2008-12-31 ? 10:04:17

Årets sista dag, årskrönika




Januari: Lilja var liten, skör och ungefär en månad gammal och närmade sig två när morfar gick bort...
"I torsdags gick min älskade morfar bort. Han steg upp på morgonen, åt frukost, la sig för att vila och vaknade inte igen. En viktig del i mitt liv, är borta. Min morfar var både allvarets och glädjens man. Han kunder visor och sånger som ingen annan, en fantastisk författare. Han hade redan intruducerat Tinna i de isländska sagorna, hon kan sagan där Gunnar på Hlidarendi ger sig fru Hallgerdur en örfil och Hallgerdur vänder sig mot Gunnar och säger:
- Denna örfil kommer du får betala tillbaka.
Många år senare i strid går Gunnar pilbåge sönder och han ber sin Hallgerdur om en lock ur hennes hår och hon svarar:
-Nu få du betala för örfilen, och Gunnar dödades i striden."

Så lärde vi känna familjen Andersson "Gick till golfbanan med blivande valpköpare, Charlotte, Kjelle o Lisa."

Binkis hade fortfarande inte flyttat till Marklanda "Hade jag haft schäfrar, hade jag aldrig behövt använda uttryck som "hoppa ut ur torktumlaren", "hoppa ner från köksbordet", "sluta gräv i blomkrukorna", "hoppa ner från biltaket"........ men det är meningar som används titt som tätt på Häringeryd!!"

Så byggde Hannes en vägg i vardagsrummet (obs, väggen har fortfarande inte fått sina lister) "Hannes har fått upp en hel vägg idag! Jag börjar lära mig hur man håller honom igång..... han är lite som en hund, godis, beröm och kommandon (tuuuur att han inte läser min blogg hehe).. ungefär såhär lät det i morse
-Hannes, vi kanske skulle sätta upp en vägg vid trappan...
en timme senare...
-Idag ska jag sätta upp en vägg... hur vill DU ha den
(hur vill jag ha den.. jag kan inte skruva i en skruv)
-Bestäm du, du är ju SÅ DUKTIG på att snickra
-Nej, du får bestämma (här måste kommandot komma)
-Hel vägg, fondvägg, utan isolering!
Sedan gäller det att bre på rejält med beröm och tala om att det är tur att han är såååå händig för det hade jag aldrig fixat! PLUS att jag la till att det är väldigt sexigt med män som snickrar! "

Hannes använde sin blogg för att välja Liljas andranamn "
Hannes behöver verkligen namnhjälp, nu har han valt ut sina favoriter och gjort en omröstning på sin blogg. Hans favorit är Mjöll, som jag inte alls tycker funkar i Sverige. Jag gillar Sól, men eftersom vi haft en häst som heter Sól så är Hannes väl lite motig....  Mi-rakel, supercoolt!!
http://arcdow116.blogspot.com/  "

Mamma opererade sitt knä "
Mamma har opererat knät idag... "idrottsskada"... effekten av att vara släkt med Carolina Kluft och hela tiden jaga hennes form, hehe"

Februari:
Vi alla började träna.... Hur gick det för Er! Jag har tränar massor under året:
Jahapp då va det dags...

      Beach 2008 närmar sig...

      Jag tänkte dra igång ett ambitiöst träningsprogram för att stolt kunna visa upp mig mycket slankare och snyggare när sommaren kommer.

      Jag tänkte först vänta till det blev lite varmare men jag kände mig så taggad att börja direkt. Hoppas det är fler som vill vara med. Det är så

     Skönt med lite stöttning ibland.             OK, häng på nu ....

      Skrolla ner....



































































     ÅSSÅ SCROLLAR VI UPP IGEN!
      Såja, det räcker för idag.

      Glöm inte att stretcha efteråt!


Postlådsmassakern började... den stackars postlådan ligger fortfarande på marken emellanåt "Till kungliga postverket, om kungliga postverket ens har i närheten så flott postlåda som min nya, ska jag jogga upp till Marklanda och tillbaka (HAHAHA)
Och eftersom jag lätt listar ut vem som som för talan åt kungliga postverket.... behöver jag inte oroa mig att behöva jogga upp till Marklanda!!!"

Jag behövde aldrig jogga till Marklanda!

Så chockade morfar oss alla med sin text (snart kommer hans bok)
"
Min morfar var fantastisk.... I Bergunda har vi en väldigt aktiv hembyggdsförening. Morfar var otroligt aktiv skribent och författare och skrivit delar i två böcker som givits ut.... Iallafall, så fick jag en smärre chock igår när Bergundasnitt kom, morfar har skrivit en sista hälsning, lång på två sidor (ska skriva av den vid tillfälle), som han visste att vi skulle läsa efter hans död. Han tackar för sig, ska citera lite kort " Alla drabbas vi förr eller senare. Vi står där inför den döde. Någon sae till mig: Det är inte den som jag levde med, det är någon annan. Då tänkte jag, det är kanske rätt. Men den vi älskat och litat på är inte där utan flyttat någon annanstans, mot det ofattbara. Genom död till liv, liksom vetekornet".
Oj, tårarna rann på mig... sin långa text avslutade han:
Över sorg reagerar man olika, En hårt drabbad skriver:

Nu är jag lugn, mig väntar intet mer
över mitt hjärtas region
sjönk den välsignade sorglösheten
och ens vilja äga illusion
                         /Fernando Persson

Men jag vill inte tänka så, utan framåt och uppåt. En skogsarbetare utan större skolning men född med poetisk ådra får med en dikt avsluta mina tankar
Jag vet ej vem som bor där
som ljuset kommer ifrån
långt bortom höstens kullar
och höstens bruna strån
ett tecken och ett spår
-Sven Gustav Nilsson
"

Lilja Alice Hannesdóttir Lindsten döptes, morfar begravdes.

Mars:
Verkade mest bestå av fräckisar...

Gustav fylle 18 år!!

Så hade vi en djup sväng på bloggen ""Man får vara glad för det man har, inte sörja det man inte har.
Påverka det du kan påverka, släpp det du inte kan påverka. Umgås bara med goda energier, lämna de dåliga.
Älta inte det du gjort som du är missnöjd med, utan se istället till att inte försätta dig i samma situation igen" //Ninni"

Vi åkte till Island över påsk...

Farmor flyttade från Hälla och huset fylldes av saker från henne och morfar.
"Idag har jag, Gustav och Lilja varit i Klasentorp hela dagen. Eftersom farmor flyttat till äldreboende skulle möblerna delas,
Gustav och jag ärver ju pappas del. Så sedan i morse har vi hållt på, en hel del kanonfina möbler och sedan MASSOR av småplock,
Vi har ju knappt plockat upp möblerna från morfar."

April!
Fullt upp, Jag fyllde 25 år, mamma & Rolf gifte sig!

image288
image294


183512-275

Hannes smygbloggade:
"Tjejerna här på jobbet frågade om vi hade det mysigt i går kväll, hur vi myste till det osv. Jag berättade hur det var och det var en skrämmande berättelse.  

Vad gjorde ni i går? Vi satt i var sitt hörn av soffan min fru bloggade och jag tittade på hockey för första gången i mitt liv.  

Men skulle ni inte äta något gott, mysa lite? Ju det trodde jag men det blev bara lite te och knäckebröd under slutet på matchen.  

Men du tog väl ett glas rött?
Nej men min fru fick ett telefonsamtal mitt i matchen och försvann ner till köket. När jag kom ner dit en halvtimme senare för att Tinna var hungrig satt hon fortfarande i telefon..
.

Röda postlådan dog! "Röda postlådan finns inte mer!!! Någon har på förmiddagen KÖRT IHJÄL  röda postlådan.. har mina misstankar, undrar om kungliga postverket är delaktig??? Vad tror Ni?
Hur eller hur, ger jag Gustav skulden, han kör traktor som en galning och har inte en aning det är han eller inte ;-)"

Lilja blev ju så jättesjuk och låg inlagd...

Lilja var pigg i söndags, åt vid 5 på måndagsmorgonen, vaknade ca 08.30, var inte särskilt hungrig, ja ja, tänkte jag, hon blir väl snart hungrig, men hon somnade om, Rolf kom, Tinna gick ut för att vara med när Janne verkade hästarna. Lilja vaknade, skrek, skrek skrek, vägrade äta, fick alvedon, fortsatte skrika. Rolf passade en kort stund medan jag "morgonfixade" hästarna. Insåg ganska snabbt att hon behövde åka in till sjukhuset. Vi blev såklart ganska snabbt inlagda, Lilja var vit som ett lakan i ansiktet vid det här laget, knappt kontaktbar. Lite feber fram och tillbaka, inte mycket över 38... ner till feberfri. Inga prover visade något. Tinna var med hela tiden, kanonduktig. Lilja fick sond och mat genom den. Slö och slapp hela kvällen. I natt gick febern upp, hon var jättevarm, sov inte särskilt bra. Kräktes 5-målet osv.
Trött i morse....
Sedan, kanske runt halv tio börjar hon få svårt att andas, kämpar för luften, hög puls, blir blå. Massa folk kommer springande, läkare osv. Hon får syrgas, adrenalin och blir undersökt. Gissa om jag blev rädd (ja läkarna med sa det efteråt). 
Sedan blev hon lugn, andades lugnt, trött. Sedan har hon röntgat lungor, hjärta. Hjärtat var tydligen mycket lite förstorat, men det ska ultraljudas. Hennes CRP hade gått upp ikväll... vi får se vad som händer imorgon. Hon protesterar inte ens när hon blir stucken längre. Nu ligger hon här, väldigt uppassad av personalen. Hon har både en spjälsäng och fått låna en vagn.


Saga och Fjellalundas Agust "blev med valpar".

MAJ
Alla fölen föddes, Teitur, Tandri, Thule, Torfi, Tindra, Töfradis och Tórdis!

Vi planterade två bokträd till morfars minne, de lever!

image346

image413
Det gäller att börja i tid!

Achilles MH-testades med toppresultat!

Hannes fick en helikopterflygning, Tinna följde med:
image444

JUNI!
Hannes fyllde år, C-kullen föddes! Hannes började bygga på uteplatsen (den är fortf inte färdig).
Våra liv förgylldes med PXI OCH TOSSE!!!





Såhär skrev jag om Tosse... " Hon är mjuk, mysig, stenkoll på husse, tyvärr saknar hon jaktlusten, Inge (hundförare hela sitt liv) och
Kent (Aitos) har jobbat med henne massor, i hopp om att hon skulle kunna funka inom skyddet, hon har en himla smidig fin kropp... men tyvärr inte. .  men det är ju tur för mig ;-) "

Men i hur det ser ut nu... kommer längre fram..

Hannes födelsedag!

Midsommarafton:
"
Vid 13.30 var planen att komma till midsommarfesten, först vid 14 var vi hos mamma och Rolf, Saga mådde bra, de satt och njut i vinterträdgården. Så kom vi till festen till slut, med massa baguetter och sallad. Familjen i Lilla Vallstugan hade fått en son kl 6 i morse, bebisen hade kommit ut på en timme. Så åt jag första portionen, mamma ringer, Saga på gång, men jag behövde inte komma hem, njo klart jag ville. Så hem åkte jag och Lilja. Mamma lagade midsommarmat och Rolf och jag satt hos Saga, vi åt tårta och väntade någon timme. Så kom första valpen och det fortlöpte ju som Ni redan sett. Så när allt var färdigt, ja valpningen, hade mamma maten klar. Jag var HELT SLUT. Vilken spänning det varit. Hannes ringde, Tinna hade badat med kläderna på, vägrade låna kläder och sprang runt i någon bebisblöja! Men, jag, mamma, Rolf och Gustav (ja Lilja med, som dessutom sett hela valpningen från sin stol, spännande) åt midsommarmiddag och mös. Så åkte jag tillbaka till festen, där det grillades för fullt! Min käre make och Johan hade kalasat duktigt ;-) och skulle köpa en segelbåt. Så åt vi underbar grillad lax med tillbehör, härlig fest med härliga människor. Så blev Tinna trött, började storgråta-längtade efter Lonis.... hmmm vi åkte hem. Satt i bilen hem med tre sovandes personer, som just nu är en sovande Tinna, en pigg Lilja som tittar på fotboll och en aningen medtagen make.... på toaletten ;-) Fyra nya små valpar... midsommarvalpar! Jag är trött! Natti! Bilder kommer imorgon!"

MMS

Midsommarafton!
Jökull kom med Jór:
MMS
MMS
Lilla Pxi

Återigen, postlådan! "Hannes ska bygga ikväll, mocka och har lovat Tinna Mac Donalds, vad säger man grattis. ja PLUS ATT NÅGON KÖRT PÅ POSTLÅDAN IGEN!
Vad är det för fel, märker man inte om man kör på en postlåda???
Ungefär lika mycket fel på de människor som stor i vägen och pratar, när man ska in på Maxis parkering, eller när man ska handla, move!
Har Ni tänkt på att man inte upplever det på samma sätt som på Citygross..."

Nyfödd liten Cärla Midsommarflicka


Valparna växer:
MMS

Binkis fyllde 1 år!!
MMS

Och valparna växte ännu mer...

MMS

Hur var det med fotbollen i somras.. ngn som glömt??


Slipper vi fotbollshysterin nu?? Eurovision: SVERIGE VINNER, fotbolls-EM :SVERIGE VINNER.... kanske dags att vi inser att vi inte är så bra som vi skulle vilja...
Hannes mailade ngt han läst imorse:


Psykologens sex tips hjälper dig komma över fiaskot

1. Tillåt dig att deppa!

Ta inte till några genvägar eller knep - det är BRA att vara besviken. "Chockfasen" behövs för att vi ska kunna gå vidare på ett bra sätt.

- Värdet av vinsten bestäms av hur vi känner när det går tungt. Om vi inte mådde dåligt skulle vi inte veta hur det är att må bra.

2. Prata med varandra!

Det är viktigare att vi pratar med varandra efter en förlust än inför en förlust.

- Kungsträdgården tömdes på nolltid efter förlusten i går. Det är synd, för det är då vi skulle behövt prata med varandra. Får man bara vädra sina känslor med varandra känns det mycket bättre. Ältandet är bra - men inte för länge!

3. Leta inte syndabockar!

Det tjänar ingenting till - i stället gäller det att stötta landslaget.

- Att hålla på ett lag som vinner är inte svårt. Är det någon gång som landslaget behöver vårt stöd så är det nu. Där har man ett ansvar som supporter.

4. Gläds med de andra lagen!

Att hålla väldigt mycket på ett lag är både roligt och känslomässigt påfrestande. Nu kan själva spelet sättas mer i fokus.

- Nu kan vi njuta av det vi älskar mest: Själva fotbollen.

5. Släpp - och gå vidare!

Ibland går det bra, ibland dåligt. Se på Europamästarna Grekland och på VM-finalisterna Frankrike, som också är utslagna. Och England, som inte ens tog sig dit.

- Inse att idrott är cykliskt, det går upp och ner.

6. Om besvikelsen inte släpper - tänk efter!

Om deppigheten inte släppt efter ett par dagar, är det hög tid att fråga sig själv om man riktar sitt engagemang åt fel håll.

- Känner man en enorm besvikelse även efter ett par dagar, ligger nog problemet någon annanstans. Då får man ställa sig frågan varför man egentligen känner så här -kan det vara ett tecken på ett fattigt liv?





Jo... Gustav började ju äntligen växa ;-)
Bilderna är tagna med ca 2 månaders mellanrum...
 (juni)
 (valborg)

Min kusin Frida gifte sig med sin Olle




Tinna tävlade ju sin första tävling på Stjarni och "kom bara tvåa", därav alla tårar!
MMS


JULI!
Rosa fyllde år, Pxi gick såklart på kalaset!
MMS

Valparna frodades!


Sunna parades med Agust och vi passade på att besöka Tylösand!
MMS

Tinna deltog i Husebyritten som pågick i tre dagar:



Tinna & Gustav

Leikur, Pxi, Tinna, & Rolf

Jór hade sköna tider på Häringeryd:
MMS

Valparna blev finare och finare... rundare och rundare, men framförallt, gudasöta!

Camomill

Cindra, Camomill, Cärla, Cung
Cindra
Cindra
Cindra
Cärla
Cärla


En trött liten Cung
Cärla

Cärla

Cärla
Cärla


Patrik kom på besök och stannade i några dagar, Tinna hade så roligt!

Middag på Marklanda


Det var inget gott i detta glaset!

Busbarn!

Gullunge!

JAG HAR LOVAT, I JULI LÄRDE VI KÄNNA VÅRA GOA VÄNNER ANDRA SIDAN SOPTIPPEN, SOM UNDER ÅRET HAR BJUDIT PÅ SÅ MÅNGA SKRATT, FAMILJEN GYLFE!

Men, framförallt, lärde vi känna Anna och Lorita... och jag försökte baka kakor till dem!
"Min sylt, åhhh så god! Började göra körsbärsgrottor i morse, köpte margarin, inte smör, gjorde fyrdubbel sats, ett husmorstips, baka inte grottor med margarin! De flöt ut och blev platta, satte nästa omgång i formar, de EXPLODERADE!
Tinna gjorde några till sig och Rolf, med Nutella!

Har haft Cärlas blivande matte på besök, har även träffat familjen lettiska fadderflickor, kändes i hjärtat, de lever ett liv långt från vårt!"

Gustav tog körkort:
"20.01
Gustav klarade uppkörningen!!!!!!!!!!!!"
Han har fortfarande kvar det!!!!!


Hannes bror med familj kom från Island, vi hade en underbar vecka!
"Bloggar när jag hinner!"

Stjarni och jag tävlade!!!!
"Gick upp halv sex i morse, åkte till Tingsryd,

Stjarni var kanon, vilken häst så bra! Vi kom trea i disktriktet och fyra totalt! Hade det inte varit för mig hade vi kanske kunnat vinna, jag gjorde två missar, men i övrigt en kanonritt!
Hindren i hoppningen var dock lite höga, 80 cm, ett dåligt hopp resulterade i att jag sträckt rygg och mage lite, men säkert svag efter snittet"

Tjejerna och jag åkte på tripp... vi hade det underbart!
"Ingen i min familj förstod varför det nu skulle vara såååå roligt att åka på SSM!
Jo, har haft två underbara dagar, sett massor av fina hundar, pratat med massor av underbara människor, Tosse har fått massa nya leksaker och jag har fått massa träningsenergi! Heeeeelt underbart!

Ännu bättre, vi bodde över hos Lina (under tisdagen hade jag även fått erbjudande om husbilsövernattning), men en underbar liten stuga i skogen sov jag och tjejerna i! Vi bjöds på god mat och massa trevligt att prata om!

Jag har fått årets SSM-dos, nästan direkt i hjärtat ;-)


SSM, SVENSK SCHÄFERMÄSTERSKAP I BRUKS OCH UTSTÄLLNING!"

Annars var juli jätteskönt:
"Just nu ligger Tosse , PXI & Tinna på gräsmattan,
Tinna klappar PXI på magen (hon ligger på rygg med alla fyra ben i vädret) och Tosse kikar nyfiket på!
Okej, vi säger att de åt hästbajs, hmmmm, om det vorit så väl, hmmm!

Tja, kl är 09.26, ingen är påklädd, Lilja sover... golvet fullt av klossar. Dricker mitt heliga, dagensförsta kaffeglas...."

Augusti:
"På morgonen åkte vi till Madsjön, för att simma med Tosse, det är ingen hundförbudskylt där, inte mycket folk heller för den delen, ingen som badade, men folk som låg på stranden och solade ( i gåsskiten, massa gäss där)... iallafall hade Tosse i koppel och skulle ut och simma, frågade om det var någon som hade ngt emot hunden... nää ingen fara, hoppade i och simmade ut med Tosse, då började, ursäkta" en kärring, gapa över att det var ohygienskt att bada med en hund i samma sjö där människor ska bada!
Ahhhh, vadå människor, åk till simhallen! Fine, om vi varit vid stranden, hade köpt det.... det är ju en halväcklig sjö med alla gäss, DET ÄR OHYGIENSKT OM NÅGOT, ja, desstuom så är väl människor ohygienska, lika smutsiga de... jag menar en människa som inte duschar på tre dagar luktar ju illa, en hund som inte badar på tre dagar luktar inte något.
Nä, människan är helt klart världens farligaste djur.

Jag é inte bitter ;-)"

"Vi har blivit husvagnsägare... vid lunch.. ja eller vid fikat... eller när jag var och handlade på Maxi, hade jag inte en aning om det.... men  en liten biltur resulterade i en Solifer 550....
Hannes gör körsbärssylt....


Husvagn invändigt...."

"I torsdags fm fick vi hem (ja hämtade husvagnen på Alvesta Husvagn & Fritid), vi tömde även volvons däck på luft och fyllde på med nitrogen, så lojt me dgröna pluppar eller vad det heter på ventilen på däcken, fick först klargröna i plast, men gnällde och fick metallickgröna- i metall. Vi packade det snabbaste vi kunde, vilket tog låång tid. Så skulle vi iväg (ovana husvagnscampare)... första problemet, hur får vi igång gasolen till kylskåpet, vå körde tillbaka till husvagnsfirman, löst på 3 sekunder, fick frågar vart vi skulle... ehhhh, det har vi inte bestämt.... :-/
Vi styrde västerut, till slut (okej Hannes körde och jag googlade) hamnade vi i Ugglarp. Hannes skulle tvunget ha upp tältet (minns från barndomen att förtältet restes endast en gång om året, på SSM), men är man på camping hjälps man åt, så starka gubbar och talande damer (tittar på och tycker medans gubbarna reser tält), så vårt fiiiins Isabella-tält "såg dagens ljus".
PXI som är van att springa lös på Häringeryd, förvandlades till en blandning mellan huggorm, piraya och gepard och vistades större tiden med Tosse som snällt låg lös i förtältet. Tosse och jag simmade i vågorna, med PXI under armen, härligt!
Vi hade inte tur med vädret, regnet öste ner, det var lika bra att rasta hundar i badkläder, vinden blåste kuling så husvagnen skakade.
Hannes åkte till Ullared, pirayan PXI gjorde hål i mina jeans (det kallar vi kamplust-jaktlust, är man släkt med Torneryds Nicke så är man), Hannes lyckade köpa ett par SNYGGA jeans till mig, passade i formen, men han köpte extra långa, till mina taxben, hmmmm.... vad göra ???
Vi åkte på lite utflykter, jag tränade Tosse och PXI... ja, träna och träna PXI vet jag inte, hon levde mest loppan, hon kan iallafall inte inkallning på camping, hon smet ut från husvagnen, Hannes och Tosse letade, letade och letade... men PXI hittade en kräftskiva i ett förtält och kom hem genom att bli inhivad genom fönstret av förtältsinnehavaren "är detta er valp", hon brister INTE i tillgängligheten, men borde ha mer föremålsintresse och tagit med en kräfta hem till matte!
Vi åkte på lite utflykter, laxbutiken naturligtvis också!
Det pratades om en kräftfestival i hamnen i Glommen, jo den måste vi ju besöka, trots vädret, flera grannar hade sett det annonseras så vi åkte också det, körde, körde, körde, hittade en hamn, inte en enda kräfta, hmm?
Vi lämnade Ugglarp igår och åkte till Jönköping, campade hos Mia & Jonas, Tinna fick rida :-) och vi grillade GOTT!

Sunna har inte fått följa med, utan har varit hos Lena, Richard och Edwin på söder, hon har haft det gott! Jag har fått mms med jämna mellanrum med bilder, hon har ätit gott och haft roligt.

Lena och Rickard berättade att de varit och badad och Edwin hade dykt och snorklat, när han försvann under ytan fick
Sunna panik och skällde och hämtade Rickard så han kunde "dra" upp Edwin, otroligt, eller hur. Hon är fantastisk, vår Sunna."



Tinna babblar...
-Mamma....
-Ja...
-Vuxna har stora bröst, eller hur?
-Jo, det stämmer
- Och barn har små..
-Ja, helt riktigt
-Men pappa har ju små bröst, då är han ett barn och behöver inte städa....

Visst var det OS?? Bockpremiär..
15.45
Två bockar fällda i morse! Bra! Nu jagar gubbarna duvor!
Jag och tjejerna åkte till Alvesta och gick på marknaden! Tycker den var ovanligt fin och bra utbud, särskilt Lilla Bus eller vad de heter, pyjamaser Viller Valla för 20 kr st!
Tinna fick ett trollspö, ett halsband med sitt namn och en klubba. Köpte lite bröd, korv ch isterband. Hm, nja köpte en tröja till Gustav med "RIKTIGA MÄN RAKAR PUNGEN MED VINKELSLIP"... passar honom perfekt nere i Bollerup!
Tinna sover, Lilja leker på golvet... lite off på nätet... ska dricka mitt kaffeGLAS framför OS.






snipp snapp snut... så var diskussionen slut.....

Hannes föräldrar, syster och barn kom besök:
"
I lördags morse satt Tinna och grät på golvet, Sunna var hungrig.... inte på hundmat utan på skinka och blodkorv, så hon serverade Sunna stora bitar av den fina skinkan vi fått av Hannes syster Vala, inköpt i en av Londons finaste gourmentbutiker.
V har haft trevliga intensiva dagar, mycket god mat, utflykter till Strandbjörket, Öhrs lantcafé, ridturer, hundpromenader, MASSA pyssel med hundarna, Valas barn, Max & Nina älskade hundarna.

Tinnas kalas blev PERFEKT, utsökt god mat och tårtor"

Flickornas faster Vala

Tinnas 5-årskalas

Tårtor... ser Ni Hannes hemgjorda snygga rosa marsipantårta

Häststatusen i augusti:

Lind, är ombetäckt och dräktig med Jór, mår kanon och är för en gångs skull i fint hull, inte SMÄLLFET!
Nafna, är dräktig med Jór, hon går med honom som sällskapsdam tillsammans med Brá och Gjöf. Hon är fin i eksemet tack vare att vi äntligen hittat ett täcke hon trivs med, Boett.
Linda, är också dräktig med Jór, hon mår bra, man märker liksom inte av henne.
Freyja, är på Marklanda med Karolína Sól. Hon mår också bra. Ska börja rida henne lite nu, lite lätt, skor inte henne förrän honär avvand. Vi längtar hela familjen att få börja rida henne, hon är inte ombetäckt och vi kommer försöka tävla henne nästa år, kanske kan jag lura ut Hannes på tävlingsbanan?
Sara, går på Häringeryd, hon är inte betäckt utan ska sättas igång långsamt i vinter, hon ska få gå som handhäst, möjligen med Tinna på ryggen, så förhoppningsvis alla skador utläkta och visning i Tyskland nästa höst.
Brá, går med Jór, ska ultraljudas på fredag, lika piggelin som alltid, hon är som Sunna, utmärkt duktig på att vara vacker.
Karolína Sól, dräktig med Sibelius, henes gamla skada märks inte av och hon går utan problem som avelssto, vår STORA vackra Karolina.
Leikur, rids mycket av mamma, hon älskar honom! De går regelbundet på kurs för Anna Karlsson. Planen är att han ska debutera i passklasserna nästa år, vi får se. Han är kanon och ser mer och mer ut som en valack.
Stjarni, rids av Rolf, mår också bra, de tränar också frekvent för Anna och Stjarni är ju en jättetrevlig häst.
Ragna, är på Drakamöllan....
Sleipnir, våre lille kille som är stor nu! Han leker för fullt med sin polare Aragon, växer och frodas! Såldes i augusti!
Teitur, är STOR, flott kille, nyfiken, kolsvart under fölpälsen. Till salu.
Thule, är jättefin, nallebjörn, rör sig med stora runda rörelser. Till salu.
Tandri, han verkligen utvecklats positivt, han är stor, kraftig, rör sig trevligt. Till salu.
Torfi, är grymt flott, linjeavlad på Orri, rör sig helt fantastiskt, snygg kropp, läcker överlinje. Till salu.
Tindra, jättemysig, tillgiven, söt, rör sig som man förväntar sig efter de föräldrarna! Smäckert fint sto, hon har allt vi vill ha, rörelser, trevlig exteriör, lynne.
Töfradís, orädd är förnamnet, som sin mor Freyja! Hon är jätttego, kelig, söt. Henns behåller vi, vi är KÄRA i denna nallebjörn!
Tórdís, vår lillplutta! Hon är en liten söt fölunge, tittar man på stammen så borde hon ju bli den bästa ;-) BLUP BLUP.... TVÅ HADE HON I BLUP I MORSE, ska se om vi kan höja den till tre med lite laxermedel ;-)
Skojar lite, Tórdís är söt, nätt och rör sig trevlig.

September:
D-kullen föddes

MMS

Här vill Sunna föda


MMS

vad tror ni? Hur många blir det?


14.46
Ni som såg Tinna på MH, vet hur tyst och lugn hon kan vara.... LÄNGE! Hon sitter här med mig och Sunna och hjälper mig med namnförslag på D! Skriver lappar och sätter på valplådan.
Vi var ute och gick, Sunna var inte med på noterna! Föreslog dock att vi kunde krypa in under friggeboden! Hon är djupt koncentrerad.

14.50
Plötsligt blev det lite jobbigt! Men ingen valp ännu på  gång! Tinna är i köket och gör fika åt Sunna :-)

Jenni, Pxi uppför sióm en stor flicka, med STÖRSTA RESPEKT! Läser av situationen mycket väl. Hon och Tosse är spända av förväntan.

Hannes tycker att jag har det väl mysigt, med chokladbitar och datorn.

15.22
Betyder det otur att hitta på valpnamn i förväg?
Börjar spåna.....  hupps här kom en värk

16.00
Ser liv och rörelse i Sunnas mage. Önskar att jag kunde gissa när det drar igång ordentligt!

Cornelia, följer hela fritids Sunna nu då?

16.23
Varit ute. Hon la sig direkt i valplådan, slickar sig i baken, men väldigt lugn, krafsar, förbereder såklart, men  förbereder sig.
Cornelia, du får jobba över eller köra fort, för nu jäklar verkar det hända något.
D...
Dixie
Disa
Diva


16.26
Sunna krafsar, flåsar, snurrar!

MMS

Sunna hälsar till Edvin!
Edvin, jag tror hon känner att Ni tänker på henne. Hon är så stark och duktig.


