2007-08-31 ? 09:28:42

Test

Vilken hundras är du????

http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=45926&a=509489&lid=puff_545826&lpos=extra_0

Jag blev:
Cocker Spaniel
Cocker spanieln är en av världens mest uppskattade och populära hundraser. Det är en sportig och aktiv sällskapshund som passar bra i de flesta familjer. Den är robust, snäll och barnvänlig men kan också vara något egensinnig. en det är också en ras med ganska stor arbetsvilja, energi och livsglädje så den rekommenderas helst till familjer som är lika aktiva som hunden själv. Rasens särprägel kan väl beskrivas att vara dess utpräglade sociala och livliga väsen. Det är en hund som alltid följer sin ägare med stor hängivenhet och glädje. Dessutom har den en enorm aptit på livet och de flesta ägare kommer att upptäcka att den har lika stor aptit på mat! Detta är en ras man måste vakta annars äter den sig lätt till en övervikt. Cocker spanieln har också ett stort behov av kroppskontakt och närhet.
2007-08-30 ? 10:21:25

Fotografering

183512-124183512-123183512-122Sunna & Binkis

Sunna & Binkis, Leonberget´z Crystal Sun by Swarovski och Götängens Bianca Bratz
2007-08-29 ? 16:00:22

Stora bloggardagen!

Fick just en bild på Götängens Billy, hur söt kan man vara????

image120
2007-08-29 ? 11:02:04

Glömde att berätta...

Var och handlade på Maxi igår, själv, Hannes var och hämtade Tinna. Plötsligt ser jag Tinna komma gåendes inne på Maxi med Binkis! Folk trodde det var en leksak och ingen sa ngt... Det står inte att man inte får ha med sig hund.
Men tro det eller ej plötsligt kommer  det fram ett par som undrade vad det var för ras och de hade letat dansk-svensk jättelänge och var sugna på att boka valp! Till nästa kull har sex bokade alla redan. Två bokade tack vare Binkis!
2007-08-29 ? 09:09:33

Luncha i Ljungby???

I morse kunde man läsa nedstående!

Klagade på maten - blev misshandlad

Kronoberg 28 aug 15:20

En pizzeriaägare i Ljungby har polisanmälts för att han misshandlat en kund som klagade på maten, rapporterar SR Kronoberg. Kunden. en man i 50-årsåldern, besökte restaurangen på fredagen och när han påtalade att hans kebabrulle inte smakade bra ska ägaren ha slagit honom så hårt i sidan att två revben gick av.

********
Ej barnvänlig fräckis!

En man kommer in på ett café med en mus i famnen.

Han beställer en öl till sig själv och 10 pannbiffar till musen.

Värden undrar vad detta är för en märklig mus som kan äta 10 pannbiffar??

Jo, det var så att jag räddade en liten fé och fick tre önskningar...

Jag önskade mig god hälsa och mycket pengar.

Men den sista önskan - en omättlig mus - missförstod den jävla lilla fén totalt!!
*********
Till ngt mycket seriösare!

Binkis fortsätter lära sig nya saker, är otroligt lydig! Hon försöker få igång katten men han rör sig inte ur fläcken, hur hon än försöker få honom att springa.
I måndags kväll var jag ute med alla tre hundarna lösa och mötte en råbock mitt på vägen, kallade in alla hundarna och de kom direkt, de kikade länge efter denna hoppande varelse!

Hannes och jag har så smått börjat kika på bebisgrejer, vi behöver ny vagn, babysitter, skötbord och babybjörn till att börja med, så om ngn har att låna ut eller sälja hör av er.
Vi försökte ju kolla könet på ultraljudet men det gick inte.. så jag får helt enkelt vänta med att tvätta upp alla Tinnas rosa babykläder alt lägga ner dom i källaren.
På fredag får jag reda på alla de här proverna som togs i måndags....

2007-08-28 ? 08:58:04

Superbusig Binkis

I natt har Binkis levt rövare, hon ville absolut inte ligga med Sunna i köket, utan satt och ylade! Hon ville sova hos Tinna. Nu ligger hon med mig på jobbet, helt slut, min Gucciväska, i fåtöljen,  inget annat duger. Emellanåt tittar hon upp helt groggy!

Igår var jag och tog en massa prover igen, 10 rör blod- jag som är världens barnsligaste när det gäller blodprov, sån där som måste ligga för att inte svimma, emla är superviktigt. Men undersköterskan som tog proverna pratade hund hela tiden, kände till Chilli (Achilles), var så nyfikenpå rasen.

Tinna skulle egentligen gått på 4-årskontroll igår men sköterskan var sjuk. Man ska ju fylla i vad barnen är bra på osv. Tinna som enl mig är himla duktig på att rida, måste jag ju skriva ngt om det. Så under rubriken kordination-balans skrev jag rider själv i skritt-trav-tölt, kan förhållande hjälper och styra hästen med yttre förhållning och inre ledande tygeltag.  Nu visste jag ju att sköterskan är duktig ryttare,jag tycker det är himla duktigt att kunna kordinera och göra två olika hjälper samtidigt med båda händerna. Tyvärr har Tinna inte ridit så mycket i sommar, bara vid några tillfällen, men vi måste ta tag i det.

Två bilder till från 50-årsfesten... å ja... Gustav valde rätt jacka ;-)

image117

image118
Mamma, Vera & Rolf
2007-08-27 ? 11:22:50

Hälsning från Bárdur!

image116
2007-08-27 ? 11:21:34

Bilder från 50-årsfesten

183512-115Salen
183512-114Familjen och Malin183512-113183512-112Mamma & Rolf183512-111183512-109Presenter!image107
2007-08-25 ? 18:46:26

KalasX2

Idag har det varit firandets dag. Det började vid 11 med att skjutsa Tinna till Wille på hans 5-årskalas med pirat-tema. De lyxiga två timmarna man brukar ha när det är barnkalas passade jag och Hannes på att handla.

Vid halv fyra kom min morfar, mamma, Gustav, Rolf och Gustavs nya tjej som heter.. hmm, aj aj minns inte vad hon heter, iallafall första gången vi fick träffa henne. Tror hon heter Emma. När jag har kalas så ska det vara massa plockmat (är inte så förtjust i tårta och sådant). Så jag bjöd bla på laxsnittar, räcksnittar (sådär läckert höga med massor av olika godsaker), undviker dock alltid räksallad och sånt, det är fusk ;-).... paj med bla skinka, sparris, svamp.. nypongratinerad camenbert, lite olika ostar och marmelader, bla tomatmarmelad och såklart en tårta. Allt ska helst vara hemgjort men tyvärr så fick det bli köpetårta. Jag kan erkänna att jag inte är särskilt pysslig av mig och gillar inte att hålla på med gardiner, dukar och liknande. Däremot att laga plockmat och större middagar, det är min grej. Mat till vardags är trist... men vi har i familjen de senaste åren för vana att vi alltid laga/äta trerätters när vi ses. Tinna har blivit en riktig gourmet och vill helst äta fin middag hos mormor med stora kanderlaber  och tre gafflar på bordet.  Mormor har ju en väldigt trevlig middagssal som Tinna älskar.

Jag ska lägga in lite blandade bilder på måndag, bla från 50-årsfesten!

Tinna ska ha barnkalas nästa helg, med korvgrillning och ridning.
2007-08-24 ? 20:46:59

Jag é inte bitter ;-)

Ikväll är Hannes på grillfest med sina arbetskollegor så jag är hemma och myser. Tinna somnade tidigt, helt slut efter dagen!  I brevlådan överraskades Tinna av två presenter, en från Bond (Götängens Bond-James Bond). Till hennes lycka att Bond visste att hon fyllde 4! Även Binkis hade ju satt in en annons i tidningen och köpt flera paket. Underbart att vara 4 år och överlycklig att en av de flyttade valparna visste att hon fyllde år!

Det andra paketet var från Hannes, Daniel & Daniela. Tinna som älskar fina kläder uppskattade verkligen presenten.

Min kväll börjar med "Jag é inte bitter" med Robert Gustafsson. Har man inte sett den dvdn så se den. Sitter här och skrattar högt för mig själv, särskilt när han härmar Tony Rikardsson! Tony som beskriver hur extremt manligt det är att vara speedwayförare. HAHA jag tycker speedway är extremt manligt, köra en mindre mc, utan bromsar, runt runt på en rund bana ;-)

Var en sväng i stan innan, passde på att köra genom Bokhultet, det är magiskt vackert där på kvällen!

Jag vågar knappt berätta vad Binkis hittade på idag, hmmm... Kontoret på jobbet är ett stort kontor och ett litet, gruvan.. Jag sitter i "gruvan" där Binkis verkar blivit lite väl hemmastadd... En kollega från andra kontoret kom in, Binkis hoppade ner från fåtöljen och var rätt tydlig med vilken kontoret tillhörde! Hmm, jag ä ordlös. Snacka om att löpa linan ut. Hon var som tur väldigt lätt att styra upp och hälsade/gosade glatt med besökaren.
2007-08-24 ? 09:12:54

Tinna 4 år

Idag fyller Tinna 4! En mycket lycklig tjej som väcktes med tårta i morse. Hon fick en Fiffi-docka, massor av tröjor, Skrållan-filmen, en bok.... Äntligen 4 år!

Jag höll på att bli tokig i morse, Vägverket asfalterar rondellen järnvägsg-linnég. Det var totalt trafikkaos i morse, de skulle leda all trafik genom stan i morgonrusningen samtidigt som alla butiker fick sina leveranser! Dessutom cyklister som inte alls verkade kunna tänka sig använda trottoaren denna morgon! Så jag var 10 min sen till jobbet.

Binkis är inte särskil blyg på jobbet längre, vi har jättelånga korridorer med röda mattor som  hon älskar, hon krö världens race! 

Fredagsnojs!

En skolfröken startar sitt nya jobb på en skola i Solna.För att göra ett första gott intryck förklarar hon för klassen att hon är en AIK-supporter.Hon ber eleverna räcka upp handen om dom också är det. Alla utom en liten flicka räcker upp handen.Fröken tittar förundrat på flickan och frågar:"Lisa, varför räcker inte du upp handen?""För att jag inte är en AIK-supporter", svarar hon.Fröken, fortfarande förundrad frågar:"Om du inte är en AIK-supporter vad är du då?""Jag är en IFK Göteborg-supporter och en stolt sådan," svarar Lisa.Fröken kan inte tro sina öron. "Lisa, varför är du en IFK-supporter?""För att min mamma och pappa är från Göteborg, och min mamma är en IFK- supporter och min pappa är en IFK-supporter, därför är jag också en IFK- supporter."Jasså," svarar fröken lite irriterad. Det är ingen anledning för dig att vara en IFK-supporter. Man måste inte tycka som sina föräldrar hela tiden.Tänk om din mamma hade varit prostituerad, din pappa varit en knarklangare och din bror en biltjuv. Vad hade du varit då?"

"Då," svarar Lisa. "Då hade jag varit en AIK-supporter!".

2007-08-23 ? 09:07:05

Binkis på jobbet,

Idag är Binkis med på jobbet och det går perfekt. Jag var lite orolig att hon skulle bli pipig, men hon ligger i en fåtölj jämte mig och sover. Hon har hälsat på hela kontoret och charmat alla. Jag hoppas hon inte blir pipig framåt dagen, å andra sidan tror jag inte mina kunder skulle bry sig om det, då är det bara att lägga henne i knät.

Hon är ju lite taggad den här damen, så vi har fått sätta lite regler hemma. Hon blir lite väl arg när man ex bryter henne i kamplek, så vi får se till att det inte går över styr. Hon äter fortfarande inte så mkt hundmat... utan har redan lärt sig att det finns falukorv i kylen. 

En annan grej, jag håller på att bli tokig på morgontrafiken i Växjö... att folk inte fattar att man inte kan sega sig genom korsningar, köra 20-30 på fria 50-vägar... folk har bråttom till jobbet... Å alla cyklister som tror att hela världen ser dom.. skoj att vissa är hurtiga och cyklar på morgonen.... men de är ju i vägen hela tiden, vyklar bara rakt ut!
2007-08-22 ? 09:11:56

Duktiga Binkis!

Igår hade jag lite svårt att ta med Binkis till jobbet så jag tänkte att vara hemma med sin goa mamma kan ju inte vara sämre. När jag kom hem på lunchen så inte en pöl!
Inkallningen fungerar perfekt, sitt till tja 80 % eller så, är hon lite uppspelt så hinner hon inte sitta. Har börjat så smått med kontaktövningar och "vänta-stanna  kvar".
Hon är otroligt lättlärd, vet inte om man får säga att hon är "bättre" än sin mor. Inte bättre kanske men väldigt lättlärd sedan har hon ju ett föremålsintresse som heter duga, det gör ju allt så mycket lättare.
Det enda som saknas är väl matintresset, hon har snabbt lärt sig vad som är gott och att man kan få andra saker än det som finns i skålen... i morse delade Tinna och Binkis ägg.

Jag fick härliga bilder på Bárdur! Han mår utsökt i Danmark och har redan testat på city. http://www.gaardhunden.webbyen.dk/

image105
image106
Göttans stora ben i Danmark tycker Götängens Bárdur!
2007-08-21 ? 08:58:17

Duktiga Binkis o Tinna

Halv 8 i morse åkte Tinna och Binkis till Blekinge. Tinna hade skött henne perfekt hela dagen. Mormor hade inte behövt tänka på Binkis alls. De var på besök hos Lasse och Karin, Götängens Ulme, till och med då hade Tinna haft sådan superkoll och inte en kissdroppe inne! Tinna hade dessutom med sig hem underbara vindruvor som Lasse odlat!

De underbara krukväxterna jag fick av Jenni (Bárdur) är jättefina i köksfönstret, precis vad jag behövde. De trista begoniorna jag hade innan var ett sånt där Maxi-nödköp..

Tinna fyller år på fredag, hon har önskat sig simglasögon till Binkis, en häst (som om hon inte hade tillräckligt) och glittriga kläder. Hannes och jag var runt i flera butiker igår, hittande inte mer än en enda glittriga tröja. Modet iår är ju matta kläder bruna, rosa, orange. Tråkigt!
2007-08-20 ? 15:32:18

Hälsning från Bond

image104
2007-08-20 ? 08:27:51

Vardag igen

Nu när alla valparna åkt så är manåter i vanlig vardag. Dock med en ny liten hund i familjen.
Binkis är otroligt duktig. Vi har redan spårat, tränat sitt och inkallningen sitter perfekt. Man hinner knappt säga hela hennes namn förrän hon är påväg. Oavsett "retning". Igår var vi i Halland och lekte med en annan dansk-svenskvalp, lika gammal, trots att de kunde vara upp i vild lek kom hon direkt på inkallning.

Binkis har dessutom lyxliv, hon sover tätt intill sin mamma på nätterna under flera fleecefiltar!

I lördags var vi ute och la spår till alla tre hundarna, till min stora förvåning, spårade Sunna lika bra som Ilona. På vägen hem från Blekinge igår konstaterade Hannes & jag att vi kommer nog aldig ha en hund som Ilona igen, godkänd MH-korning, 1:apris med CK på utställning, tjänstehundcert, uppfl till lägre klass spår, 1:a pris med HP i avelsklass, kanon i eftersök, har deltagit på älgjakt och skallar-ställer älg, vallar hästar på kommando.... och alltid världes lydigaste. Nu märker man dock att hon börjar bli gammal, hjärnan går lite långsammare... men ändå all heder år den hunden!

Idag är Tinna och Binkis med mormor & morbror Gustav i Blekinge. Tinna fixar utan problem att ta hand om Binkis, med lite stöd från mormor att ta på selen och veta att det är dags att ge henne mat. Saga ska opererera bort sina tonsiller i Läckeby idag, så de har en liten mysutflykt och skulle hälsa på bla Götängens Ulme.

Freja och Slepinir är hemma igen, Freja har varit på betäckning med Vaengur frá Audsholtshjáleigu.

Vi har fått lite fina bilder på Bonus Kasper idag, ser fram emot fler bilder ;-) 
image102 
Götängens Bonus Kasper, båda bilderna
image103
2007-08-17 ? 23:16:52

Oj vilken fredag

Idag har det varit håll igång hela dagen.

Billy har åkt hem till Borås och Bond till Alvesta! Mycket lyckliga hundägare.

Tinna har väntat på dagen D, då Binkis var så stor att hon inte behövde vara med sina syskon. Så vi tog en sväng till stan, Binkis var så kavat när gick i sitt koppel på trottoraren. Hon var både inne på Thai take away och GVG! Naturligtvis beundrad! Binkis kallas numera även PINKIS! Hon satt bak med Tinna och kissade i hennes knä i all glädje!

Nu sover Bardur, Kasper & Binkis nerbäddade i Kaspers och Binkis filtar, bara deras huvud sticker upp.

