2009-08-09 ? 21:50:41

9 augusti

21.20
Även bloggen har haft lite helgledigt!
Vad härligt vi haft det!
I fredags eftermiddag lämnade jag Tinna till Thilde (grannflickan) och gav information om hur hundar och valpar skulle skötas eftersom Thildes mamma, Linda, lovat passa dem.
Lilja åkte till mormor och Rolf, sova borta första gången! Hon vinkade glatt när jag åkte!
Så checkade Hannes och jag in på finaste första klass hotell, Cardinal. I vårt rumspaket ingick kvällsbuffé, så vi började kvällen med att äta gott för att sedan ta en tur på stan. Det var ju varmt, skönt och Karl-Oskar var i stan... eller vart han nu var, iallafall var det fest i hela stan, med allt från EMD, BWO till diverse präster som minglade runt och tog hand om fulla 12-åringar som verkade bortglömda av sina föräldrar.
Vi försökte på alla sätt få sittplats på någon uteservering, men det var fullt överallt. Så vi gled runt, jag "vilade höfter och mage" på diverse parkbänkar och bara njöt av sensommarkvällen och musiken.

Så vid midnatt när vi var tillbaka på hotellet skålade vi i champange... dricka champange blir inte ännu på länge, men iallafall lite festligt.
På morgonen njöt vi av frukosten, som smakande precis som man förväntar sig av hotellfrukost, vi satt säkert en dryyyg timme, småpratade, tittade ut över stan och hade det lugnt.

Så tog vi en promenad, kikade i några butiker, köpte några småsaker och stoooorfyndade två hundburar. Vi hade sett i Tex & Terrys skyltfönster kvällen innan en perfekt bilbur till volvon, till Glimma, JA NI VET HANNES EGNA HUND ;-)... den var nedsatt i pris (Karl-Oskarpris, passar snåla smålänningar)... så hade de en bur till som jag var lite sugen på, "bra att ha"-bilbur eller utställningsbur... ja eller inomhus med.. så jag bjöd henne halva priset  för båda av ordinarie och fick dem  :-)
Perfekt!
Men de har fått in en himla snygg och bra bilbursmodell som jag är liiiite sugen på, nu får jag ju min till Chevan när som, så jag ska inte köpa den, men jag hade bra gärna velat.

Så hämtade vil Lilja som var hos Jotham och Emelie. Rolf började jobba vid 9 och mamma hade krimjouren och börjat 07.10. Lilja hade inte varit ledsen en enda gång.

Tinna hade åkt ut till ön.... Ekö... med Thilde och co.

Så vi åkte hem, la Lilja och fick massor gjort hemma, målade, rensade ogräs mm.

Så vid 17-tiden packade vi på nytt för att åka ut till Ekö, så längst ut på Hissö blev vi hämtade med båt av Johan och åkte ut till ön, se bilder i Hannes blogg. Där var redan familjen Vallstugan, familjen lilla Vallstugen, Johan, Bobo, Irene och Bobo´s bror. Vi hade så mysigt, barnen badade, kräftburarna låg i vatten, gösen fiskades, solen sken, vi plockade blåbär, umgicks och barnen njööööt. Vi grillade karré och val!
Så ringde Keit... han stod på vår trapp med två stora glassburkar kantareller, förvällda och färdiga att äta och en bruk hemkokta kräftor.
Vid midnatt åkte vi hem igen och trötta, glada barn. Barnen la sig och vi njöt av Keits goda kräftor... under månen.

Idag sov vi tjejer i familjen till 10, pappa Hannes var uppe tidigt och rastade hundarna i morgondaggen. Aza som numera alltid går lös tycker det är fina grejer att nosa av morgondaggen...

En sväng på stan hann vi med idag, har köpt massa kläder till barnen på Åhlens, tveklöst min nya favoritaffär vad gäller barnkläder! Härliga färger, ekologisk bomull och jättesnygga plagg. Sedan har de både Pippi och Tummen-kläder som är så gulliga till små bebisar... Till hela vår omgivningings förtret... så vet vi ju om bebisen är en kille eller tjej... men bara jag och Hannes, hehe, gissa om farmor Helga är nyfiken! Men vi köpte inga bebiskläder, rosa eller blå.... vi har ju kvar alla neutrala sedan Tinna föddes i strl 50, vita ;-)

Vi var även förbi K-rauta, de hade halva priser på gungställning, så vi tyckte att våra barn varit utan gungor hemma länge nog. Sedan kom vi överens om att slänga den gamla sandlådan, gräva ut en fyrkant i gräsmattan och lägga väv och fylla upp med sand. Mullvaden Aza hjälper säkert till att gräva, eftersom hon är mer svart än vit... maken till hund att gräva efter sork har jag aldrig träffat!

Hemma med full bil så skruvade Hannes ihop gungställningen och jag tog tillfälle att städa lite, torka lister, dörrrar mm.

Stackars Charlotte ringde... hon trodde jag låg på BB eftersom jag inte svarat på hennes sms... Jag undrar hur många sms, missade samtal, mobilsvar mm jag kommer ha när jag startar nya mobilen!
Jag lovar, när det blir dags att åka in till förlossningen på riktigt, ska jag be Hannes blogga det ;-)

Till kvällsmat grillade vi fläskfilé, la på macka med kantarellröra.... mumsigt!

Så har Rolf varit här och kvällsfikat, Budapesttårta!

Bilder från Ekö

Lägret, med mat och utrustning för en veckas kräftfiske


Kaffe, fika och blöta hundar såklart.

Kan det bli skönare?

Thilde och Tinna badar med flytväst

Lilja "råkade" blöta ner sig...

Jo, just det... vi har ju varit på jakt efter skolväska till Tinna, inget enkelt! Så om någon ser en Hello Kitty, skolväska som man har på axeln, stor nog även för gympakläder, hojta till i vilken butik Ni sett den!!!!!!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: