2013-04-04 ? 11:01:00

Åh underbara påsk!

Har tillbringat hela påsken nere på Österlen, i paradiset!

Jag var lite osäker på om jag skulle komma iväg redan i torsdags, men tack vare lite hjälp med hundpassning osv, lyckades jag packa in tre barn, en häst, en hund och 13 balar hö i transporten (ok, Rolf lastade höet)... Barnen är jätteduktiga på att åka bil, vi stannar alltid på Lars Dufva och fika och det är väldigt populärt ställe.

Sedan är det lite långtråkigt, sista milen mellan Kristianstad och Degeberga... tills vi kommit fram till de höga backarna, ska vi ta oss upp eller inte?

Denna gång hade vi fått låna en hage av Foje. Vi hade även bestämt att han skulle kolla när jag red Safir och sedan sko honom. Eftersom Safir slår sig ganska illa på benen ville jag att att Foje verkligen skulle se hur och vad han gör. Det visade sig att han framförallt har för stora hovar... men det kommer ta tid att få ner storleken.

Jag har ju beskrivit för Er min plan.. och att den var långsiktig osv... Foje såg Safir i höstas (och tyckte att det faktiskt vara en stressad och på gränsen till farlig i häst. Inga vidare gångarter heller), sedan såg han honom på tävlíngen i Brösarp, tyckte han var OK, lite hög form och flacka rörelser.... han  trodde då inte heller att han hade riktigt den kapacitet som jag trodde på... Men så red vi nu, några veckor senare... och Foje tyckte nu att Safir var "jäklig bra", riktigt fin! Med mer träning kommer han bli en jättefin häst. Ni ska tro att det värmde i hjärtat. Safir var så lösgjort, mjuk och dansade fram, helt lösgjord och avslappnad.

I måndags morse, red jag en lång tur ner mot havet, Safir dansade... jag hade en helt ny häst under mig mot vad jag hade för några veckor sedan. När jag tävlade honom var det nästan omöjligt att ha ngn kontakt med hans mun... han lyssnade inte. Men nu måste man vara jättemjuk i handen, så han inte blir för djup i formen... Jag älskar denna häst!

I påsk har vi även njutit av långa promenader, påskmat och limochello med mandelskorpa framför brasan! Tyvärr så fick inte Lisa plats i transporten, efter mycket förhandlade med Beatrice, fick vi se till att ha en ponny inlånad på plats i Skåne samt att hon skulle ha med sig två stolar.... hmmm... äkta treårstrots! Våra grannar har ett härligt russ, My, som deras barn vuxit ur, som vi fick rida. En jättefin liten häst!

Nu blir det träning inför nästa tävling... det kan gå riktigt bra om allt funkar... men Safir ramlar lätt tillbaka i sina gamla felbeteenden...

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: