2009-04-30 ? 09:39:42

siste april...

09.38
Trevlig valborgshelg önskar vi Er!
Troligen får även bloggen en ledig helg, vi ska njuta av vädret, träna hund och tillbringa minimal tid framför datorn.
2009-04-29 ? 08:06:14

29 april

13.47
Vardagsromantik???

Tjejen står och strippar framför sambon, som bara har ögon för TV:n.
 Ser du inte vad jag gör? säger hon irriterat när hon har hunnit till trosorna.
 Jodå, men kan du inte sortera tvätten någon annanstans?07.48
Så vaknar med upp till en dag med strålande solsken! Underbart! Vi var en sväng och tränade igår och det gick inte så dåligt alls, det fanns sekunder i lydnaden som var okej och vissa moment är riktigt bra. Exempelvis kommer framåtsändandet kunna bli riktigt bra....
Hon hade ju lite bus för sig häromdagen, tog lite egna iniativ så att säga.... så jag körde ganska mycket lydnad med henne innan skyddet,  i kanten av planen, likaså under skyddet... Men hon bet bra igår och höll över förväntan... inte perfekt, men hon höll mestadels lugnt och minimalt tuggande...
Det är en del nytt folk men och tränar, skoj, lära känna nytt folk.
Malin kom med sin lilla valp, Decibell, blir det ipo för hela slanten nu Malin?

Tokiga jag har anmält mig till lydnadstävling 17 maj, ja eller hunden... hur ska detta gå? Men hur eller hur, så är det ju de momenten som passar henne bättre, de är ju som svensk brukset.... nu är det mer finslip, än  att träna ex ingångarna som är så fastgjutna  i huvudet på henne... som måste läras om i ipo´t...

Valparna mår susen! De äter och njuter hela tiden!
2009-04-28 ? 11:10:52

28 april

14.02
Puh, vad varmt det är!
Tinna är överlycklig, jag har just bytt "sängkläder" hos valparna och bad Tinna om att hjälpa mig att passa dem under tiden, de är väldigt rörliga, så de fick ligga i en liten korg som Tinna fick vakta.
Jag är ju jättehård med att barnen inte få röra vid valparna eller vara nära dem i början, både för infektioner och för att tiken ska få vara ifred, men givetvis är infektioner det jag är mest rädd för, av erfarenhet. Så det blir mycket tjat om att få titta och klappa på valparna nu i början, men så idag till Tinnas enorma lycka fick hon passa dem i korgen.

11.07
Det blev så många bilder i förra inlägget, så jag får göra ett nytt....
Satt och kikade på foton på C och D kullen, otroligt vad de förändras från att de är nyfödda, se bara på dessa bilder:

Götängens Cärla Midsommarflicka

 Cärla juni 2008

Cärla mars 09, bilden lånad av linahallberg.blogg.se
2009-04-28 ? 09:43:30

28 april

God förmiddag vänner!
I morse började Hannes tidigt, så Lilja och jag skjutsade Tinna till dagis, så blev vi ju nästan tvungna att hoppa in på Munge´s och köpa lite förmiddagsfika ;-) Så nu har vi fikat, Lilja leker och jag ska se om jag kan fota valparna. De ligger på en filt nu i lådan som gör fotona hemska, så jag måste byta till ngt "mer fotovänligt underlag".
>Connie, hanarna kommer flytta till Västergötland och Blekinge, en av tikarna till en av mina vänner Veronika i Hylte, så den sista lilla tiken kommer antingen bo här eller hos någon annan familj, men jag vill gärna ha möjlighet att behålla den här kullen blod i aveln.


09.53

En liten blandning av bilder, de med rosa/blå filt är tagna under veckan, de med vit bakgrund är tagna idag....

Jag försöker få till en bild på Evita, hon börjar få så snygga eyeliners ;-)
Vid det här laget är Ni vana vid hur kass jag är på att fota, men valparna är lika söta för det.
Nedan Elton och Elvis

Evita (vit och brun) och Enya (trefärgad)
 nedan,


2009-04-27 ? 09:37:25

27 april

09.34
Måndag-slödag, pyjamas till 11 och både jag och tjejerna tar det lugnt. Det är varmt med mulet och blåsigt idag, trist....
Nyss låg Elton i solen från fönstret, på rygg med benen i luften och drömde... riktiga livsnjutare, jämte honom ligger Evita och Elvis tätt ihop och lilla Enya (inte för att hon är mindre, men yngst) ligger ihopkurad hos Sunna...
2009-04-26 ? 19:14:02

26 april

19.09
Puh vi är trötta, vi har fixat i trädgården hela dagen, planterat fyra fruktträd, grävt ett nytt jordgubbsland, grävt ett potatisland, planterat en ny sort hallon...  sått mer gräs, satt upp avgränsning i hopp om att gräset ska få växa ifred...  puh vilket jobb att återställa en trädgård.
Igår blev vi bjudna på grillfest med fam. i Vallstugan, Johan och Bobo.... När Johan ska stå för maten är det ju allt annat än normalt, vad mycket mumsiga grejer han bjöd på, wow! Det var så klart supertrevligt, så bjöd han på kräftskiva på valborg!
2009-04-25 ? 11:47:47

25 april

13.17
Förresten, jag har gjort en förfrågan till styrelsen i SK Alvesta (där jag tränar vanligen) om vi får ha kennelträffen där 4-5 juli, vilket såg ljust ut, så skriv gärna en antecking i almenackan.
Planen ser ut som följande, men inget är spikat, att vi möts runt 13, vi 14-17 (cirka) så kommer SK Alvesta mycket duktiga tränare hålla i en IPO-introduktion för de som önskar, vi får möjlighet att ta del av deras enorma hundkunskap och erfarenhet, samt testa A B-arbete och en uppvisning i C-arbete (bitarbete, skydd)....  Alla kommer får hjälp (individuell)  med spårläggning, gå spåren mm, likadant får alla likaså individuell hjälp med lydnaden, samt en teoridel.
Sedan kör vi grillfest på kvällen, det finns möjlighet att tälta och ställa upp husvagn (dock ej elplats). På söndagen kör vi snabbaste hund och korar årets kennelmästare, kurshund och utställningshund (givetvis räknas lördagen som en kurs), planen är att vara färdiga till lunch. A-E kullarna är hjärtligt välkomna och vi återkommer med mer info.

Ställningen just nu:

Kennelmästare:
Achilles
Azahara
Bond-James Bond

Kurshund:
Bonus Kasper
Azahara
Bond, Cärla

Utställningshund:
Bond
Azahara
Ambra, Cärla, Achilles


11.41
På morgonen har Tinna och jag varit ute och ridit en lång runda och töltat länge, länge. Tinna sken som en sol, på högdräktiga Lind. Men Lind är, hm lite överviktigt, så hon mår bra av att gå med Tinna på ryggen.
Så efter vår ridtur tog jag en sväng till med Sara och Tosse fick lite motion. Har börjat jobba med Saras överlinje och hon är så fin. Jag hade önskat att fler i familjen får till henne på samma fina sätt som jag, för det är en underbar häst, men att rida henne är som att spela piano, eller snarare dragspel, man måste vara väldigt aktiv i sin ridning och trycka på olika knappar hela tiden. Men så har hon ngt som ingen annan Marklanda häst har, cruise control... hon håller tempo, ööööökar inte hela tiden.... däremot har hon alla tempon... Så kan man sitta och rida lätt på skogsvägar kilometer efter kilometer, i samlad fin kort trav, inga taktmissar, mjuk, håller perfekt stadig form, ja hon bara rullar på.... med alltid lika säkra stora fina rörelser.... Ja, utan tvekan en mkt behaglig häst...

Har inte bloggat det, men givetvis är alla valparna bokade....
2009-04-25 ? 09:55:39

valpar

0-1fcb13ccb811b00acae4bc342b74f870.png

Kolla varifrån!

elton och elvis så söta nos mot nos

2009-04-24 ? 10:52:01

valpar

0-4461fa74c1d1c3a2dd2be9b8b0445d6f.png

Kolla varifrån!

Ett härligt gäng godingar

2009-04-24 ? 10:37:31

24 april

19.30
Vilken skön dag vi haft. Det blev inte Tantens, Thilde bjöd hem Tinna, så hon åkte dit... Roligare att fika på Tanten när Tinna är med. Lilja och jag åkte en sväng till Samarkand, köpte ngn tröja och kikade lite. Ikväll har vi spelat fotboll, grillat hamburgare och fixar med hundarna. Tosse var löpande målvakt i båda lagen.... väldigt bra sådan dessutom..

10.37

Ngn som är sugen på att ta en fika på Svenska tanten idag?


Fredagssmile

Poliskontroll

Mannen var ute och provkörde sin nya sportiga Porsche.

Han fällde ned taket och tryckte på gasen. När han körde över 120 såg han blåljus bakom sig.

Han hade blivit något fartblind och tänkte att polisen kan aldrig köra ikapp honom. Han tryckte gasen i botten, men när han närmade sig 170 började han att tänka, "Vad i helvete håller jag på med?" och då stannade han vid väggrenen.

Polisen kom fram till bilen med bötesmappen i handen.

"Det har varit en låååång dag, mitt pass är snart slut och det är dessutom fredag den trettonde. Jag har ingen lust att börja trassla med papper. Jag släpper dig om du kan lämna en förklaring för fortkörningen, som jag inte har hört tidigare".

Mannen tänkte 2 sekunder och svarade,

"Min fru lämnade mig förra veckan, hon stack iväg med en polis. Jag trodde att han ville lämna tillbaka henne".

Polisen önskade mannen trevlig helg.

2009-04-23 ? 08:09:23

23 april

17.57
Tack för alla grattis.

Begravningen var fin, det gick bra, Lilja uppförde sig perfekt hela tiden!  Nu ska jag snart till Alvesta på styrelsemöte!

08.06
Sunna och valparna mår toppen! Lilja är så go, hon har gett valparna sin docka "lilla vov vov", så fort hon får tillfälle kramar och pussar hon Sunna.
Om en stund ska vi gå morgonpromenaden som vanligt, Lilja ska somna i vagnen, så ska vi på Smulles begravning idag, inte så roligt.
2009-04-22 ? 08:38:25

22 april

17.11
Ja, då har valparna haft sina namn i några timmar.... >Challe, Elixir är jättefint, men upptaget, likaså en annan favorit jag hade, Eloise.

Ingen bloggläsare har väl missat att Tinna och Lilja ska få ett syskon efter sommaren, även om vi legat lite lågt med det, eftersom jag inte varit så pigg med tanke på levern mm. Men so far, so good, vi lyssnade på hjärtljuden idag som låg mellan 146-150 och nya blodprover som vanligt.... och som vanligt svårt att sticka, mitt gamla pålitliga kärl har nu gett upp och som tur är hittade de ett nytt, massa karvande, blä!

09.58
Youtube är "the thing", Evita- she came from nothing, but wanted everything och en underbar musical! Enya, man blundar och flyger med i hennes låtar!

08.34
God morgon!
Vi njuter av dessa underbara goa små valpar! Åhhh!
Barnen kan sitta hur länge som helst och bara titta (och tjatar om näär får man egentligen hålla dem?)...
Vi försöker döpa dem, hanarnas namn poppade upp plötsligt igår, men tikarna får Ni gärna komma med förslag, med lite samma stuk som hanarna- Elton och Elvis.


Götängens Elvis
 


Götängens Elton Götängens EnyaGötängens Evita
 

Obs, kommer inte in i min hotmail, om du mailat ngt som brådskar svar, slå mig en signal på mobilen 070-8204006
2009-04-22 ? 08:29:20

valpar

0-7892f1f894ac9409e3723b370f001f54.png

Kolla varifrån!

mätta små godingar

2009-04-21 ? 12:52:48

21 april

12.51
Vi är lite trötta, Sunnar har tom snarkat. Hon ligger hopkurad runt sina valpar och vårdar dem ömt.
Lilja och jag ska hämta Tinna nu, kanske läge för en glass på hemvägen?
2009-04-21 ? 10:56:53

Bilder E-kullen
Hane nr 2 (på samtliga bilder med denna bakgrund)
Trefärgade tiken

Trf tiken

Linslusen hane nr 2

Hane nr 2

Trf tiken och hane nr 2

Hane nr 2 och trf tiken

Förstfödda tiken

Första tiken

Förstfödda tiken ovanpå förstfödde (valp nr 2) hanen

Vit röda hanen (valp nr 2)

Överst vit-röda hanen, underst förstfödda tiken

Vit röda hanen, första tiken

Vit-röda hanen

Vit-röd hane

Hela kullen!
2009-04-21 ? 08:06:15

21 april

09.49
Har gått Sunnas vanliga morgonrunda, det behövde hon, hon åt väldigt bra under förlossningen igår (husse gav henne både skinkstek och blodkorv), så det var mkt som behövde komma ut. Hon var riktigt pigg och hade koll på omgivningen. Det är skönt att se att hon mår så bra.
Nu ska jag bara fodra hästarna, sedan bildbomba bloggen med bilder på storasyster E, store/lillebror E, lille/storebror E och lillasyster E!

08.03
Vilken fin kull, alldels lagom stor, de är riktigt pigga och fina. Sunna äter och mår så bra!
Ja, vilken födelsedag, Keit, mamma och Rolf lämnade också paket igår.

Om en stund ska jag ta bilder med den "riktiga kameran", inga mobilbilder, namn har de inte fått ännu!

>Johanna, nääää, du glömmer tre st dräktiga ston ;-)
2009-04-21 ? 00:56:20

valpar

0-6ff46c4981e39a1b8bb34f7028a005a2.png

Kolla varifrån!

på denna bilden gissar man inte antalet så lätt, en massa fläckar överallt!

2009-04-20 ? 23:30:57

va?

2821a4779a218052f47fb810c82e8944.png

Kolla varifrån!

en trf tik!

2009-04-20 ? 23:23:05

forts... igen

Connie, klart vi ska ha fler, så det blir lite konkurrens (Olsen, det är ett nyttig ord)...

Va, 23.31 en trefärgad tik i normalläge! Fyra valpar, fyra färger!  "Di brune, eller vad vi ska kalla dem, släpper inte ens tuttarna när Sunna har värkar och föder!
Men trefärgad var spännande och oväntat, men det är gårdshundar det, fulla av överraskningar! Gårdshundar och gotlandskaniner :-)

Jag tror vi säger god natt, håller ett öga på Sunna, men det verkar vara färdigt!
2009-04-20 ? 23:05:24

hungrig tjej

0-74607aa60b9974651d4aaeb4a086b02a.png

Kolla varifrån!

det gäller att Mumsa!

2009-04-20 ? 23:04:03

fyra pigga

0-587e5640899f2d6698163dc63ebf7bb8.png

Kolla varifrån!

hane två, tik, hane ett

2009-04-20 ? 22:58:11

forts........

Jaaaa, jag tror minsann det kommer fler! Fast de är fortfarande enlåsta inne i Sunna!

bloggen uppdateras dåligt, ni var med på att hane nr 2 är född

>Cecilia, nää jag har ork, inga andra planer för kvällen :-)

2009-04-20 ? 22:58:00

en hane till

198868acb63c213f7870d1cfc7258ca0.png

Kolla varifrån!

vit och brun

2009-04-20 ? 22:12:59

forts...

nu verkar det dags att krysta

vilka pigga hungriga valpar!

Går ni och lägger er? Ska jag blogga  resultatet imorgon?

22.54
Stor fin vit viltbrun kille.... I normalläge! (Conny, antalet hanar borde utbringa jubel i Karlshamn)
2009-04-20 ? 21:54:47

...

Ni svimmar väl inte av spänning? Ni hinner hämta snabbfika, innan nästa!
Challe, men inte pinka hunden!
2009-04-20 ? 21:35:58

hanen

MMS

åh

2009-04-20 ? 21:32:32

tiken

4c1a82f59249159cea22e73a9a2daa84.png

Kolla varifrån!

finast

2009-04-20 ? 21:30:05

en tjej

4ec5d68dd8c6196605cb2a3604a9f2e5.png

Kolla varifrån!

åh

2009-04-20 ? 21:28:10

nuu

21.27
En liten tik!
Säte, vit och röd- fel! Hon är Saga-färgad!

21.30
Vit-brun hane! Säte!!!

Lite uppdatering.....
Svett, tårar.... Jag är o-vis, aningen dramatisk, jag vet! Men det drog ut på tiden, 3 "vattenvalpar" (fostersäckar med vatten", inget hände, ringde djursjukhuset för säkerhets skull, men deras röntgen var sönder så de hänvisade oss till Läckeby... ringde mamma som skrattade lite lugnt, jag kommer.... Men hennes lugn så plupp kom första tiken, så hanen på tre minuter och det kommer flera!
2009-04-20 ? 21:28:10

nuu

21.27
En liten tik!
Säte, vit och röd
2009-04-20 ? 20:40:57

repris

mm det var ju peppande

vi verkar ha en långdragen repris, som d-kullen...
2009-04-20 ? 19:11:44

sunna

0-6d7e2528386b6d9c277f0210ad0e8983.png

Kolla varifrån!

sunna

2009-04-20 ? 18:48:47

forts

lugna er..

nuuuuu skymtas fosterhinna

utan tvekan, skitjobbigt!

sunna förbereder för sin valp som är på väg ut...

krystvärkar

2009-04-20 ? 17:21:21

sunna

7602e5163b5ec96d1f3b7330cc20ae17.png

Kolla varifrån!

avlastande ställning?

2009-04-20 ? 17:08:21

20 april, födelsedag plus valpning?

mkt starka fina värk..

Starka värkar, krysttendens?
Kommer ej skriva klockslag utan vi fyller på med info...

18.26
Det är mycket pinka!
Sunna går fram och tillbaka på övervåningen, hon vill in i sovrummen och valpa där!
Hon har nu börjat producera mjölk, vilket tikarna vanligen gör under värkarbetet...

18.06
Sunna är väl inte jättenöjd, valplådan är inget rolig alls, pust, stånk och stön....
Jag börjar mobilblogga bilder när det blir lite med action....

17.33
Lisa, fråga din pappa och han såg på din mamma att hon hade värkar, DET MÄRKS :-)

17.30 Härligt starka värkar!

17.06
Sunna småbäddar, har haft ett par tydliga värkar, tänjer och sträcker sig, nu måste det väl ändå dra igång!?? Eller vågar vi hoppas?

Givetvis kommer Sunna inte valpa på den rosa filten och fårskinner, men tills det är dags, får hon ha sina favoriter.
2009-04-20 ? 15:14:54

Lilja Mumsar

20c005504a2955df889a2e5d4f78c00e.png

Kolla varifrån!

grädden är bäst

2009-04-20 ? 14:50:42

sunna och Tinna

0-1c7f529de995e5cb0e6e77cd1a4791c1.png

Kolla varifrån!

Tinna är så Omtänksam

2009-04-20 ? 07:57:47

20 april!

16.55
Ska det komma igång nu? Sunna bäddar och stönar...

15.58
Till att börja med, tack för alla grattis!

Johanna, din galning ;-)))) Ja, massa tårta och annat mumsigt! Av Hannes fick jag ett par tyglar och en bok, jag tror att han har en önskan "om stramare tyglar" och en tyst fru (därav boken, en fru som är djupt inne i en bra bok, är garanterat tyst)... hehehe

14.34
Jag fick just mail från Jenni som fött upp Aza´s första kull, bla Detti af Aza och Frey af Aza, de har mentalbeskrivits med fina resultat i helgen, nedan från Jenni :-)
Från Jennis hemsida:
Især Frey udmærkede sig ved en stort set frygtløs gennemførsel af prøven med nogle meget fine afreaktioner efter diverse oplevelser.  Detti dmærkede sig ved at få undersøgt hele arealet for diverse dufte ind i mellem de små oplevelser med kedeldragter og skud. Nu skal jeg så til at overveje hvordan jeg vil bruge disse resultater i avlen fremover. Ingen tvivl om at Frey har en mentalitet, der vil give et løft til mange tævers afkom.  

Mycket glädjande, det ska bli spännande att se Sunnas barnbarn även i framtiden!

14.26
Vi har fullt upp att hänga efter Sunna, hon försvinner och återfinns under sängar, täcken, i garderober... gömmer sig och bäddar runt  överallt.
Hannes jobbar, så om en stund så ska jag och tjejerna duka fram en kolatårta och lite bullar, det är kanske vad som behövs för att valparna ska vilja komma ut????

07.56
Tack Connie och co!
Tror Ni det blir valpar idag? Himla bra dag att födas på!
Sunna har legat på lite olika ställen i natt... men är lugn...
2009-04-19 ? 13:02:57

19 april

21.00
Sunna försöker slicka sig i baken, men det går inte,,, når inte..
Hmmm imorgon fyller jag år? Två kullar på midsommarafton, en på min födelsedag, ska Elåsta Engrid ha samma födelsedag som jag, hihi?

20.45
Sunna har krafsat runt lite, stånkat och småstönat, lite lätt frossa, vi ska se närmsta timmen om det ökar, annars lägger vi oss tidigt och ser vad som sker inatt.
Hannes går en sväng med henne, det trycker på blåsan så hon kissar väldigt ofta.

17.55
Sunna har mumsat nötkött, highland cattle som betat på östkusten hela sitt liv... ytterlår dessutom...

>Lina! Ja, gärna Zuper-Cärla som referens! Ingår du då som handledare de första 6 månaderna :-)
Skämt å sido, Saga har utan tvekan kvaliteter, dessutom ÄR DE LÄTTPARADE, MOR OCH DÖTTRAR!

16.56
Saga (Ambra) är parad! Det gick kanon!

14.04
Hi, Sunna, magen når ner till marken när vi går på åkern, det gillar hon inte! Hon mår fint och verkar inte ha det minsta bråttom.

13.01
Hälsningarna är framförda! Sunna verkar mest njuta av alla massage, uppmärksamhet och mys!
2009-04-19 ? 09:58:45

sunna

73f053c9480f066ab9f8d0cde9649b28.png

Kolla varifrån!

nej, hon sover inte, hon bara fokuserar

2009-04-19 ? 09:24:03

sunna

0-1e00ce3675138b161084f40e3083d7c2.png

Kolla varifrån!

sunna har börjar krafsa runt lite..

2009-04-18 ? 09:10:14

sunna i solen

0-2a9c7d9ed3bb19f54e373acc4934433e.png

Kolla varifrån!

skönt att vila

2009-04-18 ? 08:49:55

18/4

21.03
Näää, jag tar tidig kväll, valparna lär ju komma när de kommer, lika bra att vara utvilad tills dess!

18.44
Sunnas temp har gått upp 0,7 grader, undrar vad som händer nu, vid 17-tiden mätte hon 36,7...

16.55
Aza är hemma hos Lisa, men innan hon åkte var det lugnt!
Ja, Sunna har snart haft sin låga temp i 24 timmar och dippade lite ytterligare nu som hon brukar strax innan det kör igång. Hannes är ute och går med henne nu och det verkar inte gå fort.
Jag underhåller mig med att fundera på namn, Lilja rider på dammsugaren och Tinna är hos en kompis... kanske finns inspriation till namnet hos gamla Götängenshundar:
S39875/96 Götängens Excelsa Rose   H welsh corgi pembroke
S39876/96 Götängens Enterprise Rose 39876W  H welsh corgi pembroke
S39877/96 Götängens Elysium Rose 39877W  H welsh corgi pembroke
S54329/80 Götängens E'Efax   H schäfer
S54330/80 Götängens E'Ejax   H schäfer
S54331/80 Götängens E'Emax   H schäfer
S54332/80 Götängens E'Erax   H schäfer
S54333/80 Götängens E'Epax   H schäfer
S54334/80 Götängens E'Efaxa   T schäfer
S54335/80 Götängens E'Ejaxa   T schäfer
S54336/80 Götängens E'Epaxa   T schäfer
S55880/95 Götängens Enrico 55880V  H schäfer
S55881/95 Götängens Eddiesson 55881V  H schäfer
S55882/95 Götängens Exit 55882V  H schäfer
S55883/95 Götängens Elixir 55883V  H schäfer
S55884/95 Götängens Eloise 55884V  T schäfer
S55885/95 Götängens Edelweiss   T schäfer
S55886/95 Götängens Eisa   T schäfer
S55887/95 Götängens Estelle 55887V  T schäfer

Vilket år gjordes låten "Änglahund"
S62377/93 Götängens Älvis-Änglahund 62377S  H schäfer
S62378/93 Götängens Ärro-Änglahund 62378S  H schäfer
S62379/93 Götängens Änjo-Änglahund 62379S  H schäfer
S62380/93 Götängens Äddie-Änglahund 62380S  H schäfer
S62381/93 Götängens Ällie-Änglahund 62381S  T schäfer 

Lisa LÅG!

16.26
Sunnas temp har sjunkit ytterligare, hon har lite frossa, spänd i kroppen, hon kissar ofta OCH FISER ILLA :-)
Hennes  tidigare valpningar har dragit igång ganska direkt när hon tempat 36,8, så det är inte långt kvar, hur långt är svårt att svara på... för hur långt är ett snöre?

12.43
Sunna haar legat sedan ngn timme tillbaka, fokuserad, slutna ögon, huvudet mellan tassarna och kroppen på helspänn, senaste minutrarna  har hon även börjat ge ifrån sig stön och långa mmmmm..

09.24
Veronika! Jag messar!!
God morgon alla andra! Givetvis uppdaterar jag tätt, Sunna hälsar att det är förskräckligt att hon inte får valpa under lilla röda huset, hon står och blänger på mig och gnyr samtidigt! Undrar, jag kanske tom får höra henne skälla för ovanlighetens skull?

09.12
God morgon Conny och Connie! Hur lång tid det kan ta,... nja....  jag har iallafall satt igång en bulldeg! Sunna är en tik som inte lägger onödig energi på att "härja runt" inför valpningen, men visst tar det sin lilla tid. Jag har varit med om upp till tre dygn. Jag kunde inte låta bli att tempa henne och den är fortsatt låg, så jag bara väntar på att hon kör igång.
Jag var ute med henne för en stund sedan, så jag tänkte baka ut bullarna, gå med henne vanliga morgonsvängen (ca 2 km). Men stackars Sunna är så tjock att hon når inte bak att slicka sig (vilket tikar gör när de förbereder sig).

08.47
God morgon!
Sunna grejade och fixade ungefär till midnatt, då bäddade hon ner sig med stor möda och somnade. Så har jag legat och kikat på henne med ett öga hela natten. Nu på morgonen äter hon inte, men är ganska lugn. Jag har inte tempat henne, hon gillar inte det, utan låter det ha sin gång, så länge hon är pigg och glad, är jag lugn. Jag ser ju även de små krabaterna busa inne i magen.

Hannes lastar av 2,5 pallar torv och tjejerna verkar ganska trötta....

Förresten, om Ni önskar några speciella bilder eller har några frågor... fråga!
2009-04-17 ? 21:44:07

Valpningsblogg forts.


23.48

Vi lägger oss och ser vad som händer.


22.03
Det var svårt att vila ögonen, ena stunden vilar sig Sunna, nästa putsar och slickar hon sig, stönar lite, eftersom hon är lugn inför valpningen vanligen, bäddar först när det är dags, så är det svårt att gissa sig till när det drar ihop sig....
Men men, någon gång ska väl vara första nattvalpningen på gårdshundarna.
Hoppas husse kommer hem snart, han gillar sitta uppe, surfa och kolla på tv, så kan han väcka mig när det blir dags.

Passar på, tack Daltons husse och matte för Ni tog emot Aza en fredagskväll!

21.51
Tokiga jag surfar, ska naturligtvis vila ögonen som Sunna en stund, så vi är  laddade när det nu drar igång, snart eller o-snart :-)
Förresten, BESÖKSSTATISTIKEN HAR SKJUTIT I HÖJDEN, ROLIGT!

21.42
Gör ett nytt inlägg.
Sunna har lagt sig för att vila i valplådan, flytningarna är ett tecken på att livmoderhalsen vidgar sig.
2009-04-17 ? 21:20:51

sunna

0f5e79ecee3e5e0e6c9bae924e6e981f.png

Kolla varifrån!

sunna blir mer och mer orolig. Slickar sig i baken..

2009-04-17 ? 21:06:49

sunna

444fef1800d81006ba48d67d56975764.png

Kolla varifrån!

Sunna och Tinna tidigare idag

2009-04-17 ? 13:36:27

sunna

0-6917456e3f1305e341fe6a9a176d6a44.png

Kolla varifrån!

Lilja försöker mata sunna med korv.

2009-04-17 ? 09:47:15

17/4

21.03
Tjejerna sover! Jag är 50/50 på att hon drar igång ikväll, eller om hon tar tid på sig. Iallafall vill hon ut och kissa hela tiden, vilket är bra!
Tinna gick 2 km med henne innan, helt själva!

20.05
Flikar in med ATT AZA ÄR PARAD! Ha, tre veckor sedan hon började löpa och ikväll sa det smack och ca 30 min hägning!
18.14
Är ganska hoppfull om att det snart drar igång, Sunna vill kosta ofta och gärna smita iväg, så det är koppel som gäller, hon har lagt sig i valplådan nu som hon brukar när det gäller.
Hon stönar ibland och tittar mot magen, valparna är väldigt pigga där inne!

Hannes är i Helsingborg med Aza, hoppas det blir en parning!

Vilka är Ni som följer valpningen?

13.49
Åh man ser pigga små krabater som verkar vilja födas på Jökulls födelsedag... men nu är det ju inte valparna som bestämmer ;-)

Kort fråga, ska jag göra nytt inlägg varje gång jag mobilbloggat, eller ska jag fortsätta på dagens datum?

13.13
Sunnas temp har sjunkt, hon matvägrar och har genomskinlig flytning. Nu ska vi förbereda oss, men när det drar igång vet vi inget om, men vi plockar fram handdukar... Så får vi se om det blir ikväll, natt, tidigare, eller senare!

09.45
Jökull fyller år idag, grattis!
Näää, inga valpar ännu, dock är Sunna som ett plåster på mig, men så lugn.... men vis av erfaranhet, så kommer det dra igång utan ngn direkt förvarning!
Min mamma tror på 4-5 valpar, hon har minsann haft rätt på varenda gårdshundkull! `Har inte alltid ens mamma rätt?
2009-04-16 ? 08:14:25

16/4

20.10
Temp ligger nu stadigt på 37,5 C. Jag gissar att den kommer falla under natten/förmiddagen och valpningen drar igång i morgon eftermiddag/kväll. En sak kan vi lova, ut kommer det små underbaringarna! :-)

15.36
Sunna kikar runt i huset, valplådan är ännu inte intressant, men bakom dörrar, under sängar... I SMUTSTVÄTTEN!

11.15
Sunna tyckte att det var bättre valpningsplats under röda friggeboden, än i valplådan. Jag ska tempa henne igen om en stund. Av erfarenhet är Sunna inte "valpsjuk" särskilt länge, utan tempen faller och det drar igång.

08.53
Temp 37,7, så det är luuugnt
08.13
Sunna är  lugn, tung och och lite trött, man ser att valparna rört sig sakta under natten bakåt. Jag ska alldeles strax tempa henne. Återkommer!

Förresten, mobilbloggade igår ett inlägg som inte publicerats, tempen innan vi gick och la oss hade gått från 37,9 till 37,5...
2009-04-15 ? 16:05:05

15/4

16.01
Ja, då närmar det sig valpning! Spännande! Tinna har gjort så fint till Sunna, bäddat valplådan med gosiga filtar, rosa med hjärtan! Tinna är mycket för att vård och ta hand om, klappar, masserar Sunna.... Sedan hon kommit igång med ridningen är Lind nummer ett. Prio är att kratsa hovar, borsta, glans i svansen och BELÖNING! Lind får även namn som Chloe, Jasmine och Jade ;-)
Hämtade hem Aza igår för att ha koll på löpet, hon och Tosse är bästa polare från första början! Roligt att se!

Glömde ju att skriva att vi, jag, Tosse och Aza var en sväng och tränade i Alvesta igår... själva så tar vi ju inte i så mkt just nu, men vi njöt istället av att se andra göra det ;-)
Tror det var 8-9 bilar igår... blandat schäfer, riesen, labbe och rottis....
2009-04-15 ? 11:15:05

vi startar...

0-181b7d16c9e379336a35af1c7c8252cb.png

Kolla varifrån!

vi kör igång valpningsBloggen. Temp på morgonen 37.8 c så vi lutar oss lugnt tillbaka.

2009-04-14 ? 16:58:50

14 april

Kort blogg....-
Har inte varit så pigg idag, tog flera tavegyl igår, vaknade med massor av konstiga utslag, desto oftare jag tar tavegyl, desto sämre mår jag av dem.
Vi förbereder Sunnas valpning, vill gärna understryka att hon inte var med i Råå i söndags utan var hemma med Gustav, på bilderna från i söndags på lite avstånd är Aza väldigt lik sin mor!
2009-04-13 ? 11:53:10

På tripp till havet....
2009-04-11 ? 10:53:55

Påskafton 11/4

16.36
Har ridit en sväng på Sara, behaglig häst att rida på.... men hon har tre problem just nu, hon är genomgången av tandläkare och kiropraktor, så frågan är om problemen ska tränas bort? Hon är låst i höger käke och skjuter upp vänster sidan av ryggen och "tullar" på höger framboots, obalans, ja...  men jag måste tänka lite på hur det ska lösas, rida ur det är ju inga problem, men frågan är om det är ngt annat, rent gångartsmässigt är hon fin, kräver inte mer än ren takt, normal arbetsform och anpassade lyft, ca 90 graders knä/bog.... mina ena teori är ju att hon är lite störd av alla olika ryttare senaste tiden och därför går det att rida ur, eftersom gångarterna är okej, men jag vill också känna i hjärtat att det inte finna smärta i henne... hmmm, tänka, känna.... känna av....

10.50
Vilken vacker dag igår, Tinna red en lång tur på Lind, jag red inte med på Sara eftersom hon brunstar och Tinna gillar inte när Sara piper och håller på.... märrar!
Vi städar och fixar, Hannes och tjejerna är en sväng ute hos hästarna medan jag torkar av köksinredningen med apelsinolja.
Påskmiddag blir nypotatis, lax med tillbehör och Tinna har gjort vanliljglass med hallonchokladkross.
Jag bloggar kritikerna från gårdagens utställning, gillar bilden jag mobilbloggade på Saga! Hon har verkligen utvecklats i vinter, härlig hund som gillar att ställas ut!
Glad påsk!
2009-04-10 ? 17:20:28

Korta resultat

G. Cärla Midsommarflicka 6-9 mån tikar 1:1 HP, BIR
G. Bond James Bond,  öppen klass hanar 1:1 HP, BIM
G. Azahara, öppenklass tikar, 1
G. Ambra , öppen klass tikar 1:1 HP, BIR
2009-04-10 ? 15:38:19

cärla

5f412209ccbb85dc278ef0bf05f3fcd5.png

Kolla varifrån!

cärla tävlar om bis

2009-04-10 ? 13:52:11

fina cärla

11719d94a1778cf6ca9a3ac9f62606e4.png

Kolla varifrån!

så fin tjej

2009-04-10 ? 11:04:42

vackraste valp

7cd2b23f78f82401e6b371f0cc1bcab1.png

Kolla varifrån!

bir cärla

2009-04-10 ? 11:01:16

snyggaste killen

MMS

Bond blev BIM, bilden är mobilbloggad, därav kvalitéten

2009-04-10 ? 10:58:45

vackrast idag

MMS

Ambra, Saga, BIR (bäst i rasen), mobilbloggad bild

2009-04-09 ? 12:43:41

Lilja

710c0fb32656f5baf341cc3d9d7e7eb5.png

Kolla varifrån!

En liten påskgumma med huckle  och fräknar

2009-04-09 ? 09:23:20

Skärtorsdagen 9 april

18.51.
Har ridit en sväng på Freyja ikväll, 90 % av ridturen gick bra, överiga % glömde hon att vi inte red sista möjliga uttagning till landsmót, korkade häst.
Jag har plan på att skriva ett inlägg om att jag inte anser att den f. n omdebatterade utställningsaveln, inte är så farlig, men inte nu, det kommer.
Lilja har åkt traktor med Gustav och nu ska påskkärringarna nattas!

10.39
Malin, jag glömde ju Decibel, att du inte hojtade till!!!
Fina, fina Decibel!!!

10.08
Jag får nog vänta till efter lunch med att påskfota, hästarna är ju så blöta efter natten regn OCH MINA TVÅ SKÄCKAR SER FÖRSKRÄCKLIGA UT! Kanske fastnar det en liten påskkärring på bild???
Iallafall, så när jag gick med hundarna så funderade jag på valpnamn... vilket alltid varit en "sport" i vår familj, mycket funderingar mm... Men så kom jag fram till, att mina framtida avelstikar ska få namn efter fina gamla Götängenshundar, jag tror de namnen ger tur ;-)
Mest tur bringar nog namnet Ilona.... Ilona, Ina-Ilona, Tilona, Ilona, Ilana... alla ( i mina ögon, inte nödvändigtvis min mammas, men mkt troligt att hon håller med) jättefina tikar. Så hade vi Sazza, Warga, Ondra, Kitty, Pebbles, så får vi inte glömma fina, fina Ulme!
Sitter och surfar på SKK hunddata, ser gamla namn som Neska (en hund som jag bara minns namnet på), Gert´s Girl....Hirra-Mirra.... Söker man "Götängens" på skk hunddata, så kan man tveklöst få inspiration till valpnamn!

För skojs skull gjorde jag denna sökning:
Regnr/TävlingslicensnrNamnTatuering/tång-IDChip-nrKönRas
S14796/77 Götängens Arry   H schäfer
S14797/77 Götängens Arrack   H schäfer
S14798/77 Götängens Atlas   H schäfer
S14799/77 Götängens Aiko   H schäfer
S14800/77 Götängens Affa   T schäfer
S14801/77 Götängens Akki   T schäfer
S41899/83 Götängens A'Tippelippa 41899S  T schillerstövare
S41900/83 Götängens A'Thekla   T schillerstövare
S41901/83 Götängens A'Titus   H schillerstövare
S41902/83 Götängens A'Tellus   H schillerstövare
S41903/83 Götängens A'Tintus   H schillerstövare
S41904/83 Götängens A'Tello   H schillerstövare
S41905/83 Götängens A'Tappo   H schillerstövare
S50015/94 Götängens Axe 50015T  H schäfer
S50016/94 Götängens Asthon 50016T  H schäfer
S50017/94 Götängens Andanté 50017T  H schäfer
S50018/94 Götängens Aitos 50018T  H schäfer
S50019/94 Götängens Alicante 50019T  H schäfer
S50020/94 Götängens Arizola 50020T  T schäfer
S50021/94 Götängens Alona 50021T  T schäfer
S50022/94 Götängens Ammeli 50022T  T schäfer
S60197/91 Götängens A'Rosac 60197N  H welsh corgi pembroke
S60198/91 Götängens A'Rosann 60198N  T welsh corgi pembroke
S60199/91 Götängens A'Rosie 60199N  T welsh corgi pembroke
S60200/91 Götängens A'Rosia 60200N  T welsh corgi pembroke
S60201/91 Götängens A'Rose   T welsh corgi pembroke

Där ska ju även Achilles, Ambra, Azahara och Angelique in....  :-)
Namnfantasin har verkligen flödat!