Imorgon ska Hannes äntligen få premiärjaga! Han har varit på väg ut nu sedan i torsdags morse men inte hunnit.

Tinna och Binkis ska imorgon också få åka till Tassar och Morrhår och köpa en fin sele, hmm rosa kanske?
2007-08-17 ? 13:13:53

Sista dagen

SÅ då har jag varit hemma och lunchmatat mina små godingar för sista gången, imorgon äter alla lunch hos sina nya mattar och hussar.

Jag hittade en länk http://www.enklahundar.se stod några bra saker på den sidan.
2007-08-16 ? 08:31:33

Alla valpar klara för leverans

Igår kväll var vet. C-G Sivertsson hemma och besiktigade, vaccinerade samt chipsmärkte valparna. Alla valparna var kärnfriska. Chippningen gick bra, endast Kasper blev riktigt ledsen, de andra pep bara till lite - nålen är GROV!

I morse ville valparna inte gå ut, det regnade, de satte sig vid dörren och pep högljutt tills de tillslut fick gå in i hundgården!

Så imorgon är det dags att börja leverera valparna, känns både lite tråkigt, men lite skönt också, de börjar bli busiga och fem busiga valpar kräver en hel del.

OBS, jag var nyss i kontakt med mitt Sveland-ombud, eftersom jag försäkrade valparna när de var små, så om man väljer att försäkra sin valp hos Sveland, slipper man karensen,  för mer info går det att ringa Ture Pettersson (Sveland ombud) och uppge att man ska köpa en av valparna i Götängens B-kull, dansk-svensk. Ture 0470-757025 eller 070-5305950
2007-08-15 ? 10:58:13

Himla bra info

http://www.gardshund.com/ , längst ner på sidan finns en rubrik som heter utställning. Det är en toppenbeskrivning på att från hur man ska ställa upp sin hund, vad man ska tänka på samt vad respektive "färg" betyder 1:a-3:e pris.
2007-08-14 ? 11:14:07

Nedräkning

Nu är det inte många dagar kvar innan valparna åker. Imorgon får de sitt chip och besiktigas. De är busiga och gör större och större utflykter från trädgården.

Andra dagen på jobbet är klart lite tungt... magen rymns knappt vid skrivbordet. Jag kör hem på lunchen för att ta hand om valparna, de är i hundgård/hundhus  när vi inte är hemma, funkar kanon. De äter väldigt duktigt nu. På måndag börjar även Binkis jobba... tänkte ha med henne. Är man så söt som Binkis smälter man lätt in på eniro ;-)

Valparna förvånar oss, de sover hela nätterna utan att leva rövare ;-), däremot är det bråttom ut på morgonen för att det  inte ska hända en olycka, för då är de väligt nödiga och HUNGRIGA!
2007-08-13 ? 08:43:43

Nya bilder

183512-101 B-kullen
183512-100Götängens Bonus Kasper183512-99Götängens Bonus Kasper183512-98Götängens Bianca Bratz183512-97G. Bianca & Billy183512-96Götängens Bárdur183512-95Götängens Bárdur183512-94Bild från Karlskrona


54024-2570

Kloka ord!
2007-08-12 ? 18:47:51

Två CK i helgen!

Vilken utställningshelg! Samtliga Sunna & Spikes valpar har ställts.
Igår ställdes Aza i Tollarp, hon fick första pris med CK (certkvalitet).
Idag ställdes Saga, Chilli & Vilma (Achilles, Ambra & Angelique) i Ronneby. Chilli hade lite otur, ville inte visa tänderna vilket denna domare inte alls accepterade så han åkte ut utan bedömning. Saga vann sin klass och fick första pris med CK, jag är lite osäker på Vilma men vet att hon fick första pris, dock osäker på om hon fick ngt HP, ska ta reda på det.

Saga fick en kanonkritik, "Feminin helhet, utmärkt huvud och uttryck. Bra hals oh nacklinje, Korrekt överlinje, lätt i kroppen, kunde ha mer vinklad front. Bra vinklar bak. Rör sig paralellt. PRIMA TEMPRAMENT! Bra päls och färg.

Dessutom visade hon sig mycket väl!

