2012-06-12 ? 10:13:16

Gummiplattor!

Många undrar vaför jag aldrig har gummiplattor i stigbyglarna... många svar... typ att det inte är snyggt... att jag inte behöver det osv... men med Safir som ridhäst har jag fått tänka om...

Red en jättelång runda med Emelie och Sleipnir igår kväll, tokhunden Hippie var också med... Vi red kort tölt och trav nästan hela tiden, två helt avslappnade fina hästar... när jag kom hem "till min sida 23:an"... blev Safir JÄTTEPIGG och försökte sticka, jag slank ur ena stigbygeln och höll på att ramla av.. att tillägga har jag luftsadel och spänner aldrig sadelgjorden... men kravlade mig tillbaka..

Vi galopperade sedan igenom alla fälten som skulle slås... i lugn fin galopp...
Grusvägen hemåt, ca 2 km... travade vi och jag red utan tyglar, han brukar gilla det och blir väldigt avslappnad, så jag höll inte ens i de,..  poff ville han dra i galopp... vilket han gjorde, jag gled ut båda stigbyglarna... satt utan tyglar och lös sadelgjord... såg ut ungefär som i en Disneyfilm...  men med ett jädrans knäslut, kom jag tillbaka i sadeln, hittade tyglarna, fick in bromsen på hästen som studsade i galoppen på stället nästan.. puha, det var så adrenalinet pumpade.. ramla av i galopp på grusväg, näää tack!

Så summan... jag ska köpa gummiplattor till stigbyglarna...

Kommentarer
Anonym

Glöm inte att dra sadelgjorden också....

2012-06-12 @ 11:28:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: