2009-07-31 ? 21:02:21

31 juli

20.46
Vilken låååång dag, men på många sätt givande.
Bebisen i magen har igår och idag varit mycket tröttare än vanligt, så i morse åkte jag in för undersökning, först mödravården sedan förlossningen, men efter många provtagningar och kontroller så verkar allt lugnt och jah ska inte in förrän på måndag igen.
Tack Charlotte för att du tog hand om hundar och valpar... tuuuuuusen tack hela familjen på Ledet som tog hand om Lilja, Ni är alla värdefulla vänner!

Iallafall så spenderade jag en hel del tid i dagrummet på BB, där träffade jag först en utländsk kvinna, vi hälsade och hon med enstaka svenska ord berättade att hon alldeles snart skulle in med sin väninna som skulle göra kejsarsnitt. Efter en stund kom en annan utlänsk kvinna, hon väntade på sin väninna som precis fött barn, sitt första, en flicka... tiden gick och eftersom vi var ensamma i rummet så började vi "småspråka", ja det blev enstaka svenska ord, engelska ord och teckenspråk. Iallafall så hade de flytt från något land i öst efter att väninnans man blivit mördad i april månad och nu var bebisen född.... glädje och sorg på samma gång...
Sedan gick hon till sin väninnan och första kvinnan kom tillbaka, hon berättade att det hade fötts en flicka. Hon pratade okej engelska. Hon hade flytt från Afganistan, var utbildad lärare och Talibanerna försökte döda henne och hennes man som var stolt över sin akademiska fru hade fruktansvärda problem med att hans familj inte kunde acceptera detta. Iallafall hade hon flytt till Sverige för fyra månader sedan och visste inte vart hennes fem barn och make befann sig i världen. Nu hade hon hamnat i Lenhovda, utan en enda ägodel, inte ett foto på sina barn ens, visste inte ens om de lever. Hennes väninna hade också flytt från Afganistan för ett år sedan dock med sin familj, hon hade stöttat henne under förlossningen, hennes giftermål var arrangerat av föräldrarna och maken var 30 år äldre. Hon bjöd med mig in på förlossningssalen och jag fick se den lilla alldeles nyfödda bebisen "Lilly".

Livsöden, alla bloggläsare! Jag sitter här och tänker på min nyfunna vän, vi har bytt telefonnummer, hon har levt under talibanernas hot, iklädd burka, någonstans i världens finns hennes älskade make och fem barn mellan 5 och 15 år.... är det inte sådant vi bara ser på tv?
Vi sitter med våra fina saker, fotoalbum, familj, vänner.... vilket hon också gjorde en gång i tiden... idag har hon bara minnet-vilket ingen kan ta ifrån henne! Så har hon hoppet, att återförenas med sin familj!
2009-07-30 ? 15:54:28

regnblöta hästar

40cad33802136452f6b0a01a95ac7c5a.png

Kolla varifrån!

...

2009-07-30 ? 11:13:33

30 juli

11.09
Valpar är = massa städning och massa pappersarbete... nu har jag betat av massa papperarbete... så nu väntar städning.
Sedan ska vi äta lite lunch jag och Lilja och vila.... mina levervärden (pga graviditeten) har gått upp ganska rejält så lite trött är jag. Igår var vi och badade med Tosse, hon är ett riktigt sjödjur den hunden, dyker, hoppar och simmar. Ikväll ska vi fira farmors 50-årsdag.
2009-07-29 ? 15:17:12

29 juli

15.02
Det var trevligt hos mamma och Rolf igår, mamma bjöd på paj och paj.... tacopaj med sallad och limepaj till efterrätt.

Furia är tingad till Harriet med familj och Frigg är tingad till Amie med familj.

Lilja har lekt med Theo på morgonen, vilka busungar! De hade så roligt tillsammans!

Alldeles nyss fick jag en bild på Olsen (Götängens Dixon Mirakel) http://dickolsen.blogg.se/ , han är med sin familj vid havet utanför Kivik och de verkar ha en underbar semester, iallafall hade jag mer än gärna varit där också! Men men, nu är det nedräkning tills Hannes och Tinna kommer hem, 6 dagar kvar. Har Ni varit inne på deras blogg:
http://teamboj.blogspot.com
Det verkar väl inte gå någon nöd på dem?

Ska se om inte Lilja och jag kan hitta på något mys ikväll... se om jag kan komma på något... där det finns något gott att äta och roligt för Lilja samtidigt... alla ställen som serverar hamburgare går ju bort direkt!
2009-07-28 ? 17:53:14

28 juli

17.48
Idag fyller min mamma år!

På förmiddagen åkte  vi ut till Malin och kikade på kossorna och fikade. Malin har dessutom en härlig trädgård med alla möjliga bär som Lilja njöt av....

Sedan vid 15 fick Aza besök av Challe, Kjelle och Lisa, det var ju klart mycket uppskattat! Så är Sunna hemma några dagar medans de är på Liseberg...
Vi har ju bytt hundar medans Aza har valparna hos oss, Aza på Häringeryd och Sunna hos familjen Andersson.
2009-07-27 ? 12:28:51

27 juli

12.22
På morgonen har Lilja och jag plockat 3/4 kg hallon, Lilja var riktigt duktig på att både plocka och äta... Så hoppas vi på att Keith kommer med kantareller till oss :-)

Lilja är så rolig, hon hade fullt upp igår kväll med att berätta hur modprovet gick till på SSM, hon sprang för fullt, viftade med armarna och ropade högt och visade hur "vov vov" hoppade upp i ärmen... givetvis gick munnen som på värsta pratkvarnen samtidigt, tveksamt sammanhängande!
Nya ord poppar upp varje dag, flera ord som bildar små meningar och hon har åsikter om både det ena och andra, exempelvis skulle hon absolut ha sin tjocka fleece på sig i morse!

Tandri, Thule och Teitur är här och betar, det gillar inte Lilja, de är alldeles för spralliga och busiga så hon blir rädd.. Hon älskar hästar på avstånd, leker med hästar, vill titta på dem och pratar om dem.. men nära vill hon inte vara, hon skakar av rädsla.

Pratade med Tinna nyss, lovade lägga upp bild på vargen som finns i trakterna...

TINNA TITTA PÅ DENNA LÄNKEN! http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/vargen-vandrar-vidare-i-lanet(1440254).gm

Foto smp.se Lars Lundin
2009-07-25 ? 20:05:11

25 juli

19.50
Ah, är trött så ögonen går i kors!
Finally, tog vi tjuren vid hornen och genomförde BH-provet i morse... man blir antingen underkänd eller godkänd och Tosse blev godkänd.

Mamma passade Lilja... hämtade henne på förmiddagen efter provet, då hade hon ätit glass och körsbär hos mormor och hallon hos Bibbi och B-G.. Lilja var hur nöjd som helst med denna frukost.

Varg skymtad i Alvesta och Kalvsvik... fast den i Alvesta kan nog ha varit Faxe ;-)  jag är mäkta imponerad av Marie och Tonys hund Köttorps Faxe, har sett Tony träna honom vid några tillfällen nu och tävla idag, de tog sitt sjätte cert tror jag och det är en njutning att se denna hund arbeta... tänk om man kunde få en uns av det i sin egna hund... Det var många fina hundar idag som gick riktig bra, bla var det flera ekipage från Norge.

Att vara gravid är ju lite spännande, man kan gå in på gravidsidor och läsa vad som händer vecka för vecka:
V 28

Barnet:

35 cm och ca 1 kg. Barnet växer och ställer allt högre krav på mammas kropp. Kontakten blir intensivare och känns närmare. Puffar du lätt på magen kan du ibland få en puff tillbaka. Det kan också sparka till som en reaktion på höga ljud, även om fostervattnet dämpar något. Barnet ökar i vikt med ungefär 27 gr/dag och det har börjat drömma. Man vet att det har utvecklat sin förmåga att minnas. Lungorna mognar för varje dag och andningsövningarna blir mer frekventa. Från graviditetens sjunde månad är barnets tillväxt framför allt beroende av dess förmåga att producera insulin. Detta hormon stimulerar till upptag av socker från blodet. Inne i cellerna ovandlas sockret till proteiner och fett. På så vis hjälper alltså insulinet barnet att lägga på hullet under de sista graviditetsmånaderna.

