2009-06-30 ? 11:40:45

30 juni

11.31
Tänk om vi kunde få lite åska, när det är sååå kvavt...
Sitter och försöker knyta ihop säcken inför lördagen, det ska bli trevligt att träffa alla hundar med familjer, maten är beställt, instruktörer klara och priserna är hämtade... jag var ju sent ute, pratade med gravyrbolaget i våras och det var lugnt att beställa priserna (utmaningen, snabbaste hund) en vecka innan och vi pratade om månadsskiftet juni/juli. Så när jag kom i fredags.... nää vi går på semester idag, så jag fick ett minimalt urva av färdigmonterade priser.

Rosa, Lilja ska börja i Öjaby....
Jenny, mörk fux= Tórdis, brunskäck= Töfradís, svartskäck= Tindra, rödblack = Unnur, svart= Karolina Sól, fux och skäck ihop är Tandri och Thule.

ja... och den lilla skruttan som sitter vid bordet och äter från gaffel är Binkis ;-)

Betalade räkningar i morse, misslyckades helt, skulle betala foder och betalade 5000 kr för mycket och märkte det först när pengarna var skickade.. åh vad jobbigt, men som tur var löste det sig... dåålig fokus, man ska inte sitta framför datorn i så här fint väder!
2009-06-29 ? 18:23:36

29 juni

18.17
Ett sånt underbart väder!!!
Ikväll har Freyja åkt till fodervärd, hittade en kanontjej i Växjö och hon ska stå i Lilla Pene.

Lilja har besökt sitt dagis, hon gillade det!

Det blir representater från alla våra kullar på kennelträffen, även om jag till nästa år bör lägga den när det inte är högsommar och mitt i semestern.

Lite bilder från G-kullen:


Våra härliga hästar:
Götängens Bianca Bratz "Binkis"
2009-06-29 ? 18:14:00

glada barn

0-6f7a192d91581b0ac9694099811dc046.png

Kolla varifrån!

härligt i värmen att leka med vatten

2009-06-28 ? 17:18:03

F-kullen

2009-06-27 ? 11:02:37

27 juni

11.01
Brá har fölat, ett fuxföl med stjärn efter Jór...
Mamma och Rolf tror det är en hingst, så då är det väl ett sto, jag har inte tittat på den ännu.. återkommer med bilder.
2009-06-26 ? 18:40:57

Lilja

0f897711632ab70430b070ecba5f968f.png

Kolla varifrån!

Lilja somnade på vägen hem, ja, efterklok mamma konstaterar att det blev kanske lite mycket för hemma, även om det var skoj!

2009-06-26 ? 15:48:16

sunna

5149dc523812f39a05c12cef1413eb66.png

Kolla varifrån!

vi har ingen feber idag och åkt till linneparken. Sunna åker glatt Rutschkana med barnen.

2009-06-26 ? 09:24:30

26 juni

18.02
Trots att vi är lite halvmosiga, satsade vi på en tur till Linnéparken, jag, barnen och Sunna. Sunna är så behändig att ha med, hon anpassar sig efter läget, men så när det var bara vi vid klätterställningen och rutschkanan, så fick hon leka med barnen och sprang upp i rutschkanan och åkte ner, fyra gånger innan jag sa stopp, då kom andra barn... Är det Sunna och Mamma Mu som hittar på sådant?

Jag fick denna bedårande bild av Veronika på Enya och hennes kompis Sipp-Ann.:Så kan jag berätta att de blivande valpägarna till F och G-valparna är:
Raija Aumanen, kennel Croisantin, Finland
Elina Mäkinen, Finland
Familjen Suihko, Tranås
Lena Sandberg-Nilsson, Vimmerby
Familjen Jönsson, Trelleborg
Lisbeth och Boo Johansson, Göteborg
Anne-Liv Sollesnes Fjeld, Norge (Anne-Liv har sedan tidigare en dotter till Aza :-)

Så sparar vi på två tikar i några veckor, för att se om det kan finnas någon som kan komma platsa i vår avel i framtiden... ja och givetvis hoppas Hannes på en viltspårhund.

13.24
Som Ni kunnat läsa på hemsidan är Sara såld....09.21
Tyvärr har vi fått besked om den fina hingsten Atgeir frá Vatnsleysu, inte kommer till oss i sommar och betäcker, han har blivit allvarligt sjuk och måste vila... däremot så kommer han tidigt nästa år istället.
Så vi har nog planer på att hoppa över att betäcka våra ston iår, vi har väl inte bestämt oss till 100 %, men det lutar väl åt det.

Valparna mår suveränt, Lilja är glädjande nog lite piggare.
2009-06-25 ? 19:58:40

Kennelträff

Vill gärna påminna alla valpköpare till A-G kullarna om kennelträffen, sista anmälan 27 juni, hjärtligt välkomna hälsas givetvis Ni som inte deltagit tidigare:


Alla valpköpare (A-E-kullarna, även blivande valpköpare i F & G-kullarna) hos Götängens kennel, samt hanhundsägare till våra kullar hälsas hjärtligt välkomna till vår kennelträff 4 juli 2009 .
 
Vi kommer hålla till i Schäferklubben Alvestas klubbstuga/apellplan ( http://www.ogalvesta.se/ ).
 
Samling lördagen 4 juli kl. 13.00 (kom gärna en stund innan), vi börjar vår kennelträff med att under eftermiddagen prova på IPO (internationellt bruks). SK Alvestas duktiga intruktörer kommer under eftermiddagen ge samtliga ekipage individuell introduktion inom både spår och lydnad, alla kommer få lägga spår/köra ett lydnadspass, samt teorilektion. Dessutom får vi en uppvisning i C-arbete (bitarbete/skydd). 175 kr/hund, utan hund 100 kr,  kostar detta, som går till klubben. Det blir minst fyra intruktörer. Om det finns fler hundar i familjen så går det givetvis bra att deltaga (175 kr/ekipage)
Kvällen blir fest (69 kr/person, medtag egen dricka), medtag starkare dryck om det önskas, sedan blir det toppenparty till valfritt klockslag!
 
Det finns möjlighet att tälta, ställa upp husvagn/husbil, dock ej elplats, eller madrass i klubbstugan. Kylskåp finns till frukostmat. Vi har tillgång till klubbstugan hela helgen, en mycket fin stuga med gott om sittplats både inne och ute, toalett, dusch, kök mm.
 
I klubbstugan finns dricka, kaffe, kakor mm till försäljning under hela helgen (gynnar klubben).
Under lördagskvällen tävlar vi i snabbaste hund enligt tradition samt prisutdelning i utmaningen. Givetvis ger det poäng att delta på lördagsträningen!
 
Anmälan senast 27 juni, per mail eller telefon!
För att slippa hantera kontanter under träffen, så önskar vi att betalning för mat (69 kr/person samt träningen 175/100 kr) sker till vårt bankgiro 5397-1966
 
Välkomna!
Hannes, Ninni, Tinna & Lilja
2009-06-25 ? 10:03:46

25 juni


Furia

Fixa

Flizan

16.48
Vad är detta, det är sommar och alla ska vara friska.... glada och ligga i solen!
Lilja och jag somnade till i soffan efter lunch.. sov och vaknade 13.30, Tinna skulle hämtas på dagis för 30 minuter sedan! Men det var lugnt sa fröknarna...
Så kom vi hem, den ena tröttare än den andra.. barnen åt lite så styrde vi om eftermiddagen till soffmys och kollade på Skoppa & Skrítla...
så efter en stund, klagar Tinna över halsont och huvudvärk.. så gick det 30 minuter... så började jag också klaga :-/

09.57
Några bilder tagna av Aza´s lillmatte:

Fixa & Figaro

Frigg & Fenix

Furia & Flizan

Lilja är fortfarande inte helt återställd, vi var hos doktorn igår, halsodlingen var klar och penicillinet är rätt. Men hon vägde endast 9100 gram (nedgång med 150 gram sedan i början på maj), men däremot vuxit till 80 cm, från 77cm, även om det är svårt att få exakt längd. Men det märks verkligen att både vara för tidigt född och alla de infektioner hon haft, inte varit det bästa för hennes vikt och längd... hon är ju trots allt född nov 07....
Hannes är också lite småsjuk, fast han inte verkar vilja erkänna det... ;-)
2009-06-24 ? 12:54:01

24 juni

12.45
Vart valparna hamnar börjar i stilla takt ta form, men spridda blir de över hela norden.
Igår tog jag mig en "egen kväll", köpte Mac Donalds-mat, åkte till klubben, tränade från 18.00 och var hemma 23.30.
Då var Tosse trött. Hon gick riktigt bra i lydnaden, dags att få till samtliga momenten till IPO1, klättringen och apporteringen har jag inte riktigt lagt nog med energi vid innan, men det går bra.. Jag har ju inte riktigt vågat belasta henne efter att hon skadade sig med hopp/klättring, men nu är hon friskförklarade och inga problem att köra på. Spärren hon haft i huvudet vid hoppet börjar sakta släppa. Jag anser att hon behöver hoppträna, lära sig bedömma avstånd och parera, inte bara kasta sig över.
Däremot gick skyddet sådär, hon var trött av värmen och saknade lite energi, lite synd...  Betten var inte riktigt bra och hon verkade trött. Men i och för sig är det väl inte så konstigt, det var länge sedan vi hade värme.

Jo, tänkte berätta varför G-valparna heter Go....
Visade Lilja och Hannes bilderna jag tog, efter ha döpt F-kullen så sa jag till Hannes att han fick ge mig lite tips på namn... så kom han och Lilja till datorn och Hannes frågade Lilja vad "Lilla vov vov skulle heta, på G"... jo Goð sa Lilja på isländska, vilket betyder snäll.. så därför fick de heta Go.... :-)
2009-06-23 ? 12:58:48

23 juni


14.20
Har betat av ca 30 mail och telefonen går varm, förstår att många väntar spänt på valpinfo! Glädjande att så många dessutom bokar valp långt fram i tiden, att redan nu välja med omsorg vart man vill köpa valp, då hinner man ju också träffa våra hundar i god tid för att känna om just vår typ av gårdshundar passar för ens familj.

Har fått hälsningar från Elton, Elvis och Enya, de mår kanon och allt går bra. Hannes hade just pratat med Keith, de hade varit på Öland över midsommar och Alva (Evita) är helt fantastiskt. Inte en enda kiss eller bajsolycka inne heller.
Fick detta mail "Evita (Alva) har inte kissat eller bajsat inne en enda gång sedan de fick henne helt otroligt tyckte Keit, hon vaknar på morgonen går lite runt sen släpper Keit ut henne och hon kissar och bajsar direkt sen får hon godis för att hon har varit så duktig"...
Dessutom hade hon visst skrämt slag på en rottweiler... men det måste varit en feg rottweiler ;-)

Lilja sover, varm och febrig, lilla gosungen..

13.13
Jo förresten, i tidningen Hundsport annonserades det om flera inoff utställningar i sommar, om någon är intresserad, men inte har tidningen så hör av er.... Dessutom går anmälan snart ut till Ronneby... årets kanske vackraste utställning, Ronneby brunn i augusti.

Jag vill gärna påminna, även om Ni anmält er muntligen till mig ang kennelträffen, snälla skicka ett mail ang exakt hur många Ni blir från varje familj, eftersom maten måste beställas den 27 juni och de som betalar in den 27, hinner inte pengarna komma in så jag ser hur många man anmäler sig!

Ni som fått besked om att Ni får valp F och G-kullarna, läs gärna inbjudan till kennelträff på hemsidan, Ni är hjärtligt välkomna.

12.44
Lilla Lilja har fått en rejäl halsfluss, dessutom fick hon röntga lungorna, men som tur är var det inget fel, hon  hade lite låg syresättning igår på sjukhuset, så hon är odlad, tagit blodprover och ska komma tillbaka imorgon, dessutom hade hon gått ner i vikt, i början på maj vägde hon 9250 g, igår 9200 g med kläder och blöja. Lilla gumman....
Men hon har fått penicillin... tur att man har så många underbara människor runt sig som hjälper till med både hundar och hästar.
Jennie och Marie som praktiserade här i höstas, hjälpte mig med hästarna igår, skötte om dem så perfekt.


Bjuder på en härlig bild, lånad från Aza´s blogg:


Nos mot nos, Fenix och mamma Aza
2009-06-22 ? 12:48:19

22 juni

19.51
Tyvärr har hanen i G-kullen somnat in i eftermiddag, mycket ledsamt, men de andra valparna mår bra!

Bilder:
Götängens Go GabbyGötängens Go GlimmaGötängens Go Genna

12.39
Blev nästan osäker på datum... men 22 borde det väl vara ;-)
Trots många försök gick det inte att logga in på bloggen igår, men valparna mår fint.
Lilja är däremot sjuk, igen....

Själv var jag en sväng i Hok och kikade på tävlingar igår, så på kvällen tog vi med oss Sunna och Tosse till Madsjön, de var vilda av lycka!

Försöker lägga in bilder på G-valpar, men det går inte på blogg.se
Om ngn är jättenyfiken, skicka ett mail, så skickar jag bilder
2009-06-20 ? 22:12:03

Midsommardagens kväll

Oj, vilken helg, såååå mycket spänning, så mycket glädje.
Att få valpar innebär ansvar, glädje, spänning, oro och lika väl som allt ska gå vägen, kan allt gå helt åt skogen och man kan förlora både tik och valpar.
Men vi har fått uppleva två komplikationsfria valpningar, vi har inte mindre än TIO friska pigga, ömsom hungriga, ömsom mätta valpar! Två tikar som det inte märks att de varit dräktiga i 62 respektive 63 dygn, hur pigga, fräscha och glada som helst, ja jag ska tillägga hungriga. De är så fina i kroppen, går med lätta steg på promenad och vårdar sina små med största kärlek och ömhet.
TIO små liv, som igår och idag börjat på första sidan i sina livsböcker. Om några dagar vet vi vilka familjer som ska få en ny livskamrat från Götängens. Om ytterligare några veckor vet vi vilken valp som ska flytta till respektive familj. ( veckor går både snabbt och långsamt, men oavsett kommer det hända massor den närmsta tiden med de små liven.
Vi är så lyckliga över hur bra allt gått.

Att sedan få informationen om att Götängens Bárdur (HD A, känd mental status MH, utställd med 1:a) nu även är avelsgodkänd XXX++ i Danmark, flaggan i topp, HURRA! Dessutom blev Aza´s son Gartnervejens Frey af Aza också avelgodkänd XXX++, även han med känd mental status MH.

Jag tackar för era fina kommentarer, men utan så engagerade valpköpare så hade  det inte spelat någon roll vad för hundar vi föder upp, det är tack vare er det går så bra för många av våra "valpar", ja en gång var de alla valpar, nyfödda våta i min hand... idag är de allt från 8, 5 veckor gamla busungar, till mogna damer i valplådan med sina nyfödda.
Så hatten av, vi tackar alla våra valpköpare för att Ni ger våra Götängenshundar ett så bra liv!

God natt, imorgon är en ny dag, undrar vilken spänning den kan tänkas bjuda på?

Ninni, Hannes, Tinna & Lilja
2009-06-20 ? 20:24:00

F-kullens och G-kullens namn

F- kullen http://marklanda.blogg.se/2009/june/f-midsommarfirare-.html
Götängens Figaro Midsommarprins
Götängens Furia Midsommarhjärta
Götängens Frigg Midsommarsol
Götängens Fenix Midsommarkavaljer
Götängens Fixa Midsommardröm
Götängens Flizan Midsommarblomma

G-kullen:

Götängens Grefve Ebbe (hane)
Götängens Go Gabby (tik med bläs)
Götängens Go Glimma (tik med bläs, prick på huvudet)
2009-06-20 ? 19:52:42

Bilder G-kullen


 

Plötsligt går det inte att publicera bilder på blogg.se men håll till godo med dessa så länge.
Givetvis kommer det bilder på valparna en och en, men inte ikväll utan fixar det imorgon.
Lille hanen är lite gul av fostervatten om någon undrar, men de är alla fina trefärgade valpar, trefärgade som sin far!

2009-06-20 ? 14:34:19

Valp

Saga har fött en trefärgad hane

Mitt i valpningen, presstopp... Götängens Bardur har blivit avelsgodkänd i Danmark XXX++ jippi!
Grattis Jenni!

Vi återkommer, med valpning!

16:22
Saga har fått två trefärgade valpar en hane och  en tik

16.31
Saga har fått ytterligare två tikar, trefärgad.

17.41
Tre tikar och en hane hittills, den lille hanen har fått namnet Götängens Grefve Ebbe!
När denna valpning är över, ska jag ta lite fina bilder och även sätta mig ner och döpa alla valparna. Tyvärr fungerar inte blogg.se mobilbloggtjänst, därför kan vi inte mobilblogga några bilder.
Namnförslag på F och G mottages tacksamt!
Men bjuder så länge på några bilder på Aza´s valpning, tagna av hennes husse Kjelle.


Förstfödde, trf hane, får sin första tvättning av mamma Aza.

Andra valpen, en tik.

Vit-röde hanen på väg ut.

Alldeles ny i världen, trf tiken.
2009-06-20 ? 10:48:18

F.... midsommarfirare :-)

F-kullen, ett underbart gäng som inte ville missa midsommar 2009!
Stolta föräldrar är Azahara och Toragårdens Dalton, så har vi två stolta mormödrar, Charlotte och Sunna, undrar vem som är stoltast :-)


Hane Götängens Figaro Midsommarprins


Tik Götängens Furia Midsommarhjärta


Tik, Götängens Frigg Midsommarsol


Hane Götängens Fenix Midsommarkavaljer


Tik Götängens Fixa Midsommardröm


Tik Götängens Fliza Midsommarblomma

Tack för en spännande midsommarafton Charlotte, Kjelle och Lisa!
2009-06-19 ? 20:11:55

se bilder

http://azahara.blogg.se
2009-06-19 ? 19:03:34

Hane


18:54 Trefärgad hane född!!!

19:09  vit röd tik

19.28 röd vit tik

19:55 hane röd vit

21.20 Trefärgad tik

22.36 Nougatfärgad ? och vit tik
2009-06-19 ? 13:43:44

äntligen värkar

0-7041767214158b1f4b671d8f65c56acf.png

Kolla varifrån!

Aza

2009-06-19 ? 09:41:03

Aza

0-286c6f0aeb2280780c39fcba042ead58.png

Kolla varifrån!

krafs, flås och pust

2009-06-19 ? 08:47:51

nu är det dags

0-15f91e595cbae7b74de02e12a924442c.png

Kolla varifrån!

äntligen, midsommarvalpar igen!

2009-06-18 ? 20:32:24

kvällspromenad

0-5cf0eaab29d6172cbda38c3621500798.png

Kolla varifrån!

Aza har stadigt låg temp nu, vi bara väntar på att det sätter igång

2009-06-18 ? 10:46:40

18 juni

10.43
Midsommar närmar sig med stormsteg, ska det verkligen bli midsommarvalpar för tredje året på raken???
Inga valpar ännu som sagt, men vi får se vad som händer framåt kvällen.
Senast Saga (Ambra) valpade så kom hon igång helt utan förvarning...
Så där lagom till vi skulle gå på andra portionen ;-)
2009-06-17 ? 21:48:59

Hälsning från Götängens Elton "Billy"2009-06-17 ? 15:52:08

Aza

0-68e1e24ccf6c98015f280132211b7096.png

Kolla varifrån!

vilar sig i form..

2009-06-17 ? 08:38:37

17 juni

17.17
De dräktiga systrarna mår utmärkt! Undrar när det kör igång med valpningar.

Sitter och planerar inköp av bilstolar, så alla barnen (blivande tre, nu två) kan åka i båda bilarna, pratat lite med Rosa om det som är kunnig, läste lagen "Dessutom ska barn som är kortare än 135 centimeter använda en särskild skyddsanordning, babyskydd, bilbarnstol eller bältesstol/kudde", lite suddigt, med andra ord kan man låta en bebis åka framåtvänt i vanlig stol... Men det blir nog att behöva köpa tre bakåtvända stolar, puh så dyrt, men Lilja kommer ju behöva sin i minst 2,5 år till. Tinna sitter på bilkudde i volvon, inte riktigt bra, det vore ju kanon som man kunde hitta ngn familj som ska sälja flera stolar till ett bra paketpris, så Tinna kunde få en bältesstol till, en i varje bil.
Ska även kolla på om jag kan hitta ett babyskydd (bebis-bilstol) som man inte behöver spänna fast varje gång utan "klickar" i en fast anordning man monterar. Även om nya bilen är stor så blir det massa fastspännande vid varje biltur, men jag är glad att vi köpte den, annars hade det blivit sååå jobbigt att spänna fast tre barn i den trånga volvons baksäte, eftersom vi inte vill ha dem fram... Hittade denna sida, verkar bra http://www.ntf.se/halland/default.asp?recid=24139
Hm hm hm... planera.. planera... köpa begagnat känns ju också lite riskabelt... får se om man kanske hittar ngn man känner ska ska sälja bilstolar...


Islands nationaldag! Det är väl en bra dag att födas på, då kanske namnen ska klinga lite isländskt?
Vi trodde det var på gång igår, men det stannade som sagt av och Aza mår hur bra som helst.
Saga (Ambra) kommer (troligen) dröja några dagar till!

Sunna var med och lämnade Tinna på dagis idag och lekte med alla barnen, för ovanlighetens skull fick hon ha koppel på sig, ifall ngt barn skulle bli rädd. Hon är så duktig Sunna, men barn och hundrädda, hon har fått barn som gråtit bara av att se en hund (och suttit kanske inne i bilen och ex Sunna i hundgården) att våga klappa henne när hon varit i koppel.

En bild på Götängens Dante Leon "Leo" som bor med husse och matte i Göteborg.
Tack för bilderna Josefin!
2009-06-17 ? 07:57:35

sunna vill följa med till dagis

078b01ab03faf514010c3e39d8f7bbf6.png

Kolla varifrån!

inga valpar inatt..

2009-06-16 ? 17:18:59

Aza

62229309caccacfdf6d239210a5f49.png

Kolla varifrån!

kan det vara på gång, Aza är ansträngd, mjölk i Juvret

2009-06-16 ? 08:42:27

16 juni

08.37
Nu, tempar Aza 36,8 grader, börjar det bli spännande eller vad? Det är dessutom Charlottes och Kjelles bröllopsdag idag, så tror ni det ska födas små fästmöer och fästemän framåt kvällen? Magen har tydligt flyttat sig på Aza.

Nu har valparna åkt, Tinna var lite besviken när tikarna åkt, men det gick över med en Happy Meal och påminnelse att Evita "Alva", inte en bor två minuter bort. Hon tjatade hela gårdagen om att åka till Keith, men Hannes och jag tyckte att någon dag får hon vänta....

Vi var som sagt på Mac donalds igår, vad massa  udda folk det finns, en mamma med ett barn som var ca 4 år, måste haft en av världens mest bortskämda barn, de satt 5 min vid ett bord, så krävde barnet att byta bord och flytta sig genom hela lokalen och de hade dessutom massa grejer, så tre rundor fick hon gå för att få med sig alla deras saker.
2009-06-15 ? 13:51:02

Mys med Enya

0-611d78fcee16fee925416cc0ba50ce8a.png

Kolla varifrån!

goa Enya somnade, sista kelstunden innan om flyttar till sin nya familj..

2009-06-15 ? 08:42:47

15 juni

08.36
Barnen sover som stockar! De brukar vakna runt 7.30, men inte idag. Lilja fick ny feber igår kväll dessutom. Så jag har ätit frukost ensam, det är lite skönt.
Om en stund kommer Patrik och hämtar sin Evita "Alva" och senare i eftermiddag Elton, Elvis och ev Enya.

Aza tempade lite högre igår, 37,0 i morse.... undrar om dessa valpar precis som B och C ska födas med midsommarkrans?
2009-06-14 ? 09:58:29

14 juni

09.57
Vad roligt med ett litet föl! Så fin är hon! Tre stoföl hittills, wow!
Aza´s temp ligger på 37,5 grader nu på morgonen, uppdatering följer givetvis.
2009-06-14 ? 08:55:39

lind har fått ett stoföl

-1f420846f143b31ff64eeea7d47992d.png

Kolla varifrån!

Rödblackt sto som fått namnet Úlfdís från Marklanda

2009-06-13 ? 09:03:24

13 juni

22.13
Aza´s temp ikväll är 37,0 grader och hon har varit "bajsig och lös" i magen hela dagen. Undrar när de små liven ska kika ut?

Hästarna känns som evighethet sedan jag skrev ngt, vi tvivlar på att Nafna är dräktig, jag tror iallafall att hon resoberat i vinter, men å andra sidan så har hon en kropp som döljer dräktighet väl, det lär visa  sig. Lind borde föla snart, hon är stor men har gått över tiden, 2 juli betäcktes hon förra året.....

Tiden går fort, på måndag flyttar tre av E-valparna, Enya på tisdag!

Elvis 1 minut gammal,

Elvis 7 veckor

09.01
Aza´s temp på morgonen 37,3 grader, hon är pigg och glad!

Jag kanske ska förtydliga för alla er som håller tummar och tår för en liten valp, att det handlar inte om att Aza skulle vara sjuk, det är inte därför vi tempar henne, utan när tempen faller under 37 grader, är valpningen på gång, dock är det hela väldigt individuellt och olika från gång till gång.
2009-06-12 ? 11:43:03

Gissa hunden!


Klart det är Bond och nedan Sunna! Se så lika!
2009-06-12 ? 07:59:17

12 juni

13.08
Liten poängställning i Götängens-utmaningen:

Totalpoäng:
1. Achilles
2. Bonus Kasper
3. Azahara

"Kurshund":
1. Bonus Kasper
2. Azahara
3. Achilles
Här kan mycket hända innan 4 juli!

Utställningshund:
1. Bond James-Bond
2. Azahara
3. Ambra, Achilles, Cärla

11.51
Aza mår som en prinsessa!

Jag vill gärna påminna Er som sagt att Ni kommer på kennelträffen, att bekräfta det gärna på ett mail också.
Så kommer jag ang priserna, vi kommer givetsvis kora de värdiga 1,2 3 i varje klass i utmaningen, men de hundar som inte är på plats, får endast äran och priset kommer istället delas ut till den hund som ligger poängen efter (och är på plats). Givetvis så för Aza´s och Ambra´s del, som har små valpar under träffen, räcker det med matte/husse på plats ;-), men jag kommer inte skicka några priser, det är poängen.


07.57
Aza tempade i morse 37,3, kan det bli en tidigt valpning tro?
Ja, mkt troligt är iallafall att F-valparna bli Aza´s.

Bilden nedan togs igår:
2009-06-11 ? 13:19:02

överraskning

0-51b6583d524b5e57460c5c9d839e7b37.png

Kolla varifrån!

mormor polis har ordnat överraskning

2009-06-11 ? 11:59:35

11 juni

11.32
Började blogga, men blev avbruten.
Har busat lite med valparna, la ut roliga små nya leksaker på olika platser i huset, gissa om de har härjat och lekt! Jag har fotat dem och bilder är på gång. Inte en droppe kiss har det kommit inne, pluspoäng!
De har testat allt från att bestiga dammsugaren till att upptäcka sin egen spegelbild! Jag kommer skicka alla busbilder till blivande hussar och mattar!
Igår var det hundträning, det gick bra men desto bättre Tosse blir, desto mer avancerat. Hade kommit överens med Henrietta om att köpa hennes bilbur, men den var för stor! Så hennes pappa lovade minska ner den lite. Måste köpa skyddsärm också, håller på att maila runt för att se vart man kan få tag på en Gappay där leveranstiden inte är evigheter, vill ju ha den innan lägret!

Trollungar:Elvis "Fingal"

Enya ser sin skugga

Enya

Elton "Billy"

Elvis "Fingal"


Elton "Billy" och Evita "Alva" undersöker dammsugaren


Kraftmätning!

Åhhhh så skönt att bli killad på halsenBilder på Götängens Evita, Enya, Elvis och Elton
U: Leonberget´z Crystal Sun by Swarovski "Sunna", E: S55233/2003 Easy Jump´s Uffe "Uffe"
2009-06-10 ? 17:03:13

10 juni

16.58
Alla valparna är nu besiktigade och alla papper klara inför måndag! De skötte sig utmärkt och imponerade på veterinären, inte ett pip.
Nu ska jag äta lite och träna hund ikväll, hon behöver verkligen lite stimulans, Tosse!
2009-06-09 ? 08:36:58

9 juni

11.40
Tänk, nu är Anna & Lorita hos Lina och Tommy i Boda igen, långt bort från barnhemmet i Lettland och få njuta av sommaren i Boda!
Pratade just med veterinären "den bäste", CG Siwertsson, kan kommer hit imorgon och besiktigar valparna-chipsmärker.
8 veckor går fort! Snart är den stora dagen när de ska flytta in till sina nya familjer och två nya små kullar ska födas, spännande är nog det rätta ordet. Jag har många familjer som håller tummar och tår, som väntat länge på en valp, att det ska födas en till dem.
Nu är det dags för lunch, i eftermiddag kommer Marie, Filippa och Jesper, ingen hundträning dock utan barnen ska leka :-)

08.31
Igår var vi en sväng hos Cicci och Elliot www.familjenforss.com ...det var trevligt och vilket fika, från Munges, wienerbotten fylld med vanlijkräm, jordgubbar och géle!
Så var vi hos tandis, INGA HÅL för Tinnas del, äntligen!
Hoppade in på Resia, har ett presentkort där, en vecka för oss blivande fem i Egypten, en vecka 30 000! Tror inte det!

En liten bild på Aza "som bekantar sig med förlossningssalen"

Så har lillhusse Calle, byggt en ramp till henne, så hon kan ta sig i och ur ;-)

Denna bilden lånade jag av Marie ;-)

2009-06-08 ? 13:12:20

Tinna och Lilja

0-19def1209474e8f6f969dd918ef2a4f6.png

Kolla varifrån!

Lilja ville absolut sitta i hos Tinna och äta

2009-06-08 ? 09:50:18

8 juni

09.33
Igår kunde jag omöjligt logga in på blogg.se, trist.
Men igår var det mest en lugn fixar och mys-dag, Hannes förberedde inför lite målning, jag köpte lite plantor.
Längtar till sommaren (juli-aug), även om Hannes och Tinna åker (och är borta alldeles för länge) till Island i mitten av juli, så kommer Hannes iallafall hinna ha lite semester hemma.
Nästa vecka så forutom de två valpningarna, valpleverans, så kommer Hannes syster och hennes barn (så jag kommer ha veterinär på plats när valparna föds, om de föds efter 18 juni).
Så kommer Hannes bror 10 juli och då börjar IPO-lägret i Alvesta, det ska bli så roligt.

I eftermiddag ska vi till tandis... vi har inte glömt tiden Challe... och kika förbi hos Cicci och Elliot! Ska nog slå Henrietta en pling och höra om hon har tid att visa bilburen som jag förhoppningsvis ska köpa.

Snart hör jag nog av mamma & Rolf, de har ridit tredagars långritt på Österlen i helgen!
2009-06-06 ? 14:17:17

fina tjejer

1e7484697fb9d6d1b2c5c021d4669e7b.png

Kolla varifrån!

Tinna och Lilja

2009-06-06 ? 13:57:20

festens vackraste

042c6daf4043487130b9cb65d42c12ef.png

Kolla varifrån!

Tinna

2009-06-06 ? 13:55:56

hela familjen

42f5be57ec945a745fb1ab6b75378659.png

Kolla varifrån!

Vi firar Bergunda hembyggdsförening 25 år, Tinna i Sverigedräkt
och Hannes utklädd till torpare. Styrelsen överraskade med att vara utklädda
enligt olika tidsepoker.

2009-06-06 ? 12:24:36

NATIONALDAG 6/6-09

Fast vi svenskar är urkassa på att fira nationaldag, det blir lite midsommar light.
Men vi ska fira Bergunda hembyggdsförenings 25-årsdag med pompa och ståt idag, Tinna bär Sverigedräkt, som hon ärvt av mig, som ärvt den av min mamma....
Jag var dock för feg att bära Värendsdräkt, som min mamma ärvt av sin mor...

Fölet har äntligen fått ett namn, Undís, Tinna ville så gärna ha ett Dís-namn (zuper-modernt på Island just nu, massa flickor får heta Dís, Helga Dís, Anna Dís osv). Så Undís ("Unn-Diiiis") blir fint.

Dags att servera valplunch!
2009-06-05 ? 09:44:32

5 juni

09.29
Fredagar är lite slappardag hos oss tjejer i familjen, lugn förmidag...
Igår var det lite väl fullt upp, det gäller att samla på sig så många graviditetskomplikationer, så nu har jag även högt blodtryck, i onsdags dessutom vääldigt högt, vågar inte ens berätta hur högt.
Men en liten sväng till vår finaste Aza hann jag med, go och rund är hon, denna underbara hund. Hon mår som en prinsessa!

Jag har mailat alla valpköpare A-E kullarna inbjudan till kennelträffen, men även Ni som väntar på valp i F och G (och får valp) kommer bli inbjudna, det är ett ypperligt tillfälle att få lära sig antingen grunderna eller mer om spår och lydnad, beroende på vilken nivå man är. I dagsläget är det fyra instruktörer tillfrågade som lovat ställa upp, så bättre kan det inte bli!
Kolla gärna över era poäng i utmaningen, så Ni inte glömt att maila mig några resultat! Dessutom är det väl hög tid att börja träna "starten" inför snabbaste hund ;-))))))

Jag vet inte om Ni noterat att vår utmaning poppat upp på många gårdshundsuppfödares hemsidor, flera har mailat mig och frågat om det är okej att de kopierar den, eftersom det gynnar och är så positivt så har jag givetvis sagt ja, men ibland kan jag nog tycka att många uppfödare bör jobba på sin kreativitet och engagemang.
Men, men man får väl snarare se det som cred att många nappat på den, men vissa sidor kommer i fortsättning vara lösenordsskyddade bara för Götängens ;-)

Valparna är busiga, varje gång jag lägger in nya tidningar till dem, så nästa gång jag kommer ut så ligger de i hundgården och är sååå roliga att leka med, bustroll! Men i morse, när regnet öste stod de alla och tittade i dörren, vände om och gick in och la sig i korgen igen, jag tror det är en "äkthets-stämpel", äkta gårdshund, eller vad säger Ni?
2009-06-04 ? 10:04:05

bus

7e3ce89e58fec85a53937f2c46b86162.png

Kolla varifrån!

man vet aldrig vad Lilja kommer på!

2009-06-04 ? 08:48:21

4 juni

08.46
Vilken lyx, Hannes bakade frallor till frukost och dukade fram massa gott, så när Lilja och jag vaknade var det bara att mumsa :-)
Dessutom hade han varit ute med hundarna och gett valparna frukost....
Idag är  en "massor att göra dag".. på återhörande!
2009-06-03 ? 08:39:25

3 juni

08.32
Igår kväll var det dags för dagisavslutning, vi skulle varit på Theleborgs slott men vädret busade med oss, så vi höll till på dagis istället. Det var Tinnas sista avslutning (och jag ska kämpa för att Lilja och bebisen ska få platser på Persgård i framtiden), iallafall så kändes det lite vemodigt, hon har blivit så stor och denna underbara personal som gett Tinna så enorma kunskaper inför skolstarten. Tänk om man själv börjat skolan och redan kunnat läsa, skriva och räkna! Tinna fick dessutom ett litet häfte med bilder från när hon började på dagis, ja då var hon inte stor!
Barnen spelade Snövit och Tinna var häxa!!!

Valparna är inte bara proffisionella tidnings-strimlare... utan BUSFRÖ! Nu är de enormt duktiga på att inte kissa inne i hundhuset, men jag lägger alltid ut tidningar på golvet, när jag kom ut igår hade de haft fullt upp med att dra ut alla tidningar i hundgården, strimla dem och så flög strimlorna åt alla håll och kanter- gissa vilka  som hade skoj?


Valpbilder 3/6-09
Götängens Evita ("Alva"), Enya, Elvis ("Fingal") och Elton
Valparna letar godbitar på marken....

Evita "Alva"

Enya

Elton

Evita och Elton är ute efter samma godbit

Elton

Enya

Elton i bakgrunden, Elvis och Enya

Elton och Elvis

Elton

Elvis

Snygg mumsar-stil????

Evita, Enya och Elton är ute efter samma godbit.... Elvis till höger.

Elvis fina hjärta på sidan!

2009-06-02 ? 09:44:21

2 juni

09.07
Oj vad trötta vi är idag! Jag har massor "att göra" idag, men, ska ta en slapp förmiddag, fixa och trixa i eftermiddag. Vilken helg vi har haft!
Vi började i lördags med att att förbereda logfesten och vilken fest det  blev, maten blev jättegod, vi grillade vildsvin, älg, rådjur och nöt. Patrik och Walle spelade musik hela kvällen... tja och somliga fick lite sämre balans än andra framåt natten.
Söndag morgonen var ju bara att bita ihop och sätta sig upp ur sängen och börja förbereda nästa kalas, "kak-kalas".
Valparna fick mycket beskådning och hade fullt upp att visa sina kvalitetet ;-)

Igår var det dags för den stora dagen, födelsedagen. Vi började med en härlig frukost innan vi hav oss iväg, vart vi skulle hade Hannes ingen aning om. Först misstänkte han att vi skulle åka någonstans med tåg, så när vi kom till flygplatsen trodde han att vi skullle åka på en resa och tyckte jag var allmänt galen när jag inte parkerade på rätt stäle och körde förbi entrén... Vi körde genom hela flygplatsen tills vi kom fram till Växjö Flygklubbs klubbstuga där Cessna planet väntade med flyginstruktör, det var ju dags för Hannes första flyglektion. Dessutom skulle Tinna och Hannes pappa Jón med i planet. Behöver jag säga att Hannes blev lika överraskad som glad? De flög i en dryg timme, bla lågt över Växjö stad, Marklanda och Häringeryd.
Efter flygningen fortsatte resan till nästa okända ställe, Öjaby Herrgård där mamma och Rolf mötte upp och vi avnjöt en underbar lunch.
Sedan vid 16.30 var det dags för Hannes föräldrar att ta tåget till Kastrup för avresa till Island.. Så på vägen hem stannade vi till hos Gylfes och belv bjudna på middag och Lambrusco i solen (inte jag dock).
Så vid 21 igår kväll satte vi oss i soffan, lyckliga och trötta, efter ha umgåtts med ca 70 st av våra vänner under denna helg, upplevelser mm... allt blev så perfekt som det någonsin kunde bli och Hannes tyckte att det kunde inte finnas bättre sätt att fira sin 40 årsdag på.. och givetvis, att själv få spaka ett flygplan- har varit en dröm i många år!
Nedan lite bilder:


Häringeryd! Här bor vi!
Lördagen 30 maj

Sunna älskar Malin

Stora fina grillar vi fått låna!

Patrik och Walle värmer upp


Linda, jag (Ninni), Rosa & Anders

Jag, Keit, Walle, Patrik

Keit och Jón

Magnus och Axel

Gustav och jag

Äntligen mat!

´
Jotham och Emelie

Rosa, Elias och Anders

Tosse gillar också fest, många som vill kela med henne

Framåt natten blir Gustav mer och mer omtänksam ;-)

Fördelen med logfest är att det ofta finns hästtäcken och annat man kan vila sig på, tur för både Gustav och Rosa....
Johan är en sann gentleman som bäddar ner dem...

Söndagen 31 maj

Hannes och Lilja

Bibbi, "lill-Kalle" Wilmer" och Bengt-Göran

Vera,


Lena och Vera

Åse, Olof och Elsa

Wilmer

Linda och fölis2009-06-01 ? 15:07:27

underbart här

-a038dfc8da8664771f17aad89ccd529.png

Kolla varifrån!

vi har just avnjutit förrätt

2009-06-01 ? 12:13:15

hannes och Lilja

563ff6b51169281cd5102e363b200b3a.png

Kolla varifrån!

hannes är överlycklig över flygturen! Nu väntar lunch på öjaby herrgård

2009-06-01 ? 11:05:01

överraskning

0-1c768c09b1ce96fd1724826ad593b7c4.png

Kolla varifrån!

planet är redo för take off!

2009-06-01 ? 09:38:33

40 år

3128026d1f684d6b35fa3fb9e14bef3d.png

Kolla varifrån!

vi har just avnjutit en underbar frukost tillsammans.