2008-07-31 ? 09:28:36

Torsdag

Äntligen, idag börjar Hannes semester, han jobbar till 15, uuuunderbart, jag tror inte han har haft vanlig sammanhängande semester sedan 2000.

Okej, vi säger att de åt hästbajs, hmmmm, om det vorit så väl, hmmm!

Tja, kl är 09.26, ingen är påklädd, Lilja sover... golvet fullt av klossar. Dricker mitt heliga, dagensförsta kaffeglas....

10.20
Lilja vaknar, går upp, hör Tinna gallskrika, överfallen av pirayan PXI! Ja, valplek, är det ju visserligen sådant man får ta, men Tinna är helt rödrandig på ben och armar, till blods... stackars barn...  tur att hon är tålig, avtvättad och nya kläder och leker nu med Lilja istället.....

12.53
Hannes har börjat sin semester :-) JIPPI!

Jenni, katter, håller med, otäcka djur!
2008-07-30 ? 10:02:25

Onsdag

Ja, igår gjorde Sunna och Tosse något väldigt dumt, värt att svära över, PXI förvandlades till en ängel jämfört med de där två ODÅGORNA.... jag skriver inte ens vad skrällena hittade på... lättare att glömma då, men det blir inget lördagsgodis på en månad, minst!
Sent igår kväll, fick de sig en jäkla genomkörare, varsitt lydnadspass!

Har lovat Anneli gästblogga, ska skriva om min feminism-fobi.... men först städa....

http://www.sthlmsfinest.com/katrinschulman  blogg jag gillar & läser.....

13.23 Tinna...
Tinna kommer storgråtandes... Sunna får inte vara med Tosse och leka (Sunna är inne och de andra två ute)... för JAG VILL INTE ATT HON SKA VARA ENSAM! Nja, men Sunna har varit lite busig och mamma vill ha koll på henne, JA MEN DÅ GRÅÅÅÅÅTER SUNNA!!!!!!!!! Men Sunna har bebisar i magen (hoppas vi) och hon behöver vila... köptes direkt av Tinna (4, snaaart 5)
Det går 10 minuter....
Mammaaaa,
Ja...
Hade gammelmorfar ätit frukost innan han dog,
Ja...
Dog han av den?
Nej, han hade cancer, han rökte, de kan man få cancer av, så var han ju jättegammal...
Okej, jag ska aaaldrig röka... vilken tur att gammelmorfar inte var hungrig när han dog och kom till Gud.

14.26
Är lite gladade på Sunna & Tosse nu, mitt hjärta smälter när jag pysslar med dem, var ute nu och borstade, klippte klor (ja, jag vet men missade i fredags) och gick igenom dem, Tosse ger sååå mycket KÄRLEK!
Just nu ligger Tosse , PXI & Tinna på gräsmattan, Tinna klappar PXI på magen (hon ligger på rygg med alla fyra ben i vädret) och Tosse kikar nyfiket på!

EVA! JAG HADE HELLRE SETT ATT DE KÄKAT EN HÄST ÄN VAD DE GJORDE!
2008-07-29 ? 17:36:43

Tisdag

Mysigt kalas igår, vi satt och pratade hela kvällen.
Idag har jag varit hos fam Johansson, fikade god hallonpaj och kasslergryta, tack! Vi hade också massa att prata om, häst, hund & vattkoppor.

Varmt idag, härligt eller jobbigt!?
2008-07-28 ? 16:25:46

JAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!

GÖTÄNGENS GÅRDSHUNDAR HÅLLER 100% A-HÖFTER!
BÁRDUR ÄR RÖNTGAD MED HD A!

SAMTLIGA RÖNTGADE HUNDAR HAR FÅTT DIAGNOS A! HELA A-KULLEN ÄR RÖNTGAD OCH B-KULLEN PÅBÖRJAD!

TIL LYKKE JENNI OG BÁRDURS FODERVAERT
2008-07-28 ? 11:39:56

Måndag

Igår efter kvällsmaten, gjorde jag något underbart!
Jag och Tosse åkte själva, ner till Sjumanslid, parkerade i skogen, gick 1 km ner till Öja Nygårds egna privata lilla vik.... vi hoppad i, simmade, Tosse hoppade, dök, solade på stora stenen, underbart!
Skulle lagt in bilder nu på valparna, men tel ringde... o nu är Lilja ledsen, men http://linahallberg.blogg.se/ kan Ni se bilder!

Idag fyller mamma 51 år!

11.57
Hmmm, Lilja har lärt sig ett nytt ord... "jädrar" OCH DET ÄR INTE FRÅN MIG! Trodde hon skulle säga mamma först...  Nu sitter hon iallafall själv.
PXI grävde upp mina örter igår, kom bärandes med en DÖD ÄCKLIG RÅTTA! Hmmm.... BUSUNGE!!!

12.48
Efter ultraljudet igår flyttade jag Linda & Thule till hagen där Lind, Tórdís, Sara & Torfi går, hela natten har Thule och Tindra gnäggat efter varandra, vet inte hur jag ska göra med hagar, Tindra och Thule ÄLSKAR varandra, de är tillsammans hela tiden, men vill inte sätta Nafna i hage där hon inte har stor och bra lösdrift, måste fundera lite, kanske kan jag sätta Jór och Gjöf i hagen framför huset, fast där finns ingen skugga, hmm, tja eller eftersom fina härliga Thule ska säljas så är det väl lika bra att sära på dem i tid.
Jag tror Torfi är det flottaste fölet som fötts på Marklanda, jag tror han slår Otur. EN liten del av mig vill behålla honom, hög blup har han ju dessutom såjag kan visa honom som unghäst... hmmm...
Nej, hittar jag en bra köpare så säljer jag Torfi, och Thule....

14.10
Se PXI "planterar" blommor och med sin råtta! http://arcdow116.blogspot.com

Valparnas regnr!

S49039/2008Götängens Cung Midsommar    dansk/svensk gårdshund
S49040/2008Götängens Cindra Midsommarlycka    dansk/svensk gårdshund
S49041/2008Götängens Camomill Midsommar    dansk/svensk gårdshund
S49042/2008Götängens Cärla Midsommarflicka    dansk/svensk gårdshund


Vänner!

Lorita & Cärla

Tinna & Cärla

Söta Camomill har hittat ett gömställe

Även en Cung behöver sova!

Stenarna är svala i värmen tycker Cindra


Fixa, Saga, Cindra & Cärla

Saga leker med Camomill & Cärla

Nej, nu ska jag och bollen krypa till kojs och vila lite, säger Cärla.

Tack Lina för bilderna!

Snyggen Bond, kennelns egna agent, bilden är lånad från: http://hippigardshund.blogspot.com

Götängens Bond-James Bond
2008-07-27 ? 10:07:48

Söndag

Jag trodde Lilja skulle vara prickigare när vi vaknade i morse! Hon har prickar på  magen, halsen, någon i ansiktet, vi år se vad det blir, men egentligen bara ett par tre stycken riktigta vätskefyllda koppor.
Vår kväll igår blev ingen myskväll som planerat, utan Hannes fixade alla djuren på Marklanda, åkte till Danielas stall och kollade till hästarna där och när han väl var hemma var vi alla ganska trötta.
I fredags var jag förresten i Åboda, Terna Jór-dotter var snygg! Gillade Åses Vaengur-föl med. Elsa fyllde 1 år. Vet inte vad det är med Lilja, att hon avskyr kalas vet vi, bara skriker, men alltid när vi kört från Åboda eller Hälla, storgråter hon i bilen.
Coolt, Elsa kan säga Ninni, blir man hedrad, eller?

I fredags mockade Hannes lösdriften, blir mycket skit, de står där inne nästan hela tiden, går ut och betar, sedan in igen.

Ja, du Rosa, nu tror jag att det ska lugna sig..... Idag kommer två familjer och ska kika på valparna plus veterinären och ultraljudar. Hör av dig när du kommer hem.
Imorgon fyller mamma år!
Tisdag har jag BARA BVC inplanerat, men det får jag nog ställa in.

Hannes har köpt golfset, jag blev lite trött, jätteroligt att han vill spela golf, men nu börjar jaktsäsongen, i mina ögon lite utkastade pengar, men men....

Nej, Lilja sover, ska passa på att smita ut och ta in hästarna som ska ultraljudas, tvätta lite, finns gott om tvätt.

Lina, Cäja kanske också gillar flugor ;-)

Läste om cortisontabletter till eksemhästar, ngn som testat???

17.02
Brá var inte dräktig, en gulkropp satt fast, men nu ska det vara löst och hon borde komma i ny brunst i dagarna.
Isold, Linda & Lind dräktiga.
Väntar på valpbilder... mina vänner fotade så mycket så jag tror inte jag behöver ta fram min kamera idag.
Hannes & Tinna är och badar för andra gången, jag ska nog fika lite, småhungrig.
Värmen ska visst stanna???
2008-07-26 ? 19:28:56

Lördag!

Jo, imorgon måste jag fota! Har aldrig haft så matglada gårdshundsvalpar tidigare! Om vi ska kalla någon pipplig får det bli Cärla, undrar Lina hur det ska gå, tror det är bäst att flickorna stannar, om hon ska få mat ;-)
Skojar bara!

Lilja har fått vattkoppor, gnällig och ledsen.

Jag har ju inte berättat om bruksridningen, kom ju då 3:a på DM som är uttagning till SM. det är lite olika moment, lydnad, hoppning och verklighetsanpassade dressyrmoment, Stjarni gick som en pärla och man ska få så låga poäng som möjligt, ovanligt va? Jag gjorde fel så vi fick två uteslutningar, vid lång L-ryggning och hov på brunnslock.... mitt fel, men men.

Imorgon ska jag fota, valpar, Pxi, hon har vuxit, Hannes har fotobloggat idag!

Jo, messade 118100 (bra om man har flera personligheter haha) "vem är Ingrid Ninni Lindsten"
- 118100 tror att Ingrid är en glad kvinna i sina bästa år. När hon inte står  framför spegel och dansar, gillar hon att vara med sina nära och kära, åka utomlands och uppleva nya kulturer.

Shit, om detta är de bästa åren, hur blir det sen????

Lina, yeah, matar du blomman med????

Rosa, vart är du?
2008-07-25 ? 08:50:47

Fredag

Ja, så är det fredag igen. Kunde inte sova inatt, gick ut till hästarna runt 01, hade hundarna med mig, det var oro i luften, Tosse var på sin vakt, oroliga hästar, höll på att trampa på en huggorm. Vet inte när jag somnade.. men var uppe vid halv sju. Valde mellan sova vidare eller stiga upp och njuta av lugn morgon.

Lilja kan säga HEJ!
2008-07-24 ? 17:41:07

Torsdag

Vilken kockodag!

I morse ringde Anneli, småpojkarna, eller rättare sagt min skitunge, nej Hannes hästskrälle, han har ju fått honom av mig, Sleipnir, brutit sig ut, två gånger dessutom, ingen el på staketet!
Kom ju hem sent från SSM, och på ngt sätt inget batteri i bilen, där stod jag med två nyvakna, inte jätteglada barn, en bil som inte startade och skulle försöka ta mig till Danielas stall!
Telefonen ringde dessutom non stopp, plus att jag var TVUNGEN att åka till banken... ja och ta hand om valparna, KAOS!

Valparna har idag varit i hundgården första gången, Cungen är självständigast, Cärla är nyfiknast, Camomill skuttigast och Cindra busigast. Cärla undersöker allt först. Men de är otroligt jämna, alla gav sig iväg på upptåg direkt!
Lille Cungen, han promenerade runt och  undersökte hundgården ensam, om det gick att ta sig ut!

Nu hoppas jag dagen lugnar sig, puh!

2008-07-23 ? 19:43:47

Nostalgiresa

Ingen i min familj förstod varför det nu skulle vara såååå roligt att åka på SSM!
Jo, har haft två underbara dagar, sett massor av fina hundar, pratat med massor av underbara människor, Tosse har fått massa nya leksaker och jag har fått massa träningsenergi! Heeeeelt underbart!

Ännu bättre, vi bodde över hos Lina (under tisdagen hade jag även fått erbjudande om husbilsövernattning), men en underbar liten stuga i skogen sov jag och tjejerna i! Vi bjöds på god mat och massa trevligt att prata om!

Jag har fått årets SSM-dos, nästan direkt i hjärtat ;-)

Tonni & Sven, har Ni googlat er fram?

SSM, SVENSK SCHÄFERMÄSTERSKAP I BRUKS OCH UTSTÄLLNING!

ANNELI, IMON SKA JAG SKRIVA!
2008-07-21 ? 21:52:09

ehh måndag?

Jo måndag är det väl, Anneli kräver uppdatering!
Alltså det är fullt upp, umgås, valpar, hästar, leta vildsvin, plocka hallon, visa Småland, SHOPPA! Öm i mage, rygg, träningsvärk, lite småbitter över felen jag gjorde på tävlingen, hästen återigen, vilken pärla! Måste träna upp sitsen efter snittet, slapp i mage och axlar!
Åkte till Madsjön ikväll, släppte ut Tosse, 2 sek senare ser jag henne dyka från bryggan och simmande som en galning! Hon är värsta retrivern, fick tvinga henne ur vattnet, dyker och plaskar.

Försöker packa, nu får Hannes hålla ställningarna på Häringeryd, vi tjejer åker till Lina! Hittar inte hälften av våra saker, men ja ja, affärer lär väl finnas i Skillingaryd!

Anneli, bilder kommer!

Jo, just det valparna har lekt på gräset idag! Guuud så söta. Cärla pep iväg först, några sekunder senare var alla iväg på upptåg!
2008-07-20 ? 19:26:31

Söndag

Gick upp halv sex i morse, åkte till Tingsryd,

Stjarni var kanon, vilken häst så bra! Vi kom trea i disktriktet och fyra totalt! Hade det inte varit för mig hade vi kanske kunnat vinna, jag gjorde två missar, men i övrigt en kanonritt!
Hindren i hoppningen var dock lite höga, 80 cm, ett dåligt hopp resulterade i att jag sträckt rygg och mage lite, men säkert svag efter snittet.
2008-07-19 ? 10:53:17

Besök från Island

Bloggar när jag hinner!

Hannes bror med familj kom i torsdags vi har jätteroligt, fullt upp! På tisdag åker de hem och jag på SSM, Hannes får hålla ställningarna hemma.

Imorgon ska jag tävla!

Ps... Vet ni vart PXI är.... PÅ MARKLANDA! Binkis är leksugen! De ville sova över ;-P
2008-07-19 ? 10:53:16

Besök från Island

Bloggar när jag hinner!
2008-07-17 ? 09:07:22

Torsdag

Försov mig 30 minuter, ludd som fastnat i torktumlaren, kaffefiltret vek sig-det blev te.... människor som har för lite att göra och lägger sitt liv på att bry sig om sådant som inte angår dem... valpen har pinkat inne....

Gustav bjöd på tårta igår!

Nu väntar sista städningen!

Daniela, bättre för mig, hur skulle jag hinna det, alla har det inte så bra som du, hinna skaffa sig gratisbiljetter till Island! Hus, 9 egna hästar plus Jór och sto på bet, fyra gårdshundar, en schäfer, fyra valpar, två barn varav en som just fått astma, övernattningsgäster var och varannan vecka.....
Just det, håller ju på att anlägga trädgård och BYGGA SOLDÄCK!
:-P

Anneliiiii svikare, du kunde ju passat barnen och bakat åt mig medans jag städar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2008-07-16 ? 11:59:04

Onsdag

Inte mycket sömn i natt, först kunde jag inte somna, sedan levde PXI rövare, släppte ut henne, behövde inte kissa, hon ville nog helt enkelt sova i vårt sovrum eller ngt, höll på hela natten.
Sedan när jag väl sov drömde jag om galna åskväder och att blixten slog ner.... grannen hade två kor, varav en högdräktig som dog av blixten nu senast när det åskade.

Kom just in, Lilja och jag gick med hundarna och plockade hallon och blåbär till Tinna, 2,5 dl,

Hannes bror kommer först imorgon, de ska på Liseberg idag!

17:16
Anneli är här och tjuvar Ninnis blogg lite. Om ni ser till vänster i menyn hittar ni både citat och onödigt vetande numera. Läs och njut! (Jag måste faktiskt ta åt mig lite av äran, okej mycket av den...)!

17.51
Tjanks Anneli!
Har plockat tre fyrklöver och en femklöver, det är bara en promilles chans att hitta ett fyrklöver, det går inte att leta efter dem, de hittar mig, man känner när man står vid ett fyrklöver, det är sant.
Jag vet två flickor som ska få varsitt fyrklöver, och det andra med... femklövret, ska jag ge tills någon mycket speciell ;-)

20.01
Gustav klarade uppkörningen!!!!!!!!!!!!
2008-07-15 ? 10:13:05

Tisdag

Åh vilket sto som kom igår, hela vägen från Sundsvall, stor, vit, lång man, snäll, grymt snygg och flotta rörelser!

Idag har jag fått frukost på soffan, Tinna är så duktig, alldeles själv! Inte en smula att städa efter henne.

Mamma & Rolf tog Brá och Tandri till Marklanda, Sara och Tórdís ska gå här ett tag, Sara är äckligt FET!

LINA, JA JA JA! Snälla, säg att nya exemtäcket är ROSA!

22.09
Dagen blev bara bättre och bättre ;-)
Långrastade hundarna, hörde plötsligt PXI ligga och gallskrika med benet i vädret, hjälp tänkte jag, nu har hon brutit det! Vet Ni vad det var, en myra som bet henne mellan trampdynorna, nja, det var nog lite väl mycket skrik för en myra ;-), men vad säger man en dansk, en norsk och Bellman ;-)
Så var jag på Marklanda, Cungens nya familj hälsade på.
Åkte moppe med Gustav, han kör som en galning, satt där fram på flaket, livrädd! HAHA han kommer kugga imorgon på uppkörningen, hahaha, han kommer bli flakmoppenkungen, som bor hos mamma 40+!
Så har han vaxat sin bil och häng upp wunderbaum och installerat värsta högtalarna, haha i sin mesiga lilla Golf.... Undrar varför han har kuddar i baksätet....hmmm....

Plockade massa hallon och blåbär i skogen, me like!

Tror åskan förstört vår telefon, nu har vi farmors gamla, med snygg platta man snurrar :-)

Lina, har du söta valpbilder!?
2008-07-14 ? 10:44:52

Härliga måndag

Älskar måndagar, gör inte Ni?

Igår kväll, efter matlagningen, Gustav kom förbi också och åt. Han har lovat mig komma med traktorn idag och förbereda för grusgång nr 2.
Grästrimmade ett batteri, 30 min, det är trots allt ganska lagom. Målartvättade ytterdörrarna (smart på framsidan har de svällt) och målade ena ytterdörren. I lite varmare blå färg än tidigare.

I morse lekte Tinna hund, Sunna och hon fick skinka ;-) Nu ska jag platta hennes hår! Ja, Tinnas alltså!

19.09
Det har varit tuggummi i benen idag!
Hannes, Tinna & Sunna är hos Hanna i Långasjö och hämtar ngt skimmelsto.
Tinna var ute med Hannes tidigare hos hästarna, matade Tindra med popcorn ;-) Så sött!
Thule verkar ha fått getingstick, stackaren, är lite orolig för honom, men han äter och rör sig. Han har såklart kliat sig massor, sprang omkring som tjuren Ferdinand, men ser honom från fönstret, ligger och vilar sig, plutten.
Blir mer och mer förtjust i Tindra dessutom, när hon va nyfödd tyckte jag hon var sådär, men hon precis som biffen Tandri blir bättre och bättre för varje dag.
Lilja snurrar på golvet, inte särskilt trött ;-) men hoppas kunna lägga henne tidigt!
2008-07-13 ? 17:31:50

Söndag, vilodag?

Igår kväll, efter inte ha orkat laga pannbiff, men däremot börjat avfrosta frysen, plantera blommor, klippa gräs,grästrimma, sylt, ja allt jag gjorde, borde det ha varit vilodag idag.
Min sylt, åhhh så god! Började göra körsbärsgrottor i morse, köpte margarin, inte smör, gjorde fyrdubbel sats, ett husmorstips, baka inte grottor med margarin! De flöt ut och blev platta, satte nästa omgång i formar, de EXPLODERADE!
Tinna gjorde några till sig och Rolf, med Nutella!

Har haft Cärlas blivande matte på besök, har även träffat familjen lettiska fadderflickor, kändes i hjärtat, de lever ett liv långt från vårt!

Har gosar med MIN och Liljas lilla goshäst, Dísa, jag är är kär och hon är så o-till salu man kan bli!

Vi ska flytta lite hästar i veckan, Sara & Tórdís till H-ryd, Brá & Tandri till M-gård.

Nä, nu är det pannbiffsdags va??? Iallafall gott med egna inlagda gurkor....

Förresten jag skulle vilja lära känna någon med stora hallonbuskar, som inte plockar sina hallon, hehehe ;-)

http://arcdow116.blogspot.com/feeds/posts/default
Enklare....

Ps. Ser Ni, Tinnas prisrosett hänger framme!
2008-07-12 ? 10:12:03

Lördag

Va, skulle jag vara beroende???
Anneli, din blogg, har du en blogg?

Det var sms-tummen som ansökte om semester!

Har skrivit lite text till gårdagens bilder :-)

Igår hade jag köpt lite kvällsgott till mig och Hannes, men han somnade när han skulle lägga Tinna.
Så istället gick jag med hundarna, underbar kväll, åhhh vad jag älskar mina hundar, vi sprang, busade, kastade pinnar.
Väl hemma fick hundarna lite fredagsgott och jag gjorde kex med olika goda ostar och hällde upp ett halt glas rött. Så fyllde jag jacuzzin, plockade fram lite spa (Gustav har snott min ansiktsmask). Fotfilen åkte fram, men Rosas fotspa i minnet så googlade jag, Rosa... hälbenet räknas inte som förhårdnad och ska inte filas ner! Rosa satsade på hälbensamputation genomförd med fotfil nämligen!
Mina klassiska cd-skivor har blivit hackiga, får införskaffa nya!

Idag ska gräset klippas! Köpa lite blommor och plantera, kolla om det är dags att plocka av klarbären och göra sylt, baka bullar.

Anneli, ang imorgon, måste prioritera mina vuxna vänner ;-) när tänkte du komma förbi?

17.31
Jag har... för första gången hunnit före mamma att byta hos valparna, meddelande att jag hade för avsikt att låta dem flytta till Häringeryd när de börjar bli riktigt rörliga (läs busiga), njääää det behövdes inte alls, de kunde stanna hos henne. Är det ngn mer som hört att hon slutat föda upp hundar??? Får jag erkänna att det är ju hur enkelt som helst att vara hunduppfödare med en mamma som henne.
Så plockade jag 1,2 liter klarbär och lite vildhallon, har kokat sylt, planen var att göra vildhallonsylt, men de fick åka med klarbären. Har lärt Tinna (som rastat ensam alla tre hundarna 1 km) att riktiga husmödrar gör inte körsbärssylt utan klarbärssylt ;-)
En burk sylt ska till mamma och Rolf och en burk inlagda gurkor.
Hannes snickrar på det gamla valphuset, oj vad det har bott många valpar där, vore coolt att räkna efter!

Oj vad det åskade, blev riktigt rädd, var ute hos hästarna och fixade staket (byta hage), så kom en blixt och det gjorde riktigt ont i armen! Scary!

Avsikten var att göra pannbiff, osäker på om jag orkar, kanske lasange istället.

Var en runda på Plantagen, köpte lite nya plantor, kikade på perenner, insåg att jag har nog inte mer tid för trädgården iår än gräsmatta, hallon, dahlia och lite syrénbuskar, jordgubbarna är lite trötta.

Iallafall städat badrummet. Har senaste tiden tvättat mer än jag vikt, det går att hämta kläder från sträcket och strykbrädan ;-)
Så i morse skulle Hannes vika tvätt, kom ut med fyra tvättkorgar tvätt- ren tvätt, svarade innan han svarat, oj jag har tydligen tvättat MYCKET mer än dig, haha gäller att vara snabb! Har två dryga korgar som väntar och två hundfiltar.
Om vädret håller uppe ska jag klippa gräset och grästrimma.

Jór är så söt, leker med fölen och kliar dem!

Just det... handlade lite kläder på Family House med ;-)
2008-07-11 ? 19:01:45

Fredag kväll

Så har Bing och Peter valt sin valp, lilla Cindra Midsommarlycka. När de åkte kände jag i hjärtar "åh vilket underbart liv och älskad lilla Cindra kommer bli", underbar känsla för en uppfödare. Det blir deras andra Götängens-hund, de hade en liten Kitty-bebba tidigare.

Hannes lagar uuuunderbar kycklingpasta.

Valparna har fått klorna klippta.

Min bloggtumme har ansökt om fem veckors semester, ska man bevilja det tycker Ni?

PXI och Binkis har LEKT! Sjövilda tokhundar!

2008-07-11 ? 10:21:12

Härliga bilder!

Här kommer bilder, några är inte så bra, men motivet så sött!


Camomill

Cindra, Camomill, Cärla, Cung
Cindra
Cindra
Cindra
Cärla
Cärla


En trött liten Cung
Cärla

Cärla

Cärla
Cärla

Middag på Marklanda


Det var inget gott i detta glaset!

Busbarn!

Gullunge!
2008-07-11 ? 08:42:52

Fredag

Oj vad det regnar!
Bloggar lite snabbt, Lilja fick just sitt Airomir och ska få Pulmicort om några minuter.
Anneli och Charlotte, den dagen Ni närmar er min bloggnivå, ska jag bli stressad av era kommentarer, hahaha!
Jag ska snart tanka bilderna ur kameran! Snaaart!
Först frukost, sedan har jag några mail att svara på!
2008-07-10 ? 21:05:17

Länktips

http://cs-hundcenter.se
Ovan Christels hemsida,

http://ogalvesta.se
Ortsgruppen i Alvesta

Målet är att ladda upp MASSA nya bilder om en stund :-)
2008-07-10 ? 18:21:15

Torsdag

Anneli vill ha uppdatering,
Har inte så mkt att skriva, vi har börjat med Liljas behandling.
I förmiddags åkte vi till Ingelstad för att kika i lantrasparken, blev så besvikna, de har annonserat sin lantrasdjurpark, men skickat ut  djuren på bete, några får, några getter och kaniner (2 st) såg vi, fine, klart de ska ut på bete, men annonsera inte då!
Sedan åt vi sååååå god lunch på Marklanda. Hannes är där nu och grillar.
Fick medlemskap i danska gårdshundsklubben på posten idag, BLEV JÄTTEGLAD TACK JENNI!
Läste om CLP idag i hundsport, intressant!
Fick berättat om en gårdshund (med stamtavla) som var rottisfärgad, alltså svart med röda tecken, jag gissar att även om  det var fel färg, så var den nog snygg!

23 augusti var ju prel som jag skrev för kennelträff, det är samma helg som Sagas valpar ska levereras, så jag återkommer med nytt datum!
2008-07-09 ? 18:45:31

Den lille kungen

MMS

Den lille kungen

2008-07-09 ? 15:09:03

Fika

MMS

Fika

2008-07-09 ? 10:38:00

Onsdag

Igår kväll låg PXI och sov på min väska, i morse låg hon och sov i Tosses svans! Gårdshundar är livsnjutare!
 
Tinna och jag åkte upp till Marklanda igår kväll, för att umgås till på avstånd. När Patriks lille Axel väl somnat (som troligen kommer få vattkoppor) så ansåg jag att risken var iallafall aningen mindre för att Lilja skulle smittas, jag vet inte hur smittsamt vattkoppor är, men vi som haft det kan väl knappt bära med oss smittan längre stunder iallafall. Vad jag kan googla mig till så är det direktsmitta via luften från den som är sjuk.

11.48
Patrik o Rolf var här, tog med sig Tinna, möter upp dem i Strandbjörket i eftermiddag, niiice.

21.37
Har varit o grillat på Marklanda, fotat valparna! Bilder kommer!
Var på sjukhuset, jag sa att Lilja inte har astma, fel, hon har infektionsastma :-/
2008-07-09 ? 01:03:56

Bra och jor

MMS

får lite hö, gott!

2008-07-08 ? 16:23:35

Idag är det tisdag, eller?

I natt var Lilja hostig och lessen, ringde som vanligt in till barnakuten, hej och hå nu kommer vi igen.
Tinna hade klipptid vid 11 och Elizabeth ska gå på semester nästa vecka och med tanke på hur svårt det är att få tid hos Elizabeth, kom Hannes och jag överens om att Tinna skulle komma med honom till jobbet och sedan skulle han ta en tidig lunch så Tinna hann med sin klipptid.
Göttans idag på barnakuten, Maria var barnsköterska, så vi fick Madickenrummet med riktig säng, soffa, toalett och tv. Undersökningar, blodprov och inhalationer, Lilja har inte astma utan kronisk bronkit efter pärsen i våras när hon låg inlagd, gissningsvis kommer det ta två år att läka ut (hmm).
Men idag tyckte läkaren att vi skulle köra igång en större grej för att häva hennes nuvarande besvär, tack hej till Bricanyl och jag har hämtat ut Nebunette, Pulmicort (kortison) och Airomir.
Idag får hon behandling på sjukhuset och imorgon ska vi in på utbildning hur vi ska behandla henne hemma.

Patriks lille kille är troligen på gång att få vattenkoppor, så tyvärr vågar vi inte utsätta Lilja för risken att bli smittad, tråkigt.

Jór går med Brá och Tandri, han leker så sött med Tandri! Det lille dummingen kollar om han kan dia Jór... njaäää, lite fel.

Nä, båda barnen sover, nu väntar disk och tvätt!
2008-07-07 ? 13:37:18

Underbara barn!

MMS

HUR SÖT KAN MAN VARA

2008-07-07 ? 12:09:51

Älgen har kommit på besök

MMS

Älgen har kommit på besök

2008-07-07 ? 12:01:47

PXI

MMS

Vilken tur att husse inte bygger så snabbt. Här har PXI sin bästa plats

2008-07-07 ? 08:15:58

Måndag

Igår åkte vi och parade Sunna med Agust, det fick bra!
Efter parningen åkte vi mot Halmstad och bestämde oss för att åka ut till Tylösand, heeeelt underbart! Hundarna fick komma ut och njöt.
Så var det ju kvällsmatsmatsdags, vi åkte till äventyrslandet och åt på westernrestaurangen! Vilken  mat, vilken show.
Mätta och lyckliga lämnade vi solen och körde hemmåt, strax innan Alvesta var det som att köra in i en svart regntunnel.

Liten uppdatering,
Kan väl gå ut och knäppa lite kort på gammgubben och hans flickor om Ni vill... ja eller från köksfönstret ;-)

Att resa med barn kan vara lurigt. Lilja var inte frukostsugen innan vi åkte, inte heller lunchsugen... Bara snäll och glad. Första stopper, strax utanför Alvesta TINNA KISSA. Andra stoppet TINNA HUNGRIG, Donkis i Ljungby.... Tänkte när vi väl var framme i Heberg att nu lär  Lilja som varit vaken och knappt ätit på hela dagen, bli ledsen lagom till parningen, men inte, bara glad. Sedan när parningen väl var klar kröp det i  benen på Tinna, vi hade ju sett självplock jordgubbar på vägen, nu hann vi inte i tid, men Tylösand gick inte av för hackor. Hannes och jag skulle så gärna vilja rida där på Freyja. Det är underbart! Vi var hemma sent, framåt 23.
PXI skötte sig utmärkt på resan. Agust är en så trevlig hund!

Idag eller imorgon kommer Patrik och co, ska stanna några dagar, kanon!

Jag har anmält mig till DM i bruksridning 20 juli! Tokigt va! Tyvärr står det lite och faller på om jag får med mig ngn medhjälpare som man måste ha....

15.09
La Lilja, la Tinna..... somnade själv (Tinna vaknade 6 imorse med Hannes), trodde klockan var ca 14 när jag vaknade, antingen har jag sovit till typ 14.59 eller så är jag en sådan allvarlig surf-oholic att en timme bara försvann! Läste om bilolyckan i Vislanda, fy bubblan.
Pratade om dessa bilolyckor mm med en vän i morse, fy sjutton vad det är obehagligt, nästa gång kan det vara jag eller en av mina vänner!

18.54
Ah vilket åskväder, sprang ut för att dra ur kontakten till elaggrigatet, såg ut som om jag duschat med kläderna på, vår jordfelsbrytare slog ut!
Tänker på Lina, http://linahallberg.blogg.se/
Fick så fina bilder på Sunna och Agust av Vanja,

Fjellalunda´s Agust, en otroligt go och social hane


Sunna viker svansen,


Sunnas vackra huvud
2008-07-06 ? 17:46:05

Agust!

MMS


2008-07-06 ? 15:19:24

Hus på vägen

MMS

Vi är på tripp. Vi räknar husvagnar och sjunger. Litar på att h ska hitta..

2008-07-05 ? 17:54:52

Lördag

Testade Sunna igår på grannens hane, valde att stå över att para idag och åka imorgon till Agust. Ska höra med mamma om de kan passa Saga eller om jag måste vara hemma. Så är det att ha många djur, himla pass, men det är det värt.

Tinna tyckte gårdagen var kanon, skulle först hänga på 5 mil till idag, men son tur är gjorde hon det inte, varit jättetrött. Hon ska få ansluta sig till kuskarna ikväll så får vi se om hon ska hänga på 2 mil till imorgon.

Hannes har byggt massor idag, jag har klippt gräs. PXI är HELT ORÄDD! Hon och Tosse sprang och hoppade runt gräsklipparen, fick stänga in dem.

Vi var i Öjaby häromdagen, oups, hundförbud, men det var så lite folk, så jag tog med PXI till delen av stranden där det inte var några människor. Det blåste och var rejäla vågor, men varmt i vattnet. Vadade ut och lockade på henne. Lilla PXI tyckte först det räckte att blöta tassarna, men eftersom jag vill att hon ska bli tuff och orädd, var det bara att jobba sig framåt och efter en stund simmade hon glatt upp och ner i vågorna. Hon blev helt slut och somnade på filten efteråt.
Häromkvällen fick hon följa med på långpromenad, hon sprang som en toka hela vägen till Häringertorp, så blev hon trött och vilade medans jag plockade blåbär, sedan var hon igång igen.
Det blir inte så jobbigt för henne att hänga med de stora hundarna att gå, eftersom jag är så BÄRTOKIG så blir det ju vila emellanåt. Hallon är det bästa! Finns inget godare än hallon, därefter blåbär och smultron, längst ner på listan kommer jordgubbar, de är okej med inte i närheten av hallon!
Rastade Saga innan, vi plockade (okej jag) hallon, körsbär och klarbär. I år ska jag göra klarbärssylt, det gjorde alltid mormor. Har köpt gurkor som jag ska lägga in.
Anneli och Daniela, ni är väl minst lika husmoderliga, eller????
Jo, Daniela, lovar säga till nästa gång, det är mamma & Rolf som arrangerar ritten.
2008-07-04 ? 16:33:46

Dagens bilder

 
Tinna & Gustav

Leikur, Pxi, Tinna, & Rolf

Tinna & Pxi, Tinna är trött på att vänta!

Ledarekipaget! Viilken häst va?


Snart är alla iväg!

16.31
Äntligen är alla ekipage iväg! Puh, säger jag som stod på marken!
Hela ritten är 7 mil och nattstoppet är i Huseby, började i Usterryd, Gemla. Pxi har varit med hela dagen.
På väg hem fastnade jag bakom alla hästarna, tog sin lilla stund att ta sig förbi.
Några ekipage körde flerspann med STORA vagnar! Många hade hela familjen med sig. På en vagn hade några tonårspojkar med sig solstol, drack cola och åt chips, de kommer ha det gött de närmsta dagarna!!! På söndag kväll ska de vara tillbaks!
2008-07-04 ? 13:49:46

Malin och Lilja

MMS

Malin och Lilja

2008-07-04 ? 13:39:11

Långritt

MMS

Långritt

2008-07-04 ? 10:37:08

Fredag

Vi sov till nio! Hannes var ju ute med hundarna vid 6, så det var lugnt, när jag kom ner i köket stod tre tikar vid grinden, glada, kors i taket! Han måste ha glömt sig alldeles, men inga huggormsbett utan bara glada svansar.

Så var vi där igen, jag äääär överbeskyddande, jag vet, Tinna ska iväg med mormor, Rolf och Gustav. Sedan ska de sova i husvagnen inatt. Eftersom Lilja är sjuk, var inte alls pigg, verkar det som om Hannes måste köra själv med Sunna imorgon, de ska passa på att ta en minisemester, han och Tinna (Vanja ringer er ikväll för tider mm).
Iallafall, så ska jag ju sova utan Tinnisen, plus att hon ska iväg idag och imorgon. De ska börja i Gemla idag och avsluta vid Huseby, med andra ord korsa 23:an, med poliseskort och mormor är där osv, men iallafall, jag är så nojjig. Mamma erbjöd sig hämta henne här, njaääää, jag vill fota starten. Så ikväll är det mat, mys och lite fest i Huseby. Nja, jag klarar mig... noooog! Tinna tycker det ska bli sååå spännande!

Tinna är så stolt över Gustav, han är stark som en björn, kan lyfta stora maskiner!

http://azahara.blogg.se Här kan Ni se Aza´s blogg, Aza är Sunnas dotter, Pxi´s mamma, Sagas syster..... osv...

Daniela, det är midsommarvalparna!
Lina, visst är de goa!

Det går bra att kopiera bilderna från bloggen (ej stallet.se)
2008-07-03 ? 22:20:48

Bilder från i söndags
2008-07-03 ? 14:28:37

På kalas

MMS

PXI på kalas, hjälper till att öppna paket!

2008-07-03 ? 14:28:36

Rödull från Marklanda 2 år

MMS

En hälsning på sms (Rödull är Lind´s son)

2008-07-03 ? 13:27:59

Så var det torsdag....

Jag är såååå trött!
Gustav har just varit här och ätit lunch, Malin var här på fm.
Igår hjälpte jag mamma & Rolf köra Brá till H-ryd.
Lilja är sådär pigg, inte jättedålig iallafall.

Pxi är grym, hon kan köra Tinnas dockvagn med framtassarna. Hon var svullen i ögonen igår, tvättade dem, gissar att det var jord efter musjakten hos Rosa.

Så är det klart, en av tikarna flyttar till Ryssby, till Peter & Bing. Det blir deras andra Götängens-hund.

Grattis Bonus Kasper till 2:an på Circuit!

Imorgon ska Tinna och Stjarni avverka 20 km.... gissa om hon kommer sova gott imorgon natt, hon ska sova i husvagnen....
2008-07-02 ? 09:03:21

Borde vara onsdag

Huset är helt tyst, tjejerna sover, svärmor har åkt.
Det är varmt och underbart.
Igår var det precis som senaste veckan varit, fullt upp. Lunch hos mamma, Isold kom till Jór, kalas hos Rosa, hem kvällsmat, pannkakskalas (kl 21) , åkte sedan och sprutade Brá åt mamma, väl hemma, så ville Lilja INTE sova!
PXI var med på kalas, jagade möss i Rosas rabarber.
Har mobilbloggat, men det verkar inte funka.
Bilder på valparna (se även older posts) http://arcdow116.blogspot.com/
Idag ska vi ta det lugnt, ett sto till Jór, åka och handla....

Ja, Lilja är ju sjuk också, i måndags kväll fick vi åka med henne till akuten, hon fick svårt att andas, inflammation i bronkerna, så adrenalin och cortison, ja och Brikanyl såklart.

15.57
Missade anmäla Tosse till Ronneby, skulle gjort det i måndags, tyyyypiskt!
Isold, Lind & Linda är betäckta½

Bilder från tävlingen, Tinna drev på så jag knappt hann med!!Ovan Sleipnir & Aragon