2008-08-12 ? 19:30:23

Då var det dags att blogga

I torsdags fm fick vi hem (ja hämtade husvagnen på Alvesta Husvagn & Fritid), vi tömde även volvons däck på luft och fyllde på med nitrogen, så lojt me dgröna pluppar eller vad det heter på ventilen på däcken, fick först klargröna i plast, men gnällde och fick metallickgröna- i metall. Vi packade det snabbaste vi kunde, vilket tog låång tid. Så skulle vi iväg (ovana husvagnscampare)... första problemet, hur får vi igång gasolen till kylskåpet, vå körde tillbaka till husvagnsfirman, löst på 3 sekunder, fick frågar vart vi skulle... ehhhh, det har vi inte bestämt.... :-/
Vi styrde västerut, till slut (okej Hannes körde och jag googlade) hamnade vi i Ugglarp. Hannes skulle tvunget ha upp tältet (minns från barndomen att förtältet restes endast en gång om året, på SSM), men är man på camping hjälps man åt, så starka gubbar och talande damer (tittar på och tycker medans gubbarna reser tält), så vårt fiiiins Isabella-tält "såg dagens ljus".
PXI som är van att springa lös på Häringeryd, förvandlades till en blandning mellan huggorm, piraya och gepard och vistades större tiden med Tosse som snällt låg lös i förtältet. Tosse och jag simmade i vågorna, med PXI under armen, härligt!
Vi hade inte tur med vädret, regnet öste ner, det var lika bra att rasta hundar i badkläder, vinden blåste kuling så husvagnen skakade.
Hannes åkte till Ullared, pirayan PXI gjorde hål i mina jeans (det kallar vi kamplust-jaktlust, är man släkt med Torneryds Nicke så är man), Hannes lyckade köpa ett par SNYGGA jeans till mig, passade i formen, men han köpte extra långa, till mina taxben, hmmmm.... vad göra ???
Vi åkte på lite utflykter, jag tränade Tosse och PXI... ja, träna och träna PXI vet jag inte, hon levde mest loppan, hon kan iallafall inte inkallning på camping, hon smet ut från husvagnen, Hannes och Tosse letade, letade och letade... men PXI hittade en kräftskiva i ett förtält och kom hem genom att bli inhivad genom fönstret av förtältsinnehavaren "är detta er valp", hon brister INTE i tillgängligheten, men borde ha mer föremålsintresse och tagit med en kräfta hem till matte!
Vi åkte på lite utflykter, laxbutiken naturligtvis också!
Det pratades om en kräftfestival i hamnen i Glommen, jo den måste vi ju besöka, trots vädret, flera grannar hade sett det annonseras så vi åkte också det, körde, körde, körde, hittade en hamn, inte en enda kräfta, hmm?
Vi lämnade Ugglarp igår och åkte till Jönköping, campade hos Mia & Jonas, Tinna fick rida :-) och vi grillade GOTT!

Sunna har inte fått följa med, utan har varit hos Lena, Richard och Edwin på söder, hon har haft det gott! Jag har fått mms med jämna mellanrum med bilder, hon har ätit gott och haft roligt.

Lena och Rickard berättade att de varit och badad och Edwin hade dykt och snorklat, när han försvann under ytan fick Sunna panik och skällde och hämtade Rickard så han kunde "dra" upp Edwin, otroligt, eller hur. Hon är fantastisk, vår Sunna.

Det är så skoj när "våra" valpar bloggar,
http://azaharafotot.blogg.se/ Azaharas (Sunna-Spike) lillmatte
http://azahara.blogg.se/ Azaharas fodervärd Charlottes blogg
http://s179.photobucket.com/albums/w288/blomdal/Vilma Angeliques (Sunna-Spike) fotoalbum
http://skogsstjrna.blogspot.com/ Bonus Kaspers blogg (Sunna-Na Canon)
http://www.gaardhunden.webbyen.dk Azaharas och Bárdurs ägares hemsida
http://linahallberg.blogg.se/ Cärla Midsommarflickas blogg (Ambra/Saga-Agust)

Mina döttrar, man behöver inte vara stor för att vara smart... Lilja har redan lärt sig "mamma, vet du vad Tinna gjorde" så sprutar krokodiltårar. Å andra sidan, finns det inget roligare än att leka med storasyster!
Okej Anneli, ventilhattar, jag behöver iallafall inga dubbelkommandon... fot fot fot..
Charlotte, jajamän jättekul... därför ska jag vila imorgon!
Kommentarer
Anneli

De "gröna plupparna" kallas ventilhattar.... ;-)

2008-08-12 @ 20:09:46
URL: http://brellir.blogg.se/
Charlotte

Verkar kul med husvagnssemester...

2008-08-12 @ 20:33:11
URL: http://azahara.blogg.se/
Lina

Välkommen tillbaka till bloggvärden!

2008-08-12 @ 22:10:47
URL: http://linahallberg.blogg.se/
Lina

Välkommen tillbaka till bloggvärlden!

2008-08-12 @ 22:10:56
URL: http://linahallberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: