2008-03-29 ? 21:54:46

fräckisar... känsliga kan sluta läsa nu...

Pelle från Stockholm ville ha miljöombyte och hyrde en stuga långt upp i fjällen. Efter ett par timmar kändes det dock ganska ensamt, så när den lätt slitne och illaluktande lappgubben Enok kom gående för att hälsa på blev han rätt så glad. Ännu bättre blev det när Enok frågade om han vill komma på fest på fredag,, det vill han gärna.

- Men jak måste varna dej, det kan pli mucket supa.
- det är ok med mig (toppen tänkte Pelle)
- Åkk det prukar pli laksmål..med niven..
- Det är ingen fara (kan bli spännande tänkte Pelle)
- Åkk säkert mycket knulla
- Jag kommer (PERFEKT tänker Pelle)

När Enok hunnit en liten bit kommer Pelle på att han inte alls vet vad för sorts fest det är, och följdaktligen inte vad han ska ha för kläder. Så han ropar efter Enok och frågar
- Vad är det för dresscode? Ska jag ha med mig något?

Enok ler brett och ropar glatt
- Gör som tu vill, te plit para tu åkk jak..

'''''''''''''''''''
Även om gamla tanter kan ha en väldigt stor anläggning är det helt slut
på mjölkproduktionen.
Håkan 7 år

Äldre kan inte få barn. Deras äggstockar har tagit slut och dessutom har
mannen problem med protesen.
/Petter 9 år

Det är inte så bra för gravida kvinnor att ha ägglikör i urinen.
/Tove 9 år

Kvinnor består av äggstockar och så tänker de mer.
/Siri 6 år

Mannen slutar aldrig att göra celler, men han kommer i en sorts ålder han
också. Den kallas panikåldern.
/Stina 9 år

Kejsarsnitt betyder att man skär ut babyn genom nödutgången.
/Martina 6 år

En gynekolog är... en som inte vet så mycket om halsen på folk.
/Erland 6 år

'''''''''''''''''''''
Killsnack i baren.
- Oj så många ICA-damer här är ikväll.
-ICA-damer?????????? Vad menar du?????????? Har ICA personalfest???????
-Nej, nej nej! Jag menar gammalt kött i ny förpackning.
'''''''''''''''

Att ha sex är som att spela kort - om man inte har en bra partner får man ha en jäkla bra hand.

'''''''''''''''''''''''

Till er alla, en riktigt trevlig lördagskväll,


Äktenskap är ett förhållande där den ena personen alltid har rätt och den andra är mannen.


Ninni
2008-03-29 ? 20:20:57

Möbler...

Idag har jag, Gustav och Lilja varit i Klasentorp hela dagen. Eftersom farmor flyttat till äldreboende skulle möblerna delas, Gustav och jag ärver ju pappas del. Så sedan i morse har vi hållt på, en hel del kanonfina möbler och sedan MASSOR av småplock, Vi har ju knappt plockat upp möblerna från morfar.

Hannes har fått upp en dörr, fått såga ut och det hade visst varit med krabb än han trott. Han var helt slut när vi kom hem och Tinna sjövild. Nu är de visst på Mac Donalds..... Lilja har varit vaken hela dagen och sover som en stock nu!

Nu ska jag hoppa i duschen och grejerna i bilen får vänta till imorgon.... ja och möblerna är inte hämtade!
Vad säger man.... imorgon....
2008-03-28 ? 21:55:33

Lillebror har visst en bilddagbok.... vad det nu är

http://valtrarocks.bilddagboken.se

där kan man se Stjarni, Swissa  och ser Ni något som inte är en ko, häst eller traktor... blunda.. det gjorde jag!
2008-03-28 ? 20:59:47

Lattemamma-poäng!

Det var fint på stan, lång lunch på Gondola, tre barnvagnar med olika glada, hungriga, blöjbytsbehövande bebisar! Det var glada när vi kom, men ännu gladare när vi gick! Ja och två sjövilda flickor, Tinna och Hedvig....

Vår stadsrunda var lång, vi kom ända till Din Del.... ja Frida och jag stampar i katalogträsket, Åsa har lämnat oss träsktroll för en tryggare värld, den var snitsig Åsa!.... Åsa jobbar numera på Trygg Hansa.... av oss Eniro-Hyenor är det bara jag och Frida kvar.... Tania har skaffat "titel" på DHL, Cissi är o-bitter på Info Care och Angela har rullat vidare till Volvo.... men tänk vad skoj vi hade, på Las Hyena-tiden!
Iallafall har några "gula hjärtan" vandrat vidare till Din Del så vi kikade in och sa hej.... ja och där röjde tjejerna vidare! Din Del ligger mittemot Tegnergallerian... ja för dom som inte varit i V-Ö på länge, vi gamla systemet på Storgatan, om det känns vid....
Sen var det roliga slut och dags att åka hem... sålde Primek-buren, den skulle hämtas....

Åh lyssnar på så ska det låta... me like!

Tinna, alla skryter om sina barn.... men hon är otrolig... hon har krävt att få kolla på Astrid Lindgren-filmerna på norska (hon kan dom på svenska utantill) och ungen pratar norska här hemma, må jeg go ud i ditte drittver eller vad hon nu säger... hallå! Sen räknar hon på engelska, snackar isländska, översätter...

Nu har hon lärt sig stava med... skrev flera saker vi skulle handa, tuggummi bla... la till välling själv och stavade!

Hannes hade köpte Valio yogurt shots... så tar Tinna upp den och säger "har du stressad mage pappa".... Hannes vänder sig om.. va vad menar du... "ja dom här är för stressade magar", hur vet du det.... "men pappa här står det, för stressade magar"! Ungen är 4!

Imorgon ska vi till Hälla, farmor har flyttat till äldreboende och huset ska tömmas. Bara jag, Lilja och Gustav. Tinna ska på kalas och Hannes ska sätta i nya dörrar på övervåningen.

Nu ska vi äta ost och lite gott som jag fått av jobbet.

Ha en underbar fredagskväll!!!!

Ninni
2008-03-28 ? 08:43:45

Júlia

Idag fick jag en jättetrevlig hälsning från Júlia Vorsól, jättefina bilder som tyvärr inte gick att spara, ska se om jag kan lägga in dom vid ett senare tillfälle.

Vi var ute och gick igår kväll, hundarna kopplade eftersom vi gick upp mot vägen och grannen har en golden hanne som tenderar att rasta sig själv.... Iallafall Hannes höll i Binkis och j*klar vad hon drog, låg framstupa i kopplet... så när jag tog henne gick hon som en prinsessa med slappt koppel... minuspoäng til Binkis!

Idag ska jag skaffa mig lattemamma-poäng.... ska träffa Åsa och Frida på stan!

Tjejerna har varit uppe sedan halv sju ;-)

La ut en massa saker på Blocket igår... bla hundburen (Primek), måste satt får lågt pris för den var såld halv nio i morse! Sommardäck på fälg mm... har mer saker att lägga ut........ möbler om inte annat... och element!

2008-03-27 ? 16:26:51

Räkmacka

Valpköpare är himla trevliga :-)
Att ha Millis (Achilles) på vårdcentralen är lyx.... och Charlotte som är Aza´s nya matte är Tinnas tandsköterska.... och inga telefonköer här inte.... utan man blir uppringd eller messad! Dubbel räkmacka.....
Det finns ingen veterinär eller revisor som vill bli valpköpare... skojar bara ;-)

Götängens Vilonas (mammas Lonis) förra matte jobbade i chark, hon brukade komma med skinkspill till våra hundar ;-)

Har glömt att berätta... hade med mig Spinkelink (Bianca Bratz... the one and only) till Maxi häromdagen, eller sen kväll rättare sagt... inte så mycket folk... så bara för att testa denna kanonnäsa... la jag ett litet spår på parkeringen.... gick in och handlade, tog ut henne.... vips busenkelt....  Var ute i stallet i morse, då hängde det lilla "odjuret" i Sleipnirs svans (åring), morrade för fullt och släppte icke (kallas det kamplust, ehhh), Sleipnir var ju inte särskilt nöjd.... men men det är Binkis, blir hon lite uppspelt  så suger hon direkt.... särskilt i mattes byxben, handskar.... eller nallar... dom är magiska.. illafall... skojade med henne att nu är hon iallafall större än katterna!

Äntligen börjar hon  lära sig "osynliga" grindar... har tagit lite tid... hon ålar sig fram på mage om det behövs.... vet att hon inte får ex vara i soffan.... men har glömt det lätt.. har flygit ner bara man sagt "B"..... men nu senaste dagarna väljer hon självmant sin fåtölj.

Binkis och Tinna har lekt "mamma, pappa, barn" idag,
-Binkis, jag är mamma så är du lillasyster, Sunna är pappan på jobbet.... Saga kan vara storasyster, eller näää vi har ingen storasyster.... eller vad tycker du.... eller jag vet, storasyster är hos mormor, Rolf och Gustar, för hon har varit busig och inte ätit upp sin mat... de är bra!
Så matar Tinna Binkis med allt möjligt..... rice crisp, ost, skinka....

Nu har tydligen "pappa" kommit hem, Sunna har lagt sig i Tinnas säng....

2008-03-27 ? 09:21:08

solsken

Härligt att vakna och se solen skina, drar inte ner rullgardinen längre, man vaknar så lätt av solen. Fast var helt slut igår, så Hannes fick ta tjejerna själv, så tog jag min bok, satte på Mozart och la mig i badet, gött!

Nu är snart Lilja 4 månader, härlig ålder. Gick upp före henne i morse, när jag kom in i sovrummet låg hon och skrattade och höll om sin röda hund.... bet honom i öronen. När hon sen skulle äta, låg hon bara och skrattade...  nu ligger hon i bara blöjan, sprattlar på golvet och kollar på tvn (hmmm).

