2013-02-27 ? 16:13:00

Ett par timmar med Cicci!

I söndags testade jag ngt nytt, hade ett par timmars plåtning på: http://www.fotoc.se/start.aspx
 
Cicci är en fantastisk fotograf och Felicia en grym stylist!
 
Foto: Cecilia Forss
2013-02-27 ? 15:50:00

Stackars 50 är trött...

Jag fick en längtan och anmälde mig och Safir till vår första tävling... är vi redo undrade någon... nää det är vi inte.. men vi tycker båda det är skoj... tror jag...
Som 9 mars bär det av till nya favoritlandskapet och Österlen för att tävla.
Vad jag inte visste var att min stackars 50 fäller väldigt intensivt nu när det är dags för vårfällning. Han är så trött stackarn, pälsen rasar och när han blir trött, blir han springig och jobbig att rida. Trött Safir är en het och svårriden häst. Han mår bäst av att stå på box, vila, äta mycket kraftfoder och ridas regelbundet.
Så nu har jag varit och köpt nytt kraftfoder, inte basfoder som tidigare utan kraftfoder för tävlingshästar. Hoppas att det hjälper lite, men det är när inpå tävlingen.
 
Snart är han såhär fin, min fina Safir!
2013-02-22 ? 23:53:52

Naglar!

Mina naglar är omskrivna utomlands... Så jag får nästan visa dem...
De är numera äkta.. Förr var de mer tippar.. Dock är det gel på dem!
2013-02-17 ? 19:26:00

Beatrice och Lisa

2013-02-17 ? 19:21:46

Hästtjejer!

Mina tre underbara döttrar har blivit riktiga hästtjejer, tack vare shettisen Lisa!
De har alla varit till och från varit intresserade men alltid tyckt mina hästar varit för stora och för pigga att rida.
Sedan Lisa flyttade hem till oss, har alla tre blivit så engagerade i hästarna och rider så bra.
 
Tinna rider Lisa både själv och med mig i alla tre gångarter, Disa rider hon i skritt och tölt. 
Lilja rider Lisa själv när jag longerar Lisa, hon kan stanna och svänga, fatta trav och sakta ner.
 
Beatrice där emot, är väldigt engagerad allt som rör alla hästarna. Igår påtalade hon att mamma minsann kratsar Safirs hovar för sällan. Vet precis vilken häst som ska ha vilket bett och träns. Hon rider Lisa "själv", dvs mamma får inte hålla i.Hon rider i alla tre gångarter, sitter med lätthet kvar om Lisa bockar eller busar.. Sånt som shettisar gör. När jag longerar Lisa, kan Beatrice "flyga flygplan",  crawla, nudda fötterna, ha en arm i luften eller bakom ryggen, snurra ett varv i sadeln, rida baklänges. Hon är så duktig, 3 år gammal! 
Dessutom är hon rätt pratig av sig och försöker förhandla sig till att få rida Safir. När man fyller 4 år man stor nog tycker Beatrice att få ta över mammas fina häst.
2013-02-12 ? 22:21:44

iPad eller iPhone

Vilket är bäst å
blogga på? iPhone går snabbt men bjuder på desto mer autokorrigering och tokiga ord. 
ipad är klumpig att skriva på men lättöverskådlig.
Dessutom vänder iPhone på bilderna...
 
men men..
Vilken dag, startade med frukost på Gusto där jag och mina kollegor löste en mordgåta. Rivstart på morgonen... Kallas teambuildning... Sedan hade vi 1,5 bowling... Roligt sätt att lära känna sina nya kollegor "utanför" kontoret. 
Jag var som alltid sämst och förespråkar typ ridning nästa aktivitet.
Rundade av förmiddagen med god och trevlig lunch på Koh thai.
Sedan var det dags för fyra timmars intensivt jobb.  
Ikväll har jag och tjejerna myst, ätit pizza och kollat på film. Några dagar till sedan sportlov
Tråkigt besked kom ikväll, Hippies dotter "Ella", Kiri av Centaurus omkom i en olycka. Drygt ett år gammal. Träffade henne för några veckor sedan, så vacker, trevlig tik! Tänker givetvis på Kaj med närmaste!
 
Jag har även en glad sak, Ixon har blivit far till sin tredje kull! Lava har fått halvsyskon och Binkis barnbarn! Det har vi firat med märgben!!!
2013-02-11 ? 22:08:12

Dagen efter....

Det kändes inte så kallt igår och inte heller särskilt fysiskt ansträngande.
men när jag vaknade i morse hade jag konstigt nog ont i flera muskelgrupper, nacke, lite huvudvärk, så ngn liten förkylning smög sig på., sedan på vägen hem från jobbet hakade sig käken upp, krasade lät det när jag öppnade och stängde munnen. Inte ont men obehag. Ringde 1177 och fick rådet att lägga mig o sängen o vila. Sedan tid till VC imorgon och kolla käken.
det var inte min plan direkt! Jag var sugen på att rida Disa. Men det blev myyysigt i sängen med barn och gårdshundar. Vi såg på film och pratade... Eller ja de pratade. 
Efter ha läst den fantastiska boken "en man som heter Ove", så passade jag på febrilt att skoja med småtjejerna att iPaden är ingen riktigt dator för den har inget tangentbord! Hur ska man skriva då? Med avancerad pedagogik visar de sin mamma alla funktioner och spel.
2013-02-10 ? 21:23:00

Hela gänget!

 
2013-02-10 ? 21:19:00

Härlig dag!

 
Vilken fantastiskt fin dag vi har haft! 13 ekipage red i tre timmar från Lilla Pene, ut mot Hissö och några kringelikrokar!
Safir var helt fantastisk! Dansade genom snön! 
Vi pausade, band upp hästarna och fikade i skogen! Tillbaka i Lilla Pene åt vi soppa och umgicks långt fram på kvällen!
 
2013-02-09 ? 23:52:00

Fnittrigt lycklig...

känslan.... Att man gjorde ett tveksamt val och det sedan blev så rätt, är underbar! Varenda dag gör man små eller stora val och man får dessvärre alltid facit i livet i efterhand. Men som mammas Rolf brukar säga "gör alltid ditt bästa, då kan du åtminstone alltid se tillbaka på ditt liv och säga, jag gjorde det som jag ansåg vara mest rätt, för den stunden. Jag gjorde det jag trodde var bäst"....
 
Det var ganska stort att välja bort en häst i livet, som hade varenda gen och blodsdroppe som jag eftersträvat i min avel, en häst som imponerat väldigt på mig och många därtill. En glittrande karatär, made by me... Från Marklanda..,
 
Isa fick lämna sin tron för att ge plats åt mr No Name. En häst jag visste förnamn, ålder och pappa på. En häst som jag kände att han eller ingen. Han är svårriden, jättesvår, medveten om att jag aldrig kan ha ngn som hjälper mig rida honom. Stressar lätt, går inte att transportera med andra hästar, Han slår sig blodig. Lärtfrusen och vill bo i stall och äta helt andra grejer än de andra ponnysarna.... Men där till har han ett väl gömt gångartsregister som är helt fantastiskt! Dock räknar jag med minst ett halvår innan han kan börja upp sig. Han är "min 50, 50 nyanser av blont".
 
I eftermiddags värmde vi i som alltid mjuk trav, arbetsgalopp, arbetstölt... Sedan är han redo att dansa. Han dansade vägen fram höger/vänster skänkelvikning, extrema tempoväxlingar ökad/kort tölt... Avslutningsvis testade vi hur mkt tempo ökade tölt han har.., och det går fort!!! Han är så fin, så rätt min underbara Safir! ZuperZafir!
<3
2013-02-08 ? 12:41:11

Trevlig helg!

2013-02-08 ? 12:36:00

en liten....

Tinna är helt förälskad i chihuahua och jag har ett par kompisar som har chihuahua och en av dem är uppfödare...
Så lite av intresse gick jag med i en chihuahua-grupp på facebook.
 
Sent igår kväll kom ett inlägg, AKUT behövdes tikmodersmjölkersättning till en nästan livlös liten tik, 70 gram tung!
70 gram är ju ingenting! Jag har ju alltid modersmjölksersättning hemma, ifall ifall, det ingår i mitt "nödpaket" med bla druvsocker, kalk och PRO Colin+. Dessvärre har vi ju inte haft förrän först 2012 ett någorlunda utbud på jourveterinärer inom 10 mils radie. 10 mil är långt om man har valpande tik, eller något skulle ske.
 
Så med den kunskap jag kunde bistå, druvsocker och modersmjölksersättning. Valpis matte fick droppa på hennes tunga det första dygnet. Nu är hon så stark så hon äter själv.... vägde sist hela 72 gram!
Lillan i mitten!
 
2013-02-05 ? 14:21:00

Älskade Beatrice

Beatrice har utan tvekan fått sin goaste tryggaste vän i Lisa. Hela Beatrice värld handlar om Lisas välbefinnande, vad hon ska äta, när hon ska äta, borsta, kratsa hovar, ridas.
Hon är mycket noga med att Lisa inte får äta för mycket, då kan hon få ont i hovarna... och det är viktigt att hovarna kratsas väl, men inte i mitten, där sitter strålen. Sedan måste det mockas noga... det gör Beatrice själv och ingen annan år mocka!
Även om kl är 21 på kvällen och Beatrice missat natta Lisa, så är det bara att klä på sig och gå ut, snöstorm eller stjärnklart spelar ingen roll!
 
Vad är väl lite snöstorm?
 
Beatrice i klänning, just hemkommen från kalas.
 
2013-02-04 ? 23:03:00

Goaste ungar i pulka efter Lisa!

2013-02-04 ? 22:57:00

Tokdag och baklängesdag

Ibland har man sådana där omedvetet inplanerade maratondagar, när dagen närmar sig och man kollar i kalendern och överväger ska jag boka om, eller helt enkelt ta en dubbel kaffe och köra igenom den?
I fredags bleknade jag lite lätt, i ordinarie rutin skulle följande läggas till, tandläkaren, efterlängtad ridtur, frisören två barn, slå in paket (här kom dagens första kaos-tillägg, Tindra rev 10 meter staket), fixa staket (snabb bortlejd tjänst dock), köra två barn till kalas, hämta Tinna hos kompis, hämta de två små efter 60 min kalas för att åka på konståkning, (dagens andra kaos, en mkt hängiven Östersupporter meddelar att just parkeringen när ishallen ikväll är avsedd för fotbollsfolket.... Ruuunt hela Arenastaden, in i hallen, snöra, alla barnen ut på isen och flytta bilen från nuvarande felparkering... In i ishallen och en mamma kommer fram "du ser ut att behöva en kaffe"... Eh ja tack... 10 min snicksnack med en trevlig person jag aldrig mött innan.., och såg att kaffe, lär denna stressade mamma behöva. Sedan snöra av, iväg på Rolfs födelsedagskalas! Mm gott å bara komma hem till mamma mat!

Och nu till baklängesdagen idag... Jag hade mammas bil och hon min för min skulle på rekond. Hade bett om fast pris och förhandlat lite, mamma tappade hakan när mitt blev hälften så dyrt. Men på morgonen blev ngn dusch/vakna miss.. Och nya muslin var inte god. Ja ja humöret var inte på topp. Kommer till jobbet, bad hair day.... och ngn miss i kommunikation, från vem vet jag inte, kan ha missat mailet, så jag är sen till det nya konferensrummet. Sedan funkar ingenting, datorn bara strular, kaffe är inte gott, när jag väl ska hem får jag inte ens igång diskmaskinen på jobbet. Väl hemma skulle Beatrice och jag rida långt, snöstormen ven omkring och hon skrattade. Det var ju magiskt underbart! Sedan väl hemma, ville alla äta olika mat och slåss om ipaden.,,

Om någon ni sitter och tänker "hur orkar hon", jo desto mer jag gör för mina barn som är glädje (tre rätters middag är inte glädje), rida, åka skridskor, laga mat osv! Det är livets guldpunkt.