27 gram om dagen är ingen dålig viktupgång...
Hittills hade jag gått upp 6 kilo, fast idag hade jag gått ner 1 kg, så 5 kg viktökning totalt... Bebisen väger 1 kg... okej.. så några gram av allt runt i kring... men resten då... vad är det...
Jag undrar också hur man kan veta att bebisen har börjat drömma...

Nej, nu ska det bli en tidig kväll, kvällskissa hundarna, kvällsmata valparna, sen blir det sova!

Förresten, halkade in på denna sida: www.skillingaryd.nu ett litet samhälle som har mer uppdaterad hemsida är typ Växjö kommun! Dessutom kan man ju följa Schäfer-SM på hemsidan...

Mer SSM-bilder: http://ssm2009.se/galleri.htm

2009-07-25 ? 18:34:20

Aza älskar att sola

0-70145103289261cfec7d27a3188850ab.png

Kolla varifrån!

...

2009-07-25 ? 18:00:25

Lilja visar Tosse hennes pris

181f033cc4d4cf4eb6a2efbf6752efc2.png

Kolla varifrån!

...

2009-07-25 ? 17:59:35

Tosse har genomfört godkänt bh-prov idag

035833aab9a7c7b6a23749e4ba61154d.png

Kolla varifrån!

...

2009-07-24 ? 09:42:01

24 juli

21.42
Go Gaby och Flizans blivande familjers hemsidor ligger nu bland länkar.

Fixa kommer flytta till Vimmerby!

Så har alla valpar ett blivande hem förutom Furia, men det dyker säkert upp en bra familj till henne snart.

09.32
Schäfer-SM är en upplevelse för hundintresserade, det var välbesökt, välarrangerat och många fina hundar. Det är dock lite pyssel att ha med sig en 20-månaders liten Lilja, även om hon var enormt snäll hela tiden. Igår regnade det antingen lite eller öste ner, så runt 14 begav vi oss till bilen, vi var lika blöta båda två, satte på en film till Lilja och hittade en parkeringsplats där jag kunde se tävlingesplanen och kunde se sista hundarna, perfekt.
Vi sov hos Lina med familj, Lilja var väldigt förtjust i Cärla och hennes petit-systrar!


Jag ska ladda upp lite bilder under dagen!


Idag väntar den städning jag skjutit på sedan gästerna åkte i måndags! Fyy så tråkigt att städa! Måste dammsuga bilen med... fast det kan vänta, den är full med  grus sedan SM!Matdags, Lilja hjälper till om någon får ont om plats runt matskålen!


Efter maten är det lek och bus!


En härlig film om Götängens Dixon Mirakel:


2009-07-23 ? 19:52:40

TIKVALP TILL SALU

Pga återbud, finns en tikvalp, Furia, till salu i F-kullen, vid intresse, ring!


Furia vit-röd, levklar 14/8

2009-07-23 ? 17:50:09

Hemma

Hemma från Svenska schäfermästerskapen i IPO.... regnblöta och nu väntar varm dusch!
2009-07-21 ? 21:51:32

Gustav på TV 4

Från kvällen inslag på  TV 4, min lillebror Gustav: http://tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/vaxjo?videoId=1.1104282
2009-07-21 ? 11:55:50