Hundarna har just eliminerat varenda mus i lösdriften (havrehalm) och solar sig. Nu ska Lilja och jag klä på oss och gå ut!
2008-03-26 ? 12:25:14

Ny uppkoppling!

Så nu kan jag surfa, maila och blogga hur mkt som helst!

Var hos läkaren på efterkontroll i morse,  hade ju en hel del att gå igenom med tanke på att som gick snett när Lilja föddes.

Hannes köpte färdigt sallasmix, vet Ni vad jag hittade när jag öppnades påsen????
EN STOR BRÄNNÄSSLA!

Nu ska jag hämta Tinna!

2008-03-25 ? 22:20:41

:-)

Är STOLT över alla mina valpar, extra roligt är det att följa dem genom livet. Det är en underbar upplevelse när en valp föds. Varje valps födsel är ett speciellt minne. Man har ju hunnit med några valpningar genom åren, ska erkänna att just schäfrarna har man ju inte kol på vem som var vem när de föddes... med corgisar och danskar ser ju inte direkt likadana ut... Minns första kullen som jag var "ensam" barnmorska till, schäfertiken Ilana av Thoarinn födde Götängens andra G-kull, 11 överlevande valpar och 3-4 tyvärr dödfödda. Det var tufft men gick bra! Götängens andra P-kull, Decibel var valpsjuk i tre dagar (inte med värkar) och tillslut föddes första valpen i min säng.
Azahara, är ju vår förstfödda dansk, hon föddes i säte, Tinna var med och utbrast "valpen har en snögubbe på ryggen".

Härliga minnen!

Götängens Bonus Kasper har en egen blogg http://skogsstjrna.blogspot.com/

Idag har det varit himla lugnt.... Sunna har varit på charterresa över påsk ;-)
Men landade i eftermiddags, snygg solbränna och hon ville mena att det var himla bra mat på semestern och önskar "fortsatt" städning på rummer även hemma! Hon pratade om att det vore fint med fläskfilé till frukost imorgon (ja, det fick Binkis i morse), eller skinka.

2008-03-24 ? 19:51:50

Dagens rubrik: rubrik

Elin, håller med... segt att man måste alltid komma på en rubrik! Och, nääää strå vassare än Linda, är det möjligt??? She's a lady! Idag har hon busat och brassat med Sleipnir i snön.

Såg Ni på Hannes blogg.... jag bloggar väl inte mycket! Rolf undrar mest hur jag hinner blogga... det går fort.. läser aldrig igenom bloggen innan jag publicerar.. som Ni säkert märker! Senaste är att jag står upp och bloggar!

Gustav har fått sina presenter idag, bla 6 småflaskor (2 cm) blandad kompott, likörer, rysk vodka (hehe) och lite Jack! Sedan har han fått lära sig att man ska BLANDA, jack o cola eller ngt.... inte ren sprit som värsta bonden! Rolf fick sin jacka.... mamma tyckte inte min nya passade alls, men hon gillade den... hmmmmm.... Rolf, Hannes och jag köpte tre likadana!

Nä, nu hinner jag inte blogga mer, måste ju uppdatera UTMANINGEN!
2008-03-24 ? 19:32:40

Snyggingar på påskutställning


Götängens Bárdur, foto Julie Samalesson


och storasyster Azahara, foto Julie Samalsson

och som Ni säkert kan lista ut, gick det kanon!
2008-03-24 ? 12:40:42

Borta bra... men hemma...

Borta bra, men när man kommer hem väntar POST, RÄKNINGAR, STÄDNING, HANDLA, MATLAGNING! Ja, name it!
Helt vitt när vi vaknade i morse. Binkis HÖGLÖPER! Nu ska jag laga lunch... hmm om jag minns hur man gör!
2008-03-22 ? 22:15:11

Har man sett på naken!

Lina, Tinna fyller inte år, bara leker att hon fyller år, hon har fått strumpor, Polly Pocket, kjol och tröja, en bok och påskägg.

Anneli, nupps, då hade jag skrivit vilken ;-)

Dagens kommentar av Tinna "Har man sett på naken, en sån fin tårta"

image271
2008-03-22 ? 17:26:03

Tinna fyller år, på låtsas

Igår bestämde sig Tinna för att fylla år, idag! Vem säger att man ska fira sin födelsedag just den dagen man fyller... Så ikväll ska vi ha kalas, Tinna har bjudit sina kusiner, bakat tårtor, vi har köpt paket och hon firades med glassbakelse och ljus i morse!

Vi var bjudna på brunch hos Hannes bror, Stefan med familj. De har just köpt hus som de "blåst" ut fullständigt, högt i tak, stora fönster och VITT, minimalistiskt!

Sedan besökte vi Hannes moster, Lina Lilja. Hon har inte varit så pigg den senaste tiden men vi håller tummarna att allt går bra.

Så hoppas jag allt det är varm och skön vår när vi kommer hem imorgon, eller.

Är det någon som är intresserad av en riktigt riktigt bra (alltså inte billig), svenskfödd häst maila mig.
2008-03-21 ? 17:39:09

Njuta

Helga (Hannes mamma) åkte till sin sommarstuga, Hannes, Jón (Hannes pappa) och Tinna åkte och badade...

De hann inte mer än åka förrän Lilja vaknade... så jag kokte te, chai-te med kanel, nejlika, kardemumma, svartpeppar och färsk ingefära. Satte på Mozart.. så satte vi oss, jag och Lilja, i salongen på översta våningen, med stora fönster och njöt av Esja, Bláfjöll, Hellisheidi, klarblå himmel... helt underbart. De enorma fjällen är storslagna!
2008-03-21 ? 11:41:17

Påskhälsningar!

Wow, tack för alla fina påskhälsningar!!!!
Igår kom en kollega till mina svärförldrar (alltså en psykiatriker) på besök med sin femåriga dotter, Tinna och Alexandra hade så roligt, vi kom inte iväg till Selfoss förrän efter 15 (ja vi skulle åka på fm var tänkt). Men strax efter tre så trotsade vi de lagom 20 m/s och tog oss över fjället..
Att komma till Vorsabae, kan inte bli anna än supertrevlig, Stebba o Bubbi bjöd på mat, vi kikade på hästarna (oj vad det blåste, vi fick dra Tinna för hon kunde inte ta sig igenom blåsten). Hälsade bla på Forseti (frá Vorsabae), fåren, getterna och Tinna hjälpte till att fodra. Hon ska jobba på Vorsabae när hon blir 16 säger hon.

Vi var hemma först vid midnatt, stannade kort på Ingólfshvoli med....

Glad påsk!
2008-03-20 ? 11:31:58

B-pojkar

 

 
Götängens Bonus Kasper

 

 
Götängens Bárdur
2008-03-20 ? 10:31:39

G. Junior 18!

Grattis ælskade lillebror på 18-årsdagen!
Du ær bæst!


Om ngn mer vill gratta Gustav, [email protected]

och:

http://www.smp.se/personligt/bebis/ingrid-lindsten-och-hannes-jonsson(536930).gm

http://www.smp.se/personligt/fodelsedagar/
2008-03-19 ? 20:44:56

Kort

image269
Lilja flyger, väldigt förtjust i "inte röka"-skylten

image270

Tinna

2008-03-19 ? 18:08:15

MH-test

Att ha en farmor som ær lækare och psykiatriker kan vara lite avancerat, fråga Lilja.... Farmor fick passa henne för första gangen idag, nær vi kom hem strålade farmor... jag har gjort "mental helth test for infants" eller ngt på Lilja! Hon hade fått 10 av 10 möjliga på alla test.. jaha... vad sæger man.. Lilja var iallalfall trött....

Var och köpte ny hjælm, ngn superduper, super air Horka la la.... hjælm.... och ett bett.. och tre jackor... och en gjord.....
Kunde köpt så mycket mer...

Lær inte komma ivæg på avelsvisningen ikvæll... hela helgen ær det fölmönstringar "genom köksfönstret" och hingstmönstringar på Ingólfshvoli  kl 20 på lördag.. lær jag komma ivæg, nææææ!

++++++++
Tror.. hoppas , Hannes sæger att min dator ær igång nu :-)

Photos ladies... ja och två mæn...
2008-03-18 ? 22:26:22

Skoj....










Mannen var ute och provkörde sin nya sportiga Porsche.
Han fällde ned taket och tryckte på gasen. När han körde över 120 såg han blåljus bakom sig.

Han hade blivit något fartblind och tänkte att polisen kan aldrig köra ikapp honom. Han tryckte gasen i botten, men när han närmade sig 170 började han att tänka, "Vad i helvete håller jag på med?" och då stannade han vid väggrenen.
Polisen kom fram till bilen med bötesmappen i handen.

"Det har varit en låååång dag, mitt pass är snart slut och det är dessutom fredag den trettonde. Jag har ingen lust att börja trassla med papper. Jag släpper dig om du kan lämna en förklaring för fortkörningen, som jag inte har hört tidigare".

Mannen tänkte 2 sekunder och svarade,
"Min fru lämnade mig förra veckan, hon stack iväg med en polis. Jag trodde att han ville lämna tillbaka henne".

Polisen önskade mannen trevlig helg.

**********
Oj, denna var bra!!!!

Vad är höjden av manlig förnedring?

Att en man har ståfräs och springer in i en vägg...
- och upptäcker att han har brutit näsan!


++++++++++++++++++++

Det var två killar som delade en lägenhet. En utav dem var alkoholist
och den andre var helnykterist.
Varje natt kom alkoholisten hem och spydde i handfatet.
Detta var något som helnykteristen tröttnade på och
han köpte därför en stor komage och lade i handfatet i avskräckande syfte.
På morgonen dagen därpå sa alkoholisten då han kom ut i köket:
"Jag ska aldrig dricka igen! I går spydde jag upp hela
magen, men jag fick ner den igen med lite tur och en tandborste.
++++++++++++++++++++++++++++
Mamman till sonen:
- Jag har hört att du börjat svära....
- Jaså, vem har sagt det om jag får fråga?
- En liten fågel viskade det i mitt öra!
- Och dom jävlarna som jag har matat hela vintern!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Jag har hört att du ska gifta dig med din förra frus syster.
- Det stämmer. Det skulle nämligen bli alldeles för jobbigt att tämja en ny svärmor.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++

2008-03-18 ? 17:39:54

Min man vill bli Ken

Hmmmm, antingen har Hannes 40-årskris  i förtid eller så vill han bli som Ken (Barbie)... Hannes har skaffat tandblekningsskenor! Hærligt talat.... vad skulle Ni sæga om Era mæn skulle bleka tænderna helt plötslig haha? Hoppas bara det ær en bieffekt av att ha en svåger som tandlækare!

I brist på bilder, finns en bild i bildbloggen......

Hannes, Tinna och sværmor ær och badar....  vill bli helt av med den onda halsen innan jag badar.. Vi badade ute i lördags, sex minus, klarblå himmel, nice.

Vi lånar sværfars bil medan vi ær hær, http://www.fordvehicles.com/suvs/expedition/gallery/ den ær rymlig.... man kan sitta mellan två bilstolar och det ær 1,5 decimeter till varje bilstol, volvon får man ju klæmma in sig i baksætet! Hannes njuter av att köra den.. med jag ær för feg, har inte ens provkört.. undviker helt den islændska trafiken.... finns en anledning till varför var och varannan bil hær ær krockade!

Men Lilja verkar gilla sin pappas gamla spjælsæng.... Hon har sedan i lördags sovit ca 20-04, ætit lite och sedan somnat om! Sovit till ca halv åtta! Varit vaken ca 2 timmar sedan somnat om och sovit till lunch!
Imorse sov hon enda till 05... då hade jag hunnit vakna och låg och væntade på att hon skulle vakna!

Nææææ, nu ska jag ta tag i min "Ken" och få igång MIN dator!!!! Så jag kan lægga in lite resebilder och hundbilder!!!!!!

Jag skrev för ett tag sedan om min kompis Elin, hon fick en liten (42 cm) Mira i lördags! Fullgången med så liten tjej! http://ltkronoberg.se/templates/LTKIframe.aspx?id=15712
2008-03-18 ? 10:43:30

Rubrik

Nja, vi ær lite piggare!

Får inte igång min dator, ahh! Jag som skulle göra så mycket!

Suttit och kikat lite på blocket.se, pår gårdshundar, helt otroligt vilka hundar som sæljs dær, många ær ju inte rastypiska för fem öre. En annan sålde en hane med bibehållen avelsrætt för 9000, nån stackare som kommer  blir lurad....

Imorgon åker vi troligen till Vorsabæ, vi hade ju pratat om att vi skulle kika förbi, så jag ska slå dom en signal ikvæll.

2008-03-17 ? 11:13:50

Förkylda

Vi har blvit förkylda hela familjen, ont i halsen osv! Typiskt.

Har njutit av flotta hæstar (tævlingen i helgen) från köksfönstret!

Vi var på konformation i helgen, de hade bla en chokladfontæn som Tinna och hennes kusiner kom på att man kunde sticka in huvudet i och bara öppna munnen, gissa hur de såg ut!

Det ska tydligt ha bott en schæferkennel hær på gatan nyligen, som flyttat (utstællningsschæfer), men de fick aldrig gå ut, ingen såg några hundar, de bodde i garaget! Sjukt! vet vilka de ær, de har jættefina hundar från bla Thorarinn, Gullrics... de ægde bla Galdur frá Sauðárkroki.....

2008-03-15 ? 10:54:23

Solen skiner

och jag sitter inne....
Det har varit lite jobbigt för Lilja att træffa så mycket nytt folk, så hon har inte sovt alls i natt... Men nu sover hon... så då måste man ju surfa istællet.

Hannes ældska syster, som ær veterinær, kom igår med sina tre barn man.... och Ni som læst bloggen længe, minns ni den lille cavalieren jag skrev om förra året vid påsk, han har kommit ;-)

Idag ær det tævlingar i Fák, ha rjag tur sder jag det fråm köksfönstret, men skulle helst vilja gå ner, beror på vad övriga planerat idag..

Næ om man skulle göra ngt vættigt istællet... hær finns ju ett helt hus av böcker, allt från barnpsykologi till stora hundboken...
2008-03-14 ? 22:31:28

Hundar med lite klipp

Vad gör man på semstern, jo kollar på YouTube... glöm inte ljudet
Den hær var både Hannes och jag impade över... svensk...

http://www.youtube.com/watch?v=OUL-nvJqgrw

http://www.youtube.com/watch?v=EC7ln917oiU&feature=related
och en annan cool hund

nu så anneli :-)
2008-03-14 ? 11:59:26

Vilsamt

Man ær på semster... och bara vilar sig.. surfar och vilar sig ænnu mer!
nja, igår eftermiddag så åt vi glass (Island ær værsta glasslandet, zuperglassar), hælsade på Tinnas kusiner, var en svæng på Húsasmiðjan, typ K-rauta (köpte lite lister, man læmnar renoveringsobjekttet hemma för att pyssla lite hær). Sedan var jag på ett stælle som hetr Blómaval! Dær finns då förutom massor av blommor, snittblommor, pyssel, pynt mm., en stor avdelning för hælsokost, köpte massa olika te. Sedan haade dom en jættebröllopsavdelning, djuravdelning och en underbar tulpanutstællnig. Flera hundra kvadrat tulpanutstællning http://www.blomaval.is/index.aspx?GroupId=289
http://www.blomaval.is/index.aspx?GroupId=215 (klicka på lænkarna, "hvitir" osv)
Konfirmations"pynt" http://www.blomaval.is/index.aspx?GroupId=142

Alltså.... det hær med det döda fölet, det ær ett skinn vi pratar om ;-) kanske lite filé med ;-)

På onsdag: avelsvisning

Skyldar greinar

Hin árlega Dymbilvikusýning Gusts fer fram í reiðhöllinni í Glaðheimum í Kópavogi kvöldið fyrir skírdag, miðvikudaginn 19. mars nk. Að venju verða ræktunarhross í aðalhlutverki á sýningunni og þar munu ræktunarhópar hestamannafélaganna á höfuðborgarsvæðinu og Suðurnesjum m.a. etja kappi og munu Mánamenn hafa lagt nótt við dag í undirbúningi enda eiga þeir titil að verja!

Fjöldi ræktunarbúa mun koma fram: Álfhólar, Fornusandar, Grásteinn, Laugarbakkar, Strandarhjáleiga, Saurbær, Skeiðháholt, Ræktun Hilmars Jónssonar í Gusti, Hrísdalur og Þjóðólfshagi. Tommi Ragg og fjölskylda, Siggi Sig., Tryggvi Björns og Hinni og Hulda mæta öll með eitthvað flott í farteskinu og hinn eini sanni Hruni frá Breiðumörk mun leika listir sínar. Þá kemur hestaíþróttamaður ársins í Gusti fram að venju og sýnd verða afkvæmi Glímu frá Vindheimum og Maístjörnu frá Svignaskarði.

Skagfirðingar munu einnig mæta með sýnishorn af norðlenskri gæða hrossarækt og að sýningu lokinni verður svo opið í veitingasalnum og boðið upp á góða stemmingu þar sem hestamenn geta spjallað saman og hitt sýnendur og ræktendur. Húsið opnar kl. 19, en sýningin hefst kl. 20:30. Miðaverð er aðeins kr. 1.500 og eru miðar seldir við innganginn. Allir velkomnir! Hittumst hress á þessari léttu og skemmtilegu sýningu ( :
 
Mynd:
Hin unga Þrenna frá Strandarhjáleigu, undan Þristi frá Feti og Þröm frá Gunnarsholti, er eitt þeirra glæsihrossa sem prýða munu Dymbilvikusýninguna í ár.
Knapi er Elvar Þormarsson. Ljósm.: HGG
2008-03-13 ? 21:44:31

:9

Magnus vill ha ett litet dött föl ;-)
Iallafall fölskinn! Ska undersöka saken, men det ær inte slakttid nu!

Snælla, skicka gærna lite nya foton på era Götængens hundar och Marklanda hæstar, æven corgi o schæfer! Ska uppdatera hemsidan!


Fræckisar:

Bengt är brandman och när han kommer hem till sin fru säger han: - Ikväll ska vi leka nåt kul. När jag ropar "kommando ett" springer du in i sovrummet. När jag ropar "kommando två" klär du av dig och lägger dig på rygg i sängen och när jag skriker "kommando tre" har vi sex ihop, okej???? - Javisst, svara frun. Bengt ropar "kommando ett" och hans fru springer in i sovrummet. Han ropar "kommando två" och hon tar av sig alla kläder och lägger sig på sängen. Han ropar "kommando tre" och störtar naken in i sovrummet och tar henne. Plötsligt ropar hans fru: - Kommando fyra" - Vad betyder det?????? frågar Bengt. - Mera slang.... svarar frun.

En flicka som gick på stranden och hittade en flaska. Nyfiken som hon var tog hon upp den och ut flög en ande
-Tack så hemskt mycket för att du befriat mig, för att visa min uppskattning får du en önskning uppfylld!
-En önskning? är det inte tre man brukar få?
-Det var på den gamla goda tiden, sa anden.
-Tja funderade flickan ett tag, då önskar jag fred i mellanöstern. I alla dessa länder visade hon och pekade på kartan.
-Det är omöjligt, inte ens jag med mina förmågor skulle kunna utföra det. Deras konflikter går långt tillbaka i tiden...du får önska dig något annat.
-Tja sa flickan och tänkte efter ett tag......
Då önskar jag mig en man som är snygg, smart och trevlig och luktar gott, han ska både städa, diska och laga mat, ha samma intressen som jag, vara öm och kärleksfull i sängen, och.....
-Får jag titta på den där kartan en gång till, suckar anden djupt
2008-03-13 ? 12:04:25

Framme!

Men, har inte plockat upp min dator... sitter på svæarfars dator... med islænskt tagentbord..... me not like.

Lång resa igår....  lægger upp lite bilder... sen.... Var ju soft för Hannes, vi satt ju inte ihop, utan jag hade båda tjejerna, Tinna ville sitte vid fönstret, men spædbarn ska alltid ha fönsterplats av sækerhetsskæl..... och Lilja var varm, irriterad.. hungrig... åh... ja Hannes kunde ju inte mycket göra heller, iallafall vid starten. Amma i ett flygplan ær allt annat æn bekvæmt.... superstressad av en ledsen Tinna som såklart ville titta ut (inte alls så konstigt) och sedan Lilja... men folk verkade tro att jag resten ensam med dom båda, de var ett gæng danska killar (12 st) som satt jæmte, som gjorde allt för att pigga upp Tinna, gulligt.

Somnade 7 igår kvæll! Skulle lægga Tinna, somnade på stört! Gick upp först halv tio i morse....

Nu ær Hannes och Tinna och badar.... Lilja sover... eventuellt ska jag åka en svæng till Ingólfshvoli ikvæll, det ær  meistardeild Vís (tævlingar).. vi får se.... annars ær det ju massa tævlingar i stan.... gissar jag. Hannes förældrar bor ju precis vid Fák, så många av årets Landsmótshæstar har Tinna och jag kollat in.. eller som Tinna sæger nær det kommer ngn flott... "den var fin, denær nog efter Gassi" (Geysirs far)

Om ngn behöver ngt från Island.... maila!

Kram N
2008-03-11 ? 22:03:47

Packar.... o packar om

Hmmmm, vi packar, kommer på mer, packar om... teamwork, jag lägger mig på väskorna, Hannes försöker stänga.

Vackra  Vilma-bilder lägger jag upp kanske torsdag... Men för den som är nyfiken, kika på Saras hemsida, länkad från www.marklanda.dinstudio,se (bland länkarna)
2008-03-10 ? 23:05:26

Hälsning från en nybliven 2-åring


Angelique (Vilma) och Tira


Lite "nanig" Vilma

och Azahara är nära att bli slagen i poängligan Vilma, som har hela 17 poäng och dessutom snart ska börja apellkurs (bra jobbat Sara, kanonskoj att ni satsar på bruks). Sara och Vilma planerar dessutom för fler utställningar iår! Vilma, inte bara snygg utan även en riktigt bra hund med kanon bruksegenskaper!

2008-03-09 ? 21:53:26

Binkis köper pizza...

Har tagit det lugnt idag, Tinna är sjukis, typiskt.... men hade lovat Rolf (ja de är lite mesiga familjen på Marklanda) spruta Swissan, hon har svårt att bli dräktig och komma i brunst och de behövde hjälp med en pluttig liten spruta... Så i stövlar, sjönk, satt fast i lera och koskit.... fram till kossan som skulle sprutas, där stod jag som i kvicksand nersjunken halva stöveln och Swissan var i detta läge 30 cm högre än mig... hon märkte inte sprutan... men när jag var klar, så tappade jag balansen, föll bakåt, men tack vare att jag satt fast med stövlarna, hamnade jag inte raklång i geggan ;-)
Vid tillfällen måste jag mäta exakt höjd på Swissan.... Jättekossa!
Sedan bytte jag iallafall stövlar till ridskor (och ridkläder), hämtade hem MIN Binkis, för att hämta pizza... väl nere i stan tog jag tillfället att visa Binkis Storgatan, eftersom jag tycker det är supertråkigt att gå i affärer, ändå mindre med två små barn, som har inte Binkis fått gå på stan ännu... men hon gillade det! Mycket skoj att lukta o titta på. Sedan fick hon följa med in på pizzerian Roma, det står inte hundar förbjudna på dörren... och det var ingen som sa något... ja, jag är nog deras enda kund som alltid har ridkläder... och denna gång dessutom hund.... men de fick lite dricks, så de ha nog överseende med Binkis miljöträning.

Läser Linas recept, här kommer min parad-efterrätt... kom till av slumpen,
Till 4 pers.
4 bananer
4 passionsfrukter
4 lime
Sweet chili-sås  (minst en tsk/pers, smaka dig fram)

Skala och dela bananerna på längden
Riv skalet av limen (obs inte det vita)
Pressa limejuicen
Gröp ur passionsfrukten

Blanda passionsfrukten, limejuice, limeskal och sweet chili i en stekpanna, koka upp. Lägg i bananerna, koka så de blir genomvarma på hög värme.

Servera direkt med vaniljglass, häll över såsen.

och några av alla helgfräckisar som kommit:

Varför är män som hundar?
A) Båda har ogrundad rädsla för dammsugaren.
B) Båda har ett överdrivet intresse för kvinnors skrev.
C) Båda är misstänksamma när det gäller brevbäraren

En liten 12-årig kille, som släpade på en tillplattad död groda kopplad i ett snöre, gick in på horhuset i den lilla byn.

Han sa till bordellmamman:
"Jag vill ha sex med en av tjejerna. Jag har pengar och går inte härifrån förrän jag har fått det jag vill ha!"
Bordellmamman, som struntade i alla moraliska värderingar, funderade faktiskt en liten stund, men sa sedan:
"OK då, välj ut en av mina flickor."
Han frågade: "Har någon av dem någon sjukdom?"
Bordellmamman svarade naturligtvis "Nej", men pojken påpekade:
"Det snackas om att alla som varit med Lisa har blivit tvungna att ta en spruta efteråt. Så det är henne jag vill ha!"
Eftersom pojken var så beslutsam och dessutom faktiskt hade pengar, så fick han som han ville. Han gick in till Lisa, släpande på sin döda groda.
Tio minuter senare kom han ut, fortfarande med grodan i släptåg.
Han betalade och var på väg mot ytterdörren, när bordellmamman frågade:
"Varför valde du den enda av mina flickor som bär på en smittsam sjukdom?"
Han svarade, om än lite motvilligt:
"Jo, ikväll när jag kommer hem så skall mina föräldrar gå ut
på restaurang och lämna mig hemma med barnvakten.
Hon kommer att ha sex med mig, för hon gillar små pojkar, så jag kommer att smitta henne.
Senare kommer min farsa att skjutsa hem henne, och ta sig ett nyp på vägen, så då får han samma sjukdom.
När han kommer hem igen så kommer han att spänna på morsan, och i morgon knullar hon som vanligt med brevbäraren."
"Och det är DEN jäveln jag vill åt, för det var HAN som körde
över min groda!

Glöm GI-metoden, nu gäller Småbarnsdieten

Har du provat alla metoder utan resultat läs nedan 100% säkra metod för att komma i form till sommaren.

Det har sedan länge varit känt att tvååringar i allmänhet är slanka. I ett samarbete mellan barnläkare, röntgensköterskor, näringsterapeuter och utmattade föräldrar har därför denna nya diet tagits fram:



Exempel på mat:

Frukost: Ett kokt ägg, en skiva rostbröd med aprikosmarmelad. Ät två små bitar av ägget och bred ut resten på golvet. Ta en bit av rostbrödet och smörj sedan in ansiktet och kläderna med marmeladen.

Lunch: Fyra färgkritor (valfri färg), en näve krossade potatischips och ett glas mjölk (tre klunkar, häll resten på golvet).

Middag: Ett kex, två mynt. Skräp från under soffan.

Kvällsmål: Rosta en skiva rostbröd och kasta den på köksgolvet. Till det fyra klunkar av kvällsbadvattnet.

------------

Det är bra att göra dieten effektivare med lämplig motion.

Här är några exempel:

* Vrid och slingra dig på golvet i en stormarknad, stärk samtidigt dina stämband genom att vråla högt. Gör kraftigt motstånd när mannen från Securitas släpar ut dig ur butiken.

* Spring överallt, hoppa emellanåt. Ramla regelbundet, att kravla sig upp stärker musklerna på ett mångsidigt sätt.

Kom ihåg stämbanden: skrik medan du springer.

* Be om en sparringpartner vid påklädning. Gör med alla krafter motstånd mot att bli påklädd. Nöj dig inte med de första kläderna, kräv att få byta dem åtminstone tre gånger



Askungen har nu fyllt 75 år. Efter ett långt liv med prinsen, som nu är död, sitter hon ute på sin veranda en skön sommardag med sin han-katt som heter Bob.
Helt plötsligt uppenbarade sig hennes goda fe. Askungen frågade:
- Min goda fe, vad gör du här efter alla dessa år?
Den goda fen svarade och sa:
- Askungen, du har levt ett perfekt liv sedan jag sist såg dig. Är det någonting som du önskar djupt inne i ditt hjärta?
Askungen blev något förvånad, men lycklig, medan hon tänkte...
Sedan sa hon:
- Jag önskar att jag var rikare än jag kunde förstå.
Vips, så var hennes gungstol förvandlad till renaste guld.
Bob hennes trogna gamla katt, hoppade upp i hennes knä, han var lite skräckslagen.
- Tack min snälla fe, sa Askungen.
Fen svarade:
- Det var väl det minsta jag kunde göra för dig.
- Vad vill du ha som din andra önskan Askungen?
Askungen tittade ner på sin gamla, sköra kropp och sa:
- Jag önskar att jag var ung igen.
På en gång förvandlades hon till en ung skönhet.
Hon kände hur vigören kom tillbaka, som hade legat orörd i många år.
Då sa den goda fen:
- Du får EN önskan till, Askungen.
Askungen tittar på den förskrämda katten, och så säger hon:
- Kan du förvandla min katt Bob till en ung, snygg man?
Så stod BOB där, den tjusigaste unge man som hon någonsin hade sett. Han var så tjusig att fåglarna i skyn föll ner vid hans åsyn.
Den goda fen sa:
- Ha det så bra i ditt nya liv!
Så försvann hon som en blixt i blått elektriskt sken.
Under ett par minuter tittade Bob och Askungen varann djupt i ögonen. Askungen satt som förstummad och beundrade denna urtjusiga karl. Då gick Bob sakta fram till Askungen som satt i sin gyllene gungstol, han kramade henne med sina muskulösa starka armar. Han böjde sig och blåste lätt i hennes hår och viskade:
- Nu ångrar du dig allt att du kastrerade mig...

2008-03-09 ? 20:33:46

Mer bilder på vackra Azahara







Azahara och lillbrossan Bárdur
2008-03-09 ? 17:54:57

hmmm

min fina grattis-sida till a-kullen funkar inte... men om man skriver en kommentar visas den rätta fina sidan jag gjort!!!

ninni
2008-03-09 ? 17:06:48

Liten blir stor

Hurra Hurra Hurra Hurra!
Grattis på födelsedagen Azahara, Angelique, Ambra och Achilles!!!
kullen3.jpg Sunna med hela kullen picture by blomdal
Fyra runda godingar, fr vä, Angelique, Ambra, Azahara, Achilles

vilma25juli2__2_
Sockersöta Angelique

hundar
Azahara och Ambra (underst)

Saga2
Ambra (Saga)

achilles9
Achilles, kantarellhund!
2008-03-09 ? 13:24:20

Lite bilder... tills jag kommer på ngt tt skriva

image267
Götängens Bonus Kasper och Bianca Bratz, augusti 2007, väl inbäddade av Tinna
image268
Götängens Bond James-Bond  och Bárdur får en kram av Tinna, ser ut som en trippelpuss!

image232
Götängens Bianca Bratz
image215Götängens Bond James-Bond
image212Rödull från Marklandaimage210Salka från Marklandaimage209Götängens Bonus Kasperimage208Azahara, Nyser,Bárdurimage187Rósbjörg och Röskva image177Bianca Bratzimage170
Puss syster säger Bond
2008-03-08 ? 20:19:18

:-)

Igår kom Åse (sambo med min kusin Olof) hennes dotter Elsa och vilda schäfer Unni (Ebafarmens Unni) på besök. Tinna ville rida och ite halvtokiga som vi är så for vi upp med "hundar och ungar" till Marklanda, Tinna hämtade Geysir i hagen, sadlade och iväg, vi turades om, den ena körde båda vagnarna (Elsa o Lilja), den andra ansvarade för fyrbenta och Tinna, det var lite rörigt och tungt.... först kvart över fem var jag hemma, vi skulle ha gäster vid sex.... puh, men lammet hade jag satt på låg värme i ugnen och den mådde utsökt när jag kom hem, sedan på 45 min röjde Hannes och jag finrummet som var fullt av möbler (ja man kom inte ens in i rummet), dukade, fixade tillbehör till maten och bytte om. Blev utsökt mat! Sedan framåt senkvällen drog vi fram spelet "Maktkampen", vilka som är bäst, kvinnorna eller männer, männen fick frågor om kvinnor och tvärt om... Jäklar vad Hannes impade! Malin och jag som är världens tävlingsmänniskor!!! Vi förlorade stort!!! Malins nya kille är kanon, en tiopoängare, doktor inom biologi och doktorerat på grodors cellförändringar (wow) och stamceller.

Idag har jag förutom skaffat en hund till, ridit med Rolf en härlig runda, underbart, underbara hästar!!!!

FÖRRESTEN, Ni fick väl frukost på sängen idag? Det fick jag, ostmackor med marmelandhjärtan på, gulligt!
2008-03-08 ? 14:01:32

Lycka!!!!!!!!

Vi har idag fått möjligheten att köpa tillbaka Azahara!!!! "Aza", eller Snöboll som hon hette som liten, är vår förstfödda gårdshund. Egentligen ville vi behålla både henne och "Saga" (Ambra). Men Aza såldes till Danmark, där hon nu ska föda sin första kull valpar efter SUCH Haritzas Hugo. Aza är en fantastisk tik, avelsvärderad i Danmark XXXX++ (max är XXXXX, tre + ger ett X), utställd i Sverige med CK, undersökt och frikänd från  Calve Legg Perthes, såhär beskriver hennes Jenni, hennes danska matte henne:

Föräldrar: Leonberget,z Crystal  sun by Swarovski (HD:A) og Solskåbacka High Speed (HD:A)   
Aza stammer fra Götängens Kennel i Sverige. Aza er livlig og modig, intet kan skræmme hende. Hun springer som et egern og kan lege i timevis med andre hunde. Hun er  avlsgodkendt  med XXXX++ efter de nye regler i DKK. Udstillet i både Danmark og Sverige med flere 1. pr og et CK Aza måler 36 cm, vejer 10  kg og er fuldtandet med korrekt saksebid. Hun er  røntgnet for HD med status A og  samtidig fundet fri for calve legg perthes og løs knæskal.
2008-03-06 ? 22:02:26

Litet uns om vad Rolf och jag pratar om....

Denna gången är det inte jag som ska få en massa kred för vad jag skriver, utan Rolf. Han leder våra diskussioner.... djupa!

Grunden för våra diskussioner är en bok skriven av Don Miquel Ruiz,  fyra grundstenar till ett bättre liv, utgörs av fyra överenskommelser som du gör mig dig själv, eller hur  "min vän"!

1. Var sann i ditt tal
Ergo, Låt ditt tal utmärkas av integritet, Säg bara sådant som du menar.  Undvik att använda orden för att förringa dig själv eller skvallra om andra. Använd orden med inriktning på sanning och kärlek.

2. Ta ingenting personligt
Ergo, Ingenting andra gör beror på dig. Vad andra säger och gör är en projicering av deras verklighet och deras drömmar. När du är oemottaglig för andras åsikter och handlingar drabbas du inte av onödigt lidande.

3. Ta ingenting för givet,
Ergo, Våga ställa frågor, säga vad du egentligen vill. Kommunicera med andra så tydligt  du kan för att undvika missförstånd och upprördhet. Detta enda samförstånd kan förändra ditt liv fullständigt.

4. Gör alltid ditt bästa
Ergo, Ditt bästa skiftar från ögonblick till ögonblick. Det skiftar beroende på om man är sjuk eller frisk samt andra omständigheter. Gör helt enkelt så gott du kan under alla omständigheter, så undgår du självkritik, självförakt och ånger.

Man kan ju alltid dra allting till sin spets, men man kan ha lite av ovanstående i bakhuvudet. Vi andvände iallafall oss av ovanstående i våra livsdiskussioner.... det kan vara små saker, allt från dagens hundträning tills livsavgörande val.

Vad tycker ni.... avslutar dagens blogg med, semper amemus
(är väl bara Eva som kan utantill)

ja... och min vän... vad gjorde du under konfirmationsläsningen, missade budorden?????
2008-03-06 ? 20:56:22

Rynkar pannan...

Läser era kommentarer från igår, tack! Från mitt hjärta till er! Min plan beroende på sovande barn, är att gå lite djupare i ämnet, men vi får se vilken tid jag har. Hannes la sig redan 8, Lilja med... tror inte han var riktigt pigg.. men Tinna snyftar för fullt och vill inte sova, men först måste jag blogga dagen.
Städade som vanligt hela förmiddagen, passade på att laga middagen och ställde i kylen. Har jag berättat om min Tobi, köpte den på Tvins, en "ångmaskin" www.tvins.se
Den är kanon, som på reklamen, har ångat av soffan och mattor idag.
Hämtade Tinna, rastade "lill"-Lonis och Saga, härliga Lonis, joggade med dom... en liten liten sväng.
Hundsport kom idag, den var nog den bästa tidningen på länge (Anneli där kan du läsa om Patella), där vetrínärerna avråder från avel på C-höft bla.
Sedan var det reportage om Mastiffer, som Tinna klart ville se och vad mig visa bilderna, slog upp lite snabbt (var ju både Mastiff o Cane).... slog upp Cane... mamma det är inte mastiff, det är Cane Corso. Bla bild på John-John som ringde häromdagen, sugen på gårdshund.

Vi är lite galna i vår familj, när Hannes kom hem så rockade vi loss till Djingis Khan... vi har en egen Djingis, Binkis... hon sög mig i byxbenet, morrade, slet och kampade, vi har det på film, hur läcker som helst. Sunna var liten sugen på att kampa, men njäääää....

Utmaningen är uppdaterad på hemsidan!!!!
2008-03-05 ? 21:03:53

Söta underbara Binkis

Binkis och Lilja älskar varandra, hon är dessutom numera kräkvakt, Lilja satt i babysittern kräktes och då började Binkis yla och ville att jag skulle komma fort! http://arcdow116.blogspot.com/
Är hon inte fantastisk. Om Lilja sover uppe och vaknar hämtar Binkis mig direkt, Ni som kände Ulme, vi ha kanske en ny Ulme?

Nu ska jag kolla Grey´s, Olle och Playboy mansion.

Har just beställt delicard.se fick presentkort från jobbet :-)

länktips www.islandsfisk.se
2008-03-05 ? 19:41:28

Så kan det gå ;-)


>En läkare hade uppfunnit en maskin som kunde överföra smärtorna
> under en förlossning till barnets far.
>
> Ett äkta par tog chansen att prova maskinen. Då födseln satte
> igång, blev maskinen inställd på att föra över 25 % av smärtorna
> till fadern,
>
> Men mannen märkte ingenting överhuvudtaget. Läkaren tyckte att
> det verkade märkligt och höjde inställningen till 50 %. Mannen
> märkte fortfarande ingenting, men kvinnan mådde märkbart bättre.
> Efter som det gick så bra, överförde man 100 % av smärtorna till mannen.
>
> Förlossningen fortgick utan att kvinnan hade några som helst
> smärtor och ett välskapt barnföddes. Då mannen kom hem från BB, fann han
> brevbäraren liggandes död vid ytterdörren.
>
2008-03-05 ? 19:33:46

Lång blogg

Dagens  blogg blir gissningsvis lång......


Lilja somnade redan 19 igår kväll, alltså vaknade hon vid halv sex i morse... men det gjorde inget (naturligtvis åt hon två gånger). Så min dag började tidigt. Hannes mamma har skickat massa kort från dopet, vi framkallar aldrig några kort längre. Båda tjejerna har fått varsitt jättefint dopalbum när de döptes, av min faster Agneta och hennes man Lennart. Jag har inte tagit tag i dem direkt, men i morse... Började leta efter foton på Tinna... gissa vad jag hittade, ett o-öppnat kuvert (ja, ni vet sånt Kodak) med foton från kennelmästerskapet 2002 måste det ha varit.... I alla fall var V-kullen bebisar, Aitos, Kent och Vilas ligger och solar sig, Vilas är liten.... Om jag inte minns fel så var det direkt efter snabbaste hund, Whiskey (Plexus) vann har jag för mig... Roxy blev kennelns snabbaste (slog sin mamma, är fortfarande helt säker på att Benny mixtrade med klockan ;-) ...  kommer inte ihåg vem som blev snabbaste veteran, inte heller utomjordning, men gissar att det kan ha varit Leif och Kristins jaktgolden Ebba (Kolas dotter). Sedan är det party, grillkungen Peter-Nizze stolt vid grillen, hmmmm det finns fler som vill ha åt sig titel grillkung, men så länge Ni inte finns på bild så saknas bevis.... För jag är inte ensam om enstaka minnesbortfall ;-)....  Sedan var det ju den aningen diffusa "bärarhistorien", vilka som bar vem framåt natten och diverse nattrastningar.....


I alla fall så var det apellspår morgonen efter, finns en bild på mig, tidig söndagsmorgon, jag och Ilona ligger i soffan, vääääldigt trötta och ska försöka ta oss iväg. Hade ju inte körkort då(var lite långsam med att ta det), och jag fick skjuts till slut till spåret men gick hem och cyklade sen tillbaka till stugan, jag och Ilona. Nån mer än jag som minns den välbehövliga pytt i pannan på söndagen.

Kennelmästare blev Kristin och Isak! Konstigt nog är inte vinnarna i respektive klass med på kort, utan mest på mig och Malin (Kitty) 2-4 platser och neråt., apellen vet jag, nån som minns ettan, bevakning (visst körde vi elit-spår det året).


Det kennelmästerskapet gick ju Korven bort, gosiga underbara Korven!


Härliga minnen! Är det någon som har digitala kennelmästerskapsbilder, snälla snälla skicka!!!!


I alla fall, det var skoj, korten finns här om någon vill kika!


Fick ihop två fina album... sedan var det dags att hämta Tinna. Väl hemma slog det mig att ringa polisen för att kolla extra om Lilja behöver pass, när Tinna var bebis, flög hon bara med personbevis. Men hon BEHÖVDE PASS, som tar en vecka att få. Det krävdes båda föräldrars underskrift, så iväg till Alvesta, tillbaka till stan, ta kort, fixa pass.... Tinna var supertrött och ville inte alls med.


En vän messade i morse, hade läst bloggen och tyckte den var rörande och faktiskt tyckte synd om mig, nu har min vän ju följt mig på nära håll senaste 10 åren (ja sedan "olyckan"), men i alla fall, ska dela med mig av det jag skrev till dig, hoppas att du inte misstycker att jag lägger ut det på bloggen, vad dom här 10 åren lärt mig.

"Man får vara glad för det man har, inte sörja det man inte har. Påverka det du kan påverka, släpp det du inte kan påverka. Umgås bara med goda energier, lämna de dåliga. Älta inte det du gjort som du är missnöjd med, utan se istället till att inte försätta dig i samma situation igen" //Ninni


Man måste alltid sätta saker i perspektiv, det finns alltid de som har det värre och upplevt värre saker. Charlotte det du berättade för mig om i helgen, var rörande!

Jag vill understryka, att jag är lycklig över det jag har, det jag upplevt de senaste tio åren, är extremt, som jag inte önskar någon. Men livet är som det är, jag kan inte förändra eller påverka något av det som hänt idag, men jag kan påverka framtiden, mina barn, min familj, vänner, hjärtan.


Rolf och jag diskuterar ofta livet och andra djupa saker, om jag hinner så ska jag berätta lite om det ikväll... eller en annan gång


Lina, din "fjäril", be honom/henne läsa vad jag skrev ovan.

2008-03-04 ? 21:51:08

Text...

Denna text var med i senaste Bergundasnittet.... skrivet av en av morfars bästa vänner sedan 75 år!!

Till minnet av Sven Gustav Nilsson

  

En välkänd och avhållen medlem av vår hembygdsförening har avlidit. Den 24 januari  2008 dog Sven Gustav Nilsson i en  ålder av 84 år. Begravningsgudstjänsten ägde rum i Bergunda kyrka med vår församlingspräst Harald Gustafsson som officiant. Sven Gustav vilar nu på Bergunda kyrkogård.


Utöver de närmaste i familjekretsen följde många grannar och vänner Sven Gustav till den sista vilan. Hans bortgång väckte stor förstämning i bygden Hans varma och särpräglade personlighet hade gett honom många vänner. Minnesstunden i Öjaby församlingshem präglades av några ord som Sven Gustav hade önskat: Gråt ej för att jag är borta. Gläds för att jag funnits.




Sven Gustav Nilsson växte upp på Storgatan 4 i Växjö. Båda föräldrarna ägnade sig åt affärer fast i olika branscher. Fadern var den dynamiske och kraftfulle trävaruhandlaren Gustav Adolf Nilsson, vanligen kallad G.A. Modern Anna drev Jenny Nilsson manufakturaffär som var inrymd i fastigheten.


Efter avslutad skolgång blev Sven Gustav sin fars kompanjon. De gjorde skogsaffärer och drev även en sågverksrörelse. 1932 köpte fadern Marklanda gård från Bergqvara.  Ett tjugotal år var gården utarrenderad till olika brukare. År 1952 gifte sig Sven Gustav med Elly Svensson. De fick döttrarna Kristina, Birgitta och Margareta. 1955 övertog Sven Gustav Nilsson och hustrun Elly driften av gården. Med ungdomlig kraft och med ett stort intresse för modernt jordbruk och med hjälp av sina två lantarbetare Allan Claesson och Per-Elof Lundgren påbörjade han ett stort utvecklingsarbete på gården.  Mjölken, skogen och köttproduktionen var basen. Effektiviseringen i ladugården var helt nödvändig och Sven Gustav var energisk i arbetat med att förbättra såväl djuromsorgen som arbetsmiljön för de anställda. 1985 gick dottern Margareta och hennes make Lars Lindsten in som delägare.  Lars och Sven Gustav blev goda kompanjoner och Sven Gustav fick en ny låga i sitt engagemang för gården. Mjölkkorna blev fler och byggnader uppfördes. Även skogens skötsel omfattades med stort intresse.


1989 tyckte Sven Gustav att det var dags för pension och sålde resterande del till Lars och Margareta. Men den gamle bonden kunde inte helt dra sig tillbaka. Han arbetade varje dag till 2003 då han var 79 år. De som var morgonpigga kunde se honom valla sin stora koflock framför sig sommarmorgnar vid femtiden


Som en följd av Lars Lindstens död 2003 avvecklades företaget och senare även större delen av gården. Mangårdsbyggnaden på Marklanda renoverades men Sven Gustav valde att flytta till en bekväm bostad på Västra Esplanaden i Växjö. Där fann han sig väl till rätta. Närheten till biblioteket var en viktig faktor. Vi kunde se honom promenera på gatorna med sin rollator. Han träffade många vänner för trivsamma samtal


Sven Gustav hade vänskapens och berättandets gåva. Han hade ett otroligt minne. Det var en upplevelse att höra honom berätta minnen från trakten av Linnégatan, där han växte upp.  Vännerna glömmer inte när de vandrade med honom på markerna kring Marklanda. Han berättade om gårdens historia, om Marklanda sjö, om den gamla byn, där nu endast några stengrunder talar om var byn en gång legat, eller Marklanda Boke, där man tyckte sig höra spelmannen som spelade upp till dans på dansbanan. Sven Gustavs berättelser är klenoder i hembygdsföreningens arkiv. Hans bidrag i "Bergundasnitt" beredde många människor stor glädje.


Bergunda kyrka var Sven Gustavs andliga hem. Sällan fattades han då kyrkklockorna ringde till gudstjänst. I 36 år var han kyrkvärd. Dessförinnan var han under en följd av år boställesvärd och kyrkokassör. Han gladde sig åt att Margaretas sambo Rolf Löwing blev den som skulle efterträda honom som kyrkvärd och kyrkorådsledamot. Bergundaborna vande sig vid att se och höra Sven Gustav läsa söndagens texter, tydligt och klart, utan glasögon. I kyrkan fann han sin trygghet. Trygg i sin tro somnade han in då hans stund på jorden var ute.

2008-03-04 ? 21:40:16

åååå

Åh j*kla blogg.se
dagens inlägg är borta, hur trött blir man
2008-03-03 ? 21:49:26

Oj!

Det blev massa roliga historier..... blogg.se måste gillat dom... o mitt i ligger dagens inlägg inklämt
 men men.. som vi brukar säga på jobbet, bryt ihop eller bit ihop... är bara å gilla läget.... blir hårdträning idag, massa scrolla...


nu

måste jag sluta blogga... å surfa... dags att väcka pappan som skulle lägga dotterna, pappa Hannes snarkar och Tinna undrar om hon får komma fram o kolla på tv... näääääää dagis imon (liten som sa till dagisfröknarna att hon fick sitta uppe på natten o kolla på tv)


vi har

faktiskt regler här hemma, aningen okonsekventa föräldrar bara.... tur att hundarna är vältränade "Binkis du får inte ligga i soffan... har jag ju sagt"...
2008-03-03 ? 21:48:30

Oj!

Det blev massa roliga historier..... blogg.se måste gillat dom... o mitt i ligger dagens inlägg inklämt
 men men.. som vi brukar säga på jobbet, bryt ihop eller bit ihop... är bara å gilla läget.... blir hårdträning idag, massa scrolla
2008-03-03 ? 21:46:39

Oj!

Det blev massa roliga historier..... blogg.se måste gillat dom... o mitt i ligger dagens inlägg inklämt
 men men.. som vi brukar säga på jobbet, bryt ihop eller bit ihop... är bara å gilla läget.... blir hårdträning idag, massa scrolla
2008-03-03 ? 21:38:25

kom på mailen...

Lille Kalle satt i bastun tillsammans med sin farfar. Efter en stund undrar lille Kalle:
- Varför har du så stora händer, farfar?
- Jo, jag har ju jobbat en hel del i mina dagar.
- Och varför har du så stora fötter, farfar?
- Jo, jag har gått omkring en hel del i mina dagar.
Efter en stunds tystnad säger Kalle lite fundersamt:
- Men farfar, kissat har du inte gjort särskilt mycket i dina dagar.

*********
Albert var på rodeo och prövade den vildaste hästen av dem alla. Till slut lugnade sig den utmattade hästen och Albert kunde kliva av.
- Fantastiskt, utbrast rodeoägaren. Jag trodde aldrig att någon skulle kunna hålla sig kvar på den hästen.
- Äsch, det var väl inget, svarade Albert. Du skulle ha sett när frugan hade kikhosta i vintras.
************
En liten ekorre var lite pilsker en dag, men det fanns ju ingen annan
ekorre i närheten.
Han mötte en hare och frågade:
- Kåt eller?
Haren svarade:
- Är du knäpp eller? Jag är ju en hare, det går ju inte.
Ekorren gick vidare. Mötte ett rådjur. Och frågade:
- Kåt eller?
Rådjuret svarade:
- Går ju inte fattar du väl jag är ju ett rådjur.
Ekorren började bli lite nedslagen. Men då mötte han en björn och frågade:
- Kåt eller?
Björnen blev lite konfunderad, han var ju lite sugen men egentligen inte
på en ekorre, men han såg ju att ekorren var hemskt sugen så han sa kör
till då. Det skulle väl snart vara avklarat.
Men just som ekorren skulle till att köra in den så råkade björnen
trampa på en humla som stack honom naturligtvis. Och björnen skrek högt.
- Aooooo!!!
Då kikade ekorren fram lite försynt och sa:
- Första gången eller..?
**********

Ett par som varit gifta i 15 år håller på med arbete i sin trädgård.
Frun står på alla fyra med ändan i vädret och rensar ogräs i rabatten när maken vräker ur sig.
- Gumman, du börjar lägga på hullet, du är ju lika stor som grillen.
Som bevis måttade över fruns ända och sedan över grillen som stod på uteplatsen och utbrast halvskrattande.
- Vad var det jag sa, precis samma storlek!
Frun blev väldigt förnärmad av hans påhopp och beslutade sig för att han kunde gott göra resten trädgårdsarbetet själv.
Hon gick in och tilltalade inte maken mer resten av dagen.
På kvällen när de går till sängs så kryper maken intill sin fru och undrar om de inte ska ha lite kärlek.
Frun vänder då ryggen åt honom och visar tydligt sitt ogillande.
- Men vad är det gumman ? frågar maken oförstående.
Frun svarar väsande, ironiskt och triumferande.
- Tror du verkligen att jag tänder upp den här stora grillen för en ynka liten prinskorv?
*************
Varför är det fotavtryck på bildskärmen ?
En blondin har försökt gå in på Internet!

Vad säger en blondin som är på toppen av sin karriär?
Välkommen till McDonald's.

Vad er blondinernes kampsång?
Blondiner, blondiner, blondiner, B .... L ...... öhhh ........blondiner, blondiner.

Vad är brunt, svart, gult och blått?
En brunett som berättat ett blondinskämt för mycket

Vad kallar man en hjärncell i en blondins huvud?
Turist

...........
alltså det finns fler.. lite grövre, nån som vill läsa... mailar över.... vissa tåliga vänner har redan fått dom

2008-03-03 ? 21:34:41

kom på mailen...

Lille Kalle satt i bastun tillsammans med sin farfar. Efter en stund undrar lille Kalle:
- Varför har du så stora händer, farfar?
- Jo, jag har ju jobbat en hel del i mina dagar.
- Och varför har du så stora fötter, farfar?
- Jo, jag har gått omkring en hel del i mina dagar.
Efter en stunds tystnad säger Kalle lite fundersamt:
- Men farfar, kissat har du inte gjort särskilt mycket i dina dagar.

*********
Albert var på rodeo och prövade den vildaste hästen av dem alla. Till slut lugnade sig den utmattade hästen och Albert kunde kliva av.
- Fantastiskt, utbrast rodeoägaren. Jag trodde aldrig att någon skulle kunna hålla sig kvar på den hästen.
- Äsch, det var väl inget, svarade Albert. Du skulle ha sett när frugan hade kikhosta i vintras.
************
En liten ekorre var lite pilsker en dag, men det fanns ju ingen annan
ekorre i närheten.
Han mötte en hare och frågade:
- Kåt eller?
Haren svarade:
- Är du knäpp eller? Jag är ju en hare, det går ju inte.
Ekorren gick vidare. Mötte ett rådjur. Och frågade:
- Kåt eller?
Rådjuret svarade:
- Går ju inte fattar du väl jag är ju ett rådjur.
Ekorren började bli lite nedslagen. Men då mötte han en björn och frågade:
- Kåt eller?
Björnen blev lite konfunderad, han var ju lite sugen men egentligen inte
på en ekorre, men han såg ju att ekorren var hemskt sugen så han sa kör
till då. Det skulle väl snart vara avklarat.
Men just som ekorren skulle till att köra in den så råkade björnen
trampa på en humla som stack honom naturligtvis. Och björnen skrek högt.
- Aooooo!!!
Då kikade ekorren fram lite försynt och sa:
- Första gången eller..?
**********

Ett par som varit gifta i 15 år håller på med arbete i sin trädgård.
Frun står på alla fyra med ändan i vädret och rensar ogräs i rabatten när maken vräker ur sig.
- Gumman, du börjar lägga på hullet, du är ju lika stor som grillen.
Som bevis måttade över fruns ända och sedan över grillen som stod på uteplatsen och utbrast halvskrattande.
- Vad var det jag sa, precis samma storlek!
Frun blev väldigt förnärmad av hans påhopp och beslutade sig för att han kunde gott göra resten trädgårdsarbetet själv.
Hon gick in och tilltalade inte maken mer resten av dagen.
På kvällen när de går till sängs så kryper maken intill sin fru och undrar om de inte ska ha lite kärlek.
Frun vänder då ryggen åt honom och visar tydligt sitt ogillande.
- Men vad är det gumman ? frågar maken oförstående.
Frun svarar väsande, ironiskt och triumferande.
- Tror du verkligen att jag tänder upp den här stora grillen för en ynka liten prinskorv?
*************
Varför är det fotavtryck på bildskärmen ?
En blondin har försökt gå in på Internet!

Vad säger en blondin som är på toppen av sin karriär?
Välkommen till McDonald's.

Vad er blondinernes kampsång?
Blondiner, blondiner, blondiner, B .... L ...... öhhh ........blondiner, blondiner.

Vad är brunt, svart, gult och blått?
En brunett som berättat ett blondinskämt för mycket

Vad kallar man en hjärncell i en blondins huvud?
Turist

...........
alltså det finns fler.. lite grövre, nån som vill läsa... mailar över.... vissa tåliga vänner har redan fått dom

2008-03-03 ? 21:34:21

kom på mailen...

Lille Kalle satt i bastun tillsammans med sin farfar. Efter en stund undrar lille Kalle:
- Varför har du så stora händer, farfar?
- Jo, jag har ju jobbat en hel del i mina dagar.
- Och varför har du så stora fötter, farfar?
- Jo, jag har gått omkring en hel del i mina dagar.
Efter en stunds tystnad säger Kalle lite fundersamt:
- Men farfar, kissat har du inte gjort särskilt mycket i dina dagar.

*********
Albert var på rodeo och prövade den vildaste hästen av dem alla. Till slut lugnade sig den utmattade hästen och Albert kunde kliva av.
- Fantastiskt, utbrast rodeoägaren. Jag trodde aldrig att någon skulle kunna hålla sig kvar på den hästen.
- Äsch, det var väl inget, svarade Albert. Du skulle ha sett när frugan hade kikhosta i vintras.
************
En liten ekorre var lite pilsker en dag, men det fanns ju ingen annan
ekorre i närheten.
Han mötte en hare och frågade:
- Kåt eller?
Haren svarade:
- Är du knäpp eller? Jag är ju en hare, det går ju inte.
Ekorren gick vidare. Mötte ett rådjur. Och frågade:
- Kåt eller?
Rådjuret svarade:
- Går ju inte fattar du väl jag är ju ett rådjur.
Ekorren började bli lite nedslagen. Men då mötte han en björn och frågade:
- Kåt eller?
Björnen blev lite konfunderad, han var ju lite sugen men egentligen inte
på en ekorre, men han såg ju att ekorren var hemskt sugen så han sa kör
till då. Det skulle väl snart vara avklarat.
Men just som ekorren skulle till att köra in den så råkade björnen
trampa på en humla som stack honom naturligtvis. Och björnen skrek högt.
- Aooooo!!!
Då kikade ekorren fram lite försynt och sa:
- Första gången eller..?
**********

Ett par som varit gifta i 15 år håller på med arbete i sin trädgård.
Frun står på alla fyra med ändan i vädret och rensar ogräs i rabatten när maken vräker ur sig.
- Gumman, du börjar lägga på hullet, du är ju lika stor som grillen.
Som bevis måttade över fruns ända och sedan över grillen som stod på uteplatsen och utbrast halvskrattande.
- Vad var det jag sa, precis samma storlek!
Frun blev väldigt förnärmad av hans påhopp och beslutade sig för att han kunde gott göra resten trädgårdsarbetet själv.
Hon gick in och tilltalade inte maken mer resten av dagen.
På kvällen när de går till sängs så kryper maken intill sin fru och undrar om de inte ska ha lite kärlek.
Frun vänder då ryggen åt honom och visar tydligt sitt ogillande.
- Men vad är det gumman ? frågar maken oförstående.
Frun svarar väsande, ironiskt och triumferande.
- Tror du verkligen att jag tänder upp den här stora grillen för en ynka liten prinskorv?
*************
Varför är det fotavtryck på bildskärmen ?
En blondin har försökt gå in på Internet!

Vad säger en blondin som är på toppen av sin karriär?
Välkommen till McDonald's.

Vad er blondinernes kampsång?
Blondiner, blondiner, blondiner, B .... L ...... öhhh ........blondiner, blondiner.

Vad är brunt, svart, gult och blått?
En brunett som berättat ett blondinskämt för mycket

Vad kallar man en hjärncell i en blondins huvud?
Turist

...........
alltså det finns fler.. lite grövre, nån som vill läsa... mailar över.... vissa tåliga vänner har redan fått dom

2008-03-03 ? 21:33:49

kom på mailen...

Lille Kalle satt i bastun tillsammans med sin farfar. Efter en stund undrar lille Kalle:
- Varför har du så stora händer, farfar?
- Jo, jag har ju jobbat en hel del i mina dagar.
- Och varför har du så stora fötter, farfar?
- Jo, jag har gått omkring en hel del i mina dagar.
Efter en stunds tystnad säger Kalle lite fundersamt:
- Men farfar, kissat har du inte gjort särskilt mycket i dina dagar.

*********
Albert var på rodeo och prövade den vildaste hästen av dem alla. Till slut lugnade sig den utmattade hästen och Albert kunde kliva av.
- Fantastiskt, utbrast rodeoägaren. Jag trodde aldrig att någon skulle kunna hålla sig kvar på den hästen.
- Äsch, det var väl inget, svarade Albert. Du skulle ha sett när frugan hade kikhosta i vintras.
************
En liten ekorre var lite pilsker en dag, men det fanns ju ingen annan
ekorre i närheten.
Han mötte en hare och frågade:
- Kåt eller?
Haren svarade:
- Är du knäpp eller? Jag är ju en hare, det går ju inte.
Ekorren gick vidare. Mötte ett rådjur. Och frågade:
- Kåt eller?
Rådjuret svarade:
- Går ju inte fattar du väl jag är ju ett rådjur.
Ekorren började bli lite nedslagen. Men då mötte han en björn och frågade:
- Kåt eller?
Björnen blev lite konfunderad, han var ju lite sugen men egentligen inte
på en ekorre, men han såg ju att ekorren var hemskt sugen så han sa kör
till då. Det skulle väl snart vara avklarat.
Men just som ekorren skulle till att köra in den så råkade björnen
trampa på en humla som stack honom naturligtvis. Och björnen skrek högt.
- Aooooo!!!
Då kikade ekorren fram lite försynt och sa:
- Första gången eller..?
**********

Ett par som varit gifta i 15 år håller på med arbete i sin trädgård.
Frun står på alla fyra med ändan i vädret och rensar ogräs i rabatten när maken vräker ur sig.
- Gumman, du börjar lägga på hullet, du är ju lika stor som grillen.
Som bevis måttade över fruns ända och sedan över grillen som stod på uteplatsen och utbrast halvskrattande.
- Vad var det jag sa, precis samma storlek!
Frun blev väldigt förnärmad av hans påhopp och beslutade sig för att han kunde gott göra resten trädgårdsarbetet själv.
Hon gick in och tilltalade inte maken mer resten av dagen.
På kvällen när de går till sängs så kryper maken intill sin fru och undrar om de inte ska ha lite kärlek.
Frun vänder då ryggen åt honom och visar tydligt sitt ogillande.
- Men vad är det gumman ? frågar maken oförstående.
Frun svarar väsande, ironiskt och triumferande.
- Tror du verkligen att jag tänder upp den här stora grillen för en ynka liten prinskorv?
*************
Varför är det fotavtryck på bildskärmen ?
En blondin har försökt gå in på Internet!

Vad säger en blondin som är på toppen av sin karriär?
Välkommen till McDonald's.

Vad er blondinernes kampsång?
Blondiner, blondiner, blondiner, B .... L ...... öhhh ........blondiner, blondiner.

Vad är brunt, svart, gult och blått?
En brunett som berättat ett blondinskämt för mycket

Vad kallar man en hjärncell i en blondins huvud?
Turist

...........
alltså det finns fler.. lite grövre, nån som vill läsa... mailar över.... vissa tåliga vänner har redan fått dom

2008-03-03 ? 21:13:07

En Leif vill jag ha

http://www.lifeofleif.com

min kommande lilla gårdshundhane, ja vars föräldrar inte ens träffats ännu, skulle kunna få heta Leif... ja eller Nisse...

Mina grannar på Marklanda hade Tilda (spaniel) Alf och Selma (tyskar) och katten Gösta!

Bertil, Kennert, Leif, Nisse eller Håkan ligger bra till... Nää Kurt-Åke, som Gustavs polare heter.

När sotaren kommer, vänligen släpp inte ut Kurt-Åke och tikarna, Kurt-Åke smiter och jagar om ha kommer ut...
2008-03-03 ? 20:09:44

Tjaaaa..... idag var det väl inte äntligen måndag....

Lilja har lärt sig somna själv, lägger henne bara i sängen och hon somnar! Det är skönt!

For runt halva stan idag för att få en klipptid till Tinna, Elizabeth som vi brukar gå till, extremt duktig, var ledig. Till slut fick vi en tid hos en annan tjej på Hårspecialisten, Tinna blev inte alls nöjd, det var inte Elizabeth... Kolla bild i Hannes blogg.

Sedan har vi varit på fotografering ikväll, bla till Smålandsposten.
Egentligen skulle vi gjort den dagen morfar dog, Lilja hade ju hunnit växa ur sina kläder, vi som skulle ha rosa alla tre i samma nyans... så blev det inte!

Har fortfarande inte löst kavaljer åt Sunna.... tror jag ska fjäska lite "för en stor sångares ägare"....

Imorgon ska Lilja vaccineras, sedan ska jag upp på jobbet en sväng.....
2008-03-03 ? 19:57:29

:-)

Ett äldre samepar, Arne och Elsa, är på semester i mellersta USA. En dag är Arne ute och promenerar själv på gatorna i en småstad. Arne, som alltid har drömt om att äga ett par äkta cowboyboots, blir alldeles till sig när han får syn på ett par i ett skyltfönster. Dessutom är de nedsatta till halva priset. Han går in och köper dem, sedan promenerar han tillbaka mot hotellet med stolta steg för att visa frugan sitt inköp.
- Ser du något som är annorlunda, Elsa? frågar han och ställer sig mitt i rummet.
Elsa slänger en blick på honom och svarar:
- Nix.
Arne blir frustrerad och stormar in i badrummet där han tar av sig alla kläder tills han står spritt språngande naken, iklädd endast sina nya, blänkande boots. Han går ut i rummet igen och ställer samma fråga:
- Nå Elsa, ser du något ANNORLUNDA?
Elsa tittar upp och säger:
- Vad skulle det vara? Den pekar neråt i dag, den pekade neråt i går och den kommer att peka neråt i morgon.
Arne blir ännu mer frustrerad och skriker:
- OCH VET DU VARFÖR DEN PEKAR NERÅT, ELSA? DEN PEKAR NERÅT FÖR ATT DEN TITTAR PÅ MINA NYA BOOTS!
Elsa skakar på huvudet och suckar:
- Du skulle ha köpt en hatt, Arne, du skulle ha köpt en hatt...  
2008-03-02 ? 18:22:21

varför vinner inte jag 4 i rad

Vi har haft turnering i 4 i rad, Hannes vann hela tiden, dåligt av honom, han är ju ingen tävlingsmänniska, så han kunde väl lägga sig iallafall ibland.

Melodifestivalen, gillar inte Pirelli, men hallå vilken låt! Underbar! Jag är mer av Linda Bengtzing-fan...

Var inte jättepigg i morse,  Lilja sov, så jag passade på att rida. Geysir hade tappat en sko så det fick bli Stjarni, inte min typ av häst, jag ska nog bara rida honom kravlöst, blir bara irriterad annars. Tycker han är lat, det blir inget bra. Rolf rider honom mycket bättre.

Nästa helg hade jag behövt åka på gårdshundsklubbens årsmöte, men Hannes ska ivåg och mamma hinner inte hänga med, får se om jag och Lilja åker ensamma.

Mia, vad heter hannen du ska para Sally med?

2008-03-01 ? 17:54:14

Sagas blivande (Ambra)

ser ut såhär:
http://hem.bredband.net/fjellalundasdsg/Bilder/FJAgust002.jpg
2008-03-01 ? 16:52:51

Igång sedan halv sju i morse

Men först, Binkis mäter hela 31 cm!!!!!!!!!! Prinskorvstillväxt, plus att hon har börjat löpa idag!!! Lillsnuttan vet varken ut eller in, så hon är träningsbefriad.

och läs gärna en fin dikt http://linahallberg.blogg.se/ 

Läs.. tänk efter, fin va!

Vi steg upp vid halv sju i morse, åt frukost och började sedan flytta möbler, Tinnas nya säng, in med gamla tvn på hennes rum, flytta bokhyllor., soffa, soffbord... mm... tunga grejer. Jag är iallafall helt slut... kanske bildbloggar sen...

Ikväll blir det storm.. kanske