2012-12-30 ? 19:13:34

Ännu ett år!

Tänk, så här precis innan nyår så sitter man och funderar på... vad har egentligen hänt under året...
Först tänker man... men det har ju inte varit så händelserikt... även om jag har varit riktigt dålig på att blogga i år, så innehåller den en och annan liten historia.
 
Januari!
Både Glimmas och Binkis dräktigheter startade! Marken var täckt med snö. Mamma Ninni var i Stockholm på jobbresa och barnen skickade med sina dockor i resväskan.
Läser min förra årets årskrönika och skriver att 2012 ska bli riktigt bra!
 
Februari!
Vi åkte till Norge, åkte skidor, pulka, snowracer och nästan alla vuxna med megamagsjuka. På vägen till Norge hade vi med oss Hippies son "Varg" som köpts av polisen, han skulle nu ingå i samma trupp som sina bröder. På hemvägen besökte vi Hermine!
Tindra skadade sig illa, inte trodde vi det skulle ta hela våren att läka.
 
Mars!
Två kullar föds samma vecka! 8 fina valpar! Valpförfrågningarna är många och samtliga 8 valpar är tingade direkt vid födseln. N och M-valparna fick hem i tre olika länder.
Vår underbara fina häst Freyja får tölta vidare till de gröna ängarna, ett beslut som många gånger vägdes fram och tillbaka. Men det fanns ingen återvändo.
Under samma månad flyttade valacken Safir hem till oss medan hans matte var sjukskriven. Härlig personlighet som beskrivs som "50 nyanser av blont".
 
April!
Huset fullt av valpar, vi behövde inte tupp som väckte oss om morgnarna, vi hade "Hector" (Little Lincoln", det var "hundfest" morgon till kväll!
Hector var även en mycket duktig klättrare/gnagare, vår hall såg mer ut som Alcatraz än hall.. Binkis och Glimma hjälptes åt att dia valparna.
Sedan skulle jag ju spara en tik ur L-kullen, valet var svårt, men valet blev Lava. Det blev väldigt bra, dessutom har hon och Hippie väldigt samma intressen och hobbys... råttehund måste ju betyda att man är en gnagare?
 
Maj!
Ja, ja... det där som alla undrat över... men ingen fick ngt svar på... maj månad så skaffade vi ju hyresfastigheten i Åseda...  
Två utställningar med med Hippie, nära var vi, exellent båda gångerna och domarna tyckte hon var för otränad efter valpningen fortfarande.
Rosa och jag var i Oberöd med Lilja, Beatrice och hundarna. Äter god mat, målar tånaglarna och njuter av mobilskugga och vackra skåneslätten.
 
Juni!
Vi besökte mamma och Rolfs nya hus i Skåne, Lindbacken som ligger nere på Österlen. Ett paradis!
Hippie jobbar åt bönderna som ska slå, vallar av fälten och markerar kid, inga kid strök med under skörden efter Hippies jobb.
Hippie och jag åkte till Kalmar på lite miniweekend, bodde på hotell och myste. Samma helg tog Hippie sitt första cert!
 
Juli!
Disa och Isa åkte till Signe och Henny på inridning.
Familjen packade husvagnen för att jaga solen! Ullared-Varberg-Tvåååker-Onsala-Göteborg-Öland-Österlen! Vi uppdaterade väderappen och hoppades hela tiden på tur med vädret. Vi hade otur med vädret men hade himla roligt! Vi upplevde massor, krabbfiske, naturhistoriska, härliga bad, grillning, tältresning, glassfabrik och framförallt det bästa med den svenska sommaren.
Tvååker, Hippies andra cert! En tidig lördag morgon. En av dagens första hundar och domaren var special på belgare. Det gick som smort.
 
Augusti!
Tollarpsutställningen och årets dsg-fest, tre av fyra Götängenshundar fick exellent, Glimma, Binkis och Jarrax. Frigg fick Very Good.
Sedan var det dags för Hippie att åka till Ronneby, det gick som smort, tredje certet på raken och champion! Ännu en domare gav henne stående ovationer.
Lilla Lava blev ormbiten, hon var riktigt dålig och det var många dagars väntan där vi inte visste hur hon skulle klara sig.
 
September!
Vardagen är åter! Alla jobbar eller går i skolan!
 
Oktober!
Kennelträff! Många hundar kommer, vi testade agility och tävlade i snabbaste hund. Hermine som legat i hårdträning är oslagbar! Camilla & Halvor stannade över en långhelg och följde med på älgjakt. Ixa-Ilona vann årets utmaning för andra året i rad!
 
November!
Några hundar var på MH och några på Växjöutställningen. Hippie blev bästa tik, CK, CACIB och BIR. My princess!
 
December!
Det är ju nu! Ixa-Ilona är parad med Herkules! Vi väntar spänt på valpar!
Mysigt med snö på julafton och Tinna sjöng solo i kyrkan.
Safir är tillbaka på visit och Beatrice har varit iväg med mormor och lånat en shettis, Lisa! , 
Min farmor Jenny somnade in, 88 år gammal, ett fint slut för en människa som betytt mycket. Även om jag tror att hon välkomnade den sista vilan men tacksamhet för ett innehållsrikt liv, så är avskedet svårt, På bandet till blommorna skrev jag och Gustav  "det finns ingen ros så vacker, som minnena av dig"
 
Då var året snart slut, tack alla som förgyllt 2012, önskar er ett givande glädjefyllt 2013!
 
Ninni
 
2012-12-19 ? 14:22:47

Parning

Ixa-Ilona & Herkules parades 18 dec, för mer info: http://marklanda.dinstudio.se/gallery_57.html