21 juli

11.46
Då har Hannes, Tinna Johan och "Bobo" åkt till Island... och kommer hem om två veckor... det känns ju inget vidare att vara utan sin Tinsa i två veckor.... men det får gå...
Så igår sommarstängde vi "Hotell Häringeryd" för i sommar, Hannes bror, Stefan med familj åkte hem efter ha tillbringat två veckor här, så sommargäster har det varit gott om iår.
Så för min del som är hemma väntar STÄDNING, tvätt av sängkläder mm efter våra gäster.
Lilja sover, vi bjöd hit Emelie och Theo på lite förmiddagsfika... och jag ska äta lunch i lugn och ro innan dammsugaren åker fram.
Valparna mår kanon.... Hannes och Tinna har valt Go Glimma i Sagas (Ambra) kull, det ska bli spännande att se hur det ska bli för Hannes med "egen hund" ;-)
Jag har velat lite fram och tillbaka om jag ska behålla en i Aza´s kull.... de är såååå fina hela kullen... men vi har ju ganska gott om hundar, å andra sidan så har jag ju bara en kull kvar att ta på både Aza och Sunna... så jag har nog bestämt mig för att behålla en valp efter Aza... till 99 %, iallafall kan jag ju hålla på henne och se om hon fortsätter utvecklas så fint som hon börjat.... Frigg....

Johan och "Bobo" bloggar Islands-resan:  http://teamboj.blogspot.com


Lilja med Flizan och Furia

F-kullen
2009-07-18 ? 13:07:05

18 juli

13.04
En liten blogg innan lunchen.....
Kommer inte in på min hemsidemail, dvs dinstudio-mailen, så maila mig på zuperninni@hotmail.com istället!
Igår hade vi besök av familjen Jönsson som Figaro ska flytta till, idag kom Lena och Magnus som ska ha en tik från Aza´s kull.
Men nu väntar tonfisk-pasta med parmesan!
2009-07-17 ? 15:12:12

17 juli

15.09
Bilder!

Först ut är Sagas tre små trollungar, G-kullen!


F-kullen
FixaFlizan

Frigg
2009-07-16 ? 21:26:20

16 juli

21.09
Nej, vem vill sitta framför datorn i detta underbara väder? Jag har dåligt samvete för jag inte förser blivande valpägare med mer bilder! Men solen skiner så underbart!
Idag har Gabriel med sin mamma Elisabeth, varit här och valt valp, Fenix! Nu väntar bara några långa veckor innan deras liv börjar tillsammans.
Imorgon kommer familjen Jönsson och på lördag Lena...
Husse Hannes har börjat bygga tak på hundgården, som skydd för regn och sol till valparna.... idag har de fått flytta ut i valphuset, sex stycken som är ganska duktiga på att KISSA, behöver lära sig ATT KISSA UTE! Men de älskar att vara ute, undersöker, stojar, leker och busar.
Sagas valpar flyttar troligen ut på lördag, men de är ju hos mormor Maggan på Marklanda, (mormor Maggan har ju hundnappat både Saga och Binkis ;-)

http://www.ogalvesta.se/ kan ni se bilder från lägret! Nästa helg har vi tävling, jag ska ordna med priser med det kommer till nya anmälningar hela tiden, så rätt antal blir svårt, får buffra.
Tinna har varit med på klubben och lekt med Filippa både tis och ons, vi körde skydd som vanligt i tisdags och lydnad i onsdags. Båda dagarna har det varit ekipage från Växjö brukshundsklubbs IPO-grupp samt polisen och det är så roligt att se nya hundar, Ilona ska tävla SM nästa vecka, hon hade en hel del bra tips att dela med sig av, jag måste ju få igång Tosse i lydnaden, ja i alla delar i och för sig.... vissa träningskompisar tycker nog jag kör henne lite för vilt ;-) men Tosse är ju tämligen enkel att bryta... så vi får se om min nya plan kan funka.... om inte, så är det inte hela världen...

Har ngn läst Växjöbladet, sett Binkis????

Har jag förresten bloggat ATT AZA´S SON I DANMARK, FREY AF AZA HAR AVLÄSTS MED HD A???  Grattis Jenni!

Träffade Pxi´s matte i affären igår (Pxi är syster till Frey och heter egentligen Eira af Aza). Pxi är som vi som känner henne sedan tidigare känner till, en helt underbar hund och utvecklas fantastiskt.

Nästa vecka är det som sagt SSM (Schäfer-SM) och jag ska givetvis dit och njuta av underbara hundar i arbete! Jennie och Marie ska bo på Häringeryd och ta hand om djuren! Hannes och Tinna åker till Island på tisdag och blir borta.... alldels för länge... tråkigt! Men Lilja och jag ska istället passa på att krama Cärla..... och det missar Hannes och Tinna!

Att tänka på:

Varmt i bil

Tid

Yttertemp

Skugga/Sol

Temp i bil

08.30

14° C

skugga

19° C

09.30

18° C

skugga

38° C

10.30

20° C

blandat

47° C

11.15

20° C

sol

58° C

12.00

23° C

sol

62° C

13.30

22° C

sol

85° C

2009-07-16 ? 10:53:14

vem vill blogga i solsken?

Solen lyser och vädret är underbart!
Inte vill man sitta vid datorn!

Connie, haha, zuper-tjock är ordet och smalare blir jag väl inte på ett tag, 6 kg upp nu!!!!!!!!!!!!!!!

2009-07-14 ? 19:51:05

träning

739c0c612239ed7a2602ff21dab70c70.png

Kolla varifrån!

anette och alis

2009-07-14 ? 10:19:20

valpar i solen

0-6583b7a409384a2925f77654a3388b22.png

Kolla varifrån!

...

2009-07-13 ? 15:57:15

Lilja

0-18ba710836336591d06b826d6e1f84ea.png

Kolla varifrån!

Lilja är sjukis igen, 40 graders feber, hoppas det inte blir långvarigt

2009-07-13 ? 15:24:26

dags att sova

6ebf2989452a07eb01e8a178efaa43ab.png

Kolla varifrån!

...

2009-07-13 ? 15:22:46

smakis

133a847d4918337c20df16d90a35ce32.png

Kolla varifrån!

figaro vill gärna ha sista maten, och är man trött kan man ligga och äta

2009-07-13 ? 13:02:03

13 juli

12.52
Klart jag ska blogga!
Vi tillbringade några dagar på Öland förra veckan, vädret sådär, men det var väl likadant i hela Sverige?
Så i helgen har vi haft IPO-läger i Alvesta, det var spännande och intressant helg med Remmy Nielsen. Mest intressant blir det på träningen i morgon, när det nya vi tränat intensivt i helgen fått sjunka in!

Mitt minneskort till kameran är sönder, så därför har det bara publicerats mobilbilder, trist! Jag får ta mig en stund och åka till stan och köpa ett nytt!
2009-07-12 ? 21:30:48

f-kull

0-4dc77a02edb3cb89fc42fcbc485d80fc.png

Kolla varifrån!

...

2009-07-12 ? 10:52:15

vi hör till djupt rottis-morr

-2339e7a719130a1fb7d8ef0a64626de.png

Kolla varifrån!

...

2009-07-12 ? 09:58:38

ella och sara

3fbcabfb4941785839e04e3eb0ac1c14.png

Kolla varifrån!

...

2009-07-11 ? 22:25:40

dans i natten

0-2acafe94e589e382db203201a563f84f.png

Kolla varifrån!

eva, filippa och leif

2009-07-11 ? 21:40:56

logdans

0-7466f34edff7a68b4bef7b95e4725100.png

Kolla varifrån!

...

2009-07-11 ? 19:20:04

sommarfest

0-471715d0a8db20d05833d8e24513a0a2.png

Kolla varifrån!

sk alvestas sommarfest

2009-07-11 ? 19:18:33

bandet som spelar på vår sommarfest

0-3fb4dd07739b87898f87229ffb36ce07.png

Kolla varifrån!

...

2009-07-11 ? 18:43:30

vår figg i vila

-3c4350c3f654ff1478342d2cf972fc2.png

Kolla varifrån!

...

2009-07-11 ? 13:25:58

jabba

0-57bd7e4418b204e1fbbd0e6f4bae3555.png

Kolla varifrån!

...

2009-07-11 ? 12:04:24

marie och modo

1fcda8b4a6804f751466f551f151e166.png

Kolla varifrån!

...

2009-07-11 ? 11:06:54

Ipo-mys

7fc9a8fa7804d96ad76fa4785ddc71d3.png

Kolla varifrån!

torrövning är nyckeln

2009-07-11 ? 09:56:39

dagens tredje hund

0-239b85738aaccde2b048d50eeb8a5a50.png

Kolla varifrån!

olas hund bernard,

2009-07-10 ? 21:06:11

figgyoga?

-7793a91f22c754a8fa72e4a3e6c958c.png

Kolla varifrån!

remi tränar våra figgar

2009-07-10 ? 19:42:44

uppvärmning figgar

13bc96d9284f2b0bbd50100e1222fe0a.png

Kolla varifrån!

Jogging

2009-07-10 ? 17:53:24

bytesstimulans

6e4babace118718de079c21579e14aca.png

Kolla varifrån!

rollspel

2009-07-10 ? 17:39:20

ipo-läger igång

0-16f058154aa7a4b51de815472f66565b.png

Kolla varifrån!

presentation av remi

2009-07-10 ? 10:37:58

det blåser på havet!

0-3744ee26a02e9f401b39fa11176b761a.png

Kolla varifrån!

...

2009-07-09 ? 21:39:26

sunna

076b023bcd2748bb41b427927385dbee.png

Kolla varifrån!

sunna tycker husvagn är mysigt

2009-07-08 ? 15:33:48

Götängens Bianca Bratz :-)
2009-07-08 ? 14:39:28

Bilder Götängens kennelträff 2009


Meg och Magnus visar hur ett IPO-spår går till, Meg´s hund Dandy har just påvisat apport.

Elvis "Fingal" förstod på nolltid hur det hela funkade... och gillade det skarpt!

Bond har varit med förr och är laddad!

Bond spårar riktigt fint

Skönt att pausa i skuggan!


Vi hade gott om mat, tur att Connie håller stämningen på rätt nivå!

Rostbiff, fläskfile, revben och massor av god frukt...

Årets viktigaste tävling "snabbaste hund", Achilles vet vad som gäller!

Gäller att kolla att Henrik skriver rätt tid på mig!

Bond får belöning av husse för sin insats

Cärla har fokus mot matte!

Dixon Mirakel startklar!

Glada lillmattar!

Vår gäst Neo från Bernmarkens kennel, Bernmarkens Boo

Elvis i mål!

Elton väntar på att få ge sig iväg till matte och husse!

Humle, vår andra gårdshundsgäst, som är son till Achilles, Elton i bakgrunden.

Hm, vad är detta?

Lilja och Tinna testspringer banan till snabbaste hund...

Cärla och Lina

Kennelmästarna, som Ni ser är 2,1,3.... 2: Azahara med matte Charlotte,
1: Achilles med matte Millis, 3: Bond med matte Lollo

Bond är årets utställningshund

Uppställda..
Vinnare Bond-James Bond, 2:a Azahara, delad 3:a Achilles och Cärla.

Lycklig matte, 3:a i årets kurshund!

Flest kurser 2009 vann Achilles och Azahara (dock saknade vi Bonus Kasper som annars vunnit med nästan dubbla antalet), delad andra-plats Cärla och Bond, trea Dixon.

Snabbaste 2009! Vinnare Cärla! Tvåa Dixon och trea Achilles!

Elton blev snabbaste valp och slog brossan med två hundradelar!

Götängens Bond James-Bond

Achilles med vår fina vandringspokal!


Så lite bilder från Olsens blogg: http://dickolsen.blogg.se/2009/july/gotangens-kenneltraff-2009.html#comment

Thomas visar Connie och Dixon hur de ska starta spåret

Thomas, Niklas med Dixon och Charlotte har lånat Sunna medan Azahara är hemma med sina valpar

Vårt prisbord!

Busungar, Anna, Tinna och chokladkladdiga Lilja!

Achilles & Humle

Tosse & Lorita

Niklas och.... ja, vad han bär på vågar jag inte skriva!

Götängens Dixon Mirakel med sin prisskörd!

En liten skrytbild.... Gartnervejens Frey af Aza, Azaharas kull i Danmark 2008, barnbarn till Sunna.

2009-07-07 ? 21:24:14

mobil...

VI NÅS ENDAST PÅ MOBIL 070-8204006 TOM FREDAG 10 JULI!
Bilder från lördagen finns på våra valpköpares bloggar se länkar!
2009-07-07 ? 17:35:29

Lilja och sunna

2184c34b68c9abc200d1eda044feabfb.png

Kolla varifrån!

...

2009-07-06 ? 16:43:18

Lilja

0-2923896712d7724d9c80192c448b27ff.png

Kolla varifrån!

söta goa Lilja

2009-07-03 ? 09:37:38

2 kilo blodkorv

371a9663df49e4d764415799667d3844.png

Kolla varifrån!

förbereder för hundarnas grillbricka imorgon..

2009-07-03 ? 07:53:18

3 juli

10.02
Tag gärna med små, små bitar mjuk föda (ex korv, blodkorv, köttbullar) till spåret imorgon, det går åt ganska mycket!
Vi spårar i koppel och halsband, alltså behövs ej sele eller spårlina.

Vi ses! I god tid innan 13!

07.46
Barnen är i full gång och leker, troligtvis dagens mest lekvänliga stund med tanke på värmen!
Idag går Hannes på semester! Underbart!
Igår kväll var det styrelsemöte på klubben, alltså schäferklubben, alla förberedelser inför lördag känns planerade, vi har verkligen förmånen att ta del av många människors hundkunskap på lördag, dessutom att de ställer upp idiellt bara för vår skull!
Nej, nu lämnar jag datorn, solen bränner!
2009-07-02 ? 15:42:19

27 grader i skuggan

0-6779461bb68096858679478a40be60fb.png

Kolla varifrån!

skönt att njuta i skuggan

2009-07-01 ? 21:38:35

1 juli

21.24
>Milla, nää hundarna har enormt fint bordsskick! Jag brukar skoja med honom och fråga om han är helt hundra på vilka kön hans barn är, eftersom han sett fel på samtliga föl, har fortfarande inte fått hundra på Brá sista föl... fast de kallar henne Úna Brá, eftersom Rolf säger att det är en hingst, då är det garanterat ett sto!


Okej, åska... jag ska aldrig mer önska mig åska... vi hade ju tur, jordfelsbrytaren slog ut tidigt så inga elektronikskador, till skillnad på övriga byn! Däremot så blixtrade det inne i huset från vägguttagen vid två tillfällen, sista tillfället vågade jag inte vara kvar i huset utan tog Lilja (Tinna på dagis) på armen, fick tag i bilnycklarna och fick med mig hundarna, Sunna var inte alls säker på att hon skulle lämna sitt "trygga hörn" och ge sig igenom det blixtrande huset och ut i blixtarna.. så hundar och Lilja in genom baksätet på bilen och kvickt iväg från det värsta..... Åkte och hämtade Tinna medan mamma och Rolf åkte till Häringeryd för att se om det tagit eld... turligt nog inte, men vägen har REGNAT bort, man får köra i 20-30 km/h...  Jag var orolig för hästarna, med det var inte mkt att göra... tur hade vi där igen med tanke på att tre hästar i Ingelstad (V-Ö) dödades av blixten, säkert en del nötkreatur med, men det skrivs det inte i tidningen om.

Aza´s valpar har påbörjat sin första avmaskningskur idag och Sagas (Ambras) får påbörja sin till helgen. Mumsigt... näääää... men nyttigt ;-)

Imorgon är det Tinnas sista dag på dagis, världens bästa dagis och det känns vemodig!
På fredag ska hon åka med mormor och Rolf på långritt, det blir inte så långt för Tinna iår, 12 km på fredag och troligen hinner hon inte med något på lördag eftersom vi måste vara i Alvesta i god tid för kennelträffen, vi ska hämta henne Björkön, Aneboda... Lammhult? Ja, det får jag ta reda på.... men det var svårt val, långritt hela helgen eller kennelträff...