09.18
Till att börja med, Ni som vill se gårdshundar imorgon på utställningen i Bergunda ridhus, bör vara på plats vid 10.00, gårdshundarna går inte först, men näst inpå.
Osäker på vägen?
 http://gulasidorna.eniro.se/query/what/ip/single_ad/true/advert_code/68242043_GS/referring_what/cs/search_word/V%E4xj%F6%2Bf%E4ltrittklubb
En parantes, det är precis bortanför Dalen, där vi hade kennelträffen.

Nu lyser solen och jag tänkte gå ut och fotografera lite, mina raggiga hästar som fäller för fullt, Tosse och runda Sunna.
2009-04-08 ? 10:29:18

8 april

11.14
Anonym... nja, det är ju alltid planen, men Hannes har en ganska klar bild över vad för gråhund han vill ha, så vill han ha "en vanlig hund" så mer än gärna för mig... eftersom JAG KOPPELRASTAR inga hundar, så ligger den bollen hos honom.
Fick just en hälsning från G. Cindra Midsommarlycka, hon mår utmärkt! Hennes hussar tycker hon är världens goaste, lydigaaste, påhittigaste lilla hund! Underbart att höra!

10.27
Vilket busväder det var i morse! Nu glimtar solen!
Hade ett så trevligt samtal med Ebbes matte igår! Berättade för Hannes om hur hon upplever Ebbe som hund, Hannes sa direkt "jag vill ha en egen hund efter Saga och Ebbe".... Visst...inga problem för min den... är det 40-årspresenten???
2009-04-07 ? 10:21:38

7 april

20.14
Härlig vårkväll!
Idag har Tinna och jag ridit ut tillsammans för första gången tillsammans, Tinna skulle bestämt ha sin nya skidhjälm "snowqueen" på!
Tinna rider HÖGDRÄKTIGA LIND utan problem och hundarna hade vi med oss, jag fick dock mer att kämpa med, eftersom Freyja är bromslös... hon är ju hur pigg/tokig som helst!
Så lekte tjejerna i trädgården, utanför köksfönstret medan Hannes och jag lagde middag...

19.07

Underbar ridtur i vårvädret

11.17
Sunna är stolt farmor till dessa två godningar, på bilden en vecka gamla. Stolta föräldrar är Russin och Chilli (Yxnas Lina Lill och Achilles).

Tiken till vä, hanen till hö....

10.16
Jenny, i Bergunda ridhus på långfredagen!

Så, jag var ganska sliten igår, men kom iväg på klubbens medlemsmöte. Det blev ett himla bra möte, övervägande överens stämmor och cred till styrelsen, det känns ju alltid bra när man sitter i en klubbs styrelse.
Tindra har haft en släng kolik på morgonen, typiskt, men hon verkar piggare nu.
Av en slump hamnade jag på IMMI´s sida, vilket lull-lull till hundträning, otroligt nog så förespråkar de att man använder pinnar i sin träning... Ja... med deras metoder får man väl vara glad att hunden går fint i kopplet eller kommer på inkallning innan den dör av ålder.
2009-04-06 ? 10:14:15

6 april

10.08
Hannes och Tinna är hemkomna, solbrända och nöjda!
Aza löper för fullt och ska paras denna vecka. Saga började löpa i helgen och ska paras med Youhais Envise Ebbe, en hane jag blev intresserad av efter ha träffat hans fina dotter, Russin. Han har HD B, utställd med 1:a pris HP och godkänt anlagsprov i viltspår.

2009-04-04 ? 12:12:45

4 april

12.09
Har just fått pm inför påsksmällen, utställningen på långfredagen. Så många hundar anmälda! Jag trodde inte mina ögon. Men turligt nog så går våra hundar nästan först, vid 10-snåret, därefter ska 60 hundar bedömmas innan det är dags för gruppen... känns finfint just nu... att jag inte ska ställa den snyggaste Götängens-hunden..... som får vänta kvar till gruppen... hehe!
2009-04-03 ? 11:22:56

3 april

11.18
Igår njöt vi av solen, jag red en sväng på Sara... Underbart! Så vid 20-tiden, fick jag besked om att en mycket speciell vän till familjen, fått en hjärtinfarkt och finns inte mer... Känns helt ofattbart! En människa mitt i livet, en människa som på nästan ett omänskligt sätt ställt upp för vår familj när Gustav skadade sig och pappa gick bort.
Ordlös, så säger jag, tack Smulle, tack för allt!
2009-04-02 ? 16:35:33

2 april

16.34
En kort blogg, vi njuter av solen! Hannes bloggar för fullt på sin blogg, är befinner sig betydligt längre norrut än vi, åkte halv sju i morse och är framme om några timmar!
2009-04-02 ? 15:47:04

stona

0-49330b3152a7910ca89dab7da4c68973.png

Kolla varifrån!

Eftermiddagskraftfoder, från vä:
Lind, Nafna, Freyja och Linda

2009-04-02 ? 15:37:54

Lilja

021e4df83a803841e69e36df2c7f02af.png

Kolla varifrån!

Lilja är nyfiken på Disa

2009-04-02 ? 15:04:20

på promenad

0-62dc96fdc9e3e0539d91b7dd7297e352.png

Kolla varifrån!

Lilja har utsikt

2009-04-01 ? 15:58:55

underbart väder

0-4dc3d89a8c08edb5ebce2d0098960008.png

Kolla varifrån!

Lilja njuter..

2009-04-01 ? 13:59:43

vänner

6d5005975a2418dae54d7307d905900d.png

Kolla varifrån!

Lilja och tosse

2009-04-01 ? 10:20:01

1 april

10.16
Aprilskämt.... inga hittills!
Spännade gissning på antalet valpar!
Blev en lång dag igår, styrelsemöte på klubben, jag åkte först av alla och då var klockan ändå 22.30!
Vädret är toppen idag, Malin kikar förbi en sväng.....