Jag hoppas att så många som möjligt sluter upp på Växjutställningen i november. Saga, Sunna & Binkis kommer delta, även Bond. Så jag hoppas att fler Sunna-avkommor sluter upp! Jättebra att veta i förväg vilka som kommer för planering av ev. avelklass m.m.
2007-08-09 ? 20:56:26

Vi har världens härligaste valpar och hästar som vill byta sovplats med Sunna

Nu har man inte alls lust längre att sitta vid datorn på kvällarna, valparna är helt underbara! Vi är ute med dem hela kvällarna hela familjen, de gräver,gnager och upptäcker. Väl inne sedan somnar Tinna och Binkis i soffan, man bär in Tinna i sängen och Binkis till syskonen. Ibland får någon av hanarna ligga med Tinna i soffan, men riktigt rättvist är det inte. Nu klättrar alla valparna i trappan, det är riktigt häftigt. Coolast den som tar sig upp först!
Var med Tinna på Panduro i onsdags och ser att de där säljer samma fleecetyg som Kasper har till sin filt, med tårar i ögonen ber hon få köpa e bit filt för Binkis är jätteavundsjuk på Kaspers filt... har Binkis sagt. Så nu har Binkis och Kasper likadana filtar.

Har alldeles glömt, har fått svar på Sagas röngten, A! Hela Sunnas första kull har A på höfterna!

B-valparna regnr finns nu på SKK hunddata!

Till hästarna sedan, de har blivit sådana innegrisar att de vägrar gå upp på morgonen, jag är van att öppna stalldörren sedan går de ut själva.. inte längre! Man måste leda ut dem, stänga grinden till hagen medan man hämtar nästa, får de möjlighet så smiter de in igen!
2007-08-03 ? 20:17:20

Massor att göra

Nu är det fullt upp på Häringeryd, förutom att mamma, Rolf & Gustav åkt till Island idag på morgonen så har vi överhopat med sjuka djur. Mammas Lonis (dotter till vår Lonis) har som alla rykten i Växjös hundvärld just nu säger, mycket riktigt blivit överfallen av en pitbull eller ursäkta språket men ngn fucking Staff-variant!Man ska ju aldrig skriva för mkt på internet, men kortfattat:
Mamma rastade sin vanliga runda, med Lonis o Saga i koppel och möter en tjej med en Jack Russel och den här pitbullen (hane till råga på allt, Lonis är tik) som också är kopplade, pitbullen sliter sig från sin ägare och överfallen oprovocerat Lonis.
Lonis är operarad igår av en ortoped med ledskador på ena frambenet och hud/köttskador med drän osv runt nacken. Hon får penicillin och starkt smärtstillande.. samt krage såklart.
Värst av allt, detta var inte pitbullens första offer utan ägaren uttryckte sig lte mild "vi har sagt att gör han såhär igen så måste vi ta bort honom", yeah right och det minskar ju verkligen vår hunds lidande! Man blir fullständigt vansinnig! Av dessa tusentals hundraser som finns... varför måste folk underhålla sig med en ras som är framavlad för att angripa och inte släppa taget. Det finns en anledning till att dessa hundar inte få vistas på bruksprov, utställningar, mentaltest osv. Kan erkänna att jag inte är särskilt påläst vad det gäller dessa raser, men det spelar ingen roll... Lonis har lika ont för det!

Saga har "halsfluss", Brá fång och Nafna sönderbiten av översvämningsmyggor,,, men annars är det bra!

Till ngt roligare... just nu sitter Kasper framför mig och piper för uppmärksamhet... syskonen har somnat och han har tråkigt. I kväll har vi varit på vår första promenad. Det är som en komedi, Bond rullade ner i ett dike, låg och blinkade mor mig och förstod inte alls vad som hände... de hittar allt möjligt som luktar/smakar gott. Jag har/hade en tomatplanta vid trappan, de har gemensamt plockat nästan alla gröna tomater, inte ätit dom utan bara plockat. Hannes byggde en liten ramp in i hundhuset... icke något för B-kullen, de klättrar hellre 20 cm och kämpar sig upp!
Igår lunch hade deras torrfoder inte blivit riktigt genomblött så de fick en äggula (rå) i väntan på maten, Billy fick ett sånt lyckorus av att se tallriken att han sprang fram i full fart, hann inte stanna utan gled genom hela ägget, över hela tallriken och fortsatte iväg på tidningen, mycket fundersam över varför tassarna klibbade fast överallt!