2013-04-25 ? 23:19:00

Jag har saknat er också!

 
 
Förlåt alla ni som gått in dagligen.. Flera gånger dagligen... Och kikat på bloggen...
 
Ni vet, där man blir gammal går tiden så fort och man blir ju trött mellan varven ;-)
 
I fredags ordnade mamma med den alla finaste 30-årsfest man kan tänka... Eftersom jag inte ville fira så mycket just födelsedagshelgen, hade mamm bjudit några av de som står mitt hjärta närmast. En fantastisk middag, buffé med olika skaldjur, pajer, sallader, grillad tonfisk med mera. Därtill en tårta som mamma och tjejerna valt i största hemlighet, en tårta som hette "Snövit" och var bl.a. Med persikomousse...
 
Självaste födelsedagen var bara sådär mysig, tjejerna firade mig med frukost på sängen, sedan skulle de till sin pappa.. Jag åkte en liten tur med Rosa, shoppade lite och på kvällen bjuden på grillfest hos Leena.
 
Söndagen gick jag upp kl 4 och med min fina vän Malin, begav vi oss till Mönsterås för SM-kval i gaedingakeppni. 
Kvalpoängen ligger på 7,80. Safir gick nästan så bra som han kan, han hade ovanligt fin kort tölt, vilket slog ner traven. Men han skrittade (nästan) och totalen blev 7,62. En hejdundrande poäng och särskilt för just Safir, men inte enda i mål. Tyvärr slog han upp ett sår på benet och fick inte starta töltklassen på eftermiddagen.
 
Mönsterås stod närmre blom än Växjö, så på vägen hem fick jag en hemsk attack av pollenallergi och Malin fick köra, dessutom blev det direkt till vårdcentralen. Där fick jag kortison inhalation utskrivet som komplement till min allergimedicin.
Rosa fick hämta mig ngn timme senare.
 
Måndagen genomled jag mig på jobbet... Trångt att andas... I tisdags ringde jag in igen... Fick komma, inhalera två ggr på VC och sedan fyra ytterligare mediciner, bl.a. betapred i fem dagar, olika hostpreparat och mer antihistamin. Imorgon är det fredag och jag känner mig fortf inte okej. Funderar på om jag ska ringa in imorgon igen.
 
Men för övrigt mår jag väldigt bra, barnen ska vara hos mig denna helgen och vi har alla möjliga planer, lekdate med Emma och Mimmi, lite shopping på Grand... Och Tinna ska på disco på Grace... Hm, jag vill också gå på Grace...  men det vill absolut inte Tinna att jag gör... Vadå dansa är ju jättekul???
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
2013-04-18 ? 09:18:00

Helgen

Det är redan torsdag och jag har inte haft tid att berätta vad vi gjorde i helgen!
Målet var Kalmar, para Binkis och bo på hotell med SPA med Rosa.
Parningen gick som smort och "Tyson" är en fantastisk hane!
Vi bjöds på gott fika och hade en så trevlig pratstund med Texas och Tysons matte.
Därefter åkte vi till hotellet, jag checkade in och skulle gå och hämta en väska i bilen, så ringer telefonen... Tinna har trampat på en stor rostig spik, rakt genom foten....
Rosa och jag tittade på varann och övervägde att åka hem, samtidigt som att det är Hannes helg... och delvis med respekt för honom, att jag inte kan dundra in för "minsta lilla", samtidigt som vi ändå befann oss 10 mil bort, både nära och långt... vi bestämde oss för att vänta lite tills Hannes åtminstone hunnit åka in till jourläkarcentralen..
Hannes åkte in, fick träffa en sköterska som bedömde att Tinna inte behövde träffa någon läkare, utan blev omplåstrad och skulle åka hem.
På söndagen mådde Tinna illa, yr, lätt febrig, foren var jättesvullen och en rejäl rodnad... Jag ringde in och vi fick komma direkt... vet inte om man ska kalla det lyxigt att få komma förbi kön på jourläkarcentralen eller inte...
Givetvis hade hon en rejäl infektion och de gav henne penicillin direkt..
Idag är det fem dagar sedan hon skadade sig och kan fortfarande inte stödja på foten, har enorma smärtor i foten, fotled och kan  nätt och jämt röra tårna.. "långtån" rör hon inte alls.
Två återbesök har hon varit på och jag har nu vid tre tillfällen efterfrågat om de inte borde röntga för att se att ett ben inte är av, men svaret är nej...Så hon äter sitt penicillin och hoppar på kryckor... hemma från skolan..
 
Rosa och jag hade lite trevligt ändå, åt gott på Larmgatan 10, mysig hotellfrukost och Binkis tyckte hotell var helt o!
I
Redo för Kalmar!
2013-04-12 ? 15:41:01

Äter bara stulen mat...

Mitt stora hjärta är med Rolf i Skåne över helgen... Vilket betyder att Lavas enda konkurrens om maten är borta... Hon äter helst nämligen inte utan konkurrens...
Däremot äter hon gärna mat som hon inte får... Typ hoppar upp på köksbordet ellsopor sophinken..
 
Vid lunch blev det både fläskpannkaka och annat gott över... Satte ner tallriken till Lava, som bara fnyste och gick därifrån..
Hämtade katten, som i sin tur bara tittade på mig och undrade... Vad serverar du egentligen... La en sked burkmat på tallriken och katten blängde återigen på mig, tog en tugga och gick...
Lava kunde inte låtà bli att bli lite intresserad...  Gick fram, tog en tugga och skakade i hela kroppen... tittade på mig, Gud så äckligt! Ungefär som när en bebis får sin första smakis, viss förväntan och sedan smakade den där potatisen allt annat än gott..
 
Så maten åkte i soporna.. Och soppåsen till ytterdörren... 
Några minuter senare.. Krafs, krafs... Vem äter inte fläskpannkaka med god aptit om inte Lava?
 
2013-04-10 ? 22:14:00

Goa ungar

Ikväll har jag passat Elias och Alicia,
 
Förra året passade Elias och Lilja på att gifta sig.. I smyg utan sina föräldrar...  De hade ett riktigt genomtänkt bröllop, med blommor och klänning.
Flera gånger har Lilja påtalat att de inte har haft bröllopsfest ännu, Elias har dragit lite på det och tyckt att bröllopet har räckt gott och väl... Ibland har Lilja dock varit på gång att övertala honom.
ViD kvällsmaten kom frågan upp igen...meD påtryckning av sina syskon
Tinna: Ni måste lova inför Gud, ha ett ordentligt bröllop...
Elias: Å nej, det räckte gott och väl med det vi hade.
Lilja:  Och festen hur blir det med den?
Elias: Fest och fest, vi är ju gifta....
Lilja: Ja, men vi måste prata om det här..
Elias: Slutpratat, nu går jag..
Vartefter Lilja, Alicia och Tinna ingår en diskussion om huruvida man faktiskt bjuder sina syskon och föräldrar... Och påtalar detta för Elias som svarar,
-De har ju gift sig själva...
Flickornas nästa plan för att driva igenom en bröllopsfest... PRESENTER!
 
När de inte fick den ende mannen i huset med på linjen att planera fest,,, gjorde de slag i saken och ställde till med egen fest..  Bruden väldigt exalterad och även resten av tjejgänget... Elias hade fullt upp att värja sig från brudens pussar ;-)
 
Så underbara Goa ungar!
2013-04-09 ? 15:02:15

Till helgen...

Till helgen blir det parning!
 
Eftersom vi ska åka väldigt långt... så har jag både kör och övernattningssällskap av Rosa...
Vi bor över: http://www.kalmarsundhotel.se/relaxavdelning.aspx 
 
Kalmar... snart kommer vi!
2013-04-08 ? 22:23:29

Malle-parning på gång

Se uch LP1 IPO1 Hippie av Centaurus ska paras under våren, valparna kommer födas hos kennel Centaurus
http://www.marklanda.dinstudio.se/text1_51.html info om Hippie,
 
2013-04-08 ? 22:17:24

Val...

Hela livet gör man val... varenda dag.. Vissa små andra större... Små beslut kan ge stora konsekvenser och tvärt om.
Snooza på morgonen kan lik väl ge större konsekvenser län investera i en riskabel aktier...
 
Jag har gjort ett val... jag tror det är rätt.. Svaren kommer ju tyvärr samtidigt som besluten.
Endel vet, endel vet inte alls, andra undrar... Det är helt ok att fråga...
 
Mina första ledord ord, "gör alltid ditt bästa"... Jag tror jag har gjort det... 
Mitt ledord just nu, "jag är på väg, jag är bara inte säker på vart, men jag är på väg"
 
Smått och smått kommer bloggen avslöja vad jag hittar på.
 
Jag är på väg.. 
 
 
Snart är det tisdag! Puss på er :-)
2013-04-08 ? 08:55:54

Måndag, IGEN,

Varför är helgens timmar mycket kortare än veckodagarnas?
 
Måste vi stiga upp?
 
2013-04-05 ? 11:58:00

Älskade dotter....

Igår kväll frågade jag Tinna om vi inte skulle ut och rida... först tvekande hon, men så såg hon det fina vädret och ville glatt följa med!
 
Så jag själv på Safir och Tinna på Disa red vi en härlig skogstur i skritt och tölt, på vägen hem började solen gå ner.
 
Tinna tycker Disa har lite stora rörelser, det skumpar lite för mycket. Men hon rider henne väldigt väl!
Safir tyckte det var lite jobbigt mot slutet att bara behöva ta det lugnt.
 
2013-04-04 ? 11:01:00

Åh underbara påsk!

Har tillbringat hela påsken nere på Österlen, i paradiset!

Jag var lite osäker på om jag skulle komma iväg redan i torsdags, men tack vare lite hjälp med hundpassning osv, lyckades jag packa in tre barn, en häst, en hund och 13 balar hö i transporten (ok, Rolf lastade höet)... Barnen är jätteduktiga på att åka bil, vi stannar alltid på Lars Dufva och fika och det är väldigt populärt ställe.

Sedan är det lite långtråkigt, sista milen mellan Kristianstad och Degeberga... tills vi kommit fram till de höga backarna, ska vi ta oss upp eller inte?

Denna gång hade vi fått låna en hage av Foje. Vi hade även bestämt att han skulle kolla när jag red Safir och sedan sko honom. Eftersom Safir slår sig ganska illa på benen ville jag att att Foje verkligen skulle se hur och vad han gör. Det visade sig att han framförallt har för stora hovar... men det kommer ta tid att få ner storleken.

Jag har ju beskrivit för Er min plan.. och att den var långsiktig osv... Foje såg Safir i höstas (och tyckte att det faktiskt vara en stressad och på gränsen till farlig i häst. Inga vidare gångarter heller), sedan såg han honom på tävlíngen i Brösarp, tyckte han var OK, lite hög form och flacka rörelser.... han  trodde då inte heller att han hade riktigt den kapacitet som jag trodde på... Men så red vi nu, några veckor senare... och Foje tyckte nu att Safir var "jäklig bra", riktigt fin! Med mer träning kommer han bli en jättefin häst. Ni ska tro att det värmde i hjärtat. Safir var så lösgjort, mjuk och dansade fram, helt lösgjord och avslappnad.

I måndags morse, red jag en lång tur ner mot havet, Safir dansade... jag hade en helt ny häst under mig mot vad jag hade för några veckor sedan. När jag tävlade honom var det nästan omöjligt att ha ngn kontakt med hans mun... han lyssnade inte. Men nu måste man vara jättemjuk i handen, så han inte blir för djup i formen... Jag älskar denna häst!

I påsk har vi även njutit av långa promenader, påskmat och limochello med mandelskorpa framför brasan! Tyvärr så fick inte Lisa plats i transporten, efter mycket förhandlade med Beatrice, fick vi se till att ha en ponny inlånad på plats i Skåne samt att hon skulle ha med sig två stolar.... hmmm... äkta treårstrots! Våra grannar har ett härligt russ, My, som deras barn vuxit ur, som vi fick rida. En jättefin liten häst!

Nu blir det träning inför nästa tävling... det kan gå riktigt bra om allt funkar... men Safir ramlar lätt tillbaka i sina gamla felbeteenden...