2008-08-29 ? 12:08:45

Fredag

Så, alla Jór´s damer dräktiga, kanon, still going strong!
Lilla Sleipnir är såld, han flyttar inte långt, Marklanda....

Fredag la la la!
2008-08-28 ? 10:12:59

Torsdag

Hannes har jagat hela morgonen, själv är jag alldeles för morgontrött för ett sådant intresse. Idag ska vi städa lite och försöka få till en bättre tvättstuga... men Hannes behöver bara sova lite först.

Lilja är sååå mammig, och kramas, om någon annan ska försöka hålla henne griper kramar hon mig... eller griper sig fast med naglarna, genom huden, är sönderriven på halsen.

Sunna följer oss som en skugga, hon är så tung! Men hon är smidigt som en katt, så hon hoppar upp och dit hon vill utan problem. Hon var så söt innan, låg hos Lilja med frambenen i kors, som en dam. Lilja älskar Sunna! Lilja har inte kommit på kryptekniken, men med Sunna i närheten bara måste man framåt!

Jenny! Här kommer en hästuppdatering som heter duga!

Lind, är ombetäckt och dräktig med Jór, mår kanon och är för en gångs skull i fint hull, inte SMÄLLFET!
Nafna, är dräktig med Jór, hon går med honom som sällskapsdam tillsammans med Brá och Gjöf. Hon är fin i eksemet tack vare att vi äntligen hittat ett täcke hon trivs med, Boett.
Linda, är också dräktig med Jór, hon mår bra, man märker liksom inte av henne.
Freyja, är på Marklanda med Karolína Sól. Hon mår också bra. Ska börja rida henne lite nu, lite lätt, skor inte henne förrän honär avvand. Vi längtar hela familjen att få börja rida henne, hon är inte ombetäckt och vi kommer försöka tävla henne nästa år, kanske kan jag lura ut Hannes på tävlingsbanan?
Sara, går på Häringeryd, hon är inte betäckt utan ska sättas igång långsamt i vinter, hon ska få gå som handhäst, möjligen med Tinna på ryggen, så förhoppningsvis alla skador utläkta och visning i Tyskland nästa höst.
Brá, går med Jór, ska ultraljudas på fredag, lika piggelin som alltid, hon är som Sunna, utmärkt duktig på att vara vacker.
Karolína Sól, dräktig med Sibelius, henes gamla skada märks inte av och hon går utan problem som avelssto, vår STORA vackra Karolina.
Leikur, rids mycket av mamma, hon älskar honom! De går regelbundet på kurs för Anna Karlsson. Planen är att han ska debutera i passklasserna nästa år, vi får se. Han är kanon och ser mer och mer ut som en valack.
Stjarni, rids av Rolf, mår också bra, de tränar också frekvent för Anna och Stjarni är ju en jättetrevlig häst.
Ragna, är på Drakamöllan....
Sleipnir, våre lille kille som är stor nu! Han leker för fullt med sin polare Aragon, växer och frodas!
Teitur, är STOR, flott kille, nyfiken, kolsvart under fölpälsen. Till salu.
Thule, är jättefin, nallebjörn, rör sig med stora runda rörelser. Till salu.
Tandri, han verkligen utvecklats positivt, han är stor, kraftig, rör sig trevligt. Till salu.
Torfi, är grymt flott, linjeavlad på Orri, rör sig helt fantastiskt, snygg kropp, läcker överlinje. Till salu.
Tindra, jättemysig, tillgiven, söt, rör sig som man förväntar sig efter de föräldrarna! Smäckert fint sto, hon har allt vi vill ha, rörelser, trevlig exteriör, lynne.
Töfradís, orädd är förnamnet, som sin mor Freyja! Hon är jätttego, kelig, söt. Henns behåller vi, vi är KÄRA i denna nallebjörn!
Tórdís, vår lillplutta! Hon är en liten söt fölunge, tittar man på stammen så borde hon ju bli den bästa ;-) BLUP BLUP.... TVÅ HADE HON I BLUP I MORSE, ska se om vi kan höja den till tre med lite laxermedel ;-)
Skojar lite, Tórdís är söt, nätt och rör sig trevlig.

13.44
Lilja fick (med hjälp av Tinna) tag på ett wienerbröd fyllt med lönnsirap, som hon smaskade i sig på fina mattan! Kladdig som sjutton, överallt!

Jenni, koll på alla hästarm nja, det är inte så svårt, de går alla i olika hagar, så det är inga stora flockar. Fast Anneli slarvade bort Ragna häromdagen ;-) ... men hon var ju på bete i Skåne.
Vi tycker inte vi har så många hästar numera.... tokigt va!

21.18
Vi åkte till stan med hästsläpet för att köpa två simpla vita garderober till en blivande bättre tvättstuga... efter många rundor hit och dit åkte vi hem med tomt släp. Vi bestämde oss för att flytta ner våra garderober i sovrummet till blivande tvättstugan och bygga en ordentlig klädkammare med skjutdörrar som vi sedan ska tapetsera i sovrummet.
Var hemma i två sekunder, åkte sedan till Sleipnir, har ju bestämt mig att han är till salu till absolut rätt hem, vilket har dykt upp! Vi får se!
Så åt vi en snabb kvällsmat, så har jag och Tinna varit ute i stallet hela kvällen, borstat och gosat med Nafna, pysslat med Tandri, han och Brá står på stall inatt, Brá ska ultraljudas imorgon. Jór pratade jag lite med såklart, grattade kungen till hans fantastiska dotter Ljósadís som bedömdes i helgen till fantastiska:
Ridegenskaper
Tölt9
Trav8.5
Pass5
Galopp9
Spirit9
Helhetsintryck9
Skritt8
Ridegenskaper8.31
Långsam tölt8.5
Canter9

Så gick jag med hundarna, PXI var inne med Hannes, så släppte han ut henne när vi kom från skogen, oj gissa vilken stor hund jag hade på trappen! Komma här gåendes i mörkret! Annars skäller hon aldrig.
Hundarna har fått nattemat (blodkorv) och sover, Lilja sover, hästarna sover... snart sover hela Häringeryd...

Jo förresten, köpte ju ny bilstol till Lilja igår, gick in på Babyproffsen och sa att jag skulle ha en sådan Rosa tycker är bäst, mannen sprang in på lagret och hämtade en... frågade lite i dörren vad den kostade... nja, ungefär vad jag räknat med.... men Rosa säger att Britax High way är det enda rätta, så då är det väl så!


ÄR DET NÅGON SOM HAR BARNSKRIDSKO STRL 28 ATT SÄLJA???
Frågor? Fråga!
2008-08-27 ? 17:30:19

Onsdag

Dagen idag, höll sig inte som planerat... Tanken var astmasköterskan vid 10 och sedan BVC vid13... men det blev  länge hos astmasköterskan för det var felskrivet i Liljas journal så vid 14 så fick vi en akuttid hos en barnspecialist för Lilja har en mycket ovanlig åkomma, läkarna hittills har inget svar, hon får vid olika tidpunkter och händelse MÖRKBLÅ tunga.
Så nu har Lilja två mycket duktiga läkare, Ylva och Monika, som ska försöka klura ut vad det kan vara, men steg 1 är att hon ska få ha EKG hela dygnet hemma.

Tack C-valparnas hussar och mattar för alla trevliga, tacksamma sms/mail/telefonsamtal! Blir så glad av att höra att allt går så bra!

Nu ska Lilja & jag leka, för Lilja är lika pigg som vanligt!

Challe! Bildbloggen vilar... eftersom Lilja gnagt söver bildbloggarmobilen!

Lina! Kanske får Melwin en blogg (Cung Midsommar), jag vet inte, men av honom har jag fått mms-film och han njuter i familjens hus på landet. Cindra är drottning... hon sitter på husses axel (när han kör bil :-) Buuuusigt värre!

Men.. Bardur har hemsida, Azahara har blogg, Angelique har ett fotoalbum (kanske kommer en blogg), Achilles (han förtj'nar en blogg, en agilitystjärna), Bonus Kasper har blogg, Cärla har blogg.... och så klart Sunna, Saga, Binkis & PXI!

2008-08-26 ? 19:00:36

Ett försök...

Min granne Emelie ska köpa islänning....
Ej äldre än född 92
Ok lindrigt eksem
Ren tölt
Ej skador
Max 35 000 kr

Någon????
2008-08-26 ? 18:54:03

En hälsning

Det kom en hälsning från Angelique (Sunna-Spike) "Vilma", visst är hon fin!

2008-08-26 ? 11:22:41

C-valpar


Cung Midsommar

Cung MidsommarCärla

Cärla

Cindra

Cindra

Camomill

Alla foton tagna av Vanja Söderberg
2008-08-26 ? 11:00:42

Tisdag

Hade en jättetrevlig kväll på Marklanda, jag tror och hoppas att Charlotte har träningsvärk!
Idag är det fullt upp, köra Tinna från dagis, till Tilde, hem, sedan träffa Judit... Vi ska hämta mamma & Rolf vid tåget, hämtar saker på Marklanda.....
2008-08-25 ? 12:27:00

Sunna... eller Tunna?

Sunna är stor och tung! Jag är van att Sunna hoppar, springer och far framför mig när vi är ute och går, nu lufsar hon bakom. I lördags morse satt Tinna och grät på golvet, Sunna var hungrig.... inte på hundmat utan på skinka och blodkorv, så hon serverade Sunna stora bitar av den fina skinkan vi fått av Hannes syster Vala, inköpt i en av Londons finaste gourmentbutiker.
V har haft trevliga intensiva dagar, mycket god mat, utflykter till Strandbjörket, Öhrs lantcafé, ridturer, hundpromenader, MASSA pyssel med hundarna, Valas barn, Max & Nina älskade hundarna.

Tinnas kalas blev PERFEKT, utsökt god mat och tårtor. Återkommer med bilder!
Så igår var der Bergundadagen och alla hurrade för Tinna, härligt. I eftermiddag ska jag träffa Jolanta, vi ska ha(ja eller Jolanta har dragit in mig) kvinnomöten där inte karlar får diskuteras... ehhh... min erfarenhet är att kvinnor som är fler än en åt gången, lägger hela sin energi på att jämföra sina respektive män, vilken som är sämst på att städa, laga mat osv. Rosa, vi ska lära oss husmorstips!

Sedan ikväll är det efterfest, Charlotte ska rida, vi (jag, Daniela, Charlotte, Anneli) mumsa kalasrester!

Anneli, glöm inte förvarna ditt spöke om att vi kommer!
Cornelia, ja David träffade jag,  trevlig var han! Nu är det spännande nedräkning innan valparna kommer!

Jättegärna nya bilder på A-B & C-valparna, gärna uppställda!
2008-08-24 ? 19:55:09

Tinna 5 år

Äntligen, den stora dagen! Vi har haft bästa tänkbara kalas, med bästa paket! Uppdatering kommer, vi har haft en fullspäckad dag. För att fylla bägaren, blev Lilja getingstucken och blev direkt jättesvullen hela armen (stucken i fingret) och vi vågade inte annat än att åka in till sjukhuset med lillpluttan (gallskrek). Hon fick diverse medicin och ordinerad tavegyl och alvedon med sig hem. Nu borstar hon tänderna...

Alla valpar har flyttat nu...

Loggar ut för ikväll.... imorgon väntar 40 obesvarade mail!

STORT GRATTIS ACHILLES OCH MATTE MILLIS TILL 4-PLACERINGEN I AGILITY I HELGEN!
2008-08-21 ? 10:51:36

Torsdag

Idag tänker jag väldigt mycket på två flickor... det gör ont i mitt hjärta, ego, jag vet! Men så fick jag höra något glädjande, för deras skulle :-)

Huset fullt nu, massa barn! Ska ut och rasta hundarna.

Min mail funkar inte riktigt,
Jenni, mimosa bär på burk (persika, päron, vindruvor, ananas mm) och blanda med majonäs!

Anneli, bättre en fågel i handen än tio i skogen!
2008-08-20 ? 14:58:36

Onsdag

Full fart, uppe tidigt i morse, lämnade Tinnsan på dagis, till vårdcentralen med Lilja för pnemucocker-vaccination, pratade lite med Millis (håller tummar på lördag, Achilles ska tävla i Nässjö), snabb runda till Charlotte & Aza, hämtade bilkuddar, hem, städa, fixa, hämtade Tinna, till Marklanda, rastade hundar, matade valpar, hem städat lite till... städar fortfarande!
Lilja fick tag på en banan, hela ungen är nersölad, golvet, soffan...
Plus att det verkar spöka här, saker och ting flyttar på sig... bokstavligen.

Cornelia.... det funkar :-))))))
2008-08-19 ? 09:12:49

Tisdag

Nja, regntung dag.... Lilja är gnällig! Tinna är på dagis......
Från lite halvoff till JÄTTEGLAD, GRATTIS BJÖRN & MALIN TILL DOTTERN!

Fick mess från mamma, de var nästan framme i stugan igår kväll, vid 23-tiden. Resan hade gått bra.

Nej, idag är det mycket på listan, handla mat, jeans, födelsedagspresenter till Tinna, städa, tvätta... Imorgon kommer Hannes föräldrar och syster med barn.
2008-08-18 ? 09:46:52

Måndag

Camomill Midsommar "Millis" har flyttat, snart är det tomt i valphagen (för några veckor). Sunna börjar mer och mer lika en tunna.
Mamma & Rolf åkte till Island i morse, Anneli flyttar in på Marklanda.
Tinna ska ut och rida på Stjarni nu....

19.17
Hade bloggar, men det försvann....
På fm red Tinna & Rebecka på Stjarni, både flickorna samtidigt, perfekt!
Vi var en sväng i jaktstugan, Kalle hade blivit attackerad av ett vildsvin (den grisen är död nu), avlivad på mycket nära håll, han hade inte en chans att springa... Så  låt bli miiiiiina kantareller som jag skaaaaa hitta! Tills dess, vaktas de av ilskna grisar.

Hannes skickade iväg mig och tjejerna till Marklanda, för att han skulle få tid att städa, ehhh, låter inte som Hannes... men det såg nästan helt okej ut när jag kom hem... Planen var att fika med Anneli på altanen, men kaffet var så starkt så skeden hade flutit upp om jag haft en.... och inte hade hon bakat....

Förresten, jag har kommit in på en kurs i storytelling på universitet i höst :-) (vad krävs för att kallas akademiker)

Ikväll, när Hannes har jagat klart, ska jag bada lite spa! Det värsta är att Gustav har snott min ansiktsmask!

Förresten, Ni bara måste kolla Kaspers blogg, sötare hund än "Kasper åker skottkärra" har jag nog aldrig sett!
http://skogsstjrna.blogspot.com
2008-08-17 ? 10:17:53

Söndag

Det regnar... Hannes jagade bara en kort stund i morse, nu är han och skjuter skjutprovet inför älgjakten.

Lilja är starkt bestämd att hon ska leka med Tinnas leksaker, man behöver stor för att kunna säga ifrån!

12.29
Nu har Camomill fått sitt smeknamn, "Millis", nu känner jag tre Millis ;-)
Millis
Guldfisken Millis
Camomill "Millis"
:-)
2008-08-16 ? 10:06:14

Lördag

Så var gräsänketiden påbörjad, Hannes gav sig iväg 03.30 för att vaka efter bocken! Dricker mitt heliga morgonkaffe, blivit väckt flera gånger sedan Hannes gav sig iväg, vi har jaktlaget inpå knuten, vilket hundarna inte uppskattade, en knall hörde jag med....
Lilja har tuggat sönder Hannes mobil... ;-/ 
Nä, idag är det Alvesta marknad, man kanske skulle åka dit.. Hannes lär väl vara dödstrött när han kommer hem om en stund!

15.45
Två bockar fällda i morse! Bra! Nu jagar gubbarna duvor!
Jag och tjejerna åkte till Alvesta och gick på marknaden! Tycker den var ovanligt fin och bra utbud, särskilt Lilla Bus eller vad de heter, pyjamaser Viller Valla för 20 kr st!
Tinna fick ett trollspö, ett halsband med sitt namn och en klubba. Köpte lite bröd, korv ch isterband. Hm, nja köpte en tröja till Gustav med "RIKTIGA MÄN RAKAR PUNGEN MED VINKELSLIP"... passar honom perfekt nere i Bollerup!
Tinna sover, Lilja leker på golvet... lite off på nätet... ska dricka mitt kaffeGLAS framför OS.

KORS I TAKET, SUNNA & PXI SOVER IHOP!

Götängens Cärla Midsommarflickas blogg: http://linahallberg.blogg.se/carla
2008-08-15 ? 14:42:19

Torsdag... skit.. det fredag var det visst

Lilja leker på golvet, jag lägger leksaker i en burk, hon slänger ut dem och skriker!
Hannes och Tinna är med jaktlaget och lagar jakttorn, tror jag ska klä på Lilja och gå ut!
Grymt ridsugen, funderar på att rida Lind eller Freyja trots att de har föl!

15.33
Det ser ut som ett bombnedslag här hemma, leksaker överallt, tvätt, tidningar och reklam på köksbordet, disk... Min stressfaktor är hög, på onsdag  kommer Hannes föräldrar och syster med sina barn... och imorgon börjar jakten...  Jag tror det är tur för Hannes att han inte har sin mobil med sig till jaktstugen. Tog Lilja på ryggen, rastade hundarna och gick sedan ut med grästrimmern... Hittade PXI nu på soffbordet och sover nu i soffan... får ju inte sova där....
Sunna vilar ute och Tosse vandrar i köket!
Nä, dags att styra upp PXI, ner från soffan, det lilla spöket tillät ju inte sin mamma Aza dela vattenskål.

Aza & PXI

18.42
Har gått en lång runda med hundarna.. nja, den tog lite längre tid än vanligt, eftersom jag går med magen som Anneli sa... kan ju inte lämna hallon att bli övermogna, utan de måste ätas upp. Letade kantareller, är urusel på det.. bara river mig... PXI var med och ramlade i plurret, men simma kan hon, det vet vi sedan vi var på västkusten. Tosse & Sunna höll sig på skogsvägen.
Tinna och Lilja busar, Tinna är trött, kom hem vid 17-tiden efter ha varit i skogen hela dagen. Lilja är så söt med sina fyra tänder!
Nä, nu vill jag ha lugn, mysig kväll, har inte ens börjat med kvällsmaten....

19.34
En tjej från Hovmantorp, utanför Växjö har vunnit SM i sms... hon håller sig i form med 40-50 sms om dagen, jag funderar på att starta träningsläger i sms.... 40-50 stycken är väl ingenting.... skickar man väl på mindre än en timme.... 40-50 om dagen.... då får man ingen sms-tumme, max lite tunn hud... min spricker! Men så är den i god form också! Här är det inte formen som håller nere sms-antalet, utan hjärnan! :-)

Ngn som e sugen på en liten enkel kräftskiva???? Vi kan ju knyta!

Anneli... kräftskiva, snaps och öl.... jag är ingen langare!
2008-08-14 ? 10:48:14

Torsdag

Just hemkommen från Marklanda, lilla Cung Midsommars  (kommer kallas Melwin) husse och matte har varit på besök. Tinna är på dagis, vädret är trist, OS på tv känns nära!

Krokna- ge upp!

*****************
Surfade in på Christel Söderströms hemsida, den är uppdaterad och FYLLD av bra information Jag skulle vilja rekommendera Er som får hem Era valpar här i dagarna och ta en titt på: http://cs-hundcenter.se "aktiv hund" samt där Christel skriver "om mig". Under fliken aktiv hund kan Ni läsa om de olika diciplinerna och även om Ni inte skaffat en gårdshund som tävlingshund, så kan man använda de olika diciplinerna som aktivering.
Under fliken "om  mig" kan du läsa om valpens utveckling.
Christel har valpkurser och allmänlydnadskurser i höst.

Boken Allmänlydnad av Inki Sjösten finns både på biblioteket och i bokhandeln, det är en lättläst konkret bok och jag själv använder med jämna mellanrum, finns även på Adlibris http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9188008479
Växjö Brukshundsklubb kör igång:

Allmänlydnad - Nybörjare (valp-/unghund)

För dig och din hund som inte gått kurs tidigare. Passar för valpar från 12 veckor till vuxna hundar. Vi går igenom grunderna för allmänlydnad med målsättning att stärka relation och kontakt mellan hund och ägare. Målet är att kursdeltagaren skall få en god kunskap om hundens skötsel, fostran, ledarskap och vardagslydnad.
Kostnad: 725 kr inkl boken Nya Allmänlydnad av Inki Sjösten mflOBS ANMÄLAN TILL STUDIEFÖRBUNDET!
www.vaxjobk.se


Jag vill varmt rekommendera att Ni anmäler Er till en bra kurs för att få en bra start med Er hund och möjlighet till aktivering!

*********************************************************************************
Skicka gärna nytagna bilder på Era hundar till mig! Dags att uppdatera hemsidan!


Götängens agility-kung Achilles tävlar i Halmstad


22.17
Hur jag än gör, är texten centrerad.
I eftermiddags var semestern slut för hundarna, att de haft semester märktes särskil på Tosse. Från ha varit en hund som började tassa omkring vid 6 på morgonen och krävde ett uppletande vid halv åtta, tja en fem, sex.. sju föremål, genomförda med en matte i morgonrock, till att bli en aningen lugnare hund som kunde tänka sig senarelägga dagens träning och till och med nöja sig med lite lydnad och promenader. Idag blåste höstiga vindar, började lägga ett blandat öppet mark och skogsspår med sju föremål. Upptaget helt okej, men så snurrig och flackig i spåret, tre föremål och slutet. Vi körde lite lydnad, för en gångs skull hade jag en hund som tenderade tränga i fria följet, bättre det! Vi jobbar med korta, rappa inkallningar. Vissa moment är utsökta, andra kunde ha bättre tempo, krypet är iallafall super!

PXI, den lilla hönan gjorde bäst ifrån sig, jobbar även där med korta snabba inkallaningar... för hon ska ju bara. MYCKET ledarskap, hon har alldeles för lite fokus på mig och aningen nonchalant. Men det blir bättre och idag fick hon träna gå fot, efter ett par minuter gick hon fot med finaste kontakt.

Sunna, ja, jo... dräktig, fine.... men lite lydnadsträning har ingen dött av... gå fot, nja... eller inte... eller om du säger det så, men sätter mig i gruset gör jag inte..... eller det måste jag visst. Den hunden är BÄST på en sak, just det, vara vacker, posera!

Hästar, nja.. de går utanför fönstret, äter gräs och dricker vatten, vad vill du veta mer Anneli?

2008-08-13 ? 20:04:41

Onsdag

Hannes är sjuk, förkyld och hängig.
I morse åkte valparna bil för första gången, hmm det var ett helt företag att få in dem i hundväskan, en in och två smet ut, de var helt opåverkade av resan och  undersökning, inte ett pip vid chipmärkning.
PXI däremot fick en kennelhostavaccin, och skrek som en stucken gris, hon kan inte vara still en sekund utan sprang på bordet, åkte naturligtvis inte till djursjukhuset utan hem till C-G.
Alla i kullen var helt perfekta!
Pxi har varit hos Charlotte och Lisa och lekt , energi ha rhon skruttan, mamma Aza kroknade!
2008-08-12 ? 19:30:23

Då var det dags att blogga

I torsdags fm fick vi hem (ja hämtade husvagnen på Alvesta Husvagn & Fritid), vi tömde även volvons däck på luft och fyllde på med nitrogen, så lojt me dgröna pluppar eller vad det heter på ventilen på däcken, fick först klargröna i plast, men gnällde och fick metallickgröna- i metall. Vi packade det snabbaste vi kunde, vilket tog låång tid. Så skulle vi iväg (ovana husvagnscampare)... första problemet, hur får vi igång gasolen till kylskåpet, vå körde tillbaka till husvagnsfirman, löst på 3 sekunder, fick frågar vart vi skulle... ehhhh, det har vi inte bestämt.... :-/
Vi styrde västerut, till slut (okej Hannes körde och jag googlade) hamnade vi i Ugglarp. Hannes skulle tvunget ha upp tältet (minns från barndomen att förtältet restes endast en gång om året, på SSM), men är man på camping hjälps man åt, så starka gubbar och talande damer (tittar på och tycker medans gubbarna reser tält), så vårt fiiiins Isabella-tält "såg dagens ljus".
PXI som är van att springa lös på Häringeryd, förvandlades till en blandning mellan huggorm, piraya och gepard och vistades större tiden med Tosse som snällt låg lös i förtältet. Tosse och jag simmade i vågorna, med PXI under armen, härligt!
Vi hade inte tur med vädret, regnet öste ner, det var lika bra att rasta hundar i badkläder, vinden blåste kuling så husvagnen skakade.
Hannes åkte till Ullared, pirayan PXI gjorde hål i mina jeans (det kallar vi kamplust-jaktlust, är man släkt med Torneryds Nicke så är man), Hannes lyckade köpa ett par SNYGGA jeans till mig, passade i formen, men han köpte extra långa, till mina taxben, hmmmm.... vad göra ???
Vi åkte på lite utflykter, jag tränade Tosse och PXI... ja, träna och träna PXI vet jag inte, hon levde mest loppan, hon kan iallafall inte inkallning på camping, hon smet ut från husvagnen, Hannes och Tosse letade, letade och letade... men PXI hittade en kräftskiva i ett förtält och kom hem genom att bli inhivad genom fönstret av förtältsinnehavaren "är detta er valp", hon brister INTE i tillgängligheten, men borde ha mer föremålsintresse och tagit med en kräfta hem till matte!
Vi åkte på lite utflykter, laxbutiken naturligtvis också!
Det pratades om en kräftfestival i hamnen i Glommen, jo den måste vi ju besöka, trots vädret, flera grannar hade sett det annonseras så vi åkte också det, körde, körde, körde, hittade en hamn, inte en enda kräfta, hmm?
Vi lämnade Ugglarp igår och åkte till Jönköping, campade hos Mia & Jonas, Tinna fick rida :-) och vi grillade GOTT!

Sunna har inte fått följa med, utan har varit hos Lena, Richard och Edwin på söder, hon har haft det gott! Jag har fått mms med jämna mellanrum med bilder, hon har ätit gott och haft roligt.

Lena och Rickard berättade att de varit och badad och Edwin hade dykt och snorklat, när han försvann under ytan fick Sunna panik och skällde och hämtade Rickard så han kunde "dra" upp Edwin, otroligt, eller hur. Hon är fantastisk, vår Sunna.

Det är så skoj när "våra" valpar bloggar,
http://azaharafotot.blogg.se/ Azaharas (Sunna-Spike) lillmatte
http://azahara.blogg.se/ Azaharas fodervärd Charlottes blogg
http://s179.photobucket.com/albums/w288/blomdal/Vilma Angeliques (Sunna-Spike) fotoalbum
http://skogsstjrna.blogspot.com/ Bonus Kaspers blogg (Sunna-Na Canon)
http://www.gaardhunden.webbyen.dk Azaharas och Bárdurs ägares hemsida
http://linahallberg.blogg.se/ Cärla Midsommarflickas blogg (Ambra/Saga-Agust)

Mina döttrar, man behöver inte vara stor för att vara smart... Lilja har redan lärt sig "mamma, vet du vad Tinna gjorde" så sprutar krokodiltårar. Å andra sidan, finns det inget roligare än att leka med storasyster!
Okej Anneli, ventilhattar, jag behöver iallafall inga dubbelkommandon... fot fot fot..
Charlotte, jajamän jättekul... därför ska jag vila imorgon!
2008-08-10 ? 10:29:07

Bloggen....

Namn: Marklandabloggen
Ärende: Semsteransökan
Orsak: Utbränd

Semester beviljad av Ninni

Anneli o Charlotte, Ni är ju världens periodare, ibland bloggar Ni som galningar, där emellan helt dött..
Linas blogg kan man lite på :-)

Ni vill läsa ngt skoj... har tömt däcken på luft, fyllt dem med nitrogen.. det ni!
2008-08-06 ? 13:13:35

Onsdag

Idag har vi fixat och grejjat med hästarna, staket mm... finns ju en del att göra när man ha djur, nässlor och gräs växen hela tiden upp i tråden.

Skrivtorka.....

Tinna babblar...
-Mamma....
-Ja...
-Vuxna har stora bröst, eller hur?
-Jo, det stämmer
- Och barn har små..
-Ja, helt riktigt
-Men pappa har ju små bröst, då är han ett barn och behöver inte städa....

snipp snapp snut... så var diskussionen slut.....

Min skrivtorka är slut....
Vi bakar bullar... Nafna går lös ute på gårdsplan, hon har fått nytt medel mot sitt eksem, vi ska testa detta, nästa steg är ett bedövningsmedel som vår vetervinär (som är GULD VÄRD) BLANDAR SJÄLV, men hon går alldeles lugnt och äter, la sig ner och vilade, det verkar fungera... jag blev så rörd av att se min älskade häst lugn, utan klåda, att jag nästan började gråta, min älskade gamla Nafna... vi är inne på vårt åttonde år tillsammans... ja, de är jag med alla mina ston nästan iof....
Lilja har fått en tand uppe, sitter så duktigt och leker med sina klossar!
PXI har kanske lärt sig att lyssna idag... hon har ju ett föremålsintresse som heter duga, trots NEJ och avledande, så smög hon iväg och hoppade upp för att undersöka eltråden... hmmm... tror inte hon gör om det...

Vet inte om Ni brukar läsa Götängens Bonus Kasper´s blogg.... så trevlig!
http://skogsstjrna.blogspot.com

2008-08-05 ? 13:05:06

Tisdag!

Vi har varit på förmiddagsfika hos familjen Gylfe, Sunna var med och njöt av uppmärksamheten! Tack Connie & co för fika och pratstund!
Hannes har byggt om lilla lösdriften och jag ska ta tag i tvätten!


Världens bästa Sunna

Sunna & Terése

20.01
Vi har blivit husvagnsägare... vid lunch.. ja eller vid fikat... eller när jag var och handlade på Maxi, hade jag inte en aning om det.... men  en liten biltur resulterade i en Solifer 550....
Hannes gör körsbärssylt....


Husvagn invändigt....

Mobilbild: http://arcdow116.blogspot.com/
2008-08-04 ? 09:48:49

Måndag

Oj vad det regnar! Rastade hundarna i morse,hade regnkläder men inget på huvudet... man kan kalla det naturlig dusch.
Jag tycker det är mysigt med sånt här väder, kura i soffan och mysa. Fotobloggade just Lilja som sitter och leker på golvet.
Vi ska nog baka idag, ta hand om alla djuren, funderar på att ta in några hästar i stallet och pyssla lite.

Jag tycker Sunna REDAN är rejält runt om midjan, om vartannat hungrig och jättepigg, sedan trött och vill inte äta.

Jag undrar om jag vågar läsa Annelis  blogg idag, hon fotade "min baksida" böjd över hallonsnåren igår, är det snällt?

13.55
Regnet har öst ner, men nu kikar solen fram!
Hannes har städat jaktlagets kylrum hela förmiddagen!
Lilja har fått en tand till, uppe! Så söt med sina små gaddar!
Pxi gillar inte regnet, man får locka ut henne för att kissa!

16.58
Pxi har lekt med mamsen, oj så fin Aza blivit efter valpningen, fin i pälsen, välmusklad!
Tinna hade OTUR! Pxi hade grävt upp mina kryddor, på soldäcket så har regnet ÖST NER! Hela soldäcket var lerigt och halt... Tinna skulle hjälpa Hannes städa... och halkar, slår en volt och halkar ner i spagat från kanten och slår sig jättemycket, sår på insidan och ont överallt, stackar gumman.
2008-08-03 ? 12:30:14

Söndag-regn

VI STORSTÄDAR!!!!!!!
GRATTIS MILLIS OCH ACHILLES TILL AGILITYRESULTATEN!

Charlotte, hur länge vi städar... eller ofta?? Sällan och lite i mina mått mätt!

Grattis till Götängens Bárdur till andrapriset idag!

Vi har även hunnit med att ultraljuda två hästar.. så kom Anneli... vi rastade hundarna... så kampade vi (jag) med först Tosse, vi busade och hon har grym kamplust... precis som PXI... Så plötsligt hade jag en liten "ilsk" gårdshund i byxbenet som lät värre en en schäfer... vi är i full gång, alla tre, när jag släpper Tosses trasa och bam skakar hon den rätt i fejjan på mig, världens smocka! Härligt med schäfer, undrar hur jag ser ut imorgon?
2008-08-02 ? 18:04:50

En stor hund ur tiden...

Mycket tråkig, LP1 LP2 LP3 S BCH Götängens Lothuz, finns inte längre. Lothuz var son till "våra hundar" Petroff Dalton och Götängens Ilona.
Lothuz hade en fantastisk tävlingskarriär, citerar nedan från hans matte och husse:
"Med stor sorg o tungt hjärta vill vi meddela att vår älskade Götängens
Lothuz inte finns kvar i livet.
Han fick under operation somna in (12/7) då han hade en sprucken tumör
i mjälten samt angripen lever.
Han dog i stort sett med spårselen på då han två kvällar innan utarbetade
ett perfekt elitspår.
Han visade aldrig några symtom på att fara illa
 Han var och kommer alltid att vara en skyddsängel för oss."
 

Götängens Lothuz

Nedan kan Ni se Lothuz tävlingar, första start 10 mdr gammal.

1999-08-21-031VALDEMARSVIKLYDNADSPROV NAT. SBK
 Domare 1JOHANSSON ANDERS
 Klass 1:   1  
 Poäng:   172,5 
    
1999-09-19-051NORRKÖPINGLYDNADSPROV NAT. SBK
 Domare 1RYTTSE KATINKA
 Klass 1:   1  
 Poäng:   169 
    
1999-10-09-028OSKARSHAMNLYDNADSPROV NAT. SBK
 Domare 1JOHANSSON PER ANDERS
 Klass 1:   1  
 Poäng:   178 
 Godkänt championat:   LPI  
    
1999-10-23-012VIMMERBYBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1JOHANSSON ROLAND
 Domare 2AX LENNART
 SPÅR 
 AKL 
 Uppflyttad 
 Poäng:   277,7 
    
1999-11-13-016VÄSTERVIKBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1JOHANSSON ANDERS
 Domare 2LARSON ANDERS
 SPÅR 
 AKL 
 Uppflyttad 
 Poäng:   267,7 
    
1999-12-11-004FINSPÅNGLYDNADSPROV NAT. SBK
 Domare 1LUNDHOLM LARS
 Klass 2:   3  
 Poäng:   110 
    
2000-01-22-003VALDEMARSVIKLYDNADSPROV NAT. SBK
 Domare 1LINDHOLM LARS
 Klass 2:   1  
 Poäng:   181 
    
2000-02-13-001VEDA STHLMUTSTÄLLNING NAT SBK/AFS
 DomareVAN DORSSEN MARGIT
 UKL:   2  
    
2000-03-18-015VALDEMARSVIKLYDNADSPROV NAT. SBK
 Domare 1HELLSTRAND CHRIS
 Klass 2:   1  
 Poäng:   184 
    
2000-03-25-017VIMMERBYLYDNADSPROV NAT. SBK
 Domare 1HALLIN ROGER
 Klass 2:   1  
 Poäng:   178,5 
 Godkänt championat:   LPII  
    
2000-03-26-028SÖDERKÖPINGBOK-PROV SBK
 Domare 1HÄRDELIN BERTIL
 Domare 2BODELSSON OLA
 GK karaktärsprov 
    
2000-04-29-009FINSPÅNGBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1NYMAN ROLF
 Domare 2FRIDH INGEMAR
 SPÅR 
 LKL 
 Uppflyttad 
 Poäng:   527,7 
    
2000-04-30-028ALVESTAMENTALBESKR.HUND SBK/AFS ORTSGR
 Domare 1RYBERG MIKAEL
 Godk.skott 
 Genomförd MH 
 1a.Kontakt hälsning:   4  
 1b.Kontakt samarb.:   3  
 1c.Kontakt hantering:   3  
 2a.Lek:   4  
 2b.Lek gripande:   3  
 2c.Lek dragkamp:   4  
 3a 1.Jakt förfölj:   4  
 3a 2.Jakt förfölj:   3  
 3b 1.Jakt grip:   3  
 3b 2.Jakt grip:   3  
 4.Aktivnivå:   2  
 5a.Avst.lek intresse:   3  
 5b.Avst.lek hot/aggr:   1  
 5c.Avst.lek nyfiken:   5  
 5d.Avst.lek leklust:   5  
 5e.Avst.lek samarb.:   3  
 6a.Överr. rädsla:   4  
 6b.Överr. hot/agg:   3  
 6c.Överr. nyfikenhet:   4  
 6d.Överr. kv. rädsla:   1  
 6e.Överr. kv. intr.:   3  
 7a.Ljud rädsla:   3  
 7b.Ljud nyfikenhet:   5  
 7c.Ljud kv. rädsla:   1  
 7d.Ljud kv. intresse:   1  
 8a.Spöken hot/agg:   1  
 8b.Spöken kontroll:   4  
 8c.Spöken rädsla:   2  
 8d.Spöken nyfikenhet:   5  
 8e.Spöken kontakt:   4  
 9a.Lek 2 leklust:   4  
 9b.Lek 2 gripande:   3  
 10.Skott:   1  
    
2000-05-07-027LINKÖPINGBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1BJÖRKMAN ÅKE
 Domare 2LUNDHOLM LARS
 SPÅR 
 LKL 
 Uppflyttad 
 Poäng:   486,7 
    
2000-06-18-024ÅSEDA/LENHOVDABRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1INGEMARSSON CHRISTIN
 Domare 2FURUSKOG LARS-ERIK
 SPÅR 
 HKL 
 Uppflyttad 
 Poäng:   485,5 
    
2000-07-29-004RONNEBYUTSTÄLLNING INT SKK/BLKK/SMÖKK
 DomareFRISTEDT GUNILLA
 B/J KL:   2  
    
2000-09-03-026NORRKÖPINGBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1ANDERSSON LARS
 Domare 2BODELSSON OLA
 SPÅR 
 EKL 
 Godkänd 
 Poäng:   459,5 
    
2000-09-09-019LINKÖPINGBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1JOHANSSON ROLAND
 Domare 2HALLIN ROGER
 SPÅR 
 EKL 
 Certpoäng 
 Poäng:   541,2 
    
2000-09-17-044VIMMERBYBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1JOHANSSON ROLAND
 Domare 2AX LENNART
 SPÅR 
 EKL 
 Certpoäng 
 Poäng:   567 
    
2000-09-24-036ÅSEDA/LENHOVDABRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1MELIN JOHN
 Domare 2BLOMQVIST LARS
 SPÅR 
 EKL 
 Certpoäng 
 Poäng:   546,5 
    
2001-04-01-024NACKABRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1LUNDIN LENA
 Domare 2BACKEVIK JAN
 SPÅR 
 EKL 
 Certpoäng 
 Poäng:   558 
    
2001-04-13-004NORRKÖPINGBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1LUNDHOLM LARS
 Domare 2ANDERSSON LARS
 SPÅR 
 EKL 
 Certpoäng 
 Poäng:   538,2 
    
2001-04-21-032VETLANDABRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1BOGMARK LARS
 Domare 2ERLANDSSON EBBE
 SPÅR 
 EKL 
 Cert 
 Poäng:   580,7 
    
2001-04-22-028VÄXJÖBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1HERDY BIRGITTA
 Domare 2HERDY PETER
 SPÅR 
 EKL 
 Certpoäng 
 Poäng:   566 
    
2001-04-28-018OSKARSHAMNBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1DANIELSSON LARS
 Domare 2PETERSSON GUNNAR
 SPÅR 
 EKL 
 Certpoäng 
 Poäng:   565 
    
2001-04-29-014OSKARSHAMNBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1MELIN JOHN
 Domare 2PETERSSON GUNNAR
 SPÅR 
 EKL 
 Certpoäng 
 Poäng:   572 
    
2001-05-13-037NÄSSJÖBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1BOGMARK LARS
 Domare 2LINDBERG DENNIS
 SPÅR 
 EKL 
 Ej godkänd 
    
2001-05-20-048SÖDERKÖPINGBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1LUNDHOLM LARS
 Domare 2NILSSON BERTH
 SPÅR 
 EKL 
 Cert 
 Poäng:   587,5 
    
2001-05-24-022GAMLEBYBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1BERGGREN EVA
 Domare 2SVENSSON SIWERT
 SPÅR 
 EKL 
 Certpoäng 
 Poäng:   531,7 
    
2001-08-05-033KATRINEHOLMBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1ANDERSSON ARNE
 Domare 2NILSSON ELSMARI
 SPÅR 
 EKL 
 Certpoäng 
 Poäng:   537,5 
    
2001-08-11-032OSKARSHAMNBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1HERDY PETER
 Domare 2PETERSSON GUNNAR
 SPÅR 
 EKL 
 Certpoäng 
 Poäng:   527,5 
    
2001-09-01-065NORRKÖPINGBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1BODELSSON OLA
 Domare 2NYMAN ROLF
 SPÅR 
 EKL 
 Ej godkänd 
    
2001-09-02-025ÖLANDBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1KARLSSON VALDEMAR
 Domare 2HERDY PETER
 SPÅR 
 EKL 
 Godkänd 
 Poäng:   479 
    
2001-09-15-063VIMMERBYBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1JOHANSSON ROLAND
 Domare 2AX LENNART
 SPÅR 
 EKL 
 Certpoäng 
 Poäng:   542 
    
2001-09-23-033ÅSEDA/LENHOVDABRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1HERDY PETER
 Domare 2ROSANDER ERIK
 SPÅR 
 EKL 
 Certpoäng 
 Poäng:   560,7 
    
2001-11-17-018SÖDERKÖPINGLYDNADSPROV NAT. SBK
 Domare 1LUNDHOLM LARS
 Klass 3:   1  
 Poäng:   284 
    
2001-11-18-014VÄSTERVIKLYDNADSPROV NAT. SBK
 Domare 1BERGLUND NILS
 Klass 3:   1  
 Poäng:   276 
    
2001-12-08-003FINSPÅNGLYDNADSPROV NAT. SBK
 Domare 1LUNDHOLM LARS
 Klass 3:   1  
 Poäng:   280,5 
 Godkänt championat:   LPIII  
    
2002-03-09-004ÅHUSBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1EKBERG STIG
 Domare 2NILSSON INGVAR
 SPÅR 
 EKL 
 Ej godkänd 
    
2002-03-24-011SAXNÄSBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1JOHANSSON HANS
 Domare 2BLOMDAHL BÖRGE
 SPÅR 
 EKL 
 Certpoäng 
 Poäng:   534,2 
    
2002-04-13-016SÖDERKÖPINGBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1HÄRDELIN BERTIL
 Domare 2ANDERSSON LARS
 SPÅR 
 EKL 
 Godkänd 
 Poäng:   514,5 
    
2002-04-20-032VADSTENABRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1KARLSSON GÖRAN
 Domare 2NILSSON BERTH
 SPÅR 
 EKL 
 Certpoäng 
 Poäng:   525,5 
    
2002-04-21-040VADSTENABRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1NILSSON BERTH
 Domare 2KARLSSON GÖRAN
 SPÅR 
 EKL 
 Certpoäng 
 Poäng:   552 
    
2002-05-01-021VÄSTERVIKBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1LARSSON ANDERS
 Domare 2NILSSON MARIE-LOUISE
 SPÅR 
 EKL 
 Cert 
 Poäng:   581,2 
 Godkänt championat:   S BCH  
    
2002-05-04-033MÖNSTERÅSBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1JOHANSSON HANS
 Domare 2BOISTRUP ANDERS
 SPÅR 
 EKL 
 Cert 
 Poäng:   567,2 
    
2002-05-05-024KALMARBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1BLOMDAHL YVONNE
 Domare 2BLOMDAHL BÖRGE
 SPÅR 
 EKL 
 Certpoäng 
 Poäng:   558 
    
2002-05-11-022HULTSFREDBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1JOHANSSON ROLAND
 Domare 2LARSON ANDERS
 SPÅR 
 EKL 
 Certpoäng 
 Poäng:   537,5 
    
2002-05-12-024HULTSFREDBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1ERLANDSSON EBBE
 Domare 2MELIN HANS
 SPÅR 
 EKL 
 Certpoäng 
 Poäng:   550,7 
    
2002-07-06-019VÄSTERVIKBRUKSPROV NAT SBK
 Domare 1LARSSON ANDERS
 Domare 2BERGGREN EVA
 SPÅR 
 EKL 
 Godkänd 
 Poäng:   507
2008-08-01 ? 14:33:59

Fredag

Halv åtta ringde telefonen, det var Rold "sover Ni".. ehhh ja....
Han förvandlade mitt humör till att likna en morgonilsk geting! Ja, ja... Gustav skulle kommit hem ikväll, hjölpt mig med valparna när jag ska till Ingelstads (min gamla skola) jubileum... men det var såklart roligare att stanna i Skåne och tröska....

På morgonen åkte vi till Madsjön, för att simma med Tosse, det är ingen hundförbudskylt där, inte mycket folk heller för den delen, ingen som badade, men folk som låg på stranden och solade ( i gåsskiten, massa gäss där)... iallafall hade Tosse i koppel och skulle ut och simma, frågade om det var någon som hade ngt emot hunden... nää ingen fara, hoppade i och simmade ut med Tosse, då började, ursäkta" en kärring, gapa över att det var ohygienskt att bada med en hund i samma sjö där människor ska bada!
Ahhhh, vadå människor, åk till simhallen! Fine, om vi varit vid stranden, hade köpt det.... det är ju en halväcklig sjö med alla gäss, DET ÄR OHYGIENSKT OM NÅGOT, ja, desstuom så är väl människor ohygienska, lika smutsiga de... jag menar en människa som inte duschar på tre dagar luktar ju illa, en hund som inte badar på tre dagar luktar inte något.
Nä, människan är helt klart världens farligaste djur.

Jag é inte bitter ;-)