18.21
Snaart...
hård krystvärkar

18.33
stånk, stön, snurrar, värkar, flåsar!

18.42
alla på helspänn

vattnet gått

19.19
ingen ute, puh

19.58
Vi kämpar, tre fosterhinnor framkrystade... puh... 2008-09-02 @ 18:21:11 Allmänt Permalink


Kommentarer Postat av: Anne Folbert

Åh det är ju så spännande! Jag struntar i att plugga ikväll och följer bloggen om Sunna istället!!!
Vi håller tummarna för att alla valparna mår väl.

2008-09-02 @ 18:29:56
URL: http://annef.blogg.se/ Postat av: Cornelia

JAAAAAAAA.............

2008-09-02 @ 18:44:28 Postat av: Anneli

UPPDATERA!!

2008-09-02 @ 18:47:53
URL: http://brellir.blogg.se/ Postat av: Josefin

duktiga lilla hund!!

2008-09-02 @ 18:51:37 Postat av: Challe

Senaste nytt från Ninni: huvudet ute, dubbla fosterhinnor. Sunna är duktig och kämpar på!!!

2008-09-02 @ 18:58:58 Postat av: Lina

Följer med spänning! Heja på!Jättekul att kunna följa med på bloggen!

2008-09-02 @ 19:00:33
URL: http://linahallberg.blogg.se/ Postat av: CHalle

NU är det nära, handlar om minuter

2008-09-02 @ 19:04:43 Postat av:

mjölk rinner

2008-09-02 @ 19:05:23 Postat av: Challe

nuuuuu

2008-09-02 @ 19:08:59 Postat av:

två blåsor

2008-09-02 @ 19:11:34 Postat av: Veronika Karlsson

Åhh du har till och med fått mig att sitta vid bloggen, ha ha

2008-09-02 @ 19:32:05
URL: http://eskeryd.se/ Postat av: Eva o Kasper

Heja, heja!
Diesel är ett koolt killnamn, tycker Kasper.

2008-09-02 @ 19:52:15
URL: http://skogsstjrna.blogspot.com/ Postat av: Lina

Hur går det? Ninni, du och Sunna håller oss på helspänn! Heja på!

2008-09-02 @ 20:41:20
URL: http://linahallberg.blogg.se/ Postat av: Milla, Linus & Barnen

Duktig du e Sunna håller tummarna för att allt går bra =)

2008-09-02 @ 20:43:23 Postat av: Cornelia

Vi sitter också kvar här framför skärmen och våra åtta tummar börjar snart bli blåa. Vad händer? Kämpa på Sunna!

2008-09-02 @ 20:51:37 Postat av: Lina

Väntar på uppdatering... en timme är inte lång tid när en tik valpar, men en evighet när man väntar och inget vet! Hoppas allt går bra och att Sunna och de födda/ofödda valparna mår fint!

2008-09-02 @ 21:08:22 Postat av: Challe

Sunna och Ninni är på djursjukhuset och väntar på röntgen. Sunna är vid gott mod och Ninni är helt slut och hungrig.

2008-09-02 @ 21:31:28 Postat av: Anneli

VARFÖR RÖNTGEN??? Du gör mig orolig. Ligger dom fel?

2008-09-02 @ 21:48:33
URL: http://brellir.blogg.se/ Postat av: Anne

Usch vad jag blir orolig! Vi tänker på er och håller tummarna för att Sunna och valparna mår bra!

2008-09-02 @ 21:55:41
URL: http://annef.blogg.se/ Postat av: jenni

det undrer også mig, hvorfor røntgen ? på nuværende tidspunkt er det snarere kejsersnit og håb om at de bageste hvalpe overlever, den / de forreste klarer den nok ikke, dertil har fødselen varet for længe nu

2008-09-02 @ 21:56:21
URL: http://www.gaardhunden.webbyen.dk/ Postat av: Challe

Vet inte mer än ni

2008-09-02 @ 21:59:57 Postat av: Lina

Också orolig! Hoppas att allt kommer att gå bra! Challe eller Ninni eller den som vet, skriv gärna en kommentar och berätta hur det går! Tänker på Ninni, Sunna och hennes valpar...

2008-09-02 @ 22:01:18
URL: http://linahallberg.blogg.se/ Postat av: Challe

Ninni hälsar: Tre till fyra valpar, ingen sitter fast.Håll hårda tummar! Risk för kejsarsnitt. Ninni är vid gott god, Sunna med.

2008-09-02 @ 22:06:26 Postat av: Lina

Challe, tack för uppdateringen! Håller tummarna! Hälsa Ninni!

2008-09-02 @ 22:12:14
URL: http://linahallberg.blogg.se/ Postat av: Challe

En hanvalp är född

2008-09-02 @ 22:28:34 Postat av: Eva o Kasper

Blev det kejsarsnitt? Håller tummar o tassar för att det går bra med allihop.

2008-09-02 @ 22:42:09
URL: http://skogsstjrna.blogspot.com/ Postat av: Josefin

håller tummarna för att alla mår bra!!

2008-09-02 @ 22:45:57 Postat av: Vanja

Ahh! Uppdatera mer massor!! Längtar efter fler nyheter. Pappa Agust vill se sina små barn :P







MMS
Cool bild va?

MMS

Hej världen.., och hela Växjö djursjukhus! Här har Ni en kille som ville födas på BB!

Götängens Dixon Mirakel



Dante Leon

Dixon Mirakel

Pxi höll igång...

Påhittig!

Typisk PXI-bild

Heja PXI!

Tinna & Tosse


Tinna igår innan hon somnade...
-Mamma, igår drömde jag att trollmor kom och tog mig, då ropade jag på dig, på hjälp, men du kom inte för du bloggade!

MMS

Gårdagens ridtur på Freyja och underbara lilla Dísa sprang med!
Vi stannade och pratade lite med Jotam, Sleipnirs husse och Emelie tog kortet....


MMS

Trollunge



Vi inledde vår lördagsträning!

Vi hade grymt skoj i skogen!
Undrar om bilden finns i orginal!


Ska erkänna, en viss trötthet infinner sig!
Vi kom ju iväg i morse utan problem, Hannes mötte upp i skogen, vi fick strålande väder, underbart!
Emelies föräldrar följde med, hur kanon var inte det, att ha två instruktörer med sig!

V började med att lägga spåren som skulle ha lång liggtid (Tosse, Teije, Olivia), så la vi korta till Aza, Bond, Binkis, Pxi och Gilmar. Jag såg bara Binkis spår och det var okej, men övriga hundars ska ha gått jättebra. Pxi var i mina ögon wow. La i inte allt för enkel terräng ett 50 m med leksak, men eftersom jag la leksaken på inte bästa ställe, ramlade hon genom riset och fortsatte spåret (som egentligen skulle varit slut), jag hade ju gått en 200 m för att att komma ut på vägen, no problemas för Pxi, som spårade som en klocka och som tur var, så la Tessan leksaken i spåret när vi kom ut på vägen, så fick fick till avslutet. Kanon! Tyvärr har jag lite problem med Tosses spårning, mest för att vi inte känner varandra, så kanon att få hjälp att få till spårningen.

Det var mycket nyttig träning för gårdshundarna att sitta still uppbundna medans de väntade!

Så grillade vi, mysigt! Challe hade bakat kakor, Lollo hade med plommon och bjöd på! Hannes var vedkarl, nästa vecka grillar vi på galler när Niklas ska vara vedkarl!

Nästa moment var uppletande, första gånger för många av hundarna. Pxi tyckte det var superduper-roligt att hitta en leksak i skogen, jippi! Det gick inte lika bra för alla, många hundar stördes endel av omgivningen, men så är det, nu har vi hela veckan på oss att träna inför nästa lördag! Det är bra hundar allihop, aldrig hundens fel utan förarens ;-)

Väl hemma  var det snabbt ombyte och iväg igen, till Marklanda. Där sadlade vi Stjarni, Sara & Freyja, red iväg, mötte upp Emelie i allén så red vi iväg.
Det var ju visst lördag idag, så mamma hade med fickplunta med Jägermeister, så halvvägs var det paus och varsin hutt, jag vågade bara läppja, skulle ju köra hem ....
Men jäklar vad Freyja och jag busred, uuuunderbar häst! Undrar om Emelie vill rida med mig igen :-/
No hands och gaaasa! Rolf försökte tävla i galoppen, haha inte ens med långt försprång vann han!

Så vid 17.00 hem, Hannes stod redo för att jaga rådjur!

Pxi i bananlådan!

Såhär såg det ut i morse när vi skulle åka..


Matte.. gårdshunden brer ut sig....

Alltså, hur mycket ska man behöva utstå?

Korvgrillning

MMS

alltså denna hund är omöjlig!

MMS

eller som Hannes nyss sa... Finns inga ord för den här hunden



Jo, Conny och jag plockade ju MASSA kantareller... vi menar svamp!
MMS


Kattungarna föddes:

MMS

fem nyfödda



Två stora, runda goa pojkar, kan Ni sem vem som är vem?


Vi har så roligt på lördagar, här kommer dagens tips, för Er som har lite svårt med kontakten med Er hund, någon viskade att det var uppfunnet av en IPO-man...

"Är Pxi dumdristig eller modig? Var och och rastade och gick ner till lilla stallet för att ge kattmamman mat..
 För att skydda kattungarna är de på höloftet, dit upp är en stege. Är högst uppe och klappar kattungarna, vänder mig om,
då står Sunna tre steg upp och Pxi, hela vägen upp. Sätter snabbt ner kattungen för att gå bort till
Pxi och ta henne för att bära ner henne från stegen, då tar hon sats och dyker ner från stegen, ett riktigt katthopp,
 bums ner i betong golvet, kikar upp hårt var det matte, ruskar sig och börjar leka med Tosse. Nu är det väl inte jättehögt, 2 meter någonting, men iallafall! "

MMS

Finns inget som gör mig så lycklig som att se en karl i arbete


MMS

Pxi!
Denna fina morgon förvandlades just till... ja vad säger man..


Mer hundträning:

MMS

tur att vi har nära hem från skogen


Så var det SKOJ party...

MMS

vi värmer upp conny


MMS

Starkast


När man är ledsen, kan det vara skönt med en vän...

MMS

Tinna är ledsen


Vi hade ju även en otrolig kennelträff där Achilles vann utmaningen och Azahara blev snabbaste hund bla!

Oktober!

Pxi fortsätter förgylla våra liv med sina påhitt:
Om valpen är försvunnen

Leta i vagnen!
Kallt och regnigt ute tyckte PXI och gömde sig i Liljas vagn!

Äntligen!!!!
MMS

Jennie och Marie gjorde praktik hos oss, Häringeryd var fullt med hästar!

MMS

Jennie och Marie praktiserade hos oss, toppen!

MMS

Marie har satt igång Lind... Första rid turen på många är. Lind är så lycklig.
Har Ni sett en sån isbjörn (brunbjörn?) Lind är?


MMS

Lind och Jennie!


Hur en gårdshund chockar (knäcker) en schäfer...
Var ute med hundarna, när vi gick iväg kom Tosse springandes med sin nya leksak, en kampboll med snöre... PXI är ju inte den som ger sig i första taget.... vilket jag fick bevis på.... PXI sög tag i leksaken och släppte inte, de kampade, slet.... Tosse släpade PXI som inte släppte... PXI kämpade emot.... Hela rundar höll de på utan att släppa någon av dem.... väl hemma efter 1,8 km, släppte Tosse och stod helt förvånad och tittade på mig!
PXI var såååå nöjd och lekte och lekte!!!

Jo... det var ju i samma veva Conny råkade ge bort Niklas.. minns Ni??

13.10
Conny! Vad säger du, du ger väl inte bort en karl som lagar mat, verkar allmänt huslig, trevlig, social och lättränad????
Min gubbe får jag ju betala för om någon skulle vilja ha honom, gammal, tv-oholic, städar inte, tvättar inte, lagar inte mat och ingen koll på sin frus kebab-intresse och igår glömde han min namnsdag!

14.38
Niklas, inte gnälla nu, jag är jättetrevlig! Jag presenterade idén för Hannes, med två män i huset (nämde inga namn, för underhållningen, utan sa bara att jag kan få en karl till, har hans matte nästan lovat):
-Gillar han fotboll?
-Nej, hockey..
-Vad bra, då får jag ha tv´n ifred när det är fotboll.
-Städar han?
-Ja, det är jag ganska säker på.
-Vad bra då slipper jag det (som om han gör det nu ;-)
-Lagar mat?
-Ja! Kock, dessutom...
-Hur fort flyttar han in?
End....

Obs... hon har fått tillbaka honom!

MMS

Tinna rider Sara


MMS

Pojkarna i gröngräset


MMS

Olsen cyklar


Älgjakten!!!!!

Tommy med sin niotaggare!

PXI tuff som alltid!


Så här drar man ut en älg ur skogen!

Tinna hjälper gärna till!

Tosse fick också gå fram och nosa till slut, övrig tid låg hon plats.

Vi hade en hej dundrade fölmönstring
"Kan sammanfatta lördagen, wow, vilka föl vi fått till... lovande alla våra avkommor mer kanonkritker som jag återkommer med. Alla roligast, endast tre hästar iår (i hela Sverige)  har fått MYCKET LOVANDE, så Marklanda har gjort det igen, Teitur från Marklanda fick MYCKET LOVANDE, bäst på årets mönstring, (så vi har haft bästa föl sedan mönstringen startade 2004)
04 Otur från Marklanda
05 Poseidon från Marklanda
06 Rödull från Marklanda
07 ingen mönstring höös
08 Teitur från Marklanda

Framför allt, vi har ju även fött upp Teiturs mor Karolina, dotter till Venus!"


Ragna från Marklanda LOVANDE

Salka från Marklanda (såld) LOVANDE

Sleipnir från Marklanda (såld) LOVANDE

Tandri från Marklanda (till salu), LOVANDE, men visade sig tyvärr halt, därför fick vi inte se hans alla hans fina rörelser.

Teitur från Marklanda, MYCKET LOVANDE, till salu.

Thule från Marklanda, LOVADE, till salu.
"Uttrycksfult hingstföl med välrest hals men ngt kort och grov. Bra bogar, bra rygglinje, välformat kors. Bra prpoptioner, rör sig ngt utåttåad fram i skritt, Visar MYCKETlätta spänstiga rörelser i trav, visar även tölt och galopp. Mycket vaken och självständig.

Tindra från Marklanda, LOVANDE
"Stoföl med tilltalande uttryck och huvud. Välrest med aningen kort grov hals, mjuk rygglinje men ngt kort kors, medelstor. Aningen kortbent, rör sig ngt utåttåad fram men raka rörelser bak i skritt. Vysar mycket långa och spänstiga steg i trav samt medelgoa rörelser i galopp. Samarbetsvillig och positiv.

Tordís från Marklanda, LOVANDE.


Torfi från Marklanda, LOVANDE, till salu.
"Hingstföl med vaket uttryck, rest med med ngt kort och grov hals. Bra bogar, mjuk rygglinje och långt välformat kors, ngt kraftigare i typen (positivt). Rör sig med raka rörelser i skritt. Visar lätta och spänstiga rörelser i trav samt medelgoda i galopp, visar tölt. Positiv och uppmärksam,.

Lilja gjorde 24 timmars ekg

MMS

Lilja



Oj vilken dag vi hade igår, jag, Tosse, Niklas och Binkis!
I´m in... lördagar och tisdagkvällar ska hädanefter ska tillbringas i Alvesta, i den mån jag har barnvakt ;-)
Tosse ska omskolan från "svensk bruksare" till IPO-hund
Jag tror många blev imponerade av lilla lilla Binkis spårförmåga. Tosse överöstes av beröm!
Vi var hemma runt 14, jag var hemma 14.20, åkte snabbt til simhallen, simmade, solade och bastade, hem, åt lite snabbt, ställde in husvagnen, åkte sedan till Niklas och Conny för fika och träffa fina fina Cärla och Lina! Där var vi tills klockan var 20, Hannes stod redo för att åka till Emelie och Jotham så där var vi kl 20.05 och bjöds på mumsiga "stekpannor" och chokladfondue till efterrätt

16.14
Häringeryd känns öde, Sara, Tordis, Linda och Thule har åkt till Marklanda, Lind och Torfi till Emelie. Imorgon flyttar PXI till Anita och Stig, på tisdag Dixon och Dante!

I samma veva hände detta:
"Hjärtat och samvetet, hörni... Conny tittade på mig igår (med riktiga valpögon), hur blir det med VÅRA lördagar i skogen nu då? Conny, hade du varit hund hade jag satt dig i hundgården ;-)
Är det inte för kallt för gårdshundarna nu i november? Jag kanske kan vara med varannan lördag??? Usch... jag som ääälskar våra lördagar....
men samtidigt behöver jag komma igång på rätt spår med Tosse...."


"Jag vaknade i morse, vårt speedade djurår drog igång i maj, det började med fölningar hela maj, fortsatte med C-kullen och D-kullen,
kennelträff, fölarbete, fölmönstring och skadade hästar.... I morse, friska djur, endast fyra hästar och två hundar (som dessutom kan hålla sig hur länge som helst på morgonen,
ha påbörjat en fantastiskt träningsperiod med Tosse, jag kände sån frihet och lycka! "

"Jag har ju lite annorlunda hundsyn kanske, jag har ju inte gårdshundar som soffpotatisar utan vill ju nyttja deras kapacitet och min mening är att en arbetande hund (ja, iallafall en hund som får göra lite skäl för födan) är en lyckligare hund. Fast de hundar som inte provat på vad jag menar, blir ofta ganska olyckliga till en början, tills de kommer på fördelen med att ta i lite.
Binkis är ju ett praktexemplar, henne hade jag ju möjligheten att börja med vid 6 veckor och förigare hund får man leta efter.
Men jag får ju den ibland " om man nu vill träna hund, är inte gårdshund lite fel ras?
 Eller om du nu vill föda upp arbetande hundar, är inte gårdshunden fel ras".  Nej, inte enligt mig, hund oavsett ras, har rätt att få använda de drifter de är födda med,
en hunds gener, är inte lite motion, mängder med föda, inte heller föda för att genomföra ett "uppdrag". "

Så hade vi nästan en lite minikennelträff på Växjöutställningen!
Vi är hemma, Lyckliga!

Har suttit och konstaterat att det var en hård domare vi hade, Hans-Erik Pedersson, flera 2:or och jag skymtade 3:or, skymtade inte ett enda HP heller....
Men vi började dagen med Bond, som skötte sig utsökt för att vara Bond (heter man Bond, så är man en vild agent), satte honom på bordet, log lite mot domaren "han är lite busig", han flinade  tillbaka glatt. 1:a pris och vann unghundsklass hanar (Lolo, mailar du hans fina kritik). Efteråt kom domaren fram till mig och sa "vilken fin hund, med ringträning och tiden kommer han vinna massor"...  Ringträning, var nyckeln....
Så var det pluttiga Binkis (Bianca Bratz)... lilla yrvädret fick en 1:a och kom tvåa i unghundsklass tikar :-)))) Niklas återigen, storleken har ingen betydelse...

Så var det mitt flotta nyförvärv... jag hörde hur folk pratade och undrade vad det var för hund runt ringen... någon frågade " åhhh är det från XXXX kennel"... egen uppfödning, Götängens, innan jag fick mitt kennelnamn..
Azahara fick 1:a pris, CK och vann öppen klass tikar. :-))

Götängens Bianca Bratz: Feminint huvud och uttryck, korrekt bett, bra hals och överlinje, passande kropp och och benstomme för åldern, normala vinkar fram och bak. Rör sig bra och rastypiskt. Bra päls och färg, (behöver ringträning).

Azahara: Bra huvud och uttryck. Korrekt bett. Väl ansatta öron. Bra hals. Skulle önska starkare överlinje. Passande kropp och benstomme. Bra vinklar fram och bak. Rör sig bra och rastypiskt från alla håll. Bra päls och temprament."

November..
Upp som en sol ner som en pannkaka... Vi ställde Tossel FYLLDA AV FÖRVÄNTAN!

Feminin tik, lite djupställd. Med över lag dålig pigmentering, konvex nosrygg, uppsprucken mask, ljusa ögon. Bra hals men svag rygglinje, lite avfallande kors. Djup bröstkorg, buklinjen behöver vara mer uppdragen (SOM VI INTE VILL HA PÅ GÅRDSHUND), bra benstomme, ganska bra skuldervinkel, framförallt överarm, inte helt genomvinklad bak. Rör sig med något knapp steglängd där hon trampar igenom, Trång bak, lös i fronten, ej fast i ryggen..
3:e pris, ej rastypisk.

Mina tankar, det är ju tur att hon kan stå och gå iallafall... för här var det inte mycket rätt, om det är domaren eller hunden får Ni själva avgöra, hon är tidigare ställd med 1:a pris med HP.

Favorit i repris, är det någon av Er som kan se något av det domaren skrev negativt, så hjälp mig! Djupställd, ja visst.. ljusa ögon köper jag.


Men...

MMS

Inte ledsna... Vi är såhär glada!

"Tränat Tosse, vi körde bara lydnad ikväll och det gick sååå bra. Hon är laddad och kontakten är fin, inte perfekt, men fin. Hon släpar inte alls längre, blir inte heller "matt". Apporteringen sitter som gjuten, både den vanliga och hopp över hinder och det "breda" A-hindret.
I IPO som ska hunden sätta sig framför föraren vid ingången (ex inkallning osv), vilket är lite pilligt att lära om en hund som är van att sitta som ett smäck vid sidan, så jag har lärt henne "in" , ställer mig framför henne, när hon sitter, säger "in", det har tagit några dagar, men nu suger hon sidan på mig, härligt! Vi har fortfarande kvar att finslipa ingången vid apportering och inkallning, men det kommer kan jag lova! Så nu har jag kommando för momenten för svenska brukset och för IPO, använder jag kommando som "hit" vid inkallning så går hon in på höger sidan och rundar mig, kallar jag "in", sätter hon sig framför och hoppar in direkt på vänstersidan.
Jag är överlycklig!!!!!!!"


Ibland får man lite mms...

MMS

Var skulle man ha hunden på kontoret?


"

"Hade sååå roligt med mina goa Tosse igår på OG! Körde lite lydnad först, fick bra hjälp av Janne och mot slutet gick det riktigt bra (ja i mina mått mätt iallafall).
Så körde Janne henne med skinnet, gick lite sådär, hon är lite mesig i bettet... Så kom det en ny kille med en malle, häftig hund hade han, samtidigt kom
Thomas och testade skinnet på mallen, får väl erkänna att jag blir ju  lite förtjust i mallarna.... Men iallafall så tyckte Thomas (som är mycket duktig fig)
 att vi skulle testa lite mer ordentligt med Tosse "sluta lafsa med henne", så Eva som hjälpte mig och Thomas i skulet (inte skjulet nu ;-) fick vi fram mycket bättre reslutat...."

MMS

vet ni hur grisen låter?


MMS

Lilja på hundträning


"Dagen började inte alls bra, Tindra fick ett kolikanfall i morse, det blev så (känner mig lite taskig, eftersom Hannes hade ett inplanerat möte och jag "skulle bara träna hund") att Hannes fick ta Tindra, veterinär osv. Det gick iallafall bra, puh, lilla Tindra.
Jag som hade båda barnen med mig, kom 09.10 till OG och då hade gänget redan åkt iväg för att spåra. typiskt. Istället la jag Lilja i vagnen, hon somnade som en stock, tog med mig Tinna och Tosse ut på planen... Tränade fria följet, jo då det går iallafall åt rätt håll! Så gällde det ju att hålla Tinna lite glad, så vi tränade hopp, ställde Tinna på andra sidan, kommenderade Tosse (körde både med apportbock och utan), hon hoppade så glatt och Tinna var överlycklig och trodde att hon kommenderade henne till mig ;-)
Så lekte vi "bockarna bruse" över A-hindret (självklart det nedsänkta, så Ni inte tror att jag pajjar hunden fullständigt), så Tinna var troll och bocken "Bruse" var Tosse... nackdelen med OG är ju att det inte finns någon agiltybana... för det är bästa lekplatsen för ungarna när man ska träna ;-))))) Lite gungor finna iallafall.. Men vi underhöll oss i över en timme med diverse lekar som gynnade Tosse, kanon. Så framåt halv 11 började det droppa in lite långväga ekipage som kom för att träna, så det fanns mycket att prata om. Tinna och Lilja var så duktiga hela tiden!
Jo, Ni vill kanske veta hur vårt C-arbete gick, vi jobbar ju på första trappsteget.. Idag fick vi hjälp av Aino och TA DA så fick vi ett bett och kamplust i hunden som vi inte varit i närheten av innan!!!!

Snabbt hem som vanligt, jag var sjöblöt, bytte om, åkte och simmade. Ikväll ska Hannes tapetsera och jag ska göra så lite som möjligt på så lång tid som möjligt."


Tosse

Thomas och Mizzy

Micke, Mizzy & Thomas

Tosse










 Ur bild ;-)










Hihi så hade vi ju denna...
IPO
Grenen för dig som misslyckats i andra bruksgrenar och snabbt behöver återställa ditt självförtroende.
I IPO kan alla bli världsmästare, för än så länge är du garanterat ensam på din klubb att tävla i grenen. Eftersom ingen annan förstår din träning, kan de inte heller se dina misstag. Och om dom tror sig se några sådana, så förklarar du att 'nere på kontinenten' vill man minsann ha hundar som gör precis som din. Lugn, du behöver inte ha varit på 'kontinenten'för att använda detta knep, det räcker att du hört någon säga det, så är det så. IPO har även den fördelen att spåren går i maklig takt över välklippta gräsmattor, så någon risk för att du skall tvingas ha bra kondition, råder ej. IPO är snäppet bättre än skydds för den pryltokige, här finns miljarder livsviktiga prylar att köpa och hänga upp på hundburen. Dessa måste ju naturligtvis bytas ut med jämna mellanrum, då det dyker upp något nytt nere på 'kontinenten'. Här är det riktiga brukshundar som gäller, bara dom är 'belastningsbara' och har rätt 'drifter'.
Viktiga karaktärsdrag:
Missförstådd världsmästare, macho, pryltokig, föraktar svenskskyddet och anser att allt som kommer utifrån automatiskt måste vara bättre än det vi redan har i Sverige.


Har varit i Alvesta och tränat, det var såklart lika kul som alltid och Tosse (och jag) går framåt. Rolf ringde och ömkade Hannes, han tycker (Rolf) att jag spenderar för mycket tid i Alvesta, rider för lite, ömkade Hannes lite till. Haha... jag kanske har en hemlig toyboy i Alvesta, hahaha....  nja, om det vore så bra, men lugnade Rolf med att Hannes hittar till kylskåpet alldeles själv.  Det där med toyboy borde övervägas... hmm... 

Boy Toy ;-)



Känner mig lite hängig och trött.... men mamma ringde... Gustav hade ringt och berättat att han äntligen skaffat tjej-ett fast förhållande... Åh vad roligt, vad heter hon...
Joho, hon heter Anna-Gretha, kommer från skåne... Anna-Gretha, vad  trevligt... eller???
Anna-Gretha är ett HÄNGBUKSVIN!
Haha, mamma! Han kommer bo hemma tills han blir 50!

Söderköping 1:a advent

MMS

Tomt på vatten i Göta kanal

Lilja fyllde 1 år!

MMS

Stor tjej


MMS

Sysslingarna Lilja och Elsa

" Det var mörkt ute när jag vaknade i morse, Tosse tittade lite yrvaket på mig "gå upp nu".. Sängen kändes väääldigt skön. Men vi tog oss upp och var framme i Alvesta till  08.30, bilarna fylldes med hundar och utrustning och vi kom iväg i tid till Värnamo, Eva och Jabba var uppskattat ressällskap för mig och Tosse.
Vi började dagen med att spåra, gick fint och det var nog väl enkelt spår för Tosse, två vinklar och alldeles för mkt föda i början.
Så körde vi lydnad, lite distraherad var hon allt, min lilla dam! Men helt okej, vi fick ju en ny boll av Janne & Ewa, snöret var kortare än vår gamla, så egentligen borde Tosse köpa en flaska whiskey till sin matte i julklapp ;-)
Första passet vi körde i c-arbetet var lite mjäkigt, andra var mycket mycket bättre.
Jag tror Thomas fick någon liten tand men någon bloddroppe syntes inte, så det blev ingen anledning att besöka systembolaget ;-)"

Riktig hund in action :-)

Oyoy

Lucia på dagis

MMS

Lucia


Julfest med grannarna
 

MMS

Julfest

Glöggfest

MMS

Lollo, conny, challe och ninni

MMS

vi hugger gran.. Hel vetenskap..

MMS

Granen börjar bli fin

Julklapp:
MMS
 Tack var er söta present, kommer Anne-Grethe inte känna sig ensam över jul!

MMS

God jul


Tinna fick 20 paket..


Julbordet.. (iallafall kom delar av det med på bild)






Upphöj era glas Snart skola klockan slå

Upphöj era blickar Våga se framåt mot ljusare tider

Nu är tiden kommen Det nya året ringer in

Och i dunklet vilar det gångna året
Gott Nytt År

ÖNSKAR HANNES NINNI TINNA & LILJA
HUNDAR & HÄSTAR

Kommentarer
challe

Gott Nytt År!!!

2008-12-31 @ 12:09:09
URL: http://azahara.blogg.se/
jenni

Godt Nytår fra Gartnervejen

2008-12-31 @ 12:29:48
URL: http://www.gaardhunden.webbyen.dk
jenni

Godt Nytår fra Gartnervejen

2008-12-31 @ 12:30:09
URL: http://www.gaardhunden.webbyen.dk
Andra sidan tippen

GOTT NYTT ÅR 2009!!!

2008-12-31 @ 12:38:24
URL: http://dickolsen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: