2011-09-24 ? 20:23:28

MH

Idag har ytterligare tre hundar beskrivits från Götängens.

Först ut var Juli-Juvel "Mine", Mine var mycket jämn hund, med för åldern vanliga reaktioner där hon arbetade sig igenom  momenten utan kvarstående rädslor, skottfast. Hon är nyfiken och vill undersöka, tack vare sin goda tilltro till det mesta som sker så tar hon sig alltid fram.
Syskonen Jarrax och Jabba beskrivs till våren.

Nästa hund var Ixon, han är som sin syster Iza, en mjuk hund, inga hjältar i krig, men lättränade och föriga. Det visade han på sitt MH genom att göra ett bra program fram till skotten, där var han berörd, inga flykttendenser men han stannade upp och ogillade dem. Ixon precis som Mine ovan, blev skrämd av "dumpen", dvs overallen och spökena, men hade inga svårigheter att ta sig fram, skramlet var dock inget som var en stor affär för någon av dessa hundar.
Ixa-Ilona beskrivs i början av okt.

Hermine, vår norska representat, var som jag förväntat mig efter att ha träffat henne ganska ofta trots att hon bor långt iväg, mycket imponerande. Hon har ett kraftfullt bett i leken med tillkämpande, hon har snabba reaktioner och tar alltid fördel av sin leklust. Blir hon rädd för spöken och dumpegubbar... nja, men inte så värst, hon gör vad hon kan och förmår för att skrämma bort dem och först på nära avstånd backar hon, men så fort han anar att det vankas människor som träder lycka och leklust fram och hon är snabbt framme och hälsar. Hermine var inte skottberörd, men väldigt intresserad av skotten, så det blev en trea.

Samtliga hundarna hälsade glatt på spöken innan de kläddes av.... det var ju bara människor.


Imorgon ska jag åka och besöka en tilltänkt hane till Glimma, blivande far till Lilla Northug och Lille Svan :-)

Ja, just det... Hannes, Brinkis (Binkis nya smeknamn) och Glimma ska ju på spårkurs imorgon :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: