2011-09-29 ? 21:09:08

SMS-inlägg

img_8341 (MMS)

2011-09-29 ? 19:31:40

Beatrice

2011-09-27 ? 16:29:44

Kärlek....

Glimma har varit lite norr om Växjö för att söka kärleken... den fann hon snabbt , hennes nya friare heter Salvans Ajax och är en ståtlig kille på 2 år. Han har HD B, och ett utsökt MH, se bild nedan,

Ajax 1 år på bilden
Tinna & Glimma
2011-09-27 ? 16:21:40

Grattis Frida och Ixa-Ilona "Siri"Ixa-Ilona, 16 månader gammal har startat i en ny gren, rallylydnad, 6-placering, 84 p och uppflyttningspinne!

Stort grattis!!!
2011-09-27 ? 16:16:22

:-(

Någon... som dessvärre inte lyckas vara anonym då IP-adressen alltid loggas när man skriver en kommentar.... som underhållit dig med att skriva kommentarer på bloggen i mina vänner namn... lägg av, du gör bara bort dig!

En gång till och bloggen får lösen!

En sak till, JÄTTEGULLIGT,  alla Ni som bryr som om K'Loke, jag tycker också att det är tragsikt att han omplaceras 10 veckor gammal, hade han inte bott i Umeå hade det varit mycket enklare för mig att hjälpa Minna och Larsa, men nu kommer de lösa detta på egenhand, jag har god kontakt med dem och hjälper dem med omplaceringen så gott jag kan. Minna kommer låta det ta den tid det tar att hitta en ny ägare och den nya ägaren kommer givetvis få möjlighet att ha kontakt med oss.
Hellre att upptäcka i tid att man inte orkar ta han om en valp på bästa sätt, att att valpen får en dålig uppväxt!
2011-09-26 ? 19:44:24

Bye Bye vargtänderna

img_1898 (MMS)

Bye Bye vargtänderna

2011-09-26 ? 14:51:42

Sådär....

Idag har vi haft tandläkarenoch veterinären ute.... Lind fick bla sina vargtänder utdragna....

Jag bad honom även titta på vår fina gamla Freyja, 18 år gammal.... hon har en överansträngning i båda sina framben, det visste vi, 6 månaders läktid, sämre var det med henne mage, sakta ger den upp, finns inget hopp alls, så frågan är om vi ska ge henne denna vinter... mest för vår skull, för att hon ska genomlida en sommar till med eksem är inte aktuellt..... Det är svårt.... Beatrice älskar sin Freyja, det var nästan hennes första ord... Freyja.
Med tanke på henne mage är det inte aktuellt med behandling av benen....


Hippie däremot är parad! Det är glädjande!
2011-09-26 ? 11:21:42

Freyja hos tandläkaren

img_4081 (MMS)

Freyja hos tandläkaren

2011-09-25 ? 21:01:40

Ny isolering!

img_3500 (MMS)

Ny isolering!

2011-09-24 ? 20:23:28

MH

Idag har ytterligare tre hundar beskrivits från Götängens.

Först ut var Juli-Juvel "Mine", Mine var mycket jämn hund, med för åldern vanliga reaktioner där hon arbetade sig igenom  momenten utan kvarstående rädslor, skottfast. Hon är nyfiken och vill undersöka, tack vare sin goda tilltro till det mesta som sker så tar hon sig alltid fram.
Syskonen Jarrax och Jabba beskrivs till våren.

Nästa hund var Ixon, han är som sin syster Iza, en mjuk hund, inga hjältar i krig, men lättränade och föriga. Det visade han på sitt MH genom att göra ett bra program fram till skotten, där var han berörd, inga flykttendenser men han stannade upp och ogillade dem. Ixon precis som Mine ovan, blev skrämd av "dumpen", dvs overallen och spökena, men hade inga svårigheter att ta sig fram, skramlet var dock inget som var en stor affär för någon av dessa hundar.
Ixa-Ilona beskrivs i början av okt.

Hermine, vår norska representat, var som jag förväntat mig efter att ha träffat henne ganska ofta trots att hon bor långt iväg, mycket imponerande. Hon har ett kraftfullt bett i leken med tillkämpande, hon har snabba reaktioner och tar alltid fördel av sin leklust. Blir hon rädd för spöken och dumpegubbar... nja, men inte så värst, hon gör vad hon kan och förmår för att skrämma bort dem och först på nära avstånd backar hon, men så fort han anar att det vankas människor som träder lycka och leklust fram och hon är snabbt framme och hälsar. Hermine var inte skottberörd, men väldigt intresserad av skotten, så det blev en trea.

Samtliga hundarna hälsade glatt på spöken innan de kläddes av.... det var ju bara människor.


Imorgon ska jag åka och besöka en tilltänkt hane till Glimma, blivande far till Lilla Northug och Lille Svan :-)

Ja, just det... Hannes, Brinkis (Binkis nya smeknamn) och Glimma ska ju på spårkurs imorgon :-)

2011-09-23 ? 09:10:31

Hälsning från Götängens Elton "Elvis"


2011-09-22 ? 21:00:58

Till salu!

Ibland blir saker och ting inte riktigt som planerat, därför är Minna och Larsa tvungna att att omplacera Loke.
Loke bor i Umeå.

http://www.blocket.se/vasterbotten/Dansk_svensk_gardshundvalp_36220690.htm?ca=2&w=3
2011-09-22 ? 11:18:54

Hippie

Hippie skall paras med Blackneck's A'Coch, det kommer bli uppfödarens valpar och de kommer födas och vara hos dem :-)
http://avcentaurus.se/
2011-09-21 ? 20:18:35

Blondinen ;-)

Det var ju jag... om ngn missade det.... Hannes tyckte det ju var jätteroligt att jag kunde missa att jag glömt stänga luckan... ja ja... bjuder på det....

Hippie har blivit tjock senaste två veckorna, bara spårat och kört lydnad, ingen fysträning alls. Dessutom svullen och plumsig av löpet.  Hon är inte särskilt rolig när hon löper, extra mycket yrväder, hoppig, studsig och busar. På söndag hämtas hon av sin uppfödare och ska paras på måndag.

Igår var hela familjen i Alvesta, Anette & Allis bjöd på smörgåstårta och vi bjöd på marängtårta (den med bilden vi bloggade igår).
2011-09-20 ? 21:20:06

Beatrice och Binkis

img_5458 (MMS)

Beatrice och Binkis

2011-09-20 ? 20:49:12

Hippies ipo1-tårta

img_0325 (MMS)

Hippies ipo1-tårta

2011-09-20 ? 14:34:53

MH!

Två platser till MH på lördag!

Först till kvarn!

2011-09-20 ? 13:50:12

micro-historien

Varför kunde inte blondinen starta micron? Hon glömde stänga den:)
2011-09-20 ? 09:46:56

Grattis Fenix

Götängens Fenix har varit på utställning!

1 med HP, konkurrens: 1, bästa hane, BIR och BIG-4

Domare Fredrik Ranklevens kritik var följande:
"Bra huvud och uttryck med könsprägling. Bra hals o rygglinje. Goda vinklar både fram o bak. Rör sig med bra driv i steget."
2011-09-19 ? 22:24:42

Dagen efter...

Tack skall ni ha för alla härliga kommentarer, på grund av dem blev bloggen en av de mest kommenterade igår:)
Även om jag ser på Ninni att hon tycker inte om min nybörjartur inom bloggvärlden så kan jag inte vara sur på henne. Det är allt hennes förtjänst att jag anmälde mig till denna kursen över huvud taget.
Jag hade som många andra gått och velat men inte tagit tag i det. Men på grund av hennes påtryckningar så anmälde jag mig och ångrar inte att ha gjort det. Detta är faktiskt roligt. Därför tycker jag att ni som går i funderingarna att göra något med eran hund, häst ja eller egen träning skall ta tag i det och anmäla er. På något konstigt vis är det just anmälan som är det svåraste sedan börjar det roliga.

Förresten hade Ninni varit effektiv under tiden jag var på kursen. Hon tog hand om barnen och bytte slang och munstycke i våran dusch. Men hon tyckte ändå att det var lite dumt att man inte kunde hänga upp munstycket i den befintliga anläggningen vi har. Jag gick in för att titta och beundra hennes hantverk. Då upptäckte jag att hon hade vänt fel på slangen och kopplat munstycket vid den endan som skulle kopplas till kranen. Ja jag förstår varför Gud skapade mannen tänkte jag;.)

Båda mina hundar har varit ganska ointresserade av skanken som jag la ut vid slutet av spåret. Fast jag fick Glimma till att bära den ca 50m första gången vi var där.Binkis var däremot nästan lite smyg när jag försökte få henne till att leka med den.  Kursledarna har varit duktiga att ge tips och råd så som att man skall försöka få dem till att leka med skanken eller kampa med den. Men de har också sagt att det är helt normalt att de inte är så intresserade av den i första början. Det är tydligen inte ovanligt att hundar är just måttligt intresserade i början men kan senare bli helt galna i skanken och tom tugga den i sig tills inget är kvar annat än ben.

Efter att vi har gått spåret har vi samlats i en klubblokal och gått igenom dagens resultat så såom vilka hittade skanken hur vi upplevde att hundarna gick i spåret om de gick till baka i spåret m.m. Där blir det alltid lite snack självklart och man kommer nog att veta ganska mycket om vissa indevider vid slutet på kursen kan det kännas:) Kursledarna berättade också att det finns flera olika typer av spår så som spår med uppehåll. Men jag tänkte kanske att om jag är duktig så kan jag ta det lite senare. De har också kommit med förslag på böcker man kan läsa om man vill gå mer in på djupet.

Det blir allt för idag!
/Hannes
2011-09-19 ? 18:55:54

SMS-inlägg

img_7547 (MMS)

2011-09-18 ? 21:36:40

Glimma och Bianca på blodspårkurs

I dag har Glimma och Bianca (Binkis) varit på blodspårkurs i Torpsbruk. Detta var första gången för Binkis men den andra för Glimma. Jag fick höra att väderförhållandena var ganska bra idag inte för varmt och inte för kallt, regn i luften och lite vind.

Binkis fick gå ett spår på 50m rakt in i skogen var en rådjursskank låg på slutet av spåret. Den skulle hon markera och gärna bita i. Nu var det så att eftersom jag hade två hundar så la jag inte spåret för Binkis och visste därför inte hur det låg eller var det slutade. Det fanns en flagga var det började sedan visste jag inte mer. När vi kom fram till flaggan krånglade hennes sele så jag fick greja med den och samtidigt var hon väldigt ivrig på att gå på spåret. Jag blev lite rädd för att hon skulle kanske missa något pga detta men lät henne gå och hoppades på det bästa. Binkis verkade veta vad hon gjorde, nosen i backen och bestämda steg.  När vi hade gått en stund stannade Binkis och bajsade. "Fan" tänkte jag vad håller hon på med nu. Sedan gick hon en halvmeter och vad tror ni att låg där, jo skanken. Hon luktade av den en bra stund sedan var hon nöjd. 
 
Glimma fick gå ett 200m långt spår med utstick och två vinklar, detta eftersom det var hennes andra gång. Ni kanske undrar vad ett utstick är men då fick jag lämna blodet och de grejerna ifrån mig och gå själv i en 90 graders vinkel ifrån spåret. Detta förl att kolla så att hon inte gick på mitt spår utan på blodspåret.
Jag la spåret själv. Gick ca 100m innan jag gjorde utskicket åt vänster sedan ytterligare 10m innan jag gjorde den första vinklen åt höger. Efter ca 50m vinklade jag för andra gången nu åt vänster sedan gick jag tills jag kom fram till en stenmur och bestämmde mig för att det var en bra plats att lägga skanken på och avsluta spåret.

Spåret fick ligga i en ca halvtimme, innan jag var tillbaka med Binkis, redo att gå med Glimma. Glimma tog direkt upp spåret gick först fram en meter sedan tillbaka en halvmeter innan hon rusade inn i skogen. Jag insåg snabbt att det var bäst att släppa linan, hon klarar detta själv. När jag hade lagt spåret hade jag glömt att sätta en markering (för min egen skull) var utstickaren var men hade gjort markering vid båda vinklarna. Nu när Glimma var uti i spåret kunde jag inte komma ihåg om jag gjorde så eller om jag la markering vid alla momenten. Glimma gick bestämmt fram med nosen i backen och vinden emot sig. Nej, vad händer nu tänkte jag, Glimma började gå runt nästan som att hon var osäker, då ser jag markeringen som jag hade bundit i träd. Åh nej, skall hon nu gå på utsticket tänkte jag, men just då vek Glimma åt höger med bestämmda steg, just det... jag hade inte markerad utsticket kom jag nu ihåg och Glimma hade gjort helt rätt i att ignorera det. Haha, nu vet jag i alla fall att det är blodspåret hon går på men inte mitt:) Glimma fortsatte nu med lite sidvind, hon gick ca en meter ifån spåret jag hade lagt men det var helt okej vinden låg ju så. Hon tog nästa vinkel också nu var inte långt kvar och visst hittade hon skanken utan problem. Hon markerade den tydligt luktade av den i bra stund men blev sedan lite osäker om vad hon skulle nu göra. Jag gick då fram till skanken och försökte få henne till att bita i den eller leka med den. Skanken är hennes köttbulle på slutet och den skall hon gärna vara glad att hitta. Hon var inte så intresserad även om hon luktade av den och tog den i munnen i en liten stund. Jag provade att skära lite i den så att hon skulle slippa pälsen men det hjälpte inte. Men det är inte det viktiga hon hade gjort vad hon skulle göra och hade gjort det mycket bra enligt min mening.

På vägen från spåret var lite jobbig för Glimma och mig också. Vi fick gå förbi många flaggor var de andra deltagarna hade lagt sina spår. Glimma rusade fram till var och en och ville börja spåra. Men jag fick säga nej även om det kändes fel.

Summan av dagen, riktigt nöjd husse med två duktiga hundar!

Hälsningar Hannes
2011-09-18 ? 19:26:22

Hippie c-arbete 17 september

img_6593 (MMS)

Hippie c-arbete 17 september

2011-09-18 ? 18:21:32

18 sept

Puh! Då har vi startat IPO 1! Till att börja med så var det inte jag som anmälde oss... jag vet fortfarande inte... men för ca två veckor sedan upplyste mina klubbkompisar om att jag stod på startlistan i IPO1.... anledningen till att jag inte anmält.... är att jag tycker spår är uuuuurtrist... så jag har typ spårat med Hippie en handfull gånger sedan jag köpte henne, 3 av de 5 har det gått dåligt så jag har lagt det på framtiden.... sedan har jag bara kört frittfölj, inkallning och sättande under gång.... dvs inga apporteringar eller framåtsändade.... framåtsändande för jag har varit för lat och apporteringar för att Hippie har inte gillat det... vi har bara tränat det roliga.... det roliga i skyddet, dvs ingen skyddslydnad eller kontroll utan med avslappnat bitarbete för skojs skull... men så var vi på läger i augusti och fick pyngel från figuranten, skamligt att en så bra hund har en så lat förare.... han frågat tom flera gånger om han inte kunde få låna henne ett år och tävla....
Så senaste månaden har vi skärpt till oss lite, men inte mer än så.... så för två veckor sedan så skulle vi ju plötsligt tävla.... hallåååå! Dags att lära in hur mkt som helst... så vi har spårat, massor! Men ingen hund får spårkondis på två veckor, eller lär in att påvisa apporter.... Så i torsdags spårade vi med spårlina för första gången, på tävlingsdagen hade vi liggtid 20 min för första gången.... det var även första gången utan föda... men hon var bra, dock föll hon på kondisen men spårade ihop 80 poäng.

Att tillägga var att hon började löpa i torsdags.... Hippie och löp är ingen bra kombination. Så lydnaden var det sämsta hon någonsin gjort, hon hade bara efter ha väntat i bilen med resterade hundar körde skydd och lydnad, bara ett mål, att köra skydd, hon var så loj och gjorde det mesta fel, vi skrapade ihop 74 p och klarade oss med 4 ynka poäng.
Men, men.... vi klarade ju det även om poängen och programmet var det sämsta vi någonsin genomfört.

Skyddet, vilken hund hon visade att hon är! 96 poäng och helt fantastisk. Om jag lyckas ska jag lägga in det på Youtube!
250 p och en andraplacering....

Idag är Hannes, Glimma och Binkis på sin spårkurs i blodspår, han messade nyss och var alldeles uppspelt över hur bra de båda spårade! Härligt!

Beatrice och jag har spenderat eftermiddagen i stallet, Beatrice talar om för Freyja att man ska bajsa ute och inte inne, mockar och fyller på vatten, men stor omsorg sköter hon fodringen och mäter allt foder noga. Så har hon ridit en lång sväng... Beatrice är fåordig av sig, men är tydligt med "långt, långt, långt" och rida fort! 500 meter har hon töltat på Lind.

Nu blir det parning för Hippies del nästa vecka, alltså ingen utställning i bruksklass i Växjö....
2011-09-18 ? 17:02:16

Binkis har hittat sin klöv

img_8558 (MMS)

Binkis har hittat sin klöv

2011-09-18 ? 17:02:04

Glimma färdig med sitt spår

img_8850 (MMS)

Glimma färdig med sitt spår

2011-09-17 ? 18:53:10

Hippie lyckades med mycket möda få sin ipo...

img_6944 (MMS)

Hippie lyckades med mycket möda få sin ipo1 titel idag med poäng lydnad; 74, spår 80, skydd 96 (!)

2011-09-17 ? 11:25:54

Denna bilden skickade Louise, från tävling...

img_6772 (MMS)

Denna bilden skickade Louise, från tävlingen där Hippie fick sin Lp1

2011-09-15 ? 21:00:26

Blogga?

Hannes tyckte jag borde blogga :-)

Vem har tid att blogga när skogen är full med trattkantareller? Ja, gula med för den delen :-)
Lind är härlig, jag rider och letar svamp, hon ser på mitt kroppsspråk att jag hittat svamp, då tvärstannar hon som en fågelhund som markerar fågel....

Hannes har börjat viltspårkurs med Glimma, hon är en naturbegåvning... ev kommer han ta med Binkis också.

Hippie löper och vi hoppas på parning :-)

Vilka planerar ställa i Växjö? 3 okt går internetanmälan ut? Jag kommer anmäla Binkis och ska överväga Saga.... om hon hinner bli smal nog :-/

Planen är att köra MH igen 24 sept, Hermine är anmäld och Ixon, det finns fler platser, först till kvarn!
Glöm inte att rasklubben återbetalar 150 kr av anmälningsavgiften!
2011-09-14 ? 15:51:00

Mys!

img_5374 (MMS)

Mys!

2011-09-14 ? 09:37:46

Vissa får lite extra ompyssling på morgnar...

img_2983 (MMS)

Vissa får lite extra ompyssling på morgnarna.... // Hannes

2011-09-11 ? 21:04:12

Beatrice på Lind

img_1568 (MMS)

Beatrice på Lind

2011-09-11 ? 18:53:56

Beatrice rider gärna med

img_8430 (MMS)

Beatrice rider gärna med

2011-09-10 ? 15:52:14

Binkis är en dansk svensk nakenhund

img_6499 (MMS)

Binkis är en dansk svensk nakenhund

2011-09-09 ? 20:15:08

Iza och ixon hälsar på lillan

img_1165 (MMS)

Iza och ixon hälsar på lillan

2011-09-09 ? 19:09:32

Fina Lykka

img_5977 (MMS)

Fina Lykka

2011-09-09 ? 16:14:53

Bilder från kennelträffen!

´
Götängens K'Lothuz


Ninni & Hippie visade olika lydnadsmoment


Hippie pausar medan Ninni hjälper Fenix


Så fin kontakt Fenix & Elisabeth har!


Kramkalas!

Ett gäng Götängens hundar!


Achilles, Ambra, Azahara & Fenix

Fixa, Glimma, Herkules, Hermine, Iza-Ilona, Ixa-Ilona, Ixon


Götängens Juli-Juvel


Götängens Jara Juli-flicka

Götängens Ixon med matte Ida (lilla Lykka i magen, mindre än ett dygn senare var hon född), Ixon är även årets utställningshund!


Hermine

Herkules

Glimma

Götängens Fixa

Azahara


Achilles


Iza-Ilona med sitt pris & vandringspris "årets kurshund"


Norskan Hermine kom till Sverige för att kämpa om guldet! Årets snabbaste hund!


TOPP TRE I ÅRETS UTMANING! Från vänster, Achilles med matte Millie (3:a), Ixa-Ilona med matte Frida (1:a), Ixon med matte Ida (2:a)


Årets utmanare och vinnare! Ixa-Ilona "Siri" & Frida!2011-09-08 ? 21:40:06

Jösses Katty diar glimma!

img_3189 (MMS)

Jösses Katty diar glimma!

2011-09-08 ? 19:50:52

Glimma

img_3540 (MMS)

Glimma

2011-09-08 ? 19:49:52

Loop

img_5073 (MMS)

Loop

2011-09-06 ? 16:50:06

SMS-inlägg

img_3505 (MMS)

2011-09-06 ? 16:49:10

SMS-inlägg

img_1576 (MMS)

2011-09-06 ? 16:45:28

Söta lilla Lykka... Iallafall  smeknamn så...

img_0927 (MMS)

Söta lilla Lykka... Iallafall  smeknamn så länge! Hon har fått sin första docka!

2011-09-06 ? 09:35:24

Götängens K'Lexus på väg hem till Finland

img_9061 (MMS)

Götängens K'Lexus på väg hem till Finland

2011-09-05 ? 19:47:16

Grattis Ida och Lennie till er ljuvliga li...

img_1291 (MMS)

Grattis Ida och Lennie till er ljuvliga lilla dotter! Född idag 14.17! Götängens Ixon och Boogs lillmatte!!!

2011-09-01 ? 12:34:42

SMS-inlägg

dsc01940 (MMS)

2011-09-01 ? 12:34:18

SMS-inlägg

dsc01940 (MMS)

2011-09-01 ? 12:33:32

SMS-inlägg

dsc01939 (MMS)

2011-09-01 ? 12:32:06

Mm ben

dsc01935 (MMS)

Mm ben

2011-09-01 ? 09:31:34

SMS-inlägg

dsc01932 (MMS)

2011-09-01 ? 09:30:58

SMS-inlägg

dsc01930 (MMS)