2009-12-14 ? 09:00:17

14 dec

08.40
Vilket luciatåg igår i kyrkan, barnen var mellan 6-9 år och sjöng tom luciasångerna i stämmor, wow! Jag återkommer med bilder! Kyrkan var fullsatt, mamma, Rolf, jag och Lilja fick en plats på en av de bakre bänkarna, ändå var vi där 20 min innan det började. Lilja älskade det, det var dessutom dop, så nu är hon lite förberedd inför Beatrice dop 7 feb.

På eftermiddagen igår red jag! Fem flugor i en smäll, tre hundar rastade, en häst och jag själv! Valde mellan Nafna och Lind, valet föll på Nafna... som jag typ inte suttit på senaste sju åren. Först hade hon handbromsen i, visade ngt som hon inte gjort innan, hon bockade... men det var bara i början.. hon kändes kanon, denna hästen är som en ballerina, som sammet i munnen, man behöver aldrig ta hårt i henne. Första halvan av ridturen satt jag och förundrades över hur lugn hon blivit, hon har alltid varit snäll,  att hon kan absolut fungera som barnhäst, men när hon blivit lite varm i musklerna så visade hon att hon fortfarande besitter sin 8,5 i vilja... ja även i övriga gångarter, för kravlöst från min sida, dansade hon genom skogen, öronen framåt, takten perfekt och vi bara njöt.
Väl hemma mockade jag ut alla boxarna, strödde nu torv och fodrade.. ridning, mockning, fodring klart på 1,5 timme, bra tempo!
Kikade lite på mina föl, Unndís och Ulfdís... jag tycker att jag har hästar så det räcker och borde sälja en, frågan är vem... Så igår, imponerades jag av Unndís stora, runda rörelser, jo henne behåller jag... strax efter kom Unndís i trav, hon har ett helt annat rörelsemönster, imponerade mer som en "stor häst", ja en dressyrhäst och enormt högt sväv... så var jag tillbaka på ruta ett...

Beatrice mår inte hundra, vi var på barnakuten igår igen, ngt stör henne, frågan är vad...  Nästan lite trevligt att komma dit och träffa all personal som skötte Gustav. Man läre ju känna dem under den långa tiden. Igår jobbade Martin Jägervall, som var ansvarig läkare för Gustav, han tog sig mer än 30 minuter att titta på Beatrice, hur hon var när hon åt, efteråt, undersökte, för att komma på vad som var fel.

Idag ska Tinna & Lilja till mormor och julpynta, mysigt! Själva har vi inte kommit så långt. Enda granen som är huggen är den som ska till schäferklubben i Alvesta. På lördag har vi julfest, träningskompisar med familjer. Vi ska klä gran, äta julbord, tomten kommer och fiskedamm. Tinna hoppas med på att "Snygg-Eva" ska hinna komma... för då blir fiskedammen full av presenter! Så är det ;-.) har man en gång "skämt" bort de små barnen så vet de precis vad som kan komma att gömma sig i en fiskedamm.

Jag hade kunnat göra en egen blogg om Glimmas upptåg.... förra veckan när jag handlat, plockade hon ur kassarna, tog en korg med kiwi och bar in i sin bur... vid ett annat tillfälle släpade hon in en hel kastrull i buren.. just nu spelar hon piano ;-.)


Beatrice 9 veckor

Julbak, Tinna busar lite med kameran! Tosse lämnar inte blicken från kakbaket!

Mys med Tosse & Glimma

Lucia i kyrkan

Goa Glimma sover gott på kudden

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: