2008-08-28 ? 10:12:59

Torsdag

Hannes har jagat hela morgonen, själv är jag alldeles för morgontrött för ett sådant intresse. Idag ska vi städa lite och försöka få till en bättre tvättstuga... men Hannes behöver bara sova lite först.

Lilja är sååå mammig, och kramas, om någon annan ska försöka hålla henne griper kramar hon mig... eller griper sig fast med naglarna, genom huden, är sönderriven på halsen.

Sunna följer oss som en skugga, hon är så tung! Men hon är smidigt som en katt, så hon hoppar upp och dit hon vill utan problem. Hon var så söt innan, låg hos Lilja med frambenen i kors, som en dam. Lilja älskar Sunna! Lilja har inte kommit på kryptekniken, men med Sunna i närheten bara måste man framåt!

Jenny! Här kommer en hästuppdatering som heter duga!

Lind, är ombetäckt och dräktig med Jór, mår kanon och är för en gångs skull i fint hull, inte SMÄLLFET!
Nafna, är dräktig med Jór, hon går med honom som sällskapsdam tillsammans med Brá och Gjöf. Hon är fin i eksemet tack vare att vi äntligen hittat ett täcke hon trivs med, Boett.
Linda, är också dräktig med Jór, hon mår bra, man märker liksom inte av henne.
Freyja, är på Marklanda med Karolína Sól. Hon mår också bra. Ska börja rida henne lite nu, lite lätt, skor inte henne förrän honär avvand. Vi längtar hela familjen att få börja rida henne, hon är inte ombetäckt och vi kommer försöka tävla henne nästa år, kanske kan jag lura ut Hannes på tävlingsbanan?
Sara, går på Häringeryd, hon är inte betäckt utan ska sättas igång långsamt i vinter, hon ska få gå som handhäst, möjligen med Tinna på ryggen, så förhoppningsvis alla skador utläkta och visning i Tyskland nästa höst.
Brá, går med Jór, ska ultraljudas på fredag, lika piggelin som alltid, hon är som Sunna, utmärkt duktig på att vara vacker.
Karolína Sól, dräktig med Sibelius, henes gamla skada märks inte av och hon går utan problem som avelssto, vår STORA vackra Karolina.
Leikur, rids mycket av mamma, hon älskar honom! De går regelbundet på kurs för Anna Karlsson. Planen är att han ska debutera i passklasserna nästa år, vi får se. Han är kanon och ser mer och mer ut som en valack.
Stjarni, rids av Rolf, mår också bra, de tränar också frekvent för Anna och Stjarni är ju en jättetrevlig häst.
Ragna, är på Drakamöllan....
Sleipnir, våre lille kille som är stor nu! Han leker för fullt med sin polare Aragon, växer och frodas!
Teitur, är STOR, flott kille, nyfiken, kolsvart under fölpälsen. Till salu.
Thule, är jättefin, nallebjörn, rör sig med stora runda rörelser. Till salu.
Tandri, han verkligen utvecklats positivt, han är stor, kraftig, rör sig trevligt. Till salu.
Torfi, är grymt flott, linjeavlad på Orri, rör sig helt fantastiskt, snygg kropp, läcker överlinje. Till salu.
Tindra, jättemysig, tillgiven, söt, rör sig som man förväntar sig efter de föräldrarna! Smäckert fint sto, hon har allt vi vill ha, rörelser, trevlig exteriör, lynne.
Töfradís, orädd är förnamnet, som sin mor Freyja! Hon är jätttego, kelig, söt. Henns behåller vi, vi är KÄRA i denna nallebjörn!
Tórdís, vår lillplutta! Hon är en liten söt fölunge, tittar man på stammen så borde hon ju bli den bästa ;-) BLUP BLUP.... TVÅ HADE HON I BLUP I MORSE, ska se om vi kan höja den till tre med lite laxermedel ;-)
Skojar lite, Tórdís är söt, nätt och rör sig trevlig.

13.44
Lilja fick (med hjälp av Tinna) tag på ett wienerbröd fyllt med lönnsirap, som hon smaskade i sig på fina mattan! Kladdig som sjutton, överallt!

Jenni, koll på alla hästarm nja, det är inte så svårt, de går alla i olika hagar, så det är inga stora flockar. Fast Anneli slarvade bort Ragna häromdagen ;-) ... men hon var ju på bete i Skåne.
Vi tycker inte vi har så många hästar numera.... tokigt va!

21.18
Vi åkte till stan med hästsläpet för att köpa två simpla vita garderober till en blivande bättre tvättstuga... efter många rundor hit och dit åkte vi hem med tomt släp. Vi bestämde oss för att flytta ner våra garderober i sovrummet till blivande tvättstugan och bygga en ordentlig klädkammare med skjutdörrar som vi sedan ska tapetsera i sovrummet.
Var hemma i två sekunder, åkte sedan till Sleipnir, har ju bestämt mig att han är till salu till absolut rätt hem, vilket har dykt upp! Vi får se!
Så åt vi en snabb kvällsmat, så har jag och Tinna varit ute i stallet hela kvällen, borstat och gosat med Nafna, pysslat med Tandri, han och Brá står på stall inatt, Brá ska ultraljudas imorgon. Jór pratade jag lite med såklart, grattade kungen till hans fantastiska dotter Ljósadís som bedömdes i helgen till fantastiska:
Ridegenskaper
Tölt9
Trav8.5
Pass5
Galopp9
Spirit9
Helhetsintryck9
Skritt8
Ridegenskaper8.31
Långsam tölt8.5
Canter9

Så gick jag med hundarna, PXI var inne med Hannes, så släppte han ut henne när vi kom från skogen, oj gissa vilken stor hund jag hade på trappen! Komma här gåendes i mörkret! Annars skäller hon aldrig.
Hundarna har fått nattemat (blodkorv) och sover, Lilja sover, hästarna sover... snart sover hela Häringeryd...

Jo förresten, köpte ju ny bilstol till Lilja igår, gick in på Babyproffsen och sa att jag skulle ha en sådan Rosa tycker är bäst, mannen sprang in på lagret och hämtade en... frågade lite i dörren vad den kostade... nja, ungefär vad jag räknat med.... men Rosa säger att Britax High way är det enda rätta, så då är det väl så!


ÄR DET NÅGON SOM HAR BARNSKRIDSKO STRL 28 ATT SÄLJA???
Frågor? Fråga!
Kommentarer
jenni

jeg har et spørgsmål, hvordan holder I styr på alle de heste ???

2008-08-28 @ 20:55:55
URL: http://www.gaardhunden.webbyen.dk

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: