är det träningsdags för Binkis och Bond, vi ska ut och spåra. Ja, lydnad med såklart.

Binkis ligger jämte mig i soffan, hon som inte ligga i soffan.... Sen har jag fått en schäferidé, ska se vad det blir av det!

Gillade Ni älgen?
2008-02-13 ? 20:56:08

Rubrik: Svältfödd i Halmstad


 

Älg-varianten av klassikern

'Alla gör vi misstag' sa igelkotten och steg av rotborsten... (alternativt den som skickade denna "Åh så gör vi om samma misstag igen", för här snackar vi om att provhoppa samma stup om och om igen haha, kram min vän)


pic12316.jpg

pic03035.jpg

pic22190.jpg

pic01842.jpg

2008-02-13 ? 20:55:51

Rubrik: Svältfödd i Halmstad


 

Älg-varianten av klassikern

'Alla gör vi misstag' sa igelkotten och steg av rotborsten... (alternativt den som skickade denna "Åh så gör vi om samma misstag igen", för här snackar vi om att provhoppa samma stup om och om igen haha, kram min vän)


pic12316.jpg

pic03035.jpg

pic22190.jpg

pic01842.jpg

2008-02-11 ? 21:58:01

kom på mailen...

Kvinnor kan!! Läs och begrunda.
 
Det satt en sömmerska och sydde vid en flod, hennes fingerborg föll ner i
floden. Hon grät högljutt.  Gud uppenbarade sig och frågade: Varför gråter
du mitt barn? Sömmerskan svarade att hennes fingerborg hade ramlat i
floden och hon behövde den för att hjälpa sin man försörja familjen. Gud
doppade ner sin hand och fick upp en fingerborg gjord av guld och  safirer.

Är detta din fingerborg frågade Gud? Nej svarade sömmerskan.
Gud doppade ner sin hand igen och fick upp en gyllene fingerborg gjord av
safirer. Är detta din fingerborg frågade Han? Nej svarade sömmerskan.
Ännu en gång doppade Gud ner sin hand och tog upp en fingerborg gjord av
läder. Är detta din fingerborg frågade Han? Ja svarade  sömmerskan.

 Gud blev så glad över sömmerskans ärlighet att Han lät henne behålla alla
3 fingerborgar.

 Några år senare var sömmerskan ute och gick vid floden med sin man, när
 maken plötsligt ramlade i floden och försvann. Kvinnan grät högljutt och
ännu en gång uppenbarade sig Gud. Varför gråter du?

Min man har fallit i floden, grät sömmerskan.
Gud gick ner i vattnet och kom upp med George Clooney, är detta din man
frågade Han? JA skrek kvinnan.
Gud blev rasande, du ljuger sa Han.
Åh förlåt mig sa sömmerskan, det är ett missförstånd. Du förstår, hade
jag sagt nej till George  Clooney hade Du kommit upp med Lars-Erik.

Hade jag sagt nej även till honom hade  du kommit upp med min man.

Hade jag då sagt ja, skulle du gett mig alla tre. 

Käre Gud, jag är inte helt kry och skulle  aldrig orka ta hand om alla dessa tre  män.

Därför sa jag ja till George Clooney.
Så Gud lät sömmerskan behålla honom!

Vad är då moralen med denna story:
Närhelst en kvinna ljuger är det för en godhjärtad orsak för andras  bästa.
Det är i alla fall våran story, och den håller vi oss till.

 Undertecknat
Alla kvinnor*****
Hmmm vet bara två män som läser bloggen...
2008-02-11 ? 21:55:11

Uttryck....

Gillar Ni fräckisarna??? Nja de värsta vågar jag inte blogga.. men "gammalt" Götängensfolk vet kanske att äpplet faller inte långt från trädet. :-) och vilka har inte hört Åstorps-utställningen-storyn????

Iallafall idag.... har varit supertrött, jag och Lilja låg i soffan hela förmiddagen... Ikväll vid 9 gick jag ut till hästarna, men hundarna.... hörde mig själv säga " Binkis bit inte kissen så hårt över nacken"... "Binkis, inte släpa kissen över stallgolvet".... men Binkis och kissarna leker så....

Tinna visar redan att hon är snabbtänkt, blivande komiker??? " Mamma, du har pålägg på rumpan", den ni!

http://arcdow116.blogspot.com/ här kan Ni se Tinna, som gjort hundkoppel av skosnöre!
2008-02-10 ? 21:03:27

Sköj som dimper in på mailen

Blondin historia;

En blondin var på ett gym och iakttog en bodybuilder som tränade.

- Booom!!! sa bodybuildern och slet av sig tröjan!

- Vad är det där? frågade blondinen.

- DET ÄR 70 KILO DYNAMIT, BABY!!!

- Boom!!! sa bodybuildern och slet av sig sina byxor.

- Vad är det där på dina ben? frågade blondinen.

- DET ÄR 70 KILO DYNAMIT, BABY!!!

- Boom!!! sa bodybuildern och slet av sig sina kalsonger.

Då gav blondinen ifrån sig ett skri och sprang i panik ut ur gymmet.
Bodybuildern sprang ikapp henne och frågade varför hon sprungit sin
väg.

- Jag ville inte vara i närheten av all den där dynamiten när jag såg
att stubinen var så kort
*********
Jahapp då va det dags...

      Beach 2008 närmar sig...

      Jag tänkte dra igång ett ambitiöst träningsprogram för att stolt kunna visa upp mig mycket slankare och snyggare när sommaren kommer.

      Jag tänkte först vänta till det blev lite varmare men jag kände mig så taggad att börja direkt. Hoppas det är fler som vill vara med. Det är så

     Skönt med lite stöttning ibland.             OK, häng på nu ....

      Skrolla ner....     ÅSSÅ SCROLLAR VI UPP IGEN!
      Såja, det räcker för idag.

      Glöm inte att stretcha efteråt!

**********************************


Det var lappgubben Kyrpi som skulle upp på fjället och räkna sina renar.

När han kom upp till kåtan upptäckte han sin kollega lappgubben Sampo stå och våldta en ren....Vo gör tu Sampo, frågade Kyrpi.....- Jo, je va te toktorn ikår o sa att je hatte sån värk. Tå sa toktorn att voltaren...pruka hjälpa....
*******************
Dä här kan du ju fundere på innan du sparkar näste gång...
>
>
>
> En liten pojke kommer in i köket för att äta frukost. Eftersom han
> bor på en bondgård frågar hans mamma om han gjort sina morgonsysslor.
> - Nej, inte än svarar pojken.
> - Det måste du göra innan det blir frukost, säger mamman.
>
> Pojken blir sur så när han matar kycklingarna sparkar han till en av
> dem. Han gör samma sak mot korna och samma sak mot grisarna. Pojken
> går sedan in för att äta sin frukost och på bordet står endast en
> tallrik med flingor framdukad.
>
> - Varför får jag inte bacon och ägg? frågar pojken. Och varför får
> jag ingen mjölk till flingorna?
> - Jag såg hur du sparkade till en ko så därför får du ingen mjölk
> svarar mamman. Jag såg även hur du sparkade på en kyckling och en
> gris och därför får du inte ägg eller bacon heller.
>
> I samma sekund kommer pappan i familjen in i köket, han får syn på
> en mus som han sparkar till. Pojken tittar då upp på sin mamma, ler
> sitt största leende och säger:
>
> - Ska du eller jag berätta...?
 
******************************

TONÅRING I HUSET

En far gick förbi sin sons rum och förvånades över att se att det var så fint städat och att sängen var bäddad.
Så fick han syn på ett kuvert som låg på kudden, adresserat
till 'Far'. Med onda aningar och nervösa händer öppnade han kuvertet och läste brevet från sin enda son:

'Kära Far!

Det är med stor sorg jag måste skriva till dig.
Jeg var tvungen att sticka med min flickvän, för jag ville undgå
en scen med Mor och dig.
Jag vet att du och Mor fortfarande tar mig för ett barn, men Far, jag är alltså 17 år gammal och jag vet hur jag skall ta vara på míg själv.

Jag har funnit äkta kärlek tillsammans med Susanne, och hon är bara så söt. Men jag vet att du sku lle aldrig vilja ha henne med på familjekort på grund av piercingarna, tatueringarna och hennes inte så fina kläder och för att hon är så mycket äldre än mig. Också för att hon har fem barn, varav hennes yngsta dotter är i min ålder.

Men det är inte bara förälskelse. Far, hon är gravid med tvillingar!
Susanne säger att vi kommer att bli väldigt lyckliga tillsammans.

Susanne bor i en campingvagn ute i skogen, och hon har tillräckligt med ved för att hålla oss varma över vintern.

Vi delar så många drömmar om framtiden. Far, hon säger att hon ska köpa massa dataspel till mig. Susanne älskar barn. Alla henens barn har olika pappor, men hon säger att med mig är det annorlunda. Far, jag vet att vi kommer att vara tillsammans för alltid. Susanne säger att jag är mycket mera man än de äldre killarna hon har varit tillsammans med. Är inte det sött?

Susanne har öppnat mina ögon för att hasch faktiskt inte är skadligt. Hon är en businesskvinna eftersom hon odlar sin egen hampa och säljer det för att försörja sin familj. Susanne är duktig med pengar; hon byter lite av sitt hasch till kokain och ecstasy med grannarna. De andra som bor i
skogen är också företagsfolk.

Under tiden kommer vi att be om att vetenskapen finner en kur mot AIDS, så att Susanne kan få det bättre.

Du skall inte vara bekymrad för mig, Far. Jag är väldigt lycklig! En vacker dag är jag säker på att vi kommer och besöker er, så ni kan få se era barnbarn och mina styvbarn.

Med vänliga hälsningar,

Er son Jonas.


P. S.
Far, inte något av det ovanför är sant. Jag är hos Thomas. Jag ville bara berätta för dig att det finns värre saker i livet än betygsboken som ligger i skrivbordslådan.

Ring mig när det är säkert för mig att komma hem.
********************
Picture (Metafile)                                Picture (Metafile)

Två präster ska duscha efter ett arbetspass, tar av sig kläderna men inser snart att de inte har någon tvål.

Fader John kommer ihåg att han har tvål på sitt rum och beger sig naken dit, grabbar tag i två tvålar.

Halvvägs tillbaka ser han tre nunnor komma mot honom, det finns ingenstans att fly så det enda han kan göra är att stå blickstilla mot väggen som en staty.
Picture (Metafile)Picture (Metafile)Picture (Metafile)

Nunnorna stannar, förundras över hur verklighetstrogen statyn är. Ena nunnan sträcker fram handen och drar i hans snopp. I ren chock tappar prästen ena tvålen.

- Åh, titta, det är ju en tvålautomat! säger den andra nunnan.
****************************


Picture (Metafile)
För att testa om det stämmer drar hon också i prästens snopp och han tappar den andra tvålen.
Picture (Metafile)
Den tredje nunnan vill också testa. Hon drar en, två, tre gånger men ingenting händer. Så hon försöker några gånger till och utbrister sedan

- Titta flickor, flytande handtvål

***************
Det var en jägare som var skitduktig på att veta vilket djur det var och vilket vapen som använts bara genom att känna på skinnet. Kompisarna blindtestar honom och ger honom 2 öl för varje rätt.

Första skinnet "det är en dovhjort skjuten med en kaliber 30-06" rätt och han sveper 2 öl.
Andra skinnet "det är en hare skjuten med hagel" rätt och sveper 2 öl.

Dagen efter vaknar han med ett stort blåöga, vänder sig till frun och säger "jag var väl inte i nått slagsmål igår?
Och frun svarar "du kom hem inatt, full som en alika och luktade apa. Sen körde du ner handen i min trosa och sa, skunk klyven med yxa........."

-----------------------------------------------------

En jude och en norrlänning satt i bastun då juden sa:
- Jag ser att du också gjort en omskärelse.
- Omskärelse? sa norrlänningen. I Norrland kallas det för slitage.


Dock har jag inte sett något slitage på karlarna i min del av Norrland. Men dom kanske var för unga..? Cool


2008-02-10 ? 17:10:30

Jag har ridit!!!

Efter några intensiva dagar, begravningen i fredags och sedan dopet igår (med massa bak och matlagning) så var jag rätt trött idag! Men så i eftermiddags kom mamma och Rolf ridandes och jag bytte snabbt om till ridbyxor och hoppade upp på Geysir och fullt fart iväg i ökad tölt... härligt!!!

Ikväll ska jag laga "julbord", Tinna hade en stor önskan inför helgen, att få äta julbord!!!

Vad 17 hände med meldodifestivalen??? Årets höjdpunkt, fyyyy vad jag och Tinna blev besvikna!
2008-02-10 ? 17:03:43

Lilja Alice

183512-258
2008-02-10 ? 16:51:24

Författare: mansgris ;-)


Inte helt politiskt korrekt men ändå...!

HUR MÅNGA MANSGRISAR KRÄVS DET FÖR ATT BYTA EN GLÖDLAMPA?
Ingen. Låt kärringen göra disken i mörkret.

VAD ÄR KÄRLEK?
Illussionen att en kvinna skulle skilja sej från andra.

VARFÖR DÖPER MAN OFTA TORNADOS EFTER KVINNOR?
Dom dyker inte upp så ofta, men när dom gör det för de ett
jäkla oväsen
och när dom går så tar dom halva huset med sej.

VAD ÄR DET FÖR SKILLNAD MELLAN DIN FRU OCH DITT JOBB EFTER
FEM ÅR?
Jobbet suger fortfarande.

VARFÖR SKAPADE GUD LESBISKA KVINNOR?
Så att feminister inte skulle kunna fortplanta sej.

VARFÖR KAN MAN INTE LITA PÅ KVINNOR?
Hur kan man lita på något som efter 5 dagars blödande
fortfarande lever.

VARFÖR GNUGGAR SEJ KVINNOR I ÖGONEN NÄR DOM VAKNAR?
För att dom inte har någon pung.

VARFÖR ANVÄNDER KVINNOR MAKEUP OCH PARFYM?
För att dom är fula och luktar.

VARFÖR FJÄRTAR MÄN MER ÄN KVINNOR?
För att kvinnor inte håller tyst länge nog för att bygga upp
ett tryck.

VARFÖR SLÄPADE GROTTMÄN SINA KVINNOR I HÅRET?
Om de drog dem i fötterna skulle de fyllas med lera.

VAD ÄR DET FÖR LIKHET MELLAN KVINNOR OCH LAXERMEDEL?
Båda irriterar skiten ur dej.

VAD ÄR VÄRRE ÄN EN MANSGRIS?
En kvinna som inte gör som hon blir tillsagd.

VARFÖR ÄR KVINNOR SOM KONDOMER?
Båda spenderar mer tid i din plånbok än på din snopp.

VAD KALLAS DET NÄR KVINNOR ÄR PARALYSERADE FRÅN MIDJAN OCH
NEDÅT?
Giftermål.

VARFÖR ÄR DET FÖR LIKHET MELLAN EN AVSUGNING OCH EN HUMMER?
Båda är trevliga, men du lär inte få något av dem hemma.

VAD ÄR DE SMÅ KNOTTRIGHETERNA RUNT KVINNANS BRÖSTVÅRTOR TILL
FÖR?
Det är blindskrift för "sug här".

VARFÖR DÖR MÄN FÖRE SINA FRUAR?
För att de vill.

VAD ÄR DET FÖR SKILLNAD MELLAN EN KVINNA OCH EN ROTTWEILER?
Läppstift.

HUR MÅNGA MÄN KRÄVS DET FÖR ATT LAGA EN DAMMSUGARE?
Varför i h-e skulle vi fixa den, vi använder den ju inte.

VAD ÄR EN HUSTRU?
En enhet man sätter på i sängen för att få hushållsarbetet
gjort.

VARFÖR HAR KVINNOR BRÖST?
För att män skall prata med dem.

VARFÖR BLUNDAR KVINNOR NÄR MAN HAR SEX MED DEM?
De tål inte att se en man ha trevligt.

VAD ÄR SEX TUM LÅNG, TVÅ TUM BRED OCH GÖR KVINNOR VILDA.
En femhundring.
 
2008-02-09 ? 19:37:48

Oj vilket tempo!!!!

Begravning igår... det gick.. det var tufft men gick... det enda man kan säga... Det var fint och värdigt, något fantastiskt var att morfar skrivit en hälsning till oss som deltog på begravningen!

Idag har vi bakat och fixat, ett jättefint dop (bilder kommer!), Lilja Alice!!!

Imorgon ska vi vila, jag ska rida Geysir!!!!
2008-02-06 ? 22:16:05

Varför vill inte barn sova??

Två kvällar i rad har Lilja gnällt och inte velat somna, till skillnad på Tinna som hade jättelätt att somna och var inte lättväckt, så har Lilja svårt att somna och vaknar för minsta lilla....
Å andra sidan fick Tinna tillägg. Lilja ammar jag bara och då är det inte alltid hungern som styr utan tillgången på mat.

Känner att jag börjar bli nervös inför fredag, Hannes föräldrar kommer i morgon. Det var sjukt tufft att begrava pappa, morfar stod mig lika nära. Idag känns det som jag sprungit motströms, varit på Söders blommor och beställt arrangemang, kändes dumt att beställa blommor till Liljas dop på lördag, så jag gick till ett annat ställe, skulle ha liljor, rosa eller gula, såklart, men jag kom för sent, de kommer ju knoppade och jag hade velat ha dem utslagna så det fick bli vita. Sedan handlade jag, Tinna skulle sitta i vagnen, Lilja ville inte sitta i vagnen och hela Maxi knökat med långsamma pensionärer som stod i vägen, över en timme för några småsaker.

Vi hade bestämt vad Lilja ska heta mer, men nu ikväll började vi fundera på ett annat namn, hmmm...

Jag tror jag har allt klart nu, lite att handla på fredag kväll till buffén på lördag-dopet. Så imorgon tror jag att jag ska lägga ett spår till Binkis och försöka ta det lugnt. Till min "personliga väckning", imorgon vill jag nog dra mig lite!!!!
Saga är på g att börja löpa!!!!

Barns kommentarer är sköna, Tinna börjar bli stor och bestämd, det senaste är att hon inte ska ha overall! För hon har plast i benen! Sedan säger hon att jag inte ska sitta i soffan med datorn i knät för det är inte bra för ryggen!!! Igår så sa hon att hon inte behövde äta upp-för det säger gammelmorfar!!!

Just det.. det här med att äta... Binkis matvägrar... har försökt ge henne färs, pastej, hundmat på burk... ägg.... i morse stekte jag färsen med lite viltfond (och nu skrattar alla retsamma schäfervänner) och smör, serverade på tallrik och det gillade hon!!!

En annan som har födförstånd är Sleipnir, avvande honom och lät honom gå med Nafna och Lind! Gissa vad jag ser, Sleipnir diar en mycket lycklig Lind!!!

Hannes kom just in och sa att nu är det schäferdags.... danskarna hade mesat sig när de var ute och gick i mörket och sprungit hem!!!!

***
Svarar på alla mail i helgen ....
2008-02-05 ? 22:06:33

Vallgårdisar

Idag.... steg jag upp, tro det eller ej, strax efter 8! Sedan har hela dagen gått åt till att fixa med blommor mm till begravningen och sedan ska vi ju ha dop på lördag!

Iallafall var ju ute hos hästarna ikväll, longerade Lind och hade hundarna med mig, de försökte sig på att valla, de gav upp rätt snabbt. Gissar att de insåg själva att de är rätt urusla på att valla.

blir kort blogg idag igen.... lilja har ont i magen

ps millis slå mig en pling ang elisabeth....
2008-02-04 ? 23:02:58

Lång dag

Egentligen borde jag kasta mig i säng.... men ska blogga lite först.

Kors i taket, jag var uppe FÖRE 8! Tinna, Lilja och jag var bjudna till min fd eniro-kollega, numera Trygg Hansa, Åsa och hennes bebis Edvin. Egentligen skulle "Eniro-Frida" som Tinna säger, och hennes barn Hilda (bebis) och bonusdotter Hedvig komma också, men hennes bil strejkade. Iallafall så hade vi en jättetrevlig dag, Åsa bjöd på mat, vi var ute och gick mm....
Ja, jag har  nog minuspoäng vad gäller att vara latte-mamma... skulle ju ha med vagnen, hur fäller man ihop vagnen... sen som jag var tryckte jag i den på sidan... V70! Sunna i framsätet, vagn och två barn åkte vi till Alvesta...

Var tvungen att belöna V70-n, med nya Norrlands guld skivan, oj som en ny bil låg den i kurvorna... och på hög volym plockade vi körsbär i äkta eniro-anda!!!
2008-02-03 ? 18:04:26

annons

image257
2008-02-03 ? 17:23:51

Söndag

Då är snart ännu en helg slut....

Jag försöker få Tinna till att bli lite mer hästtjej.... bli lite tuffare.. Hon kan komma hem till dagis och säga att något barn slagit henne.. ja men slå tillbaka då (eller är det fel pedagogik???)... Iallafall var vi ute i fredags och det var jättekul att fodra hästar... tills hon blev lite blöt om vantarna.... då ville hon snabbt in! Hela fredagskvällen berättade hon sedan för övriga familjen hur kallt och dant det var i stallet. Vi firade även Rolf´s 58-årsdag.
Gustav var hos Matilda i Degerberga... hmmmm.... och mobilen var avstängd.

Igår var Hannes och jag ute i stallet (som ligger precis vid huset) och Tinna hade fortfarande inte släppt traumat efter fredagen. Så Lilja i vagnen fixade vi lite staket, mockade, fodrade, jätteskönt att vara ute. Sedan kom ju Linda hem (ett av våra ston).

I morse så gjorde jag ett nytt försök med Tinna... och forumlerade om hela hästgrejen... "Tinna, har du sett den nya hästen (kallade henne ny för att det är ju superskoj att få en ny häst), hon gillar inte vuxna, bara barn, kan du hjälpa mig att flytta henne till en annan hage".. Detta var ett bra trick för hon ledde både Linda och Freyja (se kort i Hannes blogg). Vi bprstade alla hästarna och Tinna Freyja... övervägde låta Tinna rida Linda.. men vi hade ju inga grejer hemma,
Jag passade på att verka Freyja också.

Sedan har jag longerat Lind, hon var kanonduktig, har inte tränat henne på flera år, men hon gick direkt i form och satte bakbenen under sig rejält. Hade jag haft en sadel hemma hade jag ridit henne, köttbullen måste motioneras. Men ett gammalt träns kunde jag skaka fram, boots i mängder och en longerlina. Alla ridsaker är på Marklanda.