2009-05-17 ? 20:07:57

17 maj

19.55
Jättekort blogg, har inte alls tid egentligen... men måste ju rapportera om tävlingen!
I korta drag, så Ni som följt bloggen, vet hur jag kämpat med lydnaden, Tosse hatade lydnaden, var låg, kom krypande i inkallningen, blev låg av alla kommando osv... massa slarv och släpande, långsamma sättande osv.
Dessutom väldigt påverkad av platsliggningen...
Platsen låg hon hur lugnt och fint som helst.... det kan låta enkelt får många, men för en hund som under vintern legat och spänt sig under platsen så hon fått kramp i musklerna, känns det skönt att hon blivit trygg.
Jättefin linförighet, glad kontaktsökande hund, med i svängar och helt ok sättande osv, läggandet var perfekt, miss av mig som saktade in och det gav 9...
Inkallningen, sooooom vi kämpat med den, från att ha kommit krypande till 8,5, kan bli ännu mer tempo, men hon var glad!
Ställande, vårt paradnummer... Tosse har grymt ställande... hon lägger sig... NOLL! ???
Apporteringen, som vi tränat in nytt moment på en vecka, inte det hon är van vid och tränad för, vi har ju bara tränat inför lydnadsettan i två veckor.... 7, två dubbelkommando... eller kanske tre.. skit samma.
Hoppet... där har vi också haft problem, hon har slagit i, haft dåligt självförtroende men under våren hoppat trähindret fint, nu var det plasthindret som gjorde henne sååå låg och hon kröp vid sidan...  så förståeligt att helhetintrycket blev 7...
Men men... det var nyttigt, vi har testat detta och vem vet, det blir nog fler gånger, lydnadsettan är ju så basic...
Poängen (max 10)
10-10- 8-9-8,5,-0-7-0-7
så med ett leende på läpparna har jag iallafall kommit en bit på vägen och framförallt, så går hon grymt bra i skyddet nu och vi längtar tills sommarlägret i juli (C-arbete, skydd) med Remi Nielsen!

GRATTIS GÖTÄNGENS BONUS KASPER MED FÖRARE EVA, KENNELS FÖRSTA HUND MED GODKÄNT ANLAGSTEST I VILTSPÅR!
Kommentarer
Eva o Kasper

Grattis till en bra förstastart! De där nollorna får man ju inte ta så hårt, nästa gång blir det utdelning på dem också.

Tack för vårt grattis, vi är glada idag med... ;)

2009-05-17 @ 21:13:32
URL: http://skogsstjrna.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: