2008-10-31 ? 18:42:12

Fredag kväll

Återkommer med bilder... kommer nog på mail gissar jag!
Jenni, nej Achilles ställdes inte, tror inte Millis har planer på att ställa honom mer...

Visst är det roligt att ställa ut, gick med Sunna och Tosse i eftermiddags... tänkte, Aza, var Sunnas förstfödda, minns som igår hur hon föddes i trappen... minns när Bond och Binkis föddes, hur de låg alldeles nya och blöta i min hand och drog sitt första andetag. Så ser man dem i dag, stora, välväxta vuxna hundar som visar upp sig. Man pratar ju så mycket om exteriör osv, men tänk vilka familjemedlemmar dessa tre hundar är, vilken glädje de ger sina familjer.
Tänk att Sunna har gett liv åt så många fina valpar, som i sin tur gett liv till ännu fler fina hundar (Ambra & Azahara)....
Världens bästa Sunna!
2008-10-31 ? 15:57:27

Sunna gäspar av allt fotande...

MMS

2008-10-31 ? 15:51:54

Fönsterspaning...

MMSMobilbilder.......

2008-10-31 ? 15:51:23

Mys med Sunna

MMS


2008-10-31 ? 14:12:46

Fredag

Vi är hemma, Lyckliga!

Har suttit och konstaterat att det var en hård domare vi hade, Hans-Erik Pedersson, flera 2:or och jag skymtade 3:or, skymtade inte ett enda HP heller....
Men vi började dagen med Bond, som skötte sig utsökt för att vara Bond (heter man Bond, så är man en vild agent), satte honom på bordet, log lite mot domaren "han är lite busig", han flinade  tillbaka glatt. 1:a pris och vann unghundsklass hanar (Lolo, mailar du hans fina kritik). Efteråt kom domaren fram till mig och sa "vilken fin hund, med ringträning och tiden kommer han vinna massor"...  Ringträning, var nyckeln....
Så var det pluttiga Binkis (Bianca Bratz)... lilla yrvädret fick en 1:a och kom tvåa i unghundsklass tikar :-)))) Niklas återigen, storleken har ingen betydelse...

Så var det mitt flotta nyförvärv... jag hörde hur folk pratade och undrade vad det var för hund runt ringen... någon frågade " åhhh är det från XXXX kennel"... egen uppfödning, Götängens, innan jag fick mitt kennelnamn..
Azahara fick 1:a pris, CK och vann öppen klass tikar. :-))

Götängens Bianca Bratz: Feminint huvud och uttryck, korrekt bett, bra hals och överlinje, passande kropp och och benstomme för åldern, normala vinkar fram och bak. Rör sig bra och rastypiskt. Bra päls och färg, (behöver ringträning).

Azahara: Bra huvud och uttryck. Korrekt bett. Väl ansatta öron. Bra hals. Skulle önska starkare överlinje. Passande kropp och benstomme. Bra vinklar fram och bak. Rör sig bra och rastypiskt från alla håll. Bra päls och temprament.
2008-10-30 ? 21:50:03

En blogg

http://humorsajten.blogg.se
2008-10-30 ? 08:55:05

Torsdag

Lilja vaknade i morse med feber, var vaken en kort stund och somnade om, inte bra med tanke på utställningen i morgon. Vet inte hur jag ska göra, om det sker under idag och hon är pigg imorgon, för att ha med henne på utställningen är ansträngning nog utan feber!
Någon som har trolltips????

Conny, det blev Koh Tai igår.. åhhh Ni som inte varit där, det är så gott, Hot Woks mat käkar inte ens Tosse! Koh Tai, MUMS!

10.54
Lilja sover... igen... hoppas hon sover bort febern för hon är hängig, åt lite lite fil...
Bond var här, vi utställningstränade i stallet, det är  riktigt bra att träna där, mycket störning. Han är snygg, men risken är att han och Binkis, precis som sin mor, faller aningen på att de är slimmade och vältränade.

Jag fattar inte att feta gårdshundar går så bra på utställning, okej de ser ju bredare ut och mindre luftiga, men inte hundar i min smak. Jag har ju lite annorlunda hundsyn kanske, jag har ju inte gårdshundar som soffpotatisar utan vill ju nyttja deras kapacitet och min mening är att en arbetande hund (ja, iallafall en hund som får göra lite skäl för födan) är en lyckligare hund. Fast de hundar som inte provat på vad jag menar, blir ofta ganska olyckliga till en början, tills de kommer på fördelen med att ta i lite.
Binkis är ju ett praktexemplar, henne hade jag ju möjligheten att börja med vid 6 veckor och förigare hund får man leta efter.
Men jag får ju den ibland " om man nu vill träna hund, är inte gårdshund lite fel ras? Eller om du nu vill föda upp arbetande hundar, är inte gårdshunden fel ras".  Nej, inte enligt mig, hund oavsett ras, har rätt att få använda de drifter de är födda med, en hunds gener, är inte lite motion, mängder med föda, inte heller föda för att genomföra ett "uppdrag".
Känner att jag håller på att spinna iväg nu vilket jag inte alls planerat....
Vi ska ju självklart inte gå ifrån rasstandarden, det är ju en gårdshund, en robust, men robust för mig är inte tjock.....
Men vad tycker Ni?

12.40
Lilja har feber men är mycket piggare, har både ätit och busat!

18.43
Ny tid imorgon 09.30

Ang diskussionen.... när jag ställt Sunna TJOCK har hon blivit BIR och fått CK (olika tillfällen), när jag ställt henne i enligt mig normalhull, slät 1:a och tack hej...
2008-10-29 ? 18:43:41

Koh tai

MMS

UNDERBAR MAT!

2008-10-29 ? 08:22:57

Onsdag

Leo hälsar och mår bra!
Olsen mår kanon, varit torr hela natten dessutom.
PXI älskar Teleborg och sin nya familj, hon får dessutom sova i sängen och har fått en liten älskad kattbur.

Jag vaknade i morse, vårt speedade djurår drog igång i maj, det började med fölningar hela maj, fortsatte med C-kullen och D-kullen,kennelträff, fölarbete, fölmönstring och skadade hästar.... I morse, friska djur, endast fyra hästar och två hundar (som dessutom kan hålla sig hur länge som helst på morgonen, ha påbörjat en fantastiskt träningsperiod med Tosse, jag kände sån frihet och lycka!
Jag älskar livet med alla djuren, men man behöver pauser, särskilt med tanke på att vårt iv består av ganska många djur.
Idag, när Lilja sover förmiddag, ska jag städa efter valparna, börja plocka i alla mina papper som samlats på höööög i finrummet, hämta Tinna, Gylfe, får vi komma kl 13.30??? Jag kan ta med mig lite fika (fikar ju er ur huset)!
2008-10-28 ? 16:00:41

Lugnet

Endast TVÅ hundar hemma, endast fyra hästar... vilket lugn.... Tosse och Sunna ligger på trappan och blickar ut över sina ägor...

20.25
Hade planen att ta det lugnt ikväll, men nääää, åkte till OG Alvesta med Tosse för att träna. Körde först lydnad och sedan testade vi "skinnet", yes, underbart! Vi har lååångt kvar, men är grymt laddade, åh vad roligt. Eva, Janne och Magnus är så hjälpsamma och positiva.
Jag hoppas och tror att detta ska bli kanon, det var roligt att se att Tosse blev lite arg på Janne vid ett tillfälle, heja Tosse!
Men så trött hon blev... hm och vi som ska ställa på lördag, hon är lite tjock....
2008-10-28 ? 14:44:32

Dagens från Nicke-Dixon..

http://www.youtube.com/watch?v=rTN5kTkdvME

Nicke, det enda som kan stoppa Olsens framtid att bli lika bra som ovanstående, är ditt intresse
;-))))))

2008-10-28 ? 08:26:58

Tisdag

Idag åker grabbarna till sina nya hem, sa till Conny igår hur jag skulle slappa ikväll... men frågan är om jag inte ska åka till OG? Hinna hem till 20 och bänka mig framför tv´n.

Köpte fika igår på Maxi, funderade på att baka, men de hade ju finaste Bond-kakor, Lolo inte visste jag att Bond kunde baka????

Hjärtat och samvetet, hörni... Conny tittade på mig igår (med riktiga valpögon), hur blir det med VÅRA lördagar i skogen nu då? Conny, hade du varit hund hade jag satt dig i hundgården ;-)
Är det inte för kallt för gårdshundarna nu i november? Jag kanske kan vara med varannan lördag??? Usch... jag som ääälskar våra lördagar.... men samtidigt behöver jag komma igång på rätt spår med Tosse....

11.36
Olsen har åkt! Leo ligger och sover, helt opåverkad!

14.30
Leo har åkt, ordningen är återställd säger Sunna!
2008-10-27 ? 09:26:20

Måndag

Tindra är piggare ;-) skönt och jag valde rätt behandling.
Har missat att blogga mycket de senaste dagarna... men vi hade en trevlig dag i Jönköping, mässan är ju lite stort för små barn, så alldeles lagom var det att runda av i halvlek och åka med barnen till Ikea och lämna kvar Gustav. Jag trodde det skulle vara lantbruksmässa inriktad på nöt, gris, får och fjäderfä, men inte, även "hästbonden" fick en givande dag. Barnen var iallafall jätteduktiga och sov gott hela vägen hem.
Lördagen var lång, började känna mig trött och osocial  runt 17... kasst... Var uppe tidigt, ute hos hästarna, rastade hundar, var på  Marklanda och hämtade Binkis 07.45.
Hämtade Niklas, han och Conny såg verkligen ut att ha en underbar morgon på Solvråns trapp. Vi var framme i Alvesta runt 08.30, rastade hundarna och fick varmaste mottagande på OG.
 Vi började åka ut till Kronobergshed och la spår, dit kom även SMP. Vilken lyx, fick Magnus W alldeles för mig själv (ja, Nicke fick Janne OCH Eva), alla andra var fyra i grupp. Magnus var störtförtjust i Tosse och känner henne sedan tidigare. IPO-spåret var ju nytt för oss båda, först var jag lite skeptisk till all störning, men det hade inte behövts, det här var verkligen något för Tosse! Jag tror dessutom att detta typen av spår var bra för Binkis som är så het, stoppar upp tempot ordentligt. Hon har ju alltid varit mycket noggran och hållt sig fint i kärnan, men detta drog ner hennes tempo, precis vad vi var ute efter.
Vi åkte tillbaka till OG, fikade och hämtade hundarna för att köra lydnad. Två och två var vi och jag var med Gunnel (vars man jag körde tjänstehunden med, då hade de Picasso, nu har de en ny hund, Cando). Tosse och jag har ju våra problem och nu har vi tagit första steget verkligen åt rätt riktining, detta var hennes grej, att få börja om på nytt! Magnus passade på att känna lite på henne inför framtida, nu ska det vara rätt, C-ARBETE!
Tosse och jag är grymt laddade! Omskolning på gång!
Åkte ju sedan och lördagssimmade, var på simhallen 1 minut innan Tinnas simskola började.
Åkte snabbt hem, hjälpte Hannes ställa in husvagnen i maskinhallen, åkte och fikade hos Nicke och Conny, men det har jag ju berättat... Likaså att vi var hos Emelie och Jotham, grymt kreativt att döpa om "små stekpannor" till Raclette!
Igår var jag ganska off, vi flyttade som sagt 6 hästar......
Idag ska jag besiktiga valpar och PXI, leverera PXI, imorgon valparna.

http://ogalvesta.se kan Ni se bilder från i lördags
Mia och Jonas hemsida http://bentving.se (två gårdshundar och massa islandshästar)
http://ledet.blogg.se Torfi och Sleipnirs blogg, Emelie, Jotham och Theo, två tollare och en golden.

11.28 NU LIGGER BILDERNA UPPE PÅ OG´S HEMSIDA

Anneli, en pytte sårskada, så illa kan de gå!
Jenni, nja, nu är jag nybörjare inom IPO, men man går ju spåret annorlunda, man använder näring (hungrig hund) i spåret, öppen mark och man kan välja om hunden ska markera apporter genom sättande eller läggande eller plocka apporter. Här kan man läsa mer: http://cs-hundcenter.se/IPO.htm

Eva förresten, vad roligt att  Kasper fixade blodspåret trots så kort liggtid, mina hundars blodspår måste människospåret gå ur helt om de överhuvudtaget ska titta åt blodet.

I lördags var det nästan kennelträff hos C-S hundcenter, Christel, Ambra (Saga), Azahara, Bond, Cärla och Cindras husse med Cindras "storasyster", schäfertiken Luna (Cindra var inte med) deltog. Kursen hette "ovillkorlig inkallning" och ska ha varit riktigt kanon,  nu var jag ju inte själv med, men har fått det återberättat, TUFFT MEN KANON, det stämmer va? http://cs-hundcenter.se

Blicka framåt, helgen! Gårdshundarna ställs på fredag i Växjö Tipshall, 3XGötängens, Aza, Binkis & Bond, kl 11 drar det igång.
Tosse ställs som hund 68 på lördag!

20.49
Anna, Lilja har ett hjärtfel.
Lina, ja vi lärde aldrig känna Ískristall, men han hade rolig stam, samma mamma som Jöfur.

Leo och Olsen sover som stockar, besiktningen gick utmärkt, tack Tessan för hjälpen, två barn och tre hundar hos veterinären kan annars bli ett spektakel, men Tessan var tuff och höll valpar trots sprutor.

Pxi har flyttat, hon avslutade sin sista kvart på Häringeryd med att mala sönder sin fina sele hon fått av Jenni.

For iväg till Tassar (ps Conny, de har rea på spårselar utsökt modell lite äldre än valp till Olsen, i läder). Tosse fäller mycket och guld att ha så många proffs runt sig, Ingegärd har jobbat med hundfoder i många år och naturligtvis gav hon mig ett bra tips ang problemet. Köpte en ny apportbock och en rolig liten boll, undrar vart denna omskolning ska ta vägen? Vi jobbar med grunderna nu, befästa viktiga basdelar ordentligt, med glädje vid alla tänkbara retningsmoment.

God kväll vänner..

2008-10-26 ? 19:33:06

KRASCH BOM BANG PLING

http://ledet.blogg.se
2008-10-26 ? 09:31:59

Söndag morgon

Oj vilken dag vi hade igår, jag, Tosse, Niklas och Binkis!
I´m in... lördagar och tisdagkvällar ska hädanefter ska tillbringas i Alvesta, i den mån jag har barnvakt ;-)
Tosse ska omskolan från "svensk bruksare" till IPO-hund
Jag tror många blev imponerade av lilla lilla Binkis spårförmåga. Tosse överöstes av beröm!
Vi var hemma runt 14, jag var hemma 14.20, åkte snabbt til simhallen, simmade, solade och bastade, hem, åt lite snabbt, ställde in husvagnen, åkte sedan till Niklas och Conny för fika och träffa fina fina Cärla och Lina! Där var vi tills klockan var 20, Hannes stod redo för att åka till Emelie och Jotham så där var vi kl 20.05 och bjöds på mumsiga "stekpannor" och chokladfondue till efterrätt

16.14
Häringeryd känns öde, Sara, Tordis, Linda och Thule har åkt till Marklanda, Lind och Torfi till Emelie. Imorgon flyttar PXI till Anita och Stig, på tisdag Dixon och Dante!
2008-10-24 ? 20:15:19

Fredag

Lugna, är hemma efter Jönköping.... galna ställe ;-)

Idag skulle pappa fyllt 58, jag gör som Pippi, grattis pappa i himlen, har kikar ner på mig genom ett hål!

Ps... ska inte träna "i skogen" imorgon utan i Alvesta!
2008-10-23 ? 10:17:59

Torfi

                                                       
                       Grattis Emelie och Jotham till en fantastisk häst!
2008-10-23 ? 08:59:49

Torsdag

Det krabbar, som man säger på småländska, men älskade lilla Tindra, hon får gå lös på gårdsplan och bara bli ompysslad.
Vi ska dessutom försöka köra hem Jöfur och Krossa på förmiddagen, hämta hö och ta emot veterinär till Tindra, hmmm... nu är jag väl positiv tror jag!

Iallafall Lilja är så busig, hon kryper direkt fram till hundskålarna när man sätter ner henne på köksgolvet, så säger jag på babyspråk "nej nej, babba, vov vov nam nam" (varför använder jag inte vanliga ord), iallfall sätter sig hon alltid upp på knä med jätteflin och säger "nääääää" och skakar på huvudet och fortsätter fram till skålarna!

Torfi är såld... hela vägen till Marklanda

20.15
Puh, vilken dag, veterinären tog fram till lunch, inte alls roligt, som behandling kunde jag välja "pest eller kolera", skit, men jag hoppas att jag valt rätt och det ska gå vägen! Grymt bra veterinär iallafall, lilla Tindra är inte pigg, snutthäst!

Vi har hämtat hö, kört hem "isbjörnarna", så hann jag förbi Charlotte och Aza, tur där fick mina små barn leka och äta :-)
Challe och jag räknar starkt med att Aza blir BIG1!!!

Imorgon åker jag till Jönköping, Elmia och Ikea, nice!

..............
2008-10-22 ? 16:46:07

Keit, Hannes och LASSE

MMS

Keit, Hannes och LASSE

2008-10-22 ? 11:53:53

Onsdag

Kort blogg!
Tindra är skadar och trebent, sårskada, F*N, väntar på att veterinären ska ringa, Freyja är som tur är i princip ohalt.
Valparna är mår kanon, de är ute och leker...
I väntan på veterinären, ska Sunna få en härligt bad ;-)

14.28
I väntan på Ingegärd och veterinär som inte kommit ännu....  Tindra kommer det gå bra för, men det kommer nog ta sitt lilla tag....
Lilja är vid gott mod, lite trött, nu väntar vi spänt på resultat, efter tre typer av ekg-plattor igår (körde två ekg på sjukhuset innan vi åkte hem med 24 timmars-ekg), så de sista plattorna sitter som berg, får väl lägga henne i blöt ikväll kanske.

På lördag ska jag få en upplevelse, Nicke och Binkis ska på IPO-kurs, storleken har ingen betydelse, med tanke på hur grym Binkis är så ska det bli så skoj... eller som Nicke sa... "Binkis kan spåra utan korvbitar i spåret"!
2008-10-22 ? 00:53:22

Lilja

MMS

Lilja

2008-10-21 ? 19:53:42

Smygbloggar

Götängens Cärla Midsommarflicka, vad tycker Ni?
4 månader idag!


När jag ändå är igång och smybloggar... jag träffar väldigt många hundmännsiskor och har gjort hela mitt liv, har lärt känna en hundmänniska som jag sedan tidigare känt som hästmänniska, som jag fått förmånen att sälja en valp till, jag kan lova Er bloggläsare om denna lilla hund får ha hälsan, kommer hon om några år få oss alla att tappa hakan, inte hon ensam, utan med sin förare, detta ekipage tillsammans, för de har något speciellt, gå in här och läs om deras två första månader tillsammans, jag tar av hatten för: http://linahallberg.blogg.se

Avslutar dagens smygbloggning med ett citat från Lina, "Som ni märker är det full fokus på vardagslydnad och ledarskap som gäller. Jag gillar att träna lydnad i vardagen, inte att mala på apellplan.  En lydig hund är en lycklig hund! Den får en massa frihet som olydiga hundar inte får"

God natt alla vänner!
2008-10-21 ? 14:58:35

Kort blogg

Efter en jobbig morgon med två ekg-mätningar och 24-timmars mätning påbörjar (med massor av sladdar och en liten dator tillkopplad) har Lilja somnat och sover som en stock.

Vill bara flika in att PM inför Växjö-utställningen finns på http://www.smokk.se
Vilken tur vi har, gårdshundarna går först!
2008-10-20 ? 22:02:16

GOD NATT och....

Imorgon tisdag, ska Lilja göra EKG-mätning i ett dygn, så jag kommer inte blogga/läsa eller svara på några mail!

Glömde blogga bilden på Dísa, den finns på hemsidan!

På återhörande på onsdag förmiddag!
2008-10-20 ? 17:36:28

Bilder från i lördags


Ragna från Marklanda LOVANDE

Salka från Marklanda (såld) LOVANDE

Sleipnir från Marklanda (såld) LOVANDE

Tandri från Marklanda (till salu), LOVANDE, men visade sig tyvärr halt, därför fick vi inte se hans alla hans fina rörelser.

Teitur från Marklanda, MYCKET LOVANDE, till salu.

Thule från Marklanda, LOVADE, till salu.
"Uttrycksfult hingstföl med välrest hals men ngt kort och grov. Bra bogar, bra rygglinje, välformat kors. Bra prpoptioner, rör sig ngt utåttåad fram i skritt, Visar MYCKETlätta spänstiga rörelser i trav, visar även tölt och galopp. Mycket vaken och självständig.

Tindra från Marklanda, LOVANDE
"Stoföl med tilltalande uttryck och huvud. Välrest med aningen kort grov hals, mjuk rygglinje men ngt kort kors, medelstor. Aningen kortbent, rör sig ngt utåttåad fram men raka rörelser bak i skritt. Vysar mycket långa och spänstiga steg i trav samt medelgoa rörelser i galopp. Samarbetsvillig och positiv.

Tordís från Marklanda, LOVANDE.


Torfi från Marklanda, LOVANDE, till salu.
"Hingstföl med vaket uttryck, rest med med ngt kort och grov hals. Bra bogar, mjuk rygglinje och långt välformat kors, ngt kraftigare i typen (positivt). Rör sig med raka rörelser i skritt. Visar lätta och spänstiga rörelser i trav samt medelgoda i galopp, visar tölt. Positiv och uppmärksam,.
2008-10-20 ? 11:28:28

Måndag

Det blir en kort förmiddagsblogg... energin är låg efter helgen, var hemma sent igår.

Kan sammanfatta lördagen, wow, vilka föl vi fått till... lovande alla våra avkommor mer kanonkritker som jag återkommer med. Alla roligast, endast tre hästar iår (i hela Sverige)  har fått MYCKET LOVANDE, så Marklanda har gjort det igen, Teitur från Marklanda fick MYCKET LOVANDE, bäst på årets mönstring, (så vi har haft bästa föl sedan mönstringen startade 2004)
04 Otur från Marklanda
05 Poseidon från Marklanda
06 Rödull från Marklanda
07 ingen mönstring höös
08 Teitur från Marklanda

Framför allt, vi har ju även fött upp Teiturs mor Karolina, dotter till Venus!
2008-10-19 ? 20:09:50

Älgfest

MMS

Älgfest

2008-10-19 ? 11:33:10

Söndag

För trött för att blogga, middagsbjudningar fredag och lördag kväll, mönstring igår, visade 10 hästar plus tog emot MASSOR AV folk!
Nu ska jag åka till Göteborg och kolla på en valack...
2008-10-18 ? 08:26:51

Lördag

God morgon!
Vilken härlig morgon, var ute vid halv sju, släppte ut hästarna, rastade hundar,

Frukost, sedan hämta fem hästar och så drar det igång vid lunch!
2008-10-17 ? 20:09:53

Festen...

Festeen kan följas på: http://dickolsen.blogg.se


Conny lärde mig ngt bra..... hade jag bara varit lite ödmjuk, så hade jag varit helt perfekt!
2008-10-17 ? 08:09:58

Fredag

Idag är det förberedelsernas dag! Tur att jag har Jennie och Marie! Tror egentligen det enda jag behöver göra är att handla, flickorna har hela Häringeryd och alla hästarna i sin besittning ;-) De är jätteduktiga!

Nej, nu är det dags för frukost, undrar om man ska svälta lite idag eller frossa, med tanke på kommande ikväll!

Valparna lever rövare nere, vad är ett avgränsat område när det finns ett stort kök?

Conny, det låter bra, Tinna är redan påklädd och väntar!

13.10
Tinna matade Lilja med peppar, medan jag rensade stopp i tvättmaskinen, åh snart är det väl måndag igen, fredag är en överskattad dag!
Hur ska vi hinna bli färdiga till imorgon?

Fredagsfräckis:

En 85-årig man gick till doktorn och ville få gjort ett spermatest.
Doktorn gav mannen en burk och sa:
Ta den här burken och kom tillbaka
imorgon med ett spermaprov.

Nästa dag kom mannen tillbaka och överräckte burken till doktorn.

Burken var lika ren och tom som dagen innan.

Doktorn undrade vad som hände och den gamle mannen sa:
Jo doktorn!

Det är så här Först försökte jag med högra handen, inget hände.
Sen försökte jag med
vänstra handen, fortfarande hände inget.
Då kallade jag på min fru för hjälp.

Hon försökte först med högra handen och sedan med vänstra handen, fortfarande hände inget.

Hon försökte då med munnen, först med tänderna i, sedan utan tänder, fortfarande hände inget.

Vi ringde till och med på hos vår granne, Agda.
Hon försökte också Först med båda
händerna, sen i armhålan.
Hon försökte till och med att klämma den mellan knäna, men inget hände.

Doktorn var chockad!
Ni kan inte mena allvar! Bad ni verkligen grannen om hjälp?

Jo, sa den gamle mannen.
Och vad vi än försökte med så fick vi inte av locket på burken.
2008-10-16 ? 11:31:22

Torsdag

Nicke, är det bättre idag?
Leo och Olsen är sjövilda... det märks dessutom klara släktdrag mellan Olsen, PXI, Binkis, Angelique..... Leo tycker jag är en liten go Bárdur, även lite lik Billy.... Olsen klättrar lätt över kompostgaller, oavsett höjd!
På morgonen kom Malin (Öja-Malin) oh fikade, sedan kom Anneli som flyttar till Iggesund imorgon, 75 mil!

Conny, nja färdigbloggat.... han sover ibland!

14.17
Olsen, Leo och PXI har lekt, Olsen är sååå busig, PXI blir riktigt ställd! Måste fixa så Olsen inte tar sig ut... eller gilla läget att torka valpkiss överallt!
Nicke, hur högt var ditt staket, 2,20?

15.38
Nicke, så du har garanterat inte ont i örat nu då??? Du orkar laga mat imorgon???? Conny, tycker allt Nicke ska få vila sig i soffan imorgon, med en öl och en bra film, medans du lagar mat!

Staketet då, nja,,,  jag tror du får sätta tak på det... Leo kikar snällt och nyfiket på sin bror som klättrar som en katt över!

19.33
Kolla dickolsen.blogg.se
Busiga Olsen!
Cicci, det börjar vid lunch på H-ryd

20.17 LILJA KAN SÄGA TÖLT!
2008-10-15 ? 18:49:11

Två små pojkar...

Hund: S61306/2008   Götängens Dixon Mirakel
Ras: dansk-svensk gårdshund
Kön: H
Storlek:  
Hårlag:  
Färg: Trefärgad
          
Födelsedatum: 2008-09-02 
  
Tatuering/tång-ID:  
Chip-nr:  
Far: S49358/2001 Fjellalunda's Agust
Mor: S22791/2004 Leonberget,z Crystalsunby Swarovski

Hund: S61307/2008   Götängens Dante Leon
Ras: dansk-svensk gårdshund
Kön: H
Storlek:  
Hårlag:  
Färg: Trefärgad
          
Födelsedatum: 2008-09-02 
  
Tatuering/tång-ID:  
Chip-nr:  
Far: S49358/2001 Fjellalunda's Agust
Mor: S22791/2004 Leonberget,z Crystalsunby Swarovski
2008-10-15 ? 15:31:32

Program fölmönstring

Program för fölmönstringen den 18 oktober 2008

  

  

9.00 Rolex från Åboda

9.15 Tritla från Eleffshult

9.30 Demantur från Åboda

9.45 Terna från Åboda

10.00 Kaffe paus

10.15 Salka från Marklanda

10.30 Isar från Trädgårdstorpet

10.45 Glampi från Manketorp

11.00 Leiknir från Vilttofta

11.15 Lenja fra Skardi

11.30 Frodi från Kungsgården

11.45 Lunch

13.15 Ragna från Marklanda

13.30 Aragon från Stall Borgartuni

13.45 Glymur från Kvarnbacka

14.00 Solfagur från Stora frösboholma

14.15 Teista från Björkerydsgården

14.30 Sleipnir från Marklanda

14.45 Skorpa från Björkerydsgården

15.00 Kaffe paus

15.15 Vina från Hackheda

15.30 Teitur från Marklanda

15.45 Tandri från Marklanda

16.00 Tórdís från Marklanda

16.15 Torfi från Marklanda

16.30 Thule från Marklanda

16.45 Töfradis från Marklanda
17.00 Tindra från Marklanda

2008-10-15 ? 09:50:11

Onsdag

Sena till dagis... igen! Hmmm... trötta morgonrutiner!
Lilja och jag gick direkt ut i stallet! Lilja är hästgalen! Det senaste är att leka med Tinnas leksakshästar, "häst äst äst" säger hon.
Tjejerna kämpar för fullt att hålla fölen lite lite vita, potatismjöl var lösenordet ;-) DET FUNKAR!

Nicke, hur mår du? Har du fortfarande ont? Charlotte kan berätta hur farligt hundbett är! Eller hur Challe!

Conny, jag hinner inte träna denna eller nästa lördag, tyvärr, denna lördag är det fölmönstring, nästa ska jag och Nicke på hundevenemang för "riktiga hundmänniskor"! Eller hur Nicke!

Jenny, fölmönstringen är ju en enkel privat tillställning, ingen fika, inga exakta hålltider. Kom gärna och kika! Det är ju Åse och jag som hyr in Nina för egen del så fyller vi upp platserna vi själva inte brukar, med hästar från lite olika vänner.

13.34
Nicke hur var det med örat? Stackars dig!!! Hmmmm!

Nja, jag har tyvärr inte Åses husmoderlighet, hos mig finns dock ett trevligt fikahörn i stallet!
Elin kan inte du messa Jenny när Ni bryter i Åboda så vet hon när hon ska åka mot Häringeryd!

15.25
Uppehåll beställt :-)

18.26

Jenni och Anne, jo som  hundutställning fast endast enskild bedömning, hmmm jag blir också lite trött!

2008-10-14 ? 17:08:58

Fölmönstringen

Föl och unghästmönstringen Åboda-Marklanda 18 oktober 2008-10-08

  

ÅBODA
Rolex från Åboda f.08     Till SALU!                        

e: Vængur fra Auðsholtshjáleigu u: Snotra från Kvarnbacka

ee: Orri fra Þúfu ue: Atli fra Syðra-Skörðugili

Ägare: Åboda Islandshästar


Tritla från Eleffshult f.08

e: Veigar fra Vakurstöðum u: Fylla fra Granhöjgård

ee: Orri fra Þúfu ue: Flugar fra Flugumyri

Ägare: Sigrid Holmberg


Demantur från Åboda f.08

e: Vængur fra Auðsholtshjáleigu u: Ljosadis från Kårestad

ee: Orri fra Þúfu ue:Dugur fra Mini-Borg

Ägare: Angelica Johansson


Terna från Åboda f.07

e: Jor fra Kjartansstöðum u: Snotra från Kvarnbacka

ee: Trostan fra Kjartansstöðum ue: Atli fra Syðra-Skörðugili

Ägare: Åboda Islandshästar


Salka från Marklanda f.07

e: Jor fra Kjartansstöðum u: Toga (Linda) fra Ingólfshvoli

ee: Trostan fra Kjartansstöðum ue: Boði fra Gerðum

Ägare: Elin Klingstedt


Isar från Trädgårdstorpet f.07

e: Flipi från Österåker u: Blida fra Fellsenda

ee: Hrafn fra Holtsmula ue:Amason fra Reykjavik

Ägare: Emma Hansson


Glampi från Manketorp f.07

e: Grasteinn fra Grafarkoti u: Birk fån Manketorp

ee: Oskarsteinn fra Oddholi ue: Jorik från Lönneberga

Ägare: Anna Eriksson


Leiknir från Villtofta f.05

e: Kanslari fra Efri-Rauðalæk u:Snotra från Kvarnbacka

ee: Prúður fra Neðra-Ási II ue: Atli fra Syðra-Skörðugili

Ägare: Bodil Nilsson


Lenja fra Skarði f.05

e: Þristur fra Feti u: Fiðla fra Garðabæ

ee: Orri fra Þúfu ue:Flosi fra Brunnum

Ägare: Åboda Islandshästar

Fródi från Kronobergs kungsgård f.05

e: Blær från Stenholmen u: Mysla fra Ikast II

ee: Hrammur fra Akureyri ue: Fróði fra Ásgeirsbrekku

Ägare: Julia Elmhall


HÄRINGERYD

Ragna från Marklanda f.06

e: Spuni fra Miðsitju u: Svipa fra Sauðárkróki

ee: Ofeigur fra Flugumyri ue: Þyrill fra Aðalbóli

Ägare: Marklanda GårdAragon från Stall Borgartúni f.07        Till SALU!

e: Spuni fra Miðsitju u: Nott fra Borgartún

ee: Ofeigur fra Flugumyri ue: Bleikblesi fra Selfossi

Ägare: Daniella Roman


Sleipnir från Marklanda f.07

e: Jor fra Kjartansstöðum u: Feryja fra Neskaupstað

ee: Trostan fra Kjartansstöðum ue: Máni fra Ketilsstöðum

Ägare: Viveka Karlsson


Glymur från Kvarnbacka f.07

e: Spuni fra Miðsitju u: Grima från Tomarp

ee: Ofeigur fra Flugumyri ue: Meitill fra Kjarnholtum

Ägare: Kajsa & Lisa Friden

  

Solfagur från Stora frösboholma f.07 Till SALU!   

e: Jor fra Kjartansstöðum u: Visla från Midgård

ee:Trostan fra Kjartansstöðum ue: Askur från Håkansgården

Ägare Birgitta Nilsson


Teista från Björkerydsgården f.07

e: Jor fra Kjartansstöðum u:

ee: Trostan fra Kjartansstöðum ue:

Ägare: Ingrid Lindfalk


 

Skorpa från Björkerydsgården f.07

e: Jor fra Kjartansstöðum u:

ee: Trostan fra Kjartansstöðum ue:

Ägare: Ingrid Lindfalk

  

Vina från Hackheda f.08

e:Veigar fra Vakurstöðum u: Katina från Brånen

ee: Orri fra Þúfu ue: Snerri fra Kirkjubæ

Ägare: Agnetha Hagsström- Janzon


  

  

Tandri från Marklanda f.08                 Till SALU!

e: Vængur fra Auðsholtshjáleigu u: Bra fra Brekkum

ee: Orri fra Þúfu ue: Fafnir fra Laugarvatni

Ägare: Marklanda Gård


 Teitur från Marklanda f.08                 Till SALU!

e: Thattur fra Arnarholi u: Karolina sol från Marklanda

ee: Kromarkur fra Flugumyri ue: Atli fra Syðra-Skörðugili

Ägare: Marklanda Gård


 Tordis från Marklanda f.08                

e: Jor fra Kjartansstöðum u: Sara från Margaretehof

ee: Trostan fra Kjartansstöðum ue: Atli fra Syðra-Skörðugili

Ägare: Marklanda Gård


 Torfi från Marklanda f.08                   Till SALU!

e: Vængur fra Auðsholtshjáleigu u: Lind fra Sauðárkróki

ee: Orri fra Þúfu ue: Hilmir fra Sauðárkróki

Ägare: Marklanda Islandshästar


Thule från Marklanda f.08                   Till SALU!

e: Vængur fra Auðsholtshjáleigu u:Toga (Linda) fra  Ingólfshvoli

ee: Orri fra Þúfu ue: Boði fra Gerðum

Ägare: Marklanda Islandshästar


Töfradis från Marklanda f.08             

e: Vængur fra Auðsholtshjáleigu u: Feryja fra Neskaupstað

ee: Orri fra Þúfu ue: Máni fra Ketilsstöðum

Ägare: Lilja Alice Hannesdottir-Lindsten Marklanda Islandshästar


 Tindra från Marklanda f.08               

e: Vængur fra Auðsholtshjáleigu u: Nafna fra Halldorstödum

ee: Orri fra Þúfu ue: Svartur fra Unalaek

Ägare: Tinna Hannesdottir-Lindsten Marklanda Islandshästar

  

2008-10-14 ? 12:51:25

Olsen

MMS

Olsen

2008-10-14 ? 09:56:23

Tisdag

Vilken fin dag!
Tjejerna är i full gång med hästarna, hundarna är rastade, Lilja är glad, Tinna på utflykt, Hannes jagar!

16.54
Jaktlaget har skjutit två kalvar, wow vilken älgjakt!
Det blåser ute, ser att hästarna är alldeles prilliga!
Nicke kom förbi och hälsade på Olsen, lämnade kvar både Anne och en Lakers-halsduk!
Olsen var JÄTTEBUSIG, bet Nicke så han var alldeles svullen på både hals, haka och öra (Conny, det var inte jag, det var Olsen, lovar!)
Tjejerna har jobbar som sjutton i stallet idag! De är duktiga!

Anneli 3 veckor!
2008-10-13 ? 14:16:53

Linslusar

http://www.smp.se/nyheter/kronoberg/algjakten-har-startat(907803).gm
2008-10-13 ? 09:01:56

ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLGJAKT!

Äntligen, prestige (skjuts älgen på Marklanda eller Härensås), spänning, hela Marklanda-Härensås på helspänn!
Så kvart i åtta i morse, PANG, första älgen föll, PÅ HÄRINGERYD MOAHAHAHAHAHA!!!! Följ älgjakten http://arcdow116.blogspot.com

1-0 till bästa sidan soptippen!

09.35
Det kom ett sms nyss: "Det gick bra med Leikur igår. Han kom tre i femgång, men 1:a i B och C-klass. Passen satt bra, ska nu träna vidare på trav och galopp och ta nya tag för tävlingen i Ekeby på lördag. Han skötte sig fint och det var en bra start för honom, kram Anna"

Heja Leikur, VM 09???? :-)))))

Jenny, nej Anna Persson har lånat honom!

Älgbilder

Tommy med sin niotaggare!

PXI tuff som alltid!


Så här drar man ut en älg ur skogen!

Tinna hjälper gärna till!

Tosse fick också gå fram och nosa till slut, övrig tid låg hon plats.


Conny, vart är du, du är väl inte sjuk igen????
2008-10-12 ? 20:50:31

Söndag!

nu funkar det!

http://arcdow116.blogspot.com DANTE SOFFTRÄNAR
2008-10-12 ? 12:35:07

Mh

MMS

Mh

2008-10-11 ? 18:27:20

Lite trångt

MMS

Lite trångt

2008-10-11 ? 09:16:05

Lördag

Morgon...
Hannes är ute och lägger blodspår till Saga och PXI! Jag ska klä på barnen, packa korven, spårselar, barnvagn mm....

God morgon förresten

17.46
Hemma, hundar och förare "välspårade", välgrillade och lyckliga, bilder som vanligt http://dickolsen.blogg.se 
Så kom vi hem och med bäste Lillebo, ja Gustav alltså... hjälpte oss att göra snyggt framför huset med det nya gruset, eller småstenen.... Packade om bilen, körde förbi systemet, ifall ifall ledet.blogg.se ringer ikväll... förbi Quality Home med största skadeglada leende, bemöter man sina kunder som de, går man i konkurs....
Så var det simma, sola och basta. Jag räknar inte längder längre, simmar i 30 minuter och tänker på trevliga saker istället.  Så körde Tinna och jag till Ica Norremark och köpte lite lördagsgott (INTE GODIS), massa frukter och har gjort antioxidant-smootis på hallon, tranbär, blåbär, röda och svarta vinbär, röda druvor och banan.  Lilja var helt tokig i det.

Rosa, har inte glömt hallonen ;-)

Eva, nja jag är inte särskilt imponerad av mina hundars viltspår, jag tror inte jag fortsätter, de spårar människorspår med glädje, de är inte alls ivriga på blod och klövar.

Jenni, först har ju jag fördelen att ha många jägare till hands, så jag får både blod och klövar av dem, har blandar blod med lite vatten i en petflaska och har klöven i snöre, så drar jag klöven och droppar blod i spåret, sedan måste det ligga LÄNGE, Hannes gick spåren tidigt i morse och släppte på hundarna kanske runt 11, det var snudd för tidigt, men de är absolut inte särskilt intresserade av vae sig blod eller klövar, kanske kan Lina-Cärla ge oss tips, hon är jätteduktig. Jag har messat henne så får vi kanske svar.

Conny, åh vad fina bilderna är på Tosse!
Så dålig är du inte, Ni spårar ju tre gånger längre idag än första gången, men klockrena upptag och föremålen som var problem i början är ju som bortblåsta!
Nu var jag snäll.. skickar du Nicke genom skogen nu??? Rapport kallas det!

20.02
Tinna "sover", Hannes lägger Lilja. Nämde precis för Hannes imorgon åker jag på MH....
-EH va, ska du på MH, varför?
-Jo, Ilons-barnbarn, måste jag ju se, kort stund på morgonen, bara fyra hundar...
-Hm, ja, kort stund på morgon och MH, du är väl hemma framåt eftermiddagen....

Jenni, jo precis, det är ju därför man vill ha liggtiden, hm, nja, mina är i vart fall inte intresserade..... de har ju minst en timmes liggtid på sina vanliga spår....
2008-10-10 ? 14:38:56

Leo

MMS

Leo

2008-10-10 ? 14:23:50

Olsen cyklar

MMS

Olsen cyklar

2008-10-10 ? 14:14:47

Pojkarna i gröngräset

MMS

Pojkarna i gröngräset

2008-10-10 ? 13:15:17

Tinna rider Sara

MMS

Tinna rider Sara

2008-10-10 ? 08:48:26

Fredag

Då var det fredag! Imorgon härliga lördag!
Idag kommer det hmmm.. kallar man det grus, nej, fint krossad makadam (snålstämpel, jag vet). Flickorn ska jobba med hästarna... Nicke-Dixon bloggar en fredagsfräckis....

Tinna var på tokhumör igår, alldeles galen (och bla ville hon inte sitta och kissa), berättade om Adam och Eva, hur kvinnan fick hjärnan och mannen snoppen, som hon skrattade!

GOD MORGON GOOD MORNING GUTEN TAG GOÐAN DAGINN

Conny, tur att inte jag myntade ordspråket, det var någon annan, dock med Götängesstämpel! Måndag, vad händer på måndag????

13.10
Conny! Vad säger du, du ger väl inte bort en karl som lagar mat, verkar allmänt huslig, trevlig, social och lättränad????
Min gubbe får jag ju betala för om någon skulle vilja ha honom, gammal, tv-oholic, städar inte, tvättar inte, lagar inte mat och ingen koll på sin frus kebab-intresse och igår glömde han min namnsdag!

14.38
Niklas, inte gnälla nu, jag är jättetrevlig! Jag presenterade idén för Hannes, med två män i huset (nämde inga namn, för underhållningen, utan sa bara att jag kan få en karl till, har hans matte nästan lovat):
-Gillar han fotboll?
-Nej, hockey..
-Vad bra, då får jag ha tv´n ifred när det är fotboll.
-Städar han?
-Ja, det är jag ganska säker på.
-Vad bra då slipper jag det (som om han gör det nu ;-)
-Lagar mat?
-Ja! Kock, dessutom...
-Hur fort flyttar han in?
End....

Olsen kan cyklar, Leo också, fick bara inte till bilden, vad de har kämpat med denna cykel. Lekstunden avslutades med kloklippning, Tinna satte Leo på skötbordet!

15.59
Hur en gårdshund chockar (knäcker) en schäfer...
Var ute med hundarna, när vi gick iväg kom Tosse springandes med sin nya leksak, en kampboll med snöre... PXI är ju inte den som ger sig i första taget.... vilket jag fick bevis på.... PXI sög tag i leksaken och släppte inte, de kampade, slet.... Tosse släpade PXI som inte släppte... PXI kämpade emot.... Hela rundar höll de på utan att släppa någon av dem.... väl hemma efter 1,8 km, släppte Tosse och stod helt förvånad och tittade på mig!
PXI var såååå nöjd och lekte och lekte!!!

17.01
Men Conny, nu är du allt lite ägande tycker jag! Share and Care!
Har just letat svamp i skogen, ger upp... men har hittat ett kantarellställe och det tänkte jag inte berätta om... men så kom jag ihåg när Conny och jag LYCKLIGA plockar hmmm, riskor, så hittade Conny en brun svamp, jättelyckligt berättade hon att denna bruna svamp brukade hon plocka i Berlin (hmmm). Så ble jag tillsagd, plocka bara gula svampar, tror att det kan vara livsfarligt, likaså bruna svampar som liknar dem i Berlin...
Iallafall, Conny, mitt kantarellställe HETER MAXI!

Tur i kärlek... otur i kantareller!

Conny, Binkis OCH SAGA imorgon!

17.17
Conny, Hannes undrar om Nicke flyttar in redan ikväll och lagar middag?


Dagens visdom av Nicke-Dixon:

Kvinnor tror jämt att män inte vet,
För att män inte pratar.
Och män vet ofta att kvinnor inte vet,
För att kvinnor pratar.

Fredagsfräckisar:

Så var det en ung brunett som kom till doktorn och säger att hennes kropp
gör vansinnigt ont var hon än rör vid den.

- Omöjligt, säger doktorn.
- Visa mig!

Med sitt finger petar hon sig själv på armbågen och skriker av smärta!

Hon trycker på sitt knä och skriker, och på sin fot!

Doktorn: - Ni är inte brunett eller hur?

Kvinnan: - Nej, jag är egentligen blondin!

Doktorn: - Trodde väl det, ni har ett brutet finger!

*******
En läkare hade uppfunnit en maskin som kunde överföra smärtorna
under en förlossning till barnets far.

Ett äkta par tog chansen att prova maskinen.

Då födseln satte igång, blev maskinen inställd på att föra över 25 % av smärtorna till fadern,

Men mannen märkte ingenting överhuvudtaget.

Läkaren tyckte att
det verkade märkligt och höjde inställningen till 50 %.

Mannen märkte fortfarande ingenting, men kvinnan mådde märkbart bättre.

Efter som det gick så bra, överförde man 100 % av smärtorna till mannen.

Förlossningen fortgick utan att kvinnan hade några som helst smärtor och ett välskapt barn föddes.

Då mannen kom hem från BB, fann han brevbäraren liggandes död vid ytterdörren.
*********
Jonte sitter vid frukostbordet och läser Hallandsposten när hans fru går fram till honom och dänger en kastrull i huvudet på honom.

- Aj aj, varför gjorde du så där? frågar Jonte och gnider sin ömma skalle med handen.

- Jag hittade en lapp i din ficka igår med namnet Jennifer på, svarar frugan.

- Men kära vän, jag var ju på travet igår och hästen jag satsade på i tredje loppet var Jennifer.

Hans hustru tror på förklaringen och ber skamset honom om ursäkt.
Ett par veckor senare när han som vanligt sitter och läser sin morgontidning vid frukostbordet går hans fru fram till honom och ger honom ett våldsamt slag med stekpannan i huvudet.
När han kvicknar till efter några minuter säger han med en svag stämma:

- Varför i hela fridens namn slår du mig på det där viset?

Hustrun stirrar på honom med en blick som kunde döda:

- Hästjäveln ringde igår!!
2008-10-09 ? 17:06:58

Rida

MMS

min goa Freja

2008-10-09 ? 14:40:49

Utmanad av borgatuni.blogg.se

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 -vad står det där?

"skapade de människor som fanns före oss en stor yttre"

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

Bara luft

3. Vad var det senaste du såg på tv?

Hm, programmet på femman med urtöntiga Ann Söderlund, jakten på drömmannen, hallå undrar om jag ska tipsa henne....

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:

15?

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?

Torktumlaren

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?

Nyss, kollade staket
7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?

Kommentarer på min blogg

8. Vad har du på dig?

Ridbyxor, röd ytterjacka (skulle inte ställa mig vid datorn)

9. Drömde du något inatt? I så fall -vad?

Hahaha, berättar jag inte!

10. När skrattade du senast?

När jag fick ett telefonsamtal strax före lunch

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?

Eh, två tavlor

12. Har du sett något konstigt på sistone?

Ja, svampen jag bloggade... den ser absolut inte ut som en vanlig svamp.

13. Vad tycker du om den här utmaningen?

Kul grej

14. Vilken var den senaste film du såg?

Minns inte, men ska se P.s I love you snaaart!
15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?

Oj, då skulle jag renovera hela Häringeryd och göra det jättefint, köpa mig en massör och en kock.

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.

Hrm... svensk mästare i "Barn med hund", gamla ordet för juniorhandling, hette "barn med hund" till man var 18 på den tiden.

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?

Oj, då skulle jag se till att alla hungriga människor fick mat.

18. Tycker du om att dansa?

Ja! Dansar som en galning här hemma när ingen ser!

19. George Bush?

Bor i USA
20-21. Vad blir det till middag?

Ingen aning
22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?

Nja, tror inte det... har ju gjort det...

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?

Några önskningar?

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?

Alla bloggläsarna

2008-10-09 ? 14:07:22

Kantarell?

MMS

Anneli säger att jag bara ska plocka och äta gula svampar! Kan man äta denna?

2008-10-09 ? 09:40:23

Torsdag

Anneli, jag har äpplen hemma, kommer du och bakar?

Morgonblogg har guld i mund... eller jag vet inte...
Vad bloggar man så här tidigt på morgonen? Kört Tinna till dagis, vi kom inte iväg i tid (som vanlig). Flickorna är i full gång i stallet.....

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ANNELI!

Conny, nja inte ännu, presenterade lite mat för dem igår, Olsen gick fram och nosade, fortsatte vidare, Leo gjorde ett mushopp, framtassarna rakt ner på tallriken, gled genom maten och fortsatte leka, smaka, nej tack!

Anneli, städat, ja, har gjort det helt själv! Lördag, nej, då tränar vi hund och simmar, solar och på kvällen ska jag träna Gustav...

Josefin, Cornelia har massor av bilder till dig, hon nås enklast på dickolsen.blogg.se

Alltså ang. ledet.blogg.se, jag har gjort allt jag kan.... 


Conny, du är ju den som kommer göra utmaningen först! 
Conny, du är ju bloggoholic!

20.46
Ni är ju för snuskiga! Anneli, fisk???
En svamp ser Ni väl!

Jenny, tack, visst är det fint stallet!
2008-10-08 ? 23:42:14

Lind

MMS

Lind och Jennie!

2008-10-08 ? 23:42:03

God morgon

MMS

Marie har satt igång Lind... Första rid turen på många är. Lind är så lycklig.
Har Ni sett en sån isbjörn (brunbjörn?) Lind är?

2008-10-08 ? 10:45:26

Onsdag

Åhhh vad trött jag blir på blogg.se har mobilbloggat hela morgonen, bilder! Undrar när de kommer in?

Marie har ridit Lind, åh så lycklig Lind var! Nu rider de iväg på Freyja och Sara!

11.21
Liljas senaste ord: TITTA DÄÄÄÄ  och så pekar hon!

20.19
Anneli. vad är skillnaden mellan kvalitet och kvantitet?

En kille spelade golf en dag och tappade räkningen.
Han såg en dam strax framför och gick fram till henne och frågade:
Ursäkta, kan du hjälpa mig? Jag vet inte vid vilket hål jag är
Hon svarade honom; Du är ett hål bakom mig. Jag är på sjunde-du är på sjätte.
Han tackade henne och fortsatte spela.
Några hål senare hade han återigen tappat räkningen.
Han såg samma dam och gick fram till henne något generad.
Ursäkta att jag stör igen, men jag har tappat räkniingen igen, kan du vara vänlig och tala om vilket hål jag är vid?
Hon svarade; Du är ett hål bakom mig. Jag är på fjortonde-du är på trettonde.
Återigen tackade han henne och fortsatte spela.
När han spelat klart såg han henne i klubbhuset. Han gick fram och frågade om han fick bjuda på en drink som tack för hjälpen, vilket hon tackade ja till.
Medans de drack frågade han vad hon sysslade med när hon inte spelade golf.
Jag är försäljare.
Han svarade: Du skojar-det är jag med. Vad säljer du ?
Hon svarade: Det är för genant för att tala om, men efter att han insisterat på att få veta gav hon med sig.
Du lovar att inte skratta ?
Jadå, jag lovar
Jag säljer tamponger
Mannen föll omkull på golvet-storskrattandes.
Du lovade att inte skratta
Jag är hemskt ledsen, men jag rår inte för det. Jag säljer toalettpapper-så jag är fortfarande ett hål bakom dig ! 
 
2008-10-07 ? 18:05:55

TITTA

http://dickolsen.blogg.se

Bilder på valparna!

Åhhh så söta!  http://www.youtube.com/watch?v=24masU3RFOM
2008-10-07 ? 16:11:16

HV-pojkar


Dixon har tag om halsduken, Dante kämpar för fullt!
2008-10-07 ? 16:06:00

Hv-pojkar

MMS

Hv-pojkar

2008-10-07 ? 16:03:27

Håll utkik

http://dickolsen.blogg.se

2008-10-07 ? 11:18:32

Olsen

MMS

Olsen

2008-10-07 ? 11:14:29

Fem veckor!

MMS

Fem veckor!

2008-10-07 ? 09:11:53

Tisdag

Uppe tidigt, kört Tinna till dagis och köpt frallor på Munges. Ena praktikanten, Marie, är sjuk idag.
Släppte ut Sara och Tórdís tidigt i morse, Sara travade med höga lätta steg lyckligt genom frosten, vackert!

Dags för stallet!

11.07
Jennie har ridit Sara med alla hundarna med sig, PXI fick MYCKT VÄL GODKÄNT  som ridhund!

Conny, hade jag vetat du skulle vara hemma så här länge för lite täppt i näsan hade ditt kaffe varit slut för länge sedan!

Förlåt Conny :-)
Olsen är ledsen, han saknar dig, han väntade på Er hela dagen igår!

CONNY, NÄR NI VILL!
2008-10-06 ? 08:30:28

Måndag

God morgon!

I natt fick Emil och Linda en son, grattis!!

Frukost, ut i stallet, snart kommer mina två praktikanter från Ingelstad skolan....

13.10
HA HA, vilka tjejer! Började dagen med lätt som en plätt lasta 700 kg spån i hästtransporten, jag hann inte blinka! Sedan har de styrt upp stallet och tränar igenom varenda kuse, vad de är duktiga och kan massor, wow!

HAHA Conny, läste mailet, min kennelträff... om Olsen bajasar på golvet så kommer du och städar va, för det är ju DIN HUND!

21.22
Vad du gnäller Anneli!
Jenny, de lånas INTE UT!

Valparna har idag fått en zebra och den var kul!!!! Störtkul! Försökte kort efter presentera lite mat, Dante tittade undrande på mig, ska vi äta det där NÄR VI HAR EN ZEBRA!
Nicke, är du förberedd på att amma Olsen, vet inte om man kan koppla ihop HV-intresset med tutt-intresset....
Sara och Tórdís är hemkomna och står i stallet.
Vilken härlig dag, lycka att gå omkring i ridbyxor, 12 hästar hemma, alla i träning (mer eller mindre). Hann inte byta om innan Tinna skulle på gympan, men vad sjutton, inte första gången jag visar mig offentligt i ridbyxor, Challe, funkar på apoteket, Maxi, dagis, gympan....
Tjejerna är så duktiga, för dagbok över varje häst, otroligt noggranna, självständiga, problemlösare.
Tinna kommer inte lämna stallet närmsta tre veckorna!
Emelie, min goa granne, är så omtänksam, kom förbi med två påsar aroma-äpplen, så gott!

Bilder, att börja ladda upp bilder känns inte nära just nu, sorry, jag ska, både uppdatera hemsidan och bilder, om ingen annan känner sig manad!

ledet.blogg.se kom igen nu!!
2008-10-05 ? 10:07:37

Söndag

Hade en trevlig kväll hos Emelie och Jotham igår, vi spelade Brainstorm och planerade inför nyår, blir det inte Norge så hittar vi på något annat kul.

Tinna är hos Thilde och leker, Hannes jagar, Lilja sitter på golvet och babblar, nja eller kryper hit  och dit, klättrarar och busar.

GRATTIS TESSAN PÅ 10-ÅRSDAGEN

Igår MH-testades Bárdur, grattis!

Bárdur:
kontakt 5,4,4

leg 2,1,1

jagt fart 4,4

jagt fangst 3,5

aktivitet 2

overraskelse (kedeldragt) 3, 1, 1

lyd 4, 1, 1

spøgelser skræk 5
spøgelser trusler 3
spøgelser kontakt 1, 4

skud 3

14.49
Freyja och Dísa är hemma!

18.23
Vad är det med Er? Jag lämnar datorn ett kvarts dygn och Ni har världens Ninni-absintens! Det är tur att vara ett fåtal av Er bloggläsare tränger er på och vill umgås...
Bloggar dagen, snaaart!

Conny, Jenni väntar på bilderna!

19.09
Så, nu ska jag blogga!
Hämtade Tinna vid lunch, hade med oss hästtransporten och åkte till Marklanda direkt för att hämta hem träns, sadlar Freyja och  Dísa.
Freyja och Dísa är fantastiska, bara hästar som dem är så lättlastade, dessutom var det första gången Dísa åkte transport. Kom hem och började tömma bilen och hänga upp mina gamla saker. Regnet öste ner!
Keith kom förbi och "snodde" Hannes, vad sjutton, man får ju dela med sig!
Tinna lyckade igen kleta händerna i målarfärg.
Keith hade plockat  ica-kasse trattkantareller åt Bengan.
Så gick vi in, jag gjorde pannkakor, Lilja åt mer än Tinna och drack två glas mjölk! Gissa om hon var mätt!
Så badade jag barnen, Lina (Cärla) ringde, Cärla mådde så bra!
Nu har flickorna och jag myst i soffan, tittat på Saltön, Tinna ville lägga Lilja, men hon bara reste sig i sängen och skrattade! Igår la Tinna, Lilja helt själv!
Lilja babblar, härmar och pratar, Tinna tränade på att skriva innan och ljudade orden, lilla Lilja härmade "T" "A" osv.
Lilja har orden i sammanhang, "ja", "nej" när hon inte vill ha och skakar på huvudet, när hon ser ex Sunna så ropar hon "hej vovo". Mamma och Pappa är enkelt!
2008-10-04 ? 22:05:46

Brainstorm

MMS

Spelar Brainstorm med Gustav, Emelie och Jotham

2008-10-04 ? 20:24:45

Lillebo

MMS

Lillebo

2008-10-04 ? 09:43:18

Lördag

Impad av dickolsen.blogg.se! Tidig morgon och redan två inlägg med flera bilder!

Hannes är ute och jagar, ringde mig på hemtelefonen 07.45 (väckte mig) och bad mig inte släppa ut hundarna för de hade drevet bakom vårt hus, sånt messar man, inte ringer om! Så hör jag det när jag vaknat och satt på telefonen!

Nej, om 20 minuter ska jag vara hos Emelie och träna hund, blir bara vi två idag, stackars lilla Binkis får inte vara med... Conny är däppt i däsan ;-))))))
Detta lär jag få igen på dickolsen.blogg.se 
Visste Ni, Conny är bra på photoshop, men hon kan bara fota urringningar och gräs! Har ett helt minneskort med urringningar och gräs, puh, tur att man bor rätt sida soptippen!

Conny, är jättetacksam för bilderna, till nästa år får du kanske med hakan och målet 2011 ögonen ;-)

Förresten, alla vet vad en vänstervarvare är va????

Conny, du har en poäng, har tänkt tanken!

19.47
Nicke, du har en poäng, men det vore roligt att sätta namn på urringningen ibland!

Det var bra träning idag, äntligen fick jag draget i linan som jag jobbat på! PXI (danska monstret) fick sitt första viltspår, hon blev lite skraj när hon hittade klöv i slutet!
Åkte hem, till simhallen, simmade och solade, bastade med Tinna. Så åkte vi och handlade, gourmet-Tinna köpte rökt lax, svart vinbärdsinlagd sill, räk och kräftsallad, citronkryddad varmrökt lax.
Kom hem, skulle rasta hundarna snabbt, gick iväg... rakt ut i skogen, kollade klockan (då hade jag gått och joggat), varit iväg 49 minuter, jag som bara skulle gå en kortis.
Överväger att börja plocka svamp som Conny, gå med en korg på vägen och leta alt. att plocka på Maxi, jag bara ramlar i skogen.
Tro det eller ej, Hannes hade lagat fläskfilé med kantareller och trattkantareller, guldstjärna.
Keit har hittills plockar 245 kg kantareller iår!

Nähä, väntar på att bli hämtade av ledet.blogg.se
2008-10-03 ? 11:41:54

De vita

MMS

Krossa frá Krossi och Jöfur från Marklanda

En dansk isbjörn!

2008-10-03 ? 09:55:58

Fredag

Om man någon gång skulle vara lite deppig, så är Keith bästa botemedlet, han berättar historier och FRÄCKISAR hela tiden.
Vad jag skulle skriva om PXI igår, hon ser spöken överallt och igår när Krossa och Jöfur kom hem (skimmlar-vita) såg hon ju spöken på riktigt, oj vad arg hon var!

Daniela, du är alltid välkommen!
Skulle lägga in bild på två isbjörnar, men den ena bilden blev halv!

17.33
Ingen som önskar trevlig helg????

Conny, ok och alla andra, FRÅGOR- FRÅGA!

Conny, du har ju knappt bloggat idag! Olsen mår fint och har flyttat ner, han blev lite ledsen en stund, men Tinna tröstade!
Nicke-Dixon, fredagsfräckis!

Conny, sjuk, täppt i näsan ja! Det var jag också i början på veckan!
Nicke, jag har en bra till imorgon, vågar inte blogga den!

Ja, vem är Keith, han är en kombinerad gammal bruksräv och vänstervarvare! Han uppskattar kvinnor (en man med mycket stor respekt för kvinnor och det är ett av hans största intresse). Har känt honom hela mitt liv och han har bott på Marklanda i snart 10 år.
Fler frågor!?

Jo just det, ledet.blogg.se nu när Ni ändå är inne och läser min blogg, kan Ni väl uppdatera Er egen?!

Ja, Conny, valpbeskrivningen blir när pojkarna är 41 dygn. Ja, typiskt gårdshund!!!

Conny, när kommer frågan "vart bor Emelie?"
Alltså, vi ska inte träna på vanliga stället imorgon utan möts hos Emelie!

Haha Conny, krokna för lite täppt näsa ;-)
Tror svärmor skulle bli jätteglad över Tosse, hon har vaktat (ja indirekt) kungen!

22.23
Alla Ni som hackar på ledet.blogg.se! Hur skulle det vara att uppdatera Era egna bloggar????
2008-10-02 ? 23:38:22

Besök

MMS

Jag och Keith, världens bästa!

2008-10-02 ? 21:23:57

Torsdag kväll

Vi har just ätit, Lilja mumsade i sig tacos (i korvbröd) och gränsaker. Hon äter mer än Tinna!
Alltså, PXI, igår när Hannes skulle lämna tillbaka dörren, åkte han till K-Rauta, öppnade släpet och ut hoppar Tosse glatt. Då har hon hoppat in i släpet genom framdörren när han stängt lämmen, så slog han bara igen framdörren såklart och kört, tokhund. Så idag, jag åkte till Citygross för att handla foder, 125 kilo, plus mineralbalja a 10 kg och en saltsten a 10 kilo (starkast i världen ;-), fick iallafall ett mess, hittade inte PXI när jag skulle köra, antog att hon var väl och grävde någonstans i trädgården, så kom mms från Hannes, med bilden på PXI som hoppat in i vagnen till Lilja och de låg och sov tillsammans.
Handlade på Maxi, rastade mammas hundar, snabbt hem och lastade ut fodret och åkte för att hämte Jöfur och Krossa. Sa fel, plusar på 7 hästar på H-ryd, inte 5, som ska tränas eller aktiveras den närmsta månaden, så då kommer vi totalt ha 13 hästar att jobba med om dagen, skoj!

PXI är i spökåldern, hon ser spöken överallt! Idag, när ............

oj min Keith kom nu!
2008-10-02 ? 20:47:54

Titta!

MMS

Titta!

2008-10-02 ? 18:32:06

FW :Pxi

MMS

Hannes skickade en bild

2008-10-02 ? 18:31:08

Titta

MMS

Titta

2008-10-02 ? 18:31:06

Svamp

MMS

conny googlar du och kollar om detta är kantareller

2008-10-02 ? 17:58:52

Om valpen är försvunnen


Leta i vagnen!
Kallt och regnigt ute tyckte PXI och gömde sig i Liljas vagn!
2008-10-02 ? 08:43:39

Torsdag

Idag kan vi ha vädret som samtalsämne oj vad det regnar. Gissa om Sunna ens lyfter huvudet! Tror småplupparna ska få flytta ner idag och få mer utrymme att springa på, för nu är de busiga!

Måste ut i stallet och förbereda för alla hästar som kommer. Fem plus blir det!
2008-10-01 ? 11:07:50

Onsdag

Igår skrev jag ett långt inlägg, som försvann! Orkade inte skriva om utan la mig i soffan och kollade på Ugly Betty och Desperate Housewifes (och lyssnade på en karl som gnällde om att det var fotboll på 6:an).

Iallafall, inhandlade nya tapeter igår, fint med dyrt! Så   var jag på ÖB och köpte MASSA trevliga flaskor och sprayer. Hannes var ensam med tjejerna i fyra dagar och hur kan man grisa ner så mycket. Bad honom städa badrummet, gissa vad han svarade "men jag tömde blöjor i lördags". Heja Hannes!

Hannes fick en guldstjärna i morse, han skulle iväg och hade hästtransporten med sig, gick strax efter med Lilja och hundarna och såg DJUPT spår i vägen, ringde direkt " Hannes, stödhjulet är nog nere!", varpå Hannes svarade (halvvägs till stan), "ja, jag tyckte släpet gick lite illa! Åhhhhhhhhh, om släpet känns konstigt kanske man ska stanna och undersöka det????

Sunna var trött i morse, vid 8 väckte jag henne för andra gången och frågade om hon inte ville ut och pinka! Fick en blick tillbaka som var mycket lättolkad "matte, det ösregnar, om du tycker det är okej att pinka i ösregn så kan du göra det själv, jag kan hålla mig i flera dagar". Först vid 10 gick hon ut!

Vet du ,varför norrmännen får olja i ögonen varje gång de steker fisk?
- Nej
- I kokboken står, att man skall hälla olja i pannan.


13.06
Eh, läste att Hannes skulle vara bloggänkling, han är inte bloggänkling Anneli, han är grymt nöjd över att få ha tv´n ifred! Tycker jag Kjelle också ska vara ;-)))
Däremot så blir jag hårt mobbad här hemma, det räcker att jag står nära datorn, så hör jag hur Hannes låter som en höna "blogg blogg".
Tinna kallas Hannes bil för "räääserbilen", min kallar hon bara Volvon. Kändes lite taskigt i lördags när vi (jag och Gustav) var hos Emelie och Jotham. Jotham har satt något sportluftfilter på Gustavs lilla pluttiga Golf, åh coolt tyckte jag varpå Jotham svarade "Nej, Ninni tänk inte ens på det, det är för yngre som gillar att bilen låter lite när man kör". Tack Jotham, det känns fortfarande bra. Jag hoppas att du blev grymt bakis i söndags.

14.48
Besviken!
Hannes var och köpte ny ytterdörr på K-Rauta, bad om att få se 90-dörrar och tillsammans med säljaren hittade de en fin dörr TILL BRA PRIS! Skulle kostat 7900 kr, men det var visningsex och i perfekt skick för 3600 kr, kommer hem, fotar den till Hannes blogg och upptäcker när vi står är att dörren är 98 (hm) cm!
Tapeterna har kommit, nu saknas väl bara att de beställt fel som med golvet i lilla hallen!

21.13
Conny, jag har mobilbloggat! De har bara inte kommit in. Din blogg däremot har ju kippat efter andan hela dagen!
Hannes är och köper tidningar, ska inte bloggar till vilket
ändamål han köper tidningar (ja, Smålandsposten).
Conny, Hannes undrar om du photoshoppat förstasidan på Smp, för hade "han haft en fru med sån häck hade det varit riktigt bra"!
Det är iallafall andra bilder på väg till dig!

Väntar spänt på http://ledet.blogg.se, Sleipnirs blogg!

Nej, Greys väntar!