2013-10-29 ? 15:48:37

Storm

Stormen tog snabbt elen... 
Så speciell känsla.... helt tyst, vinden och regnet piskade huset... vi somnade i soffan och vaknade när värmeljuset slocknat... helt mörkt... kröp ner i sängen... och Hippie gled smidigt och la sig jämte...
 
 
2013-10-16 ? 22:27:00

Devil <3

Åh Krille kom hem med en helt slagen hund.., ont överallt, blödde och var helt färdig.
Stor portion mat, blodpulver och vätska... Sedan tejpade jag ihop stora skärsår genom tassen. Nu blir det sko på tassen, koppelrastning.
 
Husse å andra sidan var det inte heller mycket med...  Tur nog har han en kvinna som vet precis vad som behövs efter lång jakt,,, några ale, skogshuggarkäk- dvs fläsk med solskensmos och en kvällen till ära, en ny sorts whisky,..
 
 
2013-10-16 ? 12:05:00

Åh vad länge sedan!

Ibland så hur gärna man än vill... så hinns inte bloggen med...
 
Vi har massor att fixa... vi har köpt ny bil... vi vände och vred på olika bilar... och till slut blev det en pigg Audi... tanken är en hundfri, vildsvinfri och hästfri bil... dvs diverse dräpta djur, rådjur, vildsvin osv åker fortsättningsvis i X-trailen... enda ändringen är att även nyskjutna grävlingar inte åker bilbarnstol utan är förvisade till bagaget.... på byggplats dessutom...
Älgjakten är i full gång... i måndags kunde man följa Devil och Krille på Radio Kronoberg, radiokillen satt med en av tjejerna på pass som rappoterade vad de såg på GPS'en.
Devil gjorde ett fantastisk jobb!
På kvällen hade jag och Krilles barn förberett mat, de fick vara med och välja, så vi firade Devils första älgkalv med oxfilé, potatisgratäng med västerbottenost och en krämig pepparsås... Givetvis ska fallen älg firas med en whiskey enligt tradition... så en 17-årig Loch Lomond bjöds det på.
 
Valpisarna mår jättebra, väldigt pigga, matglada och busiga. 
 
Vi har satt upp nät på hela baksidan av huset... det är en tidsfråga innan Diva kommer börja jaga och med hennes blodslinjer så kommer hon troligen inte vara lika duktig som Devil på att hålla sig hemma i trädgården. 150 meter när blev det, så utrymmesmässigt ska det inte gå någon nöd på vår lilla Diva!
 
Idag jagar Kristian i Sävsjöström och sedan fredag-söndag på olika ställen... ska bli spännande att se vad Devil levererar, hittils idag har han levererat tre älgar varav en var helt tokig och sparkade efter Krille men det gick bra, 1,5 hade han tillgodo... 
 
 
 
 
 
2013-10-03 ? 09:27:17

Tingade

Alla valpar är tingade, Otto flyttar hem till pappa Rex, en tik flyttar till Maja-Stina utanför Alvesta, en av tikarna till Karolina Trygg i Nyköping och fjärde och sista pärlan stannar hos oss.
2013-10-02 ? 15:13:00

Inte hunnit!

Veckorna svischar iväg! Förra veckan vad det hektiska dagar med jobb, lämna/hämta dagis, läxor, träningar mm.
I fredags hämtade Krille tjejerna lite tidigare på dagis/fritids, skönt för dem att få gå hem lite tidigare.
Själv var jag på after work och hade jättetrevligt med många skratt. Musikquiz och lite jobbprat...
Jag och min kollega Mikael... även kallas "Pingis"... Afterwork nere på Eniros kontor på Storgatan.
 
Sedan har ju Tinna och Felica tävlat i helgen. De var otroligt duktiga... och bestämda på sin sak... att rida femgång....Jag försökte övertala dem till lätt fyrgång. men icke... De ville bestämt rida femgång.
De fixade ju passen galant, men läggningarna och nertagningarna blev ju inte helt perfekta. Men de fick poäng i alla fem gångarter, imponerande!
 
 
Team Sandberg/Lindsten... minstingarna var duktiga hästskötare åt Felicia & Tinna.
Förväntansfullt ekipage!
Tinna