2015-02-18 ? 19:06:59

Dags att bli nervös?

Beatrice och Felicia gick ut för att rida sa de... Inget konstigt alls... Felicia är både ansvarsfull och kunnig... Och Bea duktig och hård liten ryttare. 
Kristian kom in och skrattade... Bea rider Safir barbacka och Felica står i mitten och undervisar... safir gick i form som en dressyrhäst och Bea satt som gjuten så jag behövde inte va orolig. Vi ställde oss i fönstret och tittade.. Mycket riktigt ett strålande ekipage, halter, volter och serpentiner. Nästa gång de kom om knuten kom Bea i trav...  Hann tänka att det kan inte inte gå bra... Men jo visst, stilig övergång till skritt, halt och igångsättning. 
1 timme senare kom båda in rosiga.. Då var även Tindra riden... Fast hon bockade en hel del för hon var inte van att ridas barbacka... extra spännande tyckte barnen. 
 
Det är nog så att gammal börjar bli passé och barnen helt enkelt väldigt vassa i sadeln... Ja eller utan sadel. Bea är ju trots allt 5 år... och har ridit i ganska många år nu ;-)
2015-02-17 ? 16:59:24

28 imponerande år

Idag har Fiffe fått somna in, 28 år gammal.
 
Är ödmjukt imponerad av de upplevelser han måste bära med sig. Han var ju en tidig generation som exporterades från Island. Han bar på en historia. Hans stam var på båda sidor från samma gård, ner i alla led. Sedan 1940 gården Vetleifsholti. Hästar och människor som kanske följt varann i generationer. 
 
Han var klok Fiffe, pigg och stark fram till i höstas. Då sa hans kropp ifrån och till slut var inte ens hans hästliv värdigt att gå i hagen. Ont i kroppen, han frös och väldigt stel. Synen var inte bra heller.