2008-05-31 ? 16:10:19

Siste maj

Imorgon fyller Hannes år... får skriva imorgon vad han ska få... men Rosa... något han kan använda i trädgården, hihi.

Daniela, vet du.. har huckle på mig, men vare sig städar eller bakar just nu, däremot ska Hannes bygga uteplats.. idag säger han... hmmm...

Har varit på möhippa idag, lagom knall brud i 80-tals body, krona och slöja, lämnade vi av på Sigga-salongen för riktig brudbehandling, ansiktsbehandlingar, massage och bystförstärkning.. det ni!

Förresten har Ni sett att bodys är inne igen, som man knäpper i grenen! Men hallå, jag trodde de utrotades för gott på 90-talet.
Skulle köpa en klänning till bröllopet, helst en där jag inte behövde köpa nya skor men.. och helst en som inte såg ut som en midsommar-blomsterrabatt..... Det var inte lätt, men hittade till slut en på HM (just det, ett krav var ju att jag skulle kunna amma i den och ha BH, tuffa krav), brun linne, snyggare än den låter, casual...
Jag uppskattar verkligen att gå på bröllopet, men inte valfri klädsel, jättesvårt!

Skulle köpa saltstenar på citygross, slut, trist...

Förresten, är det någon som vet om en häst till salu, lämplig skogsmulle, ok med eksem....

21.02
Puh, tiden går fort... Vi har massor att göra innan det blir kväll... Barnen sover äntligen (Lilja var varm, ledsen och trött). Vi ska städa köket, ser ut som om en tromb dragit förbi, smörja Nafna och uteplatsen blir nog nästan klar ikväll!
Saga är iallafall rund och go om magen, härligt!

Lina, tänke testa groblad på Nafna. Ska jag plocka dem och lägga i alkohol och sedan blanda med olja??? Eller??? Några mer bra örter att ha i?
2008-05-30 ? 11:07:28

Fredag

Crazy morgon, alla tjejer i familjen ville olika saker.... mest medgörlig var Sunna.
Nafna fick på sig eksemtäcke, jag vill inte veta hur många bitar hon lyckats slita det i! Hon har hemskt eksem!!!!

Småpojkarna (Aragon och Sleipnir) var inte heller medgörliga iof... tanterna brunstar andra sidan staketet och pluttarna tro sig veta hur det funkar :-)
Gnäggade högt i natt!

Tinna är tok-tävlingssugen! Rolf sagt att man ska ha vita ridbyxor när man tävlar.... vilket hon absolut vill ha... tur att det inte finns kavajer i strl 116, då hade jag nog köpt de hihi.... Men hon har en röd kavaj.. 

Nä, nu är det dags att laga lunch....
Rosa, vad hände med skogen????

12.34
Vi år lunch, hörde Sunna stå och skalla vid jordgubbarna. Vad ligger där, jo en huggorm! Finns iallafall en fördel med låg jaktlust.... mindre risk för huggormsbett.
Fy bubblan, det har man ju haft några stycken på schäfrarna... hmm  särskilt Dalton guess why ;-)
2008-05-29 ? 09:48:00

Torsdag

Bakade bullar igår kväll och Keith kom förbi, världens bästa Keith! Har känt honom hela mitt liv, han bor fortfarande på Marklanda med jobbar som snickare och är lite hemma. Men han gör mig alltid så glad och hade massa nya historier att berätta.

Linds lille fölunge är SJÖVILD! Vilken liten kille, makalös, honom säljer jag inte som familjehäst, högbluppad, stor flott och ett otroligt rörelsemönster! Tjocka Lind har fullt upp att hänga på!

Thule busade med Tindra igår, de är så fina, han så maskulin och hon så kvicktänkt och feminin!

12.05
Har förmiddagsfikar med Rosa och Daniela!
Någon har kört på min fina postlåda, fy så dåligt!

16.59
Tack Ni som gjort den här dagen så trevlig (räknar bort postlådan)!

Är två olika skogsföretag här och jobbar, ett företag hos Nils Posse och ett hos mamma... Stod en bil i skogskantem, lämnade en lapp på rutan och bad dem kontakta mig om de kört ner brevlådan. Den var inte lite nedkörd heller. Blev jättebesviken, så fin postlåda, fick den av mamma och Rolf, en konstnär som gjort motivet... nä det var tråkigt!
Men men...
Har gjort ett jättetag i finrummet, man kan fortfarande inte gå därinne normalt, men fått in massa glas, skålar mm i skåpen. Slängt en hel del med, hittade gamla mediciner som jag hade till Dalton, gick ut typ 2004.. ..hmm...

20.55
Kom hem från brukshundsklubben.. möts av "STOR JORDBÄVNING PÅ ISLAND", Hannes ringer runt familje och kollar om några av "våra" är skadade... Ser på nätet att sjukhus och ålderdomshem är utrymda och tält har rests... Hmmm.. inget spännande alls. Epicentrum var i Selfoss, där ja bott. Det är ju inget ovanligt med småskakningar ca 200 om dagen, med epicentrum brukar inte ligga i stan!
Shit, nu får väl Katla fnatt, Kötlugós á leidinni!
2008-05-28 ? 17:00:42

Trädgård är det magiska ordet....

Gick ut igår kväll med den nyinförskaffade grästrimmer... i tron att Rosa talat sanning- trimma gräs är jättekul! Ah Rosa... eller inte.. det var hemskt, tråden gick av hela tiden... tog ju evigheter.....
All kirskål.... med vetskap att Malin ska komma i kväll i veckan... som verkligen lägger energi på att få mig trädgårdsintresserad... tänkte jag kirskålen måste ner.... hmmm hade behövt motorsåg...
Tänkte... Malin skulle nog kunna säga "kirskål är också en växt och den är fin på sitt sätt... låt den växa och frodas"... men nej... det sa hon inte ens om syrén-skotten (som jag dessutom försökte få Rosa rycka upp några och ta med sig hem).... så det är bara att bita ihop.... kill the kirskål.

Fick ner vinbärsplantorna och hallon... tror jag haft ihjäl jordgubbsplantorna...

Men som plåster på såren... åkte Tinna och jag och köpte lite sommarkläder till henne! Köpte en present till Gustav.. ringde och sa det.... gissa vad det första ha sa var "du har väl inte handlat för mina pengar va".. Vad tror han om mig.. skojade med honom förra veckan.. när jag hjälpt honom leverera traktorn, ringde jag och sa att jag köpt en häst åt honom för traktor-pengarna och tog en bild på Töfradís... Sa att jag trodde att han skulle bli glad... hihi...
2008-05-28 ? 10:21:21

Dagens av Daniela

Dagens lektion i Strategi, Organisation & Kommunikation

En präst kommer körande i sin bil på landsbygden och får syn på en nunna som står och väntar på bussen. 
Han stannar bilen och erbjuder henne skjuts till närmsta stad.
Den unga  nunnan tackar honom, lägger väskorna i baksätet och sätter sig på  passagerarsätet bredvid prästen. Hennes nunnedräkt hasar upp när hon  kliver på och blottar hennes ena knä.
Prästen kan inte lägga band på sig utan lägger sin hand på hennes knä. 

Nunnan tittar på honom och utbrister
 "Fader, kom ihåg psalm 129". 
Han drar snabbt till sig handen och beklagar det inträffade, men hans ögon  kan inte låta bli att kasta blickar på den unga nunnan. En stund senare glider handen återigen från växelspaken till nunnans knä. 

"Fader, kom ihåg psalm 129" påminner nunnan honom återigen. Han ursäktar sig en gång till och tar bort handen. De kommer fram och nunnan kastar en menande blick på prästen samtidigt som hon tackar honom för skjutsen. 

Prästen fortsätter hem och där skyndar han sig till psalmboken för att läsa psalm 129. 
Där står det att läsa "Fortsätt att prova dig framåt, det är enda vägen till salighet". 

Slutsats: Håll dig uppdaterad i ämnen som rör arbetet, annars kan du missa många möjligheter.
2008-05-28 ? 09:50:09

Storleken spelar ingen roll!

Vi har inte bara bevis på papper utan även på bild... det är inte storleken som är viktig utan funktionen :-)
Kära publik, största möjliga tystnad, får jag lov att presentera, en tuff karl.... i liten förpackning..... och brudar... (ja lämpliga tikar), Ni måste be min matte om lov innan vi ses (är aningen toppstyrd hemma).. //Achilles ;-)

image446
Kamplusten saknas inte!
image447
image448
Hallå.. tror du att jag ska nå upp eller, hit med trasan!
image449
image450
HAHA jag tog trasan!
image451
Håller du emot nu??? Snart börjar jag!
image452
Redo???
image453
AKTA SÅ DU INTE RAMLAR!!!! JAG ÄR STARK!
image454
Vad ska vi göra nu???
image455
Matte! Det var en trasa.... i snöret!
image456
Passiviteten....
image457
Om alla bara ska stå och inte göra någonting, så passar jag på att gå på toa.
image458
Hey, vad är det som händer i skogen (avståndslek)
image459
image460
image461
Borde undersökas...
image462
Nu är matte och jag ute och går igen!
image463
Vad i.....
image464
Du var en ful gubbe... här i min skog!
image465
Kom igen matte, jag hjälper dig förbi, han är lika död som den där trasan jag kollade upp innan.
image466
Va, skrot i skogen!
image467
Spöken, i skogbrynet! Kom inte hit, här står en arg gårdshund!
image468

image469
Jag varnar dig! Kom inte närmre!
image470
Inte ett steg till sa jag!
2008-05-27 ? 13:54:21

Tisdag

Lilja är sjukis och Tinna piggelin, hinner ju inte blogga... men så läste jag Rosas blogg. det är ju lite av  vad vi gjort ;-)
Bilder från Tantens! http://rosa-villanshojd.blogspot.com/

19.48
Inte ens ätit kvällsmat ännu...
Känns som om tiden springer iväg... eller går jag i sirap. Inte fått något gjort idag, har  massa "måste ta tag i-saker", ringa försäkringsbolag, trädgård, städa (blir tokig, tar aldrig slut), lägga in gurkorna jag köpt, plantera lite till, har ju dessutom börjat "anti-stat"-behandla alla ytor hemma, så de inte ska bli så dammiga....
PLUS ATT JAG INTE FIXAT ACHILLES FINA MH-BILDER! FÖRLÅT MILLIS, DET KOMMER! Har riktiga kanonbilder!
2008-05-26 ? 10:52:20

26/5

Nja Ni kan iallafall se någolunda Achilles fina MH. Jag ska be Hannes göra en excelfil som passar i bloggen, denna är för stor......
Men jag har den på fil om någon vill se bättre, blogg.se samarbetar inte idag...

21.22
Fortfarande alla vakna här, Lilja tar tänder, det KLIAR!!!
Vi har varit hos grannarna hela eftermiddagen, börjat dela ut midsommarinbjudningar (undrar om jag får vara med iår  eller om det blir valpar?)
Har ridit med Tinna, hon och Stjarni töltar så fint, de ska vinna säger hon, inga tvivel liksom, Gustavs SM-häst hihi. Hon blev jättearg och ville rida mer!
Sedan när vi kom hem skulle hon klart gå ut till hästarna hemma... undrar när hon ska i säng????

Ang Nafnas föl.... Nafna är Hannes häst, han fick i uppdrag att ta reda på könet, var ute igår, kom in och sa, kände under magen, där fanns inget... Varför kollade du inte under svansen sa jag??? Vad, sa Hannes, tror du att jag vet hur det ska se ut... ehhh jaaaa... du har haft häst i 8 år....  Så fick han samma uppdrag igår... av segerdansen i stallet tolkade jag det som ett sto.... mycket riktigt, två hål under svansen och fölet har Tinna fått.... gissar vad hon heter....
TINDRA!

Töfradís är Liljas häst, kallas Dísa
Tindra är Tinnas häst och de är ABSOLUT INTE TILL SALU!

Hmmm, Tinnas och Hannes segerdans är fortfarande inte slut... tror Lilja och jag får rocka lite för Töfradís!

http://youtube.com/watch?v=ZTFWea81XUY
Ertu með heimþrá?
2008-05-26 ? 10:45:10

Nytt försök med MH

Jag har lånat ett protokoll från en annan hund, bara för att kunna visa lite snabbt X = Achilles resultat!

Genomförd MH , Godkänd Skott


1

2

3

4

5

1a. KONTAKT
Hälsning

Avvisar kontakt - morrning och/eller bitförsök.

Undviker kontakt - skyggar och drar sig undan.

Accepterar kontakt - helt oengagerad, men drar sig inte undan.

Tar kontakt själv eller när föraren tar kontakt. Balanserad. X

Intensivt kontaktbeteende mot testledaren Kan hoppa och gnälla.

1b. KONTAKT
Samarbete

Följer ej med trots upprepade försök att locka.

Följer med motvilligt. Strävar
mot fö. eller stretar åt annat håll.

Följer med hela sträckan, neutral. X

Följer med villigt. Engagerar sig.

Följer med villigt. Visar intensivt intr. mot testl. hoppar, gnäller.

1c. KONTAKT   
Hantering

Avvisar. Morrar och/eller bitförsök.

Undviker, drar sig undan, söker stöd hos föraren.X

Accepterar.  Är neutral.

Accepterar. Svarar med kontaktbe- teende.

Accepterar. Intensivt kontabeteende mot testledaren.

2a. LEK 1
Leklust

Leker ej.

Leker ej men visar intresse.

Leker - startar långsamt men blir aktiv.

Leker aktivt, startar snabbt. X

Leker mycket aktivt, startar mycket snabbt.

2b. LEK 1
Gripande

Griper ej.

Griper ej, nosar på föremålet.

Griper försiktigt eller nyper i föremålet.

Griper direkt med hela munnen.

Griper direkt, hugger föremålet. X

2c. LEK 1
Dragkamp

Biter ej.

Biter försiktigt, släpper, håller, drar ej emot.

Biter - drar emot, släpper, tar om. X

Griper direkt med hela munnen, drar emot tills testl. släpper.

Griper direkt med hela munnen, rycker, drar emot tills testl. släpper.

3a. JAKT
Förföljande

Startar ej.

Startar men avbryter.

Startar eller springer långsamt. Kan öka farten. Fullföljer.

1:a 2:a. Startar med hög fart, målinriktad - bromsar in vid bytet. X

Startar direkt med hög fart. Springer förbi bytet. Kan vända.

3b. JAKT
Gripande

Nonchalerar bytet /springer ej fram.

Griper ej, nosar på föremålet. X

Griper tveksamt eller med tidsfördröjning.

1:a Griper direkt, släpper.

Griper direkt. Behåller bytet i minst  3 sek.

4. AKTIVITET

Är ouppmärksam, ointresserad, inaktiv.

Är uppmärksam och lugn - står, sitter eller ligger.

Är uppmärksam och i huvudsak lugn. Enstaka aktivitetshöjningar. X

Är uppmärksam, något orolig. Vandrar runt efter hand.

Är orolig. Växlar snabbt aktiviteter.

5a. AVST. LEK
Intresse

Engageras ej av fig. Ointresserad.

Kontroll, avbrott förekommer.

Intresserad, följer fig. utan avbrott.

Intresserad, vill iväg. Enstaka startförsök.

Mycket intr. Vill iväg. Upprepade startförsök.

5b. AVST. LEK
Hot/agg.

Inga skall eller morrningar. X

Enstaka skall och/ eller morrningar under mom. första del.

Enstaka skall och/ eller morrningar under mom. första och andra del. X

Visar hotbeteende, skall och morrningar undermom. första del.

Visar hotbeteende, skall och morrningar under mom. första och andra del.

5c. AVST. LEK
Nyfikenhet

Går ej fram till figuranten utan hjälp. Ointresserad.

Går fram när figuranten pratar eller bollar med föremålet.

Går fram till den dolda ,men talande figuranten. X

Går fram till fig. med låg kroppställning och/ eller tidsfördröjning.

Går fram direkt till fig. utan hjälp.

5d. AVST.LEK
Leklust

Visar inget intresse. X

Leker ej men visar intresse.

Leker, griper försiktigt, släpper, drar ej emot.

Griper direkt. Kan släppa och ta om. Drar emot.

Griper direkt med hela munnen. Drar emot, släpper ej.

5e. AVST. LEK
Samarbete

Visar inget intresse. X

Blir aktiv men avbryter.

Är aktiv med fig. när denne är aktiv.

Är aktiv med fig. intresse även mot passiv fig.

Uppmanar passiv fig. till fortsatt lek.

6a. ÖVERRASKN.
Rädsla

Stannar, kort stopp.

Hukar sig och stannar.

Gör undanmanöver utan att vända bort blicken.

Flyr högst 5 meter. X

Flyr mer än 5 meter.

6b. ÖVERRASKN.
Hot/agg.

Visar inga hot-beteenden.

Visar enstaka hot-beteenden.

Visar flera hotbe-teende under längre tid. X

Visar flera hotbe-teenden och någon attack.

Visar hotbeteenden och attacker som kan avslutas med bett.

6c. ÖVERRASKN.
Nyfikenhet

Går fram när fö. lägger ner overallen/går inte fram.

Går fram när fö. sitter på huk o talar till overallen -lockar på hunden.

Går fram till overallen när föraren står bredvid.

Går fram till overallen när föraren gått halva avståndet. X

Går fram till overallen utan hjälp.

6d. ÖVERRASKN.
Kvarstående rädsla

Ingen tempo-
förändring eller undanmanöver. X

Liten båge, el liten tempoväxling, el tittar bort vid någon av passagerna.

Båge el tempoväxling vid första passagen. Minskat utslag vid andra passagen.

Båge eller tempoväxling vid minst två passager utan minskad intensitet mellan tillfällena.

Visar stort mått av rädsla el ökad rädsla efter samtliga passager.

6e.ÖVERRASKN.
Kvarstående intresse

Inget intresse för overallen.

Stannar upp. Luktar/tittar på overallen vid ett tillfälle.

Stannar upp. Luktar/tittar på overallen vid minst två tillfälle. X

Biter i/lek mot overallen. Intresset minska efter hand.

Biter i/leker med overallen vid två eller fler passager.

7a. LJUDKÄNSL.
Rädsla

Stannar, kort stopp.

Hukar sig och stannar. X

Gör undanmanöver utan att vända bort blicken.

Flyr högst 5 meter.

Flyr mer än 5 meter.

7b. LJUDKÄNSL.
Nyfikenhet

Går inte fram

Går fram när föraren sitter på huk o talar till skramlet - lockar på hunden.

Går fram till skramlet när föraren står bredvid.

Går fram till skramlet när föraren gått halva avståndet.

Går fram till skramlet utan hjälp. X

7c. LJUDKÄNSL.
Kvarstående rädsla

Ingen tempoförändring eller undanmanöver. X

Liten båge, el liten tempoväxling, el tittar bort vid någon av passagerna.

Båge el tempoväxling vid första passagen. Minskat utslag vid andra passagen.

Båge el tempoväxl vid minst två passager utan minskad intensitet mellan tillfällena.

Visar stort mått av rädsla el ökad rädsla efter samtliga passager.

7d. LJUDKÄNSL.
Kvarstående intresse

Inget intresse för ljudkällan.

Stannar upp. Luktar på ljudkällan vid ett tillfälle.

Stannar upp. Luktar / tittar på ljudkällan vid minst två tillfällen. X

Biter i / lek mot skramlet. Intresset minskar efter hand.

Biter i / leker med skramlet vid två eller fler passager.

8a. SPÖKEN
Hot/agg

Visar inga hot-beteende

Visar enstaka hot-beteende

Visar flera hot-beteende under längre tid. X

Visar flera hotbeteende och någon attack.

Visar flera hotbeteende och flera attacker.

8b. SPÖKEN   
Kontroll

Enstaka kontroll, därefter inget intresse/skärmar av sig.

Tittar till mot spökena då och då.

Kontrollerar/handlar mot spökena. Långa avbrott.

Kontrollerar/handlar mot båda spökena. Kortare avbrott.

Kontrollerar/handlar mot båda
spökena under
 hela momentet
. X

8c. SPÖKEN
Rädsla

Uppehåller sig i huvudsak framför eller bredvid föraren.

Uppehåller sig i huvudsak framför eller bredvid föraren, Någon avstånds reglering.

Uppehåller sig i huvudsak framför eller bredvid fö. Pendlar mellan flyktstart och kontroll. X

Uppehåller sig i huvudsak bakom föraren. Pendlar mellan flyktstart och kontroll.

Flyr längre än kopplets längd. Kan ta stöd av publiken eller lämna platsen.

8d. SPÖKEN
 Nyfikenhet

Går fram när föraren tagit av figgens förklädnad.

Går fram när föraren talar med figgen/ lockar på hunden.

Går fram till spöket när föraren står bredvid.

Går fram till spöket när föraren gått halva avståndet. X

Går fram till spöket utan hjälp.

8e. SPÖKEN
Kontakt

Avvisar eller undviker kontakt-försök.

Accepterar kontak - helt oengagerad. Men drar sig inte undan.

Besvarar kontakt när figurant bjuder. X

Tar kontakt själv. Balanserad.

Intensivt kontakt-beteemde mot figuranten. Kan hoppa och gnälla.

9a. LEK 2
Leklust

Leker ej.

Leker ej men visar intresse.

Leker - startar långsamt men blir aktiv. X

Leker aktivt, startar snabbt.

Leker mycket aktivt, startar mycket snabbt.

9b. LEK2
Gripande

Griper ej.

Griper ej direkt, nosar först på föremålet.

Griper försiktigt eller nyper i föremål.

Griper direkt med hela munnen. X

Griper direkt, hugger föremålet.

10. SKOTT

Visar ingen berördhet. Snabb kontroll och sedan helt oberörd.

Kontroller som försvinner efter första skotten. Bryter men upptar startad aktivitet. X

Avtagande reaktioner på skotten / riktar intresse mot skytten / återgår till aktivitet/passivitet

Avbryter aktivitet / låser mot skytten. Kan ej återgå till lek/passivitet.

Kvarstående oro efter flera skott. Avbryter efter tydliga flyktendenser / avstår skott.


Jag är så imponerad!  Protokollet (med orange-markerat) kommer från en brukshund som tävlar på elitnivå i flera dicipliner, samt L-testad med mycket gott resultat.

2008-05-26 ? 10:36:18

Achilles MH

...

2008-05-25 ? 21:54:12

Bilder

image416
image417
image418
image419
image420
image421
Ovan Götängens Bond-James Bond och Bianca Bratz

image422
Götängens Achilles
image423
Halvsyskonen Achilles och Bianca
image425
Yrvädret Bianca Bratz
image426
Achilles och Bianca sitter fint
image427
Achilles
image428
Blivande mamma Ambra (även kallad Saga, syster med Achilles)
image429
Promenad på Marklanda
image430
Achilles
image431
Töfradís med mamma Freyja
image432
Töfradís
image433
Sara är rund om magen! Undrar när fölis föds?
image434
Töfradís
image435
Töfradís är lite trött
image436
Gustav, Tinna och Lilja
image437
Kittygårdens Bästa Pebbles
image438
Pebbles
image439
Thule kollar in lillasyster
image441
Tindra från Marklanda, första stapplande steg....
image442
Vackra Sunna i hästhagen... med lite gräsfläckar efter bus.
image443
image444
Tinna flyger helikopter
image445
2008-05-25 ? 10:24:04

25/5

Oj vilken dag igår,  vi kom hem sent, lite bilder från kvällen i Tjureda i bildbloggen,

I morse fölade Lind, ett brunblackt hingstföl, Torfi från Marklanda.

Idag blir det en minst lika spännande dag, återkommer!

12.25

Igår var det fullt upp, MH, helikopterflygning, mer MH, examensfest för Malin i Tjureda, träffade massa härliag vänner. MH (mentalbeskrivning av hund) är alltid spännande och oförutsägbart. Men framförallt, det är en beskrivning av hund i nya situationer, nu säg jag inte hela Kittygårdens B-kull, men de två första systarna var raka motsatser, sedan såg jag två bröder som var mer lika, den siste av Bexx-arna, föll mig mycket i smaken. Tinna skulle tvunget vara med och var jätteduktig på att vara tyst och titta.

Sedan skulle vi till Malin och Tony i Tjureda, körde fel, hamnde i Rottne, nu fattade jag äntligen varför så många av mina vänner köpt hus eller planerar att köpa hus där, det var ju jättefint. 
Hos Malin grillade vi och hurrade såklart, skojade med henne "ogräsrensnings-examen" ;-)

Så i morse fick jag en present av Tinna, hon hade valt helt själv, vilket jag uppskattar, ett par röd-vitprickiga skor :-)

Så fölade Lind, en stor stark herre, brunblack (Lind som har mest skäckgener av alla våra hästar), han är linjeavlad på Orri, så den som gillar Orri, han finns ett ämne för framtiden. Lind får så starka föl, de bara reser sig upp och töltar iväg. Thule är jätteglad, massa polare! Torfi (Torvi) heter lillkillen.

Har putsat möbler med möbelpolish, luktar gott i hela huset, Pledge är ett kanon polish!

Så om några timmar ska jag göra något riktigt roligt, håller på det lite, berättar mer sedan!

21.10
Vilken dag!
Med dagens höjdpunkt var Achilles MH! Jag är så lycklig, vilken liten tuffing! Lite lagom social, fin lek och kamplust, gick ut med bra fart på lilla bytet, nosade på bytet, båda gångerna. Passivteten, mestadels lugn, hade koll på läget. Avståndsleken, intresserad, markerade, men lekte inte.
Dumpen reagerade han på, flydde kopplets längd, men gick fram och kollade av, framförallt inte ett uns av kvarstående rädsla.
Skrammel, kort stopp, direkt fram, ingen kvarstående rädsla.
Spöken, över lag framför matte, morrad, reste ragg, enstaka flyktbeteenden "kom inte hit era jäklar för här är en stor arg gårdshund som vaktar matte"!
Framförallt, skottfast!
Känd mental status, HD A, utställd off 2:a pris, inoff 1:a pris HP BIM, samt startar sin första agilitytävling om några veckor.
Grattis Millis till ett fint MH och en fin hund. Det spelar ingen roll vilka gener man har i en hund om man inte förvaltar dem rätt och föraren för hunden framåt! Bra jobbat!

Sedan efter MH´t, åkte vi till Tantens med Rosa m. familj, kanontrevligt och fikade. Sedan hem till Häringeryd för lite korvgrillning.

Lilja och Tinna har fått feber, hmmm...
2008-05-24 ? 10:23:31

24 maj

10.33
Vi skriver om dagens inlägg! Vi börjar om från början!

Planen idag var för min del MH, när jag skulle åka vid halv åtta vaknade Tinna och villa absolut följa med! Så subersnabb påklädning, frukost i bilen åkte vi upp till brukshundsklubben. Där träffade vi klart många känningar! Vi hann med två hundar, Tinna var kanonduktig. Sedan var det snabbt hem (Tinna och Hannes skulle ju flyga), vad står i hagen, två skäckföl! Hade haft telefonen på ljudlös, inte hört att Hannes ringt. Lilja och Hannes såg Nafna föda sitt fjärde föl, svart-skäck med stjärn. Nu säger jag inget om könet, jag har mina aningar, men T var snabbt på fötter och visade samma kaliber som syskonen gjort, här ska vi inte lyfta på min svans, icke! Hittade moderkakan, hel och fin. T var fortfarande blöt när jag lämnade hagen för att gå in till Lilja, Hannes och Tinna hade bråttom! Thule var jättenyfiken på bebis, så spännande! Linds spenar var stenhårda, så henne håller jag koll på idag. T har redan bajsat och ätit (puh).

11.26
Tinna ringde, helikopterflygningen var kanon!!!!!!!!! Underbar, fantastiskt!

Återkommer med MH-bilder, fölbilder (både på Töfradís och T), gårdshundsbilder och helikopterbilder.

Rosa: Vi är på flygande fot hela dagen, imorgon????

image415

2008-05-23 ? 08:28:14

23/5

08.21
Lilja vaknade 06.30 och har somnat om, å andra sidan är Tinna vaken och glad. Ska erkänna att jag uppskattar lugna morgnar ensam, även om Tinna är väldigt lugn och mest gosig när hon är nyvaken.
Lilla T har fortfarande inte fått något namn, vi vill ha något speciellt eftersom vi ska behålla henne, inget tungvrickarnamn.
Tungvrickarnamnet Tign (ärofull, värdighet) sparar vi till vår fina Nafna. Vi har haft henne i 8 år nu, vad  har hon gett oss förutom underbara ridturer, tävlingsresultat och sin underbara speciella personlighet, jo Otur som inte behöver närmare presentation vid det har laget (inte otur-olycka, uttalas åååtur och betyder utter), Poseidon, årets föl-mycket lovande 2005 export till Finland och ska bedömmas. Röskva, ett snyggt litet sto med flotta rörelser, även hon mönstrad lovande, hann knappt annonsera henne förrän hon var såld.

08.57
Söta lilla Eira!
image414

12.51
Tinna och Binkis har åkt till Marklanda för att leka. Lilja är lite trött och förkyld. Ska försöka fixa och städa lite hemma, crazy men jag har fortfarande inte börjat plocka i sakerna från pappa, farmor och morfar. Jag drar mig dör det, men MÅSTE. Kan ju inte ha finrummet fyllt med saker.
Laddar kameran, ska fota lilla T så Ni får se henne! Mamma undrade vad hon ska heta, sa att jag funderade på Tindra.... näää inte Tindra blev svaret.. Týra??? Kanske Telma och något mer namn, Telma Líf???? Nä, inte snyggt när man skriver det! Tekla gillade inte Hannes (och Rosa ;-))
Tara??? Tibrá? Idag så ska hon iallafall få ett namn.... Dessa hittade jag på isländska statens sida, de namn på T som är godkända att döpa flickor till...
 • Tala
 • Talía
 • Tamar
 • Tamara
 • Tanía
 • Tanja
 • Tanya
 • Tanya
 • Tara
 • Tea
  • Teitný
  • Tekla
  • Telma
  • Tera
  • Teresa
  • Teresía
  • Thea
  • Thelma
  • Theodóra
  • Theódóra
  • Theresa
  • Tindra
  • Tinna
  • Tirsa
  • Tíbrá
  • Tína
  • Todda
  • Torbjörg
  • Torfey
  • Torfheiður
  • Torfhildur
  • Tóka
  • Tóta
  • Tristana
  • Tryggva
  • Tryggvína
  • Týra

  Kikar i namnboken, inget namn som jag fastnar för....

  Tinna är iallafall tävlingssugen.... fast hon vill ju vinna såklart! Gissningsvis är det enklare att vinna på Leikur, men första tävlingen får bli Stjarni, i skritt alt tölt. Tänkte att det är bäst att hon riktar in sig på att rida honom i trevlig skritt i form, sitta väl själv-bra sits-händer-blick osv. Hoppas och gissat att hon får rosett oavsett, om inte Daniela som sitter i styrelsen, you fix??? Rosett till alla barn?

  16.01
  Lilja sover, måste väcka henne för att hämta Tinna och fota lilla T!
  Iallafall dammsugit och torkat alla golven, utom i sovrummen. Skurat badrummet, skrubbat jacuzzin, fogarna i duschen, toan mm. Ja, och marinerat köttet.
  Lina håller på att starta en hemsida med städtips, http://www.renbostad.se/ det är bra, behövs!!!

  17.44
  Hannes är nöjd, han har fått en teckning på jobbet, kolla bildbloggen ;-)
  hmm och en bild på en av de dyra kopparna, enligt Rosa finns billiga kopior.. men var?

  19.15
  Familjeråd, nu ska lilla T döpas!!!!!
  Vi ska gå igenom varenda namn!
  Lilla T ska bli familjen nästa stjärna!

  19.30
  Vi har gått igenom telefonkatalogen, namnboken och namnen ovan.... Så stod det mellan Tilbrá (spegel)  och  Töfradís (magisk fe), eftersom lilla T är identisk på båda sidorna var Tilbrá  ett bra namn, så säger Tinna, jag vill att hon ska kallas Dísa... så var namnet klart, Töfradís!

  Hannes är kär i Thule! En blivande första klasshingst!

  Rosa, det är kokos på golvet!!!! Tror du jag får köra grästrimmer på min corn flakes-körkort???? Ses vi i skogen snart???? Har avtalat med Gustav, gissar att han lämnar släpet hos er på söndag!

  Hannes och Tinna är ute och myser med Nafna, åhhh jag är ridsugen!!!!!!!!!!!!!

  Töfradís, fint det (TÖVRADÍS)!

  Kurser HT 08, för kvinnor

  Kurs 4b
  Hur man prioriterar inköp av diskmaskin framför inköp av blommor, presenter och smycken.
  Ekonomiska grunder. Kvalitetstid tillsammans är viktigt.

  Kurs 5b
  Lär er acceptera att "rätt" plats kan vara någon helt annanstans än vad just ni menar med rätt plats.
  Övningar i att se saker ligga på oväntade platser.

  Kurs 7b
  Lär er njuta av oväntade händelser, även sådana som innebär 3 timmars försening genom val av en sk. genväg som blev kostig.
  Stadsvandring med minutiöst program som inte hålls för fem öre. Bered gärna 2 dagars sträckvandring med tält, för denna planerade 2-timmars lektion.

  Kurs 8b
  Hur man byter däck på bilen när det blir vinter.
  Praktiska fälgkorsövningar.
  OBS! Ej tillåtet att flörta med närmaste man för att få hjälp OBS!

  Kurs 10b
  Hur man lär sig att inte spendera halva lönen på kläder och skor.
  Mental träning, förståelse för vad som är livsnödvändigt.

  InläggPostat: mån jan 28, 2008 10:15 am    Rubrik: kom från Garri...Svara med citat

  Kommer Du ihåg 80-talet?


  visst är det ofattbart att:

  Vi på fullt allvar trodde att George Michael var hetero...

  Vi köade utanför telefonautomater varje gång vi ville ringa hem

  Hockeyfrillan fanns på var mans huvud - gärna i kombination med en synthtofs

  Seglarskon betraktades som 'klassisk' och 'tidlös'

  En krusig permanent ansågs vara en trendig frisyr - både på tjejer och killar

  Dirty Dancing stjärnan Patrick Swayze betraktades som supersexig

  Ett Lycra-plagg vid namn 'Body' (som knäpptes i skrevet med en konstruktion
  som var fullkomligt ohanterlig, särskilt i kombination med alkohol) hade en naturlig plats i våra garderober

  Axelvaddar, ju större desto bättre, gav oss en naturlig siluett

  Mascaran inte skulle vara svart utan ha samma färg som ögonen - blå, grön eller brun

  En bit kassler med ananasskiva betraktades som exotisk och att alla maträtter som innehöll ananas hette någonting med Hawaii

  Den lyxigaste förrätten var räkcocktail och den flottaste efterrätten glace au four

  Vi fick inte hoppa på golvet när vi lyssnade på musik - då blev det hack i skivan

  Det fanns en särskild möbel att förvara skivspelaren på, den kallades stereobänken.

  Vi gick med i bokklubbar, skivklubbar och samlade på receptkort som vi förvarade i speciella boxar.

  Det gick rykten om att Michael och Janet Jackson var samma person.

  Det vita mirakelmedlet Tippex var det enda sättet att åtgärda stavfel

  Vi trodde att vi skulle få HIV vid blotta anblicken av Jacob Dahlin och Sighsten Herrgård

  Tights och storskjorta var en naturlig kombination

  Våra finaste tavlor förställde kyssande par i solnedgång, gråtande clowner och galopperande enhörningar

  Vi gick och tränade med stringtrosor utanpå gympadräkten

  'jag skriver en check' var en vanlig replik i shoppingsammanhang

  Snabbmat var detsamma som 'en grillad med mos'

  År 2008, du vet att du lever år 2008 när:

  1. Du av misstag knappar in en pin-kod på mikro-vågsugnen

  2. Du inte har lagt patiens med verkliga kort på flera år

  3. Du har 15 telefonnummer till en familj på 3 personer

  4. Du skickar e-post till dem som sitter bredvid dig

  5. Ursäkten för att du har tappat kontakten med gamla vänner är att du inte har deras e-postadresser

  6. Du har jobbat vid samma skrivbord i 4 år men för tre olika företag

  7. Din chef klarar inte av att göra ditt jobb

  8. Din lunch består av rå fisk som du äter med pinnar?

  10. Du ringer familjen för att höra om de är hemma medan du kör in i garaget

  11. All reklam på TV har en internetadress under

  12. Du får panik för att du lämnat huset utan mobilen (som du inte hade de första 20-40 åren av ditt liv) och måste åka tillbaka för att hämta den !!

  13. Det första du gör när du kliver upp på morgonen är att gå 'online' innan du hämtar kaffet i espresso-maskinen

  14. Du lägger huvudet på sidan för att le Smile

  15. Du läser detta och nickar och ler.....

  16. Ändå värre; du vet precis vem du ska skicka detta mail vidare till ...

  17. Du är för upptagen för att lägga märke till att nr 9 saknas i denna lista

  18. Du scrollade upp för att kolla att den faktiskt inte var där

  19. Och nu sitter du och ler åt dig själv

  Imorgon är det spännande MH, helikopterflygning, examensfest....

  2008-05-22 ? 09:58:02

  22 maj

  09.55
  Lilja och jag sov till 09.15..... så idag får jag nog inte mycket gjort. Lilja ligger på golvet och sprattlar. Gick en promenix med Rosa igår kväll, träffade mamma, hon frågade om jag undersökt könet på fölis (som inte alls ville bli fångad), nja tyckte jag  gjorde inte du det??? Hmmm... snabbt sa mamma, så undrar om även detta sto kommer kissa under magen ;-)
  Ska köpa bröllopspresent och mors dag present idag med.... Gusrav hade fått uppdraget, men njäääää han har så lite tid.... men har redan tänkt ut något bra! Kan inte skriva det här, mamma och Rolf läser ju bloggen ;-)
  Rolf, supertjanks för presentkortet!

  16.48
  Tinna var kanonduktig hos tandläkaren. Vi har varit på stan, köpt studentpresenter, examenspresent, bröllopspresent och mors dag present. Blev lite besviken på Serholt, men Inspiration gjorde sig välförtjänt av sitt namn.
  Fölet är ett sto, idag har jag fått gosa med henne, körde förbi, hon låg och sov i lösdriften, jag är lite nojjig, så jag stannade bilen, hoppade över grinden i högklackat "lever  hon", yrvaken liten T tittade förskräckt upp!

  17.35
  Vika tvätt eller gosa med hästarna.. vad ska jag välja.. haha familjen kan nog plocka ren tvätt från tvättlinan en dag till ;-)
  Hästmys nästa!

  20.39
  Hmmm stackars Nafna har massa eksem, testar sink-pasta, ska prova vegebom.
  Mamma och Rolf kom ridandes, de ska ev tävla 28 juni och Tinna ska låna Stjarni. Oj vad flott Leikur var!!!

  Nu ska Lilja och jag bada jacuzzi!

  Dagens av Daniela,

  Dagens lektion i Strategi, Organisation & Kommunikation


  En ung kille kommer in på apoteket och ber apotekaren om en kondom. Han
  tycker det är lite pinsamt och känner att han vill förklara sitt köp för 
  mannen i kassan.

   -"Min flickvän har äntligen bjudit hem mig på middag och  jag är säker på att om allt går bra kommer jag att tillbringa natten med  henne."

  Innan han betalar ångrar han sig och frågar efter en kondom till. 
  Han förklarar

  -"Min flickväns syster flörtar med mig ibland, jag är säker  på att hon gillar mig, kanske har jag tur även med henne i kväll".

  Han tar  upp plånboken men betalar för tre kondomer samtidigt som han förklarar för receptarien

  -"Min flickväns mamma är relativt ung och snygg, jag tror att  hon tycker om mig och jag kan faktiskt ha möjlighet med henne OCKSÅ". 

  Kvällen kommer och alla sitter samlade runt middagsbordet och det första  som händer är att dom ber en bordsbön. Efter bönen tar alla upp besticken utom den unge killen som fortsätter att be. Efter några långa minuter 
  knuffar flickvännen på honom och säger

  -"Jag visste inte att du var  religiös". 

  Då svarar killen "Och jag visste inte att din pappa är apotekare..." 

  Slutsats: Prata inte om dina strategiska planer med främlingar, hela organisationen kan kollapsa.
  2008-05-21 ? 12:00:22

  Bilder 20/5

  image408
  Thule har både steg och färg! Inga tvivel om klockren tölt här inte!
  image409
  Tinna myser med Lind
  image410
  Världens goaste häst
  image411
  Tinna rider, ingen sadel, träns eller grimma.... Hon är dräktig och tung lilla Lind (okej stora)
  image412
  Daniel, Daniela, Tinna på Sleipnir
  image413
  Det gäller att börja i tid!
  2008-05-21 ? 08:01:11

  21 maj

  07.56
  Rolf väckte mig 06.40 med ett mycket oväntat samtal! FREYJA HAR FÖLAT, va? Vi var ju inte säkra på när (fribetäckning) men gissat oss till juni/juli!
  Rolf säger att det är ett sto, väl undersökt liten flicka. Åkte ju upp så fort jag kunde för att skåda underverket, min älskade häst har fått föl. Ett brunskäckt stoföl (fast vi håller det väl lite öppet för säkerhets skull), hon har brun hätta, huvudet och halsen, bringan, bogarna och frambenen är vita, bakdelen brun, sedan har hon två exakt likadana halvstrumpor.

  Denna häst säljer jag aldrig, snälla klubba mig i huvudet om jag ens överväger det, ett sto eftet Freyja! Nu gäller det att hitta vackraste tänkbara namn till denna skapelse!!!!

  Vi fick besök igår, se gärna vad vi hittade på: http://brellir.blogg.se/

  08.57
  Någon som är sugen att hitta på något i eftermiddag?

  09.32

  Charlotte, ja det var fint, har jag inte ens tänkt på, ska föreslå Hannes det (han är väldigt noga med namn, det får inte vara några bomber eller granat-namn) Telma, hmmm.... Tekla

  Daniela, nääää blev plötsligt upptagen, hehe....  Avelssto, nej hund. Freyja är som min hund ;-) Denna fölungen ska packas in i bomull och sedan ramas in, tänk att jag har fått en Freyja-dotter, Freyja, underbara overkliga häst. Den som inte ridit Freyja förstår kanske inte vad jag pratar om, men Daniela och Anneli, hur beskriver man en ridtur på Freyja... Rolf har nog bara ett ord för en Freyja-ridtur FART!

  Anneli, nä hinner inte, ska vifta på tårna i eftermiddag ;-)

  11.21
  Namnförslag
  Talía
  Teija
  Tekla
  Telma
  Tindra

  Fler????

  14.35
  Hämtade Tinna på dagis, vi åkte direkt till Svenska tantens café. Det var jättemysigt, inte dyrt heller, kan jag verkligen rekommendera ex på mors dag www.densvenskatanten.se
  Så hade de sådana kaffemuggar till salu som jag letat eftet hur länge som helst.... kunde inte låta bli, men de var superdyra, hjälp! Köpte två... Ska ju betala helikopterturen på lördag med innan föräldrapenningen kommer... som är sådär roligt ungefär hälften mot vad man har i lön.

  Rastade Saga och Lonis, kikade på söta fölis!

  17.24
  Bild på lilla T* finns i bildbloggen, ja även en teckning Tinna ritat, visst är hon duktig, undrar om den ska få följa med till tandläkaren imorgon?

  Dagens av Daniela:

  En smålänning åker till landet på några dagars semester. Där köper han en tjur för 1000 kronor av en bonde. Han övertalas att hämta tjuren dagen  därpå. Nästa morgon kommer smålänningen för att hämta tjuren, men 
  upptäcker att den har dött under natten. 
  Han kräver pengarna tillbaka men bonden har redan spenderat pengarna han  fått för tjuren. Då beslutar smålänningen sig för att ta med sig den döda  tjuren hem till stan, till bondens stora förvåning.
  Efter en månad träffas de igen och bonden kan inte hålla sig utan frågar vad smålänningen gjort 
  med den döda tjuren. Då säger smålänningen: 
  "Jag startade ett lotteri med tjuren som högsta vinst, sålde 500 lotter 
  för 20 kronor styck och tjänade 8980 kronor!". 
  "Men tjuren var ju död, är det ingen som har klagat?" undrar bonden 
  förvånat. 
  "Visst, men bara vinnaren, och han fick sina 20 kronor tillbaka" svarade 
  smålänningen. 
  Slutsats: Man kan alltid vända ett nederlag till framgång.

  OBS:


  From 1maj i år är det nya regler på
  hur hundar ska fraktas i bil.
  Hund räknas som en last o skall därför
  fraktas därefter....
  Så hundar skall fraktas i bur eller i så kallat
  selbälte för hund.
   
  Om Polis stoppar o ser att lös hund finns i bilen
  så kostar det 2800kr i böter.
   
  Så att ha lös hund i bilen kan bli dyrt.

  fart i bilen Original
  2008-05-20 ? 08:35:04

  20 maj!

  GRATTIS PÅ NAMNSDAGEN VÅR UNDERBARA HÄST KAROLINA SÓL! :-)

  08.34
  Jag har flera vänner som fyller år idag! GRATTIS!

  Thule är jättepigg, hoppar på sin mamma när hon vilar sig, kom igen morsan, vi springer! Han töltar hela tiden, ren som en klocka, han visar även pass men bra fart.

  Är det kanske någon som vill ha en liten pres av Sibelius, http://www.freewebs.com/ostragreda/sibeliusvoneichenhof.htm
  Tack Lotta, för att vi har fått förmånen att betäcka med Sibelius! Det ska bli spännande att se vad det kan bli för fölunge med detta blodet. Lotta och Gisli väljer noga vilka ston som Sibelius ska betäcka, endast ett fåtal ston får möjligheten.

  Nej, nu ska jag börja dagen, tvätt, dammsuga och skura köket!

  Lollo, Binkis är hemma om Bond vill leka!

  10.05
  Rosa det krasar så skönt under fötterna idag, hahahaha!

  Lotta! Då skulle Gisli sett henne innan hon skadades, då hade hon rörelser!!!!! HAHAHA, det är lika bra att göra upp blivande ägarfrågan på islänskt vis när vi ses då ;-)
  Karolina är ju liksom en kaliber för sig, de som sett henne ridas vet ju vad jag pratar om!

  11.53
  Nu är alla rum städade utom Tinnas rum (puh, gör man inte i en handvändning) och finrummet. Gjorde pannbiff till lunch, så är kvällmaten klar också.
  Man ska inte skryta om sina barn, men när jag gick och la mig igår, hittade jag en lapp på min kudde, rättstavad dessutom (inte är det jag som lärt henne) "MAMMA PAPPA LILJA TINNA VILL KANIN". Hon tjatar om denna kanin, men jag har sagt så länge vi har hund blir det ingen kanin. Binkis är ingen fara, Tinna brukar ha med henne till Maja och där finns en kanin, Binkis lyder och går inte fram till buren utan kikar bara på håll. Sunna skulle nog kunna psyka ihjäl en kanin.

  15.11
  Snart ska Binkis och Bond leka, det kommer lilla hönan gilla.
  Tinna och jag har börjat plantera jordgubbar!

  Jenni, tusen tack för paketet, vilken överraskning, de var dejligt tyckte Tinna!

  Charlotte, näää men Kjelle kan du väl inte klaga på???  Du har ju fått tvättstuga och altan istället för blommor.

  Rosa, det är fortfarande sirap, i natt kanske. Påflugna, nähä, trevligt!!!!!!

  16.45
  Kolla hittade vår gamla hästs hemsida, lilla Sól!

  http://www.jordala.se

  17.00
  Krister och Lollo, Tinna är redan igång och ritar, kolla bildbloggen!
  http://arcdow116.blogspot.com/  08.39
  Kom på mailen, Tack Charlotte
  Mannen grillar
   
  Efter långa månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är här. Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till eftersom det är den enda matlagningen som en riktig man gör. Förmodligen eftersom det medför vissa risker ( tändvätska, eld osv ).
  När en man erbjuder sig att grilla händer följande:
   
  Rutin:

  1. Kvinnan handlar all mat

  2. Kvinnan gör en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, en eller ett par såser och förbereder efterrätten.

  3. Kvinnan marinerar köttet lägger det på ett fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut det till mannen som sitter bredvid grillen - med en öl i handen.
   
  Här kommer det viktiga:
  4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN.
   
  Mera rutiner:

  5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg och så vidare...

  6. Kvinnan går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta   
      en öl till medan han försöker att rädda köttet!
   
  Viktigt igen:
  7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.
   
  8. Kvinnan dukar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, sallad, bröd, potatisen, såserna och bär ut dem till bordet där hon har lagt på en ren duk.

  9. Efter maten så dukar kvinnan av och diskar.
   
  Och viktigast av allt:
  10. ALLIHOP TACKAR MANNEN SÅ MYCKET FÖR DEN UTSÖKTA MATEN OCH BERÖMMER HONOM FÖR HANS FÄRDIGHETER.
   
  11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag? När han ser hennes reaktion så kommer han fram till ( det han länge misstänkt) att det går aldrig att göra en kvinna nöjd

  10.21
  Anneli har gjort en blogg till Daniela, kopierar första inlägget,

  KURSER för män 2008

  Folkhögskolan fristående kurser för män VT-08

  Kurs 1

  Hur man fyller på ispåsar
  Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder.

  Kurs 2

  WC-papper. Är det sant att toalettpappret växer ifrån pappershållaren?
  Diskussionsgrupp

  Kurs 3

  Är det möjligt att lyfta upp toalettringen innan urinering?
  Och hur lägga ner den igen efter urinering?
  Mycket praktiska övningar

  Kurs 4

  Efter middagen: Flyger de smutsiga tallrikarna själva till diskhon?
  Lösningar och exempel på videoband.

  Kurs 5

  Lär dig att hitta saker, börja med att ställa de på de rätta platserna
  istället för att gapa och vända hela lägenheten upp och ner.
  Öppen forum

  Kurs 6

  Att ge blommor till din älskade skadar inte din hälsa
  Bilder och ljudband

  Kurs 7

  Våga fråga efter vägen när du inte hittar
  Berättelser ur verkliga livet.

  Kurs 8

  Är det genetiskt möjligt att hålla tyst när frun kör bilen?
  Körsimulator

  Kurs 9

  Lär dig skillnaden på fru och mamma
  Rollspel

  Kurs 10

  Hur man lär sig att älska shopping?
  Andningsteknik, meditation samt mental träning.
  2008-05-19 ? 11:40:00

  Het måndag

  11.33
  Undrar när jag senast startade datorn såhär sent?
  Var ute 5 i morse hos hästarna, såg bara Sleipnir, shit vart är kusarna... alla låg och vilade i dimman, puh.
  In och sov en stund, upp halv sju, skulle ta prover vid 8 på vårdcentralen (ja, det är den där levern igen som inte är som den ska), mamma kom, första gången Lilja skulle få barnpassning, mamma löste både grötmatning, påklädning, blöjbyte, no problemas.....
  Kvart över nio körde jag fråb VC, köpte fika, hämtade Saga och hemma på Häringeryd igen 09.29, bra jobbat, körde inte olagligt.
  Så vid 10 kom Anna och Kent, härliga blivande valpköpare!
  Tog proverna fastande, lunch blir dagens första mål, hmm Tinna och jag kör på Dafgårds lasange.
  THULE mår kanoners! Vilken liten ängel!

  Vid 14 kommer Rosa, Alicia och Elias på besök, tänkte göra en sockerkaka.....

  Tinna mixar något till Saga och Binkis, hon har bäddat ner dem och blandar i diverse skålar....

  Idag är jag high speed.....

  12.29
  Muffins och lasange klart... Hart datorn på diskbänken, det är smart! Vad mycket man får gjort. Ska börja bära med mig den i fortsättningen! Lilja är vaken, dags att springa upp!

  21.44
  Man kan inte vara high speed jämt, nu ligger jag i soffan, helt slut, Rosa och jag var hundra på att vi skulle få se en fölning... Men så blev det inte... Karolína har åkt till Sibelius på betäckning ;-)
  Har försäkrat Thule, slött, borde gjort det i lördags...

  Tack Rosa, Alicia och Elias för en trevlig eftermiddag!

  2008-05-18 ? 10:32:18

  Söndag 18/5

  Torsten har fått gå ut och är kalaspigg, vi släpper inte Lind och Nafna ur sikte, kollade dem i natt och var ute i hagen 6 i morse.
  Kl är 10.29 och vi har inte sett en minut barnprogram ;-) Det var många år sedan senast, en söndag utan barnprogram. Vi har pratat med Tinna, hon har haft jätteroligt och vill inte alls komma hem.

  Vi har pratat om Ténor, Tindur, Trostan och Thule (gammalt namn för Island).

  12.37
  Inga föl i sikte, men Lind och Nafna är trötta och tunga. Torsten har brallat i hage, hoppat, skuttat och galopperat! Ni som inte betäckte med Vaengur när han stod i Sverige vilken miss! Vilka föl!
  På förmiddagen har jag dammsugit och skurat golven, skrubbat jacuzzin, skrubbat Liljas matstol, tvättat lite och nu tänkte vi grilla revben, inte så nyttigt med gott.
  Skulle just klippa klorna på Sunna, hittar inte klotången, den brukar ligga i badrummet, gick in för att leta, gissa vem som kutade snabbt ner på nedervåningen??? Jo, Sunshine.... här ska vare sig badas eller klippas klor!

  13.27
  Tinna hemma!
  Vet inte om jag nämnt, Hannes syster är gift med Oli, mycket duktig konstnär, om någon vill se hans verk, vissa lite udda, se gallerý http://www.rufalo.is/

  17.13
  Målsättningen idag var att få massa färdigt i det som ska kallas trädgård... fördelen att ha en vän som Malin, nyutbildad trädgårdsdesigner, hon ser möjligheter där jag ser ogräs. Hon var hemma i torsdagskväll medl lite plantor och hjälpte oss hur vi ska göra och vad vi ska köpa. Så berättar hon glatt att jag ska gräva, gödsla och trimma. Det är helt oooomöjligt, jag står där och hoppar på spaden, blir jordig om händerna, blöt på kläderna och det är rent ut sagt SKITTRÅKIGT! Har iallafall påbörjat två stenarrangemang, lurat ut Hannes att gräva upp jordgubbslandet, började själv men det gick sådär. Övervägde, spåra med Binkis eller gräva... det var bara att bita i det sura äpplet.... gräva.....
  2008-05-17 ? 20:09:13

  EIRA!!!

  image407
  2008-05-17 ? 09:22:24

  17 maj

  09.18
  Sleipnir fyller 1 år idag!
  Nafna har rest sig och lagt sig fyra gånger, Hannes ska ut och kolla henne. Nu reste hon sig igen.

  Brá föl är inte döpt ännu, har Ni några namnförslag?

  Till Lindas föl har vi pratat om:
  Ténor, Tjaldur, Tyr men har egentligen inget direkt namn vi fallit för. Namnboken ligger på Marklanda. Iallafall är fölet jättepiggt, hoppar, töltar och busar.

  Idag tänkte jag åka och köpa prydnadsgräs, planteringsjord. Hannes ska få göra ett litet land, planterar lite smått. Vill plantera hallon. Hallon borde växa bra bakom stallet, mycket kväve där. Har en sockertoppsgran som jag ska göra ett stenarrangemang runt


  Nej, nu tror jag det är dags för Lilja att sova!

  13.14
  Jag ska aldrig mer kolla föl utan glasögon, det är en pojk!
  Vi har haft lite problem, han har inte fattat hur man ska äta, så jag har mjölkat Linda och gett honom med spruta, vi håller tummarna för att det går vägen.

  13.25
  Smålandsposten ringde, de kommer skriva en artikel om lille plutten! www.smp.se

  16.49
  Jag tror och hoppas att det går bra med lill-killen. Har fått i honom mat i spruta (i munnen) och han har diat lite. Han har blivit supergosig alla redan, vill mysa och bli klappad.
  Läste Ni artikeln i SMP, nu var det ingen hästkille som gjorde intervjun, men det var kanske inte riktigt så jag svarade, men men, en tidning är inget uppslagsverk.

  17.48
  Teitur kallades för Pingu tills han var döpt, dagens lille för Torsten.
  Torsten mår bra, vi är lite oroliga såklart, så vi håller stenkoll.
  Linda förstod att vi försökte hjälpa henne, hon stod snällt när jag mjölkade henne och lät mig göra vad jag behövde med Torsten. Thorsteinn kanske???
  Ska gå ut och bildblogga honom.
  Vi ska fira Sleipnir och Torsten med årets första grillning! Tinna ska sova hos Maja.
  Har varit och köpt vinbärsbuskar, hallonbuskar och lejongap :-)
  Skulle köpa prydnadsgräs, men det hade inte det jag kikat ut.
  Jag har ju nämnt för vissa om vår blivande prinsessa Eira, i väntan på bild, http://www.gaardhunden.webbyen.dk/
  Se Aza´s valpar. Hur underbart choklad kan man bli? Har Ni sett en så underbar valp?

  20.19
  Har varit med grejer hos Tinna, hihi hoppades på att hon skulle vilja följa med hem och sova, separtionsångest. Det är tredje gången vi sover utan henne, vår bröllopsnatt sov hon hos farfar, trettonhelgen sov hon och bonuskusinen Viktor hos mormor och Rolf, inatt hos Maja, visserligen bara några meter från mormor och Rolf).
  Vi fick besök, en kvinna med man och barn kom körandes. Det visade sig att hon vuxit upp här, hon fick komma in och se, hon grät stackarn, blev så rörd. Det visade sig att hon haft fem islänningar på 80-talet och en gårdshund.
  2008-05-17 ? 07:29:22

  Utmanad

  Har blivit utmanad av Anneli, svarar snällt ;-)

  Tre namn du går under: Ingrid, Ninni, ZuperNinni
  Tre saker som skrämmer mig: Människor, klimatförändringen och bensinpriset.
  Tre saker som jag har på mig: Jeans (fick inte ha mjukisbyxor för Tinna), strumpor och t-shirt.
  Tre sanningar: Jag gillar inte prata barnvagnar, blöjeksem eller ME and I-kläder ;-)
  Tre saker jag verkligen vill ha: En schäfer (men där har jag bara otur), lyckade fölningar och friska glada barn.
  Tre söta bloggare jag skickar vidare dessa frågor till:  Lina, Elin och Emma

  2008-05-17 ? 07:09:52

  FÖL!

  Linda födde på morgonen ett svart-skäckt  hingstföl. Allt gick bra och vi har aldrig sett ett föl födas, resa sig och braka iväg i sådana otroliga rörelser!
  image404
  image405
  image406

  Vad ska detta undervrk heta? T?

  Älskade häst Linda, vilka föl hon ger! Ser Ni vad stor han är, fölis! Nu ligger han och vilar sig i hagen. Linda helt opåverkad.
  2008-05-17 ? 07:09:51

  FÖL!

  ...
  2008-05-16 ? 23:44:19

  Bilder!

  image401

  image402

  Det kom en hälsning på mailen från Uffe, en Götängens-corgi, veckan hund i Lund ;-)
  2008-05-16 ? 09:32:05

  Fredag

  09.31
  Lilja har just vaknat, Tinna sover!!!!!!!!!
  Lovar, det kommer bilder och bra blogg idag!

  09.48
  Båda tjejerna vakna! Sunna har inte sovit hos Tinna i natt.. utan i soffan! Jag har nästan gett upp att vaka efter fölen, hmmmm...
  Tinna har lärt Lilja säga "abuuu", så när hon ska äta, bara skrattar hon "abu, abu" och maten hamnar överallt  utom i magen. De är riktiga kompisar, systrarna. De leker och skrattar.
  Håller på att fixa till bilderna på fölet. Vi har idétorka, vårt enda namnförslag var Tývar. Teitur och Tývar, tja.... någon som har fler förslag?
  image392
  image393
  image394
  Ovan bilder från 4-Hgården. Sunna skötte sig utmärkt bland
  kaniner, getter, hästar och får.
  image395
  image396
  image397
  Brá med lille fölis. Korten är tyvärr tagna från bilen på långt håll.

  14.09
  Vi har bjudit Gustav på lunch!
  Tinna och Lilja har lekt frisörsalong i två timmar, man hör knappt pip från dem. Lilja verkar njuta av fulla drag.
  Perfekt, jag har hunnit tvätta, stryka, hänga tvätt, hänga gardiner mm. Har visserligen massa tvätt kvar att vika.
  Anneli, har lagt in gurkor med ;-), är inte det husmoderligt?

  Fick bilder idag på Rósbjörg (Linda-Sorti) och Röska (Nagna-Aegir)
  image398
  Röskva
  image399image400
  Rósbjörg

  20.14
  Åkte iväg och handlade, halvvägs till Maxi, kröp ett litet huvud fram i backspegel... gissa vem, Sunna, smidig som en orm. Tur att det inte var varmt....
  När jag handlat, tog vi en liten promenix runt Maxi, helt hundra på att hundtricket är bättre än nätdejting... Alla vill prata hund, en kvinna kom  fram och undrade hur gammal min valp var och hur fint den gick i koppel, jo tack valpen är 4 år....
  En annan gubbe kom fram, gammal, säkert över 80, han hade just fått ta bort sin vavva, 13 år gammal hane. Han tyckte Sunna var helt underbar och vacker. Avslutade samtalet " Ni passar så bra ihop, du och din hund, lika vackra och trevliga båda två". Haha, ja!
  Min lilla Sunshine, hon har fått märgben!
  *****************************************************************************************************************************

  Snart kommer en liten bild på vår blivande lilla prinsessa, Eira Aza-dotter. (Rosa, Eira är en hund ;-)

  2008-05-15 ? 07:21:50

  Föl!

  07.21
  Brá har precis fölat, inne i lösdriften. Rolf var inte säker, men troligen ett litet sto, fux med vita strumpor (vita ben). Återkommer med bild och info ;-)

  08.18
  Ska åka upp till Marklanda om en stund.
  Sunna är mest älskad i hela familjen, av Lilja! Så fort hon ser henne skrattar hon och vill känna på henne. Hon behöver väl en egen liten hund ;-)

  T,T,T.. undrar vad fölis ska heta, står helt still i hjärnan!
  Tips, kika i Kaspers blogg, han har så sköna ordspråk http://skogsstjrna.blogspot.com/

  Jag trodde Lind skulle föla igår, vandrade runt i hagen, orolig. Gick ut utan glasögon i morse, då kan man ju se lite allt möjligt, tyckte jag såg ett föl... men så var det inte.

  08.50
  Har sett bild, Rolf messade, osäker på färgen, hmmmm

  12.40
  Hon kissar under magen, fölet! Var och kikade, det är en fuxhingst, inga tecken.

  17.39
  Vi har varit på 4-H gården, bild på fölet i bildbloggen, kommer fler ikväll
  2008-05-14 ? 18:22:42

  Sunna

  Det finaste vi har, lägger vi på bordet!Sunna solar sig fin
  Bilder som Lisa tagit på Sunna.... sova på bordet, hmmm ;-)

  Översta bilden har Lisa döpt "Det finaste vi har, lägger vi på bordet"
  Lisa, nu är det inte länge tills Ni får hem Aza!
  2008-05-14 ? 13:27:49

  Bilder

  image368
  SÖTA TJEJER I LIKADANA TRÖJOR FRÅN MORMOR OCH ROLF
  image369
  SOLHATT
  image370
  NAFNA, KORTET TAGET FRÅN TVRUMSFÖNSTRET
  image371
  FLER KORT FRÅN TVRUMMET
  image372
  image373
  image374
  DANIELA OCH ARAGON

  image375
  ARAGON OCH SLEIPNIR
  image376
  image377
  image378
  image379
  image380
  image381
  image382
  image383
  image384
  BILTVÄTT
  image385
  image386
  FÖRDISK!
  image387
  PROJEKT TRÄDGÅRD
  image388
  PROJEKT NÄSSLOR
  image389

  2008-05-14 ? 08:44:38

  Onsdag 14/5

  08.40
  Inga föl på Häringeryd iallafall, men kanske på Marklanda, vem vet....

  Lilja har sovit hela natten! Så mycket gröt hon åt i går kväll så lär det tagit 12 timmar att smälta den maten!
  Tinna kommer inte hem förrän 17 ikväll, ska på kalas direkt efter dagis.

  Svar till Lina: Ultraljud, nej brukar inte göra det.
  Svar till Elin: Ja, men jag ser inga fenor i burken
  Svar till Jenni: Jag tog inga bilder på Bond, men ska göra det och skicka till dig!

  10.25
  Lilja håller på att somna, då ska jag städa lite..... jag har fortfarande inte börjat plocka i sakerna från farmor.
  Anneli, lovar att ladda upp bilderna idag. Sen mailar jag några bra till dig och Daniela.
  Sunna blev inte badad igår, Hannes fixade med min bokföring och deklaration (ska lämna den 15/5), var liksom mer läge att delta i den ;-) Hannes tycker att jag är jätteslarvig.... hehe.
  Idag städar jag med apelsinolja... det är miljövänligt Elin!

  11.42
  Åh grattis Sara! Lilla Vilma (ska jag säga stora)
  Ställde ut Vilma (Angelique) på Nybro brukshundklubbs inoff. utställning i helgen. Gick bra, hon fick HP och blev BIR!
  Domarkritiken: "Feminin tik på den större sidan. Utmärkt huvud och uttryck. Ok hals. Något knappa vinklar fram. Utmärkta kroppsproportioner. Bra benstomme. Ännu något luftig. Ok vinklar bak. Rör sig rastypiskt med stor spänst. Trevligt temprament."

  JIPPI!!!! Nu blir det uppdatering! Krama Vilma från oss, som snart ska bli moster för andra gången, när ska Vilma bli mamma, Sara?
  Angelique ligger nu på 26 poäng (Sara, det kommer poäng från apellkursen snart med va?, Angelique har gått om Azahara med två poäng, men har fem kvar innan hon ligger jämnsides med Bárdur.
  Glöm inte, en kurs behöver inte vara åtta tillfällen, man kan gå endagarskurser med!
  HEJJA ALLA HÄRLIGA DUKTIGA GÖTÄNGENS-EKIPAGE, schäfrar, corgis och danskar!

  13.07
  Jenni, Aza får stilpoäng, att mjölka Audhumla är inte många som klarar, som i sin tur ger mjölk åt jätten Ymer ;-)
  Jag skojar bara! Aza är fantastisk, man blir så stolt och glad!

  Huset är städat, allt är putsat och skurat! Nu ska jag lägga in bilderna från i helgen (om Lilja tillåter)

  17.09
  Anneli, kan korvar hoppa???? Scan??? Skojar bara kanon ju!
  Steker är i ugnen, huset nystädat, nu kommer Hannes och Tinna.
  Loggar ut ur bloggen några timmar, tror Lisa ska lägga in lite omgjorda bilder hon gjort till mig på Sunna.
  2008-05-13 ? 09:15:32

  Tisdag 13/5

  09.13
  Mosig, kollat stona två gånger i natt! Lilja vaknade vid halv sju, bytte på henne, så la vi oss i sängen, somnade om båda två, jsg vaknade först nu, Lilja sover fortfarande! Idag ska Sunna bada, hon har sovit hos Tinna i natt!

  11.55
  Lilja är superbusig och glad, passar på att leka med syrrans nallar när hon är på dagis! Stona betar fridfullt, Sunna passar på ett mushål, Sleipnir och Aragon tar igen sig i solen efter sin lekstund! Aragon flirtar intensivt med stona, Sleipnir har insett att det är lönlöst, de gillar inte hoppiga småpojkar!

  15.59
  Tinna har varit hos tandläkaren, fick en ring, jättelycklig!
  Inga föl på Marklanda, inga här heller!
  Har träffat Bond, åh vad snygg han är! Han har på tre dagar avslutat två kurser, en utställningskurs och idag hos Christel i Furuby, hon blev så förtjust i honom att hon ville köpa Bond! Har aldrig tvivlat på Bonds kapacitet!
  Utmaningen är uppdaterad!
  2008-05-12 ? 08:39:01

  Måndag 12/5

  08.37
  Vilken natt Sleipnir och Aragon vill inte alls gå själva, de har gnäggat och sprungit fram och tillbaka, de är helt slut nu.
  Tjejerna sover fortfarande, otroligt!
  Stona har stinna juver, men det är knappt spännande längre att vaka efter föl, de kommer ju aldrig.

  09.27
  Tjejerna leker..... Jättepigga och skrattar högt båda två.
  Tinna älskar att lura mig "mamma Linda har fölat".
  Tinna har börjat drömma mardrömmar, vi hade lite att prata om när hon vaknade, skillnad på dröm och verklighet. Hon pratar mycket om Engla, varför, hur, om det kan hända henne osv. Svåra frågor.
  Aragon och Sleipnir är bra för varandra, Aragon är känslig för omgivningen, Sleipnir skulle inte bry sig om en bomd sprängdes jämte honom, Sleipnir lugnar Aragon.

  14.35
  Linda lite orolig, la sig, reste sig, la sig nu igen, vi står påklädda på helspänn med kameran i högsta hugg.... fast Tinna säger "mamma, det är falsklarm", hon har kanske rätt, men kanske det kommer.. åhh hon ligge rpå sidan

  14.53
  Vi gick ut.... Tinna konstaterade snabbt "haha de bara vilar sig"... "mamma, jag tror Nafna kommer föla medans du kollar Lind och Linda, du kommer inte ens märka henne"....
  Kan hon mycket väl göra, hon gick på andra sidan hagen!

  15.39
  Om jag inte kikar på stona en stund kanske något händer? Om  jag dammsuger, torkar golven och viker lite tvätt?
  Njä det händer nog inget förrens kanske imorgon... men man vet ju aldrig...

  22.44
  Fixar fotona imorgon.....
  Varit i handlar, lagat mat, hängt tvätt.... var på kyrkogården...
  Otur är såld, det gick fort. Han ska flytta till Borås-trakten, hans nya matte är veterinär.
  God natt
  2008-05-11 ? 21:42:11

  Utmanad

  .......
  2008-05-11 ? 19:09:46

  Dålig blogg-dag

  Tinna och jag hade egen mysfrukost, hon och jag har dille på makrill i tomatsås, Hannes tycker det är kattmat, tur för då blir det mer till oss.

  Sleipnir har fått en kompis idag, Aragon som är bror till Ragna. Gissa om de har skoj! Tur att de har en stor hage att bralla i.

  Har lagt flera timmar på att tvätta bilen, vaxa, polera. Är inte så bra på sånt, men Rolf har försett mig med bra grejer, schampo, vax, vaxpapper, vinyl-någonting..... Skrubbade mattorna, smörjde in skinnklädseln... I bikini, så idag är jag röd igen! Men.... vaxade såklart inte bilen i solen, flyttade den!

  Ska uppdatera utmaningen, bla ska Bond har poäng för två kurser till, ngn mer?
  2008-05-10 ? 14:05:54

  Det brinner!

  Se Hannes blogg, jättebrand på Häringetorp, det blåser mot oss, shit!!!!!!!
  Ska ta in hästarna, ifall ifall.

  14.16
  Det bolmar fortfarande svart rök, bilden tog vi precis när det började, sedan har det bolmat som sjutton, nu verkar det lugna sig. Det har ju redan brunnit en gång på Häringeryd (gamla stallet brann ner, därav nya stallet), precis innan vi flyttade in.
  Så vi har tagit in hästarna, ifall de skulle behöva flyttas på.... man vet ju inte med bränder.

  16.25
  Ska köra och kolla Brá!
  Brandkåren är på plats och har koll, men så otäckt!
  Har haft bikini, årets första tillfälle! Inlett årets nässeljakt, avskyr nässlor
  2008-05-10 ? 08:33:31

  Lördag 10/5

  08.25
  Har varit vaken i 1,5 timme, ja en gång i natt med, sedan vaknade Lilja vid 6, lyfte över henne till min säng, hon sover fortfarande.
  Gick ut i går  kväll, spooky, Nafna stod inlåst i sin box! Hade släppt henne och Linda på gårdsplanen. Vet ni vart Linda stod, jo, i sin gamla box i lilla stallet. Fattar nada... ingen som kan ha låst i henne.
  Hannes och Tinna ska cykla upp till Marklanda nu, hämta hjullastaren.
  Jag måste bada Sunna, hon är grå av jorden i trädgården. Hon går bort till stallet för att sola sig nu när det inte finns något gräs. Hon kikar lite förvånat på mig, ville hoppa upp i soffan, sa nej... hmmm sen när fick hon ligga i soffan?
  Ska ringa Lina (på Marklanda), har fått en finne i pannan. Hon har en "laser-mojäng", man kan trolla med den, ett schuut  på en finne, puts väck! Den kan man göra mycket med. Bra byte, hon har min "ångmaskin", tobin, sån man ångar kläder med, så kan jag få lite laser ;-)
  Charlotte, har en tjeja här som längtar efter dig!

  Idag fyller svärmor år!

  LILJA!¨
  image367


  09.46
  Jag och mina drömmar... drömmer om blivande fölen! I natt drömde jag att Nafna fick ett stoföl, svart med fyra vita ben, stjärn och ett glosöga. Glosögat är nog omöjligt, ganska säker på att Vaengur inte har några splasch-gener. Detta är nog den mest spännande fölningssäsongen på länge, just för att det kan bli så många olika färger.
  Rolf tror att Brá är riktigt på g, vi ska passa henne, de ska åka med hästar och husvagnen och rida i några dagar.

  11.06
  Bildbloggar idag, se även older posts! Ser på Englas, begravning, ordlös!

  11.35
  Är  det någon mer än jag som kollar på ettan? Hos  mig rinner tårarna!
  Han som mördade Engla, psykisk sjuk, jo visst, ska nog inte skriva på bloggen vad jag tycker borde göras med honom.

  Lina, det du och Tommy gör för Anna och Lorita, helt fantastiskt! Tänk om fler människor vore som Ni. Lina och Tommy hjälper två barnhemsflickor utanför Riga http://linahallberg.blogg.se/

  12.09
  Mycket roligare! Tinna har HELT själv bakat pizzor! Valt fyllning, skurit osv. Bloggar pizzorna!
  Bond har avslutat fortsättningskursen hos Movis, kursens bästa spårhund! Lollo, vilka raser var övriga hundar?
  2008-05-09 ? 10:03:59

  Åh vilken morgon

  10.03
  Tack till er som gjort början av min dag så underbar,  carpe diem!

  Igår kväll var inte sämre, kändes som tusen apor här hemma, ingen ville sova, så jag åkte upp till Marklanda. Rolf och jag åkte fyrhjuling mellan hagarna och hälsade på hästarna, så vackert i solnedgången, som på film haha. Myste med min älsklings-Freyja.

  I natt drömde jag att Brá fölat, ett fuxsto med bläs och fyra vita ben, ingen omöjlighet!


  11.45
  Undrar om Salka får ett syskon på sin födelsedag? Linda står inne i lösdriften, de andra betar ute. Tinna leker med vattenspridaren ;-)

  12.00
  Tinna får inte springa på nysådda gräsmattan, hade just vattnat, ser henne springa där, knackar i fönstret, hon tittar upp, tappar balansen, gör en Anja Pärsson och glider med ansiktet i marken flera meter, gissa om hon blev jordig? Jordig... med inte ledsen...

  14.10
  Ni som känner Sunna, vet hur kräsen hon är. Hon älskar däremot barnmat, det tenderar flyga både gröt och barnmatspuré över köket, mumsigt tycker Sunna.
  Linda har fått lite lyx, har öppnat både lilla och nya stallet, så kan hon gå inte där hon känner att de passar, beta på gårdsplanen, äta hö. Hon står i dörren till nya stallet och kikar ut.

  15.42
  Tre ombyten på Tinna idag, två på Lilja. Tinna efter att kladda och hoppa på den nyvattnade, nysådda gräsmattan, Lilja efter gröt. Hannes ska på afterwork :-)
  Han fyller år snart, önskar sig en helikopterflygning, hmmm, bra present va?

  Anneli, att blogga är inte 10 dagars uppehåll.

  19.28
  Vi piffade till oss lite, tog med vagnen och åkte ner till stan. Lite glass och träffade lite folk, sports, bishop´s.... Nu ska vi äta,, sub´s

  image366
  hittade en mobilbild på binkis

  20.38
  Ingen vill sova, ska kika på tusenapor.se, känns som om man hade tusen apor hemma... loggar ut nu......
  2008-05-08 ? 08:15:14

  8/5

  8.14
  Vaknade vid 6, ja eller Lilja...
  Gick ut vid halv 7, såg att Linda inte gick med flocken, undrar om det kan komma fölis idag! Men vilken morgon, 20 grader varmt så tidigt!
  Idag vill jag vara ute hela dagen, får se vad Lilja säger, blir sugen på att vaxa bilen, har fått vax och vaxpapper av Rolf, så det är bara att börja på. Gissningsvis lär jag få vänta tills Hannes kommer hem ikväll, Lilja lär inte uppskatta bilvaxning.

  Pingu ska heta Teitur från Marklanda!

  9.49
  Linda har anslutit sig till flocken, men juvret och fyllt "och skinkorna dallrar". Inget föl före lunch iallafall. När det gäller Linda ska man aldrig säga aldrig, den är den enda häst vars fölningar jag missat... Hon är en sådan som man inte märker något på, lägger sig ner och fölar rakt upp och ner, klart och ställer sig upp. När Salka föddes kom jag hem på lunchen, såg stona stå i en ring runt Linda, puff så fick flocken iväg och lilla Salka promenixade glatt med.

  10.21
  Nääää härligt talat! Lyssnade på radion, mix megapol, Micke Ågren, har har tuggat en lång stund nu om hur illa det var att någon från Saltsjöbaden vunnit pengarna på lotto, 135 mille.. och där bor bara rika. Men hallå! Varför kan inte en rik person få vinna pengar. Svenskar är så missunsamma! Det som stör mig mest av allt är att allt ska vara lagom (lagom finns bara på svenska och eftersom jag jag utländska läsare, lagom är kan man säga i mitten av fattig och rik, zuper-Svensson). Människor som häver ur sig "rika människor som sitter på en stol och rullar tummarna medans pengarna rullar in... eller inte kanske, man blir vanligen rik för att man jobbar häcken av sig! Sedan räcker ju inte det, utan att man sedan lever efter sin ekonomi, spelar ju ingen roll om du har 10 000 i lön eller 100', handlar man för mer än vad man har pengar till, har man inte ett öre kvar och då blir man ju inte "rik". Om det nu är målsättningen. En sak som jag sj'lv ständigt glömmer, vilket är illa, för det är ju en de av mitt jobb, man måste investera pengar för att tjäna pengar.
  Hannes har en släkting (ja och Tinna och Lilja då, nja alltså släkt med hans fru) i USA, Mehdi heter han. Han är medlem i "Million dollar table", alltså försäkringssäljare som gjort enstaka affärer för mer än 1 miljon dollar. Han flydde från Pakistan, började på botten av Usa´s botten att sälja försäkringar, sk svenska 1-öresförsäkringar. Blev kär i en isländska och gifte sig. Mehdi är en av dem som jobbat och blivit ja, hur rik som helst... liksom inga gränser. Han träffat honom på Island, han har en karisma som inte är av denna värld, över 80 och arbetar fortfarande. Han charmar alla, första gången vi sågs hälsade han, tittade på mig och utbrast "my godness, you look like an pacistan princess", hur svårt hade det varit att sälja en försäkring till mig tror ni?
  Iallafall... väldigt vad jag skrev av mig.... Hoppas det är en sjukt rik person som vunnit 135 mille, bara för att irritera Micke Ågren på mix megapol lite extra.

  nulli secundus

  14.35
  Hämtade Tinna 13, åkte och köpte glass, så åkte vi till ån i Bergsnäs och plaskade lite. Härligt! Varsin Nogger, gött!
  Hmmm, ser inte Linda, måste ut och kika!
  2008-05-07 ? 17:25:30

  Venus

  image365


  Inte har Venus lämnat hästarna dal, hon går där och betar, vakar över sitt barnbarn... fast det är bara vissa av oss som ser henne.
  2008-05-07 ? 17:21:27

  Mer bilder

  Tja, 177 kort blev det igår kväll... gör en Lina och delar med mig av vad jag fotade... GUSTAV! Tänk så fin Gullan skulle bli framför min tv!

  image355
  Hungrig
  image356
  image357
  image358
  Gullan
  image359
  Vy från "hästarna dal"
  image360
  Källarbacken
  image361
  image362
  Den här bilden tog jag åt Gustav
  image363
  Vårblommor...
  image364
  Marklanda
  2008-05-07 ? 08:58:48

  Sooolig morgon

  08.54 Lilja ligger här och sprattlar. Underbar morgon!
  Inget föl hos oss idag, men tyckte Brá såg lite "äggasjuk" igår kväll!

  När Hannes steg upp i morse, satt Sunna på sideboarden och kikade på fiskarna! Morr, säger jag! Igår låg hon på V70´ns tak och solade sig!

  Hett tips för Er som bor nära Växjö, gratis utställningskurs i Bokhultet på söndag 9-13, nyttja tillfället!

  Hannes började på nytt konsultuppdrag igår, hos Skattemyndigheten.

  11.46
  Inga mer föl.... men det borde vara på gång. Suttit heta förmiddage  och läst latinska talesätt, skulle vilja lära mig latin... hittade inte så många "rakt i hjärtat", förutom Nulli secundus, som jag har på min msn.

  15.45
  Jag har två nya bloggläsare... mamma och Rolf ;-)
  Ha, nu får man väl skriva seriöst då.. när mamma läser ;-) hahahahaha
  Kollade till "Pingu", det är ju ett coolt namn! Karolina och Pingu hade anslutit sig till kossorna. Rolf ringde innan och sa att det kändes som om han blivit hästmorfar, han kollar till Pingu hela tiden, åh han så fin.. och vilken trav! Pappa till Ragna och morfar till Pingu, Rolf, det kommer snart två till... vad mycket julklappar det blir! Så blir du bonusmorfar till mina fyra föl ;-)
  2008-05-06 ? 21:42:43

  Bilder

  image346
  Mamma och jag planterar träden till morfars minne
  image347
  image348
  image349

  Nedan, lite bilder jag tog ikväll,
  image350
  Högdräktiga Sara
  image351
  Brá är högdräktig, kan inte ungen komma ut snart?
  image352
  Här är hon, min sessa, Freyja
  image353
  "Lilla" Swissan och Gullan (stor kossa va)
  image354
  2008-05-06 ? 21:31:24

  Pingu

  Han går under arbetsnamnet Pingu, vi får se vad det blir, tror Vanja har rätt, Rolf valde Ragna och hans röst lär väga tungt även denna gång ;-)

  image343
  Ingen liten herre, mamsen är 145 cm
  image344
  Det killas på benen
  image345
  Här är han uppställd!
  2008-05-06 ? 10:25:34

  Föl!

  10.00
  Karolina har precis fölat, svart hingstföl, bild kommer i bildbloggen!
  13.46.
  Fick inte till någon bild med mobilen, men sett lillkillen, wow! Högbent, högrest, perfekt hals, vackert huvud och töltar över vinkel, jättepigg. Mamma Karolina vårdar ömt.

  14.30
  Söta Tinna...
  Hon ville ha fika, höll på att byta på Lilja, frågade om hon kunde ta fram något själv... Gissa vad hon gjorde, blandade oboy  i ett champangeglas (hämtade i skafferiet), satte bullar och kex på ett kakfat, gick ut och satte sig på berget av grus, för att fika och tänka sa hon.

  17.36
  Tinna har träffat fölet, berättade för sin pappa "han har ful färg, lockig och luktar bajs... sen är det mormors och rolfs"
  Namnförslag:
  Ninni: Tindur (fjällstopp)
  Rolf: Teitur (glad)
  Maggan: Toppur (hårlock)
  Hannes: Trúr (trogen)
  Tinna ( men mammaaaaaa, åhhh): Pingu då...

  Vad tycker Ni?
  2008-05-06 ? 09:10:36

  Lite piggare

  Väcktes imorse av mobilen, yes tänkte jag rusade upp, nu har Karolina fölat! Kände inte igen numret, hmm. Så ringde hemtelefonen, det var "grusgubben", har beställt 12 ton singel.
  Han undrade vart på Marklanda han skulle lägga singeln... Lindsten säger man när man beställer, så tror alla det handlar om Marklanda, mamma heter ju inte ens Lindsten längre ;-)
   Så kom han, kvart över åtta, sprang ut i morgonrock, världens flin på gubben, "lyckades jag väcka en hemmafru till", hemmafru.. näää mammaledig....

  Lilja vill ha gröt, återkommer med mer blogg.
  2008-05-05 ? 18:45:11

  Svajjig

  Vaknade i morse, aningen svajjig på benen, trött, feber! Tur att Hannes är hemma. Feber, ont överallt.....
  Blir en kort blogg, Karolina på övertid, Brá över en dag, Nafna on time!
  FÖLEN!
  2008-05-04 ? 19:55:17

  Underbare Sleipnir

  Vår lille plutt är super, Hannes har vid några tillfällen berättat att han "dansat" med honom.. jag har inte riktigt lyssnat på det, inte trott att det var av den kalibern. Så idag, trots att jag fått feber och är sjuk, preparerad av en värktablett, gick jag ut till Hannes och barnen i trädgården. PROVA Sleipnir tyckte Hannes.. och vad lillplutten kunde, bara året gammal. Han kunde vända runt bakdelen, sedan följa mig som en hund, gick jag, skrittade han, sprang jag, travade han, "galopperade" jag, galopperade Sleipnir. Jag sprang i volter, serpentiner, pyttevolter, jättevolten, vände helt om. Vad duktig han var!
  Coolast utan tvekan hans korta galopp!
  2008-05-04 ? 16:17:34

  Lite bilder från Rolfs dotter Milla

  image326
  image327
  image328
  image329

  image330
  image331
  image332
  image333

  image334

  image335
  Lilja på bröllop :-)
  image336
  image337
  image338
  image339
  image340
  image341
  Dagen efter bröllopet var vi på Andy´s
  image342
  2008-05-04 ? 11:17:00

  Härlig dag

  Marie, ja visst är han en läckerbit Leikur, dessutom oh la la att rida.... en riktigt kanonkula.

  Igår var Hannes iväg hela dagen, fram till lunch var han med och vårstädade hembyggdsgården, hemma för snabb lunch, sedan tillbaka till hembyggdsgården där föreningen planterade två bokträd till minne av morfar, hedersmedlem. Så bjöds det på fika... mamma och Rolf var också där. Sedan var Hannes på jaktlagets årsmöte.

  Idag puttrar grytorna, gör en puré palsternacka-morot till Lilja, Tinna kokar rabarberkräm och jag en stor gryta Hedvigsoppa.

  Det är fullt upp i trädgården, se bildbloggen!

  Imorgon är Nafna fullgången med sin fölis! Vi ringde Helsingborg ang Karolína,  hon har gått över 3,5 vecka nu! Men de tyckte vi skulle avvakta över helgen, hmmm.

  Sleipnir är jättebusig, härjar med stona hela tiden, tror han får åka till Åse nästa helg!

  Lägger in bilder från igår lite senare idag.
  2008-05-02 ? 21:30:49

  Blandade bilder från Kubbaviken och festen

  image300
  image301
  image302
  image303
  image304
  image305
  image306
  image307
  image308
  image309
  image310
  image311
  image312
  image313
  image314
  image315
  image316
  image317
  image318
  image319
  image320
  image321
  image322
  image323
  image324
  image325
  2008-05-02 ? 21:12:53

  Bilder

  Här kommer alldeles strax mer bilder. Vi kom just från Marklanda, proppmätta.
  Hann med en sväng till stan, både Tinna och Lilja behöver nya kläder, vuxit ur allt, men såklart hittade jag inget i 68 eller 116.... 
  2008-05-02 ? 14:31:03

  2/5-08

  Ska erkänna att vi är lite trötta på Häringeryd idag. Vi kom hem strax innan lunch, packar upp, hade med mig alldeles för mycket kläder. Men, men, man vet ju inte hur mycket som går åt. Gustav har just kommit med hjullastaren och vi ska försöka snygga till trädgården lite I VÄNTAN PÅ CAPÉA!!!!!!!
  Ikväll är det lite middag på Marklanda, bara vi, mamma, Rolf och Gustav. Måste packa upp, tvätta, städa, åka till stan och lämna tillbaka ett par byxor på Stadium....

  Jenny och Milla, maila mig lite bilder från i helgen, plockar ihop lite och skickar till er!
  2008-05-01 ? 21:31:53

  Bröllopsfest

  image288
  image289
  image290
  image291

  image292
  image293
  image294
  image295
  image296
  image297
  image298
  image299
  Herr och fru Löwing skårar tårtan
  2008-05-01 ? 09:46:07

  Vilken dag

  Innan vi kom iväg igår, det fick bli två bilar, långklänningar, barngröt, blöjor...  Så hade vi inte klackskor till Tinna, mitt puder gick i tusen bitar och så sätter sig Gustav i bilen och säger "har man slips till frack", näääää, så det fick bli inköp av fluga och sedan Loreals mineralpuder (varför jag nu skulle köpa det för första gången just idag, det blev inte alls bra, helt fel färg, skulle köpte någon pålitlig Max factor).

  Så möttes vi här vid 13 på Klavreströms vandrarhem för lunch. Sedan bar det av till Kubbaviken, bilar i rad och prästen såklart. Så kom mamma och Rolf på Leikur och Stjarni, så fina med champangefärgade rosor inflätade i manen. Jag tog 400 kort ;-)
  Efter vigseln fikade vi och sedan tillbaka till vandrarhemmet för ombyte,,,, ska se om jag tömmer kameran idag så Ni får se våra fina klänningar eller om det blir imorgon. Idag ska vi till Andy´s i Kosta, ikväll italiensk buffé.

  image285

  image286